11580
Europa Universalis III
-
Petiii94 #10780 Azt meg nem mondtam ,hgoy a nomád magyar fejedelemség fejletlenebb lett volna a 900-as évek végén nyugat Európánál.Úgy gondolom mi hadászatilag jobbak voltunk ,viszont a mezőgazdaságunk,városaink fejlettsége,mint írtátok kövárak kézműipar még jelentősen el volt maradva mivel nem ismerték ezeket a foglalkozásokat.A nomád élethez legfeljebb bbőrdíszművesek gyártottak termékeket,mivel elötte nem is kellett ,hogy mást használjanak. De ti is beláthatjátok ,hogy a jövő akkor is és ma is nyugati technikák átvételével ,alkalmazásával volt élhető.
Az általatok mélyen tisztelt turáni népek közül ma még a jelentős százalék törzsi körülmének között tengeti mindennapjait. -
Petiii94 #10779 A Biblia egy szép meseköny.Ezt írtad.Sok ember a mai napig kételkedik a Biblia valóság alapjában.Márpedig a tényeket nézve is van valóság alapja.A zsidókról az ó kori egyiptomiaknak is vannak írásos (képi mivel hieroglifát használtak)emlékeik.Az összes zsidó király után maradtak írásos bizonyítákok ,főled Dávidról aki Kre.10.században Jeruzsálem központal létrehozta az egységes zsidó államot.
Lehet ateistának vagy felekezeten kívülinek vagy egyházellenesnek lenni,de ,olyan könyvről nyilatkozni amit életedben a kezedbe sem fogtál pláne nem olvastál vagy utána néztél volna szerintem elég nagy butaság... -
nik1995 #10778 A nomád életkörülményes résznél nem azt akartam mondani hogy a váltás vissza fejlődés lenne csak hát a jövőhöz nem tudok viszonyítani mivel nem ismerem :) -
nik1995 #10777 Bocsi véletlenül elküldtem a félkész üzenetet :)
Tehàt:
él, de nem csak mi tanultunk tőlük hanem ők is tőlünk. Mielött letelepettünk volna nem voltunk fejletlenek csak egészen más dolgokra volt sükségünk és ezért nem ismertük például a kővár felépítének módját.
Lehet ellenvélemény és el is fogadom hogyha alá van támasztva :) -
nik1995 #10776 Bocs hogy hozzá szólok a vitátokhoz de én nagyon érdekesnek találom.
Tudomásom szerint a magyarok törekedtek arra hogy kiterjesszék hatalmukat a volt hun birodalom területeire (ami félig sikerült is elfoglalták a kaukázus és az op folyó közti területeket +vazallusaivá tette a vogul fenhatóság alatt áló szláv népeket) de miután a nyugati hatalmak összefogtak ellenük súlyos vereségeket mértek rájuk ès ennek következtébe nagyon meggyengültek. Ezekután választhattak hogy vagy felveszik a keteszténységet vagy megsemmisítik őket. (szerintem a döntés egyértelmü ;). )
A nomád életkörülmények nem voltak kedvezőbbek csak egy ilyen mértékü váltás sokk ként érte az akkori magyar társadalmat. Ez olyan lehetett nekik akkor mintha minket visszadobnának a 19. század elejére. Azt hiszem elég nehezen boldogulnánk :).
Abban a korban szinte minden nép barbár volt a mostani körülményekhez viszonyítva. Nem védeni akarom a keresztények (habár a biblia szép egy mese könyv de az már röhej hogy milyen nagy jelentőséget adnak neki) de a pl az aztékok emberek szívét tépték ki ha nem eset az eső ha esett ha rosszat álmodtak vagy ha csak épp unatkoztak.
A kereszténység felvételekor már rég átvették azokat technológiai vagy művészeti technikákat ,eszközöket ami természtes folyamat ha 2 nép egymás mellett -
Dagadtmaci #10775 Azért ezen a linken megtekinthető a térkép, akit esetleg érdekel.
http://imageshack.us/photo/my-images/542/eu37g.png/
-
Dagadtmaci #10774 De oké, jól van, mondjuk, hogy ez csak egy kitaláció, egy fantasy a saját szórakoztatásomra, és még azokéra, akiket érdekel. Mindenesetre köszi a véleményeket. -
Dagadtmaci #10773 Petiii94: Hű ezen a téren nagyon-nagyon sokáig vitázhatnánk, hiszen nyilvánvaló, hogy te elhiszed azt, amit az iskolákban "magyar történelem" címszó alatt tanítanak. Két ok miatt nem próbálom meg bizonygatni az igazamat a te véleményeddel szemben:
1. A fórumozókat valószínűleg nem érdekli, ők azért jönnek ide, hogy a játékról olvassanak, arról beszélgessenek.
2. Valószínűleg nem sikerülne meggyőznöm téged. Sajnos a mai világban olyan hatékonyan művelik a hülyítés mesterségét, hogy ha a tv-ben azt monda a híradó, hogy Kínában egy panda influenzás lett, és emiatt rózsaszín zsírkrétákat ürít, akkor ezt elhisszük, és rohanunk az orvoshoz rögtön, hogy pandainfluenza ellen beoltassuk magunkat. Vagy ha az iskolában azt tanítják, hogy a Milka tehén megtermékenyített egy néger húsvéti nyuszit, és ebből lett a Milka lila csokinyuszi, akkor a gyerek azt is elhiszi, a szüleinek meg nincs ideje ezt megmagyarázni neki, vagy egyszerűen csak nem érdekli, szegény gyerek meg ebben a hitben fog felnőni.
Szóval a mai világban elég nehéz valamiről biztosan azt állítani, hogy igaz, vagy nem.
Érdekes, hogy pont az indiánokat említetted, hiszen pont azok a "fejlett" "keresztény" népek irtották ki őket brutálisan "Krisztus nevében", akik állítólag megváltottak minket a fejletlen nomád primitív életmódunktól. Köszönöm, de ezekhez a keresztényekhez én nem akarok tartozni. -
Dagadtmaci #10772 Én talán inkább egy új vallás kreálására gondoltam (bár nem tudom kivitelezni... még), amire nem kapnának annyi bónuszt az ellenfelek, illetve nem is a "pagan" vagyis pogány csoportba tartozna, mert a pogány kifejezés egy primitív dolgot sugall, de az ősi magyar mágusi hit nem egy primitív vallás volt, hanem nagyon is fejlett (persze ezzel sokan vitatkoznának, az biztos). -
Dagadtmaci #10771 Kösz a segítséget, lehet akkor majd az url beszúrás mellett fogok dönteni. Csak még lehet javítgatok egy két dolgon a térképen. A Steppe Wolf modot próbáltam, kicsit laggol nekem a játék, illetve próbáltam a magyarokat 800-900 as évek környékén, elég nehéz. Lehet majd visszatérek hozzá, meggondolandó... -
Jence4 #10770 Egyetértek Petiii94-el, fantasynek szuper , de ha a játék alapfilozófiáját a valóságra való törekvést vesszük alapul akkor igencsak melléfogás , illetve hiba . -
Petiii94 #10769 DAgadtmaci.Ha amit írtál viccnek gondoltad akkor oké...De történelmileg semmilyen alapja nincs a kereszténységtől való elszakadásnak.A nomád hithez való visszatérés egy visszalépés lett volna,nem előrehaladás! István amikor felvette a nyugati katolikus vallást a legjobb dolgot tette a magyar néppel ,ha ezt akkor sokan nem is így gondolták sőt még ma sem.A nyugati vallással ,beindult az ország fejlődése!!!Új közigazgatási rendszer,új modernebb hűbéri és örökösödési rendszerbontakozhatott ki. A nyugati lovagok,kereskedők és papok álltal országunkba hozott kultúrális és haditechnikai újításokról nem is beszélve...
Az a baj Magyarországgal ,hogy sok olyan buta ember él ,aki úgy gondolja milyen erősek voltunk a pogányság idején és a kereszténység ezt elvette tőlünk.Nem kell sok mindent tenni.CSak nézz rá a világra.Melyik országok maradtak meg a történelem során??? Olyan sorsot szántál volna nekünk mint az aranyhordának?Vagy az indiánoknak?Vagy mint az afrikai törzseknek?
Lehet ,hogy a nomád harcmodor élhetőkörülményeket biztosított a koraközépkorban ,de az idők változnak.Úgy ,ahogy ma sem császárok és királyok irányítják már a világot ,úgy elmult az első ezredfordulón is a nomád államforma kórszerűsége.Erről szerintem kár is vitázni ,mert a történelem engem igazol.
