11580
Europa Universalis III
-
Dvd90 #2340 Szisztok, megtudná nekem mondani valaki mér fagy ki nekem mindig a játék ha kieget rakok fel? -
Vardar #2339 Ó az sok év mire a béke lejár. -
#2338 Azert csinaltak, hogy a nagy orszagokat ne lehessen mar egy lepesben annektalni.
Vegyel el tole most annyira teruletet, amennyit csak tudsz, aztan kov haboruban mar o is csak 1 provincias lesz remelhetoleg. -
Vardar #2337 Hát ez most rontotta az élet kedvemet...
Micsoda hülyeség ez??? -
#2336 Csak 1 tartomanyos orszagokat lehet annektalni. Tehat elobb egy vagy ket korben de 1re kell csokkentened a teruleteit. -
Vardar #2335 Sziasztok! Az annektálás minek a függvénye? A törökökkel vagyok elfoglaltam Sicily-t, minden seregét elpusztítottam, enyém minden városa, 100% a warscore még se engedi meg az annektálást. Miért? -
#2334 Ha nagy a tolerancia mas vallasok irant, akkor eleg nagy az esely, hogy maguktol atternek. Illetve papokkal lehet meg teriteni. -
Alal #2333 na most azt nem tudom, hogy ennyire meghalt a fórum, vagy csak én tettem fel ilyen durva kérdéseket? :D -
Alal #2332 A NA-ban hogy vált az ember protestáns vallásra? HA már a vallásos menüben át tudok váltani protestansra, akkor kapok eventet? Vagy csak egy jó pillanatban nyomjam meg a convert gombot? Mitől függ, hogy egy terület átvált más vallásúra? -
Alal #2331 Katonák toborzásával + erős generálissal :P -
PanzerRommel #2330 Sziasztok, hogy lehet a legegyszerűbben erős hadsereget létrehozni -
#2329 Bakker!! 100 éve dolgoznak már rajta
Remélem ezért annyira faca lesz hogy végelgyengülést kapok a gép előtt... -
#2328 event v. decision? 1k éve nem játszottam, várom az mmp-t... -
grendics #2327 na kijött a 3.1-es peccs in nominehoz. ki is probáltam hát kicsit más de nemsok idom volt vele foglalkozni. viszont mmp-t elhalasztották oktoberre :(((((((( -
Jeszy #2326 Sziasztok!
lenne egy olyan kérdésem hogy a franciákkal játszom hogyan lehetne elő hozni a Rev. France-t??? -
DeenQa #2325 segítség! szükségem lenne náhány TXT filera a játékból! lécci küldje el vki az alábbiakat:
akinek IN NOMINE van, abból a decisions mappából kéne a prussia.txt, prussiannation.txt, és a germannation.txt!!!
akinek meg nincs in nomine, onnan az events mappából kéne a germannation.txt!
[email protected] ide küldjétek el légyszi!! nagyon köszi!!! -
Alal #2324 A NA-ban nem lehet national ideat váltani? Csak mert szívesen váltanék katolikusról reformátusra, de van egy deus vultom, és nem tudom megváltoztatni. És katolikusként elég nehézkes nekiindulni hódítani... -
Alal #2323 én is most küzdök, hogy lemenjen :)
Manufaktúráknál talán 20%kal dobja meg az árakat... -
#2322 Dehogynem. Általában 0-án tartom :) -
grendics #2321 inflationt ti nem csokkentitek? loool
láttátok már milyen negativ bonuszokat ad? a csuszaks fulon vigyétek rá az egeret az inflation feliratra...
IN-ben 1800-ra évente -0.60-as inflatiot szedtem össze. megéri ha 0án van mert több pénz jut a kutatásra és ha nem nyugatival vagy akkor hihetetlenül lemaradsz és bedarálnak.
manufactorybol csak az elso kerul 1000korulibe. ha osszeszedtél 5-10et már eszméletlen megdobja, ilyen 4000ezrekre. -
Alal #2320 Inflációra: http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Inflation
Az infláció csökkentése nem hiszem, hogy annyira eredményes lenne, ráadásul az is elég macerás s hosszú folyamat.
