11580
Europa Universalis III
-
tttttom #10100 Ezzel a moddal játszom én is. :D Egész jók. :) -
Iblisz #10099 képet nem tudm, miér tnem mellékelte, epdig a linket beillesztettem..
de itt van kép a játékom kezdetéről:
https://plus.google.com/photos/106996741530301525076/albums/5674098419190374449?authkey=CJPbt_SIqr3wTQ
-
Iblisz #10098 Sziasztok!
Régebben játszottam e nagyszerű játékkal, és most újból nekiálltam, azonban találtam egy érdekes kiegészítőt, pontosabban mod-ot a játékhoz:
The Steppe Wolf. .. aminek az a különlegessége, hogy a térkép sokkal részletesebb..egészen pontosan a Viktória nevű játék térképét használja és egészen a kr.u. 100-től napjainkig játszahtsz a játékkel. Magyarországot megnéztem.. elég jol i van dolgozva (utolsó köztársasági elnök a drága Schmitt Pálunk :)
Én most a magyarokkal kezdtem egy játékot kr.u. 894-től.. ekkor tűnnek fel ugyanis a Kárpát Medencében a térképen (előtte végig a mai Mongolia területén vannak)és a "Balaton fejedelemség" ekkor szűnik meg és alakul ki "Bécs" ..:)
Ugye a kihivás adott: a "magyars"-okat a Kárpát Medencébe be kell betonozni majd Európai nagyhatalommá tenni. Sajnos elég nehéz, hisz' akkor "Bulgária" uraltaEurópa Dunától a Fekete tengerig húzódó részét, Bohémia északról agresszívoskodik, Észak-Keletről pedig a Lengyelország elődje fenyeget...
Jelenlegi vallásod a Tengrism, ami ugye őseink vallása volt (sámánok...), és emiatt sajna Európában nincsenek szövetségeseid, sőt mindenkivel 0 alatti a viszonyod:) .. én - mivel e játék nagyszerűsége a történelem "mi lett volna, ha" lejátszása, a HINDUIZMUST vettem fel államvallásnak és ezt szeretném terjeszteni....:)
Pár órát játszottem eddig a játékkal és nagyon tetszik: hatalmas sereget tudsz fabrikálni, vannak külön nemzeti csodák benne, amelyek a kultúrádat hirdetik "világszerte", a manufakturák is szerintem jobban ki vannak dolgozva.. az egész játék sokkal életszerűbb, reálisabb...
Érdekesség, hogy ha pl 1399-ben (a normál játék évében ) kezdel játszani, akkor már nem "Magyars" vagy hanem "Hungary"
másik érdekesség, hogy ha pl 2010-ben indítod a játékot, akkor gyengébb gazdasággal és diplomáciával rendelkezel még Bulgáriától is...:)
-
#10097 Na, franciákkal kezdtem egy játékot. Az elején megpróbáltam megerősíteni a gazdaságomat, és felkészültem egy Anglia elleni háborúra. Sajnos ő támadott, de így is megvertem az első csatában :D Sajnos a következő hónapokban az ország nyugati felét megszállták a betörő angol seregek, de a keleti félen haderőket mozgósítottam, és kivertem őket Franciaországból.
A győzelmek után vazallusaim segítségével bevettük a brit területeket a kontinensen, és visszavertük az angol flotta által partra tett egységeket. Közben a britek háborúba kerültek Portugáliával, akik ellen az Ír-szigeten kellett küzdeniük, valamint Skóciával, aki nagy erőkkel ostromolta északi provinciáikat. A skótoktól Military accest kértem, és ötezresével odapakolgattam egy kisebb sereget. Egy csatában még az angol flotta egy menekülő hajóhadát is elvertem :D
Sajnos a háborút nem sikerült átvinnem a brit szigetekre, Skócia és Portugália békét kötött, a katonáimat pedig az angol seregek megverték. Ezután újabb támadásokat indítottak kontinentális területeik visszaszerzésére, amiket sikeresen elhárítottam. A pénzhiány azonban egyre fenyegetőbbé vált, két 160 dukátos kölcsönt is fel kellett vennem :/ Az angolok pedig még mindig nem akartak békét.
Végül, hosszú és kimerítő háborúzás után, az államcsődtől tartva győztes békét kötöttem, de csak egy provinciájukat szereztem meg. Ezután annexáltam Orleanst, de úgy tűnik, hogy a hosszú háború eredménytelen volt :S (Térképet nem hoztam, mert nem változott sok rajta) -
Razzia96 #10096 Ám igen a magyarítás csak In Nonimeig marad meg. -
kissssss #10095 én pont így jártam, a pc guru jóvoltából(teljes játék volt hozzá) be tudtam szerezni a magyar eu3-at és az in nominéig játszottam vele, aztán a httt-ig feltettem az összes kiegészítőt és nem hozott a 3 kiegészítő túl sok szövegálomlányt amiért elő kelet volna kapnom az angol magyar szótáramat. -
Gol000 #10094 Sziasztok.
