Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Meg EU2ben lehetett térképet cserélni, de itt semmi ilyet nem látok 😞

Meg tök jó lenne, ha lehetne provinciátak vásárolni, cserélni, ha nem CORE terület.
zorrobomber
nekem itt nem sikerült, ha vkinek sikerült vmilyen módon, plz szóljon

Muki100
EU2-ben pedig úgy volt, hogy ha nem is conquistadorod volt de ha lakott terület volt a felfedezetlen provincia akkor be tudtál masírozni.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
Baromi idegesítõ, hogy a vazallus országod, ha elfoglal egy területet, amivel mindketten háborúba vagytok, és annektálja, akkor õ kapja meg...

Granadát nem tudtam elfoglalni, mert mindig a rohadt Aragon ért oda elöbb, és õ kapta meg, hiába a csicskám...
úgy lehet a feudal monarchyt átállitani, hogy ahol a nemzeti ideologát felvehecc ott van a feudal monarchy "címkére" kattintasz
zorrobomber
sok kicsi sokra megy egy idõ után, vagy itt nem? hmmm
egy kis helyzetkép:

I.C.ram
Hát Workshopot szoktam én is, de a manufaktúrák rohadt drágák, és egyre drágábbak, minél többet építesz belõlük. Alig növelik a bevételt.
zorrobomber
1ébként milyen épületeket érdemes építeni, pontosabban milyen sorrendben, én most workshopot építek mindenhova, az növeli az adót, és hát ugye a háborúhoz mint tudjuk 3 dolog kell 😊

zorrobomber
egyelõre úgy vagyok vele, hogy 4 évet még kibírok, leverem azt az 1-2 regimentet ha ugrálnak a perzsák, mi ez a 100 éves háborúhoz 😊

I.C.ram
Hát, ha van már másik eszméd, akkor ki is cserélheted, csak az valami -3 stability 😞
zorrobomber
megnéztem, még kb 4 év mire választhatom

zorrobomber
igen, tudom, csak az még pont elég sok idõ mire kiválaszthatom <#szomoru1>

I.C.ram
Eddig fõleg, csak cukorültetvényeket gyarmatosítottam, azok is elég gazdag területek elvielg, de mégsem jön úgy a pénz.
I.C.ram
Van egy olyan Nemzeti eszme (National Idea), hogy Quest for New World. Ha ezt berakod, akkor tudsz felbérelni felfedõ leadereket, amiket csak be kell rakni a flotta, vagy a sereged élére, mintha sima leader lenne.
zorrobomber
nah, jó kis szopóhoz értem, elkezdtem a magyarokkal, de mivel eddigi paradoxokhoz még nem volt türelmem(ez egyelõre bejövõsebb az eddigieknél, bár az eventek nekem is hiányoznak), még elég zöldfülû voltam, és az osztrákok bedaráltak, átnyargaltam egy igazán könnyû országra, az oszmánokra(ráadásul nem kezdõ dátumnál). Elkezdtem velük építgetni egy "kicsiny" sereget <#vigyor>, de rájöttem Magyarország/Ausztria nem elég zsíros falat, és rágós is, ezért inkább Keletnek fordultam és nekiálltam Perzsiának, van 1-2 IGEN gazdag tartományuk.

A bibi ott jött, amikor kb 6-7 év alatt lezúztam õket és elfoglaltam az összes LÁTHATÓ területüket, igen van számomra ismeretlen tartományuk így nem tudok 100%os gyõzelmet elérni, csak 99et, felfedezni meg nem tudok egyelõre. Hát mit is mondjak, nem tudom miért kell Kolumbuszra várnom, hogy egy szomszédos földi területet felfedezzek...mivel max pár tartományt ajánlanak fel(általában a legnyomorultabb sivatagokat), ezért asszem inkább megpróbálom elhúzni a háborút amig ki nem researchelem a szükséges traditiont(New World lol), vagy mittomén...

Sztem érdemes, ha jó kis területeket gyarmatosítasz, ahol pl arany, vagy elefántcsont van.
I.C.ram
Elvileg tegnap jelent meg.
I.C.ram
Szerintetek megéri gyarmatosítani?

