11580
Europa Universalis III
  • henimen
    Koszonom.Azert kedeztem mert litvaniaval akarok lenni haverom pedig lengyellel. bocs hogy ekezet nelkul irok.
  • kissssss
    küldjél inzultusokat a pu vezető államnak addig amíg 0 alá nem megy a viszony vele, ha a királya akkor hal meg mikor mínuszban van a viszony akkor szakad a kapcsolat.
  • henimen
    Hali! Hogy lehet kilepni egy perszonaluniobol vagy hogy lehet megszuntetni azt?
  • kissssss
    nem kolbászkarikákkal díszített tortát fogsz akkor kapni.
  • henimen
    Hogyha elfiglalom a csizmat Napollyal akkor Olaszorszag lesz Napolybol?
  • massFx
    holnap ki akar online játszani?
    15:00-tól folyamatosan ok
  • Oltred
    Ezt a core-os dolgot már én is tapasztaltam. Hát akkor majd rájövök vagy szépen magától 10000000 év alatt az összes tartomány asszimilálódik... :)
  • massFx
    Oltred, ezt még én sem tudtam megcsinálni steppe wolfban.. viszont ami nagyon érdekes olt, hogy pl háborúztam Poland-dal, és ott az egyik provinciája magától core-rá vált, pedig nagyon messze volt az anyaországomtól.
  • massFx
    sziasztok
    aki szeretne multizni, csatlakozhat hozzánk (3stabil játékos van eddig)

skype nevem: hard.fx (ez folyamatosan online szinte)
    (ha nincs skypod, akkor google mail/talk is ok.)

szinte bármikor tudunk játszani, egyeztetés kérdése:)
    steppe wolf moddal is lehet meg a normállal.. igaz, steppe wolf-al még nem próbáltuk mi.
    minden szükséges kiegészítőt tudok adni a játék zökkenőmentes működéséhez

ma este is lesz egy party 19:15-ös kezdéssel
  • Oltred
    Sziasztok!

A Steppe Wolf moddal tolom már rég óta, viszont nem tudom, hogy működök az asszimiláció! Az eredeti 5.1 DW-ben kb úgy működött, vagy csak úgy randomra dobja a gép édes ritkán vagy magisterekkel lehetett ahogy a Német-Római Császárságba is csatlakozni lehetett, de ez a funkció, igaz 1100-ban járok, de nincs! Valaki tudja, hogy tudnám ezt megoldani? Szeretnék a kultúrális térképen egy jó nagy adag magyart látni! :D

Köszönöm előre is a segítséget!

Oltred
  • nik1995
    Ma este 7 kor kezdunk uj multit DW 5.2 es verzioval (ha valakinek nincs meg at tudom kuldeni a patchat).
    Ha valakinek kedve van hozzank csatlakozni (eddig 3 vagyunk) akkor keressen meg skypon.
    Jokesz Nicolas neven
  • Swarczi
    Japánt egyesítésénél nem igazán tudod sztem belőni azt, h kivel a legnehezebb: előfordul h a fenmaradó sógunok szövit kötnek, de az is előfordulhat, h nem. A legnehezebb az egészben az, h elvileg nem nagyon üzenhetsz hadt másnak, csak a japán szomszédaidnak, ami eléggé behatárolja a dolgokat. De ha egyszer egyesítesz akkor az egyik legkönnyebb dolgod van keleten.
  • JLH Fans
    Ja az Ottománokat meg nálam szétkapta pillanatok alatt az Arany Horda, ami maradt belőle, azt meg Kasztillia. Ez amúgy kb az egyetlen szívfájdalmam, merthogy (még néhány provinciája van Kisázsiában) hiába indithatnék Holy Wart jó régóta, sosem tudok, mert nem voltam határos vele:(
    Most már tudnék, de ahhoz flotta kellene, ahelyett meg mindig akad vmi fontosabb:D
  • JLH Fans
    Én még egyszer se, de én ugye eddig nem DW 5.1 és 5.2 őket toltam, szóval a tapasztalalom nem mérvadó ilyen szempontból:)
    Mondjuk most Milánó kezdte volna el őket csinálni, aszem 2 ig el is jutott, meg egyesítette szinte egész Itáliát, csak pechjére az én terjeszkedési törekvésemmel találta szemben magát.

Addigra annektáltam Ausztriát, Csehországot, Lengyelország megBajorország felét többekközt, meg pu van Franciaországgal:) Kasztillia meg ugye game legeleje óta (100 éve) szövetséges, szóval nem volt nehéz dolgom.
    Így most az 1500 as évek elejére Észak-Olaszország is hozzám tartozik, meg jött néhány vazallus +csomó miniállam helyette.

Japánt melyik sógunnal a legnehezebb egyesiteni, van valakinek tapasztalata?
  • csabikácska
    Ottomnánok nálam mindig a Horda felé terjeszkednek,a Balkánt meg leszarják.
  • horvathb
    Én Japánt még soha nem láttam és Oroszországot se (én most 5.2-vel játszom, de 5.1-ben se láttam soha). Viszont mostanában egyre gyakrabban látom Írországot egyesülve, bár gyakran elég gyorsan elfoglalja Nagy-Britannia. Poroszországot szinte minden játékomban látom, de mindig csak néhány provinciában egy-egy lázadás eredményeként. Az ottománok csak nálam mindig ilyen bénák vagy nálatok is gyorsan elfoglalják (minimum Európában)?
  • Swarczi
    JHL: Én egyszer olyat láttam h az osztrákoknak sikerült eljutnia az utcsó előtti döntésig(vazallizálás). Akkor épp a spanyolokkal toltam, és csak gyarmatosítottam, meg a keleten hódítottam, így nem figyletem rá(meg szöviben is voltam vele). De erre kb. az 1800as évek elején került sor, szal nagyon endgame volt a dolog...
    Japánt láttam még néha egyesítve, egyszer skandináviát, és egyszer asszem a poroszországot is(már a hagyományos orosz nagy brittanniai egyesítéseken kívül).
  • davyd92
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az EU divine wind modolása mennyire nehéz? Mennyire időigényes és, hogy van-e valami program hozzá amivel az egész megcsinálható? Valamint ha valaki kicsit is ért hozzá és megosztaná velem a tudását, azt nagyon megköszönném.
  • horvathb
    Igen gondoltam rá, de az a baj, hogy az a provincia (Ferghana) csak vele határos így elég rondán nézne ki és nem is biztos, hogy bárki elfogadná. Nálam presztizs (hogy írják?) kérdés, hogy ilyen módszerekkel nem hátrálok meg és végre van kihívás. Tíz éve nem támadott, mert sok egyéb háborúja volt, de még jöhet.

Ezt a kérdés már egy 1,5 éve feltettem, de megint előkerült. Hogyan lehet a divine wind-ben Japánt elfoglalni. Csak Japánnal (egy provinciás) lehet bármilyen diplomáciát folytatni, így elvileg rajta keresztül lehet provinciát kérni a Japán daiminoktól (vagy hogy hívják), de így minden provincia 4 infamy mivel csak a Japán egy provinciájára vonatkozik a CB. Őt viszont nem lehet annektálni, mert valahogy ahhoz az egy provinciához számolja egész Japánt (vassal kérésnél 1200 % környéki war score-t kér). Mivel Japánnak rohadt sok provinciája van így ezt nem lehet bírni.
  • JLH Fans
    A helyesírási hibákért elnézést, tudom hogyan kell írni, csak kapkodtam és elgépeltem.
  • JLH Fans
    Én még sosem, ezekszerint nem szaral gurigáznak, aztarohadt.:)
    Én nemsokára végzek a mostani magyar gammel, utána belevetem magam a japán sógunátusba, kiv leszek ott is bealkot-e vki Európában HRE egyesítése ügyében.

AMúgy azt nem tudtad volna megcsinálni, hogy a kérdéses provinciát eladod valakinek?
  • Petiii94
    petiii.94 a skype nevem ,ha multizni szeretnél.Pénteken valószínű újat kezdünk szóval ha akarsz most gyere.Szívesen várunk mindenkit aki értelmes és komolyan gondolja.

skype méggegyszer : petiii.94
  • horvathb
    Sziasztok. Látott már valaki olyat, hogy a gép magától egyesítette volna a HRE-t. Én most Hindusztánnal vagyok tehát nincs sok beleszólásom Európába és Bohémiának már csak 2 lépés kell az egyesítéshez vagyis már nincsenek választások. Az egész nem is zavarna, ha a nomádok gyarmatosításával ne kerültünk volna szomszédságba és ne kapott volna egy core provinciát, ami miatt megtámadott. Haderők: Bohémia és irdatlan mennyiségű szövetségese: 623000 katona (soha nem láttam ennyit) Hindusztán(én): kb. 200000 volt. Sikerült pár évig fenntartanom (határmenti 3-as erődök, plusz a hegyvidéki védelem Samarkad környékén) és a hatalmas hadiflottámmal majdnem az összes kikötőjüket blokádoltam, így a vereségem beismerésével békét kaptam. Most megpróbálok fegyverkezni ellene (4-es erődök, épületek, Japán elfoglalásával), de ha egyesíti a HRE-t nekem annyi.
  • Hegi90
    én alapból úgy gondolkodok, hogy 3 fajta ország van a játékban aszerint, hogy milyen módon tudja növelni magát gazdaságilag/területben/hatalomban:
    - kereskedő államok (Hollandia, Velence, ...)
    - háborús úton növekvő államok (Ausztria, Oszmán B., Burgundia, ...)
    - kolonizáló államok (Spanyo., GB, Franciao., ...)

Illetve vannak amik egyikbe se vagy többe is sorolhatóak, mint a kisebb gyenge államok. A Birodalomban sok ilyen van, meg a Közel-Kelet Balkán tengelyen is. Ezekkel neked kell eldönteni, hogy melyikbe szeretnél tartozni és úgy erősíted meg őket.

Így ha játszok egy kolonizálóval és megunom, akkor legközelebb már egy másik kategóriába tartozóval fogok játszani. Ekkor nem lesz unalmas.

Persze lehet modolgatni is, de DW óta nem vagyok túlzottan híve ezeknek, mert a DW már teljesen kielégítette a várakozásaimat a játékkal kapcs.
  • moisenator
    Üdv mindenkinek! Kérdés: általában modolni szoktatok vagy csak szimplan bekapcsolodtok valamikor a történelembe? Mert én mindig azt csinalom, es oszinten mar kicsit unalmas. Elkezdtem Aragon-nal a Római Birodalom vissza-hozását, jelenleg enyém a Földközi-tenger nyugati-medencéje, kivéve az afrikai részeket..csak pár tanács kéne hátha újra élvezném a játékot:) Multiznék is szívesen:) Köszi előre is a válaszokat:D
  • Woondyka
    na megvan a problem. elvileg masik mappaba kell tenni es akkor jo... hihetetlen
  • Woondyka
    sziasztok. régen sokat voltam még itt már hónapok óta nem jártam erre de lett egy problémám. soha semmi bajom nem volt a játékkal, viszont most ha el akarom indítani, egyszer csak kidob ezzel: eu3.exe működése leállt. mi lehet a gond?
  • nik1995
    Ha valakinek lenek kedve a nap folyaman multizni (eu3 5.2 beta patch)
    akkor keressen meg skypon
    #
    (Jokesz Nicolas)
  • JLH Fans
    Hoppá, azért a DW és benne a legújabb patch tartogatott pár meglepit az én HTT 4.1 en edződött játékstílusomnak a legelején. Nagyon hamar rá kellett jönnöm pl, hogy egyetlen darab kereskedőt sem érdemes elküldenem, mert 10 ből 1 ha megmarad, és azt is abban a pillanatban túrják is már ki.

