Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha nem tudsz a hajóba szállni akkor lehet nem megfelelõ a hajód/vagy lehet túl nagy a sereged
asszem kell vmilyen naval szint ahhoz hogy transzport hajót tudj építeni,de ezt nem mondom biztosra mivel igazából még nem nagyon építettem hajót
Valaki el tudja magyarázni, hogy szigetekre hogyan lehet hadsereget átvinni?
Nem tudok a hadseregemmel az ellenség szigetére menni, hiába kattingatok rá. Spanyolokkal így már tudtam volna Portugáliát, Magyarokkal pedig Velencét annexálni, de mindegyiknek van még szigete.
pl a legnagyobb haderõvel ki rendelkezik ez szvsz a legfontosabb
presztízst csak olyat láttam hogy %ban adja meg amibõl én nem tudok kivenni végleges adatokat
az ország presztízsét csak a diploablakban látod
amugy a 2.részben hoztak ellenük csomó eventet ami nagyon meggyengítette õket én voltam is velük, és vagy kétszer elment minden pénz meg -3mas stabilitikkel dobáloztak, de ha itt nincs ilyen akkor messze õk a legerõsebb nemzet ebben a játékban (fõleg ezzel a aragorn portugáliás diploannexxal ahogy csináltad), másik igazán erõs a francia nép de itt nem kapják meg a területeket, ugyhogy 1 burgundiát megsemmisíteni nem is olyan könnyû
nem tom ti hogy szoktatok háborúzni,de casus belli mindenképp kell hozzá,épp ezért kis országoknak de sztem bármelyiknek (akár az összesnek) is adjatok proclaim garantálást,mert ha vki megtámadja már pedig meg fogja,akkor nektek lesz casus bellitek ellene,de ha nem attól még ti is uugy megtámadhatjátok nem von stability vesztést ha adtál vkinek és azt támadod meg
a másik ha nem akarod hogy megtámadjanak akkor a házasságkötés nem elég az igaz de ha megnyomod a give military acess-t az már -5 stabiltihoz vezet ha megtámad,és emellé még van házasság is, azt sztem már a gép sem válallja be
amugy velence kereskedõi köztársaság!!! megéri szerintetek államformát váltani? vagy aki mr késöbb tart a játékban,vannak jobb államformák?
mert feudal monarchyra nem akarok,csak így meg nem házasodhatok, ez oknál fogva nem lehet vazallusom sem csak ha háborús feltételként adom, és nem lehet németrómai császár se, pedig a népességem lassan 1 milla felett jár 😄 és nagyon erõs leszek nemsokára
Van pár nagyhatalom: Spanyolország, Svédország, Litvánia, Lengyelország, Krímea, Franciaország, Ausztria (de már ezt is kezdik bezabálni), Oszmánok, Anglia. Gyakorlatilag ezekbõl a birodalmakból áll egész európa.
Nállam volt pölö olyan h boszniát elfoglaltam de fellázadtak ott a népek de épp egy nagy háborúban voltam északon így nem tudtam csapatokat küldeni oda, így egy idõ után megjlenet Bosznia mint ország. Vagy a msáik, lecsaptam az oszrákoktól egy jó adag területet de nem tudtam mindet ezért wien tartományt visszadtam az osztrákoknak, ahol annak rendje és módja szerint lázadás tört ki amit el is foglaltak a lázadók majd néhány év múlva poland lett belõle pedig a lengyel magyar jó barátság miatt annexáltam õket 😄
Volt ilyen opció, hogy share countries, és akkor ketten is lehetett választani egy országot. Sõt akár mindenki lehetett ugyanazzal az országgal.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Éves jövedelmem 900 arany körül mozog, infláció nulla, pedig van vagy 6 aranybányám. Hála a nemzeti bank nemzeti eszmének. Dõl a lé. viszont Európa egyre jobban osztódik a nagyhatalmak közt. gyakorlatilag már nincs is kis orsázg, csak 5-6 nagy birodalom. Jó lenne, ha nem csak eltünnének, de meg is jelenhetnének a kis országok 😞
amúgy sokan kérdeztetek hajóra beszállásról. kettõben úgy ment, hogy kiviszed a vízre és akkor kijelzi mekkora súlyt képées elvinni és ha a sereged belefér akkor csak egyszerûen klikk a hajóra. asszem artillery 2 súlynak számított és talán a lovasság is.