Egy gyarmatosítás olyan 60 aranyba kerül, ha sikerül, akkor csökken folyamatosan, végére olyan 45 arany. Tehát legjobb eseten is, ha mindig sikerül, és a bennszülöttek sem támadnak, akkor olyan 500 aranyba kerül egy gyarmat várossá növelése. Ez baromi sok pénz szerintem. Míg a gyarmatról, alig jon be pénz, olyan 0,2-0,3 körül szokott jönni, és éves szinten se jön be nagyon sok.

Szóval megéri szerintetek, vagy sem?

Castille-ával most olyan 110/év a bevételem, és havi szinten is becsurdogál, olyan 0,6-0,7 arany között, szóval a bevételem jelentõs részét felemészti a dolog.
tényleg, itthon mikor jelenik meg? Jó lenne manual.
Hogy lehet a govermentet változtatni?
tehát pl feudal monarchy-ból despotic monarchyra, vagy bármi másra?
Sztem ha az 7, akkor ez 8. A zene tényleg jobb volt, de ez se rossz. Viszont sztem a grafika, ugyan elsõre ijesztõ volt a 3d, hangulatosabb lett 😊 Az újítások, pl a hadosztály alapú seregek, a nem fix uralkodók és generálisok tetszenek, egyelõre minden jobban tetszik, mint az elõzõ részben.
7.1 nekem hiányzik a történelmi hûség😞
nem jobb mint az EUII, kicsit más (leszámítva a zenét, az jobb)
nem is rosszabb, de kissé jobbra számítottam.

ha 1-10 skálán az EUII nálam 7-et ér, akkor az EUIII 7.2
szerintetek?
jah énis imádtam a sok eventet pl anno hoi1 core modjában 😞

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Muki100
Tisztában vagyok a tényekkel. Olyan Bizánc modra gondoltam ahol mondjuk még létezik XI. Konstantin és a birodalom utolsó napján van, meg esetleg újraélesztõs fantasy eventek mint az EU2 AGCEEP modban is voltak.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

a.carkey
Pont az, hogy nincs rendben. Sajna erre azért odafigyelhettek volna.
Van három Hunyadi: John, Iancu és János. Egy idõben, egy helyen ... Meg ilyenek. (De legalább át lehet õket írni, mint a EU2-ben.)

Muki részhez:
Muki:"Én megállapodtam magammal hogy amíg Bizánc-patch nincs a játékhoz el se indítom, bár felraktam 😛"

Én: "Nézd, a játék elsõ kezdõ dátuma: 1453. május 30. Mivel május 29-én elesett Konstantinápoly, és ezzel Bizánc mint állam is megszûnt, szerintem nem meglepõ, hogy nincs Bizánc a választható államok között."

Úgy nézem a kezdõ dátumot nem lehet megvariálni. Így vsz patch sem lesz Bizánc miatt, így lehet, hogy Muki soha sem fog vele játszani. 😞

A medve nem játék.

Muki100
Manualban azt olvastam, hogy presztízs+uralkodó DIP skillje, badboy és a kapcsolatotok játszik benne szerepet.
Amúgy asszem 25 évig kell folyamatosan tartanod egy provinciát hogy elfogadott kultúrád legyen és 50 évig kell tartanod ( úgy hogy egyszer se foglalják el ) hogy core legyen. Így szerintem sokkal egyszerûbb a world conquest.

jah idõ plusz pénz függvénye,de sztem portugáliával ne is veszõdj aragornra koncentrálj,bár itt nem tudom de kettõben nem lehetett a "nagy"nemzeteket annektálni és portugália ezek közé tartozik,de ha 2 éven át tömöd õket pénzzel.... sokba kerül de nagyon megérné. Aragorn mindenképpen a tiéd kéne hogy legyen, ha van ilyen event egyáltalán
de aztán lehet hogy portugália is sikerülhet, én csak a 2. részes tapasztalataimból beszélek
minnél nagyobb és erõsebb 1 állam annál nehezebb az tuti

én az elözõ paradox játékokban mindig nyomatékositottam a szavamat<#ravasz1> vezényelj a fõvárosába egy kisebb sereget (ennél a játéknál még nem próbáltam, de az elözöknél bejött)
I.C.ram
Valaki tudja, hogy mitõl függ az, hogy a vazallus államokat mikor lehet diplo-annektálni? Castille-ával vagyok, és vazallusommá tettem portugálokat, meg az aragóniaiakat is. Marokkót 3 felé szabdtuk egymás közt. Lassan itt az idõ, hogy beolvadjanak a birodalmamba, de a minimális 10 év után "Impossible" volt, aztán rá kb 1 évvel már Very Unlikely, aztán meg egy jó ideje Maybe, és nem igazaán akar javulni.

