11580
Europa Universalis III
-
grendics #1940 kijöt az mmg2 - 1.23
mmg2-1.23 -
zlcsi #1939 monopoliumra megtaláltam a választ :) -
zlcsi #1938 Solten ez a gold2 mod mit csinál? -
zlcsi #1937 El tudja valaki mesélni nekem, hogy ez a hírnév dolog mitől megy lefelé és felfelé?
Lefelé gondolom a rossz fiú pontoktól. Mikor kap az ember rossz fiú pontot(?), eddig azt hittem, hogy csak akkor ha cassus belli nélkül támad, de most direkt úgy játszom, hogy nem támadok meg senkit, szépen elkolonizálgatok, és csak akkor háborúzom, ha megtámadnak, vagyha szövetséges hadba hív.
1530 környékén járok, Magyarországgal, Amerika 80% az enyém, Afrikából a kolonizálható részek 99% az enyém, most probálkozok Ausztráliával is, csak elég messze van :)
Europában a hadbahivások miatt 3 tenger mossa a pratokat, én kiirtani senkit sem irtottam talán csak Saltsburgot, de őt is csak azért mert egy szövetségem hadbahívott. Ha behívtak egy háborúba, akkor addig ütöttem az ellent míg 100% nem lett a legyőzőttség vagymi, és amit lehet kisajtoltam belőle.
Hogyan lehet megnézi a teljes rangsort? A saját beállításaimnál látom hogy én vagyok az első de hogy tudom megnézni, hogy ki jön utánam...?
Monopoliumot, hogy lehet elérni? Az már elértem, hogy a legfelső sorban legyek, és ott is maradjak, de nem enged még több kereskedőt küldeni, hogy feljebb kerüljek. -
McCartman #1936 link az előzőhöz -
McCartman #1935 Le tudná nekem 'forditani' valaki ezeket a feltételeket?
emperor hereditary title / nrcs-i cím örökletes továbbvitele
-
McCartman #1934 -
McCartman #1933 lenne valakinek ötlete arra vonatkozoan hogy mire nrcs lettem Branderburggal miért lett csak 6 választófejedelem? :( ha jol veszem ki , mainz hiányzik..pedig még 'létezik' , teljesen független.
a 6 vál.fejedelem pedig sok mindent lehetetlenné tesz (7 a kötelező).
illetve:
pl. a 'kémakcióknál' - raise imperial tax .. feltételként szerepel
-have less prestige than 0.6 aztán alatta
-have less prestige than 0.9
namost akkor ez hogy van? mert az országom presztizse amugy 92. -
#1932 Lübecket és Hamburgot bekebeleztem, a császár gazdasági szankciókkal sújtott, a régebbi verzióban egyből támadt többezres sereggekkel. -
#1931 Perszonálunióval van gondom, Dán királyként még Skócia és Norvégia királya is vagyok... Skóciától nem tudok "megszabadulni", lerontom a kapcsolatot (send warning pl.) -20 -ra pl. a köv hónap végén felugrik 50-re. :/ Norvégiával már lassan egy évszázada unióban vagyok, a svédekkel vívtam miattuk már 3 háborút... :// -
grendics #1930 tapasztalatok:
hát kezd eszméletlen nehéz lenni. oszmánok nagyon elhuztak, habár a balkán összes országa a vazallusuk nem beolvadtak viszont még a kardhordozo testvéreknél is vannak megyéik. lengyelország konnyu falatt nekik, miután bedaráltam oket litvániával egyutt. egyiptomra nem mentek rá, viszont ausriábol márcsak bécs maradt meg. hungary még él mert ové warmia és mazovia... kicsit hulyék probálják islámmá változtani a katolikus+ortodox megyéket holott 1%esélyuk van rá de ok tudják
keleten enyém minden, csak az a baj, hogy folyton megkapom a heatenst és kb évente mindenhol van 1 lázadás. pénzzel nincs bajom csakha sokat költök... eleinte örültem h a játék automatikusan megtériti nekem az iszlám vallásuakat, de rájöttem h egy rakás szar. eloször átmegy ortodoxba aztán visszamegy 2x sunniba fél évre rá, aztán ha máokom van akkor indigenous christian lesz nem pedig old believers vagy mi...
