Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A flotta ne a kikötõben legyen, hanem a tengeren. Kijelölöd a sereget, majd jobb klikk a flottára!

A csapatokat hogy lehet hajóra rakni mert meg van a megfelelõ mennyiségû hajóm de nem tudom hogy lehet a katonákat felszállítani rájuk.
5.3 béta a legújabb.De szerintem még csak paradoxról lehet leszedni.
Sziasztok
A legújabb patch még mindig az 5.1 vagy van már újabb?

Ha történelemközeli játékot viszel akkor annektáld ,mivel a valóságban is az volt.HA meg arra hajtasz ,hogy csak értékes területeid legyenek akkor meg alapból se oroszországot válaszd,mivel oroszország területeinek nagyrésze sztyeppe,ha csak az orosz kulúrkörû területeket nézzük.Ettõl függetlenül lehet nagyon erõs országot csinálni belõle.
Az orosz sztyeppék egy óriási elõnye meg ,hgoy ha jön az ellen ,felperzseled és mire Moszkvába ér már nem lesz embere és war exhusionje is magas lesz az attrition miatt😊.
DE ettõl függetlenül ha úgy érzed akkor csak Moszkvát,Kijevet,meg Szentpétervárt tartsd meg a többit add el valakinek aztán kereskedj.

Ja bocsi, most megnéztem és tényleg. Akkor most ne legyen vazallusom? Csak mert ugye már sokan irták hogy a sztyeppei területek teljesen értéktelenek, és csak lehúzzák a fejlõdést.

Nálam ez az állandó probléma, de fõleg azért mert eddig csak debil örököseim voltak...

egy közepes uralkodóval, és odafigyeléssel, nem.

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

De ha az ember elhúzza a háborút nem lesz túl nagy a WE annyira hogy ne érje meg az egész?

Mitsu amúgy ajánlom 5.3as béta patchet.Sokkal jobb !Mindenkinek kevesebb a manpowere.A horda meg az elsõ 50 évben szétesik.Moszkvával optimális! 😊
igen, az alapot úgy értettem, hogy mod nélkül, mert én a steppe wolffal játszok mostanában.
Szerintem továbbra is érdemes 1 sikeres kolonistát küldeni 1 területre, mert gondolom nem kapsz belõle túl sokat, és a hordának nem kicsi a területe, aztán idõvel úgyis felnõ a kolónia, csak itt kell vigyázni, nehogy white peace legyen a csaták hiánya miatt.

Divine Windben van ez a rendszer amit le írt Andor.Az elfoglalt területeken lesz egy kis ikon ,mint a gyarmatosításnál.Tudsz küldeni kolonistákat.attól függ ,hogy állítottad be 5 vagy 3 sikeres kolonista küldés után ha megvan az 1000fõs kolónia átáll hozzád a tartomány.Sztem vazallusokat nehozz létre mivel oroszországhoz hozzá tartozik az egész horda.Inkább annektáld.De ez már a te döntésed 😊
a-a, ez nem az alap, ez a Divine Wind.

Ja, igen, tudom már, csak régen játszottam az alappal. küldj rá colonistot, egy sikeres elég területenként, aztán csak figyelj, nehogy auto-whitepeace legyen, szóval pl szakíts meg 1-1 ostromot, hogy csinálhasson 1 katonát. így nem tudom, kapsz-e érte infamyt, az biztos, hogy sokáig tart, és kicsit drága is...

Az a probléma, hogy békekötésnél nem is enged már alapból semmi területet elkérni, hiába foglaltam be a területeit. Ezért nem is értem Oo most bugos a játék vagy mi? 😄

jó sok háborúban, aztán egy idõ után már mások is foglaltak tõle. ha õ támad, 2 infamy/terület, ha jól emlékszem. esetleg húzd addig a háborút - területfoglalás nélkül, de minden seregét szétverve - amíg más naggyal is háborúba nem kerül, az lehetõleg lenyúl tõle sok területet, ezt megcsinálod sokszor, így kevés infamyvel megvan.

És hogy tudtad annektálni, hogy végül vazallus lett belõle? Mert én mást nem tudok tenni vele mint elismertetni a vereségét, vagy adót fizettetni vele.

csinálj magad és a horda közé hûbéresekbõl egy folytonos határt (tehát legyen köztetek legalább 1 területnyi hûbéres állam-vonal), és nem fog megtámadni (nálam mûködött). Volt, hogy elengedtem vazallusként, és így nem támadott meg, szóval ez is mûködhet.

valószínûleg igen...