ja meg kettõben inflációt úgy csökkentetted, hogy nem növeled, azaz havi nulla profit, ha nem tartasz fenn nagy sereget ez csak kicsi minusz és ha nincs is pénzed akkor a kettõben még csak a techektõl vette el a pénzt, de nem volt hitel. ja meg rendkívüli hadiadó, csõd növelte. szerintem itt is így van.
Born to win
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
más: multiplayert próbált már vki? én HoI-t próbáltam haverral, de pár perc után mindig kilépett... tud errõl vki vmit?
Amúgy szerintem nem lenne olyan nagy dolog kiszedni erdélyt és bemoddolni a provinciákat Magyarországba, bár bevallom még meg se néztem a játék fájljait. És valószínû egy jó darabig nem is fogom.
\"That if we fall,we all fall,and we fall alone.\"
Born to win
Az inflációt nem naon tom,de a költségvetés képernyõn lehúzod nullára azt a mutatót ahol a kincstárba megy.Igaz,h akkor a havi egyenleged átmegy minuszba.
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
a war subsidiaries-t szövetségeseknek tudod felajánlani, ilyen háborús segélyféle, gondolom havi járandóság nekik
Kezdtem egy játékot legkorábbi idõponttól, Magyarországgal.
És azt hiszem, egy komoly bugot fedeztem fel, vagy csak benéztem valamit, remélem, ti tudjátok majd az okát.
Szóval az elején pár év tapogatózás után betámadtak az Osztrákok, közvetlen az után, hogy békét kötöttem az Ottmánokkal.
Sopronnal kezdték, de visszavertem, majd 3 hosszú, fáradtságos és költséges háború végén elfoglaltam az összes provinciáját, Bécset is.
A helyzet azonban úgy alakult, hogy volt két elszigetelt provinciája Svájc mögött, a nevük most nem ugrik be, de mintha az egyik Essen a másik meg valami "B" betûs.
Ezért Svájcot felkértem, engedje áthaladni a seregeimet, majd miután engedélyezte, odamentem és bevettem azt a két provinciát is. Így már csak Bécs maradt az osztrákoknak. Természetesen annex ekkor még nem jöhetett szóba, de minden területét természetesen átengedte.
Na most innen jönne a bug. Én erre a két elszigetelt provinciára igazából nem tartottam volna igényt, mert területileg nem lett volna egybefüggõ az államom, és az szerintem nem jó, és szerettem volna eladni a környezõ államoknak õket.
De: miután fölajánlottam nekik, egyszercsak jöttek az üzenetek, hogy hitelt kelett felvennünk, majd jött az államcsõd üzenet. Mikor megnéztem a költségvetést, akkor ott -300, -400 war subsidiaries-t, vagy mi a fenét írt.
Amirõl egyrészt nem tudom pontosan, micsoda, másrészt azt tudom, hogy van ilyen diplomáciai menüpont, de nem használtam, lévén, nem tudom mit jelent.
Szóval nem tudom, hogy hirtelen mitõl kerültem államcsõdbe.
Az csak hab volt a tortán, hogy az infláció is hirtelen 40% fölé ugrott, el tudjátok képzelni, mennyire csodálkoztam. Nos, innentõl persze adhatopm fel, mert ebbõl kilábalni már nem lehet.
Szerintetek is bug? Mert szerintem igen.
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Európából lazán kiûzöm õket, és meg is tudnám tartani, ha mûködne a blokád, de így nagyon fos.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
1878 Bosznia-Hercegovina okkupálása
1908 Bosznia-Hercegovina annektálása
Ez van.
A medve nem játék.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent