Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A startnak kiválasztott dátumban még minden történelmileg hiteles de onnantól bármi megtörténhet, egy-két fix event van pl Spanyolország létrejötte meg ilyenek de amúgy tánylég bámilyen irányba elmehetnek a történések.

idé ÉS mázli kérdése <#hehe>

jaja, tök véletlen jöttem én is csak rá, szerencse hogy egy hajóm éppen volt a tengeren is mert amúgy végig a kikötõben lévõvel próbálkoztam (ami szerintem logikusabb lenne na mindegy)

Ja és egy Cog egy egységet tud csak szállítani szal egy 3 egységbõl álló sereghez 3 cog kell (csak hogy ezzel már más ne szopjon...)

Rákattintasz az ellenség egy tartományára, és a bal alsó sarokban lesz egy jumurdzsákos ikon, arra kell kattintani.
Az insult nem ad casus belli-t, csak a relation-t rontja.
Transzport kell ahhoz hogy szállíthass csapatokat. Asszem cog a neve. És ki kell vinni a hajót a kikötõbõl a nyílt vízre, és úgy lehet rápakolni.
Darkon
Ilyet en sem talaltam.

Born to win

Hogy kell használni a spy-t?
Darkon
A statisztikaknal talatam olyan grafikont ami megmutatja milyen nemzetekbol all ossze az orszagod.

Born to win

I.C.ram
Azt nem tudod, hogy hol lehet megnézni, hogy mik az elfogadott kultúrák? Nem a culture groupokra gondolok, hanem arra, hogy a saját országod melyik kultúrát toelrálja, és veszi "hivatalosnak".
Darkon
Majdnem a jatek kezdete ota uralom a fo osztrak provinciakat csak most sikerult annex-elnem es rovieden ezutan beadta ezt az uzenetet, gondolom csak ido kerdese.

Born to win

I.C.ram
Pot ezt akartam kérdezni, hogy hogy lehet átkonvertálni más kultúrájú népeket a sajátomra?

Ha nem lehet, akkor hogy sikerült elfogadtatnod más kultúrákat? Szeretnék egy Indiai kampányt kezdeni, és azt tûztem ki célúl, hogy egyesítsem India népeit egy birodalomban 😊 Azon is gondolkoztam, hogy egy Indokínai birodalmat hozok létre 😊
Darkon
Ez biztos ujabb hiba az irja -2lesz a stabilitym ha nincs casuss belli az orszag ellen kuldok neki insult-ot akkor mar van casuss belli es tovabbra is ugyanezt irja ki -2stab. no casuss belli<#fejvakaras>(1.1patch fenn van)

Ausztria nincs tobbe<#hehe>3osztrak provincia maris core provinciam lett
Most bekes idoszakomba vagyok szovetseget kotottem lengyelekkel(plusz personalunion) es litvanokkal.

Born to win

I.C.ram
Amúgy jó lenne egy event, ami unlockolja a felfedezõket. Mert ez így nagyon szar, hogy az angolok már a 2. évben New Yorknál vannak...
I.C.ram
Caravelle a legjobb hajó, amit tudok építeni, és mindegyik hajóra azt írja, hogy nem tud szállítani embert. Bezzeg a rohadt spanyolok lazán elfoglalták a gyarmataim. Amikre én egy darab katonát nem tudok küldeni...
I.C.ram
szabadítsd fel törökökkel. Aztán elsaveled, és játszhatsz velük.
BIZÁNC !!!!!!!!

Hiányzik
zorrobomber
lehet csak valami speckó kombó kell, már a 2. részben is 1 év ovlt mire rájöttem, itt is vszleg ugyanúgy kell csak már elfelejtettem(nem értem miért nem jó egy jobbklikk a hajóra...)

Muki100
Ez a random történelem szándékos, nem peccstõl kell várni hogy olyan legyen mint az EU2 mert nem lesz.
Én is sajnálom, de van aki ezt szereti. Viszont ha lesznek lelkes modderek (és paradox játékok esetében mindig vannak) akkor szerintem úgyis lesz egy történelmis mod. Én megállapodtam magammal hogy amíg Bizánc-patch nincs a játékhoz el se indítom, bár felraktam 😛

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

én sem tudok hajóba rakni egységeket
zorrobomber
eddig semmilyen egységet nem sikerült hajóba raknom

zorrobomber
nem igazán értem mire gondolsz... nem a kikötõben kell berakodni a hajóba az egységeket?

más egységet sikerül? ki kell menni a nyílt vízre is ám

2höz volt egy kieg is azt sehogyan se tudtam letölteni csak É-Amerikában adták, ott direkt keleti kultúrákra hegyezték ki a hangsúlyt

zorrobomber
vedd elõ a törikönyvet 😊

más: hogyan kell földi egységet hajóba rakni?
ha fel akarok fedezni egy szigetet, akkor kell egy explorer, meg rajta egy konkvisztádor, ugye? na ezt nem tudom megvalósítani mivel nem tudom felrakni a konkvisztádoros csapatot a hajóra...

