Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
igen a google jo barat de most nem segit 😊
Már évek óta játszom ezt a játékot, a legfosabb államokkal is sikerre jutottam, de ez most nagyon felbaszott.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Más: excommunicated lettem a királyom és baszik megdögleni. Valami tipp? Már vagy 50 éve folyamatosan háborúzok, 4 kölcsönöm van, soha nem fogom már tudni visszafizetni. Ötlet?
Azt hiszem, megmerem kickáztatni, hogy ez a game jobb mint a Rome Total War, bár az régebbi mint ez, szóval nem csoda. De a Rome sokáig a legjobb stratégia volt szerintem.
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Közeleg a tél. Bizony.
A gyarmatosítás érdekes dolog.Elõször költséges ,de hosszútávon megéri mivel gyarmatokon értékes dolgokat termelnek sokszor pl. kávé,cukor,gyapot,dohány,fûszerek,néha ritka esetekben még aranyat is.Olyan területeket szerezhetsz ott be amilyenek Európában nincsenek ,de fontosak kereskedelem szempontjából.Ezek a területek ha vége a kolonizálásnak már akkor ,de pár év elteltével még értékesebbek lesznek.Mindenképp megéri.
A kérdõjeled meg akkor tûnik el azthiszem ha már 500 kolonista él egy telepen.Akkor jön egy felugró ablak és megtudod mit fog termelni az adott terület 😊
Én pár napja kezdtem el EU3-azni. Szerintem egy nagyon jó játék! Most épp Castille-vel nyomom, azonban lenne néhány kérdésem. Elég bonyolult a játék, szóval nem csoda, de élvezem... Arról lenne szó, hogy Észak-Afrikát elfoglaltam és Marocco egyik fele vazallusom a másik fele pedig az enyém.(harántcsíkosan) Már vége a háborúnak és lemondattam az igényét ezekrõl a területekrõl, de hogyan lehet a már eldoglalt területet annektálni?
Most kezdtem a colonizációt, de egyenlõre azt vettem észre, hogy csak a pénzt viszi. Még nem jöttem rá, hogyan lehet belõle profitálni... Még kérdõjel van a colonia nyersanyag helyén stb. Majd még biztos lesznek kérdéseim ezzel kapcsolatban, de egyenlõre ennyi.
Elõre is köszi.
Amúgy meg szabad emberek vagyunk, szabad akarattal, ha nem tetszik, nem kell megvenni.
Én nem mondtam, hogy nem warezolok (fõleg, mivel MO-n saját használatra bármit letölthetsz vagy kiírhatsz lemezre - van is az írható lemezeken jogvédelmi adó), és nyilván várhatok amíg kijön egy all in one pakk. Csak épp nem a legtisztességesebb hozzáállás ez a KIADÓ részérõl, de mindegy. Nyilván attól még fogok EU 4-ezni.
"nem kötelezõ megvenni hogy másmilyen kinézetû katonák harcoljanak egymással."
Nem de azért te ezt nem érzed cikinek?😄 0,9 eurót kérni miden egyes régióért külön-külön? Ez már nagyon kimeríti a smucigság fogalmát😄
Egyébként én ezzel csak azt akartam alátámasztani, miért lesz szerintem az EUIV is 80%-ban ctrl-c ctrl-v az EU3-hoz képest, és dolgoznak rajta még egy picit, de teljes árú játékként eladják. Mert meg kell élni valamibõl, és mivel nem elég széles a felvevõpiac a hardcore történelmi stratégiák terén, ezért lehúzás jön a lehúzás után, hiszen a piacon egyedülállóak.
Attól még amit leírtál kisssss azt nem vitatom.
leírtam a warezt mint lehetõséget és a másik lehetõséget is hogy NEM játszatsz eu3-at végleges verzióig, egyszerûen csak gondolkodni kell és akkor nem húznak le rólad egy zseton pénzt, és ha már a törvényeknél meg a legális szoftvereknél tartunk akkor szerintem itt mindenkinek lenne mit rejtegetnie és neked is.
