Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Talán ez segít:

Magyarország bányászata

Van benne két térkép is, az egyik a 3. a másik a 4. fejezetnél. Az elsõ a vasérclelõhelyeket, olvasztókemencéket mutatja, a másik a nemesfém, színesfém és kõsóbányákat (sõt azt is, ahol aranyat mostak).
Sziasztok! Steph wolf modját honnan lehet letölteni? Állítólag õ a viky2 térképje alapján csinált egy sokkal részletesebb EU3 térképet. annyit szeretnék még kérdezni, hogy ez a mod a DW-hez jó gondolom?

Elõre is köszönöm.

Oltred
A térlép rajzolgatás engem is érdekelne, már írtam privát üzenetet e miatt, ha lehet, kérnék segítséget! Köszönöm elõre is. 😊 Oltred
Sziasztok! Hogyan lehetne csinálni új ideákat és azok számára plusz helyet, tehát ne csak 12, hanem 16 ideát lehessen választani?
Másik kérdésem a következõ:
Láttam, hogy térképet rajzolgattak át, és azt hogyan is kell? Valaki leírná lépésrõl lépésre nekem?
Elõre is kösz
Ritka szerencsétlen vagyok, 1 game alatt már 2. alkalommal hal meg az örökös régenstanács alatt nekem, ráadásul ez a régenstanács valami istencsapás, 3/3/3-as, amiatt meg 85%-os core-val kaptam be az Overextension-t -.-

Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért

SuperGalaxy
És köszi a segítséget 😊

Közeleg a tél. Bizony.

Sziasztok.. Miért vna az, hogy egy icipici államot tlejesne bedarálok, a békekötésnél cnem engedi magát vazallussá tenni, mert 119%-ot kér, holott nincs senkivel sem szövetségben?

SuperGalaxy
Amúgy Osijeket átírhatod Eszékre, a Partiumot Részekre, Slavoniát pedig Szlavóniára.

Közeleg a tél. Bizony.

Az eredeti régió lakosságával dolgozom, azaz ha egy területet 3 felé szedek szét akkor a lakosságot is.
Az új határvonalakat úgy lehet elérni ha a eu3/map mappába lévõ cash, vagy crash nappa tartalmát töröld. Ha üres akkor újra rajzolja a pályát. A pontos nevet nem tudom de a map mappába lévõ egyetlen c-vel kezdõdõ mappa.

Két dolgot terveztem még.
1. Magyarosítani a provinciak neveit.
2. Crotiat két, vagy 3 részre szedni.
Valakinek van tippe ezekhez?(név, régió, kereskedelem)
AZTAAAA de jó!!!
SuperGalaxy
Hogy csinálod, hogy mikor új provinciát adsz hozzá, annak megjelenik a fekete határa a játékban? Én mikor újat csinálok, sosincs határvonala, mindig összeolvad a környezetével, és fogalmam sincs, miért :/

Közeleg a tél. Bizony.

úgy gondolom ez jó lesz ide is... jó látni mi is lenne a valóságos 😄

http://index.hu/tudomany/tortenelem/2012/05/16/pazar_video_az_europai_tortenelmerol/
Kicsit meghekkeltem😊
Hol termeltek vasat, sót, aranyat a történelmi Magyarországon?
De rettentõen utálom az új provincia kialakítását, szöveg, váosok, stb pozicionálása kikészít.
Erdélyt már így is 3 részre szedtem. Déva, Udvarhely és Marosvásárhely.
Persze csak azt nem tudom mit hova kellene rakni...
SuperGalaxy
Tényleg volt... :/ Amúgy minimális tudással moddolható ez a hiba 😛

Közeleg a tél. Bizony.

