11580
Europa Universalis III
-
Razzia96 #10820 Nah vissza tértem :DDD
Látom mostanában nagyon rá vagytok kattanva a multi témára.
Én is szívesen adnám , csak már elég rég játszottam szóval előtte be melegítek egy kicsit.
jah igen és azóta tudtok már valamit a DW lefordításáról ? :O
vagy más kiegek, játék hírek bármilyen infó jó lenne, csak már nem vagyok képbe azért kérdem.
Jah és ha nem gond én is bele szólnák a vitába ha bár már egy kicsit le késtem, de akkor legyek én a döntő bíró. :PP
Dagadtmaci, az ötleted szerintem nagyon szuper , én támogatlak remélem sok eredményed lesz! Igazán kevesen vannak képbe az igazi történelemmel
el hiszik amit az iskolába a szájukba rágnak, sajnos :/ hát igen ez a rendszer hibája, az a fránya modern kor bűvös bábjátéka.
Nah térjünk is visszaa tárgy hoz Mo. különösen gazdag vidék bármelyik kort is nézve ( ez a Kárpát-medence adotságain alapszik. nem közép Mo. nem a délvidek hanem EGY ha külön külön néznénk őket akkor nem sok hasznát venné senki , nah m1 erről is több száz oldalt tunék írni)
Szóval igenis gazdag vidék a kárpátok, nem csak akkor amikor a magyarok vissza térnék ide ( amit a mai történelem honfoglalásnak hív) hanem teljesen Mátyás koráig az egyik leg gazdagabb europában.( Pl a magyar arany volt a leg értékesebb fizető eszköz, pl a gazdagságra: A Szent Korona vissza szerzéséért a Fukarék (ezt pontosan nem tudom hogy írják csak azt hogy ebből lett a fukar szavunk) 80 ezer aranyat követeltek csak hogy fel tudd fogni az értékeket 40 ezer aranyból akkoriban európában országokat lehetett venni.( sajnos erről a témáról se akarok 10 oldalt írni)
Jah Igen a Nomád életformára vissza tekintve .. a magyarok infra struktútrája meg minden más fejletteb volt az europai társaiknál ha nem tartod igaznak akkor ezt könnyen le írom neked, ugyan is a honfoglalás ha szerinted a kor leg primitívebb dolga akkor tév hitben állsz ugyanis
500 ezer emberrel a szarvas marha stb .. sorolhatnám még mikkel meg tenni több ezer km-et úgy hogy közben a védelmet meg szervezni biztosítani a terepet a többi népcsoportal háborúzni a a szülő nők minimalizálása ( ezt úgy érték el hogy indulás előtt 9 hónappal finoman fogalmazva 2 hónapig nem dughattak , hogy még véletlenül se hátráltassák, stb.. stb ... stb .. sorolhatnám még a dolgokat
ezeket a mai technológiával is szinte képtelenség meg csinálni
vagy pl a Bulcsu ha ezt nem tudod akkor vess magadra ...
akkor sürgősen kezdj el MAGYAR történelmet olvasni ugyanis a Hannibált tudod ki akkor Bulcsut meg istennek kéne tekinteni (ezt is le írnám ugyanis érdekes téme csak sajnos nincs 2 órám. m1 térjünk vissza a nomád népek fejletlenségére gondolom tudod ki a Hunok ? igen rokon nép velünk de lényegtelen, Szóval a hunak a világ legnagyobb és legtovább fentmaradó birodalmat hoztak létre, és a legfejlettebet is ( ha nem hiszed nézz utána erről se fogok 60 oldalt írni)
a Római Birodalom házzá képest egy primitív civilizáció volt.
jah igen és még asszem a hitről vitatkoztatok talán, bocsi hogy pontosan nem emlékszem xD de azért igyekszek.