"Ha meg arra várunk hogy egybe hozza ki, akkor kb. 2011-ben játszottam volna elõször EU3-at."
akkor kérlek szépen 2011 játszottunk volna eu3-al, ennyire képes a paradox õk kitalálnak egy komplex összetett játékot elkészítik aztán kiadják félkészen, késõbb meg hozzá adják azt amit már nem tudtak megvalósítani a kiszabott fejlesztési határidõn belül mert nem lehet egy játékon 12 évet csücsülni(lásd DNF).
szerintetek mi a francért nincsen normális tutorial a játékban? mi a bú bánatért nincs normális leírás, kézikönyv, útmutató a játékhoz? talán azért mert a játékot úgyis bõvíteni fogják ezer meg egy lehetõséggel a késõbbiekben, minden paradox hû ember jól tudja ezt ezért nincs is sírás emiatt a hivatalos fórumon, én sem támogatom azt hogy 4 részben adják ki a kiegészítõket de nem lehet neki mit csinálni, vagy warezolsz addig amíg nincs teljes kiadás/goty aztán megveszed, vagy vársz és mással ütöd el az idõt.
"Ja és akkor még nem beszéltem EU és HOI 3 esetében a fizetés után letölthetõ spritepackokról, amely végképp nevetséges"
nem kötelezõ megvenni én sem dobtam ki pénzt azért hogy másmilyen kinézetû katonák harcoljanak egymással.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Amúgy szándékosan hagyják nyitva a moddolási lehetõséget. Ugyanis így nagyon sok elégedetlen szájat be lehet csukni, mert ha valami zavaró, arra elõbb utóbb egy modder talál megoldást, és így szarhat a problémára a paradox magasról... Egyébként ez más moddolható játékra is igaz, pl. X3 széria.
És én a JÓÉRZÉSÛ modderekrõl beszéltem, tehát nem olyanról, akire véletlenül modkészítési roham jön rá, és eltart másfél óráig...
Egy játékos vásárló is, tehát elvárhatja, hogy a pénzéért valóban új produktumot kapjon. Ha meg arra várunk hogy egybe hozza ki, akkor kb. 2011-ben játszottam volna elõször EU3-at.
" ilyen helyzetekben mindig úgy érdemes megvenni a játékokat ha már kiadták az összes kieget dlc-t javítás satöbbit"
Akkor miért adják ki külön-külön? A te mondatodból is kiolvasható a lehúzás a paradox részérõl.
Igen a 4 kieg után. Tehát, aki frissen veszi a játékot, mert az a teljes árú, és rögtön akar játszani, az ennyi fizetett:
7990 Ft alapjáték
2990 Ft NA
2990 Ft IN
2990 Ft HttT
2990 Ft DW
Ez összesen 19950 Ft. Vagyis majdnem 20 ezer forintért megvettem egy új játékot. Persze, ha megvárom míg akciós lesz, akkor olcsóbban veszem meg, csak épp várok 5 évet. Ha meg warezolok akkor a véleményemet sehol sem veszik figyelembe, mert nem fizettem semennyit. Inkább kussban maradok, és örülök ha nem tör rám a szoftverrendõrség.
Összehasonlítva pár másik játékkal, ahol tényleg volt elõrelépés (mindenhol a megjelenéskori árakat figyelembe véve):
Warcraft III alap+kieg 14 ezer Ft. ( és itt már az alapjáték is nagy elõrelépés volt az Eu2-höz képest)
Crysis 2 9000 Ft.
GTA IV 9000 Ft.
Persze ezek a játékok amik eszembe jutottak, nagyrészt semmi rokonságot nem mutatnak az EU-val, éppen csak nekem ezek a kedvenceim.
Ja és akkor még nem beszéltem EU és HOI 3 esetében a fizetés után letölthetõ spritepackokról, amely végképp nevetséges...
aki meg külön külön megvette a kiegészítõket az magára vessen, ilyen helyzetekben mindig úgy érdemes megvenni a játékokat ha már kiadták az összes kieget dlc-t javítás satöbbit, tessék várni és aztán megvenni a goty-t vagy a complete pakot, a heroes of M&M játékokat is csak úgy volt érdemes megvennem régebben mikor már abba hagyták a kiegészítõk gyártását ez legfõképpen igaz az 5 részhez kiadott javítástengere, szóval aki gondolkodik az kivár és késõbb veszi meg eredetiben a játékod, addig vagy warezban megy a móka vagy mással játszunk ennyi az egész.
mellesleg nem nagyon láttam volna hogy bárki is háborgott volna itt azért hogy menyire hasonló az eu3 és a második rész, akik meg ezt szóvá tették azok is elcsitultak a 4 kieg után és a késõbb játszható állapotba jutott értékelhetö modok láttán.