Magyar területeken miért nincs se arany se vas se só bánya? Erdélyben volt só, arany vasbányászat az 1400-as években, nem? Felvidéken is volt arany.
SuperGalaxy
CSAK! 😄

Közeleg a tél. Bizony.

miért szeded össze azt a sok gabonás tartományt? 😊
SuperGalaxy

Mint láthatjátok, Csehország befolyása és területe folyamatosan növekszik 😄 Háborúkat vívtam keleten, Krakkó a szövetségesemmé vált, nemrég pedig Ukrajnát is legyõztem,s három tartományát olvasztottam birodalmamba. A gazdaságom stabil, a hadseregem 140K, ezzel a harmadik legnagyobba világon, közvetlenül Burgundia (200K) és Nagy Britannia (160K) után. Infamy évente 1.2-vel csökken, köszönhetõen a megfelelõ tanácsadóknak és a nagykövetségemnek. Most épp azon hecidálok, hogy érdemes lenne-e annektálnom Magyarországot, vagy hagyjam meg így vazallusnak. Ezen kívül valami célkitûzés is jól jönne, mivel jelen pillanatban fogalmam sincs, mit kezdjek magammal xD

Közeleg a tél. Bizony.

Régóta járok erre a forumra, pár oldalnyit már kérdeztem de erre konkrétan nem😊
azért nem kaptál coret mert a kolléga elfelejtette hozzátenni hogy csak azonos kulturális csoportban levõ országok területére kaphatsz coret.

csehek magyarok lengyelek egy csoport, tehát ha megöröklöd Lengyelországot akkor a lengyel nemzetiségû tartományokra kapsz corét a litván rutén területekre nem.

hmm a te neved ismerõs régebbrõl mintha ezeket az alap infókat már egyszer elmondtuk volna neked régebben. <#confused>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

már rájöttem
Mi az a western arms trade? Mért kapok érte presztízs levonást?
Azt írtátok hogy ha inherit után a personal unio core-jait megkapom, nálam nem történt ez meg, megörököltem Litvániát és Boszniát egyszerre, akkora lázongás tört ki mindenhol, sehol sem kaptam kort, és hatalmas levonásokat kaptam, ott is lázadnak ahol core-om van és õs idõk óta magyar terület.
Az országgal való kapcsolatodtól, ha jó akkor(200) két lehetõség áll fent,
1. hogy annektálod és minden területe core területté válik
2. hogy továbbá is personal unioba maradtok
Ha rossz vele a kapcsolatod akkor megszûnhet a personal unio és háború törhet ki.

Az hogy melyik lesz jó kapcsolat esetén az a véletlentõl függ. Idõvel jó kapcsolat mellett annektálódni fog.
De mitõl függ, hogy annektálódik-e a PerszonálUnioban lévõ ország a közös urlakodó halálakor?

Personal unio milyen elõnyökkel jár? Folyik be tõle ado, bõvül a fenttartható seregem nagysága?
Hogy lehet minél jobb fõ embereket(imfanyt, inflációt csökkentõ) szerezni?
SuperGalaxy
Ha meghal és szerencséd van, akkor "annektálódik" az összes provinciája, igen.

Közeleg a tél. Bizony.

tehát amíg uralkodik a közös király, nem tudok építkezni Dalmáciában, ha meghal, akkor pedig már fogok tudni? ..mintha annektáltam volna?

SuperGalaxy
@baph: Uralkodód halálakor megörökölheted az ország trónját, és minden provinciájuk core-ostul a tiéd lesz.

