11580
Europa Universalis III
  • I.C.ram
    Akkor lehet hogy az az amerikai amazon volt.
  • Solten
    Szerintem meg igen. Mondjuk ide Skóciába ingyé szállítják...
  • I.C.ram
    ja csak az amazon asszem pont nem szallit Mora.
  • Solten
    link
  • Alal
    tudom, de fejben számolni egyszeűbbnek tűnt :S
  • I.C.ram
    google -> beirod hogy 18 GBP in HUF
  • Alal
    hmm... aludnom kéne... nekem valahogy 9000 körül jött ki az összeg...
  • Vardar
    18 font 5705 forint:D
  • Solten
    Az alapjáték 9.67 font
  • Alal
    pont mostanában néztem, hogy mennyiért lehetne vége legálisan beszerezni a játékot, de a 18 angol font nekem azért még huzos...
  • Solten
    Nem kiszúrás. Aki nem vette meg még a játékot, annak tök jól jön hogy nem kell darabonként, ráadásul dobozos verzió csak az alapjátékból létezik a kieg.-eket pénzért lehet letölteni.

Plusz valami újítással csak előrukkoltak majd utánanézek... Asszem' meglepem magam vele karácsonyra, 18 angol font

• Botond #2409
    Szerintem meg pont hogy extra funkciókat raktak bele, ami az alap+2 kiegben nincs, hogy fanatikusok megvegyék megint ugyanezt. Jó nagy kiszúrás ez.
  • I.C.ram
    Ha jol vettem ki akkor nem mas mint az osszes eddigi EU3 cucc egyben Tehat alapjatek + 2 kieg. Semmi uj nincs benne.
  • Alal
    egész jónak tűnik... ez most valami hivatalos kieg már?
  • Solten
    Megjelent az Europa Universalis 3 Complete:

• Boldeee
    Szevasztok!

Megtudnátok mondani, hogy ez:
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=341855&page=1&pp=15
    milyen verzió? Nem vagyok oda regisztrálva, meg így egyszerűbb.:)
  • Alal
    Ahh, most megtaláltam a megfelelő részt, kicsit várnom kéne még, túl sok a provinciám, azért késlekedik...

Amúgy ha azt látom, hogy NOT = { year = 1650 }, akkor az azt jelenti, hogy nem teljesül, ha még nem értem el 1650-t, vagy már túl járok rajta? Melyik? Meg ha az van az eventben, hogy serfdom_freesubjects = 2, akko ez balra kettő a csúszkűán, vagy jobbra kettő? :D
  • Vardar
    Azért kellene mert van egy fasza kis mentésem a törökökkel. Dulkadir meg Karaman annektálásánál tartok. Ha annektálom jó pár dolog történhet:
    Quara Konylu betámad(2 hete nem játszottam, gondolkodok a megfelelő kezdőországon:D)
    Mamelukok támadnak be(100%ig épek, sőt...)
    Lengyelek támadnak be(eléggé szét vannak esve, de az a 5-6000 rakoncátlankodó katona csak nem piskóta)
    Litvánok(belőlük annyi van, mint az oroszokból)
    Osztrákok támadnak be(Rám szabadítják 2-30000 katonájukat... lyeá)
    Genova,Velence támad be(blokkolják a kikötőimet>kevesebb pénz>ki kell küldenem a flottám>szétverik őket az olaszokat>újabb velencei flotta jön>ördögi kör forever!)
    Ezek kombinációja is mind-mind lehet. Megoldás? Ja és épp haderő reform előtt állok...
  • Boldeee
    Miért van az, hogy 1600 környékére mindig megunom?:) Meg kicsit el is kezd lassulni. Mo. al legutóbb majdnem egész balkánt elfoglaltam, , ausztriából jó darabot, volt pár gyarmat afrikában, meg indonéziában indultam el. Nem sok hódítás, de elsősorban a minél erősebb hátországra törekszem. Mindenhova minél jobb épületek, kereskedők sok helyre(évente 600+ pénz Mo val csak kereskedelemből:)).Építettem pár manufaktúrát, bár sok értelme nincs. A kereskedelem beindulásával kb 70-80 év alatt vagy 10 szintnyi fejlesztési lemaradást(mindenben). Inkább arra törekedtem, hogy az országban Magyar többség legyen. Pár provincia asszimilálódott. Csak nincs kedvem kivárni amíg tovább megy. Meg hát jobb a békesség. Skandinávia, meg Franciaország a szövetséges, így nem nagyon támadnak.
    Most újat kezdtem a Moszkvai fejedelemséggel, és kb 1415 re érdekes dolgok történtek. Franciaország kb 5-6 terület maradt. Meg még kb 3-4 a vazallusoké. Az Oszmánise empire elvesztette összes európai területét, jórészét Bizánc kapta, így igencsak megerősödött. Szal érdekes kezdet:) War exhaustion és badboy az egekben, jönnek a lázadások, de a birodalom alakul:).
    Megtudná vki mondani, pontosan hol találom a russia létrejötte eventet? mer az events könyvtárban levő fájl üres.
    Alal: térítéssel meg "spread of protestantism" eventtel áttérhet szerintem.
    Vardar: Gyepáld el az ellent, majd csak elfogadja.:) Tudom, hogy ez nem válasz kérdésedre de én sem találtam:(.
    Abore: Van, aki fordítja az In Nominét? Tudsz erről valamit?