"Persze ettõl függetlenül 7 euroért akciósan megvettem az EU3-at steamen,"
én meg pc guruhoz kaptam teljes játékként na bumm.
Akkor az Eu 3 mi volt az Eu 2-höz képest?
A másik, amit az arcunkba nyomnak, az a 3d grafika, amit 2007-ben az Eu3-ra is elmondtak, tehát nem újdonság.
A trailerbe ugyanazt a zenét van pofájuk berakni mint a 3. részben, és bemutatnak Skandináviából egy kis havas részt.
Pénzlehúzás lesz az egész, és visszavágnak 100 évet ahogy peti mondta, aztán kiegészítõkkel felduzzasztják, hogy legalább a 3. epizód szintjét megüssék.
Túl kicsi a vásárló vonzereje az Eu sorozatnak és túl gazdag akar lenni a paradox, azért csinálja meg, hogy 0 munkával kiad egy kiegészítõt. Azt, ami az EU3 alapjátékhoz szükséges volt hozzátenni, hogy elérje a DW szintjét, egy jóérzésû modder ingyen megcsinálja. Erre õk kiadnak 4 kieget, darabját 3000 Ft-ért, és azt mondják milyen jó.
Vessétek össze egy Warcraft III kieggel, na az megéri a pénzét.
Persze ettõl függetlenül 7 euroért akciósan megvettem az EU3-at steamen, de biztos nem fogok 12k-t kicsengetni az EU4-ért. Akkor már felrakok egy MEIOU-t vagy Dath & Taxes-t.
én valószínûnek tartom hogy a harc terén és a tartományok terén is sok változtatás lesz.
de hogy ne csak találgassunk, énszerintem azt már biztosra vehetjük hogy az "új" világ térkép folyamatosan változni fog az évszakoknak megfelelõen, nem úgy mint a total war játékoknál hogy vége a körnek és a térkép hip hop átvált téli fagyos kinézetre.
ha van valamilyen új hír ne legyetek restek berakni <#vigyor3>#vigyor3> megpróbálok én is résen lenni hátha lesz még valami újdonság.
volt már linkelve?
Egyetértek azzal amit írtál.Mátyás ,ha meglettek volna ilyen méretû anyagi lehetõségei, zsoldos seregeivel simán megszerezte volna egyész Csehországot a Jagellóktól ,nem csak sSziléziát és még 1-2 peremterületet és Ausztriát is befalta volna sõt a töröknek se lett volna akkora jövõje Európában mint lett.A nyugati hadjáratainak célja nem titkoltan a német-római császári cím volt.Ezzel akarta elérni ,hogy legyen elég ereje a török ellen hosszú hadjáratokba bocsájtkozni.
És srácok igaza van bayardernek abban fõleg ,hogy ti is azt hisztek el amit szeretnétek ,hogy igaz legyen.Tényleg szép és jó az amit leírtatok ,csak nincs valóság alapja.Miért nem maradtak akkor tárgyi bizonyítékok?
Azt meg ne akard bemagyarázni ,hogy egy Károly Róbert ,NAgy Lajos vagy Luxemburgi Zsigmond ,aki nem is magyar dinasztiából származott,lehet magyarul se tudott az õsi hit ereklyéit akarta visszaszerezni nyugatról és visszaállította volna a pogány magyar hitet egy mélyen katolikus Luxemburgi ,aki az elõreformátor Husz Jánost is megégettette és az avignoni pápát meg eltakarította 😉
A legjobb úgy lehet leírni, hogy amiben nagyon hinni akarsz azt elfogod hinni, ha azt állítja majd valaki, hogy a magyar nép fedezte fel Amerikát Európa feldúlása közben mert a tenger partra értünk és hajóra ültünk, akkor valószínûnek tartom hogy elfogod hinni, mert ásatások és az a személy kinek könyvét olvastad ezt írja te is elképzelhetõnek fogod tartani.