Új patch van az 5.2 beta.:)
Valaki akinek meg van a játék feltudná valahova tölteni?
Meg köszönném:) -
Razzia96 #10093
Nah hello all vissza tértem :DDD
Nem rég keztem el újra eu-zni :P
Szóval gondoltam meg osztom ezt a jatékomat.
Amint látjátok Magyarországgal keztem egy játékot, szeretem mert az elején elég sok ki hívás van. Pl ott vannak az osztrákok a lengyelek és a csehek, a többiről nem is beszélve.Nekem mindig az a taktikám hogy az elején el foglalom Ausztriát, onnan túl egyenes utam van a végéig :)
Na szóval elsőnek is el foglaltam uygebár az osztrákokatm meg az akváriumot ez nálam mindig alap.Mondjuk az osztrákoknál volt egy kis fent akadás ( az kb annyit jelent hogy oylan 7-10 évig semelyikünk nem tudott lépni, mind a 2 en le gyengültünk) Aztán jöttek a Déli területek, elsőnek Wallencia aztán Besszarábia, utána persze a többit
az oszmánoktól kellet el ragadnom. Utána jött a Zaporozhie-től el vett területek. Ekkor tájt Milánó az egész olasz területeket birtokolta, és nagyon jó szövetségesem volt úgy 100-120 évig, én segítettem nagy hatalommá, oszmánok által szíriával is háborúztam és gondoltam neki adom a területeit ... ki derült z rossz ötlet volt mivel szinte az egész mameluk területeket be falta. Utána meg már ellenségekké váltunk mint sem szövetségesekké :D De m1 mert sose háborúztam vele, aztán meg a franciák le fegyverezték ... ( sajnos ) Ezt a sajnost azért írtam mert jó lett volna ha európába csak nagyhatalmak lennének :D
Végülis úgy elég neház lett volna a játék ha csak nagy hatalmak lennének körülöttem... Ott van Franciao. , Kasztília, Nagy-Britannia,Dánia( igaz ő már hanyatló) És most kezd ki alakulgatni a szomszédságomba Oroszo. ... ami viszont eléggé szúrja a csőröm :DDD
Most azon gondolkozom hogy segítek Brabant meg alapítani Németországot :D
Nah m1 :) meglepetésemre Dábia meg örökölte a lengyel trónt, az első háborúban még nagy falat volt :) kb úgyan oylan erősek lehettünk
és nagy nehezen csak Krakkó-t tudtam el szedni
Abba maradt ez a hadjárat és el foglaltam Csehországot ami ekkor tájt alapult újra 2 tartományos államként :D Aztán keztem el újra Dániát szorongatni, itt már nagyon szerencsém volt és el tudtam szedni a nála lévő lengyel területeket.
Aztán nemrég jöttek silézek és a bajorok , a bajorokon nagyon gondolkodtam hogy kell e , de nem bántam meg
Igazából az a cumi inentől hogy a katalánok a HRE császárok és ez nem is fog meg változni .. , d eszerencsére már az imént háborúztam velük .. nem nagy számok .. a flottámba nem mertek bele kötni .. szárazföldön meg mindenki tudja hogy nincs esélye, talán a Franciáknak :DD
itt a gazdaságom
én vagyok a legfejlettebb , volt amikor 10 el volt minden állam le maradva, de most elég jól be hoztak :D de még mindig biztos a technikai fölényem. A pénzel már olyan 30 éve nem kell törődnöm :DD annyit csinálok amennyit akarok büntetés nélkül ( már nincs inflációm)
A perszizsem most elég kevés .. a bajor-siléz-katalán/magyar háború miatt.
Egy kicsit fura nekem hogy Portugália É-Amerika felé fordult ( át is rakta a fővárosát) így a britek le maradtak és csak Kanada egy részét és Közép-Amerikát tudták meg kaparintani.
Ennyi lenne, még van 130 évem a játékból szal tudok még mit csinálni
Tudom hoyg 1700 ban láttatok már ennél nagyobb Mo.-t de én szeretek lassan haladni :D szóval háború aztán ijraépítés utána fejlesztés utána megint háború :DDDD És inkább én a saját fejem után megyek :DD ezzel arra célzok hoyg biztos jobban jártam volna hogyha a tatár területek helyet inkább nyugatabbi területek után néztem volna :)
Ez egy kicsit hosszú lett bocsi xD
-
Swarczi #10092 A magyar nyelv nem hiszem h megmarad, a kiegek egész sok mindent változtattak az alapjátékon. Szóval csak egy lehetőség maradt: tanulj meg angolul. Amúgy sem vészes a játék angol nyelvezete, ha lejátszol egy meccset az alapjátékban magyarul, utána már tudni fogod mi mit jelent. -
Grrrrrrr #10091 Hali!
