11580
Europa Universalis III
  • grendics
    imbafranciák. mmg-be már nerfelve vannak de in-be ost övék franciaországtol keletre minden litvániáig
  • Kodlovag
    Még egy kérdésem lenne. Úgy vettem észre, hogy a francia királyok sokkal jobbak, mint más nemzetekéi. Például mindig van legalább egy 9-es skilljük. A skillátlag meg kb 8. De láttam már olyan francia királyt is, amelyik (9,9,9) volt. Az én spanyol királyaim soha nem kaptak 9-es skillt, és a skillátlag 6 körül van. Ez a különbség be van építve a játékba? És mégis mi szabja meg, hogy melyik nemzet van támogatva?
    Ugyanez a hadvezérekre. Amikor még katonailag gyenge voltam, betöltöttem a játékot a franciák szemszögéből, mert nem értettem, hogy tud egy nálam sokkal kevesebb területtel rendelkező ország több 20ezres hadsereget állomásoztatni a határunk mentén. Akkor szembesültem azzal, hogy igaz, hogy a franciák 50 éve nem vívtak háborút, és 0% war traditionjuk van, és ennyi is lehetett az utóbbi sok évben, mégis csupa olyan generálisai vannak, akiknek 8-10 skill pontjuk van. Nálam egy generális már nagy sztár volt, ha bármelyik skillje 1-nél magasabb volt, öszesen meg 3-4 pontos. Mert nálam úgy működött a dolog, hogy minden skill pontért 1% war traditionnel kellett fizetni. És egy 10 skilles generálist akkor tudtam felvenni, amikor 50%-os war traditionöm volt. Ilyen generálisokat csak az 1700-as években tudtam összehozni. Franciáknak meg default.
    Ez valami "kiegyensúlyozása" a játéknak? Van erről valamilyen lista, ahol megnézhetem, hogy kitől mire lehet számítani?
  • Kodlovag
    Befejeztem a spanyol játékomat. Ez volt egyébként az első játékom, tartott úgy két hónapig.
    Az eredeti célomat, hogy a Földközi-tenger teljesen beltenger legyen, és nagyjából úgy nézzek ki, mint a Római birodalom fénykorában, nem sikerült teljesen elérnem. Görög területek nagyon hiányoznak. Még kellene két török háború és egy francia, azaz 10 év játékidő.
    Némileg kárpótoltam magam kolonizálással. Amerika túlnyomó része enyém. Afrikának azok a részei, ami nem trópusi éghajlat. Kis szigetek az óceánokon. Jáva. Ausztrália. Úgy becsülöm, összesen kb 300 területem lehet.

Végére it vannak a térképek:
    Európa, Közel-Kelet és Észak-Amerika (de csak mert jól néz ki a nagy sárga tömb)

• grendics
    minek a kod? kezdj egyet az angolokkal vagy a franciákkal és simán belejösz
  • koj
    Sikerült minden! Ja de hogy kell kódokat beírni? Mert az 1 essel nem hozza ki a konzolt!
  • koj
    Ja és van egy Magna Mundi Gold nevű íízé, azzal mit kell csinálni?
  • koj
    Hali! Tudtok segíteni? Letöltöttem az EU 3 at és találtam az In Nomine kiegészítőt is leszedtem ha az az egyáltalán. A lényeg hogy fel akartam az In Nominét rakni de addig nem engedi amíg nincs meg a Napóleonos kieg. Azt honnan lehet letölteni és érdekes hogy ez az in nomine ez csak tényleg 15 mb??? Létszi írátok meg hogy kell felrekni ezeket!
    Segítséget köszönöm!
  • Solten
    Én úgy vettem észre hogy a gyarmatokról akkor jön a legzsírosabb jövedelem ha protestáns vallás van (Hollandia forigzepől)
  • I.C.ram
    Kolonizalasra a Reformed jo szerintem, mert sok bonuszt kap a vamokra. Ha meg nem kolonizalsz akkor egyertelmu hogy protestans. Katolikus a leggyengebb szerintem.
  • Kodlovag
    De én katolikus vagyok, mert a játék kezdete óta folyamatosan kolonizálok, arra jó a katolikus. Most a területeim több mint fele katolikus, van még sok pogány, és Afrikában egy halom sunni. Úgyhogy én jelenleg a pogányt és az iszlámot tolerálom, a protestánsokat és a reformátusokat meg nem. Sőt, azonnal térítem.
  • Kodlovag
    Azt úgy értem, hogy alapjáték +1.3 patch, nincsenek kiegészítők és nincs Magna Mundi mod sem.
  • Solten
    Ja, bár az alapjátékkal nemigen küzdöttem, nagyrészt katolikus vallás marad az olasz félszigeten, úgy meg problémás az olasz egység.
  • Alal
    hát nekem sikerült... habár én protestáns voltam, szóval lehet, hogy ezért nem problémázott... sőt, kaptam talán +1 diplomatát, mert enyém volt a Papal State
  • Solten
  • I.C.ram
    alapjatek + IN kieg.
  • I.C.ram
    en siman annektaltam es letre is hoztam olaszorszagot. soha nem basztatott senki, hogy hozzam letre. szerintem ha nem katolikus vagy, hanem protestans ami amugy is sokkal jobb szerintem, akkornem fognak basztatni.
  • Solten
    Illetve lehet de presztízs -800 lesz :)
  • Solten
    alapjátékkal lehetetlen annektálni..
  • Solten
    ez valami bug... (nálam nem..)
  • Lysandus
    Fogalmam sincs nem játszom az MM moddal. De hogy érted azt, hogy alapjáték?

Én azt szeretném, hogy In Nominéban Magyarországnak magyar címere legyen, mert valahogy az IN-ben Törökország (Ottaman Empire) játszik a magyar címer és a magyar zászló alatt. És ez baromi idegesítő. :-(
  • Kodlovag
    Hogy lehet annektálni a pápai államot? Az annektálás még nem gond, de azután elkezd olyan eventeket dobálni néhány havi rendszerességgel, hogy katolikusok így meg úgy és engedjem függetlenedni, mert ha nem, akkor repu föl és presztízs le, és a reputationnal egyszerűen kikényszeríti. De ha engedem függetlenedni, akkor meg az első dolga, hogy köszönetképpen betámad.
    De ha ez így működik, akkor hogy lehet létrehozni Olaszországot?
  • grendics
    ja a portugálokkal harcoltam a végén xD
  • grendics
    befejeztem a játékot a törökökkel. enyém minden sunni megye ketto kivételével ami látható. az egyik vijaganaré a másik mysoreé. csak nem tudok odajutni mert hindustan nem engedte át a katonáim hiába láttam el pénzzel.... afrika nyugati részét nem tudtam bekebelezni mert nincs conquistadorom és nem fedezi fel, de kibirom. mindenutt megépült mindegyik épület. technologiában le vagyok maradva ilyen frankfurt nuremburgnál vagy 20al de amugy nemrossz. atjeh egész szigete a vazallusom. az az egyetlen ami nem hozzám tartozik. szövetségeseim a spanyolok. háboruan álltam a legvégén a franciákkal és a spanyolokkal de semmit se érnek mert a határokon6+os erodok várják oket. se austria se oroszország se vijaganaar+hindustan se ming nem tudott átjönni. hajokkal meg semmise. kicsit felment a repum 100korulre és a war exhaustionom is felment 80+ra igy folyamatos lázadás minden honapban+3as stab mellett is és ilyenkor már nem adja ki az ultimateot. megoldottam a kérdéses megyékbe ott áll 3000 katonám és simán bedarálnak 8000es lázadokat is. shiite és ibadi vallást teljesen eltuntettem. rodosz áttért muszlimra malta a egyetlen katolikus megyém. ortodoxbol is csak georgiánál van 3 meg egy inigenous muslim de ott is egyszer már áttértek és convertet kapott. etiopianál is 3ortodox megyém van de az animistet is áttéritettem. tibet is muslim xD
  • Alal
    expanció, hogy finnanszirozni a kiadásokat?
  • Gyadi
    Elkezdtem egy játékot Japcsikkal, 1600 körül vagyok, de irtózatosan le vagyok maradva technikailag a többi államhoz képest, pedig eddig majd minden pénzemet fejlesztésekre költöttem, amikor lehet akkor advisor-ok is voltak fejlesztési területeken. Mit tegyek, hogy kicsit összekapja magát az ország?
  • Solten
    igen...
  • Kodlovag
    Alapjáték. Majd a következőt az mm2 golddal játszom. Ahhoz ugye kell az NA?
  • Kodlovag
    Én is úgy hiszem, hogy nem leszek már a hit védelmezője. De nem is volt rá igazi esélyem soha. A játék elején, amikor még nem a franciáké volt a cím, én az összes jövedelmemet kolonizálásra költöttem, 1000 dukát akkor még nagyon soknak számít. Aztán amikor már lett volna ennyim, akkor már rég a franciáké volt. Akik az egész játékban alig háborúztak, így aztán el sem veszíthették.
  • Helius
    Sziasztok!
    Új vagyok még a játékban.
    Az lenne a kérdésem, h ha a magyar verzióra felrakom a peccset, akkor megmarad-e a magyar nyelv.
  • Lysandus
    Még egy gyors kérdés: valahogy felcserélte a játék a magyar címert a törökkel. Tehát most Törökország játszik a magyar címer alatt. Hogy lehet ezt visszacsinálni?
  • grendics
    kodlovag te mmg2vel játszol?
  • Botond #2229
    Ez a map nem gyenge. :) Mindjárt vége a játéknak, ha jól látom, ebben már nem leszel hit védelmezője. :( Korábban kellett volna eszmélni. :)
  • Botond #2228
    Szerintem félreolvasod amissiont. Olyan mission van, hogy foglald el x területet és akkor az a jutalom, hogy egyből core lesz. Egyik leghasznosabb mission a játékban.
  • Solten
    Event illetve évtizedek alatt (75 ill. 50 év mod vagy alapjátéktól függően)

Waschmaschinen leben kurzer mit Hammer :)
  • Solten
    futtatás -> regedit

Hkey_local_machine-ban van valahol..
  • Lysandus
    És core-t hogy lehet szerezni háború nélkül?
  • Lysandus
    Ja, ja. Schön gut! :-) Aber: washmashinen leben langer mit calgon! :-)
  • kamaszaki
    Azt hol tudom kitörölni?
  • Solten
    Biztos megmaradt az IN registry key..
  • Solten
    Lerombolod a kapcsolatot (pl. 0-ra), majd idővel kipurcan a királyuk, vagyis a királyod, akkor megint saját uralkodód lesz :)