Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
BUÉK! :-) <#wave>#wave>
meg kell csinálnod a kritériumokat amiket a zöld törvényeknél ir ki, a negatív az a 50% stability cost ami 10000-nél +5000et jelent ami sok egy kissé, ha nagyon le vagy maradva és nem boldogulsz a nyugati hatalmakkal akkor érdemes bevállalni...
A keleti államok, hogy lehet nyugatizálódni? Elõbb olvastam, hogy japánnal elérte Swarci.
Azon kívül japánnal kapcsolatba: Ha elkezdek minamotoval játszani a gép bead majd a szomszédokra casus belit? Mert nélküle elég nehéz egyesíteni a birodalmat. Sõt... Utóbbi próbálkozásom csúfos kudarc lett 😄
Azon kívül japánnal kapcsolatba: Ha elkezdek minamotoval játszani a gép bead majd a szomszédokra casus belit? Mert nélküle elég nehéz egyesíteni a birodalmat. Sõt... Utóbbi próbálkozásom csúfos kudarc lett 😄
Ja jól van, akkor én teljesen félreértettem az egészet 😛 Kösz, hogy elmagyaráztad, így már minden világos 😄
Közeleg a tél. Bizony.
minden év végén kapsz extra pénzt elméletileg ebbõl kell építkezni, meg ezt azt csinálni. ha van infláció csökkentõ "képességed" akkor nyugodtan töltheted a kincstárt, a csuszkán kijelzi, hogy hogy is állsz infláció terén. Valamint ha fölviszed az egeret a dukátjaidhoz (legfelül) akkor ki irja, hogy mennyit fogsz kapni év végén, ill. hogy +-os e az éved vagy sem... ki kell tapasztalni, adónál számít, hogy core-os-e vagy sem egy tartomány, valamint a kultura is számít "no accept" -30%
De a kincstárba pénzt csak a treasury csuszkával lehet szerezni, vagy van olyan bevétel, ami közvetlenül a dukátjaimhoz adódik hozzá?
Közeleg a tél. Bizony.
szerintem kell az infláció 😊 ha gyengye nemzettel vagy az elején kell egy idea + az a csóka 😊, nagyon hasznos tudd lenni, hisz más nemzeteknél is pörög, nem ritka a francia, spanyol, angol triónál a 20-40%, ami azt jelenti, hogy ök ennyivel többet fizetnek és lassabban fejlõdnek, így behozhatóak pl. a magyarokkal... ha meg nagyra nõnek, ekkora inflacióval tutti 1700-re szétesnek...
Ja és elnézést a helyesírásért 2 óra alvás nem tesz jót a szókészletnek 😄
Egyébként kezd nagyon irritálni a játék meg a gép. Kezdtem egy játékot minamotoval, na mondom, most távol leszek eu-tól hátha lesz valami szék kis birodalom, mire kiépítem a keleti hegemóniámat. Ez szépen is haladt nagyjából 1550ig(ekkorra fejeztem be kb. a westernize-t). Az egy dolog hogy innentõl kezdve nem volt ellenfelem keleten, de õszintén szólva a nyugatiak viselkedése volt a legidegesítõb: a kemény 8 hajóval rendelkezõ litvániával kezdve Kasztílián keresztül a franciákig mindenki hadat üzent 7-8 évente. Ez még nem is lett volna baj, ha vége nem mindíg white peace lett volna. Erre bedühödtem, minden kutatást a flottára állítottam, meglettek a galleonok 1600-ra és a következõ háborúnál szétvertem a francia flottát(azóta csak litvánia üzent hadat nekem 😊)
Nyílván nagyon megéri ám a kis semmirekellõ nemzeteknek hadat üzenni, minden nyomorult keleti nemzetnek akit csak látnak a térképen... Mondanom sem kell h ezek után a franciák, akik 1600 ban jó eséllyel bedaráltak volna bárkit nyugaton 1650re olyan kis apró darabokra szakadtak, hogy az valami hihetetlen. Másik dolog 1650 ééés inkákmaják-aztékok szinte sértetlenek 😊 Biztos nehezebb egy benszülött nemzetet lezúzni mint egy 100000 fõs sereggel és 60 big shippel rendelkezõ japán birodalmat... Tehát konklúzió:konkrét küldik nélkül az AI hülye a háborúhoz 😄
Nyílván nagyon megéri ám a kis semmirekellõ nemzeteknek hadat üzenni, minden nyomorult keleti nemzetnek akit csak látnak a térképen... Mondanom sem kell h ezek után a franciák, akik 1600 ban jó eséllyel bedaráltak volna bárkit nyugaton 1650re olyan kis apró darabokra szakadtak, hogy az valami hihetetlen. Másik dolog 1650 ééés inkákmaják-aztékok szinte sértetlenek 😊 Biztos nehezebb egy benszülött nemzetet lezúzni mint egy 100000 fõs sereggel és 60 big shippel rendelkezõ japán birodalmat... Tehát konklúzió:konkrét küldik nélkül az AI hülye a háborúhoz 😄
Ha az infláció nagyon magas akkor valamit nagyon benéztél és magasan tartottad a treasury csúszkát: ezt csak nagyon ritkán kritikus idõpontokban mozgasd, ha nagyon muszáj. Csökkentéshez még annyit teszek hozzá h késõbb építhetsz épületet is ami csökkenti(a végén eventként is sûrûn adogat ilyet), de ha 1550-re 20nál nagyobb az infláció akkor sztem hagyd a fenébe az egészet. Presztízst a controllált kardinálisok után(katolikusoknál)is kapsz, emellett ha irányítod a kúriát, elfoglalod júdeát(muszlim+keresztény) és mekkát(keresztény), Rómát(nem-katolikus) illetve ha jól emlékszem a pentrarchy is ad presztízst(ez csak ortodox). A császári cím szintén presztízzsel jár, sikeres gyarmatosítás szintén, emellett asszem van császári döntés, ami szintén ad presztízst. Sajna nem muszlim-keresztény nemzetnél csak róma van, meg a háborúk(meg ugye a gyarmatok).
Háááááát...Az inflációt a játék opcióiban kilehet kapcsolni még mielõtt elkezdesz játszani az általad választott nemzettel. 😊
Tudom. Kissé csíter módis, de, ha nem akarok agyfaszt kapni a folyamatos drágulás miatt akkor inkább kikapcsolom a francba és akkor hepi vagyok. 😊
Persze a leigázott népek nem lesznek hepik, mert leütöm õket a térképrõl. Mint az idegbeteg utas a taxiban kiszállva a taxiórát. 😛
Tudom. Kissé csíter módis, de, ha nem akarok agyfaszt kapni a folyamatos drágulás miatt akkor inkább kikapcsolom a francba és akkor hepi vagyok. 😊
Persze a leigázott népek nem lesznek hepik, mert leütöm õket a térképrõl. Mint az idegbeteg utas a taxiban kiszállva a taxiórát. 😛
A presztízs csökkenését nyert csatákkal és háborúkkall tudod megakadályozni. Ezen kívül van advisor is ami max 3 presztízst tud évente növelni az országodnak.
Az inflációt: ugyanúgy advisor mint a fentebb említett esetben
Van idea is ami csökkenti az inflációt. Ezen kívül az idõ is megoldást jelent rá.
Ha valami kimaradt javítsatok ki. Nem túl sok ideje játszok én az EU3-al.
Az inflációt: ugyanúgy advisor mint a fentebb említett esetben
Van idea is ami csökkenti az inflációt. Ezen kívül az idõ is megoldást jelent rá.
Ha valami kimaradt javítsatok ki. Nem túl sok ideje játszok én az EU3-al.
Fontos kérdések:
Hogyan lehet megakadályozni az infláció növekedését, és a mpresztízs csökkenését? Én minden egyes országommal abban megyek tönkre, hogy a presztízs lemegy mínusz, az infláció meg fel plusz negyvenre -.-
Hogyan lehet megakadályozni az infláció növekedését, és a mpresztízs csökkenését? Én minden egyes országommal abban megyek tönkre, hogy a presztízs lemegy mínusz, az infláció meg fel plusz negyvenre -.-
Közeleg a tél. Bizony.
