11580
Europa Universalis III
-
nik1995 #10860 En karival ertek egyet de azt hozzatennem hogy a paradox meg nagyon korrekt jatek kiado a tobbihez kepest. akarhogy is nezzuk a paradoxnak koszonhetjuk sokunk kedvenc jatekat. en nagyon tisztelem okat azert hogy egy ilyen kis piacnak ilyen minosegu jatekot csinalnak. az ekezetekert meg elnezest de nincsenek -
Kari91 #10859 "leírtam a warezt mint lehetőséget és a másik lehetőséget is hogy NEM játszatsz eu3-at végleges verzióig, egyszerűen csak gondolkodni kell és akkor nem húznak le rólad egy zseton pénzt, és ha már a törvényeknél meg a legális szoftvereknél tartunk akkor szerintem itt mindenkinek lenne mit rejtegetnie és neked is."
Én nem mondtam, hogy nem warezolok (főleg, mivel MO-n saját használatra bármit letölthetsz vagy kiírhatsz lemezre - van is az írható lemezeken jogvédelmi adó), és nyilván várhatok amíg kijön egy all in one pakk. Csak épp nem a legtisztességesebb hozzáállás ez a KIADÓ részéről, de mindegy. Nyilván attól még fogok EU 4-ezni.
"nem kötelező megvenni hogy másmilyen kinézetű katonák harcoljanak egymással."
Nem de azért te ezt nem érzed cikinek?:D 0,9 eurót kérni miden egyes régióért külön-külön? Ez már nagyon kimeríti a smucigság fogalmát:D
Egyébként én ezzel csak azt akartam alátámasztani, miért lesz szerintem az EUIV is 80%-ban ctrl-c ctrl-v az EU3-hoz képest, és dolgoznak rajta még egy picit, de teljes árú játékként eladják. Mert meg kell élni valamiből, és mivel nem elég széles a felvevőpiac a hardcore történelmi stratégiák terén, ezért lehúzás jön a lehúzás után, hiszen a piacon egyedülállóak.
Attól még amit leírtál kisssss azt nem vitatom.
-
kissssss #10858 "Hát ha meg warezolsz akkor meg nem is tartod be a törvényt, tehát mind1... Persze sokan úgy csinálják, de ez akkor se jó érv. Attól, hogy itthon ez elfogadott divat, attól még nem korrekt."
leírtam a warezt mint lehetőséget és a másik lehetőséget is hogy NEM játszatsz eu3-at végleges verzióig, egyszerűen csak gondolkodni kell és akkor nem húznak le rólad egy zseton pénzt, és ha már a törvényeknél meg a legális szoftvereknél tartunk akkor szerintem itt mindenkinek lenne mit rejtegetnie és neked is.
"Ha meg arra várunk hogy egybe hozza ki, akkor kb. 2011-ben játszottam volna először EU3-at."
akkor kérlek szépen 2011 játszottunk volna eu3-al, ennyire képes a paradox ők kitalálnak egy komplex összetett játékot elkészítik aztán kiadják félkészen, később meg hozzá adják azt amit már nem tudtak megvalósítani a kiszabott fejlesztési határidőn belül mert nem lehet egy játékon 12 évet csücsülni(lásd DNF).
szerintetek mi a francért nincsen normális tutorial a játékban? mi a bú bánatért nincs normális leírás, kézikönyv, útmutató a játékhoz? talán azért mert a játékot úgyis bővíteni fogják ezer meg egy lehetőséggel a későbbiekben, minden paradox hű ember jól tudja ezt ezért nincs is sírás emiatt a hivatalos fórumon, én sem támogatom azt hogy 4 részben adják ki a kiegészítőket de nem lehet neki mit csinálni, vagy warezolsz addig amíg nincs teljes kiadás/goty aztán megveszed, vagy vársz és mással ütöd el az időt.
"Ja és akkor még nem beszéltem EU és HOI 3 esetében a fizetés után letölthető spritepackokról, amely végképp nevetséges"
nem kötelező megvenni én sem dobtam ki pénzt azért hogy másmilyen kinézetű katonák harcoljanak egymással.