Moszkvával vagyok, mit kell tennem hogy végre eltûnjön az aranyhorda? minden területét elfoglaltam, de nem akarom elengedni, rohadtul unom már hogy 5 évenként megtámad. a kevés területébõl meg legalább csinálnék hûbérest. Szóval, hogy tûnnek el innen?

Teljesen felesleges újrahúzni ha már a rendszeredet is hazavágtad😄 igazad van Andor.😄
ja mondjuk ha még nem ismered a registryt, biztonságosabb, ha újrahúzod, ellenben tovább tart fölösleges is.

Nekem is nehéz volt rászánnom magam ,de 1 óra alatt megvagy vele fél óra alatt meg újrarakod programokat.És sokkal több idõt spórolsz vele mintha órákig keresnél egy más megoldást...
registry-takarítás, kereséssel 😉

Már tegnap rászántam magam miután töröltem a játék minden fájlát a géprõl, amivel sikerült elrontanom a rendszert. Még meggondolom. Más megoldás? :/
josziip rettentõ egyszerû megoldás van a problémára.Windows reinstal(húzd újra a géped).Nekem is sok hasonló hibám volt mielött újratelepítettem volna.Sokmindent megold.

SuperGalaxy gyere szívesen játszom veled.MEg van egy srác már aki valószínû jön.Surmii téged is várlak! skypem: petiii.94
Hali! 😊
Egy problémám van és a segítségeteket kérném. Sajnos csak itt tudok érdeklõdni mivel nem eredeti játék híján a Paradox fórumon nem tudtam hozzászólást küldeni. Szeretném feltelepíteni az Europa Universalis 3 Chroniclest, de ehhez le kéne törölnöm a Complete pakkot, viszont ezt nem engedi a gép visszadob olyan hibával hogy egy telepítési fájl nem lett installálva.
http://imagerz.com/QEASW0tvAwMHAFNEEAVQ
Valaki? 😞
SuperGalaxy
Ha lenne megint egy multizás akkor én is mennék szívesen 😄

Közeleg a tél. Bizony.

Osztom a véleményed Surmii singleben csak kezdõk illetve olyan embereknek érdemes játszani akik az abszurd dolgokat szeretik.Multiban sokkal reálisabb a játék.Nem lehet ész nélkül mindenkire terjeszkedni ,mert mindig lesz ,aki szembeszáll veled😊
Sokkal jobb a játékmenet...De ezt már Kari911 is írta.
Én is szeretnék online játszani ,de nem sok értelmes ember van itt sg-n.Jönnek egy játékra aztán sose többet,vagy inkább 4-5 év után is csak a gépellen tologatják...

Ha gondolod EU3 paradox forumon mi magyarok jelentkezhetnénk ketten játékra.SZoktak indítani vasárnaponként 32-es szerókat.és játszák folytatásokban.Megpróbálhatnánk ha van kedved
Csáó .Valakinek nincs kedve online EU-zni?😊
petiii.94 skypem
Hát amilyen vehemenciával kezdtem újra az eu3-at annyira le is lankadt az érdeklõdésem, "hagyományos" európai országokkal nincs kihívás, az indiánokkal meg irdatlan lassan köszönt be a felfedezések kora ( grand campaignben) , ha meg felfedezéskorától játszol akkor meg ugye westernise sem lesz, így indiánok sem.. egy szó mint száz, multisok híján visszatettem porosodni a polcra.. viszont -ha minden igaz- EU2 -re találtam egy 6 fõs társaságot 😄 szóval abból még lehetnek érdekes dolgok 😄 További kellemes hódítást és háborúzgatást😊

