11580
Europa Universalis III
-
toldi3 #2540 az jó mert én állandóan belesodródttam a szövetségesek miatt de most már az két diplomácia kipcsolat van.
1:Saját terület
2:Ők velük háborúban állunk -
farferi #2539 Nem kell annyit háborúzni.Nekem 100 év alatt két háborúm volt, az sem Európában. -
toldi3 #2538 92 és szélsőségesen rossz hírem van -
farferi #2537 Nekem száz de nem nagyon utálnak.De jó nekem. -
naxosz #2536 Nekem van a legmagasabb presztizsem a világban. 60-80 között van valahol. PErsze az egész világ utál :D De az más kérédés:D -
hollófernyiges #2535 A latin a nyugati, arra kell átírnod. Vagy ha nem akarsz csalni, van a nyugatosítási event, amihez asszem -2 centralizáció, -3 narrowminded (ha ezek a pontos meghatározások, mindenesetre a bal oldalra legyen eltolva a csúszka ennyivel) meg 6-os gazdasági skillű király kell, ha van IN, ott te vezetheted be és pontosan le is írják a követelményeket. -
#2534 Hmm.
Megnéztem a többi ország techét és nem találtam westzern-t, csak: technology_group = latin. Van western vagy latin a western vagy hogy? -
#2533 Köszi! -
Gamer KR #2532 A history/countries mappában a hun - hungary.txt-ben tudod átírni.
'technology_group = eastern' -
#2531 Sziasztok!
Hogy írjam át a Magyar techet nyugativá? -
farferi #2530 Van itt néhány oldallal hátrébb egy link(azt hiszem a nagyediken) ahol egész jó leírás van a játékról, angolul.Na, ott olvastam, hogy lehet westernizálni a kutatást csak kemény kritériumokat kell teljesíteni(centralitáció, innováció, erős király stb,)Hódítani meg hódíthatsz mert valami 80 terület után már nincs több levonás a tech-ből.Ja, és mekkora a presztizsed, hiszen a játékot az nyeri akinek a legnagyobb, hiába vagy a legnagyobb birodalom. -
naxosz #2529 Ming dinasztia. Igazából a kihívás a belső háborúk leverése ( melyik család mellé állok egy tartományban stb) vmint a Bihar nép, és Szamarkand tartományaival való harcok.nem vertem le a fél világot... most szibir birodalomtól- japánig egész indokína, bali, borneó a területem. meg itt ott kolónia.kivéve tibet:) a szikla nem kell nekem nagyon nagy a lemorzsolódás :D meg auszi föld, indonéz szigetek kolonizálása, nagy oroszország kolonizálása, meg persze jenkik keleti partjának lakhatóvá tétele. azért lehet találni benne élvezetet. bár tény hogy nem egy was ist das nehézségű de mikor az elején 4-5 felől támadtak akkor kicsit leizzadtam :)akkor ezek szerint a terület nagységommal lehet a problem meg hogy keleti vagyok... bár mondjuk a keleti népek mint a Mingek ebben az időben még fejlettebbek voltak mint mi Európaiak... köszönöm a segítséget. -
Mikike94 #2528 De ha nagyon zavar az hogy keleti tenikájú akkor írd át nyugativá. -
Mikike94 #2527 Elég ha akkora vagy mint pl: az OMM. -
farferi #2526 Hát ez sok mindentől füghet.Milyen néppel vagy?Pl a magyart a keleti technológiába rakták ergo irtó lassan fejlődik.Aztán ha jól tudom minnél nagyobb területű egy állam annál többe kerül a fejlesztés.Így lehet pl. a kis svájcnak sokkal nagyobb a tech-je.Igazából azon kívül, hogy a govermentre rakod a beételeid nagy részét(legalább a felét)mást szerintem nem lehet csinálni.Mert függ ez a anufaktúráidtól, az uralkodótól, a beállításaidtól stb.Mondjuk ha már most 120 tartományod van akkor mi az izgalom a játékban? Gondolom már végigverted a fél világot. -
naxosz #2525 valamint sok leigázott nemzet tartománya már a saját népemébe olvadt. azaz már csak és kizárólag az én mag provinciáim... -
naxosz #2524 Egy kérdés... hogyan tudom a nemzeti fejelsztéseket jobban kivitelezni. nincsen adóm kb 140 aranyat költök rá... mindenkinek 7-9 fejlesztése van nekem meg csak 5 és már 1517 et írunk:S mellesleg 120 nál több tartományom vban már. hogy lehetne felhúzni a dolgot?? a 3 csávóm is magas értéket adnak bele dologba... -
Vardar #2523 Most az idegeimmel játszotok?:D Akkor mondj jó taktikát, hogy ne legyek mínuszba és, hogy letudjam verni a törököket. -
ACi000 #2522 alt21-el hozod elő az ablakot aztán beírod: cash
fantáziadus nem?
vagy a mentésben átírod -
#2521 Ne csalj... Értelmét veszti a game... Meg csak a balf@szok csinálják e játéknál. -
Vardar #2520 kodek gond? ffdshow kodek csomagot ajánlom.