Meglátom! :-)))
Egyébként szemét módon csal a gép. Épp üldögélek, és várom, hogy a mexikói CoT forgalma meghaladja a 400 aranyat, 350-nél tart, amikor kiírja, hogy a huronok Ontarióban csináltak egy saját CoT-ot. És már be is ültettek oda egy saját kereskedõt. Mondom WTF?! nulla trade tech-hel kereskedõt sem lehet küldeni. Erre bedühödtem, elfoglaltam Ontariót, és beszántottam a CoT-ot. Erre abban a pillanatban csinál egy másikat Ottawában. Visszatöltöttem, megnéztem, és nem is volt 500 aranya, csak 175! Mindegy, dühömben elfoglaltam az összes tartrományát, na most csináljon CoT-ot 175 aranyból, és 350-es forgalomból! :-)
Egyébként szemét módon csal a gép. Épp üldögélek, és várom, hogy a mexikói CoT forgalma meghaladja a 400 aranyat, 350-nél tart, amikor kiírja, hogy a huronok Ontarióban csináltak egy saját CoT-ot. És már be is ültettek oda egy saját kereskedõt. Mondom WTF?! nulla trade tech-hel kereskedõt sem lehet küldeni. Erre bedühödtem, elfoglaltam Ontariót, és beszántottam a CoT-ot. Erre abban a pillanatban csinál egy másikat Ottawában. Visszatöltöttem, megnéztem, és nem is volt 500 aranya, csak 175! Mindegy, dühömben elfoglaltam az összes tartrományát, na most csináljon CoT-ot 175 aranyból, és 350-es forgalomból! :-)
Sok cseresznyét😊 Remélem, a portugálokkal találkozol, ha igen, akkor összejöhet szerintem a dolog😛
Ha nem...
Ha nem...
Kezdtem egy újat, megint Kríkkel. Most is very hardon, de az AI agresszivitását most low helyett high-ra állítottam. Kíváncsi vagyok meddig jutok! Uff, én beszéltem! :-)))
Boldog karácsont mindenkinek😊
P.S: Már 1550 re enyém Orleánssal játszva a mai Franciaország, Belgium, Hollandia meg Olaszország teljes területe, pápa vagyok, és nemsokára császár is, ha minden igaz😊
P.S: Már 1550 re enyém Orleánssal játszva a mai Franciaország, Belgium, Hollandia meg Olaszország teljes területe, pápa vagyok, és nemsokára császár is, ha minden igaz😊
Aki legalább egyszer megpróbálta Magyarországgal, annak boldog karácsonyt!
Aki meg nem: annak is! 😊
Aki meg nem: annak is! 😊
köszi viszont neked is. <#vigyor>#vigyor>
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Békés, Boldog Karácsonyt minden kedves szuverénnek! :-)
Hi, kuldj neki "warned"-okat, dolgozz azon hogy megromoljon a ket orszag kozti kapcsolat.
Saor Alba
sziasztok
van egy nagy problémám: Angliával vagyok és meghalt a királyom örökös nélkül és vazallusa lettem Burgundiának perszonálunióban. aztán lett királyom, de még mindig függõ vagyok, és ha rámegyek más országoknál h declare var-azt írja ki h elõször ki kell harcolnom a függetlenséget, de amikor a burgundokkal harcolnék azt írja ki h dissolve alliance elõször de azt se lehet. kérdés hogy tudnék végre megszabadulni
elõre is köszönöm
van egy nagy problémám: Angliával vagyok és meghalt a királyom örökös nélkül és vazallusa lettem Burgundiának perszonálunióban. aztán lett királyom, de még mindig függõ vagyok, és ha rámegyek más országoknál h declare var-azt írja ki h elõször ki kell harcolnom a függetlenséget, de amikor a burgundokkal harcolnék azt írja ki h dissolve alliance elõször de azt se lehet. kérdés hogy tudnék végre megszabadulni
elõre is köszönöm
egy új eu3 kieg nem lenne rossz, komolyabb MI-vel 😊
olyasmit olvastam, hogy a vevõk kérésére az EU3-at és nem az EU:Rome-ot fejlesztik, és az egyik ismerõsöm is azt mondta, hogy lesz egy új kieg.
milyen pletyka?
igaz a pletyka? kijöhet egy új kiegészítõ??
ilyen problémám nekem még nem volt.
