11580
Europa Universalis III
  • McCartman

méghogy 'gyenge'.. amikor "nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára."
  • grendics
    hát magyarország elmondanám a középkorban egy lokális nagyhatalom volt nemvolt olyan gyenge. magyarországnak része volt erdély, de 1541után(mert akkor szakadt 3felé sz ország) valoban török vazalus volt de az csak annyiban nyilvánult meg h a fejedelmeknek a szultán ahtname-t kuldott és évente kellett 10illetve 15ezer aranyat fizetni. katonsákodni nem kellett érte de ahhoz is kellett beleegyezés. de ez semmiképp sem a klasszikus hűbéres viszony. a török kiűzése után nem egyesítették újra magyarországgal(10-es tk) majdcsak a reformkorban célkitűzés ez. a 48as 12pontban is bennevan és a dualizmus korában történt meg az unió(egyesítés). a dualizmus korát pedig elég sok elválasztja a 2.vh-tól szal légyszíves ha irsz vmit annak nézz már utána
  • DeenQa
    jah, meg annyiba van elcseszve hogy erdélynek inkább transilvania meg partium kéne, bánát pedig MO-hoz
  • DeenQa
    ez így reális! Ha megnézed azon a térképen amit előbb belinkelt valami, azon is le van választva erdély! Nem volt teljesen 1ben a két ország, inkább amolyan únió volt a kettő között, pl a helytartó az erdélyi vajda volt, de a király meg a magyar.Valóban ez egy VASSAL kapcsolat, mint itt Max kicsit több befolyás kéne erdély ügyeibe. 1526 után változott meg mert kb "elszakadt" magyarországtól, külön államként török befolyás mellett. Csak a II. világháborúban volt magyarország egyik része erdély! Amúgy meg, ilyen gyenge volt magyarország, sztem az is normális... Csak MO-n tanítják, hogy hú de erősek voltunk, de valójában ez nem igaz...
  • grendics

• grendics
    én magyarokkal nyomon bizánc szövetségese austria és bohémia szal nc. lengyelek velem voltak de a tetutonok és bohémia elvették az összes megyéjét igy énis csatlakoztam hozzájuk litvánia oldalán. krimi kánság enyém azowig minden. délen thrace bizánci ottoman perzsa hubéres 1 tartománnyal. enyém edirne és macedonia az alatt minden bizánci. habáér székhelyuk már nem thrace hanem morea azért ugy 50et ér amikor el akarom toluk venni. autria aquileát meg velencét gyengiti semmi izgalmas. már velem is szövetségben vannak. litvániát elárultam igy most ok fenyegetnek meg muscowy(de fura h nincs russia...). muscowyé minden ameddig a szem ellát. bizáncot probálom kiutni de bohémia eros szövetségese.
    olasz csizma még jobban szétdarabolodott mert mindenkinek kb 1 megyéje van.
    ai tényleg más. jobb h nem áll meg 1 megyek elfoglalása után és utána buzgon ajánlgatja a white peacet viszont igy kellemtlen.
    rebelek nagyon kemények. volt egy 20évig tarto peasant waros idoszakom. nem kivánom nektek az élményt.
    kalozok nálam is gyakran vannak de mindig a tobbiekre hagyom, hogy elintézzék.
    manualban olvastam arrol h a készitok akadályozzák direkt h eros centralisationt épits ki. amikor transylvaniat és banatot annektáltam azok is tul messze voltak budatol, decentralisation +1 nc.
    mmg-ben a decentralistionnk csomo jol dolga van itt viszont semmi.
    annektálni sztem konnyu eddig 2vazallust elsore egyet pedi 3adszorra sikerult annektálnom. amikor nem sikerült embassyt csináltam +50realtionshippel, tehát mégcsak fizetnem se kellett
  • Botond #2054
    Első IN játékomban svédekkel voltam. Kialttaboztam zenét váltani olyan 1500 körül, visszajövetelnél el volt csúszva ugye a map, a balkánra. Nézem, hogy egyben van ahogy szokott, de nem zöld (törökök), hanem piros. Mondom ez mi? Hát Mo. picit bekeményített, éppen Ankara magasságában szopatták a törököket. :D Utána mikor velük végeztek zsebrevágták az osztrákokat is. :D Szóval kapásból kifogtam az egyiket a 10ből. :) Mondjuk hozzátartokzik, hogy vmi úton módon diploannexálták a legelején erdélyt, azt láttam.
  • I.C.ram
    Azt én sem. Így is tök gyenge Magyarország. 10 játékból 9x szétveri ausztria már a játék elején.