De gondolom ezt te se hinnéd el 😊 (de ha mutatnék egy könyvet, és tárgy bizonyítékokat azé elgondolkodnál rajta)
Mi nem azt mondjuk hogy 1400-ban Magyarország egy senki földje volt és nem képviseltünk semmi súly a kontinensen, de azé ne gondoljuk azt se hogy ha úgy akartuk volna felvásárolhattuk volna a vidéket mellettünk avagy oly erõs lett volna az ország egységes hadereje hogy feldúljuk azt.
( A magyar fizetõ eszközrõl még annyit hogy igen volt egy 3-40 éves idõfaktor tudomásom szerint mikor nagyon erõs értéket képviselt, de nálunk is a szokásos dolog a pénz rontást el is homályosította és le alacsonyította a szokványos szintre)
A kultúrák össze hasonlítása meg ismét egy olyan dolog mint ha a jeget és a tüzet próbálnánk… melyik mire jó….
Írtad hogy a hun birodalomhoz képest a római egy primitív civilizáció volt….. hm én ezt azért nem tartom teljesen igaznak avagy részemrõl azt tudom mondani ezt honnan veszed?😄
Kérlek sorolj fel 10 olyan dolgot melyet a hunok találtak fel(eszköz), és 10 olyan épületet mely bizonyítja hogy építkezés terén is fejlettebb voltak a római birodalomnál. 10 olyan városra is kíváncsi vagyok melyet a hunok alapítottak és ma is fent áll?
A hun birodalom meddig is ált fent? Kik is voltak az uralkodóik?
Ha errõl van egy jó könyv mely ezeket leírja kérlek írd meg mert elolvasnám szívesen 😊
A mód al kapcsolatba amiben pl 1300 as években átlehetne menni a régi magyar vallásba …. Hm gondolkodjunk reálisan…. Ha ezt megtettük volna europa akik akkor a nagy „szabadítsuk fel a szent földet” lázba éget még valamennyire erre hogy reagált volna? Egyszerûen a szomszédinknak elég magas labda lett volna hogy ne támadjanak ránk és tegyenek minket vazulussá könnyedén.
Még a 40.000 aranyra azt tudom mondani hogy nem oly nagy összeg mint azt bealítod…..A fekete sereg fenntartása ennek az összegnek a 20 szorosába került kb tudomásom szerint.
Mátyás Király ismét egy olyan kérdés hogy ki tanította /milyen könyveket olvastál/fogadsz el róla.
Én is reagálhatok úgy rá hogy a mi szeretet királyunk nem volt más mint egy megszállott, kinek az volt a célja minél jobban el ismerjék õt mint király, nagy birodalma legyen és egyszerûen olyan háborúkba sodorta bele az országot amiket nem lett volna olyan fontos megvívni. Óriási adókat szedet be hogy a fényûzõ udvartartását fent tudja tartani.
De ez télleg megítélés dolga….A magyar történelembe elég gyakori hogy pár személy túlmagasztal avagy teljesen leír hogy mily haza áruló stb stb….
Így a végére észre vettem elég hosszú lett.... sajna hosszú a gondolat menetem és lehet nem is teljesen helytálló...elõre is bocsánat akik ezzel felzaklatok....
Sajna a mai történelmi kutatások ált mind tartalmaznak cáfolatot 😊
Erre az egyik legjobb pl a brit tudósok kutatásait lehet felhozni:
Hosszas vizsgálás után rájönnek valamire, majd 1-2 nappal késõbb már jön is a cáfolat egy másik brit kutató csoportól hogy hát ennek ép az ellen tétje igaz 😊
Régészeti helyszíneket és még sorolhatnám ^^
+ a magyar monda-mítosz világ, regõs énekek stb..
jah meg az arvisurák 😊
Ki honnan szerzi be az információt, és melyikbe hisz jobban(avagy szeretné elképzelni az "jó" válasznak).