11580
Europa Universalis III
-
Fasiszta #2580 Kösz. -
Vardar #2579 Alapból is lehetsz Bizánccal:D Fel teszed a 2 kiegészítőt és ott már 96-tól van engedélyezve a játék. -
Fasiszta #2578 Van olyan mod ahol bizáncal lehetek? -
lacidsz #2577 Az alapjátékban nem, de a Napoleon's Ambition nevű kiegészítő egy kicsit megnyújtja a játékidőt. Ezután meg vannak különböző letölthető modulok is, amelyek segíthetnek a hosszabb játékidőben, keress rájuk. -
#2576 Be lehet valahol állítani,hogy mondjuk ne 17xx-ig hanem 2009-ig lehessen játszani? -
hollófernyiges #2575 Reputációt javítani még mindig egyszerűbb mint centralizálni. -
fulopzizou #2574 Szevasztok! Franciákkal voltam, a sok vazallus beolvasztása már rohadtul nem éri meg. +1 decentralizáció jár érte. a politikai változtatások közti idő kb. 10 év. szoval ha 10 évente annektálok egyett, és utána pol. változtatásnál a +1 centralizációt rakok akkor kb. 40-50 évig avval a csuszkával nem jutok sehova sem (decentralizáltan maradni meg szar).. sokkal egyszerűbb háborúval elfogalalni őket.(csak nehogy nagyon megnőjőn a repuation) -
#2573 100-ból 1. Van ilyen is. Eleve nagyobb méretű országot diploannektálni szinte esélytelen. -
lacidsz #2572 Tökéletesen realista, a valóságban is előfordult. De csak akkor működik ha sokkal erősebb vagy az annektálandó országnál (már eleve ahhoz hogy vazallusoddá tegyed vagy tönkre kell verned, vagy diplomáciával kell próbálkoznod, de ez utóbbi nem fog sikerülni ha csak egy kicsit is a te szinteden van). Pl. egy Navarrával nem fogod Franciaországot a vazallusoddá tenned (annektálásról meg már ne is beszéljünk ;)), de fordítva egészen könnyű.
Bár nekem egyszer sikerült Franciaországgal Spanyolországot annektálnom, áig nem értem, hogyan. A vazallusom volt, aztán egyszer amikor néztem a diplomáciai lehetőségeimet, volt egy annexiós lehetőség. Mondom, megpróbálom... és egyből bejött -
Vardar #2571 Realizmus a köbön:D -
#2570 Az a poén hogy ha neadjisten pl Te vagy épp vazallus és az az ország aminek a vazullusa vagy, ilyen annex kérdésekkel is zaklat... :D Még nagyobb poén hogy el lehet fogadni -> gémóver' :) -
Vardar #2569 Hát most a padlón keresgélem az állam... -
#2568 Van. Elsőre ritkán sikerül :) -
Vardar #2567 Van az az elmebeteg ország aki ezt elfogadja? -
farferi #2566 Felviszet a kapcsolatot vele, aztán vazallusságot ajánlasz neki.Aztán ha elfogadta vársz 10 évet és felajánlod az anexet.Ha szerencséd van elfogadja.Nem árt menteni előtte és próbálgatni. -
koj #2565 Hali! Azt szeretném kérdezni hogy:
1. Az Europa Universalis 2-ben hogyan lehetek császár, mi szabja meg?
2. Honnan lehet zenéket letölteni még hozzá?
Köszönöm a segítséget. -
geo91 #2564 De azt hogy a búbánatba kell végrehajtani? -
hollófernyiges #2563 Diploannexxel. Más kérdés hogy INben már nem igazán éri meg. -
geo91 #2562 Csak a megfogalmazás tetszett meg. :) -
Vardar #2561 Mi van?:D Hát, hogy más, hogy lehet területet szerezni, mint örököléssel? -
geo91 #2560 "örököltél orrba-szájba"
Ez hatalmas, ez a nap dumája! -
Vardar #2559 Diplomáciailag???? örököltél orrba-szájba vagy hogy? -
geo91 #2558 Úgy kb. lépésenként le tudnád írni, hogy mégis hogy kell? -
hollófernyiges #2557 Fura dolog de úgy nézem az olaszoknál nincs primary culture limit, csak Róma, Firenze, Ancona meg Siena legyen a tiéd core-al meg legyél latin tech groupban. -
#2556 Nem könnyű falat, de elméletben igen. Viszont több probléma is felvetődik menetközben. Én megpróbáltam, de mikor már túl nagy voltam inkább háborúztam, nem volt türelmem a húzd meg ereszd meg vazallussá tételhez majd annektáláshoz. Arról nem is beszélve, hogy annaktálás -1 stabilitás és +1 decentralizáció, ami nagy országnál nem poén. :) -
geo91 #2555 Nekem is lenne egy hasonló kérdésem. Ha pl. poroszokkal vagyok, hogy tudom létrehozni a német egységet háborúk nélkül? Megoldható ez diplomáciailag? -
#2554 Sziasztok!
Sikerült elérnem Piemonttal az egységes Olaszország létrehozását!Most már mint "olaszország" vagyok,és mivel a valóságban is a Piemonti uralkodó alkotta meg Olaszország,ezért most Németországot szeretném egyesíteni. Az lenne a kérdésem,hogy az Olasz államot kikényszeríthetem valahogy,úgy hogy nem vagyok olasz nemzetű országgal(Piemont,Genova,stb.)? -
toldi3 #2553 ACI: eggyet értek veled vagy
Auror:nem bírja a monitorod a felbontást nekem is ez szokott lenni
Így orvosold nekem is így mükxik sok minden_:Kényszerítsd a tv érzékelését(force tv)
Azután állítsd át a megjelenést klónra(clone)
Elsődleges megjelenítő a TV másodlagos a monitor azután nyomj egy alkalmazást vagy OK-ét utána
Elmegy egy pillanatra a kép és bejön olyan hogy ezt a megjelenítést akarja használni vagy valami ilyesmi OK-ézd le és kész de utána nem fogsz tudni videót nézni csak ha elállítod hogy a klónban a tv másodlagos a monitor elsődleges
HA a tv elsődleges stb.. índítsd el a játékot ha müxik zsír ha nem akkor a driver
DE HA NEM JÖN BE SEMI AZUTÁN HOGY tv az elsődleges a monitor másodlagos okéztál nem jön be semmi várj 15 másod percet és vissza jön akkor nem jó
Ennyit tudok segíteni remélem érthető voltam
Az eredményedről kérlek majd számolj be -
ACi000 #2552 Nekem is volt hasonló bár nem az EU-val
Egyértelmű hogy videókártya driver hiba, frissíteni kell. -
Aurora98 #2551 Amikor elindítom a játékot, lemennek a bemutatók, aztán a monitor fogja, és kikapcsol! A játék ugyan úgy tölt tovább, de a monitort, ha vissza is kapcsolom, megin' kikapcsol. Ez miért van? -
Sas55113 #2550 Jaja , csak németül tudok :D köcce az infot:P -
toldi3 #2549 nagyon köszi de idő közben meglett,az ilyen embereket nagyra tartom amúgy csak át kellet fogalmazni -
geo91 #2548 http://www.gamershell.com/download_18664.shtml -
toldi3 #2547 de ott nem találom egyedűl csak ezt az oldalt dobta ki mikor beírtam -
geo91 #2546 -
toldi3 #2545 És hol lehet leszedni ezt a pachet? -
geo91 #2544 Visszaírod a swedish-t english-re. -
Vardar #2543 Nah, most komolyan:D A magyart hogy kell visszaváltoztatni angolra? -
geo91 #2542 Tedd fel ezt a patch-et: v1.2.1_multi-langues
Aztán a játék főkönyvtárában a settings file-ben írd át az english-t swedish-re. Nem tom miért arra, de ettől magyar lesz.
Ui: Ugye németet tanulsz? -
Sas55113 #2541 Üdv!
Rég játszottam már az EUIII-al , s most ujra elővettem , s nem tudom , h tegyem magyarrá.Ha emlékeim nem csalnak , akkor ugy olvastam valahol régebben , hogy a settingsben a "language=l_englisch" sort át kellett írni valami másra , de nem emlékszem már , hogy mire. Vagy rosszul emlékszem , és más játéknál volt így?:S