Pedig az is jó volt a IIben. Én most futok neki elõször, de idegesít, hogy nem tudom a kicsi egzotikus országok történelmét sehovas se tenni.
jaja ugyszintén
remélem lesz még peccs hozzá
híres emberekt tudsz bérelni mindig? mer nekem csak szar semmirekellõk vannak mindig, meg 1es csillagúak

I.C.ram
Mondjuk nekem pont az hiányzi ka játékból, hogy alig van valamilyen Event... Eddig egy historical eventem se volt talán, pedig már 1600 körül vagyok.
Talált benne valaki országleírást, rövid történelmet? EUII-ben volt, itt nincs, vagy csak én nem találtam meg?
I.C.ram
Hát nem tudom. Mondom franciákkal nekem olyan van, hogy King Gaston. Ez a második királyom eddig... Ilyen nevû király nem is létezett tudtommal. Nem hiszem, hogy egy olyan fontos országnak, mint Franciao. véletlenül bennmaradt volna egy hibás név. Ez inkább szándékosság.

Ami viszont nagyon zavaró, hogy már olyan 1460-ra az angoloknak gyarmataik vannak New Yorknál....
de magyarokat is szoktam nézni mert épp itt az ideje vazalluassá tenni kis hazánkat 😄 és ott rendben vannak a folgok

I.C.ram
Szvsz az nem az a Mária Terézia. Franciáknál is volt már olyan királyom, ami nem is létezett. Van benne elég sok fantázia dolog is.
kezdem észrevenni, de azért mária teréziát nem kéne 1481-84re tenni

EU3-ban sokkal ritkábbak az eventsek és a játék nem annyira kötött a valódi történelemhez mint az EU2

a.carkey
Azért a King László VI. sem semmi ... 😞

A medve nem játék.

I.C.ram
Eddig az összes paradox játékban F12 votl a console. De ebben nem.
I.C.ram
Valaki tudja, hogy lehet elõhívni a console-t?
I.C.ram
Ez nem program 😄

Ez egy olyan cucc, mint a kocsikban az ABS. Vagy van benne vagy nincs. Nem lehet a tescoban venni hozzá...

Új kártya kell sajnos.
s nem lehet valahol letölteni, vagy beszerezni anélkül, h egy új videókarit kelljen vennem?
Muki100
nekem fx5200m van és az támogatja, annál lejjebb nem tudom (de nem hinném hogy mx 400ason hasítana...)

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

hát pedig elvileg Burgundia ki kéne hogy halljon 1560as években,de most nálam ez mnem következett be, és eventsek is csak ritkán vannak 1517ben járok sógorokkal,és menhetten már osztrák gyarmat 😄 bár évi 1 kolonistával nem tom mit fogok kezdeni, van már két manufaktúrám is és poductio+trade szint 9es goverment 8, land és naval tech 2 😄 hát igen nemigen háborúzok és eddig a németrómai császárt nemigen támadta meg senki, bár asszem itt van már az ideje hogy haderõre is gyúrjak picit,mert már lassan lefogytak a nemzetek akiket vazalluság után elfoglalhatnék😞

nagy embereket ti tudtok mindig bérelni? mert én 5 évig nyomogattam a gombot mire kaptam 1es szintü landtech gurut

Üdv!

Pixelshader 2.0 progot hol találok? Elõre is kössz!
Elvesztettem azt a "western amrs tarde" vagy mi a fene cuccot, ami +6-ot adott a land investments-hez. Hogy tudom visszaszerezni? A magyarokkal vagyok.
I.C.ram
Kizárt, mert más engine a kettõ. Arról nem is beszélve, hogy akkor nem akkor kezdõdik a Vicky, mikor az EU3 véget ér.
HIÁNYÉRZET!!!

Az EUII-ben minden országhoz volt történelmi leírás. Az elején el lehetett olvasni. Lehet, hogy itt is van, de én nem találtam meg.

Hogy lehet elérni? Sokkal hangulatosabb úgy játszani, ha elõbb tudjuk, hogy honnan indult.
(A kézenfekvõket ismerjük, de a távoli kis országok esetén jó lenne.)
Figyusztok az eu3-ból nem lehet véletlenül vhogy konvertálni victoriába?
Ha totál kezdõ vagy akkor Burgundy-val kezdj, kezdõknek az a legjobb nép szvsz <#eljen>

maintenance-ot kell maxra tenni, már rájöttem közben 😊
I.C.ram
Hát szerintem inkább kezdj mondjuk spanyolokkal.
LasDen
egy totál kezedõnek magyarokkal mennyire nehéz???? 😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár