11580
Europa Universalis III
-
#2180 Jóég a fél világ a tiéd? Gondolom az alapjátékkal küldöd. Az mmgold-nál már annyira az egekben lenne a reputációd, hogy a legpöttöm állam is hadat üzenne.. Másik meg hogy abban egész Itália annektálása gyak. lehetetlen. -
Annyi kép került fel mostanában, hogy én is kedvet kaptam Spanyolországom bemutatásához. Kasztíliával kezdtem, 1600 körül annektáltam Aragóniát, az összes európai területet az utóbbi 100 évben foglaltam egy sor háborúban Genova, Svájc, Velence, Toszkána, Ausztria, Burgundia, Bohémia ellen. 1600 előtt meg az észak afrikai területek hódításával foglalatoskodtam. A gyarmatbirodalom is igen kiterjedt: kb egész Észak-Amerika,jelentős területek Dél-Amerikában, teljes Karibi szigetvilág, Dél-Afrika, Indonéziában Jáva szigete. És nemcsak kolóniák, hanem rendesen felfejlesztve tartománnyá.
A cél egyébként az volna, hogy a Földközi-tengert beltengerré tegyem. Ehhez meg kellene ütnöm a franciákat, Provancet (francia vazallus és szövetséges), meg az ottománokat. Ebből még az ottománok tűnnek a legkönnyebb feladatnak a maguk kb 70ezres seregével. Provance nem ennyire erős, de Kalifornia meg a nyugati part az ő gyarmata, és az ott lévő seregeivel is törődnöm kellene, és a francia barátaikról még szót sem ejtettem. A franciáknak egyszerűen brutális seregeik vannak. Úgyhogy először még építek további 100ezer katonát és kivárom, míg újra háborúba kezdenek Burgundiával, akkor aztán jól hátba támadom őket, és hátha még a portugálok is beszállnak. Csak addig is egyszerűen nem fogom tudni hova tenni a seregeimet, mert alacsony a tartományaim supply limitje.
-
#2178 Térkép cserebere annyira nem hiányzik. Szerintem jó ez az "idővel kiszivárog" dolog. Esetleg kémkedéssel lehetne megszerezni, bár akkor már a csere-bere is jöhetne végülis. -
McCartman #2177 és mi lett az EU2-es térkép csereberével? meg hogy ha elfoglalod az ellen fővárosát 'megkapod a térképét'? -
#2176 Hát biztos előfordulhat ez is, de gondolom erre kicsi esély van :) Még sosem használtam.
Én inkább a "Buy Province" opciót hiányolom. Jó lenne, ha lehetne vásárolni nem-core, nem-nemzeti területeket más országoktól. Mondjuk gyarmatokat pl. Ne csak eladni lehessen. -
McCartman #2175 vagy abból támad meg. -
#2174 Szerintem arra való, hogy amíg fizeted a célországnak, addig nem valószínű, hogy megtámad. -
McCartman #2173 brrr... az elkerülhetetlen bekövetkezett.. megérkezett az osztrák hadüdzenet (+velük a együtt francik,Milán)
a sógorok 11es land techjével szemben a Bizánci Birodalom 6os fejlettségi szintje , valamint az oriasi túlerő (30-40 ezres seregek :blink: ) miatt értelmetlennek láttam a fegyveres ellenállást. A határon állomásozó lovascsapatok gyors visszavonásuk mellett fájó parancsot kaptak tartományaink felperzselésére.. ezt követően a Boszporuszon illetve gyors csapatszállító hajóinkon az összes bizánci egység Kis-Ázsiába vonult vissza , feladva ezáltal a Birodalom európai területeit. ..a várakozás idegörlő hetei , hónapjai , évei következtek , a különféle belső lázongások ill. kaloztevékenységek egyre nehezebbé tették a rend megőrzését.. ezzel párhuzamosan viszont megkezdődött az ellenséges koalicio szétzüllesztése is.. mely eredményességét mi sem mutatja jobban , minthogy Ausztria összes szövetségesével (vazallusain kívül) sikerült előnyös békeszerződéseket kötnünk (white peace / 25-50 ducát kifizetése) , viszont fájó szívvel konstatáltuk , hogy az orosz medve , melyben eddig maximálisan megbíztunk , magunkra hagyott harcunkban. (át kell ezt gondolnom , mert se Dánia , se a ruszkik egyetlen fegyveres összetűzést nem vállaltak a háborúban .. :( ) Végül a felperzselt föld taktikájának valamint az osztrákok bántóan magas háborús kimerültségének köszönhetően az ellenség hajlott a békére , mely 100 dukát fejében újra beköszöntött...
