Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elsõnek át kéne nevezni és helyezni a városokat. Pécsért sokaknak fájna szíve, de azért Buda mint fõváros jobban hiányzik. Sopron minden játékban benne van pedig történelmileg nem nagy jelentõségû, annálinkább Pozsony. A nyersanyagok pedig az alföldön búza. A Kárpátokban valami érc(?) és Erdélyben só meg ezüst(?)

nm

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Thanatos! Kössz a választ! Sokat segítettél.

ha kifejted, mire gondolsz, megpróbálom... 😊
Kéne egy magyar mod 😛

pl nyeranyagokat átírni kicsit

Hát, én sem értem, ezért írtam át.
Nem tudom, Croatia hogy lenne történelem-hû...
Vazallus legyen?
Vagy az is MO. része?
nem ertem 1453-ban miez a hulyeseg kulon erdelyi fejedelemseggel!
kivolt a fejlesztoknel az a balfek aki ezt kitalalta 😄DD

lol
Hali! Az lenne a problémám, hogy indításkor kiír valami grafikai hibát és ezért nem tud elindulni a játék 😞 nem tudjátok mi lehet a baj?

Sziasztok!
Magyarokkal érdekel a dolog, azt megtaláltam, hogy hogy lehet úgy indulni, hogy erdély mo. része legyen, de azt nem találtam, hogy a kezdeti haderõ hol van definiálva (az erdélyi seregre szükség lenne, de így bebukom), ill. a kezdeti fejlettségi szintek hol vannak eltéve (kicsit túlzott a lemaradásunk Európától).
Valaki tud segíteni?
diplomácioa > sue for peace, és annex 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hali mindenki! Most játszottam életembe elõször ilyen stílusú játékkal. Nagyon bejön csak egy a baj, nem tudom a tartományokat és nemzeteket bevonni a birodalomba. <#szomoru1>
Magyarokkal játszok és dél felé szinte minden közeli nemzetet (kivéve a törököket) szétcsaptam. <#eplus2>
Hogyan tudom bevonni a birodalmamba õket?

köszi a segítséget sikerült! 😄 bár az intro megmaradt németnek, de ez kell is hogy némettudásom nehogy elhalványuljon 😊

nem rossz! szép kis 3 tartomány az 😊 hozzák a pénz rendesen, én a sógorokkal voltam a demoban

Darkon
Nalam most Hunyadi beidegesedett es szetvertuk a "sogorokat" lecsipven 3nagyon fontos tartomanyt toluk raadasul bosnia most hadatuzent horvatjaimnak nekik is annyi<#hehe>

Born to win

Darkon
Át kell írni a jatek fokonyvtaraba a german-t, english-re és annyi.

Born to win

ez kérdés vagy kijelentés? mert sztem (is) hasznos dolog a revolt riskes területeken állomásoztatni õket ha ugyan le nem viszik de leverik a megszületõ lázadó sereget és rosszabb esetben egybõl hozzákezdenek az ostromhoz

most kezdtem egyet Magyarokkal 1453ban personalunió a horvátokkal és vazallus erdély törökkel hábórú a kereskedelmen kívül minden tech 0rálól indul,és nincs national idea se beállítva

eu3 multi5 névvel mindenki vigyázzon a mininován mert német nyelvû! és nemigen találni benne más nyelvet 😞 de semmilyen müveletet nem kell elvégezni fut simán 😊

a lázadás kockázatát le lehet vinni úgy ha csak ott álomásoztatom a katonáimat.
sry ezt akartam:

2007-01-25 PC Game ISOs Europa Universalis 3 (c) Paradox RELOADED 26x15 MB

2007-01-25 PC Game Rips Europa Universalis III (c) Paradox Interactive DIVINE 27x05 MB

kicsit kevésnek tûnik, bár télleg csak a sok adat az ami helyet foglal benne.
2. részben mindig voltak ilyen teljesítendõ küldetések (tarts meg 1 tartományt,köss házasságot ezzel meg azzal, fedezz fel vmit) ilyenek itt nincsenek, vagy csak nekem nem sikerült megtalálni eddig? és ha nincsenek akkor mire kapom a presztízst?

amugy ha jól emlékszem akkor csak katolikus uralkodó lehetett német-római császár
Darkon
Torrent oldalakon mar fenn van haromszazx mega gyorsan lejon<#ravasz1>

Born to win

Akkor jó

jah tényleg az volt
IC ram kösz a választ a kérdésemre
Mivel a jelek szerint igencsak megkopott a Zsigmonddal kapcsolatos tudásom, elolvastam egy jó kis cikket róla, nem is tudtam h ilyen sokoldalú uralkodó volt. Ha vkit érdekel: http://www.mult-kor.hu/rubicon/cikk.php?id=614

szeptember

Igen, könnyû elnézni, meglepõ a sorrend ahogy begyûjtötte a koronákat 😊
Ha jól tudom akkor Konstantinápoly eleste után kezdõdik a játék, azaz 1453-ban, úgyhogy nem kell aggódnod emiatt. A másik meg h bármikor kezdheted a játékot, akár 1725 szemtemper 2-án is.

Hát igen. Ezt elqrtam. Nem kicsit. Nagyon 😊

Az a gond ezzel a personal unióval, hogy úgy viselkedik a game mintha vazallus lennék. Nem enged háborút indítani amíg nem török ki a csehek uralma alól. A saját királyom ellen meg nem harcolhatok. Királyi házasságot sem enged, tehát a politikai manõverekenek sem sok teret enged. Szóval, ha a játékban tényleg így kezdünk, nagyon meg lszünk lõve. Vagy ti találtatok valamiféle megoldást? Én gondoltam arra, hogy vezérré konvertálom a királyt és megöletem 😛 , de 1 nem engedi vezérré konvertálni 2. milyen háborúban ölessem meg, mikor épp az a gond, hogy nem tudok háborúzni 😛
A legjobban nekem a crusader kings tetszett, csak ott az volt a baj, hogy nem egy néppel voltál, hanem egy családdal és elõfordulhatott, hogy más királyságokat, császári címet örökölhettél késõbb és akkor már ugye nem, vagy nem csak a mi kis hazánkat irányítottad. Ha kihalt a dinasztiád vége volt a játéknak.

Zsigmond elõször magyar király volt, azután lett császár, majd mindezek után Vencel halálával lett cseh király is.
Zsigmond elõbb volt a csehek királya, mint a miénk, és asszem császár is elõbb lett mint magyar király, de a csehek azután is engem akartak választani, hogy nem voltunk perszonálunióban, ennek ellenére nem adott be semmi eventet hogy meghalt a császár, és újat választanak, úgyhogy ezért gondolom h bugos.

I.C.ram
csak két hullámban lehet. Elõször a területeit kell, aztán a fõvárost külön háborúban.
valakinek van ötlete, mért nem tudok elfoglani egy 2tartományú országot?
meckleburg mindkét tartományát elfoglalóm, de nem tudom annexiálni????
tippek...???
Szerintem az nem bugos. A demóban Mo. és Csehország perszonáluniót alkot II. Ulászló uralma alatt. Csehország uralkodója választófejedelemnek számít és a birodalom részének. Történésképpen Mo. királya lehet császár is ->pl: Zsigmond

Darkon
Europa Universalis III is scheduled for release on January 23, 2007 in North America.

Here are the following Europa Universalis III release dates around the world:
Scandinavia – January 26
Germany – January 26
UK – February 2
France – February 2
Benelux – February 2
Italy – February 22

Born to win

LasDen
nem 26-án jelenik meg????

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Darkon
Allitolag ma jott ki amerikaba aki tud cimet szivesen fogadom en sehol nem talaltam es mivel europaba meg soka' er ide kenytelen vagyok letolteni valahonnan<#ravasz1>

Born to win

Azért csinálja mert bugos. Fent írja a bevétlenél, ha ráviszed az egeret, hogy mennyit von le havonta. Namármost van olyan hogy 2* annyit von és így tényleg nem lehet semmire spórolni, vagy volt már olyan is hogy csak fele annyit vont le, mint amennyit írt. A tanácsadók tényleg drágák, de sztem úgy is megéri felvenni mondjuk egy 6-os szintû mûvészt, hogy emiatt évekig nem tudsz beruházásra spórolni. A császáros dolog arról szól hogypróbáld megnyerni a választókat, házassággal, szövetséggel, pénzzel. A presztízs nagyon fontos úgyhogy arra gyúrni kell. Ámbár ez is bugos mert a csehek engem akartak választani miközben Magyarország nem tagja a Német-Római Birodalomnak. Aki sokat játszott EU-val az tudhatná hogy nem éri meg automatán küldeni a kereskedõket, mert a gép nem a legoptimálisabb lehetõséget választa (finoman szólva) és hacsak nem veti fel a pénz a játékost akkor óriási pocsékolás.

jah lehet hogy az infláció miatt van az, amúgy a kereskedõküldés nekem is csak "kézzel" megy
a manúfakturák 15 év után térülnek meg, ha még tiéd a terület😊