Meg van nekem a játék magyarul, eredetiben. Milyen kieget érdemes feltenni, amitől a magyar nyelv is megmarad? -
Swarczi #10090 Én sosem adok el területet, inkább kiengedek egy kisebb vazallust. Pénzt igazából úgy sem igazán adnak érte, az eladás helyett valami viszonynövelés jobb lett volna. -
Kikinator30 #10089 havonta adhatsz egy területet egy nemzetnek, egy nagy öröklésnél ez eléggé fárasztó :) plussz -2 presztizs minden eladás... -
gatoth #10088 Békeidőben le kell venni a zsoldot a felére. Amikor háború van, arra nem árt felhalmozni egy kicsit + hadiadók szedése (ez viszont nagyon meggyorsítja a háborús kimerülést)
Amivel még olcsóbbát tehető a csúszkáknál:
-naval-landot landra kell rakni, de akkor a hajók drágábbak
-aristocracy a lovasságot teszi olcsóbbá
-serfdom a gyalogságot, a techet viszont kurvára megdrágítja
+ épületek, decisionök -
gatoth #10087 Sell province. Egyszerre csak 1-et tudsz, meg miután adtál egyet, utána nem enged pár hónapig, de kis idő alatt vissza lehet neki adni azért... Én általában ingyen szoktam ajánlani, kivéve, ha hajlandó valamennyit fizetni érte, akkor kérek egy minimális árat... -
Swarczi #10086 Persze azért vannak jobb módszerek is, de azokhoz nemzeti ötlet/más államforma kell, ill. királyi házasság. -
MaRee #10085 Köszi! -
Swarczi #10084 Az egyik legegyszerűbben trade dispute-ból kaphatod: ha van az ellenfelednek CoT-je, rontsd le a viszonyodat, inzultáld, és előbb-utóbb megtiltja h nála kereskedj. Ekkor megtámadhatod, de vigyázz mert nem max infamy-t kapsz a területi hódításért. Amúgy észrevettétek h nem kell felvinni a kapcsolatot és megnyitni a kereskedelmet, hanem elég ha megtámadjuk az adott nemzetet? Számomra elég ez fura... -
kissssss #10083 majd lesz cb csak küldetésként fogod kapni, ez a küldetés annyiból áll hogy foglald el a teljes ír szigetet tehát mind a 4 ír királyságot be kell majd támadnod és az egész szigetre kapsz coret hogyha mind a 4-et meghódítottad.
kétféleképpen kaphatod meg ezt a küldetést vagy teljesíted sorjában a véletlenszerűen kapott küldetéseket és előbb utóbb be dobja a kívánt küldetést, vagy játszhatsz orosz rulettet és nyomsz egy vissza utasítást a jelenlegi küldetésre így azonnal kapsz új küldetést de ez -5 presztízsbe fog fájni és az új küldi nem tudod visszautasítani egy ideig és kicsi is az esély arra hogy azt kapd amit akarnál. -
MaRee #10082 Hogyan tudok a legegyszerűbben casus bellit szerezni egy ország ellen? Britanniával vagyok és Connaughtot akarom elfoglalni, viszont nincs ellenük casus bellim. -
Kikinator30 #10081 vagy a Ecumenism ideát rakd be... -
Kikinator30 #10080 telepítési gondjaim nekem is voltak, én kicsomagoltam egy mappába az 5.1-et és utána másoltam be a játék mappájába.
Érdemes megalapítani Németországot mert az összes német ajkú területre core-t kapok, így bünti nélkül lehet annektálni a birodalomból... -
#10079 Nem volt :/ -
ACi000 #10078 Térítsd a népet,ha elég provinciát térítesz át eltűnik. Nálam mikor az államvallás elérte a kb 3/4-ét az össz provnak eltűnt -
Metontour #10077 A gép hogy tud akkora seregeket fenntartani amekkorákat?Mert mikor én vagyok egy adott állammal már fele akkora sereggel is alig van pénzem a gép meg még építkezik vidáman.
A Religious Turmoil Eventenk hogy lehet véget vetni? -
Balfars #10076 HI!
Én nem feltétlen az auto update-re gondolok. Mikor láttam, h vmiért nem megy, akkor letöltöttem külön a patchet és úgy se.
Azon gondolkodom, h a divine winds-hez az 5.1 előtt volt másik patch is? Lehet h ez a gond. -
#10075 Nekem ment törtön az update. -
#10074 :) teljesen egyértelmű hogy egy tört játékon nem működik az autoupdate, eddig igaz jó volt de úgy látszik eddig. (nekem is detto ez van csak azé mondom) -
Balfars #10073 HI!