Ami a 130 infamyt illeti: Ez már betegség. 😄 nem tudom milyen fokozaton vagy de az infamy max nem lehet több mint 30X, ez azt jelenti hogy afölött már nagyon nem éri meg -de a közelében sem- tartani ezt a számot 😄 Azt foglald el amire casus bellid van, vagy eresztgess vazallusokat kifele , de õszintén szólva 130as infamybõl kiindulva még a többi ország sem kell, a lázadások is kivégeznek így. Persze nem elhanyagolható ha eléred a max infamít, már rohamosan csökken a viszonyod mindenkivel, ami nagyon sok indokolatlan és ésszerûtlen háborút eredményez. Ez pedig max kimerültséget, az meg +15% lázadásokat a földeiden 3 évre.. persze ez is havonta esemény lesz. Példaként említem mikor magyarral veryhardon (ott -10 a max infamy) 5el max fölé menve az átlagos lázadásaim 35%volt a hódított és kb 15 az anyaországban 😄 Szóval remény az nem sok, "kissé" túlzásba estél 😄 De jó tanuló lecke 😉 Én is megtanultam 😄D
Nos, én 1595-ben járok, és úgy néz ki izgalmas végigjátszható game elött állok: Ming összeomlás, Japán 5 tartomány híján egyesült, A brittek Europa felét vassal-ba nyomták, Egy Francia-Spanyol szuperhatalom jött létre Europában, Oroszo. egyesülés szélén áll, akárcsak India, Ottoman barátaim összeomlottak. Elég sok rivális lesz itt ebben a gameben (köztük 2-3 nagyon köze lesznek hozzám) 😊

Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért

Elengeded õket hûbéresnek. Úgy emlékszem darabja 4-gyel csökkenti.
" ha nincs infamy csökkentésre szánt területed"

Hogy lehet területtel csökkenteni?

csináld a küldetéseket, néha ott is van olyan, ami levon néhányat.

130 infamy? Egyszer mentem viszonylag magasan fölé (60 kb) és a lázadók szétverték a seregeim idõvel + szét is esett az ország.
Eressz el minél több területet vazallusnak. Talán az kihúz a bajból.
Cb. nélkül meg nem nagyon éri meg foglalgatni ha nincs infamy csökkentésre szánt területed.
"Infamy-t milyen módon lehet kordában tartani? "

"De az infamy-m 130 valahanyas."

hagyd abba a hódítást itt már más nem segít.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Nagykövetség építésével is lehet csökkenteni az alábbiakon kívül.
Értem, nagyon köszönöm, megpróbálom!
-olyan vezetõvel, akinek jók a diplomáciai képességei (ez mondjuk csak köztársaságnál szabadon választott
-tanácsadókkal
-egyéb döntésekkel (national decision fülnél pl.)
-illetve van egy olyan idea, ami "olcsón" ad casus bellit a hozzád képest eretnek országokra. Így azt egy szomszédaiddal nem egyezõ vallásra cserével kiegészítve is jó lehet
-végül, ha már beolvasztott országokat elengedsz, vagyis hûbéressé teszel. ez a csóróbb területek esetén amúgy is hasznos lehet, legalább nem húznak vissza a fejlõdésben
Infamy-t milyen módon lehet kordában tartani? Hódító természet vagyok, de lassan már egész Európa ellen háborúzom, nem is szólva a felkelésekrõl. 3 gyors békekötéssel ez elõtt Franciaország majdnem minden területe ostrom vagy megszállás alatt állt. Ez jelenleg egy összefüggõ terület, többé-kevésbé. De az infamy-m 130 valahanyas...igen eléggé hagytam elharapózni, de most sehogy se tudom levinni...vagy csak pár ezer év alatt. Valakinek javaslata a megoldásra? Vagy ezen már csak a new game segíthet? (Egyébként 1427-ben járok)
ha nem szeretnéd, hogy megint legyen egy erõs Bajorország ellened, akkor szerintem vagy tedd vazallussá, és csak aztán add neki oda, ami nem a te core-od, vagy osszad szét a már meglévõ vazallusaid között a kérdéses tartományokat, szívjanak vele õk 50 évig. Ha van cb-d a bajorok ellen, az elõbbit javasolnám, ha nincs, próbálj szerezni valahogy, mert elég jó serege szokott lenni, szóval jól jön egy ilyen vazallus.