Az idõ függvénye ez? Vagy a presztizsé? Hogy tudom növelni za esélyeim?
I.C.ram
Te direkt mindent félreértelmezel? 😄

Muki pont azt mondta, hogy szar a kezdés, hogy pont nem lehet benne lenni Bizánccal. Õ azt szeretné, ha elõbb kezdõdne, és íyg lehetne lenni Bizánccal is.
I.C.ram
Ki mondta, hogy nincs?
a.carkey
Nézd, a játék elsõ kezdõ dátuma: 1453. május 30. Mivel május 29-én elesett Konstantinápoly, és ezzel Bizánc mint állam is megszûnt, szerintem nem meglepõ, hogy nincs Bizánc a választható államok között.

A medve nem játék.

a.carkey
VI. László az rendben van 1453-ban ...

A medve nem játék.

2. részben amugy az volt a baj a keleti kultúrákkal hogy máshogyan fejlõdsz, haverral esténként több hónapot multiztunk,direkt olyan pályán (persze én sokkla jobb voltam nála😄😄)ahol csak 1 tartomány volt, és gyarmatosításos móka volt az elején, és európában csak castilia volt meg ukrajna ez a kettõ volt a nyerõ (ukrajna nehezebb volt azzal voltam mindig én) de pl indiában nem volt lovasság, meg a gazdasági csúszka is totál el volt állítva, szóval beállítottuk hogy ugyanolyan legyen de akkor meg nem egyezet a népcsoport mert az is sokat számított a spanyoloknál😞

szóval ha keleti néppel kezdesz akkor párszázévig tök jól ellehetsz,de aztán ne lepõdj meg a hatalmas pofontól

inkáknak úgy emlékszem nem volt hajójuk 😄 meg hasonló huncutságok voltak a 2ben 😄

amugy eza personalunió hogy van? sehol nem találom a diplomenük között 😞
meg a theokráciás nemzeteket békésen nem lehet meghódítani mi? mert még a királyi ház se halhat ki, ha egyáltalán lehetséges-e ez ebben a gémben

ha insultálod akkor nem neki lesz casus bellije ellened? sztem ez így logikus

asszem ha rámész a revolt riskre ott irja ki pontosan az évszámot, hogy mikor sikerül beolvasztani õket, hasonló kultúrák eseteén lehetséges csak sztem

I.C.ram
ja igen, csomószor láttam olyat, hogy kitör az örökösödési háború, és aki megnyeri azé lesz az ország. Hogy lehet "nevezni" ezekbe a háborúkba, és hogy tud kihalni egyáltalán ebben a játékban egy királyi család?
I.C.ram
Najó hagyjuk 😄 Kiválasztok egy ásziai országot, aminek szép a címere, oszt' jó'van 😊
Végülis nem veszíthetsz, ha kinyírnak akkor a következõ loadnál reinkarnálódsz! <#hehe>

Tibet? <#idiota>

I.C.ram
Áhh aztékok gázosak 😄 Sokáig semmittevés, aztán hirtelen halál 😛
Aztékok!

(sok sikert a research penalty-vel <#hehe>)

I.C.ram
Ja azt elfelejtettem odaírni, hogy nem akarok nagy birodalommal lenni. Valami kis országgal szeretnél játszani, amibõl majd nagyhatlamat faraghatok.
Legyél kínával.
Nekem pont ez tetszik benne.
I.C.ram
Nem tudom eldönteni melyik országgal legyek...

Semmiképpen nem akarok Európához közeli országgal lenni. Valami jó kis ázsiai kéne, de nem tudok választani.
I.C.ram
Jobban örülnék, ha tele lenne történelmi eventtel, max lehet választani, hogy más történjen.
I.C.ram
Szinte az összes Paradox játékban így kell hajóba szállni. Ez valami Paradox mánia lehet 😄