11580
Europa Universalis III
  • marxell
    elolvastam, bocsi.. :D
  • marxell
    azért elárulhatnád, hogy Nagy Lajos uralkodása idején(már ha erre gondolsz) akkor mért lettünk volna mi alárendelve a lengyeleknek, ha egy magyar király irányította őket és minket?(aki ráadásul mindent megtett a magyarokért)
  • grendics
    Botond:
    magyarország határa sohasem volt a balti tengernél és sztem a márványnál se.
    lehet arra gondolsz h amikor I. Ulászló-val voltunk perszonálunióban a lengyelekkel akkor A LENGYELEKHEZ tartozott kis rész de akkor mi voltunk "alárendelt" helyzetben. szal nem a mi határunk.
    vagy mikor báthori istván erdélyi fejedelmet megválasztották lengyel királlyá és sikeresen visszaszorította az oroszokat?
    és légyszíves mondd el magyarország mikor birtokolta a boszporusz és a dardanellák környékét, mert felületes történelemtudásommal ilyet nem tudok mondani
  • DeenQa
    lécci mondja meg valaki, hogy hogyan lehet egy tartományt a saját CoT ba hozni! Elfoglaltam néhányat és nem az én központomba szállítja az anyagot!
  • Tom3 #2096
    O_O Szép!
  • marxell
    tegnap volt sajnos a trianon 88. évfordulója... na de inkább egy örömtelibb képet mutatok, a magyar birodalmat
    /view/080605/magyarorszag_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    irjatok elé egy http://kepfeltoltes.hu-t
  • Solten
  • Botond #2093
    Najó. :D Nyertünk és sarcoltunk,annyi volt a küólönbség. :D
  • Alal
    lásd Don-kanyar... Akkor is nagyhatalom voltunk... :P
  • Botond #2091
    Én nem a perszonálunióra gondolok,hanem meg kellnézni hol bonyolódtunk csatákba mohácsot megelőzően. Hát ilyen 1000km-re a magyar határtól rendszeresen.
  • Alal
    meg mert volt egy német-római császárunk?
  • Solten
    Na ne túlozzunk.. Az egy dolog hogy perszonálunióban voltunk a lengyelekkel anno egy ideig.
  • marxell
    igen, addig az volt. de jó lenne ha most is még az lenne, lenne egy nagy és boldog Magyarország
  • Alal
    ez hogy jött össze?
  • Botond #2086
    Lokális,ja. A Francia határól Kijevig, és a balti tengertől a márványig. :) Ezen a részenélt a föld akkor lakosságának az ötöde kb. :D Eléggé lokális. :D
  • Solten
    Magyarország Mohácsig egy lokális nagyhatalom volt.
  • marxell
    nos, igen így vehetjük külön országnak. de az, hogy országunk sem volt az kicsit túlzás. nem tudom, hogy jól láttam e a napoleon ambitionba, de erdély csehország hűbéreseként van beállítva?!
  • Botond #2083
    Magyarország volt az első szövetségi köztársaság. Párkommenttel lejebb megtudhattuk, hogy Erdélylényegiben külön ország volt, mert volt külön vezetője, így gondolom a vármegyék is külön szövetségi államok voltak, ahol meg volt ispán,aki szintén saját maga rendezte az ügyeket saját hadsereggel miegymás. Szerintem országunk se volt, csak egy fehérfolt voltunk a térképen.

A vajda meg az ispán és a horvátbán is kinevezett vezető. Nem volt örökletes és örökös tisztség. Bármikor le lehetett őket váltani. Az ország részei voltak. Erdély vazallusként való feltüntetése szerintem téves, de valószínűleg így tudták csak megoldani, hogy ne Mo. legyen a szuperhatalom, ahogy a franciákat is darabolták rendesen. Amelyik játékomban beolvad erdély Moba, ott kő kövön nem maradt még. Egyszer még át is írtam a játékot, hogy eleve része legyen az országnak. Legyalultak/tam mindent. Knights of Honor játékban is Mo. az easymode. Ott erdély része az országnak. A magyar széthúzó mentalitást nem tudják szimulálni, hát kénytelenek voltak szétvágni az országot.
  • Solten
    Egy Románia előtti "román" hogy vélekedett magáról? Ő havasalföldi vagy moldáv? Vagy román? :D 10 millió lélekszám alatti nemzeteknek van országuk, egy 20 milliósnak sose volt: kurdok.
  • Alal
    hmm... érdekes hozzáállás... az, hogy országuk nem volt, a nép még létezett... :P
  • Solten
    Hehh, a tótok és szőröstalpúak csak irigykednek, az országaiknál még az Egyesült Államoknak is hosszabb a történelme. Szerbia lassan atomjaira hullik, Szlovákia meg Románia mesterséges-mutációk, a 19 és 20 századból. Magyarország meg több mint 1000 éves.