Elképzelhetõnek tartom, hogy ez tényleg csak a béte verzió, az tuti hogy az teljes jobb lesz, csak nehogy sok embernek elmenjen a kedve a játéktól😞
háj! kutatás pénzbe kerül. tudod van aza csuszka,ha azt fehúzod maxra (legalján)akkor nem költesz rá semmit és minden hónapba jön a zsé, csk hát az infláció 😞

amugy milyen véleményen vagytok a játékról? én a kettõvel rengeteget játszottam,de itt sehogy se jövök rá hogy lehet automatán küldeni a kereskedõt 😞
sajna az ilyen manufaktúra dolgok télleg gázosak de ha belegondolsz hogy mennyit hoz,hosszútávon behozza az árát az biztos,de szvsz jobban kell a pénz háborúra vagy gyarmatosításra.
Meg még az nem világos hogy eza római birodalom dolog hogy van? mert pénzeltem pár pápai electort,és akkor stabilitás költsége eléggé csökken,de a rómais dologra nemigen jöttem még rá

azért közel 1000ducatért épiténe egy maufakturát azé az szerintem sok
azt nem értem hogy hova tünik a bevételeim nagy része? hadi kiadás + a tanácsadók + mindent összeadok és egyszerüen nem jön ki pl.: a tartománynak írnak 6ducat bevételt az adókból erre hónap végén csak 0,5 aranyakat kapot
De nem tudom miért? Valaki esetleg ötlet?
Na igen, ez genyóságnak tûnhet, de egyrészt nagyobb volt arra a népsûrûség (1514, 1526, és az ország 3 részre szakadása után biztosan) másrészt a gazdaságuk is fejlettebb volt. Azért megnézném mekkora sereget tarhatnak fenn a sógorok, mikor éppen nem az õ uralkodójuk a Császár. Ámbár lehet h akkorát mint mi, ami tényleg kamu lenne. Azért ne vonjunk le messzemenõ következtetésket a demoból, mert igazat kell adnom I.C.ram-nak, tényleg tele van hibákkal, sztem kiadták a béta verziót 'oszt jóccakát. Számomra érthetetlen, mert tényleg elriaszthat egy csomó embert aki még nem játszott paradox játékkal, és így csak a rutinos játékosok fogják megvenni, már aki kifizet érte (mai árfolyamon) 7780 ft-ot.

de írtam lejjebb, ezzel az a gondom, hogy lesz mondjuk 8 tartománya a királyságnak és a feleakkora ausztriának több van. emellé jön az a hagyomány, hogy tök szarok lesznek a bevételek is.

elõzõ részekben is totál szarul volt megcsinálva az ország. fõváros a dunától északra 😄 meg az a maros nevezetû tartomány..
jah, értem mire gondolsz
Írtam h mikre gondolok, Lengyelo., Magyaro., mogyoró... 😊
A tartományokkal az a helyzet h van olyan amit több részre osztottak. Pl. Szilézia mindig is egységes volt, úgyhogy a történelmi hûség szempontjából teljesen érthetetlen a 3 részre osztása, de ha belegondolsz hogy a birtoklása mekkora stratégiai elõnyt jelentene mondjuk egy lengyel-cseh háborúban, akkor érthetõ, vagy az is lehetett az ok h több fontos terméket is elõállítottak a tartományban. Magyarország tartományi felosztása is érdekes, ha történelmileg hûek akarunk lenni, akkor az alábbi: Magyarország, Erdély, Szlavónia, Horvátország. Ez azt jelentené hogy egy marha nagy tartomány lenne az ország közepe (mint a Total War játékokban), így beszûkülnének a játékos lehetõségei, és az ország 3 részre szakadását sem lehetne megjeleníteni. A lényeg h kompromisszumokat kellet kötni, de én sehol sem láttam nagy hibát a tartományoknál, bár Közép-Európán kívül nem nézelõdtem olyan sokat.

Lorgem te csak magyarország határaira gondolsz nem?
Mert a többit eléggé elszúrták!!! (olyan tartományokról is vannak amik nem is léteztek)
Pont hogy jól lettek megcsinálva az országhatárok. Magyarország teljesen olyan mint volt, Csehország is, Szilézia is (bár mind a 3 tartomány hozzá tartozott Morvaország fölött), Lengyelországba esetleg a nyugati határainál lehet egy kicsit belekötni, de az már szõrszálhasogatás. Igaz hogy a magyar tartományok neve, meg a városok helyzete kicsit érdekes, de annyi baj legyen. Paradox játékok körébõl egyedül a Victoriában volt normálisan kinézõ Magyarország, most már itt is, noha elég szögletes minden, de így gondolom könnyebb volt a határok rajzolása, de sokkal jobb mint a játék eõzõ két részében lévõ ocsmány, torz Magyarország-szerûség.

I.C.ram
128 mega kell neki asszem.