Ha nem hiszed el ezeket amiket leírtam akkor sajnos nagyon keveset tudsz még a magyar és a világ történelméről.
ELLENBEN HA EZT A MAGYAR MOD-OT CSAK EGY FIKTÍV VALÓSÁGKÉNT GONDOLTAD A SAJÁT ÉS MÉG PÁR EMBER SZÓRAKOZTATÁSÁRA ,AKKOR SOK SIKERT CSAK NE AKARD TÖRTÉNELMILEG ALÁTÁMASZTANI A HÜLYESÉGET ;) -
Lysandus #10768 Érdekes amit mondasz. A sámánizmushoz kellenének is a bónuszok, mert amikor a kríkekkel (játékban: creek) játszva "felszabadítottam" a történelmi Magyarországot az osztrák rabigából (elfoglaltam, majd elengedtem vazallusként), akkor sámánista országként jelent meg a térképen. Ezzel csak egy baj volt, a nyugatiak megkapták rá ugyanazt a bónuszt, amit amerikai őslakosok és az afrikai nem keresztény vagy muzulmán népek ellen. Tehát az elfoglalt tartományt azonnal le lehet nyúlni, nem kell várni a békére a megszerzéséhez. -
Andorjan #10767 Visszafelé haladva:
képekkel én is hadilábon állok, de ha az URL BESZÚRÁSA opciót használod, nem nagyon lőhetsz mellé, plusz még azok is szeretni fognak, akiket lassú nettel áld a sors, mert csak akkor szenved a képpel, ha rákattintanak ;).
Tetszenek az ötleteid, gondolkoztam én is hasonlón, aztán itt emlegették a Steppe Wolf modot (diwine wind + 2011es februári peccs kell hozzá azt hiszem), és azzal nagyon jól elvagyok jelenleg. Meglehetősen Bulgáriára élezték ki a kelet-európai térséget, de szerethető.
Esetleg ebből kiindulva lényegesen egyszerűbb dolgod lenne, mert a térkép is eléggé jó, Magyarország 20-30 tartományból áll. 11-től 2010ig játszható, a techeket ennek megfelelően kibővítették, a népvándorlást úgy-ahogy jól lemodellezték, bár, ha 11-890 közötti időben kezdesz a magyarokkal, elég nehéz dolgod lesz az Uráltól indulva, mert nem a legbarátságosabb a környezet, de ez orvosolható ;)
A kultúrás dolgokról annyit, hogy Európa szívében szerencsésebb ez a szláv barátság, mert azok a turáni népek hamar eltűnhetnek, meg elég kevés segítséget nyújthatnak olyan messziről háborúban.
Sok sikert a moddoláshoz, nem olyan nehéz, hamar belejössz, csak elég időigényes dolog szerintem. -
Dagadtmaci #10766 Bocs hogy bénázok, de fogalmam nincs, hogyan kell ide képet berakni. Segítene valaki? Köszi. -
Dagadtmaci #10765 -
Dagadtmaci #10764
Shot at 2012-07-11 -
Dagadtmaci #10763 -
Dagadtmaci #10762 Na mindegy, valahogy megoldottam. Egyébként egy Magyarország térképet készítettem, egy nagyobb mod része lenne. Korábban említették páran, hogy szívesen dolgoznának csapatban egy nemes ügyért.
Na nekem van ilyen ötletem: egyrészt egy valósabb Magyarország létrehozása - sajnos a játék készítőinek nincs tudomása arról, hogy Magyarország egy gazdag ország volt (és sokaknak sincs), hisz a németek, osztrákok, oroszok jól megéltek belőlünk, és mégis nagyon szegényes területeket kaptunk a játékban. Az egyik dolog ez, amin változtattam is. Másrészt lehetőségünk nyílna olyan döntéseket hozni, amikre a magyar történelemben volt ugyan lehetőség, de sajnos nem tudtak élni, vagy csak nem éltek vele.
Például lennének olyan national decison-ök, mint pl: A Honfoglalás-kori (előtti) jogrend és törvények visszaállítása, vagy egy azon alapuló új törvény (alkotmány), melynek jó sok pozitív hatása lenne: jobban fejlődő gazdaság, hadsereg morálja nőne, manpower növekedés, jobb uralkodók, jobb (csak Magyarországra jellemző új) katonai egység típusok... stb.
