11580
Europa Universalis III
-
#10140 @Razzia: Igen, le lehet
@Trantorius: Ez egy remekül kidolgozott és igényes mod, én csak azért nem használom, mert eléggé szaggat vele a játék :/
@Zlátárcán: A province decisionök között van. -
Zlátárcán #10139 Hi!
Hogy lehet a steppe wolf-ban assziminálni, mert valami evant settlement provincy-t kell beírni(azt írta valaki), de azt hová és hogy ? -
Trantorius #10138 Bocs, nem az első oldalt volt megnyitva a forum ablakom. Ez a mod mennyire kiforrott, mennyire működik? -
Trantorius #10137 Helló!
Van olyan mod a játékhoz amivel korábban lehet kezdeni a játékot? -
Razzia96 #10136 Tehát te aszt mondod hogy 95% fordításod van a DW-hez ? :)
Nah ez viszont érdekelne, és a Steppe Wolfot is le lehet fordítani ezzel a technikával ? -
baph #10135 MOD telepítése:
EU3 főmappában a mod-ba kell betenni a modot, viszont a .mod kitrjesztésű fájlt mindenképp az EU3/MOD mappában kell tárolni.. cska így fogja beolvasni a játék launchere... -
baph #10134 mindkét modot lehet magyarosítani... a mod nem befolyásolja a játék magyarosítását. Fontos, hogy ha magyarul akarsz játszni, akkor ne a settings fájlban írd át a nyelvet, mert sajnos hiába rakod ott be a magyart, az nem tökéletes, ugyanis a játék angol nyelvű szövegei töredéke van csak magyarra fordítva, ami nem is lenne baj, DE amit nem fordítottak le, üresen hagyták és így azt a program nem tudja értlemezni.. és csomo bugot idéz elő..
Ha magyarosítani akarod akkor a játék "localisation" nevű mappájában lévő fájlokatat kell fordítanod (mod esetén a modon belüli localisation mappában),s javaslom, hogy az B oszlop, amely az angol fájlokat tartalmazza, azt kezd át irogatni és így nem kell semmit állítgatnod. A Divine Wind 5.1-patchig nekem megvan magyarul (95%)osan.. 1-5ig osztályozva egy erős 4es szintjén.
A Steppe Wolf-al kapcsolatban az hogy ne jelenjenek meg pl Magyars esetén a Hungary nemzet, felkínálja a lehetőséget hogy 950ben (amikor a Hungary megjelenenik a játékban) Magyars esetén bevezess egy rendeletet és Hungary-ra változtasd az országod!!!!!
Gondolom ez más nemzetek esetén is működik.
Amugy én most kezdtem egy játékot 894-ben (ekkor jelennek meg a Magyars-ok a kárpát medence északi részén a mai Szlovákia területén (ekkor szűnik meg a Balaton fejedelemség és alakul át Ausztriá-vá!)
célom egy erős, megkerülhetetlen közép-európát meghatározó birodalom kiépítése.
Elég kemény a játék, mert mindenki mint új betolakodót, elkezd betámadni ...:(
-
csabikácska #10133 Nálam is ugyanaz van mint Balfarsnál. -
Zlátárcán #10132 Ezt ki tudnát fejteni bővebben mert az eu3/mods-ban nincsennek ilyenek!
köszi előre :D -
Balfars #10131 Nincs gond a játékkal. :D Ezt külön megnéztem.
Viszont a modot még mindig nem tudom h kell felrakni. :) -
#10130 Szerintem rakd újra a játékot, mert ha már egyszer rosszul felraktad, akkor azt nem lehet kijavítani :/ -
Balfars #10129 HI!
Le tudnátok írni, h végülis hogyan akkor feltenni a modot?
Mert most letöltöttem, kicsomagoltam. A mappából a steppe wolf mappát és a steppewolf.mod nevű ismeretlen fájlt átmásoltam, de amikor indítottam a gamet akkor kidobott hibával. -
#10128 Ez azért van, mert rosszul tetted fel a modot. Mikor először feltettem, velem is ez volt, aztán rájöttem, hogy kell feltenni. A mappáját meg azt a . mod fájlt be kell rakni az EU/mods mappába, és a launcherben Default helyett ezt kell kiválasztani. Akkor elvileg eltűnnek ezek a bugok.
Am franciákkal háborúztam meg kolonizálgattam Kelet-Afrikában, és uralmam alá vontam Etiópia és Szomália térségét. Érik a háború egy Aceh nevű nemzettel, akik Indonéziából indulva befoglalták Kelet-Afrika nagy részét, és akadályozzák a háborúimat Kongóval. Jelen pillanatban a legnagyobb gondom az, hogy elvesztettem szinte az összes erős szövetségesemet, most Csehországgal próbálok jó viszonyt kiépíteni. -
Zlátárcán #10127 Az E.S.P.-t hol lehet beállítani ?(bocs hogy ennyire bénázok csak nem találom xD) -
Kikinator30 #10126 magyaroknál én is használtam az E.S.P.-t, de csak azért mert... :) akkor érdemes igazán bekapcsolni, ha nagy base tax van a tartományon ill. jó a manpower, mert azért ad negatív effektet rendesen, föleg ha kolonizálni is akarsz. -
Balfars #10125 Ja és akkor lenne nekem is egy kérdésem. :)
Amikor fent volt a steppe wolf és új játékot akartam kezdeni akkor láttam, a térképen, h amerikában 1-1 tartományosként, de feltűntek a későbbi európai nemzetek pl Anglia, Nápoly ilyesmik. Ez kissé fura. Nálatok is így van/volt?
A másik, h ha haladok a játékkal akkor ezek a nemzetek felemelkedhetnek ott amerikában? Vagyis lehet 1000-re már egy egész amerikára kiterjedő Anglia van a játékban, de az igazi brit szigeteken még nemigen van egységes állam? (Monjuk nem csak ilyen gondok voltak. Volt olyan is, h pl lengyelo. volt az ír szigeteken. Fura) -
Balfars #10124 HI!
Azt hiszem, h a divine wind-et nem lehet magyarosítani és így akkor végülis a steppe wolf-ot sem.
Másik, a divine windben úgy lehet nemzetivé tenni egy tartományt, h a national focussal ellátott területen ill a vele szomszédosakon is aktiváltad az enavt settlement provincy terület döntést. Ez előbb utóbb nemzetivé tette.
Van még egy másik mód is amikor random válnak azzá. De ez kevésszer szokott megesni. -
Zlátárcán #10123 Még egy kérdés: kiegészítőknél hogy lehet magyarosítani a játékot, mert átírtam az english-t swedishre és csak az alap lett magyar sajna! :( -
Zlátárcán #10122 Azt megtudná valaki mondani hogy át lehet valahogy magyarosítani a területeket és ha igen, akkor hogyan? Most kezdtem el a játékot és sok a lázongás.(a steppe wolf-al játszok és Magyarországon 45 provinciából kb. 15 magyar.) -
#10121 Na mi van? Kihalt a fórum? -
#10120 Egy hatalmas háborúban szétszaggattam Burgundiát, utána pedig a környező népek kőkemény három provinciáján kívül mindet elfoglalták :D
Az angolok is bepróbálkoztak egy negyedik háborúval, de komoly hadisarc terhe mellett ezt is elvesztették. Majd hozok térképet is :) -
Swarczi #10119 A CoT-hoz még annyit, hogy a jövedelmet a trade eff. növelése növelheti. -
Kikinator30 #10118 igen a millitary drill adja, igen fontos, most a spanyolokkal vagyok és még nem tettem be, és bizony europában nem háboruzok, csak a hordákkal. nehezebb a városok bevétele is, és minden lázadóval megszenvedek, ha nem vagyok túlerőben. -
Swarczi #10117 Én még csak annyit szólnék hozzá, hogy a military drill(azt hiszem az adja a +1 morált) legyen az első vagy a második nemzeti ötlet, nagyon sokat segít, azonos vagy kisebb sereg esetén nélkülözhetetlen. -
#10116 Asszem értem, köszi :D -
tischler1 #10115 Köszöntem :) -
Razzia96 #10114 Így tömören ennyi :D de ennél jóval bonyolúltabb
csak azt mpst nem tudnám neked le írni 5 perc alatt :)) -
Razzia96 #10113 Nos nehéz el magyarázni :O
De meg próbálom :DDD
Szóval ha egy külföldi COT-ba küldesz kereskedőt akkor annál több pénz kapsz minnél több kereskedőd van a COT-ba , de ez gondolom világos volt
viszont az érték attól is függ hogy a COT- milyen gazdag,( a gazdagság meg attól függ hogy mennyi terület tartozik hozzá és hoyg azok miylen fejlettek ( meg asszem attól is hogy mennyi kereskedő dolgozik épp a COT-ba , de ebbe már nem vagyok biztos) -
Razzia96 #10112 Inkább képekbe mutatom meg úgy egyszerűbb
Nah tehát , ahol van a nyíl az a Nemzeti Bank
Ezek végülis ilyen nemzeti ötletek :)
Neked itt üres kockák vannak
És ha rá kattintasz egy üres kockára akkor ezt a fület kapod ki
