Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy mennyi eséllyel lesz a "tied" egy új bíboros, az sok tényezõtõl függ, de a legfontosabbak: pápai állammal való viszony, birtokolt katolikus tartományok száma (és talán értéke is?), és az infamy, utóbbi nagyon durván számít. Meg persze katolikusnak kell lenned hozzá.
Katolikus államoknak egyébként sem árt valamennyire jóban lenniük a pápával, mert 0 viszony alatt az aktuális papal controller a pápán keresztül kiátkozhatja (excommunicate) az aktuális uralkodót, és ez durva casus bellit ad ellene minden katolikus országnak. Ezt természetesen a játékos is megteheti <#eplus2>#eplus2>
Ennek a "párja" a heretic, azaz eretnek. Ez az adott nagy vallási csoporton BELÜLI ellentétet mutatja. Tehát ha te a keresztényen belül katolikussal vagy, akkor heretic a protestáns, református meg ortodox. De a többi vallás, ami nem keresztény, az nem lehet heretic sem, csak heathen.
Azt hogy pápa lehessek, hogy tudom elérni?
Vagy tudtok oylan leírást amiben leírják hogy DW-be hogy lehet teljesen létrehozni egy új map-et?
Nagyon szeretem a Game Of Throne-t és meg akarom csinálni Westeros szigetét a játékban.
3/3/3
Amikor örökölte, a játék is kiírta, hogy igazi istencsapása, örüljünk, ha megmaradunk :D

A cseheket nem tudom inheritelni 2 uralkodóváltás óta, pedig ez hiányzik, hogy visszaállítsam a magyar határokat (körülbelül 2 magyar tartományról indulva). A franciákat szétszedtem Normandiára, Britanniára, Berryre és Armagnacra. A britekkel ugyanezt tervezem: Írország, Northumberland (azt nem tudom, ez mi :D) és Wales. Az angol lázadókat figyelve a területeket Northumberlandnek akarják átjátszani (ezt a patriot zászlóknál lehet megfigyelni), ez nekem jó, szóval hagyom õket, csak sok idõbe telik. Egyébként meg adogatom el a területeket a vazallusoknak, pl. Ciprusnak óriási gyarmatbirodalma lett :D
Ámerikában a nagy vörösbarna Luisiánának adom a területeimet, illetve persze Ciprusnak, amelyik a trágyabarna :)
Két nagyobbacska hatalom nincs még az alárendeltségem alatt: az egyesült Skandinávia, illetve Kasztília, de utóbbi pár éven belül újra alattam fog nyögni (PU-ban voltam velük, de rögtön meghalt a királyom, így esélyem se volt öröklésre, ellenben 5 év fegyverszünet). Skandináviát meg valahogy szétverem :)
1820-ban jövök egy-két képpel a végét illetõen <#vigyor2>#vigyor2>

Valaki ismeri a Westeros mod-ot? Játszható, teljes mod?
És végül: Most nyomtam vassal-ba Bizáncot, Rhodos tartomány nem kell, amint anex-edelem egybõl engedem el Knight-ot, Constaninopolis-t meg megtartom a szép kis adózásával :) (a Boszporuszt meg el fogom foglalni, mert idõközben a briteket a lázadok kiszorították, és most Spain kézen van a nagy része, Ottoman-ok meg már csak nem haragudnak még 1 kis csonkítás miatt)
Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért
Én, ha már elég nagy és gazdag az országom, sok vazallussal, mindig leveszem nullára a pénznyomást, akkor fejlõdik a tech turbóban. Esetleg a manufaktúrákhoz jó gyûjtögetni néha, mert azoknak folyamatosan emelkedik az áruk, minden elkészült manufaktúrával drágább lesz a következõ.
HRE császár lehetnék, amikor akarnék (csak akkor nem tudnék kiléptetni province-kat), Bohemia öröklésre áll, France és Britannia aliance (frenc nem sokáig, milano vassal-ba nyomása miatt, amit én akartam elfoglalni), gyarmatosítható terület már csak Ausztrália, hadsereg 2x annyi mint france és spanish-é együtt (xD), a fél HRE vassal már. Egy japán hadjáratot még tervezek a kinaiárut és goldot termelõ province-k ellen, de aztán nem tudom hova tovább... még 150 év hátra van, és már nincs kihívás (bár, tengeren szépen meggyengültem, a 10x kisebb venezia-i flotta elvert tengeren...)
Minden reform úgy mûködik, hogy vagy megszavazzák, vagy nem. A tagállamok legalább 50%-ának kell megszavaznia (egy állam egy szavazat), és csak akkor lép érvénybe. Az 50 imperial authorityt így is, úgy is bukod. Hogy ki hogyan szavazott, azt csak alul láthatod az eseménysorban - alapesetben asszem ki van kapcsolva, a lenti plusz gombbal nyitod meg.
Én is szívesen csatlakoznék a ezekhez a multikhoz de én sajnos töbnyire csak hétvégén érek rá. Ha ez nem jelent gondot szívesen jövök.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?454091-Options-with-regency-council-and-no-legitimate-heir
A leírtak alapján nem katasztrófa: pár éven belül megjelenik egy új uralkodó valamelyik családból, örökössel vagy anélkül. Sok royal marriage elvileg felgyorsíthatja a folyamatot.
Képben a kuriózum <#mf2>#mf2>