-
Andorjan #10857 Rendben, meggyőztél, sok sikert! -
Kari91 #10856 Ha ők megoldják a pénzproblémámat (nem kell fizetnem a játékért cserébe azért, hogy belemoddolok helyettük a játékukba), akkor én megoldom az ő játékfejlesztői problémájukat, és nem háborgok. -
Andorjan #10855 Igaz, könnyebb háborogni, mint megoldani a problémát, de utóbbi szerintem jobb érzés és valószínűleg hatékonyabb. Csak ezért. -
Kari91 #10854 De ha megvettem a játékot, miért kell még dolgoznom is vele? Azért a 6 év alatt azért ők is csinálhattak volna vele valamit, nem? Pedig ők kapják a pénzt nem én.
Amúgy szándékosan hagyják nyitva a moddolási lehetőséget. Ugyanis így nagyon sok elégedetlen szájat be lehet csukni, mert ha valami zavaró, arra előbb utóbb egy modder talál megoldást, és így szarhat a problémára a paradox magasról... Egyébként ez más moddolható játékra is igaz, pl. X3 széria. -
Kari91 #10853 Hát ha meg warezolsz akkor meg nem is tartod be a törvényt, tehát mind1... Persze sokan úgy csinálják, de ez akkor se jó érv. Attól, hogy itthon ez elfogadott divat, attól még nem korrekt.
És én a JÓÉRZÉSŰ modderekről beszéltem, tehát nem olyanról, akire véletlenül modkészítési roham jön rá, és eltart másfél óráig...
Egy játékos vásárló is, tehát elvárhatja, hogy a pénzéért valóban új produktumot kapjon. Ha meg arra várunk hogy egybe hozza ki, akkor kb. 2011-ben játszottam volna először EU3-at.
" ilyen helyzetekben mindig úgy érdemes megvenni a játékokat ha már kiadták az összes kieget dlc-t javítás satöbbit"
Akkor miért adják ki külön-külön? A te mondatodból is kiolvasható a lehúzás a paradox részéről.
Igen a 4 kieg után. Tehát, aki frissen veszi a játékot, mert az a teljes árú, és rögtön akar játszani, az ennyi fizetett:
7990 Ft alapjáték
2990 Ft NA
2990 Ft IN
2990 Ft HttT
2990 Ft DW
Ez összesen 19950 Ft. Vagyis majdnem 20 ezer forintért megvettem egy új játékot. Persze, ha megvárom míg akciós lesz, akkor olcsóbban veszem meg, csak épp várok 5 évet. Ha meg warezolok akkor a véleményemet sehol sem veszik figyelembe, mert nem fizettem semennyit. Inkább kussban maradok, és örülök ha nem tör rám a szoftverrendőrség.
Összehasonlítva pár másik játékkal, ahol tényleg volt előrelépés (mindenhol a megjelenéskori árakat figyelembe véve):
Warcraft III alap+kieg 14 ezer Ft. ( és itt már az alapjáték is nagy előrelépés volt az Eu2-höz képest)
Crysis 2 9000 Ft.
GTA IV 9000 Ft.
Persze ezek a játékok amik eszembe jutottak, nagyrészt semmi rokonságot nem mutatnak az EU-val, éppen csak nekem ezek a kedvenceim.
Ja és akkor még nem beszéltem EU és HOI 3 esetében a fizetés után letölthető spritepackokról, amely végképp nevetséges... -
Petiii94 #10852 Kisss egyik szavaddal agyonütöd a másikat:D Felsoroltad azokat a modokat amikre Kari a jóérzésű moderek címszó alatt gondolt.Magna Mundi,MEIOU igényesebb,összetetteb mint most a DW ez a nagy igazság.A DW meg 1,5 éve van kint.Szóval 1,5 éve különbözik a játék EU 2-től. :) Gratulálok ,hogy PC guruhoz ingyen kaptad (gondolom ezt vártad ,hogy elismerjük ,milyen ügyes vagy :D) -
kissssss #10851 hogyha az alap eu3 és az eu2 nézzük akkor nincsen túl sok különbség de kiegészítőkel együtt már ég és föld az eltérés, emelet a teáltalad "jóérzésűnek" nevezet modereket meg ne említsük már egy lapon a paradoxszal, a legtöbb moder vagy összedob valamilyen igénytelen bugos játszhatatlan ökörséget vagy be sem fejezik a programjukat és telibe szarják az egészet, persze tisztelet a kivételnek Magna Mundi, MEIOU, steppe wolf, stb, de nagyrészt inkább az előbb említett hozzáállás dominál.
aki meg külön külön megvette a kiegészítőket az magára vessen, ilyen helyzetekben mindig úgy érdemes megvenni a játékokat ha már kiadták az összes kieget dlc-t javítás satöbbit, tessék várni és aztán megvenni a goty-t vagy a complete pakot, a heroes of M&M játékokat is csak úgy volt érdemes megvennem régebben mikor már abba hagyták a kiegészítők gyártását ez legfőképpen igaz az 5 részhez kiadott javítástengere, szóval aki gondolkodik az kivár és később veszi meg eredetiben a játékod, addig vagy warezban megy a móka vagy mással játszunk ennyi az egész.
mellesleg nem nagyon láttam volna hogy bárki is háborgott volna itt azért hogy menyire hasonló az eu3 és a második rész, akik meg ezt szóvá tették azok is elcsitultak a 4 kieg után és a később játszható állapotba jutott értékelhetö modok láttán.
"Persze ettől függetlenül 7 euroért akciósan megvettem az EU3-at steamen,"
én meg pc guruhoz kaptam teljes játékként na bumm. -
Andorjan #10850 Erre a -100 évre csak annyit tudok mondani, hogy átírod a kezdődátumot, aztán ha akarsz tech-ben is haladni az első 100 évben, akkor oda is belenyúlsz kicsit, és Ez megoldva. Feltételezve persze, hogy olyan egyszerű lesz, mint EU3-ban. -
Kari91 #10849 "szerintem a paradox nem meri meglépni azt hogy kisebb változtatásokkal kiadja ugyanazt a játékot"
Akkor az Eu 3 mi volt az Eu 2-höz képest?
A másik, amit az arcunkba nyomnak, az a 3d grafika, amit 2007-ben az Eu3-ra is elmondtak, tehát nem újdonság.
A trailerbe ugyanazt a zenét van pofájuk berakni mint a 3. részben, és bemutatnak Skandináviából egy kis havas részt.
Pénzlehúzás lesz az egész, és visszavágnak 100 évet ahogy peti mondta, aztán kiegészítőkkel felduzzasztják, hogy legalább a 3. epizód szintjét megüssék.
Túl kicsi a vásárló vonzereje az Eu sorozatnak és túl gazdag akar lenni a paradox, azért csinálja meg, hogy 0 munkával kiad egy kiegészítőt. Azt, ami az EU3 alapjátékhoz szükséges volt hozzátenni, hogy elérje a DW szintjét, egy jóérzésű modder ingyen megcsinálja. Erre ők kiadnak 4 kieget, darabját 3000 Ft-ért, és azt mondják milyen jó.
Vessétek össze egy Warcraft III kieggel, na az megéri a pénzét.
Persze ettől függetlenül 7 euroért akciósan megvettem az EU3-at steamen, de biztos nem fogok 12k-t kicsengetni az EU4-ért. Akkor már felrakok egy MEIOU-t vagy Dath & Taxes-t. -
Petiii94 #10848 Nem lenne rossz.Magna Mundi kicsit bonnyolultabb ,de jobban összetett játék. -
#10847 Van egy olyan gyanum hogy a Magna Mundibol kolcsonvettek egy rakas otletet... :) -
kissssss #10846 még semmi sem biztos, én szerintem a paradox nem meri meglépni azt hogy kisebb változtatásokkal kiadja ugyanazt a játékot.