Na jó, pontosítok egy kicsit a problémán, mert szerintem félreértettetek. Más fórumokon is láttam boncolgatni ezt a dolgot és az nem ugyanaz mint az én bajom. Szóval amikor azt mondom, hogy nem tölti be az elmentett állásokat, akkor nem úgy értem, hogy a single player-ben a saved games-nél kijelölöm és kattintok a play-re, majd ezután fagy meg a dolog. Már ott elakad, amikor csak magát az elmentett térképet kell betöltenie, tehát amikor a saved games-nél csak rákattintok a mentett állás ikonjára. És aztán meg is áll az egész. Forog a homokóra, de a gép nem dolgozik.
Így sem ismerõs a probléma valakinek?
Így sem ismerõs a probléma valakinek?
Akkor mi lehet a probléma?
bõven elég.
De alapból nagyon gyorsan fut a játék, csak egy idõ után jelentkezik a probléma.
Így fest a gépem:
CPU: Intel Core2 Duo 2.80 GHz
Videokártya: ATI Radeon HD 4800 512 MB RAM
Memória: 2 GB RAM DDR2
Szerintem ez elég a játékhoz. Vagy tévedek?
Így fest a gépem:
CPU: Intel Core2 Duo 2.80 GHz
Videokártya: ATI Radeon HD 4800 512 MB RAM
Memória: 2 GB RAM DDR2
Szerintem ez elég a játékhoz. Vagy tévedek?
Az nem sok. Akkor lehet, hogy a géped túl lassú, és amiatt tölt lassan. 100-200 mega fölött szokott kezdõdni a gond.
44 MB
Hány megás a mentésed? Ha nem túl nagy, akkor máshol van probléma.
A keresõ azt írja, hogy nincs ilyen sehol a fájlban. Mármint "nr=". Csak ilyet találtam:
ANR=
{
value=25
}
ANR=
{
value=25
}
Ja, és csinálj biztonsági mentést elõtte, nehogy elszúrj valamit 😊
Na, nem is keresztest kell keresni, hanem nr= -ket.
nr="EAST_AND_WEST"
nr="FIVE_MONOPOLIES"
nr="CONQUER_THE_WORLD"
nr="UNITE_THE_EMPIRE"
nr="CAN_HE_BE_TRUSTED"
Csak ezeket az nr= sorokat töröld ki. Akár automatikus törléssel, az a leggyorsabb.
nr="EAST_AND_WEST"
nr="FIVE_MONOPOLIES"
nr="CONQUER_THE_WORLD"
nr="UNITE_THE_EMPIRE"
nr="CAN_HE_BE_TRUSTED"
Csak ezeket az nr= sorokat töröld ki. Akár automatikus törléssel, az a leggyorsabb.
Hát nekem a fájl végén ilyenek vannak:
======================================
ledger_data_y=
{
0 0 0 0 0 0 0 1 1 1 1 1 1 1 }
ledger_data_x=
{
2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 }
name="KOJ"
}
======================================
ledger_data_y=
{
0 0 0 0 0 0 0 1 1 1 1 1 1 1 }
ledger_data_x=
{
2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 }
name="KOJ"
}
Igen, megnyitod jegyzettömbbel vagy valamivel, és a végén ami keresztes bejegyzést találsz, azokat törlöd belõle. Már nem emléxem pontosan, mivel kezdõdnek, de kereszt (#) és utána vmi rövid szó.