Amúgy kis játékbeli szünet után folytattam a Cseh Birodalom építgetését. Burgundia váratlanul rám támadt, azonban szövetségeseimnek hála kemény és véres háborúban sikerült megbékélnem vele egy apró tartományért cserébe, amit késõbb az Unlawful Territory miatt vissza is szolgáltatott 😛 (Azért zavartam õket, mert rögtön a játék elején inheritelték Brandenburgot, így szomszédjuk vagyok.) Ezután építgettem a hadseregem méretét, mivel régenstanács jött, majd Ausztria ellen vonultam. Õk épp Svájccal hadakoztak, nem volt otthon szinte semmi seregük, úgyhogy szép istenesen lerohantam õket. Szabadon engedték Styriát és Velencét, úgyhogy meglehetõsen meggyengültek - kövi alkalommal Vassal-ba nyomom õket. Savoyával is hadba kerültem, szét is verték egy seregemet, de huszonöt pézért békét is kötöttek xD Most Poroszország felé fordultam, akit egyszer már megvertem, s egyik szomszédja, Mazovia a vazallusom lett a cseh-osztrák háborúban. Most hatvanezres sereggel rontottam rá, és fél év leforgása alatt vazallusaim segítségével teljesen tönkrevertük. Ezután a vazallusom lett 😄
Tehát jól alakulnak a dolgaim, egyedül Burgundia jelenthet veszélyt, de neki meg vész esetén odaadhatom bármelyik HRE-beli hûbéresem területeit. Persze inkább õt is legyõzném 😛

Közeleg a tél. Bizony.

Tudja vki, hogy a PerszonálUnionak mi a játékban az elõnye?...
mert amikor Perszonálunioban voltam Dalmátiával, sajnos semmilyen plusz dolgot nem tudtam csinálni.. pl.. gondoltam, lehetne ott építkezés kezdeményezni, de nem engedi, vallásváltoztatást sem, semmit..
Származik bármiféle elõnyöm vagy a játékban a PerszonálUnio=Szövetségessel?

Megtaláltam...ha minden igaz 30 év után már a helyzetjavulni fog.

Requirements

This option requires:
Vassal for at least 10 years
190 or better relations
Same religion group
Both nations at peace
Likelihood of Success

The following factors increase the likelihood of a successful diplo-annex:
High monarch's diplomatic skill
High target's diplomatic skill
High Prestige
Good Reputation
Long vassalization (cap of 30 years)
Trust level of the vassal
Benefits

Lower Reputation penalty for annexation (just 1 BB per province).
No need to engage in warfare.
Disadvantages

In DW and HTTT diplo-annexation causes a stability drop of 1.
Before HTTT, diplo-annexation would cause a decentralization gain of 1.
Gain 1 Reputation per province in the country annexed.
Reduces your relationships with all other vassals by 100. (HTTT)
Én katolikus Havasalföld meg ortodox, ez ennyire fontos?
Hogy érted hogy kicsi? Milyen szempontot nézz a játék? Terület, hadsereg, bevétel, legitimáció, presztízs?
Valszínû azért mert még kicsi vagy hozzá képest valamint lehet, hogy más a vallásotok. szerintem...
Botond
Úgy írják: Havasalföld.
Wallachiat(nem tudom hogy írják pontosan) Magyarországgal vazalussá tettem, 200as viszony, katonai áthaladas oda vissza, királyi házasság és szövetség ellenére is unlikly, és már vagy 6-szor megprobaltam magamhoz csatolni de mindig eluasitotta. Sokba került eddig semmi haszonnal. Van erre valami megoldás?
SuperGalaxy
Tudtommal annyi, hogy neked legyen a legtöbb a pápa halálakor

Közeleg a tél. Bizony.

Értem, köszönom. Ha vazalussa teszem Rómát az növeli? Mennyi püspök kell hogy én legyek a kontroller
Ennyi esélyed van rá, hogy a következõ bíboros (cardinal, kardinális) a te országodból kerül ki. Ha rajtahagyod az egeret, kiírja, hogy miért pont ennyi.
A pápa ablaknál 2 szazalekos érrték vanl. mik azok
map/cash vagy milyen mappa tartalmat töröld, akkor ujra rajzolja. Sokaig fog majd tölteni,szoval készits be egy kávet.
SuperGalaxy
Az miért van, hogyha moddolom egy provincia határait, akkor a határvonala nem rajzolódik ki a játékban, és így teljesen beleolvad a környezetébe?

Közeleg a tél. Bizony.

Igaz. <#eljen> Szóval 100 a határ, nem 0.
100 alatt is kiátkoznak