én valószínűnek tartom hogy a harc terén és a tartományok terén is sok változtatás lesz.
de hogy ne csak találgassunk, énszerintem azt már biztosra vehetjük hogy az "új" világ térkép folyamatosan változni fog az évszakoknak megfelelően, nem úgy mint a total war játékoknál hogy vége a körnek és a térkép hip hop átvált téli fagyos kinézetre. -
Petiii94 #10845 Mi srácokkal (Kari911,Hulibuli) kibeszéltük ,hogy EU4 valószínűleg új grafival ,kisebb változásokkal ,de nagyjából ugyan olyan lesz mint EU3. Olvassatok utána 100 évet levágtak játékból.1453-tól fog kezdődni mint az alap EU3 (vagyis a 100éves háború végétől és Bizánc bukásától).Utána v alószínűleg kieg.-ekben fogjuk viszakapni a jólmegszokott 422éves időlimitet.Remélem azért megéri rá várni :) -
kissssss #10844 állítólag a Gamescomon bemutatják majd a játékot, kíváncsi leszek hogy milyen újításokkal akarnak majd elkápráztatni.
ha van valamilyen új hír ne legyetek restek berakni megpróbálok én is résen lenni hátha lesz még valami újdonság. -
kissssss #10843 ???? -
#10842 ? -
Petiii94 #10841 ??? -
#10840 -
kissssss #10839 hoppá hát ez szomorú hír. -
Andorjan #10838 nem, ahogy ezsem...
-
kissssss #10837
volt már linkelve? -
Petiii94 #10836 Bayarder. Végre egy normális gondolkodású ember is hozzá szól a témához :)
Egyetértek azzal amit írtál.Mátyás ,ha meglettek volna ilyen méretű anyagi lehetőségei, zsoldos seregeivel simán megszerezte volna egyész Csehországot a Jagellóktól ,nem csak sSziléziát és még 1-2 peremterületet és Ausztriát is befalta volna sőt a töröknek se lett volna akkora jövője Európában mint lett.A nyugati hadjáratainak célja nem titkoltan a német-római császári cím volt.Ezzel akarta elérni ,hogy legyen elég ereje a török ellen hosszú hadjáratokba bocsájtkozni.
És srácok igaza van bayardernek abban főleg ,hogy ti is azt hisztek el amit szeretnétek ,hogy igaz legyen.Tényleg szép és jó az amit leírtatok ,csak nincs valóság alapja.Miért nem maradtak akkor tárgyi bizonyítékok?
Azt meg ne akard bemagyarázni ,hogy egy Károly Róbert ,NAgy Lajos vagy Luxemburgi Zsigmond ,aki nem is magyar dinasztiából származott,lehet magyarul se tudott az ősi hit ereklyéit akarta visszaszerezni nyugatról és visszaállította volna a pogány magyar hitet egy mélyen katolikus Luxemburgi ,aki az előreformátor Husz Jánost is megégettette és az avignoni pápát meg eltakarította ;) -
bayarder #10835 Mindig arra hivatkozni hogy a mai világ milyen tökéletesen hülyít már bocsánat de akkor ezt nálatok is észre lehet venni.
A legjobb úgy lehet leírni, hogy amiben nagyon hinni akarsz azt elfogod hinni, ha azt állítja majd valaki, hogy a magyar nép fedezte fel Amerikát Európa feldúlása közben mert a tenger partra értünk és hajóra ültünk, akkor valószínűnek tartom hogy elfogod hinni, mert ásatások és az a személy kinek könyvét olvastad ezt írja te is elképzelhetőnek fogod tartani.
De gondolom ezt te se hinnéd el :) (de ha mutatnék egy könyvet, és tárgy bizonyítékokat azé elgondolkodnál rajta)
Mi nem azt mondjuk hogy 1400-ban Magyarország egy senki földje volt és nem képviseltünk semmi súly a kontinensen, de azé ne gondoljuk azt se hogy ha úgy akartuk volna felvásárolhattuk volna a vidéket mellettünk avagy oly erős lett volna az ország egységes hadereje hogy feldúljuk azt.
( A magyar fizető eszközről még annyit hogy igen volt egy 3-40 éves időfaktor tudomásom szerint mikor nagyon erős értéket képviselt, de nálunk is a szokásos dolog a pénz rontást el is homályosította és le alacsonyította a szokványos szintre)
A kultúrák össze hasonlítása meg ismét egy olyan dolog mint ha a jeget és a tüzet próbálnánk… melyik mire jó….