Manufaktúrára meg spórolni kell, ennyi. HA jól számolom, neked évenete 100 aranyad megmarad, akkor 10 év alatt összejön a pénz. (Hogy ne feleslegesen álljon, addig add kölcsön valakinek, és kapsz érte pénzt is) -
PanzerRommel #2319 Köszi Alals mindenki
A manufacturák 1000 körül vannak. Nekem 250 jön be évente. havonta tízzel úszok, tehát kölcsön 200-al sem jön ki. esetleg az ugrott be ha csökkenteném az inflációt azt hogy kell
manpowert a national idea val próbáltam megoldani, de stagnál a reinforcements
ja és írjatok lécci minél egyszerűbben még amatőr vagyok
előre is kösz -
Alal #2318 az már IN, nem? és csak sima NA-val játszom, abban meg nincs ilyen sipka :P (nem tudom úgy telepíteni a játékot, hogy modokat tudjak választani) -
grendics #2317 az ido amikor nem vagy hboruba. azon a fulon ahol a katonák tipusait lehet modositani van egy sisak. arra vidd rá az egered és megmutatja h havonta mennyit csokken/no. vannak kuldetések amik csokkentik -
Alal #2316 azt tudja valaki, hogy a war exhaustiont mi csökkenti, mennyit csökken, lehet-e befolyásolni valahogy? -
grendics #2315 közvetlenül annektálni nem lehet, ha a kapcsolatod 150felett van akkor uralkodováltásnál esélyed van megörökölni a területeit. ez az esély nem olyan nagy, viszont IN-ben asszem ha lucky nations be van állitva akkor mindenki könnyebben örök eruletet. -
Lysandus #2314 Automatikusan megy a szövetségeseidnek a call to arms, ha hadat üzensz, vagy neked üzennek hadat. Te ebből csak annyit látsz, hogy jönnek a visszajelzések, ki szállt be a háborúba a te oldaladon, és ki nem.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy azt az országot, amelyikkel perszonálunióba vagyok (az én vezetésem alatt), lehet valahogy annektálni? És ha igen, akkor hány év múlva következik ez be? Vagy ez vmi automatizmus? -
nnattila #2313 Helo!
Engem az érdekelne, hogy az A call to arms-ot hogy lehet megcsinálni, mert a szövetségeseim folyton küldik, de én nem tudom őket segítségül hívni.
Előre is köszi! -
Andretti #2312 Hy!
A kérdésem az lenne hogy tudtok-e magyar MP gameket? IN-nnel játszok mióta kijött, előtte meg NA és szívesen belemennék RL ellenfelek elleni játékba, csak még nem próbáltam soha, és kéne egy hely ahova beszállhatnék... Ha tudtok angol gameket az is jó, az angolommal nincs gond, csak gondoltam itt mégiscsak egyszerűbb elkezdeni... -
Alal #2311 mea culpa, kevertem a workshoppal... de akkor sem értem, hogy hogyan fizeted ki? spórolsz, vagy ha nagyon türelmetlen vagy, akkor hitel (nem ajánlom). Inkább tedd félre a pénzed, és add kölcsön valakinek, hogy ne álljon csak úgy, majd ha összegyűlik, kifizeted a manufaktúrákat. -
Alal #2310 0hogy érted, hogy fizesd ki? egy manufaktúra ha jól emlékszem olyan 48 körül van, az inflációt nem számolva... abból kijön...
Viszont van olyan valaki, aki tudja pontosan, hogy is számolja a csatákat a gép? A paradox fórumán sajnos csak a regisztrált játékú emberek nézhetik meg... -
hollófernyiges #2309 Manpowert legegyszerubben a National Conscripts ideaval lehet, az 50%-al megdobja. Ha bizanci vagy akkor a themarendszer bevezetese is ad 25%ot. Ezenfelul a lakossagod legyen lehetoleg tamogatott nemzetisegu (talan a vallas is szamit), a nepesebb provinciakban epithetsz regimental campot, vagy egyszeruen csak hoditasz, minden uj provinciaval kapsz manpowert is.
Ugyanez a jovedelemmel is, hodits (minden provincia adozik), fejlodj (ez esetleg ellentetben lehet az elozo ponttal, ha mas a vallasa es nem tamogatott nemzetisegu akkor lehet hogy inkabb visszahuz a fejlodesben) es a haza fenyre derul. -
PanzerRommel #2308 Sziasztok
Franciákkal vagyok és kb. 250-et kaszálok évente. Kérdés: hogy fizessem ki ebből a manufaktúrákat
Máskérdés: hogy lehet növelni a manpowert
Előre is kösz -
Alal #2307 a bevétel növelést már lejjebb leírták.
A kolónia akkor lesz rendes provincia, amikor eléri az 1000 fős lakosságot. -
PanzerRommel #2306 Sziasztok
hogyan lehet növelni a havi bevételeket
és a kolonizációnál hogy van ez, hogy többször kell kolonizálni, hogy teljes értékű provinciaként működjön
Előre is kösz -
#2305 IN-t nem akarják patchelni? Azért nem bugmentes ez sem. :( -
grendics #2304 azzal is csak egy ideig lehet ellenni, muszáj fejleszteni azt is -
#2303 Akkor mar inkabb Administrative Monarchy. -
#2302 Annyi előnye azért mindenképpen van a republicnak, hogy ha gyenge képességű kormányzót fogsz ki akkor leválthatod a következő választásokon. -
grendics #2301 mmg2-ben célszeru fejlodni mert egy nagyobb teruletu államnál hihetetlen negativ bonuszokat kap egy feudal kingdom például.
célszeru administrative és tovább absolute monarchyra majd enlightenment despotismra váltani. oroszoknál is van ilyen csak náluk tsardom. repőublican dictatorship is vonzo ha hoditani akarsz dee a royal marriage az fájó pont ezért nem érdemes sztem republicra váltani