11580
Europa Universalis III
  • reywind
    Javasolt a tudomány jobb fejlődése érdekében a selfdorm/free subject vonalat a free irányában eltolni. Megfelelő harci ideákat válogatni, fölnyomni a land technology-t....
    Eredmény
    1700-ban a 60k-s sereget 30k-s sereggel lenyomtam, úgy, hogy a 60k-ból 11k maradt, az én 30k-mból 22k... :), ja és ekkor egyszerre háborúztam a törökkel, osztrákkal, bohémiával, oroszokkal, a lengyelekkel, stb... (MySpec MO-val voltam... az igazságossal... ;) )
    Eredmény: szarrá vertem mindenkit... vagy 30 provinciát magamhoz csatoltam és kaptam vagy 30 reputációt...

A tábornokok is toppok voltak ugye (100-asból volt 4). Vicces volt, amikor néztem, hogy a 16k-s erdélyi seregemre egy 43k-s orosz sereg támadt... csak, mikorra oda kapcsoltam az oroszok már "csak" 32k-nyian voltak, aztán 28, 22, 16, 7 és elmenekültek... én meg vesztettem 5k-t... :)
  • Lysandus
    Én valahol azt olvastam, hogy humán player nem lehet lucky nation...
  • Gamer KR
    minden EU3 fannak ajánlom: http://www.youtube.com/watch?v=Fc56moy0poA
  • Boldeee
    Afrikában nekem is kb szomáliáig van meg. Sikerült egy jó uralkodót kifogni, tech group-ot cseréltem, most arra várok h a területeim nagyrásze core legyen, aztán sztem elindulok európába:)
  • LSSAHPAUL
    Nekem év végén áll meg kb 4 másodpercre, de szerintem ez normális. Tipp: töredezettség mentesítés. ( a win xp csak 2gb ot kezel max, a professionalban lehet kapcsolni 3-ra, szal a memoriád bőven elég :p )
  • kamaszaki
    Én csak azért nem nyomom a MMP-vel met minden hónap, hét végén van egy nagyobb akadás benne, nem tudom miért. 2512Ram mellett is
  • Vardar
    Én már megjártam a valóság/gyári leírás verziót, ezért szeretek mindig olyanoktól érdeklődni akiknek van tapasztalatuk. Akkor ennek neki esek:D
  • Solten
    ha megy az angol...: link

Annyira eltero az alapjatektol hogy lehetetlen par mondatban osszefoglalni. Manual=hasznalati utmutato, le lehet tolteni (#2688)

Nagyvonalakban elmondhato hogy ez egy olyan mod, amiben a keszitok ragyurtak a tortenelemhusegre.
  • Vardar
    A westernization gondomra ki tud megoldást?
  • Vardar
    Hogy mi?
  • Solten
    manual...
  • Vardar
    Olyan mod van amiben van Andorra?XD
    Egyébként nézegettem modokat mostanában... Hát, elég szarok. Ez az MMP behoz új államokat? Pl több indián törzs? Milyen egyéb játékbeli változások vannak azon kívül, hogy a császár átment adóhivatalba?
  • Solten
    link

Jatekelmenyt megdobja 5*... (manual!!! manual!!!). Evek ota fejlesztett mod. Nagy hangsulyt kapott benne a Nemet Romai Birodalom (is). Ezert gaz kekeckedni a csaszarral, mert rad szor egy tonna penalty-t.
  • Botond #2687
    Én is a törökökkel tolom most, de én már szomália alá jutottam. :) AZ egész arab félsziget megvan, északkeleten a kaukázusig jutottam, Európában csak a Balkán félsziget az enyém. Most éppen arra jutottam, hogy végülis teljes Afrikát is az igámba hajthatnám. :)
  • Vardar
    Mi is ez az MMP?
  • Boldeee
    Leporoltam a játékot nemrég, és újra nekivágtam(alap+NA+IN). Oszmán birodalommal vagyok:) Nagyjából megszereztem azokat a közel keleti- egyiptomi területeket, amik a valóságban is oda tartoztak, most arra várok, hogy ezekből core-legyen. Ezalatt Kasztília hatalmas előnyt szerzett a gyarmatosításba. Franciaország szokás szerint übertápos. Lengyelország nagyon megerősödött, bár most a reformáció miatt meggyengült kicsit. A orosz fejedelemségek közül csak kettő létezik. Novgorod felbomlása utáni maradék novgorod és tver.

Az már a korábbi játékaimban is fura volt, hogy Oroszországnak (legalábbis nálam) szinte semmi esélye sincs. Hiába a Lucky nation, ha nem is darálja be litvánia, csak kis fejelemségekből áll.
    Ezzel kapcsolatban lenne is egy kérdésem: az Oszmán Birodalom lucky nation(nem kapcsoltam ki)? Vhol olvastam, hogy az, de nemhogy jó képességű uralkodóim lennének, örülök, ha egyáltalán van szultán.
  • Solten
    Najsz.. Ekkora birodalmat nehez lenne osszehoznod az MMP-ban... ;)

Brandenburgot (csaszar) megtamadta Csehorszag, en meg a szovetsegesekent kihaszaltam az alkalmat:

• kamaszaki
    Én most a Pápai állammal próbálok valamit kihozni. Majd lesznek képek
  • Solten
    :D core a folenyeg... :))
  • Vardar

Na, remélem jó lesz...
  • Vardar
    [IMG]http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/EU3.JPG[[/IMG]
    Lehet kérdezni:D Az engineer corps jó nemzeti ötlet? Az minden tábornokomnak +1 ostrom képességet ad?
  • Vardar
    Te lemondasz a core-jaidról? Ár lyú ókéj?:D Hát én semmi pénzért nem mondanék le róluk. Amiatt nem esik szét az országom, ha hadatüzenek.
  • Lysandus
    Igen, Rajnai Palotagróf a magyar neve.