Néhány 100 elvesztegetett dukát után fel is adtam ezirányban a kísérletezést. Aztán meg ugye a jó öreg horda...Picikét pislogtam, amikor igen hamar határosak lettünk (na nem jószántamból azaz nem ment el a józan eszem hogy arra terjeszkedjek hanem ő foglalt el mindent tényleg ami létezik a környéken) én pedig Akváriummal meg Erdéllyel együtt is 35 ezer katonát voltam képes kiállítani, ő pedig rámeresztett 4-5 db 20 ezres sereget. Ez még hagyján, de a very hard fokozat miatt a gépnek szép nagy morálelőnye van, szóval a az első 20 ezres serege szépen el is verte az én 30 ezres egyesített hadamat...

Aztán belejöttem a hadakozásba, de kellett 2 háború meg pár év elvesztegetett idő, (volt hogy 0 volt az infamy meg kecsegtető háborús lehetőség is mégsem háboruzhattam mert alig volt katonám és 0 a manpower a hülye horda miatt) mire 2 háború után beláttam, hogy felesleges a sima -5% os vereségre hajtani, jobb lesz ha szépen adót fizetek egy ideig.

Most 1455 ben már helyrejöttek a dolgok, szépen megcsonkítottam Ausztrát,Csehországot és Lengyelországot is, már 10 körüli vazallusom van, és enyém Velence meg Genova is, épp a mentés előtt lett meg a 30 tartomány, nyomtam is egy imperial administrationt.
    Az osztrák és akváriumos aranybányák szépen tejelnek, a haderőm már 70 ezres lehet és szövetségben nyomom a játék legeleje óta Kasztilliával.
    Infamy nemigen megy soha 10 fölé, az infláció elején elszabadult és felment 5 re, de már csak 2.3 és megy lefelé.
  • henimen
    Már rájöttem benne van a wikipédiában amit Andorjan adott.
  • henimen
    Hali!Azt hol tudom megnézni azt hogy melyik területeket kéri?
  • Balfars
    Nekem a legújabb verzió, mely az 5.2-es patch alatt fut csak nagyon nagyon ritkán dob ki hibát.
    Viszont azért szeretem jobban, mint az eredeti DW-t mert itt részletesebb a térkép. Pl Ha kedvem tartja jobban létra tudom hozni nagy Magyarországot :D
  • SuPeRHeRoo
    Ja lol, hát a Steppe wolf modban történnek furcsa dolgok. :D Amúgy egész jó mod lenne, ha nem állna le 10-15 percenként...
  • Balfars
    Hát nekem nem a játék fele, lévén h 2000 évnyi játékidőm van. Kr.u. 11-ben kezdtem. Kíváncsi vok, h milyen lesz ha minden tartomány 999.999 lakosú :D
  • Andorjan
    Balfars leírta 4 hozzászólással lejjebb.
    De megtalálod a pontos listát itt ni
  • Andorjan
    Hát ja, én tuti csaltam volna, és belenyúlok a mentésbe, már 30 év régenstanács után elég türelmetlen voltam (ugyanez jött elő nálam is), de aztán szerencsére..
  • SuperGalaxy
    250?! :O Az a játék fele xd
  • henimen
    Hali!
    Németországot létre lehet hozni? Ha igen hogyan?
  • Balfars
    Na 250 évnyi régens tanácsi uralom után egy puccs leverésével végre felnőtt az örökös. :)
  • Balfars
    Nem hinném, h bug lenne. Eddig sose volt ilyen.

Carthago vok. De megint feljebb léptem, mert már több 240 éve nincs uralkodóm :D
    Volt egy olyan, h lett egy örökös, de aztán rögtön jött egy üzi, h v hagyom meghalni és kapok egy templomot asszem, v küldök egy képzett medicust. Küldtem, de ennek ellenére meghalt. Szal kb 1 hónapig élt az ifjú titán :)