Aztán vissza lehetne térni az ősi magyar hithez, azáltal, hogy lehetőségünk nyílna elszakadni a római egyháztól, és létrehozni egy Ősmagyar egyházat, vagy Magyar Nemzeti Egyházat, egy új vallást, mely az ősi mágusi hitre alapszik. Ezekkel a döntésekkel jól megutálnának minket a nyugatiak, de egy csomó pluszt is kapnánk: manpower, morál növekedés, gyorsabb fejlődés, plusz lenne olyan lehetőség, hogy visszaállíthatnánk a Hun birodalmat turáni testvérnépeinkkel karöltve (ja, ennek érdekében a magyarokat ki kellene vennünk a west-slavic kultúr csoportból, és csinálni egy új csoportot, pl: turáni, vagy ilyesmi, ami sokkal valóságosabb, és hozzá kellene még adnunk a játékhoz több turáni népet), büntető csapásokat mérhetnénk a nyugatra pl. az "isten ostora" casus belli-vel :) és még egy csomó lehetőség lenne.
Ha valakinek szimpatikusak ezek a dolgok, jó lenne csinálni egy ilyen modot. Nem nagyon értek még a moddoláshoz, csak tanulgatom, még csak a térképszerkesztgetést sajátítottam el úgy-ahogy, de több emberrel egész jó dolgokat lehetne csinálni. Nemsokára megpróbálom feltölteni ide a térképet, amit csináltam. -
Dagadtmaci #10761 Üdv!
A moddolókhoz lenne kérdésem. Egy két oldallal korábban volt egy jó kis leírás a térkép átrajzolásáról. Csak arról nem esett szó hogy milyen értékeket kell megadni ahhoz hogy a kikötőt elforgassam, mert van egy olyan is hogy "port rotation", illetve a provincia nevénél is meg kell adni egy olyat, gondolom azért, hogy a feliratot is megdönti. Ott sem tudom, milyen értéket kellene megadnom. Mondjuk leleshetném más provinciákból és kisakkozhatnám, de sokkal könnyebb lenne, ha kapnék valamilyen iránymutatást.
Előre is köszönöm! -
Dagadtmaci #10760 Szerintem van arra is pl. Terra Nova mod, de én úgy gondolom érdemes beszerezni a httt-t, divine wind-t meg az 5.1 patchet. Van sok valtozas benne kicsit összetettebb, es abban is vannak olyan dolgok amik nem történelmiek, de a jàték lényege pont az hogy alternativ történelmet irjunk. Ha jol tudom a death & taxes modban az AI kicsit valòsàghűbben működik. -
Tamaste #10759 Szisztok! 3.2-es verzióra (alao + Napoleon's Ambitinos + In Nonime kiegészítők) valaki tud modot ajánlani? Merthogy azt alpajátékkal már sokat játszottam és talán dobna egy kicsit az élményen ha lenne egy kis változás. :)
Meg még azt szeretném megtudni, hogy a Heir to the Throne és a Divine Wind kiegészítőktől mennyit változik a játék? Sokkal jobb lesz? Valamint, Mo.-n hogyan lehetne legálisan beszerezni? Az AI olyan hülyeségei eltűnnek e, mint pl az hogy Kína a nomádok ellen megy, Franciao. elfoglalja fél Itáliát és Németországot, a Svédek Norvégiát és Dániát, nem alakul meg Spanyolo., magyarok legyőzik a törököket? -
Petiii94 #10758 VEgyél fel skypen:petiii.94 ott megbeszéljük a multit. -
ganges #10757 Szia!
Ja, nem kell core-nak lennie, de megnéztem, és 40 tartomány kell :)
Na, valaki multi?
A netre kéne bejelentkezni az IP-vel, ugye? -
baph #10756 A legújabb patch az 5.2 beta? vagy van ujabb?? mert nekem ez van meg -
Róka815 #10755 Ja én úgy értettem, hogy csak elfoglalni kell, és nem kell, hogy core-ok legyenek a területek. Vagy tévedek? Lehet... -
Kari91 #10754 Július közepén lesz egy éve :) -
McCartman #10753 EU 4ről vannak hírek , olvasott valaki valamit? tervezik egyáltalán? -
McCartman #10752 még mindig toljátok? -
ganges #10751 Szia!
Igaz az, amit olvastál, én pl. létrehoztam a Római Birodalmat, majd mutatok képet. Most épp Arábia létrehozásán ügyködök.... Mondjuk a csúszkák szerintem annyira nem változtak, az ideák sem annyira, de a tanácsadók inkább. Több pluszt adnak (több fajtát). Németország létrejöttéhez "csak" 25 német várost kell elfoglalni... :) vicces ez a csak, mert a régebbikhez csak 8-at kellett:)A Jagelló Birodalomba mi is benne vagyunk :) -
Cnut #10750 Én is csak egy napja nyúzom, immár Magyarországgal, eddig tetszik. -
Petiii94 #10749 petiii.94 a skypem.Multizhatunk!Vegyél fel! -
Róka815 #10748 Most újra feltelepítettem a játékot (DW 5.1) és a D&T-t(v6.5, asszem a legújabb), és játszottam vele, nem hal meg, úgy néz ki működik. Korábban lehet azért halt meg a játék, mert régebbi verzió volt, vagy mert belenyúltam az alapjátékba... nem tudom.
Ja, azt is írták még a D&T-ről, hogy javítottak az AI-n, hogy jobban meggondolja, hogy DoW-t küldjön, meg hogy nem annyira foglalkozik értéktelenebb területek elfoglalásával. Pl: Anglia valószínűbb, hogy inkább Skócia és Írország felé fog terjeszkedni, majd Észak-amerika felé Norvégia meg Dánia helyett. Meg Portugália is inkább Dél-Amerikát fogja célba venni nagyobb eséllyel. Ilyesmi. Bár ezeket még nem tapasztaltam, mert keveset játszottam ezzel. -
Fenomenalis17 #10747 Hy hy mennék multizni,valakinél akad hely? -
Cnut #10746 Alapjáték milyen verzió és a D&T? -
Róka815 #10745 Úgy tűnik nekem, tök jó lenne az a Death & Taxes mod. Csak nekem mindig befagyott pár év játék után, és meghalt a játék.
Kár, mert elég sok dolog tetszik benne a térkép kinézetén és a kezelőfelületen kívül is:
Ha jól fordítottam le az angol leírást, akkor:
- Nagyobb követelményük van az ideáknak, de sokkal nagyobb hatása is van, mint ahogy a csúszkáknak is.
- Létre tudjuk hozni Bizánccal a Római birodalmat, a lengyelekkel a Jagellón birodalmat, és még "Sardinia-Piedmont" is létrehozható.
- Realisztikusabb Japán
- Több küldetés több országhoz
- Németország létrehozásához csak 25 német várost kell elfoglalnunk
- Van valami iparosodás decision
- 1356-1861- ig tart a játék.
Nekem ezek nagyon tetszenek. Nem tud valaki megoldást erre, hogy meghal a játék pár év után? -
Andorjan #10744 Elhiszem, hogy zavar, de bár kétségtelen, hogy a hozzászólásokból arra is lehetne következtetni, hogy csak te, meg még 1-2 ember használja a fórumot, több mint valószínű, hogy mások is olvassák, és esetleg van, akit érdekel olyan is, ami téged idegesít. -
Petiii94 #10743 Andorjan 100%-ig egyetértek veled,csak az az igazság ,hgoy engem egyszerűen felidegesít az ,hogy valaki szuperhősnek tartja magát attól ,hogy a gép ellen meghódítja a világot.ÉS még nekünk le is írja ,hgoy milyen ügyes.CSak kiváncsi lennék multiplayerben is eltudná-e verni a másik embert,aki gondolkozik,nem csinál 100 év alatt 50-es inflációt,nem háborúzik az utolsó csepp vérig,nemhagyja leamortizálódni a manpowerét és még sorolhatnám... -
Andorjan #10742 Igen, erről már volt itt vita, hogy érdekel-e egyáltalán valakit aar. Úgy rémlik, abban maradtunk, hogy aki szereti írni, az írja, aki szereti olvasni, az olvassa, akit meg nem érdekel, az talán úgyis van olyan ügyes, hogy hamar észreveszi, milyen fajta hozzászólásba botlott, és így végig sem kell olvasnia, illetve annyira kultúrált, hogy nem ír olyat, hogy "senkit nem érdekel", főleg nem mások nevében.
Bocs, ha tévedek. -
ganges #10741 nem lenne baj, csak a simába már belekotortam egy kicsikét...
ha tudunk attól játszani, ok...
de a D&T-os multit sem hagyom majd ki... (abba nem nyúltam bele:))