Írtad hogy a hun birodalomhoz képest a római egy primitív civilizáció volt….. hm én ezt azért nem tartom teljesen igaznak avagy részemről azt tudom mondani ezt honnan veszed?:D
Kérlek sorolj fel 10 olyan dolgot melyet a hunok találtak fel(eszköz), és 10 olyan épületet mely bizonyítja hogy építkezés terén is fejlettebb voltak a római birodalomnál. 10 olyan városra is kíváncsi vagyok melyet a hunok alapítottak és ma is fent áll?
A hun birodalom meddig is ált fent? Kik is voltak az uralkodóik?
Ha erről van egy jó könyv mely ezeket leírja kérlek írd meg mert elolvasnám szívesen :)
A mód al kapcsolatba amiben pl 1300 as években átlehetne menni a régi magyar vallásba …. Hm gondolkodjunk reálisan…. Ha ezt megtettük volna europa akik akkor a nagy „szabadítsuk fel a szent földet” lázba éget még valamennyire erre hogy reagált volna? Egyszerűen a szomszédinknak elég magas labda lett volna hogy ne támadjanak ránk és tegyenek minket vazulussá könnyedén.
Még a 40.000 aranyra azt tudom mondani hogy nem oly nagy összeg mint azt bealítod…..A fekete sereg fenntartása ennek az összegnek a 20 szorosába került kb tudomásom szerint.
Mátyás Király ismét egy olyan kérdés hogy ki tanította /milyen könyveket olvastál/fogadsz el róla.
Én is reagálhatok úgy rá hogy a mi szeretet királyunk nem volt más mint egy megszállott, kinek az volt a célja minél jobban el ismerjék őt mint király, nagy birodalma legyen és egyszerűen olyan háborúkba sodorta bele az országot amiket nem lett volna olyan fontos megvívni. Óriási adókat szedet be hogy a fényűző udvartartását fent tudja tartani.
De ez télleg megítélés dolga….A magyar történelembe elég gyakori hogy pár személy túlmagasztal avagy teljesen leír hogy mily haza áruló stb stb….
Így a végére észre vettem elég hosszú lett.... sajna hosszú a gondolat menetem és lehet nem is teljesen helytálló...előre is bocsánat akik ezzel felzaklatok.... -
bayarder #10834 Szintúgy ne haragudj én se kezdem el felsorolni ugyanúgy nevek tömkelegét :)
Sajna a mai történelmi kutatások ált mind tartalmaznak cáfolatot :)
Erre az egyik legjobb pl a brit tudósok kutatásait lehet felhozni:
Hosszas vizsgálás után rájönnek valamire, majd 1-2 nappal később már jön is a cáfolat egy másik brit kutató csoportól hogy hát ennek ép az ellen tétje igaz :) -
Razzia96 #10833 Ne haragudj de nem írok le neked 30-40 nevet 50 könyvet
Régészeti helyszíneket és még sorolhatnám ^^
+ a magyar monda-mítosz világ, regős énekek stb..
jah meg az arvisurák :)
-
bayarder #10832 Személy szerint én ezt a vitát úgy tudnám a legjobban össze foglalni:
Ki honnan szerzi be az információt, és melyikbe hisz jobban(avagy szeretné elképzelni az "jó" válasznak). -
SzQk #10831 Különben is, mi értelme lenne eladni egy országot? Kapok érte 40000 aranyat, behordom egy várba, és nézem? -
Razzia96 #10830 Igen énis sokat pislogtam a játék elején amikor még keztem hogy Ausztriát uygan oylannak sorolják mint Mo.-t de amikor meg támadod őket akkor 3x annyi katonát álítanak elő meg vagy 3x akkora a bevétele :p kicsit érdekes. -
Razzia96 #10829 És az 5. bekezdéseddel is szinte teljesen egyetértek. -
Razzia96 #10828 "Az okos ember arról ismerszik meg ,hogy tud szelektálni.Kapsz bizonyos mennyiségű és bizonyos minőségű információt.Abból neked tudnod kell szelektálni ,mi az ami igaz és mi az ami nem."
Teljesen egyet értek veled csak itt az a helyzet hogy te a hamisított történelemből szelektálsz mi meg a tényekből.
lehet mi se tudunk mindent vagy rosszul tudjuk ez van.