• Alal
    grendics, nem az van, hogy a központi megyédet foglalták el a lázadók? mert elvileg akkor van collapse... legalábbis az eredetiben még az volt...
  • marxell
    sziasztok! mivel én is szeretem ezt a játékot, gondoltam beregisztrálok :)
    egyébként vicces, hogy mennyi román beregisztrál ide csak, hogy elhitesse velünk, hogy mi milyen bénák voltunk (vagyunk?) :D nézzetek fel a youtube-ra, hogy mennyi román, szlovák és szerb mocskolódó videó van rólunk:S
    na de akik nem hiszik, hogy nem voltunk nagyhatalmak íme egy szöveg az angol wikipédiáról..
    Medieval Hungary controlled more territory than medieval France, and the population of medieval Hungary was the third largest of any country in Europe
  • grendics
    arra nincs vmi tippetek h mit tegyek ha a nemzetem collapsedik? mert van egy két rebeles megye de nem azok és ha márciusba érek mindig kidobja h your nation is collapsed és kiválik belolem wallachia és croatia olyan 5-6 megyével(fejenként). már vagy 15x toltöttem vissza mentésbol mert nincs kedvem 3-4 hullámban elfoglalni oket és nem is vassalok h kivárom amig annektálom
  • Solten
    Kaszas a király...
  • Lysandus
    Megvan, köszönöm!
  • grendics
    sztem legtöbben torrentről toltöttuk le
    www.thepiratebay.com
  • Solten
    lotton nyertük

• Lysandus
    Az én kérdésem még továbbra is él.
  • Tom3 #2071
    Már nem kellenek, sikerült megszereznem a napoleonosokat!
  • Tom3 #2070
    Van olyan aki még nem rakta fel IN-t?:S És feltudná tölteni az event fájlokat valahová? :/
  • I.C.ram
    Erre valaki tudja a választ esetleg? :(
  • Lysandus
    Hol "vettétek meg" a IN-t?
  • Solten
    Idézek a funny manualból:

We added 8 new levels of technology.. Also not every technology-group starts at the same level at the start of the game.

Tehát a "western tech group" előnye még tovább nőtt.

• I.C.ram
    Iszonyat nagy technológiai különbségek vannak a western és az eastern group között :(

11nél tartottam eastern tech grouppal, mire Ausztria már 18nál. :( Vért izzadva sikerült nyugiatiasodnom, és így már kezdem behozni.

Megtaláltam a messze a legtáposabb államformát :) Főleg, ha hódító országgal van az ember:

Noble Republic:
    Viszonylag rövid idő közönként lehet állítan a csúszkákat: 21 év
    8 évente vannak a választások, ahol kiválaszthatod, hogy milyen beállítottságú vezetőt akarsz: Admin., Katonai, Diplomácia. Elsőnek Admin-t választottam, és rögtön kaptam egy olyan uralkodót, akinek 9/7/8 skillje volt. :) Neki köszönhettem, hogy sikerült nyugatiasodnom. Aztán még 3 ciklusig újraválasztottam. Sajnos negyedszerre, már nem lehetett őt választani :( De új vezető se rossz: 7/6/6 :)

Ami plusz jó ebben az államformában, hogy csökkenti a lázadásokat, vallásiakat és nemzeti felkeléseket is.
  • Lysandus
    Köszönjük Emese!

Azt tudtad, hogy 1400-ban Európa aranytermelésének 80 százalékát Magyarország adta?
  • Solten
    MM Gold erre is gyógyír lesz..
  • Solten
    Az összes ilyen event ezt tartalmazza... (germannation, netherlandsnation,..)
  • Tom3 #2062
    Az events könyvtárban az országok létrehozása (pl Italy) csak nekem ír ennyit hogy "#" ? Esetleg aki még nem tette fel az In Nomine-t megtudnja nézni?:S Mert már mindenhogy próbálkozok olaszországgal (cheattel...) de az 1006os eventet nem találja...
  • I.C.ram
    In Nomineban hogy lehet leszakítani területet egy CoT-ról? Napoleonban lehetett, de most nem tlaáltam ilyen lehetőséget :(

Megszereztem pár tök jó területet, de nem az én CoT-omba szállítja a portékaáikat, hanem az ellenfelébe, és így ő gazdagszik az én cuccaimon. Szóvla szeretném, ha a cuccok, mint az én CoTmbe mennének. Hogy lehet?