és itt kell ki választanod az ötletet
Remélem segítettem :D
-
#10111 Na, de közben itt a jelentés Franciaországgal :D
Az egész úgy kezdődött, hogy tizenöt évnyi régensuralom után (az nagyon rossz volt :S) fellélegezve Anglia ellen vonultam, hogy Glasgone-t visszaszerezzem (Calais addigra már burgundi kézre került), mivel a célpontom éppen hadban állt a Portuigálokkal, akik komoly erőkkel támadták az Ír-szigetet. Ezenkívül volt nekik még egy Provence és egy Brittany szövetségesük, akiket osztrák segítséggel megszálltam, és anélkül, hogy egyetlenegyszer össze kellett volna csapnom az angolokkal, Glasgone-t is elfoglaltam. El is vehettem volna, de inkább vazallusommá tettem Brittanyt és Provence-t, Angolokkal pedig fehér békét kötöttem :D
Így hát hatalmas győzelmet arattam, Glasgone-t pedig majd elszedem valamikor :D -
#10110 Azt nagyon megköszönném, hogyha a kereskedelemnek a logikáját leírná valaki... Ezeket a COT-os dolgokat értem, csak azt nem, hogy mitől függ az, hogy mennyi pénzed jön a kereskedelemből :) -
tischler1 #10109 Köszönöm mindenkinek a választ. :)
Razzia96 ez a Nemzeti bankos dolog hogyan van? ha még le írnád hálás lennék mert nagyon tetszik a játék csak rá kell jönnöm még :) -
csabikácska #10108 Egyszer játszottam a magyarokkal de nekem is az első dolgom volt Ausztriát eltüntetni:) Egyszerűen túl veszélyes meghagyni őket.
-
Razzia96 #10107 ja és még az is le kéne írnom hogy hogy fojtasd :)
Csak azt tudom írni hogy én hogy fojtatnám
Szerintem én azt csinálnám hogy el foglalnám Walenciát és utána vazullust csinálnák belőle, (aztán valahogy még ragusát is elkéne foglalni hogy abból is vazullust csinálni és akkor az Oszmánok egy darabig le vannak tudva ) habár Bessarábiát is el foglalták .. akkor azt is vissza foglalni és vazt csinálni belőle ( később ezeket be olvasztani )
Én nem tudom de nekem a mániám ha a magyarokkal vagyok akkor az elsődleges célom Ausztriát be olvasztani :)
Persze ezek az én hecceim , biztos van aki bele kötne :)
-
Razzia96 #10106 Egész jó kis játéknak tűnik eddig :))
Pár jó tanács:
1.Ahogy láttam nem nagyon kereskedsz, pedig az nagyon sok bevétel hoz
2.Tengeri techre nem érdemes egyáltalán költeni ( az elején )
Én általába úgy szoktam el osztani alap helyzetbe hogy kicsit több mint a fele a szárazföldire a másik fele meg kormányzatira (ez persze saját megszokás :)
3.Látom az inflációval gondok adódtak. Ha a többit nem fogadod meg akkor legalább ez :) első nézet amit fel veszel amikor 4 es szinten van a kormányzati teched az a "Nemzeti Bank" ez nagyon fontos főleg Magyarországnál :D
Jah és ahogy látom a lengyelekkel óvatosan, szóval inkább spanolj velük össze :)
Ennyibe tudtam segíteni, a többire meg már neked kell rá jönni
Ja és még egy jó tanács ^^ jópár napodba fog kerülni mig rá érzel a játékra, és csak úgy játsz ahogy te akarsz :) -
csabikácska #10105 Szerintem jó lenne a szárazföldi technikát jobban nyomatni a tengerivel szemben. -
ACi000 #10104 A törökkel határos vagy ezért készülj fel a védekezésre. Próbálj szövetséget kötni a lengyelekkel vagy a csehekkel. Mennyi a bb és ki a császár? -
tischler1 #10103 Üdv mindenkinek.
Hétvégén kezdetem el játszani ezzel a játékkal tetszik nagyon csak kéne 1-2 jó tanács hogy pl eddig mit csináltam rosszul hogy kéne esetleg folytatni v másképp csinálni. Válaszokat előre is köszönöm.
És egy kép ahogy állok:
http://kephost.hu/share-A0CD_4F686F9F.html -
tttttom #10102 Nagyon technológia szint/parancsnok függő sajnos a csatázdi ebben a módban...Ha szar a parancsnokod akkor készülj, hogy nagyon-nagy veszteségeid lesznek...Egyébként lehet országot egyszerűen diplomáciával is foglalni. Nem kell hozzá olyan sok dolog pedig. -
Iblisz #10101 na és mik' a tapasztalataid?
én nem értem, hogy 47ezres seregm hogy' tudta az osztrák szétverrni az ő 20ezres seregével... és pikk-pakk képez seregeket magának.. :(
ez bug vagy annak köszönhető hogy jelenleg még nomád technológiával rendlekezem és ő pedig nyugatival..?