Az a gond ezzel a császárosdival, hogy pénz nem jár a cím mellé.
  • LSSAHPAUL
    Hát szerintem kicsit eltúlozzátok ezt a császárosdit.. 3 waromból 2be tuti hogy a császár is hadatüzen, de leszarom nem foglalkozom vele, a célországra koncentrálok addig felőlem az összes terüeletem elfoglalhatja a császár, miután megkaptam amit akartam a hülye császárnak felajánlok akár 10db core-lemondást és kész a béke :)
  • Solten
    Ehh, itt az MMP-ban csak az elejen volt egy mikroallam, ez utan csak erosebb orszagok adtak a csaszart. Csehorszag, Ausztria, Branderburg.. Bazinagy sereguk van. Varom hatha valami torpe lesz ismet akkor nekiesek a nemetalfoldi reszeknek.
  • Vardar
    Ki az NRCS? Gondolom Cleves vagy a Palatinátus(szerintem rajnai palotagróf magyarul)? Mindig ilyen kis semmiket választanak meg vezetőnek.
    Nekem már olyan is van, hogy Anhalt és Württemberg(nem vagyok németes, nem tudom helyesen leírni) kilépett az NRB-ből? Mondom wattafakk? Tálcán kínáljátok magatokat?:D
  • Solten
    Atvaltottam protestans vallasra, jott is kesobb az event, valthatok a teokraciarol alkotmanyos monarchiara Kozben Burgundia kinyiffant (ismet egy event), egy resze a franciaknak, masik (fokent nemetalfold) az aktualis Nemet-Romai csaszarnak passzolodott.
  • Lysandus
    Érdekes ez a 3.1. Remek pénzszerzési lehetőség a kis államok megsarcolása. Ezek a kis országocskák nem csinálnak semmit, csak ülnek a pénzükön. Olyan, mintha a bankba mennék. :-)))
  • Vardar
    Muhahahaha:D
  • Solten

• Vardar
    Na majd ma én is csinálok képet. Csak találjak egy helyet ahova feltudom tölteni. Hű szövetségesem Csehország megorrolt rám, de aztán Skandináviával bedaráltuk.
    Na de súlyos kérdés. Megcsináltam a westernization-t de a katonai technológiákban még mindig eastern tercio van. Help!
  • Solten
    Regebbi jatekaimban siman atvalott az allamforma "vilagira" a teokraciarol reformacio idejen. B+ 100 ev mire core-ok lesznek az elfoglalt teruletek Hollandia 1600-ra varhato...
  • Vardar
    Na majd ha jön a reformáció
  • Solten
    Jelenlegi helyzet:

Elfoglaltam egy csomo tartomanyat de csak 3-mat engedett at (ezekkel mar letrehozhato Hollandia). Tehat, beket kotottem, manpowerem mar a beka s*gge alatt volt, seregem felere zsugorodott, felkelesek mindenutt.
  • Solten
    Folytattam egyedul a harcot, beszallt Anglia, Portugalia, Svajc, szegeny Burgundianak nagyon nem jott ki a lepes

A tobbi tamado kulonbekejenek eredmenye hogy felszabadult Hainaut, Liege, Luxemburg.
  • Solten
    Burgundia nyugat fele terjeszkedett, befalt 1-2 kisebb nemet fejedelemseget, Munstert vazallusava tette. Megvartam mig Franciaorszag vazallusaival betamadja keletrol es delrol. Mikor eleg jol meggyengitette, indult az attak:

Koln a szovetsegesem (cseszegette rendesen Burgundia, el is foglalta evekek elobb), bar lenyegtelen, mindig bena kulonbeket kot. Engem bekenhagyott mert Anglia garantalta a fuggetlensegem (szerencsere nagyon nem jon be neki ahogy Burgundia hoditgat)
  • Solten
    Eloszor ugye Gelre-t kellett meghoditani, de mivel Nemet-Romai Birodalom -tag, a csaszar vedelme alatt allt. Szerencsemre egy pottomke allam adta eppen a csaszart (eppen haboruzgatott is masfele):

Cilli (wtf?) az osero :) Gelre 1k-s hadereje nem tudott ellenalni a hatalmas, ketezres seregemnek...
  • Vardar
    Holland, Frízföld, Osnabrück>Münster, Oldenburg.
  • Solten
    Vilaghodito hadjaratomat ismet megkezdtem Utrechttel...

(MMP mod)
  • Solten
    Ja, eleg komoly terkep keszul hozza.