Most megint szopok... 1480 körül járok, és megjelentek minden egyes tengeremen a kalózok. Hiába darálom őket le, amint elmegyek onnan megjelennek újra, és a tököm ki van már ezzel. Ez valami bug, vagy direkt szivat a gép? Kb 5x tisztítok meg mindent tengeri provot, de amint lelépek onnan, rögtön visszajönnek.
  • Botond #2052
    Ezért nem értem sose,hogy minek van külön Erdély.
  • Solten
    1400
  • Solten
    "-Zsoldosok nálam nem töltődnek fel. Ha meghalnak a regimentből, akkor úgyis marad, és lesz egy csomó csonka zsoldos csapatom."

Relative ez szerintem tök jó megoldás, az milyen hülyeség volt hogy a manpoweredből hízptt vissza azsoldosok létszáma.

Igen pont néztem, Milan-é sok zsíros tartomány 1399-ben, az olasz egység vele elég könnyű lesz...
  • Solten
    Érdekes...
  • I.C.ram
    Na alakulgat Bizánc :)

Viszont tlaáltam pár baromi idegesítő módosítást In Nomine-ban:

-Zsoldosok nálam nem töltődnek fel. Ha meghalnak a regimentből, akkor úgyis marad, és lesz egy csomó csonka zsoldos csapatom.
    -Diplo-annex-et keményen gyengítették, mert 10 évente csak 1 országot lehet diploannexelni.
    -Bizánccal lehetetlenség lesz "nyugatiasodni", mert legalább 2-es centralizáció kell. Ez még rendben lenne, de amint elfoglalok egy területet, akkor jön egy event, hogy a birodalom decentralizált lesz... Majdnem maxos már a decentralizáltság, szóval rohadt sok idő lesz innen visszavergődni centralizáltra :(

Törökökkel szopok rendesen, de szerencsére szereztem pár erős szövetségest: Ausztria, aki majdnem teljesen bedarálta a magyarokat, illetve Milán, aki messze a legerősebb olasz királyság, és a csizma félsziget kb 30% az ő kezében van.
  • DeenQa

látott már valaki ennyére feldarabolt franciao-t? polgárháborújuk volt és utána meg megtámadta őket anglia meg a fél nyugatrómai birodalom, és ez lett... :|
  • Solten
    Térképmod az In Nomine-hoz:

Theatrum Orbis Terrarum version 3.0

• Solten
    Még egyszer kösz, Kaszás: LINK

• grendics
    az elso nem nemzeti idea hanem vmi más nemtom mi a neve...
  • grendics
    csak erot vett rajtam a kivancsisag és gondoltam kiprobalom.
    hát elso megallapitasra nagyon konnyunek igérkezett. mindenhol 1es erodok(magayraokkal vagyok) mondom itt nemlesz semmi extra, de rá kellett eszmélnem h assault szart se ér, mert a full morálos 12ezres gyalogos seregem se tudja bevenni assaulttal az 1000es helyorségeket. bizánc eros lett sztem 20év alatt kb megszereztuk a torokok összes balkáni poziciojat még silistria maradt nekik. serbiat meg bosniat alig tudtam megszerezni mert bizánccal és austriával is szövetségben vannak... bosnia ztán szerb vazallus lett de a vazallusokat nem lehet megtámadni :P. de azért sikerult habár serbia bizánci terulet de rebelek által el van foglalva szal hamarosan hozzám defektál vagy free nation lesz és annektálom majd gyorsan. kuldi rendszer tetszik, csak az a szar h leadtam a flottás kuldetést aztán meg mégegyszer kijott. konvertálás nagyon jo, csak valamelyik 10%os megye fél év után áttér a 20%meg 10év alatt se akar.
    nemzeti ideáknak nemsok értlemét láttam, mert nagyon balanszolva vannak és nem adnak annyi mindent h megérje rájuk rakni. nemzeti idák eszméletlen furcsák h csak 1 bonust adnak és csak 1 lehet sokáig.

összegzésul nagyon jo lett de nagyon várom rá az mm-et mert hiába vannak ismeros eventek azért mégiscsak komplettebb
  • Kaszas
    Látom mindenkinek sikerült örömöt szerezni.Már megérte felkelnem.

