11580
Europa Universalis III
  • Lockheed
    Köszi! :)
  • ACi000
    Azért mert az arany egyből pénz lessz(1 egység 40dukát/év)
  • Lockheed
    Valaki tudja, hogy miért van az, hogy az Újvilágban termelt aranynak semmi ára nincs ? A Price és a Trade Value értéke is 0. Ezt nem értem. Miért?

>KÉP<
  • hollófernyiges
    "Ja, és még azt hogy a 2 hivatalos kiegészítő ad e annyi pluszt hogy érdemes legyen feltenni?"

Ad. Mindenképpen megéri a fáradtságot, leginkább az In Nomine miatt, de ahhoz meg kell a Napoleon's Ambition is.
  • Lysandus
    Ha dobsz egy emilt privibe átküldöm a fájlokat. Nem olyan bonyolult, csak néhány wordpad file-t kell átírni.
  • Lockheed
    Nem dobnád föl valahová ezt az egybemagyarországnincserdélykülön modot ? Mert akkor nem kellene azzal kínlódni a magyar kampány elején... Elég nehéz az enélkül is! :) Rohadt trökök!
  • toldi3
    kár :( kipróbáltam volna
  • Lysandus
    Nincs mit, szivesen.

Egyébként pedig én a saját modommal játszom, Magyarországgal. Úgy sikerült hasonló haladást elérnem, mint ami azon a térképen látszik, amit valaki belinkelt. Nem nehéz belenyúlni a játékba, és egy kicsit furcsának találtam, hogy a játékban nem tükröződik vissza, hogy a Magyar Királyság a XIV. században Európa aranytermelésének 80 százalékát adta. Megszüntettem Erdélyt, mint önálló államot, mert a XIV. század végén még ilyen nem létezett, stb. A játék így sem könnyű, mert vannak beépített fékek: minél nagyobb illetve soknemzetiségűbb egy ország, annál többe kerülnek a tech-ek, stb. De mondjuk nem is az a célom, hogy mindenkit elfoglaljak. Régebben volt egy olyan tervem, hogy csinálok egy olyan modot, amely történelmileg valamennyire tükrözi Magyarország helyzetét 1399-ben. Területileg is, tehát a vármegyéket és a főkapitányságokat, és a nyersanyagokat is (vannak jó munkák utána lehet nézni). Meg hogy pl. az elfogadott kultúrákat. A szászokra nehéz azt mondani pl, hogy ne lettek volna acceptedek, hiszen a Felvidéken és Erdélyben is voltak városaik. Aztán idő hiányában letettem róla. Maradt a hozzávetőleges hegesztés.
  • toldi3
    köszi
  • farferi
    No, elkezdem az alapjátékot az angolokkal, aztán meglátom mi lesz.Az a tervem, hogy a govermentre meg a tradere gyúrok,a nemzeti politikát is efelé viszem aztán meglátom mi lesz.Ennek a gyenge katonaság lesz a hátránya de a bevétel elvileg több lesz.Majd meglátjuk.
  • geo91
    Kapcsold le a víz élethűségét. Nem olyan fontos az, és jelentősen felgyorsul a játék, nem fog szaggatni.
  • toldi3
    Én azt szeretném kérdezni hogy lehet valahogy lefaragni a grafikából mert kicsit szaggat és nagyon idegesítő?
    Mert ilyet hogy paraméterezés a haverom csinált a Gothic3-nál utána az jó lett de az EU3-hoz nem tud.
    Bármi módon csak egy kicsit le lehessen faragni belőle.
    Valaki tudna ilyen módszert?
  • Lockheed
    Köszi a tartalmas infot, ezzel megspóroltad a következő kérdésemet is! :)
  • Lysandus
    Hiába öl bele pénzt, az csak nagyon hosszú távon segít. Ugyanis a naval tech-el nő az a távolság, amilyen messzira kolonizálni tud az ember. Önmagában egy tengerparti kikötő elfoglalása sem segít, de ez még szerintem gyorsabb, mert 50 év múlva core lesz belőle. És ugye itt a legközelebbi kikötővel rendelkező core számít. Csak hát sok az az 50 év...

