Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt meg nem mondtam ,hgoy a nomád magyar fejedelemség fejletlenebb lett volna a 900-as évek végén nyugat Európánál.Úgy gondolom mi hadászatilag jobbak voltunk ,viszont a mezõgazdaságunk,városaink fejlettsége,mint írtátok kövárak kézmûipar még jelentõsen el volt maradva mivel nem ismerték ezeket a foglalkozásokat.A nomád élethez legfeljebb bbõrdíszmûvesek gyártottak termékeket,mivel elötte nem is kellett ,hogy mást használjanak. De ti is beláthatjátok ,hogy a jövõ akkor is és ma is nyugati technikák átvételével ,alkalmazásával volt élhetõ.
Az általatok mélyen tisztelt turáni népek közül ma még a jelentõs százalék törzsi körülmének között tengeti mindennapjait.
A Biblia egy szép meseköny.Ezt írtad.Sok ember a mai napig kételkedik a Biblia valóság alapjában.Márpedig a tényeket nézve is van valóság alapja.A zsidókról az ó kori egyiptomiaknak is vannak írásos (képi mivel hieroglifát használtak)emlékeik.Az összes zsidó király után maradtak írásos bizonyítákok ,fõled Dávidról aki Kre.10.században Jeruzsálem központal létrehozta az egységes zsidó államot.
Lehet ateistának vagy felekezeten kívülinek vagy egyházellenesnek lenni,de ,olyan könyvrõl nyilatkozni amit életedben a kezedbe sem fogtál pláne nem olvastál vagy utána néztél volna szerintem elég nagy butaság...
A nomád életkörülményes résznél nem azt akartam mondani hogy a váltás vissza fejlõdés lenne csak hát a jövõhöz nem tudok viszonyítani mivel nem ismerem 😊
Bocsi véletlenül elküldtem a félkész üzenetet 😊
Tehàt:
él, de nem csak mi tanultunk tõlük hanem õk is tõlünk. Mielött letelepettünk volna nem voltunk fejletlenek csak egészen más dolgokra volt sükségünk és ezért nem ismertük például a kõvár felépítének módját.

Lehet ellenvélemény és el is fogadom hogyha alá van támasztva 😊
Bocs hogy hozzá szólok a vitátokhoz de én nagyon érdekesnek találom.
Tudomásom szerint a magyarok törekedtek arra hogy kiterjesszék hatalmukat a volt hun birodalom területeire (ami félig sikerült is elfoglalták a kaukázus és az op folyó közti területeket +vazallusaivá tette a vogul fenhatóság alatt áló szláv népeket) de miután a nyugati hatalmak összefogtak ellenük súlyos vereségeket mértek rájuk ès ennek következtébe nagyon meggyengültek. Ezekután választhattak hogy vagy felveszik a keteszténységet vagy megsemmisítik õket. (szerintem a döntés egyértelmü 😉. )

A nomád életkörülmények nem voltak kedvezõbbek csak egy ilyen mértékü váltás sokk ként érte az akkori magyar társadalmat. Ez olyan lehetett nekik akkor mintha minket visszadobnának a 19. század elejére. Azt hiszem elég nehezen boldogulnánk 😊.

Abban a korban szinte minden nép barbár volt a mostani körülményekhez viszonyítva. Nem védeni akarom a keresztények (habár a biblia szép egy mese könyv de az már röhej hogy milyen nagy jelentõséget adnak neki) de a pl az aztékok emberek szívét tépték ki ha nem eset az esõ ha esett ha rosszat álmodtak vagy ha csak épp unatkoztak.

A kereszténység felvételekor már rég átvették azokat technológiai vagy mûvészeti technikákat ,eszközöket ami természtes folyamat ha 2 nép egymás mellett
Azért ezen a linken megtekinthetõ a térkép, akit esetleg érdekel.

http://imageshack.us/photo/my-images/542/eu37g.png/

De oké, jól van, mondjuk, hogy ez csak egy kitaláció, egy fantasy a saját szórakoztatásomra, és még azokéra, akiket érdekel. Mindenesetre köszi a véleményeket.
Petiii94: Hû ezen a téren nagyon-nagyon sokáig vitázhatnánk, hiszen nyilvánvaló, hogy te elhiszed azt, amit az iskolákban "magyar történelem" címszó alatt tanítanak. Két ok miatt nem próbálom meg bizonygatni az igazamat a te véleményeddel szemben:
1. A fórumozókat valószínûleg nem érdekli, õk azért jönnek ide, hogy a játékról olvassanak, arról beszélgessenek.
2. Valószínûleg nem sikerülne meggyõznöm téged. Sajnos a mai világban olyan hatékonyan mûvelik a hülyítés mesterségét, hogy ha a tv-ben azt monda a híradó, hogy Kínában egy panda influenzás lett, és emiatt rózsaszín zsírkrétákat ürít, akkor ezt elhisszük, és rohanunk az orvoshoz rögtön, hogy pandainfluenza ellen beoltassuk magunkat. Vagy ha az iskolában azt tanítják, hogy a Milka tehén megtermékenyített egy néger húsvéti nyuszit, és ebbõl lett a Milka lila csokinyuszi, akkor a gyerek azt is elhiszi, a szüleinek meg nincs ideje ezt megmagyarázni neki, vagy egyszerûen csak nem érdekli, szegény gyerek meg ebben a hitben fog felnõni.
Szóval a mai világban elég nehéz valamirõl biztosan azt állítani, hogy igaz, vagy nem.
Érdekes, hogy pont az indiánokat említetted, hiszen pont azok a "fejlett" "keresztény" népek irtották ki õket brutálisan "Krisztus nevében", akik állítólag megváltottak minket a fejletlen nomád primitív életmódunktól. Köszönöm, de ezekhez a keresztényekhez én nem akarok tartozni.
Én talán inkább egy új vallás kreálására gondoltam (bár nem tudom kivitelezni... még), amire nem kapnának annyi bónuszt az ellenfelek, illetve nem is a "pagan" vagyis pogány csoportba tartozna, mert a pogány kifejezés egy primitív dolgot sugall, de az õsi magyar mágusi hit nem egy primitív vallás volt, hanem nagyon is fejlett (persze ezzel sokan vitatkoznának, az biztos).
Kösz a segítséget, lehet akkor majd az url beszúrás mellett fogok dönteni. Csak még lehet javítgatok egy két dolgon a térképen. A Steppe Wolf modot próbáltam, kicsit laggol nekem a játék, illetve próbáltam a magyarokat 800-900 as évek környékén, elég nehéz. Lehet majd visszatérek hozzá, meggondolandó...
Egyetértek Petiii94-el, fantasynek szuper , de ha a játék alapfilozófiáját a valóságra való törekvést vesszük alapul akkor igencsak melléfogás , illetve hiba .
DAgadtmaci.Ha amit írtál viccnek gondoltad akkor oké...De történelmileg semmilyen alapja nincs a kereszténységtõl való elszakadásnak.A nomád hithez való visszatérés egy visszalépés lett volna,nem elõrehaladás! István amikor felvette a nyugati katolikus vallást a legjobb dolgot tette a magyar néppel ,ha ezt akkor sokan nem is így gondolták sõt még ma sem.A nyugati vallással ,beindult az ország fejlõdése!!!Új közigazgatási rendszer,új modernebb hûbéri és örökösödési rendszerbontakozhatott ki. A nyugati lovagok,kereskedõk és papok álltal országunkba hozott kultúrális és haditechnikai újításokról nem is beszélve...

Az a baj Magyarországgal ,hogy sok olyan buta ember él ,aki úgy gondolja milyen erõsek voltunk a pogányság idején és a kereszténység ezt elvette tõlünk.Nem kell sok mindent tenni.CSak nézz rá a világra.Melyik országok maradtak meg a történelem során??? Olyan sorsot szántál volna nekünk mint az aranyhordának?Vagy az indiánoknak?Vagy mint az afrikai törzseknek?

Lehet ,hogy a nomád harcmodor élhetõkörülményeket biztosított a koraközépkorban ,de az idõk változnak.Úgy ,ahogy ma sem császárok és királyok irányítják már a világot ,úgy elmult az elsõ ezredfordulón is a nomád államforma kórszerûsége.Errõl szerintem kár is vitázni ,mert a történelem engem igazol.

Ha nem hiszed el ezeket amiket leírtam akkor sajnos nagyon keveset tudsz még a magyar és a világ történelmérõl.

ELLENBEN HA EZT A MAGYAR MOD-OT CSAK EGY FIKTÍV VALÓSÁGKÉNT GONDOLTAD A SAJÁT ÉS MÉG PÁR EMBER SZÓRAKOZTATÁSÁRA ,AKKOR SOK SIKERT CSAK NE AKARD TÖRTÉNELMILEG ALÁTÁMASZTANI A HÜLYESÉGET 😉
Érdekes amit mondasz. A sámánizmushoz kellenének is a bónuszok, mert amikor a kríkekkel (játékban: creek) játszva "felszabadítottam" a történelmi Magyarországot az osztrák rabigából (elfoglaltam, majd elengedtem vazallusként), akkor sámánista országként jelent meg a térképen. Ezzel csak egy baj volt, a nyugatiak megkapták rá ugyanazt a bónuszt, amit amerikai õslakosok és az afrikai nem keresztény vagy muzulmán népek ellen. Tehát az elfoglalt tartományt azonnal le lehet nyúlni, nem kell várni a békére a megszerzéséhez.
Visszafelé haladva:
képekkel én is hadilábon állok, de ha az URL BESZÚRÁSA opciót használod, nem nagyon lõhetsz mellé, plusz még azok is szeretni fognak, akiket lassú nettel áld a sors, mert csak akkor szenved a képpel, ha rákattintanak 😉.

Tetszenek az ötleteid, gondolkoztam én is hasonlón, aztán itt emlegették a Steppe Wolf modot (diwine wind + 2011es februári peccs kell hozzá azt hiszem), és azzal nagyon jól elvagyok jelenleg. Meglehetõsen Bulgáriára élezték ki a kelet-európai térséget, de szerethetõ.
Esetleg ebbõl kiindulva lényegesen egyszerûbb dolgod lenne, mert a térkép is eléggé jó, Magyarország 20-30 tartományból áll. 11-tõl 2010ig játszható, a techeket ennek megfelelõen kibõvítették, a népvándorlást úgy-ahogy jól lemodellezték, bár, ha 11-890 közötti idõben kezdesz a magyarokkal, elég nehéz dolgod lesz az Uráltól indulva, mert nem a legbarátságosabb a környezet, de ez orvosolható 😉
A kultúrás dolgokról annyit, hogy Európa szívében szerencsésebb ez a szláv barátság, mert azok a turáni népek hamar eltûnhetnek, meg elég kevés segítséget nyújthatnak olyan messzirõl háborúban.
Sok sikert a moddoláshoz, nem olyan nehéz, hamar belejössz, csak elég idõigényes dolog szerintem.

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

Bocs hogy bénázok, de fogalmam nincs, hogyan kell ide képet berakni. Segítene valaki? Köszi.

Shot at 2012-07-11
Na mindegy, valahogy megoldottam. Egyébként egy Magyarország térképet készítettem, egy nagyobb mod része lenne. Korábban említették páran, hogy szívesen dolgoznának csapatban egy nemes ügyért.
Na nekem van ilyen ötletem: egyrészt egy valósabb Magyarország létrehozása - sajnos a játék készítõinek nincs tudomása arról, hogy Magyarország egy gazdag ország volt (és sokaknak sincs), hisz a németek, osztrákok, oroszok jól megéltek belõlünk, és mégis nagyon szegényes területeket kaptunk a játékban. Az egyik dolog ez, amin változtattam is. Másrészt lehetõségünk nyílna olyan döntéseket hozni, amikre a magyar történelemben volt ugyan lehetõség, de sajnos nem tudtak élni, vagy csak nem éltek vele.
Például lennének olyan national decison-ök, mint pl: A Honfoglalás-kori (elõtti) jogrend és törvények visszaállítása, vagy egy azon alapuló új törvény (alkotmány), melynek jó sok pozitív hatása lenne: jobban fejlõdõ gazdaság, hadsereg morálja nõne, manpower növekedés, jobb uralkodók, jobb (csak Magyarországra jellemzõ új) katonai egység típusok... stb.
Aztán vissza lehetne térni az õsi magyar hithez, azáltal, hogy lehetõségünk nyílna elszakadni a római egyháztól, és létrehozni egy Õsmagyar egyházat, vagy Magyar Nemzeti Egyházat, egy új vallást, mely az õsi mágusi hitre alapszik. Ezekkel a döntésekkel jól megutálnának minket a nyugatiak, de egy csomó pluszt is kapnánk: manpower, morál növekedés, gyorsabb fejlõdés, plusz lenne olyan lehetõség, hogy visszaállíthatnánk a Hun birodalmat turáni testvérnépeinkkel karöltve (ja, ennek érdekében a magyarokat ki kellene vennünk a west-slavic kultúr csoportból, és csinálni egy új csoportot, pl: turáni, vagy ilyesmi, ami sokkal valóságosabb, és hozzá kellene még adnunk a játékhoz több turáni népet), büntetõ csapásokat mérhetnénk a nyugatra pl. az "isten ostora" casus belli-vel 😊 és még egy csomó lehetõség lenne.
Ha valakinek szimpatikusak ezek a dolgok, jó lenne csinálni egy ilyen modot. Nem nagyon értek még a moddoláshoz, csak tanulgatom, még csak a térképszerkesztgetést sajátítottam el úgy-ahogy, de több emberrel egész jó dolgokat lehetne csinálni. Nemsokára megpróbálom feltölteni ide a térképet, amit csináltam.
Üdv!
A moddolókhoz lenne kérdésem. Egy két oldallal korábban volt egy jó kis leírás a térkép átrajzolásáról. Csak arról nem esett szó hogy milyen értékeket kell megadni ahhoz hogy a kikötõt elforgassam, mert van egy olyan is hogy "port rotation", illetve a provincia nevénél is meg kell adni egy olyat, gondolom azért, hogy a feliratot is megdönti. Ott sem tudom, milyen értéket kellene megadnom. Mondjuk leleshetném más provinciákból és kisakkozhatnám, de sokkal könnyebb lenne, ha kapnék valamilyen iránymutatást.
Elõre is köszönöm!
Szerintem van arra is pl. Terra Nova mod, de én úgy gondolom érdemes beszerezni a httt-t, divine wind-t meg az 5.1 patchet. Van sok valtozas benne kicsit összetettebb, es abban is vannak olyan dolgok amik nem történelmiek, de a jàték lényege pont az hogy alternativ történelmet irjunk. Ha jol tudom a death & taxes modban az AI kicsit valòsàghûbben mûködik.
Szisztok! 3.2-es verzióra (alao + Napoleon's Ambitinos + In Nonime kiegészítõk) valaki tud modot ajánlani? Merthogy azt alpajátékkal már sokat játszottam és talán dobna egy kicsit az élményen ha lenne egy kis változás. 😊

Meg még azt szeretném megtudni, hogy a Heir to the Throne és a Divine Wind kiegészítõktõl mennyit változik a játék? Sokkal jobb lesz? Valamint, Mo.-n hogyan lehetne legálisan beszerezni? Az AI olyan hülyeségei eltûnnek e, mint pl az hogy Kína a nomádok ellen megy, Franciao. elfoglalja fél Itáliát és Németországot, a Svédek Norvégiát és Dániát, nem alakul meg Spanyolo., magyarok legyõzik a törököket?
VEgyél fel skypen:petiii.94 ott megbeszéljük a multit.
Szia!
Ja, nem kell core-nak lennie, de megnéztem, és 40 tartomány kell 😊
Na, valaki multi?
A netre kéne bejelentkezni az IP-vel, ugye?
A legújabb patch az 5.2 beta? vagy van ujabb?? mert nekem ez van meg

Ja én úgy értettem, hogy csak elfoglalni kell, és nem kell, hogy core-ok legyenek a területek. Vagy tévedek? Lehet...
Július közepén lesz egy éve 😊
EU 4rõl vannak hírek , olvasott valaki valamit? tervezik egyáltalán?
még mindig toljátok? <#nevetes1>
Szia!
Igaz az, amit olvastál, én pl. létrehoztam a Római Birodalmat, majd mutatok képet. Most épp Arábia létrehozásán ügyködök.... Mondjuk a csúszkák szerintem annyira nem változtak, az ideák sem annyira, de a tanácsadók inkább. Több pluszt adnak (több fajtát). Németország létrejöttéhez "csak" 25 német várost kell elfoglalni... 😊 vicces ez a csak, mert a régebbikhez csak 8-at kellett😊A Jagelló Birodalomba mi is benne vagyunk 😊
Én is csak egy napja nyúzom, immár Magyarországgal, eddig tetszik.

petiii.94 a skypem.Multizhatunk!Vegyél fel!
Most újra feltelepítettem a játékot (DW 5.1) és a D&T-t(v6.5, asszem a legújabb), és játszottam vele, nem hal meg, úgy néz ki mûködik. Korábban lehet azért halt meg a játék, mert régebbi verzió volt, vagy mert belenyúltam az alapjátékba... nem tudom.
Ja, azt is írták még a D&T-rõl, hogy javítottak az AI-n, hogy jobban meggondolja, hogy DoW-t küldjön, meg hogy nem annyira foglalkozik értéktelenebb területek elfoglalásával. Pl: Anglia valószínûbb, hogy inkább Skócia és Írország felé fog terjeszkedni, majd Észak-amerika felé Norvégia meg Dánia helyett. Meg Portugália is inkább Dél-Amerikát fogja célba venni nagyobb eséllyel. Ilyesmi. Bár ezeket még nem tapasztaltam, mert keveset játszottam ezzel.
Hy hy mennék multizni,valakinél akad hely?
Alapjáték milyen verzió és a D&T?

Úgy tûnik nekem, tök jó lenne az a Death & Taxes mod. Csak nekem mindig befagyott pár év játék után, és meghalt a játék.
Kár, mert elég sok dolog tetszik benne a térkép kinézetén és a kezelõfelületen kívül is:
Ha jól fordítottam le az angol leírást, akkor:
- Nagyobb követelményük van az ideáknak, de sokkal nagyobb hatása is van, mint ahogy a csúszkáknak is.
- Létre tudjuk hozni Bizánccal a Római birodalmat, a lengyelekkel a Jagellón birodalmat, és még "Sardinia-Piedmont" is létrehozható.
- Realisztikusabb Japán
- Több küldetés több országhoz
- Németország létrehozásához csak 25 német várost kell elfoglalnunk
- Van valami iparosodás decision
- 1356-1861- ig tart a játék.

Nekem ezek nagyon tetszenek. Nem tud valaki megoldást erre, hogy meghal a játék pár év után?
Elhiszem, hogy zavar, de bár kétségtelen, hogy a hozzászólásokból arra is lehetne következtetni, hogy csak te, meg még 1-2 ember használja a fórumot, több mint valószínû, hogy mások is olvassák, és esetleg van, akit érdekel olyan is, ami téged idegesít.

Andorjan 100%-ig egyetértek veled,csak az az igazság ,hgoy engem egyszerûen felidegesít az ,hogy valaki szuperhõsnek tartja magát attól ,hogy a gép ellen meghódítja a világot.ÉS még nekünk le is írja ,hgoy milyen ügyes.CSak kiváncsi lennék multiplayerben is eltudná-e verni a másik embert,aki gondolkozik,nem csinál 100 év alatt 50-es inflációt,nem háborúzik az utolsó csepp vérig,nemhagyja leamortizálódni a manpowerét és még sorolhatnám...
Igen, errõl már volt itt vita, hogy érdekel-e egyáltalán valakit aar. Úgy rémlik, abban maradtunk, hogy aki szereti írni, az írja, aki szereti olvasni, az olvassa, akit meg nem érdekel, az talán úgyis van olyan ügyes, hogy hamar észreveszi, milyen fajta hozzászólásba botlott, és így végig sem kell olvasnia, illetve annyira kultúrált, hogy nem ír olyat, hogy "senkit nem érdekel", fõleg nem mások nevében.
Bocs, ha tévedek.

nem lenne baj, csak a simába már belekotortam egy kicsikét...
ha tudunk attól játszani, ok...
de a D&T-os multit sem hagyom majd ki... (abba nem nyúltam bele😊)
edem köszi az infót...,de sztem senkit nem érdekel ,hgoy mit játszogatsz magadnak...
ganges ha van kedved sima DW-vel multizhatunk.Én már játszom másik 3 sráccal rendszeresen ha gondolod csatlakozz! 😊 õetiii.94 skypem
Kipróbálom singleben...

Helló!
Valakinek nincs kedve EU Divine Wind Death and TAxes moddal multiban játszani? Ha van, akkor írjon légyszi!
Nah, érdekes helyzet alakult ki a immár egyesített Japán-al 😊

A Ming-ektõl elfoglaltam Peking-et, és még pár közeli province-t, Manchu-k 2 háború során anexedbe lettek nyomva, Viyayaga egyesítette Indiát (szövetségesem), Indiától kicsit keletre Japán vassal-ok kezdtek felsorakozni (xD) a Ming-ek meg ámokfutásba kezdtek nyugat felé, a törökök meg kelet felé, most határosak egymással (hú, mi lesz ott xD). Jelenleg itt tartok, tervezem a 4. Mingek elleni hadjáratot, jelenleg kivárom, mi lesz a törökkel, hogy támadnak e vagy mi van 😊

Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért

Köszi, játék-újrahúzás megvolt, gépet ha lehet, nem szeretném

Húzd újra játékot,ha úgyse megy ,akkor gépet is.Tudom ,hgoy te inkább szereted a biztos munkát ilyen programokkal mint registry kikerülni ,de nem ajánlom.Mentésidet meg rakd pentdrivera.
Patcheld rendszeresen játékodat mindig javítanank valami bugot.
A játékot tuti h újrakell húznod hacsak nem jön be ez a szép minta😊pp
najó, itt van url-ként..
kép

Tapasztalt már valaki ilyet?
IMG]http://www.majhost.com/gallery/Andorjan/forum/eu_csikos.jpg[/img]
a kék csíkok játék közben is ott vannak.

Köszi sikerült.Azért Velencével elég nehéz lett volna hanem tudok csapatokat szállítani.
Melyik a legjobb államforma? Most választhatnék Empire és Feudal Monarchy közt.