Nem minden derül ki a történelemből uyganis nem mindnere ad választ a régészet stb.. meg mi nem voltunk ott -
Razzia96 #10827 Bocsi hogy még nem is olvastam el teljesen de már írok
Én egyáltalán nem azt hangsúlyoztam hogy Magyarország a világ leg fejletteb országa 1300 körül, és egyáltalán nem estünk át a ló másik oldalára, sajnos az iskolákban a történelmet nem úgy tanítják ahogy az meg történ, sőt az is elképzelhető hogy a történelemből 300 évet el hamisítottak és nem 800 fele érkeztek a magyarok és most nem 2012 van
( ezt több tény alá támasztja, de attól függetlenűl nem lehetünk benne biztosak )
Tudod egy népnek akkoriba nem mondták meg hogy mi a múltja kitől származnak stb.. , egy népnek ez az öntudatában van a porcikájába, és ez erőt adott akkoriban.
Gondolom tudod ki Atilla ( isten ostora ) az ő hagyatéka stb..
Neki voltak úgynevezett kincsei becses dolgai amelynek akkoriban( honfoglalásról beszélek) a magyaroknak igen fontos volt hogy a tárgyak a jogos tulajdonosánál legyenek avagy a magyar nép kezében
és akkoriban amit a mai történelem kalandozásoknak hív az volt a főbb feladata hogy ezeket a becstárgyakat vissza szerezzék az akkori vezérek
(mint pl: Zoltán,Lehel,Bulcsu)ezt tartották fő feladatnak ( ugyanis az akkori hitvilág , ez diktálta fontos céljuk volt ez, bocsi hogy ilyen homályosan fogalmazok ugyanis ez eléggé spirituális dolgokkal tudnám normálisan le írni )
Nah szóval a Szent Korona vissza szerzése volt a legfontosabb dolog ami az akkori magyarok szeme előtt forgott.( Bulcsut is ez által sikerült csapdába csalniuk m1 ez is hosszú történet :DDD
Ez után a koronát Mátyás tudta vissza szerezni 80 ezer ARANY-ért.
( A story úgy volt hogy, úgy gondolták hogy 40 ezer aranyat képtelenség előkeríteni és hogy ez a feltétel hogy vissza kapják a magyarok a koronát Mátyás bele eggyezett és utána 60 ezret mondtak neki, mivel ha a 40 ezret el fogadta akkor a 60 ezret miért ne alapon ez 80 ezer aranyig sikerült el érni, ezt Mátyás különböző adókkal stb.. nem részletezem még mivel de el érte ( ja és bocsánat ez előbbi kommentembe rosszul fogalmaztam 40 ezer ARANY-ból már kisseb országot lehetett venni, ezt ne úgy képzeld el hogy oda adsz valakinek 40 ezer aranyat és kapsz egy országot, hanem ennek az összegnek csak úgy tudták meg határozni az értékét.
"Tényleg ilyen hülyék vagytok már bocsi?Ha ennyi pénze lett volna Mátyásnak amiből országokat vesz ,szerinted nem vásárolta volna össze Európa"
Az a baj hogy te nem tudod fel fogni az akkori magyar gondolkozás módot. Mátyás nem akarta fel vásárolni egész európát Mátyás csak a magyarok érdekeit nézte hogy végre a magyarság teljes értékű legyen a világban, hogy a magyar népnek minden meg legyen amit az akkori és a régi kor magyarjainak meg adatott , magyarnak lenni ezt abban a helyzetben a koronával tudta el érni. ezt lehetne még ragozni
de ezzel csak az volt a célja hogy a régi kor sérelmeit meg semmisíthesse. Pff ezt nagyon sokáig tudnám még írni de sajnos nem lehet :DDD -
Petiii94 #10826 SRácok nem fogok veletek vitatkozni.Régen én is ilyen voltam mint ti.Én is szeretem Magyarországot,de nállam nem abban nyílvánul meg ,hogy átesek a ló túloldalára.
Az igazság szerintem az én verziómhoz van legközelebb.A svédek ,úgy képzelik el Magyarországot a játékban 1399-ben mint ahogy a török kor után nézett ki.Mindenhol pusztaság nuku ipar.Elnéptelenedett területek alaccsony alapadók stb...