Nem, egy letöltött.
Sejtem, h mire akarsz kilyukadni, de az elég furi magyarázat volna. Ám ha nincs jobb természetesen elfogadom. És én se tudok jobbat. :) -
#10072 Eredeti a gém? :) -
MitsuMishi #10071 Köszi, megpróbálom :), amúgy melyik opcióval lehetet területet adni, mert azt nem találtam meg Oo -
Balfars #10070 HI!
Miért van az h hiába frissítem le a divine winds-et az 5.1-es patchel semmilyen változást nem hoz a játékba? -
kissssss #10069 "Nyugat-EU dominanciáját fenntartó, Észak és Dél-Amerikán át uralkodó, óriási Indiai gyarmatokkal rendelkező Spanyolország,"
ezt egyszer össze hoztam én is :) angolok franciák németek olaszok köpni nyelni nem tudtak mikor sorra kolonizáltam azokat a területeket miket éppen el tudtak volna érni(észak és dél amerika + afrika), egyedül csak az angolok tudtak felzárkózni éppen hogy csak mellém a játék vége felé, régebben 3 képet fel is töltöttem a galériámba csak sajnos túl sok minden nem vehető ki a kepékből XD -
#10068 Amúgy megnéztem, rosszul emlékeztem :D
1428-ban vagyok, Portugália és Aragónia pedig annektálva van :P
Am most Ausztriát folytattam, volt egy rohadt nagy világháború Spanyolországgal, melynek köszönhetően egy újabb birodalmi döntést sikerült végrehajtanom, Dél-Amerikai gyarmatokat szerezte, és három értékes provinciát a pireneusi-félszigeten. Sajnos nagyon felment a War Exhaustion, úgyhogy verhetem le a lázadásokat xD -
#10067 Jól tetted, én sajna pár afrikai provinciát szereztem, de sztem tök fölöslegesek sokkal többet érnek az amerikaiak. Portugáliát én is meggyengítettem, Aragóniával sajna későn kezdtem ki, Spanyolország létrehozásához sajna kell core-ként a fővárosuk, szóval muszáj lesz annektálni őket.. -
#10066 A HRE-t én is összehoztam egyszer, de nagy szopás volt, állandó felkelések... egyszerűen tarthatatlan volt az egész. Milánó jól hangzik, majd kipróbálom Kasztília után... Álmom egy Nyugat-EU dominanciáját fenntartó, Észak és Dél-Amerikán át uralkodó, óriási Indiai gyarmatokkal rendelkező Spanyolország, melynek bevételei tízezres nagyságrendűek, országában többnyire béke honol, az emberek nyugodtak, szeretik hazájukat (0%revoltisk) illetve más országok szemében mi legyünk maga a tökély (100%prestige) mely 1821-re talán teljesíthető is. Még van 300 évem kb. :D -
kissssss #10065 huhhh nehéz kérdést tettél fel :-)
Portugáliától egészen japánig egy csomó országot feltudnék sorolni, nos elsőnek Milánóra gondoltam első nekifutásra elég izgalmas volt a játék vele, keletről az osztrákok szorongatnak(kapnak concuest küldit a fővárosra) nyugatról pedig a franciák(szintén küldit kapnak a főváros elfoglalására) és még Velence is folyton le akarja nyúlni a 2 keleti milánói provinciát(szintén concuestet kap) + nekem még azért is élvezetes volt vele a játék mert Milánóval sikerült először össze hoznom a német római birodalmat(először Olaszországot akartam össze hozni de a birodalom vonzóbb volt akkoriba nekem, ezt ma már bánom)
második nekifutásra talán Dániát tudnám ajánlani, nem egy egyszerű eset az ország egyrészt azért mert egyben kell tartani a perszonáluniót másrészt pedig állandóan fent kel tartani a dánt tengeri hegemóniát a balti tengeren + megszerezni a szigeteket, és igazi kihívás lesz elszedni a teuton rendtől 2 északi provinciáját(mai Észtország területét) na és természetesen meg kell vívni az elkerülhetetlen perszonáluniós háborút is mert a svédek mindenképp megpróbálkoznak majd függetlenedni. -
#10064 Én is játszom most kasztíliával, 1460 körül lehetek, Portugália egyprovinciás vazallus lett, Aragóniát meg Annektáltam :D -
#10063 Úgy néz ki. :D Mondj már egy jó államot, melyik a Te személyes kedvenced, érveket is sorakoztass fel! :) -
kissssss #10062 nahh vissza tértél a topikba? :) -
#10061 kibaszott jó ez a kasztília, ha nem csak a területekre mész, hanem gazdasági cuccokra, tradere, diplomáciára, új területek felfedezésére stb stb akkor még ebben is van kihívás persze nem easyn.. rohadt aragonia miatt csuszik spanyolorszag letrehozasa