De legalább beindúlt a fórum is.Különben nekem bejönnek a változtatások, de nem voltrossz az alap sem.Mindenkinek jó játékot!!!
  • grendics
    arrol nemtudtok valamit h az mmplatinum mikor jön ki?
    leszedtem amugy énis az in-t de még be akarom fejezni a tunéziai játékomat. egész jol állok enyém marokkó, algéria, tripoli, mameluk qara koyonlo. oroszoktol akarom elvenni az islam megyéiket de épp fejlesztésekbe vagyok az ultimatum miatt.
  • Solten
    Kezdésként nyomatok egyet az Arany hordával...
  • McCartman
    kivel kezdjek?kivel?
    kezdjek egyet Bizánccal ? ne?
  • Botond #2038
    Hát erre valóban nem gondoltam. :)
  • Solten
    A Fraps asszem' csinál screenshotot is.
  • Solten
    Mert a vágólapra teszi (még ennyit se tudsz?...) Paint-be (pl.) beilleszt...
  • I.C.ram
    kösz, majd akkor meggondolom, hogy kivel kéne kezdeni :)
  • Botond #2034
    Legalábbis hiába nyomogattam sehol nem lett kép. :D
  • Botond #2033
    Az nekem nem csinál. :(
  • Solten
    Van. Úgy hívják: print screen billentyű.
  • Solten
    Eddig events mappa: germannation.txt (ez az im nomine-ban üres, dejó..)

primary_culture = hannoverian
    primary_culture = pommeranian
    primary_culture = hessian
    primary_culture = saxon
    primary_culture = bavarian
    primary_culture = rheinlaender

owns = 46 # Mecklenburg
    owns = 50 # Brandenburg
    owns = 52 # Altmark
    owns = 53 # Lüneburg
    owns = 57 # Hannover
    owns = 58 # Anhalt
    owns = 61 # Dresden
    owns = 62 # Leipzig
    owns = 63 # Erfurt
    owns = 67 # Franken
    war = no
  • Botond #2030
    Apropó. Van beépített screenshot csináló,vagy vmi külső progit használtok? :) Mert manuált én is lusta voltam ám végigolvasni. :P
  • Solten
    Ha játszani szeretnék vele, előtte elolvasom, neszóljábe'!
  • Botond #2028
    Áh,mégse nézem meg. Tegnap vettem új gépet, a régin van a save gém, épp másolom át a szarokat, majd este megmondom, amikor már átment eu3 save is. :) Addig üljél tűkön. :P
  • Botond #2027
    Megnéztem. Brandenburg tudja létrehozni Poroszországot, ha 4 keleti porosz tartományon core lesz. És bármelyik német állam létre tudja hozni Németországot azok közül akik Mecklenburg,Brandenburg,Altmark,Lüneberg,Anhalt,Drezda,Lipcse,Thüringia,Franken területen kezdenek, és ezeket mindet controllálja,coreja,és még béke is van. Lehet a többi német állam is,de mind a 30at nem néztem végig. :) Mst még megnézem savegameben,hogy prussiának van e Németország küldije.
  • I.C.ram
    Az oké, csak gondolom a játék arra van aklibrálva, hogy a kis államok hozzák létre No, nem pedig egy másik egyesülésből létrejött ország.
  • Botond #2025
    Proszok hozták létre németországot, szóval nem hiszem, hogy ez kizáró ok lenne. :) Meg kell nézni a küldilistáját egyik német városállamnak, ott le lesznek írva a feltételek.
  • I.C.ram
    Direkt írtam, hogy melyik német VÁROSÁLLAMMAL :)
  • I.C.ram
    De, ha létre jön Poroszország, akkor már nem lehet Németországot létrehozni, nem?
  • Botond #2022
    Teutonic order az első játékomban pillanatok alatt létrehozta Prussiát. Új kieggel könnyebben mennek ezek a dolgok, világos feltételek vannak. x-ű tartományok controll+core és akkor jön az új állami döntés lehetséges, és pipa, hogy Németország. :) Hansa liga is így van meg még egy csomó minden. Mondom, IN-en mintha másik játék lenne, egy sokkal jobb játék.
  • Botond #2021
    Pont azért linkeltem be,hogy előre kiokosodjatok. :P