Ti pedig Magyarországot ,úgy képzelitek el,mint a lehetőségek földje (Land of opportunity).Magas infrastruktúra(????),gazdag nép,erős államhatalom,erős hadsereg és gazdaság,Európa akori legerősebb államának gondoljátok.
Feltenném itt nektek a kérdést ,akkor miért volt Kuxemburgi zsigmondtnak óriási anyagi gondja?Ha 80ezer forintból országokat lehetettvolna venni szerintetek Mátyás nem tette volna meg?
Tényleg ilyen hülyék vagytok már bocsi?Ha ennyi pénze lett volna Mátyásnak amiből országokat vesz ,szerinted nem vásárolta volna össze Európa minden országából a zsoldosokat és vert volna be mindenkit?Szerintetek hosszú és nyűgös harcokat vívott volna a csehek és osztrákok ellen? Csak logikusan gondoljátok végig srácok!Az ésszerűség elve alapján!Amit írtok nincs valóságalapja!GONDOLKOZZATOK!!!NEKTEK SEM KELL MINDENT ELHINNI!!!
Az okos ember arról ismerszik meg ,hogy tud szelektálni.Kapsz bizonyos mennyiségű és bizonyos minőségű információt.Abból neked tudnod kell szelektálni ,mi az ami igaz és mi az ami nem.
Az én szemszögem az ,hogy Magyarország 1399-ben kora vezető államai közé tartozott egészen 1526-ig.Minden helyzetben meghatározó hatalom volt Mátyás alatt kicsit jobban II.Lajos alatt már kevésbé ,de még akkor is számottevő erőnek számítottunk!Egyetértek vele ,hogy Magyarország a játékban gyengének van megcsinálva.DE túltápolni sem szabad.Nálunk is voltak pénzügyi gondok.Zsigmond sem tudta finanszírozni akkora sereg fennállását ,mint szerette volna.
Játékon én annyit változtatnék ,hogy a hegyekbe Érsekújvárba,Kassára vasat és rezettennék,Erdélybe sót.Eszékbe,Szlavóniába Bánátba gabonát,Horvátországba navalcuccokat(Mivel horvát területek magyartól fejletlenebbek voltak!)Dalmáciába esetleg ruha vagy hal mivel az értékesebb.Sopron meg Partium meg bort kapjon.EZeknek a tratgoodsoknak a megváltoztatásával Magyarország szerintem méltó helyére kerül.Én régebben magamnak megcsináltam.és kb. 280-300 lett az alap income.ja.Szerintem az a reális.Kicsivel osztákok alatt,de lengyelek és csehek elött jóval.(mondjuk Ausztria szerintem igazságtalanul gazdag).
A valláshoz még annyit ,hogy egyetértek veled.Ez bizonyított téány ,hogy Koppány és István közzött sem a pogányság és a kereszténység csapott össze.A magyarok már elég régóta keresztények voltak.A probléma abból adódott ,hogy az ország jelentős része ortodox kereszténységet vette át Bizáncból.István pedig a nyugathoz ,vagyis Rómához akarta csatlakoztatni az országát ,ami mint utólag megtapasztaltuk óriási előnyt jelentett. -
Razzia96 #10825 Igen elég inteligens forma :DD
Mint pap Gábor stb ... -
SzQk #10824 Én meg Skype-ot nem. :D -
SzQk #10823 Üdv rokonlélek! :D Te is Szántai Lajostól tanultál, mint én? :D
Amúgy ha gondolod, akkor tudok segítséget nyújtani Magyarország helyzetének realizálásában, én már átírtam a file-okat. Csak így a multi nem tudom, hogy megy-e. -
Razzia96 #10822 Jah egyébként ne haragudjatok ha valaki meg sértődött
nem volt ilyesféle szándékom, se provokációt se akartam
szóval ha valakinek úgy esett le tényleg bocsánat. -
Razzia96 #10821 http://www.youtube.com/watch?v=hghV94V82u4
Egy oktató film igen érdekes mindenkinek ajánlom nagyjából
Avval is foglalkozik amiket én le írtam tömören, jobban értető csak a tények vannak benne ( elsőre biztos érdekes lesz hallgatni ha nem nagyon foglalkoztál korábban ilyenekkel) de mindenkinek ajánlom
Több részes ;)