de nem valami fényesek a kilátások... -
McCartman #2172 tényleg , ti használtátok már a war subsudies opciót a diplo fülön? (ez mire lenne jó? ) -
Alal #2171 valahogy gondoltam, mert 1788 az utolsó dátum, amit ki lehet választani... akkor még talán lejátszom az 1789-es évet :) -
#2170 1820 február közepe körül,ha fent van már NA, ha nem akkor 1789 körül. -
Alal #2169 Ahogy látom, csak nem sikerült rendesen feltötleni minden képet :P Így lemaradt a képekről Skandiánvia és Szicília, ami megint csak nagy részben a hollandokhoz tartozik :) ... -
Alal #2168 Na, 1788 az original játékkal, úgy döntöttem, elég nagy lett már a Holland Birodalom, hogy tudjon magára vigyázni :) Anno a Holland függetlenségi háborúval kezdtem, egyből békét kötöttem a spanyolokkal. Így belegondolva, ha akkor tudták volna, hogy mi lesz ebből a kis országból, biztosan nem engedték volna. Eleinte szépen lassan terjeszkedtem, majd mikor már a Land-em messze a többiek előtt volt, és területileg is egész biztos lábakon álltam, már nem érdekelt a reputation, foglaltam, amerre csak tudtam. Eredménye: 419.52/38.00 :) NA meg területileg is kicsit kiterjeszkedtem, sajnos a spanyolokkal nem tudok mit kezdeni, akármennyi területet is foglalok el tőlük, egyszerűen nem számít semmit, a csaták meg nem voltak elegek. A franciák is csak azért úszták meg, mert ők is és a szövetségeseik is reformátusok voltak, mint én, és nem mertem bevállalni a -1-es stabilityt. A legvégén, mikor már szövetségeseiken keresztül rá tudtam volna venni, hogy háborúba lépjen velem, már hiába volt a landem 8-cal jobb, mint az övé, a készítők már nem raktak bele új egységeket, így nem érvényesülhetett a minőségbeli fölényem.
Pár kép a birodalomról:
Európai állapot:
Európai állapot 1
Európai állapot 2
hEurópai állapot 3
Észak amerika
Dél Amerika
Afrika
Indonéz Szigetvilág
India
ÉS akkor most jöhet a MM meg a NA meg az IN :) Meg talán egy Brit Birodalom :)
A játéknak elvileg melyik dátumnál van vége? :) -
#2167 Ja ez nagy előny. -
#2166 Igen,de ugye event az vagy bejön vagy nem, vagy akkor amikor akarod vagy nem. A national decisionnál meg te döntöd el, hogy legyen vagy nelegyen és mikor legyen,ha legyen. :) Nagyon praktikus változtatás ez. :) -
#2165 thx. Közben megtaláltam a decisions almappát (), a feltétel szinte csontugyanaz bizonyos esetekben mint az eventnél:
Pl:
country_decisions = {
netherlands_nation = {
potential = {
NOT = { exists = NED }
NOT = { tag = PAP }
OR = {
primary_culture = dutch
primary_culture = flemish
}
}
allow =
{
owns = 96 # Zeeland
owns = 97 # Holland
owns = 98 # Utrecht
owns = 100 # Friesland
is_core = 96 # Zeeland
is_core = 97 # Holland
is_core = 98 # Utrecht
is_core = 100 # Friesland
war = no -
#2164 Világos feltételrendszer van. Pl. legyenkincstáros tanácsadód, legyen x provincia a tiéd és legyen core is, vagy legyen 1nél nagyobb stabilitás, -2nél nagyobb a free market mutatód, legyen 7es diplomáciai skillje az uralkódónak, legyen 30 tartományod, ilyenek. Ezeknek a kombinációjából áll össze egy feltételrendszer, ha azt teljesítetted, akkor megjelenik egy ikon fölül, hogy nemzeti döntés lehetésges, és akkor vagy aktiválod vagy nem. Eventnél meg ugye bekövetkezett egyszercsak. Itt adott a lehetőség, hogy bár tiéd az egész brit szigetvilág, mégse legyen Nagy Britannia, hanem maradjon Anglia, mert neked az tetszik. Aztán ha 100 évvel később meggondolod magad, akkor és még mindig teljesíted a feltételeket akkor akkor is csinálhatsz Nagy Britanniát.
A lázadókkal nem tudom hogy lehet tárgyalni, én oda szoktam küldeni pár katonát, az csökkenti a lázadási kedvet pár százalékkal. :) Lázadási százalék mutatóban jól követhető milyen +/- tényezők vannak. az ott állomásozó sereg csökkenti egy pár százalékkal a létszámától függetlenül. Más "tárgyalást" nem láttam. :) -
#2163 A vallás-újítása is klassz dolog teljesen átszabták sokkal életszerűbb az egész. A felkelések: Több féle lázadótípús van ez is klassz. Tárgyalni is lehet velük.