ja jut eszembe indigenous sunni is van xD
egy bajom van: a reformáció. nekem nincs katolikus megyém, azokat nem szedtem össze, viszont ahogy látom a religious térképet egész europa kék, habár spanyolok most nem és franciák se konvertáltak át. de lila is van boven viszont nagyon elszort. 1megye itt 1 amott szal nem egyszeru. kalmar unioé egész skandinávia viszont valakivel lehetett egy rossz háboruja mert kivált belole norvégia és sweden is 2 megyével.
governmentek jok. biztos kaptatok már innefficent disorganized, overwhelmed? cuccot iszonyat negativokkal. rájöttem h a monarchia intézményén változtatni kell nem elég despotic tsardombol administrativvé tenni. mert jon egy béna cár és 3adával lemegy az éves adobevételem. igy lettem most administrative confederacy és csak inefficent cuccom van de ha 8-8-8as emberke jott akorr egybol eltunt. royal marriage amugy is értelmetlen mert mindenkivel very unlikely ugy 1500tol és igy elég 13évet várni h csuszkát változtassak -
#1929 Mmg2 1.22 (14/05/2008) - Released!
letöltés -
#1928 MM Gold2 mod-ot használd. Az alapjáték elég száraz szvsz. A modban nincs olyan hogy az angolok ledarálják Norvégiát. -
#1927 Úgy néz ki, csak annyi kellett, hogy panaszkodjak kicsit a tanácsadók miatt. 10 évnyit játszottam, ezalatt egy csomó használható tanácsadó jelentkezett 1 év exclusivra. Csak azt nem értem, azelőtt 40 évig miért nem történt semmi ilyen?
A játék képe egyébként egész érdekesen alakul 50 év után. Az angolok elfoglalták Skóciát, Ír szigeteket, és egész Norvégiát is. A franciák is haladnak szépen lassan, elsősorban a kis államok bekebelezésével. Tulajdonképpen lassan már csak nagy országok maradnak. A HRE-nek éppen csak egy tucatnyi tagja maradt. És megválasztottak engem császárnak, pedig még tag sem vagyok. És pontosan egy nagy semmit tettem azért, hogy ez így legyen. Még azt is csak véletlenül vettem észre, hogy én vagyok a császár.
Egészen eddig csak én meg a portugálok kolonizáltunk. Már az egész karibi szigetvilág az enyém, a portugálok meg főleg dél-amerikában nyomulnak. -
Alal #1926 - Igen is megéri, csak fejleszteni kell erősen a trade-t, mert különben a többiek elüldöznek... én most ott tartok, hogy talán 7 CoT-ban vagyok monopol helyzetben (mind az enyém lett valahogy területileg is >:D ), és elég sok pénzt lehet leakasztani, főleg az olyanokban, ahol már olyan 800-1200 körül mozog az összforgalom. Amúgy meg 6 kereskedő kell a monopóliumhoz, persze ehhez is el kell érni egy bizonyos szintet trade-ben.
- A naval és az army tradition csatákban növekszik, és folyamatosan csökken, emellett a hadvezérek felfogadásával is csökken.
-
grendics #1925 -attol fugg mik a tanácsadok beállitása normal/histroiccal/event.
normálnál majd jönnek véletlenszeruen, histricalnal a terulethez kapcsolodik(és nem országhoz). eventben pedig gondolom eventben kapod, d emég sosem probáltam
(kasztilia asszem kap egy 3as landtech reformert 1500korul...)