• Alal
    Jól fordítom magamnak le az eventet, ha protestáns hitű országomnak deus vult NI-ja van, akkor nem fognak a katoolikus provinciák protestáns (állam)vallásra áttérni?
  • Abore
    Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék hogy áll az In Nomine forditása?

Elörre is köszönöm a választ!
  • Vardar
    Ez nem megy...
  • grendics
    elküldöd a béketervezetet lemented ugy h áll a játék(még nem utasitják vissza) lemented átlépsz a másik néphez és a nevkbe elfogadod.
    egyszer alkalmaztam amikor 50%nál nem akartak 1 területet se átadni
  • Vardar
    Gogglebe beírtam már rég de elég értelmetlen cheatek jöttek ki. Nincs titkos tudás az accepttal-ra?:D
    Majd valahol megkeresem mi, mit változtat.
  • Solten
    Még az NA-ban az MMG moddal lehetőséged volt a Kalmár uniót megalakítani, Dániával nemegyszer sikerült, nem volt olyan hűdenagy bevétel (Skandináv tartományok elég vérszegények). Hollandiával több volt azt hiszem :) Ráadásul folyton lázadtak a svédek valami event miatt, ez felmorzsolta az államszövetséget és haderőt. Ha pluszba még betámadtak a ruszkik végem volt mint a twin peaks-nek.
  • Solten
    Háhh :) Az pofonegyszerű.

- Napoleon ambitions
    - In Nomine

magnamundi gold mod (Na-val kompatibilis)
    magnamundi platinum mod (in nomine)