Nagyon jó kieg -
#2162 CSő emberek. Még nem nagyon játszottam az Im Nomine-val, olvasgatva a manualt, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az eventeket kilőtték az országok megalakulása tekintetében (többek közt)... Van helyette ez a National Decision. Nos, aki játszott vele ezek a decisionok randomszerűen fordulnak elő a játékban mint az eventek, vagy valami befolyásolja (pl: triggerek állítgatása stb..). -
#2161 Jó,hát sógorék elmeroggyantak. Az én képemen is láthatod a sok kis osztrák sereget, azoknak a fele ilyen 34ezer gyalogos mellé 15-20ezres lovasság plusz a tüzérek. Miből tartja fenn, rejtély. Nekem a képen amaximális 90ezres seregem van, de nagyobb esetén már durván felpörög a fenntartás. Csak most hogy van vagy 20 manufaktura az országban bírom el, előtte jó ha a lehetséges max felét fenn bírtam tartani. Be is támadott boldog boldogtalan. -
McCartman #2160 huh.. hát a sógorok nagyon feltáposodtak (szokás szerint?). Északi határaimnál várakozik 3 tiz-huszezer fő közötti seregeivel. Haderejük a legerősebb a világon (még a franciáknál és a ruszkiknál is erősebbek:S)
szerintem csak a Dán-(akik szokás szerint(?) megörökölték azthiszem Finnországot) - orosz - bizánci szövetség tartja vissza. Bár az ő szövetségi rendszere se piskóta.. Ausztria - Milán - Franciaország +a kicsik.
Reméltem , hogy addig nem támad mig harcban álltam szinte az egész iszlám világgal:) , ám jopár terület bekebelezése után mára ismét helyreállt a béke , igaz a hirnevem szenvedett egy kis csorbát.. (27.02/28)
..kellemes kis háború van készülőben.. -
Gamer KR #2159 Ha megrendelem eredetiben az Europa Universalis III-at akkor a Napoleonos és a InNomine kiegészítő az .exe fájlos telepítővel simán fel fog menni a gépemre? -
#2158 Amúgy nem az event részen van. -
#2157 Utána persze megtaláltam,hogy mi a bug és mi a megoldás. :) -
McCartman #2156 National Decision. -
#2155 Aham thx
-
#2154 Mi akkor ha nem event? -
McCartman #2153 Botond , mondasz valamit :D
'Az events könyvtárban az országok létrehozása (pl Italy) csak nekem ír ennyit hogy "#" ?' -> akkor azért lehet üres , mert ezek nem is eventek .. ? :)
Kamaszaki , az elején vigyázni kell arra a 2 tartományra , jókor beugrani különféle háborúkba aztán szépen lassan egyedül is magára talál a Birodalom.. :) -
#2152 Hogy a halálba tudtál eddig eljutni Bizánccal?
Engem mindig lerohannak a Törökök vagy valameik másik nagy birodalom... -
#2151 A 20kbyte az a logód méretének maximuma. A galériában vicces lenne, ha az lenne a maximum méret amúgy. Jó helyre akarod te feltölteni?:) -
#2150 Passz,engem szeret a rendszer vagy nemtom. :) Nem tudok róla, hogy van limit. :D -
#2149 National Decision. -
McCartman #2148 A Németországgá válás event volt vagy decision? -
McCartman #2147 Botond te hogy tudsz ekkora képet feltölteni?
Nekem csak 20 Kbyte-ot enged.. -
#2146 Svédek 1820ban örökölték meg Lengyelországot. :) -
Brandenburg. :) A bugos Németország event után,ami Brandenburg corekat tett le német helyett. :s Ha német coreok lettek volna elfoglalom a világot. :P Land és goverment technológiában mindenkit elvertem egy 10essel kb. ^.^ Sima Eu3al+NAval csak küzdöttem,mint malac a jégen,de ez most annyira kézre áll INel, hogy nagyon. ^.^ -
McCartman #2144 nem:)
Te azt írtad , hogy a lila a Nyugat-Római Bir.. de nem() , mert az is Bizánc , cc. 500ban elfoglalt területei. -
Alal #2143 Ja, mellesleg nem tudtok valahol egy olyan oldalt, ahol videóban/animációban mutatják, hogy Európa/világ országai hogy változtak az idők során? Esetleg egy olyan oldalt, ahol térképek/képek formájában ez meg van?
VAlami olyasmire gondolok, mint ez , csak minden országot mutat egyszerre. -
Alal #2142 szerintem ez még nekem szólt :) -
#2141 Mit nem? én is ezt írtam.