Sziasztok! Nem rég kezdtem a játékot, most Ausztriával vagyok, perszonálunióban Magyarországgal, elfoglaltam Lombardiát és pár kisebb fejedelemség a császárságon belül a vazallusom. Megválasztottak császának és utána kaptam egy "imperial Liberation" casus bellit Bajorország ellen, aki addig elfoglalt 3 provinciát. Én elfoglaltam mindenét, kiéve persze a fõvárost, mert 25%-os infamy-t adott ez a casus belli, azóta viszont unlawful imperial territorry miatt -1.25 infamyt kapok évente...
Ezzel mit tudok kezdeni? Elég kellemetlen, mert így soha többet nem fognak megválasztani...
Adjam el a provinciákat? Van valami más megoldás? Ezen kívül arra gondoltam, hogy egy ámokfutással casus belli nélkül vazalussá tehetném a választófejedelemségeket, de kell lenni ennél valami egyszerûbbnek.

Én is ettõl tartok.. csak hát ez azt jelentené hogy a mayákat nem hódíthatom meg, a szeretetüket meg már eljátszottam 😄DD Fizetni meg fog a fene nekik 😄
Mondjuk legutóbb már 900 pénzért vásárolták vissza a régi Yucca-jukat 😄
Bár akkor még amolyan "semleges volt a viszony" , azóta nem hajlandóak visszavásárolgatni 😄 Pedig idõtöltésnek nem utolsó a foglalásuk, majd visszaadásuk 😄

Hát majd ha okosabb leszek melyik volt a probléma, jelzem 😄D
de az még napok, mert közben Magyarral is játszok és hát .. idõm se sok van mostanság ilyesmikre..
Indián országgal nem volt még szerencsém, ezért e téren nem tudom, de gondolom az 1. westernize után már oké lesz, mert vagy a teck vagy az államforma a gond itt 😊

Toborzás!

Mindenkit szeretettel meghívunk fórumunkra melynek célja, hogy összegyûjtse a magyar játékosokat legyen szo HOI, Civ, Total War, vagy egyéb fanokról. Különösen szívesen látunk olyan tagokat akik aktívak, cikk írást, esetleg szerkesztést vállalnak!

Fórum:

http://totalwar.hu/

Facebook:

http://www.facebook.com/totalwar.hu?ref=tn_tnmn
Ismét kérdés az aztékomhoz :
"incapable ruler" - ki lehet ezt védeni valahogy? -20 infamy limit, -40% adó stb. -ahogy olvasom az indok egyszerû: "túl nagy indián ország". Westernise mellett már nem lesz? Vagy elõbb is kikerülhetõ? Esetleg soha?😄DD

túl nagy = azték 2 terület+zapotec+3 maya föld. :/
Pedig az event eleje tetszett... látomások.. szellemekkel beszélés.. erre bolond az uralkodó 😄D
Megjegyzem volt már olyan is hogy a szellemek valamit megsúgtak és bónuszt kaptam 😄 csak már nem tudom mit 😊 Azért remélem Montezuma-t már nem fogják bolondnak nézni😊
Akkortájt már igen, de én még jócskán a westernise elõtt vagyok.. csak próbálkozom 😄 Mert gyanítom a híres azték aranyból még van valahol mellettem.. 😊 Amúgy kb 1430ig mentem még csak szóval az elsõ nyugati nép is sok idõ még.. Habár (lehet csak halucináltam) de mintha egy hajó elszelelt volna mellettem max sebességen (talán eltévedt) 😄 Ha igen, akkor talán portugálnak megtetszik egy általam is ismert földterület 😄
JÓ LENNE 😊)

persze ez is csak egy álom. A kedvencem viszont még mindig a "bolond az uralkodó, akárcsak felmenõi voltak -és ezért egész Európa rajta nevet"... akkor már fel is fedeztek??😄DDDD -csak irónikus kérdés volt +- a fantáziált hajó amit látni véltem 😄

de a remény hal meg utoljára 😊
A vallással az a gond, hogy a keresztény vallás add csak telepest, ezért Europán kívüli országgal az kiesik... Az idea is kiesik az aztékok esetében, mert 200 év is lenne az, mire lesz idea, nomádokról meg nem tudok ott 😄
Parti CoT-t meg próbálja, csak nem megy :/
Pedig nem lenne rossz az se, nekem is a gyarmatbirodalmam évi +0,4-es colonist-al jött össze (Malacca, Manila , Vanga, Zanzibar)
Egyébként ha jól emlékszem national policy-nál is lehet a free trade-val és a narrowminded-el colonist kapni Oriental-Western-ben (de ez nem biztos, nem tudom biztosan)