ezt az optionsban tudod elérni és változtani amikor a fomenuben a térképet látod már
-franciáknak sokat segit vauban a 17.szdban a land techben, angliának meg a governmentje fejlodik gyorsan az 1500as évek elején/közepén. de ez csak histricalban van. historical modban diplomat alig jon. késobb amikor már tele van tanácsadokkal a többi teruletéről is fel lehet venni és nem tunnek el rögtön 1 év után
-a konkvisztádor tud partraszállni, az explorer pedig tengeri teruleteket felfedezni
-army traditionok. magnamundi modban eventtel kaphatsz, alapjátéknál nem emlékszem ilyesmire. sok harccal lehet felhuzni, de ugy tudom a bennszulottek olése és a rebel armyk leolése nem ad. később elérheto lesz egy épulet war college vagy academy(?) amibol valamelyiket megépitheted és akkor az ad évente 1(?)%ot
-kereskedelem: alap játékra már nemigazán emlékszem, de van szerepe, 7es traddel tudsz monopolyt csinálni és ha van saját cotod akkor ott könnyen lehetsz monopolhelyzetben és akkor nehezen utik ki a kereskedoidet és hosszutávon megéri az a 2-3 arany.
tipp:probálj közeli és saját cotodba kuldeni kereskedoket mert az olcsobb. vagy célszeru olyat választani, akivel nem háboruzol és akkor az issue embargoja semmit se ér. hosszutávon mindenképp megéri. -
#1924 Üdv mindenkinek. Én még csak most fedeztem fel magamnak ezt a játékot, és tetszik.
Kasztíliával kezdtem játszani, már Tunéziáig az egész észak afrikai partvidék az enyém. Közben megy a kolonizálás is. Most 1498-at írok.
Azért lenne néhány kérdésem is:
- Hogyan tudnék hozzájutni használható tanácsadókhoz? Amiket fel tudok venni, azok mind csak 1-2 csillagosak. Idővel fejlődnek?
- Látom, hogy más országoknak olyan tanácsadóik vannak, amiket én még sosem láttam a listában: Naval reformer, Army reformer, meg mások, akik más technológia fejlesztéshez járulnak hozzá. Egyes szomszédaimnak már level 6 land techje, meg level 3 naval techje van, én meg még csak most fejlesztem a 2-2 szintet. Az ilyen tanácsadók nagyon nagy segítség, én miért nem tudok ilyeneket felvenni?
- Nem látom a kereskedelem szerepét. A kezdeti éves bevételekhez képest óriási pénzeket kell a kereskedőkre költeni, és a haszon nem jelentkezik a bevételben. Amúgy is állandóan kiszorítják a kereskedőimet, és még arra sincs semmi garancia, hogy ha elindítok egy kereskedőt, ténylegesen bejut. Kidobott pénz?
- A konkvisztádor tud partra szállni felfedezetlen területre? (Ezt még nem próbáltam) Mert a Karib-tengeren ott a sok kis sziget, ami körül már az összes vizet felfedeztem, de a sziget még mindig fehér.
- Lehet valahogy magasabb military tradition értékeket is elérni? Egy csomót háborúztam, meg felfedeztem, de a naval traditiont még nem tudtam 27, a land traditiont meg (!) 7% fölé tolni. -
grendics #1923 nagyon jol van megcsinálva, eszméletlen jo események vannak és már nemkaptam crasht pedig 1559-ben járok(lekopogva...)
orosz medvével vagyok: van vmi olyasmi h elterjesztem az ortodox vallást az iszlám között de nemtom bug-e h idnakar átváltott ortodoxra aztán 2eventben is sunni lett ujra. na mindegy
vmi rendi országgyulés vagy hubéresekkel valo gyulés vagy mi a fene van: eszméletlen jo: meglehet adni mit fejlesszetek és az boven ráfér mert technology costra van +20%om szal decentralisation és innovation épphogy uti -
#1922 Kijött még újabb: 1.21 -
Jeszy #1921 valaki eltudja küldeni az NA 2.1 -es peccsét???
e-mail:[email protected] -
#1920 Hurrá.. -
Jeszy #1919 kijött a legújabb peccs:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?p=8462519#post8462519 -
McCartman #1918 tul monton lenne mindig ugyanaz a sorrend..:)
találtam egyszerubb megoldást is.
winamp->véletlen sorrend-> EU3:) -> zene levesz
és át'hallatszik.. -
#1917 zeneszerkesztővel rakd 1 zenefájlba az összes számot és azt játsza le :) -
McCartman #1916 köszi , ez eddig működik . A probléma csak az EU3as zenefájlok korlátozott darabszáma..
keresgéltem a játék könyvtárában (levo txtkben) valamit ami a zenére vonatkozna de nem találtam.. :(
pedig ha megtalálnék valamit ami mondjuk a 'highlandwanderer.mp3'inditasat kezdemenyezi , akkor talán kicserélhetném a nevet más mp3 cimre ill. cimekre hogy azt ill. azokat egymás után játssza le..
vagy nem tudom..
