11580
Europa Universalis III
-
SuPeRHeRoo #10940 Hát ez vagy bug vagy nagyon nincs szerencséd... melyik országgal vagy amúgy? -
Balfars #10939 HI!
Kétféleképpen.
1. Ha elfoglalod a játék által kért területeket. Pl Berlin, Lipcse, Salzburg ...
2. Ha németrómai uralkodó vagy, akkor egyesítheted a nemzetek a Német-Római birodalommá, bár ez nem konkréten Németország. -
Balfars #10938 HI!
Azóta ez már kicsit feljebb kúszott úgy 110 évre. :)
Egyébként váltottam államformát, de érdekes, h csak és kizárólag a khaganate formát engedi. Ahol szintén öröklés útján lesz vki khan. Szal sajnos nem oldódott meg a probléma :) -
Petiii94 #10937 A régenstanács akkor is uralkodhat ,ha nincs örökös.Szóval elképzelhető akár 70 évnyi régensség is habár én még nem tapasztaltam :D Az az oka ,hogy nem ,hogy fiatal az örökös ,hanem egyáltalán nincs is. Ilyenkor általában egy másik dinasztiából érkezik valaki pár év elteltével.Érdekes ,hogy nincs senkid 70 évig.Lehet valami bug lesz.Ha tudsz én is államforma váltást ajánlok köztársaságra.Utána lehet majd késöbb újból királyság.
-
Lysandus #10936 Mondjuk 70 év alatt csak nagykorú lesz valaki... De ha végképp nem megy, akkor válts államformát. Valamilyen köztársaságra, ahol választanak. Vagy nemesi köztársaságra (noble republic), ott is választják a királyt, de megmarad a royal marriage diplomáciai lehetőség is. -
henimen #10935 Hali Németországot hogy tudom létrehozni? -
#10934 Ha az uralkodód fiatalabb tizenöt évesnél, akkor ők kormányoznak helyette -
#10933 mi az oka a régenstanácsnak? -
Balfars #10932 Üdv!
Meg tudnátok mondani, h a régens tanácsot le lehet e váltani erőszakkal? Mert már 70 éve nincs király és nem tudok semmit sem csinálni, közben meg felprédálják a baráti és szövetséges nemzeteket.
Köszi. -
SuPeRHeRoo #10931 Bocs ez mondjuk hülye kérdés volt, elég fáradt voltam amikor írtam. :D Egyébként törttel is lehet multizni? Mert akkor engem is érdekelne a dolog.:) -
Petiii94 #10930 Ezek szerint nem mindenkinek :D -
nik1995 #10929 igen lehet menteni mashogy elkepzelhetetlen lenne -
SuPeRHeRoo #10928 Amúgy multiban lehet menteni vagy valami ilyesmi? Mert azért elég sok idő végig tolni mind a 421 évet... :) Vagy végigjátszátok egyáltalán?:D -
nik1995 #10927 sokaig tart nagyon hosszu de elvezetes -
JLH Fans #10926 Volt régen, csak nem használtam és elfelejtettem a jelszót, de ennek nincs akadálya, csinálok újat.
Letudom jövő hét szombaton a nyelvvizsgát és vasárnaptól szabad a pálya:)
Szerintem 4 en már nagyon jókat lehet tolni, csak gondolom nagyon hosszú 1 game, mik a tapasztalataitok ezügyben? -
nik1995 #10925 elönyösebb lenne ha csinalnal egy skypot es ott tudnank beszelni nem mint msn. -
JLH Fans #10924 Amit lehetséges hogy nem teljesen pontosan írtam, az egyedül a presztízs volt, ami könnyen lehet, hogy átcsúszhatott akkor éppen nagyon minimáliasan pozitívba (a királyom diplo skillje 4 es volt ez tuti) a sok győztes csata miatt, de csak pillanatokra, mivel Bizánccal ugye kismillió coreod van ami az elején még nem a tiéd, tehát évtizedekig nem lehet vele normális presztízst fenntartani. -
JLH Fans #10923 Miért is ne történhetne perszoálunió amennyiben királyi házasságod van valakivel,akivel a viszonyod jó, neki alacsony a legitimációja, és bejelented hogy igényt tartasz a trónra, majd meghal a királya?
Akárhogyis nézem, volt rá esély, legalábbis sehol se találok olyat, ami alapán ne lenne, de ha ennyire penge vagy leirhatnád ugyan mi zárja ki a dolgot (biztosan semmi mert megtörtént)
Skypeom nincs, de facen fentvagyok, meg MSN en is, [email protected]
-
Petiii94 #10922 Tekintve, hogy az uralkodóm diplomáciája nem túl magas, és a presztiszem olyan -50erre mennyi esély lehet, 1:10.000 hez?:D
Konkrétan 0 az esélye.Én rendszeresen multizok másik 2 sráccal megvan egy harmadik nagyon jó barátom aki szintén csatlakozna ha ennyire penge vagy mint leírtad:D
Messziről jött ember azt mond amit akar ,de ne vedd sértésnek.Szívesen játszanék veled. skype: petiii.94 -
#10921 Én mostanában főleg Victoria 2-vel meg Crusader Kingsszel játszottam, de most szerintem visszatérek én is az EU-hoz :D -
JLH Fans #10920 Ha már mák:)
Első játékomban mikor most feltettem a DW et, a szintén ismerős bizánci "birodalommal" fogtam volna bele a játékba, de miután pár év alatt klefutottam velük is a tiszteletkört, (értsd Trebizondot, Karamánt és a 3.2 provinciás miniállamot is lenyúltam Kisázsiában reconquesttel) megörököltem a magyar trónt 1405 ben:D:D:D
Pedig csak egy mezei claim thronet csináltam, aztán meghalt Zsiga király, és kiirta hogy personálunió van ollé:D
Tekintve, hogy az uralkodóm diplomáciája nem túl magas, és a presztiszem olyan -50erre mennyi esély lehet, 1:10.000 hez?:D
Én hülye kitöröltem az állást, (pontosabban rámentettem) mondván hogy már gyerekjáték lenne innen, későn jutotteszembe, hogy nem egyezik a vallás, szóval ha valaha is megkapnám a területeket, akkor se ingyen történne, hanem hatalmas infamy fejében. -
JLH Fans #10919 Szóval feltettem, és kezdtem egy bemelegítőt a magyarokkal, örömmel látom hogy van benne Somogyország (azért a very hard maradt az standard nálam) ha még játszik vele valaki egyszer tényleg összehozhatnán 1 multit:P
Nem tudom mi van az oldallal, a hozzászólásom 3/4 ét lenyelte, most nézem, hogy még igy is mákom van hogy ma tértem vissza, mert 1 nap múlva (az email amivel regeltem kb 10 éve már nem létezik) már be sem tudtam volna lépni.
Szóval még csak 1407 ben vagyok, Akvárium persze lenyúlva, és bejelentkeztem a bajor tróténrt, meglátjuk mi lesz belőle:)
Remélem még járnak népek errefelé:) -
#10918 Igen, én emlékszem rád :D Üdv újra :) -
JLH Fans #10917 Sziasztok:)
Talán páran emlékeztek még rám, régebben sokat játszottam, úgy karácsony környákén toltam jó 9 hónapja az uccsó gamet (Orleánssal aki 1 provinciával ráadásul vazallusként indul és very hardon) aztán kihiváshiány miatt abbahagytam.
Viszont csak HTT 4.1 et tudtam játszani, mert nem volt a DW hez elég combos gépem.Nos néhány hónapja van (Diablo 3 miatt elsősorban mondjuk:)) -
Andorjan #10916 Nem úgy van az, mert ha te vagy nomáddal, akkor nem az az államforma, mint ami amúgy lenne. Asszem automatikusan khaganate leszel, és a khante csinálja azt, ami neked kéne. vagy fordítva. szóval a megoldás: válts. -
Swarczi #10915 Azt tudom én is h már meg kellett volna kapnom a területeit. Lassan elegem lesz és átírom a save-fájlban az owner státuszt. -
nik1995 #10914 Az ottomanokkal azert nem haboruzol mert adot fizetnek neked. Fogd fel ugy hogy ez a vedelmi penz.