Amit tenni tudsz: egy pretender rebelnek megengeded, hogy elfoglalja az országodat, aztán õ kerül a trónra.
A nem annyira nyilvánvaló dolgok közül egyrõl tudok: ha valamelyik országnak a kereskedõjét elzavarod egy cot-bõl, csökken a viszony.
Csak azért kérdem, mert azt vettem észre, hogy hiába vagyok egy-két országgal úgy PU-ban, hogy diplomáciailag nem csinálok velük semmit, mégis idõrõl idõre lecsökken a viszony. 200-ról pár hónap alatt akár 150-re is, vagy alá.
- Ha az illetõnek 3 vagy több nem-vazallus nem-PU szövetségese, tehát független szövetségese van, akkor nem tudsz vele szövetkezni.
- Ha az illetõ a jövõben meg akar támadni, pl. mert core-ja van az országodon vagy ez az aktuális küldetése, nem tudsz vele szövetkezni.
- Ha a célpont riválisa vagy (rival) vagy fenyegetve érzi magát tõled (threatened), nem tudsz vele szövetkezni.
- Ha 1650 elõtt más a vallásod, nem tudsz vele szövetkezni.
Ha nem a fenti a helyzet, akkor pedig sok minden befolyásolja az esélyt.
- viszony
- vallás (inkább csak 1650 elõtt)
- presztízs
- infamy (?nem biztos?)
- trust
- saját diplo skill
- célpont diplo skill (?nem biztos?)
- aktuális háborúk részedrõl és részérõl is
- fizikai távolság
Itt van angolul: http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Alliance
nemrég belevágtam a törökökkel egy új játékba és a jó küldetéseknek + egy nagy méretû mameluk birodalomnak a véletlenszerû megöröklése miatt gyorsan meghíztam, és most én is legtöbbször a stabilitással baromkódok, durván 2 év kell egy stabilitás szint növekedéshez, + még 1485 környékén a nyugatiasodás elsõ felét is megcsináltam már szóval vannak gondjaim.
azt hiszem ideje kipróbálnom az oszmánokkal ezt a -33% stab cost ideat.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
A "stabilitás-regen" is elég szép, mert kb. 3 hónap alatt nyerek vissza egyet, ha úgy adódna :) (És mindig szokott úgy adódni, ha másért nem, akkor a "comet sighted" troll-event miatt.) Nagy birodalmaknál általában a stabilitással van a gond, de nálam elég sok az épület, megvan a -33% stab cost idea is, meg többnyire a tartományok is gazdagok.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA XD
Egyébként:
Tipp Poroszországhoz (kissssss-tõl): 10206
Perszonálunió tippek: 10209,10210,10213,10214,10236,10237,10251
Brandenburgom (ugyanez a játék): 10262,10263
Poroszországom (ue. a játék): 10334,10402,10413
Egy másik, durvább játékom a HRE-vel: 10354-10359, itt világhódítást akartam csinálni, és majdnem sikerült, csak bugos lett.
"mivel szoktátok a personal uniót létrehozni? Királyi házasság és kivárjátok, vagy háborúval kényszerítitek ki? "
egyrészt igen van a kivárós módszer vagy benyújthatsz igényt a célország trónjára ha az örökösnek túl kicsi a legitimitása.
vagy ott van a harmadik lehetõség fabrikált CB ezzel is lehet PU-t létrehozni.
És ennél még több lesz, ahogy fejlõdik a tech és egyre több/nagyobb a vazallusgárda :)
Amúgy miért van az, hogy ahányszor sikerül valakivel nagy nehezen personal unióba kerülnöm, egyfolytában küldi az insultokat aminek következében az uralkodó halála után szét is hullik a francba az egész.
+ mivel szoktátok a personal uniót létrehozni? Királyi házasság és kivárjátok, vagy háborúval kényszerítitek ki?
bocsesz. <#vigyor3>#vigyor3>
Am peca ha meguntad nácikt jöhetsz multizni:) :P