Ha tervezel újabb játékot is, akkor keresd meg a achievements könyvtárat a játék könyvtárán belül, abban van az achievements.txt, amit nullázz ki, de ne töröld le (magyarán a 0 méretû fájl legyen meg). Így ha újat kezdel, nem kell megint szórakoznod a mentéssel. Ez már csak azért is jó, mert innen tudod biztosan, miket kell kitörölnöd a fájl végérõl 😊
Ha tervezel újabb játékot is, akkor keresd meg a achievements könyvtárat a játék könyvtárán belül, abban van az achievements.txt, amit nullázz ki, de ne töröld le (magyarán a 0 méretû fájl legyen meg). Így ha újat kezdel, nem kell megint szórakoznod a mentéssel. Ez már csak azért is jó, mert innen tudod biztosan, miket kell kitörölnöd a fájl végérõl 😊
Ezt tudnád pontosítani? Fogalmam sincs mik azok az achivementek és hogy találom meg õket. (A mentésfájlokat tudom, hol vannak és azt is tudom, hogy jegyzettömbbel meg lehet nyitni õket)
Ha kilépés nélkül töltesz vissza, mindig duplázódnak az achievementek a mentésfájl végén. Ezeket (az achi.-ket) töröld ki, akkor nem lesz minek duplázódnia.
Egy újabb probléma:
Egy ideig nem játszottam a játékkal, egy hete raktam fel újra. Már el is felejtettem, hogy régebben is volt problémám az elmentett játékok betöltésével. Egy idõ után ugyanis egyre lassabban tölti be õket. Most például több mint fél órát vártam, mire betöltött egy mentett állást. Ez mitõl lehet?
Egy ideig nem játszottam a játékkal, egy hete raktam fel újra. Már el is felejtettem, hogy régebben is volt problémám az elmentett játékok betöltésével. Egy idõ után ugyanis egyre lassabban tölti be õket. Most például több mint fél órát vártam, mire betöltött egy mentett állást. Ez mitõl lehet?
és Velence cosmopolitan lett 122 év alatt sikerült 😊
Trákia is 1 millió fõs és ott 30 év alatt sikerült...
Trákia is 1 millió fõs és ott 30 év alatt sikerült...
Passz... Ezt a modot nem ismerem, a játékot meg mindig 1280x1024-ben játszom.
Hogy állíthatom/kényszeríthetem a játékot 800x600-as felbontásra? A Rising Nations 1.4-es modot használom. Ablakban szoktam futtatni, mert közben mást is csinálok, de a minimális felbontás 1024x768 és így mindent kitakar, ami mögötte futna. A settings.txt módosítását már próbáltam, de semmi eredménye nincs. Van valami megoldás erre?
Elsõsorban úgy, hogy megvéded a tagokat a külsõ támadásoktól.
Hello!
Hogy tudom a birodalomban a befolyásomat növelni?
Én vagyok az uralkodó, úgy, h 3 választófejedelem a hûbéresem, de a befolyásom mindössze 15%. Hogy tudom feltornázni min 50%-ra?
Hogy tudom a birodalomban a befolyásomat növelni?
Én vagyok az uralkodó, úgy, h 3 választófejedelem a hûbéresem, de a befolyásom mindössze 15%. Hogy tudom feltornázni min 50%-ra?
Értem. Köszi. Hát akkor is vhogy majd egy háborúban elveszejtem. 😊
Szerintem nem lehet lebontani...
Hello!
Lenne egy olyan kérdésem, h hogyan lehet lebontani egy 5-ös szint alatti erõdöt?
Van egy tartományom, ami nagyon messze esik a birodalmamtól, de vmiért nem tudom eladni senkinek se. Gondoltam akkor lebontom az erõdöt elveszítem egy háborúban. Igazából mind1, h hogyan, de megszabaduljak tõle. Van vmi ötleteket?
Lenne egy olyan kérdésem, h hogyan lehet lebontani egy 5-ös szint alatti erõdöt?
Van egy tartományom, ami nagyon messze esik a birodalmamtól, de vmiért nem tudom eladni senkinek se. Gondoltam akkor lebontom az erõdöt elveszítem egy háborúban. Igazából mind1, h hogyan, de megszabaduljak tõle. Van vmi ötleteket?