Elvileg mar anektalnod kellet volna a területeit csak akkor nem tudod automatikusan anektalni hogyha nomad torzs az ellenfel -
Swarczi #10913 Üdv! Sok idő után elővettem az eu-t, felraktam az 5.1es patchet(dw-hez), és úgy gondoltam, hogy lejátszom életem első meccsét nomád néppel(timurids). Na itt lenne pár problémám: az első az h nem foglal területet: olvastam eu wikin h elvileg 2 év után a megszállt terület automatikusan "csatlakozik". Na én már 6 éve tartom a komplett Delhit, de nem kaptam még semmit sem. Emellett elvileg a békeidő lejárta után autó hadüzenetnek kéne mennie a környező civilizált népeknek: na ezt sem vettem észre, az ottománok már vagy 8 éve fizetik az adót nekem.Valaki tud erre megoldást? -
#10912 Hi, paradoxplaza.com: EU3 - 5.2 Beta Forum -
#10911 Kicsit kihalt a fórum... -
tttttom #10910 Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni megszerezni ezt a patchet?
Divine Wind beta 5.2 6 August 2012
A steppe wolf modot akarom alá tenni. :) -
SzQk #10909 alami térképet nem tudnátok linkelni, amivel kicserélhetem az alapot? Ezzel a mozgó levegővel vagy mivel pokolian szagggat. -
Jence4 #10908 http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=528598
Inen le tudsz szedni egy béta 5.2 patchet a complete eu3-hoz az én problémámon anno segítet(Kína zuhant össze visszatöltéskor). -
SuPeRHeRoo #10907 Elvileg az alkotmányos monarchiáról már át lehet váltani... ezenkívül csak az adminisztratív köztársaságról lehet átállítani, de azt meg ugye meg se jelenik, szóval nem tudom...
Amúgy nekem is lenne egy újabb problémám. Pár napja kezdtem egyet Aachennel, egész jól haladok, elfoglaltam a körülöttem lévő kisállamokat és Burgundiát is legyőztem már. Viszont valamiért 1471.03.03-kor crash-el a játék... tegnap este játszottam vele utoljára és akkor még ment rendesen, pedig azóta nem is állítottam semmit a játékon. Megköszönném a segítséget, nem lenne jó elveszíteni egy ilyen mentést... :) -
gatoth #10906 Következő a problémám: Magyarországgal vagyok 1740 körül, adminisztratív monarchia az államformám, ezt szeretném megváltoztatni alkotmányos köztársaságra, mert a technológia engedi, de szürke az ikonja, és azt írja, hogy ebből az államformából nem lehet abban váltani. Átváltok alkotmányos monarchiára, hogy majd onnan, de úgy sem. Az adminisztratív, meg kereskedő köztársaságokat meg már meg sem adja. Tipp? Jah DW-vel tolom. -
SuPeRHeRoo #10905 Na sikerült, köszi szépen a segítséget:)
-
SuPeRHeRoo #10904 Azt akarom de nem nagyon akar meghalni:D -
#10903 Küldd el egy vesztes csatába xD -
SuPeRHeRoo #10902 Remek, pont lett egy 9-es diplomacys királyom és vettem fel tanácsadót is hozzá, most már inheritelni fogja mind2 országot. Már csak meg kell várni amíg elpatkol a király. :D -
Petiii94 #10901 Egyébként tapasztalat ,ha jó a diplómáciája a királyodnak átlagos presztizzsel is inheritelni lehet csak +-os legyen meg nagyobb az inheritelendő államnál ,de ez szerintem egyértelmű :)