5let? -
pinnacle #1915 Tipp:
Ugyanaz legyen a neve a bemásolt znének a cime, mint a kimásoltnak. -
McCartman #1914 szeretném a segítségeteket kérni.
Le szeretném cserélni az EU3 zenéjét a (sokkal igényesebb) EU2-ére.
de a music könyvtár kiürítésével majd a másik zene bemásolásával elnémult az egész játék..
lenne 5letetek hogyan lehetne ezt kivitelezni? -
#1913 Egészen a XX. századig voltak fehér foltok Afrikában. -
#1912 Ezek olyan területek amit nem lehet felfedezni (permanent terra incognita), konkvisztádorral sem. Gondolom a történelemhűség dominált hogy betették a játékba hiszen pl. többek közt Afrikában a 19 sz. elején is maradtak "fehér foltok"... :) -
zlcsi #1911 neked hol írja? -
#1910 Nekem az oroszoknál, európa északi részen, azt írta hogy túl zord terület. (finnek fele, magyarral tolom..) -
zlcsi #1909 Az miért lehet, hogy nem tudok bemmenni egyes fehér területekre? Fél Észak-Amerikát már gyarmatosítottam de bizonyos területlekre nem enged be... és nem értem hogy miért.
Dél-Amerikában meg szinte csak a part vidéket tudom megnézni. Van olyan koloniám aminek nem látom a végét mert belnyulik a fehérségbe :)
Van konkviszdárom ugyhogy nem az baj... -
#1908 Nem igaz, még mindig bug-os. Ostromlom Hamburgot, erre jön egy automata békekőtés -harc nélkül nincs háború- felirattal...
A készítők Szombat-Vasárnapra ígérték az újabb patch-t... -
#1907 Igazad van, a presztízs csökken 0.2%-al. Elfoglaltam egy HRE tartományt 50 ducáttal lefizettem a császárt azt szevasz. Azt hittem jobban ragaszkodik hozzá -
#1906 Megfigyeltem, alapban van egy bónusz (lehet országonként változhat), segíti a kereskedelmet (pl 30%-al több kereskedő évente, kereskedelmi hatékonység +20% stb), ha 2 Ker. központban van 5-5 kereskedőd és egy harmadikban +2-t hozzáraksz eltűnik ez a bónusz. -
#1905 Gondolom mikor az emperor hadat üzen neked akkor jön elő.. Hogy játékosként hogy lehet előhívni HRE-állammal nem is nagyon játszottam. -
Jeszy #1904 mi ez az "imperial army" és valahogyan ellehet érni?? -
McCartman #1903 ""your standing in the empire:
we use the Quality vs Quantity Slider position of an "invisible" country , called "The Holy Roman Empire", to keep track of your actions towards the Empire. Decisions you make change the setting of that slider, and the tooltip for any event will always let you know , if and when a choice will move that slider.""
vajon ezt az "értéket" hol tudnám megtekinteni?
-
McCartman #1902 no , köszi .. meglátjuk.:)
MM gold 2 vel jatszom , de ha nekilatok egy masik HRE tagot gyepálni egybol fenyit a császár(Ausztria)...
ám ha én lennék a császár.. ha az osszes val.fejedelem a vazallusom akkor engem választanak , vagy hogyan lehetne elérni? -
#1901 Persze, de úgytudom zsoldosok nem manpoerből regenerálódnak, vagy tévedek?
Amúgy meg, ha kevés egység van már egy zsoldos regimentben, akkor szépen összevonod egy másik megtépázott regimenttel, és a két kicsiből lesz egy nagyobb, vagy simán kirugod őket, és veszel újabb zsoldosokat. Miután elfoglalsz pár nagyobb várost, meg már manpowered is lesz.