Szerintem a legegyszerűbb, ha nem kolonizál az ember, hanem elfoglal egy-egy benszülött államalakulatot, 50 év múlva az is core lesz, csak már az óceán túlsó partján. Közben meg jöhet egy misszionárius, és ha sikeres a térítés, akkor minden oké, mert megváltozik a nemzetiségük is az ott lakóknak, tehát integrálódnak az anyaországba.

Harmadik lehetőség: elfoglalni egy tengerparti tartományt az Atlanti óceán partján, átírni a státuszát a savegaméban core-ra és mehet a telepes.
  • Lockheed
    Értem, köszi!
  • Solten
    Túl messze van a telepeseid számára. Ölj pénzt a fejlesztésekbe (technology-k), és növekszik a szám.
  • Vardar
    pénzes csalást mondjátok már:D
  • Lockheed
    Valaki megmondaná, hogy ez miért van ?

>LINK<

This Province is more than 270 from our closest unblockaded core province with a port.

Ezt én úgy értelmezem, hogy messzebb van a legközelebbi core provinciám, mint 270 valami. Talán NM ?? Ezt hogyan lehet orvosolni? A portugálok már az összes útbaeső kis szigetet és partszakaszt belepték Afrika partjai mentén. Nem tudok közelebbi kolóniát létrehozni de nem is értem miért kellene ez ? Hogy van ez most ?
  • toldi3
    Én azt szeretném kérdezni hogy lehet valahogy lefaragni a grafikából mert kicsi szaggat és nagyon idegesítő?
    Mert ilyet hogy paraméterezés a haverom csinált a Gothic3-nál utána az se de az EU3-hoz nem tud.
    Bármi módon csak egy kicsit le lehessen faragni belőle.
  • farferi
    Ja, és még azt hogy a 2 hivatalos kiegészítő ad e annyi pluszt hogy érdemes legyen feltenni?
  • farferi
    Én meg azt kérdezném, hogy melyik patchet érdemes felrakni, vagy nem javítanak annyit hogy érdemes legyen?
  • farferi
    Azt hogy miért nem tudod elküldeni a telepest nem tudom, de kikötőd biztos csak akkor lesz ha sikeres lesz az első kikiüldött telepesed.Ezért is kell addig hazaküldeni a hajóidat, mert mire felépül a kolónia, adddig a hajóidat" megeszi" a tenger
  • Lockheed
    Sziasztok, lenne egy kérdésem. Megvettem a GOLD verziót, de nem igazán jöttem rá a kolonizálás menetére. A tutorial idevágó része eléggé gagyi ugyanis a lényegről nem beszél. Engem az érdekelne, hogy a kiszemelt földterületen az a kikötő hogyan jön létre! Azt értem, hogy az explorerekkel a tengeren lévő, a conqistadorokkal meg a szárazföldi ismeretlen területeket tudom fölfedezni. De ha valahol mondjuk egy pár katonával, és egy conquistadorral az élükön kiszállok a hajóból és ráklikkelek a földterületre ahol állk a Send Colonist ikon ki van szürkítve. Van szabad colonist és ki van választva a Quest New World idea. ( azthiszem ez a neve ) A kikötőt hogyan csinálom meg ?
  • Vardar
    Hogy van az a pénzes csalás?
  • marxell
    Pfff. Ezt gondolom a pénzes csalással csináltad.. Nem nehéz, felkell fogadni egy zsoldos hadsereget, azzal leverni mindenkit :D
    És íme, kész pl. ez a térkép ;)
  • fityusz
    Nem tudjátok, hogy nem lesz e Europa Universalis 4?
  • Mikike94
    Én azt tanácsolom hogy nyis szövetséget Ausztria vagy Velencével. Mert nekem mind 2-vel volt így felosztotonk cseh és a balkán. Ezt későb kihasználtam mikor egymás ellen furdoltunk. És enyém lett krain,stermairk, és dalmácia. és így valamenyire tudtam magam védeni a töröktöl.
  • tomip81
    Játszottam már vele, azért nem vagyok teljes kezdő,csak mondom hátha van valami tipp, hogy az elejét átvészelni. Mert máskor is az volt a nehéz. Végül a Balkán már az enyém volt,csak most belekezdeni se birok mert a török folyamatosan támad. Majd megpróbálom gyorsan az elején lekenyerezni.
  • lacidsz
    Ja, és Magyarországnál még a lengyel-litván szövetség is veszélyt jelent, ha rosszul jön ki a lépés. Gyakorlatilag egy hármas harapófogó, csak az Adriai-tenger környéki kicsik számítanak könnyebb ellenfélnek.
  • lacidsz
    Azt tudnám javasolni, hogy amíg nem rázódsz bele a játékba, válassz valami hagyományos nagyhatalmat. Én pl. Angliával kezdtem anno aránylag jól védett. De Portugália sem rossz, mert ha összejön egy szövetség Kasztíliával és meg is tudod tartani, akkor viszonylag biztonságban gyarmatosíthatsz, vagy hódítgathatsz Afrikában.