DE MONDJA MÁR MEG VALAKI A PÉNZES CSALÁST. Itt megy csődbe mindegyik országom. -
geo91 #2519 Nekem nem akar segíteni senki? -
toldi3 #2518 köszi -
farferi #2517 Kiviszed a flottád a tengerre amellé a tartományhoz ahol a sereg van majd a seregre katt és cél a flotta.De figyelj, hogy tényleg szállítóhajók legyenek pl. cog illetve csak annyi katonát vihetsz amennyit a hajók elbírnak tehát 3 cogba ne akarj 10000 gyalogost berakni. -
toldi3 #2516 Az egy dolog hogy van aranyam de nincs tartományom.
Hogy lehet embereket bezsállásolni a szállító hajókba valaki megtudná nekem mondani? -
farferi #2515 Az alapjátékkal játszok, ha felrakom a kiegészítőket akkor a régi mentésekkel tudok játszani?Ha igen megváltozik a játékmenet? -
hollófernyiges #2514 Az inflációt az okozza ha a havi bevételedet készpénzre váltod. Ha rajtahagyod a kurzort s csúszkán, megmutatja mekkora inflációt okoz az a beállítás. Az elején még nem baj ha pozitívba megy, később ha rendbe jön a gazdaság vissza lehet tornászni, de azért nagyon ne szálljon el. Csökkenteni National bank ideával (sztem az egyik legjobb választás In Nominéban), tanácsadóval vagy később épülettel lehet. -
geo91 #2513 Segítség kéne. Vmiért nem megy a zene mialatt játszom... Hiába telepítem újra, akkor sem jó... De csak zene nincs, más hangok vannak, mint pl amikor rákattintok egy seregre, akkor van hang, de a játék alatt nem megy a zene... Nem tudom hogy ez számít e, de ha meg a HoI-val játszom, azzal minden rendben van. Nem tudom mi lehet a baj... -
toldi3 #2512 nekem nincs semmivel gondom hosszú 100 év béke stabilitás +3 sok-sok arany és ha beköszönt a háború kész vagyok -
#2511 Na végre, megint kapható :)) (illetve előrendelhető, márciustól elérhető.. :/ )
play.com -
farferi #2510 Mondjuk tényleg idegesítő a pénz, szerintem egész sok bevételem kezd lenni, végre bejött a kereskedelem.Viszont év közben minden a fejlesztésekbe megy hogy ne legyen infláció, év elején pedig mindig 100 dukátot kapok általában.Az meg egy telepesre meg egy workshopra elég kb. -
geo91 #2509 Miért akarsz ennyire csalni? -
Vardar #2508 A pénzes cheatet valaki mondja már el. -
farferi #2507 A kincstár csúszkát teljesen nullára állítod.Így valőszínűleg havont vesztesz valamennyi pénzt de megéri mert az infláció minden költséged megnöveli.Vagy kiválasztod a nemzeti bank ideát, bár azt még nem próbáltam.Épület is van, ami csökkenti ha jól tudom, de az elején azt nem tudod felhúzni. -
farferi #2506 Kicsit idegesít már, hogy hiába gyúrtam a trade-re mégis minden szutyok nemzet ki tud túrni a kereskedő központokból.Most már alig van ebből bevételem, mert hiába küldök kereskedőket jó pénzért, fél év múlva már repülnek.Pedig nekem a legmagasabb a tradem a nemzetek közt.Az is furcsa, hogy pl. portugáliának a statisztikák szerint jóval kevesebb pénze van mint nekem, mégis tömegesen küldi a telepeseket, pedig én szinte minden bevételemmet erre fordítom, mégse tudom tartani a lépést.Ha ez így megy tovább elmegy a kedvem az egésztől.Ja, Angliával vagyok. -
tttttom #2505 Valaki segítene nekem?
Hogy kell az inflációt csökkenteni? -
#2504 Köszönöm! :) -
Lysandus #2503 mail ment. -
hollófernyiges #2502 Manpowerre gondolsz? -
toldi3 #2501 Lenne egy kérdésem.
Kezdő vagyok és Magyarországgal indultam és a törökök elleni háborúban elfogyott a fegyverem.
Fegyvert hogy lehet szerezni?