11580
Europa Universalis III
  • I.C.ram
    Hetente jönnek ki az újabbnál újabb Magna Mundik :D Nem birom már követni.
  • Botond #1979
    De. :)
  • Solten
    Magna Mundi Gold 2 1.25 - Released!

Lemaradtam valamiről, legutóbb az 1.23-as volt nem? :)

• DeenQa
    modenával kezdtem 1460ban, olasz lett belőle, most meg ez van... Érdekes megnézni horvátokat :D Az én segítségemmel kiűztök a törököt európából 1799 ben. Nem világuralomra törtem, mindig indokolt esetben támadtam csak, meg hogy fenntmaradjon a spanyol-francia-olasz erőfölény, meg mindenki szeret, a nagy államokkal 200 a kapcsolat :) A kicsik meg kinyalhatják ha baj van akkor kemény pénzeket fizethetnek nekem :D

• I.C.ram
    Itt látszik is. Legalsó.

• I.C.ram
    Már hogy ne lenne? :D

Ikonján egy bíboros van.
  • Kodlovag
    Átnéztem a manualt (alapjáték), és nincs ilyen tanácsadó. Olyan van, amelyik prestiget ad, de az nem kell.
  • Solten
    Pedig van olyan (inkább tanácsadónak nevezném).
  • Kodlovag
    Én még sosem láttam olyan minisztert, amelyik reput csökkent.
  • Gamer KR
    Lehet, fogadsz minisztereket, vmi -0.15 reputationt adók is vannak, beraksz 1-2 az már számítani is fog valamit.
  • Kodlovag
    Látom, még van hová fejlődnöm :)
  • Alal
    hehe... az én repum most 280 körül van talán :) de már nem is foglalkozom vele, legfeljebb nem nekem kell hadat üzennem másoknak... :)
  • Kodlovag
    Granada is megvan, azt rögtön a játék legelején elfoglaltam. Már azt is elfelejtettem, hogy volt olyan. Mint ahogy Navarra is a játék eleje óta Aragóniához tartozott. A repum viszont katasztrófális, +23 körül van. És a király csak -0,6 évente, még ha én adom a pápát, akkor is csak -0,85/év. Lehet ennél valahogyan gyorsabban csökkenteni?
  • I.C.ram
    Kell hozzá Granada annektálása is. Ha ezek megvannak, akkor jo repunak kell lennie, és utána x év után megalakul Spanyolország.
  • Kodlovag
    Még mindig az első játékomat játszom Kasztíliával. Most, hogy rájöttem lehet békés úton is területeket szerezni, végre sikerült diplo annektálni Aragóniát. Én azt gondoltam, hogy ez a békés bekebelezés majd kevesebb reputation ponttal fog járni, ehelyett kaptam érte 12-t. Azért érintett ez igen súlyosan, mert pont egy hónappal előtte egy háború befejezéseként annektáltam Krétát és Ciprust is. Ők ketten együtt is 12 rep pontot értek. Úgyhogy most meg kell húznom magam minimum 20 évig, mielőtt megint megpróbálok területet szerezni.

De a lényegi kérdés az lenne, hogyan alakíthatnám meg Spanyolországot. Nagy-Britannia is megalakult valahogy, miután az angolok elfoglalták az egész szigeteket. Nekem most megvan Kasztília, Aragónia és Navarra, ezért azt gondolom, területileg megvolnék, de nem találok semmilyen lehetőséget, hogy Spanyolországgá váljak. Vagy a játék automatikusan fog adni egy eventet? Esetleg meg kell várni, amíg az ex-aragóniai tartományok is megkapják a core státuszt?
  • Solten
    Royal Marriage a célországgal. Ha a célország másik országgal is Royal Marriage-ben áll (így elég magyartalan de ez a lényeg), és neked adja a trónt, fasza kis örökösödési háború robban ki (célország a szövetségesed lesz a háborúban). Békefeltételként választhatod a perszonálúniót a célországgal. Ez az egész hülyeség, mert olyan is van hogy szimplán megöröklöd az országot. Kiszámíthatatlan az egész. Volt hogy 5 játékom során nem volt "inherit" vagy örökösödési háború.
  • zlcsi
    perszonál uniot hogy lehet létrehozni?
  • grendics
    ez nekem is tetszik, megnézem énis
  • Alal
    ahaaa... hát akkor el lehet ott evickélni farvizen, biztos :)
  • Solten
    Burgundia az MMG2-ben egy event hatására legtöbb esetben szétesik (illetve Francia és N.M. császár között felosztásra kerül). Ha nem, akkor betámadják őket a franciák, na ekkor kell támadni őket a világhódító Utrechttel...
  • Alal
    Én csak a simával játszom, valahogy nem veszi be a modokat a program, de majd ujratelepitjük, amint befejeztük a mostani játékot, és akkor reszkess megint világ :)

Amúgy anno a Holland függetlenségi háború volt a kiinduló pontom, azóta gyakorlatilag egész Németország enyém - ausztria bezavar egy kicsit,mert szövetségese Spanyolország, ő meg a kolóniákon meg tud szívatni, úgyhogy jelenleg nem kötözködöm velük, pedig lassan már vége a játéknak (tényleg, milyen dátumnál van vége a játéknak?

Mint mondtam, enyém Németország nagy része, Skandinávai nagy része, a baltikum, Olaszország, Ausztrál szigetvilág, dél-amerika déli csücske, florida és környéke, elefántcsontpart és környéke :)

Arra is kiváncsi leszek, hogy ki lesz a következő emperor, mert csak az osztrákok meg én vagyunk már választók, és spanyolország az emperor... vicces :P MOndjuk talán a 180as Badboyom nem fog elősegíteni engem a választáskor.

Amúgy Utrecht jó volt, én is próbáltam, csak egy idő után bedarált Burgundia... :P
  • Solten
    Na majd megint megpróbálom létrehozni Utrechttel Hollandiát...
  • Solten
    Ehh, régebbi verziókkal lenyomtam velük a lengyeleket, majd Litvániát. Keleten lekötötte Oroszország, két frontba került.. :)
  • McCartman
    probald Brandenburggal , aztán Porosz majd Németország..!:)
  • grendics
    néztem teutonic ordert még régebben. riga+kardhordozo testvérek terulete enyém lett. utána bedarált russia....
  • Solten
    hm, lehet hogy bug
  • Solten
    Közepes országokkal az igazi. Na ott van kihívás :)
  • I.C.ram
    Első játékom annó valamelyik orosz fejdelemséggel volt. viszonylag könnyű, mert sok a manpower, körülötted veled egyenrangú, de inkább alattad lévő fejlettségi szinten vannak a többiek, és a vallásuk is más, így könnyen lehet hadat üzenni nekik. Ha meg összeáll az orosz birodalom, akkor nem sok ellenfél marad.
  • grendics
    i.cram adj tanácsot kivel kezdjek? és mik legyenek historicalban beállitva. amugymeg ez egy fun game és jobban szeretek hoditani nagyokkal mint kicsikkel éveket várni h legyen egy olyan bevételem ami 5k seregre elég.
  • McCartman
    ezeket már átrágtam rég , de ugye a hereditary title feltételei között megemliti a 'powerful leader' státust. Ezt viszont gyakorlatilag csak a kül. birodalmi intézmények felállitasaval lehet elérni (High Court, Cabinet, Law Code, Endowment for the Arts etc.) amelyekhez KÖZELEZŐ a 7 választófejedelem megléte.(lásd manualon belül ->Appendix B)
    és ez az én problémám , hogy lecsökkent 6-ra azt' ugymaradt. na erre keress nekem megoldást a manualban..
  • Solten
  • Solten
    RTFM!

hereditary title:

• McCartman
    1.22-vel. végülis ez a hereditary title lenne a cél , de tanácstalan vagyok...
  • Solten
    Hm, még nagyon anno létrehoztam Németországot, akkora lett a repu hogy még az ausztrál benszülöttek is hadat üzentek... Próbáld meg erővel. 1.23-al nyomod?
  • McCartman
    Senki sem küszködik a nagy , egységes német állam életre hívásával mint én?:) Brandenburggal , császári cím megvan , a symbolic és a strong leader között váltakozik évente a 'repu'.
    cél majd talán az örökletes császári cim elérése , de addig is van itt egy eléggé idegesítő 'bug'(?!) . Mégpedig hogy a választók száma ismeretlen okbol kifolyolag leapadt 6-ra. A probléma abbol adodik , hogy 6 választoval nem lehet létrehozni olyan birodalmi 'intézményeket' amelyekkel növelni tudnám az elismertségem a császárságon belül.
    a hivatalos forumon azt irtak:
    'One might have been annexed or inherited. The Reichstag will be working on finding a replacement. That process can take two years or more.'
    hát..hát.. amugy Mainz esett ki valahogy a sorbol , megnéztem nem-e annektálták v hasonlo de nem. a fentiek alapján ha valaki kiesik a sorbol , pár éven belül potolják a hiányt. De nálam már cirka 90 éve nem történt semmi ez ügyben..
    van vmi 5letetek arra vonatkozoan, h mi lehet a gebasz?
    előre is köszi:
    Zoli
  • I.C.ram
    russia, sweden, spain, no komment :(
  • Solten
    Klassz. Írták, hogy a Gold2-nél a svédekkel könnyebb a gém, előzőleg a ruszkik állandóan bedarálták őket. Franciák lendületéből visszavettek, túl sokat hódítottak :) Spanyolország nálam sem akar megalakulni... Pedig Granadát és Navarrát is annektálta...
  • grendics
    kezdtem egy ujat énis swedennel. diploannexeltem már dániát,norvégiát, skociát és angliát. portugáliával personal unioba vagyok de 50nél feljebb nem tudom tartosan feljebbvini a kapcsolatom. keleten enyém kexholm, neve és ingermanland mind 6/7es erodokkel. russia még nemjött nekem de mögötte is hasonlo erodkék várják. kolonizáciom is megindult és 1529re még 1 protestáns megye sincs egész europaban de tervezem h majd átkonvertálok. warmiát is megszereztem. oszmánok nagyon elol vannak, de franciák nemnagy cuccok. russia is kezd erosodni. spain nem alakult még meg, sztem nem is fog. kicsit zavaro h franciákkal ugyanolyan szinem van de majd bezuzom oket mert csak 1 maradhat...
  • Solten
    fórumán
  • Solten
    Prestige-re gondolsz? Pl. lefelé megy ha szövetségesed megtámadod és te nem lépsz az oldalán háborúba. Eventek és egy rakás dolog befolyásolja.

Az MM Gold2 mod egy klassz kiegészítő az alapjátékhoz pontosabban a NA 2.2-höz, tucat újdonság, amit lehetetlen pár mondatban elmagyarázni :) Nézd meg a paradoxplaza fórumján, illetve van hozzá manual:

letöltés