Magyarországgal az a baj hogy két nagyhatalom (Ausztria és Törökország) ütközőzónájában van, engem a kettő közül valamelyik mindig megtámad (a játék elején, amikor Ausztria még gyengébb, akkor a Törökök az agresszívabbak, de aztán jönnek az osztrákok is). Persze ezek csak az én tapasztalataim, fentebb láthatod hogy Magyarországgal is lehetséges hiperszuperhatalommá válni, de kezdő játékosnak nagyon nem javasolnám.
  • tomip81
    Most kezdeném a játékot, egyszer már játszottam vele régebben, akkor az első pár évet valahogy megúsztam, de most 4x kezdem újra, és állandóan megtámadnak a törökök (Magyarországgal vagyok). Semmit nem birok kezdeni, mert állandóan támadnak. Hogy kellene elindulnom? Mindenképp a magyarokkal akarok lenni, de igy nem látom valami sok értelmét!
  • Mikike94
    jó kösz akkor nincs más módszer amitt eddig csináltam. Csak az a stabiltás. De azért kösz. Amúgy a német egységet úgy lehet ha a Német Római Császárság tagjait elfoglalom?
  • Vardar
    Max 4. Úgy lehet annektálni egy országot, ha csak 1 tartományból áll. Tehát ideális esetben az első háború alatt elfoglalod minden tartományát és megkapod őket, aztán a béke lejártával a fővárost is elfoglalod.
  • Mikike94
    Hello hogy lehet teljesen elfoglalni egy országot? Mert hallotam hogy 4 évet kell várni de még nem próbáltam. Ti is így hallotátok?
  • lacidsz
    Ha jól emlékszem, a játék könyvtárában, a "settings" című szöveges dokumentumban kell a language-t (második sor)átírni englishre, és persze elmenteni. Nálam így néz ki az a sor: language=l_english.

Remélem nem tévedek, ha igen, akkor bocs, de én is az eredeti játékot állítottam vissza, és ugyanebben a fórumban találtam meg a leírást, szóval ha az enyém rossz, itt lesz a helyes megoldás is ;)
  • Vardar
    ÖÖ. Új információ. Azt, hogy kell?:D
  • lacidsz
    De azt ugye tudod hogy az eredeti (magyar) játékban is meg tudod változtatni a nyelvet? Ha megvan az eredeti, akkor ne válts át törtre a nyelv miatt ;)
  • Vardar
    Most pár hónapig a magyar játékkal nyomulok, kitanulom csínját bínját aztán felteszem a kalóz változatot, rá kalóz kiegészítőket:D
  • lacidsz
    Aha, már volt szó arról hogy a magyar fordítás borzalmas lett, de ha még erre rájönnek ezek a karakterproblémák, akkor még cifrább lehet a helyzet... ha tudsz angolul, akkor egyszerűen állítsd vissza az eredeti szöveget, és minden rendben lesz.
  • Vardar
    Már meg van. A magyar feliratos alapjátékra feltelepített 2 kiegészítő az ékezetes betűk helyén olyan karaktereket produkált... röviden szólva élvezhetetlenné tették a játékot:D