link
  • Boldeee
    Ha már Skandinávia:) Nemrég elkezdtem játszani In nomine kiegészítővel, ami hát, elég érdekes. Nem játszottam annyit, h eldöntsem, h jó e vagy sem. Szal itt kb 1450 vmennyiben megalakult skandinávia(én Mo val vagyok). Ezen azért csodálkozom, mert előző verziókban még csak a közelébe sem értek. Bevételeket nézegetve nagyon erős hatalom lesz.
    Vardar: ha már mindenképpen cheatet akarsz kipróbálni, akkor a google-ig eljuthatnál...
  • Vardar
    A sima EU3 a gyári patchel. Nem tudom, hogy milyen kiegészítők/modok vannak.
  • Solten
    Melyik verzióval/moddal játszol? Mert az MMG modnál ha a svédekkel nyomtam, minden esetben legyalultak a ruszkik egy 30-40 ezres sereggel. Kissé játszhatatlan volt így a mod :) Az AI többezres seregekkel rohangált (norvég 7k-s hadtest stb :) )...
  • Vardar
    Most az a sereg és flotta nélküli Norvégia nem sok fát tesz a tűzre. A Mecklenburg által szétvert Dánia se nagyon. Amúgy meg a legjobb kapcsolatom talán a rhodoszi lovagokkal van, 39?
    De mondom. Az északi félgömb vezető katonai hatalma vagyok:D Pár év és nem marad semmi más csak kék területek...
    Nah, milyen cheatek vannak?
  • I.C.ram
    Magyarul tied egesz skandinavia, kiveve a svedeken kivul minden mas skandinav orszag :D Oke :P
  • Boldeee
    Hát ha nagyon sok tartományod protestáns, esetleg. A gond az, h a katolikus államokkal assszem romlik a kapcsolatod. Tied skandinávia, és még van norvégia? Azt hogy?:D
    Cheat?! ejj. azért ez...:)
  • Vardar
    Érdemes a svédeket átalakítani protestánsnak? Enyém egész Skandinávia, tervezem, hogy betámadtatom magamat a dánokkal és a norvégokkal. Norvégia épp Oszlóban van:D
    A játékban nincsenek olyan cheatek mint a HOI2-ben? Acceptall stb?
  • Alal
    -Magasabb szintű erődöket majd később fogsz tudni építeni, talán a land technology növelésével.
    -A tartományok bevételei szinte mindig az iparuktól függően fix értékről indulnak, melyet befolyásol sok minden más, egyik legfontosabb a lakosság mérete. Ha az egérrel fölé mész a productionnek meg a taxnek, akkor kiírja, hogy mi alapján számol. Nem rt minél stabilabbnak lenni, vannak épületek, amik növelik a bevételeket, a vallás is fontos, az is, hogy egy kontinensen van-e a fővárosoddal.
    -A kereskedők meg a papok számát túl sok minden befoylásolhatja, de leginkább a csúszkák. Azonban készülj fel arra, hogy nem lehet annyira nagyon elszállni, csak extrémebb esetekben (kezd hasonló lenni az enyém, mert most évente talán 18 kereskedő jön a 14 birtokolt CoT-om miatt... :D)
  • AMester
    Sziasztok. Köszönöm a válaszokat, ám vannak újabb kérdések:

hogyan lehet növelni a tartományok bevételeit ?? Számít az hogy milyen tartományt foglalok el? és ha számit, akkor mi szerint osztályozzák ? melyek a legjobbak és miért??

hogyan lehet növelni az erődöket? mind 1-esen van :(

hogyan lehet növelni a kereskedők papok stb számát, hogy több jönnön be évente
  • Alal
    nem, nem csal... ugyanis a technológiákra fordítandó összeg folyamatosan nő a provinciák számával. Azaz a leggyorsabban kevés, de annál gazdagabb vagy tényleg nagyon sok provinciával rendelkező ország tud a leggyorsabban fejlődni.
  • Boldeee
    Ha a csalásra gondolsz: sztem tényleg csal itt is a gép, de 1500 ra sztem talán nem lehetetlen velencével összehozni. Olaszországban sok a gazdag provincia, ill az egyetem. Ha ezek közül eleget elfoglal...
  • Vardar
    B MEG. Éreztem én, hogy valami nem stimmel. Jó öreg Paradoxos hagyomány. HOI2-ben is tudtam ezért szeretni...
  • Boldeee
    Veszteséged mindig lesz, ha a kincstárba nem küldesz pénzt, de az év végi bevétel általában (jóval) több, mint 12szer havi veszteség. Minden havonta befolyó bevétel(adók,stb) a fejlesztésekbe megy, és ezen felül kell még a hadsereget, flottát, tanácsadókat fenntartani.
    Velence: Mivel a fejlesztések ára jórészben az ország méretétől függ, így velence nagy előnyben van a kevés, de gazdag provinciája miatt. Emellett vszínű a gép is csal.
  • Vardar
    Azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehet Velencének 1500-ra 3 national ideája, miközben fel s alá szaladgál a modernebbnél modernebb hajóival?