Szóval ne haragudjatok de a pontos fogalom nem jut eszembe asszem így írják de majd utána nézek nektek. nah szóval a *maikenizmus* az ősi magyar hit ami keresztény a magyar nép keresztény volt
ásatásokban 800 as évekbeli sírokat tártak fel ezekbe a magyar sírokba különböző kereszteket stb.. ket találtak + ezt az elképzelés a rovás írás is alá támasztja ( de ebbe most ne menjünk bele)
És még ezt mondanám addig amíg a nap le menne de szerintem ennyi elég hogy meg győzzek bárkit is
Ám a hit világba még sajnos nem vagyok biztos .. a kutatói munkám során eddig nem nagyon mentem bele a hitvilágba eddig csak az alap dolgokat modtam :) -
Dagadtmaci #10819 Igen, hát sajna ez ezzel jár. Talán próbálj meg kisebb egységet állítani hunting rebel-re, bár nem tudom, mekkora egységed volt, és mekkora felkelések... -
#10818 Na igen, de tök jó, hogy ha Hunting rebels-re van állítva az egység, akkor maga a gép viszi be az ilyen tartományokra... :( -
Dagadtmaci #10817 Én úgy tudom, hogy az attrition akkor van, mikor egy olyan provincián tartózkodik a sereged, ahol kisebb a supply limit, mint amire a seregednek a nagyságától függően szüksége van. Tehát pl. ha 10 a supply limit, akkor a 10 egységnél nagyobb (10000 katonánál nagyobb) sereg elkezd morzsolódni, mert nem tud annyit eltartani a provincia. Asszem így van. Tehát minden egységnek kell 1 supply limit, kivéve a trópusi provinciáknál, ott van valami penalty, asszem 1 egységnek 6 supply limit kell. -
#10816 Valaki el tudná magyarázni, hogy mire kapom konkrétan War Exhaustion-nél az Attritiont? -
Petiii94 #10815 SuperGalaxy,SzQk már sokszor írtam nektek ,de mintha láthatatlan lennék.Nekem van 2 barátom akikkel rendszeresen játszunk. HA van kedvetek csatlakozhattok hozzánk.
petiii.94 a skypem. MSN-t nem használok meg skypon tudunk beszélni egyszerre többen is hagondoljátok csatlakozhattok. -
#10814 Gondoltam folytatom egy régi mentésemet, most itt tartok :D -
SzQk #10813 Üdv!
Ha nekem elmondod, hogy miképp kell, akkor felőlem játszhatunk! :D -
#10812 Na sziasztok, visszatértem! :D
Kéne szervezni egy multit, mert már szeretnék emberek ellen is játszani :) Csak az a baj, hogy én nem nagyon tudok hostolni, mivel elég lassú a netem, de ha valaki magára vállalná az tök jó lenne :D -
Skorzeny8814 #10811 Kipróbáltam, mi történik egyetlen tartomány törlésekor és arra jutottam, hogy amíg a törölt tartomány nem fővárosa valamelyik szereplő országnak, addig nincs gond, egyszerűen tengerrel tölti fel a helyét a játék közben. Erre kellene tehát valami megoldás. -
Skorzeny8814 #10810 Ez már megvan, a provinciák csoportosítva vannak, így csak meg kellett keresnem a definition.csv-ben a legalsó európai provinciát és ez alatt törölni mindent az első tengeri "provinciáig". Beállítottam a default.map-ban a maximális provinciaszámot is a megfelelőre. Az eredmény sajnos csak egy összeomlás lett. Nem működik a dolog. Valami ötlet? -
Skorzeny8814 #10809 Ha már itt tartunk, nem tud valaki egy gyors módszert a provinciák törléséhez ahelyett, hogy kikeresgélem a nevüket és úgy törölgetem mindet? Olyasmire gondolok, hogy egy lista a nevükről az elhelyezkedésükkel a földrészeken. -
Skorzeny8814 #10808 Először is köszönöm a segítséget, kipróbálom. Az én megoldásom egyelőre az, hogy nem vágom le a térkép szélét (ezért nem hiszem, hogy a pozíciókat is módosítanom kellene, de javíts ki ha tévedek), hanem tengert rakok az eltüntetett provinciák helyére. Mivel a tengeren is vannak "provinciák" ezért a nagy eltüntetett rész helyére került tengert egy provinciaként jelölöm meg. Gondolkodtam még azon, hogy elérhetetlen területté teszem, mint mondjuk Kanada, vagy Oroszország északi része (ez jobban is működne szerintem). Ha valakinek van további javaslata, örömmel fogadom. Nekilátok a törölgetésnek... több mint 2000 provincia, ez eltart egy ideig :P -
Andorjan #10807 positions.txt-ben az új térképhez igazítani a dolgokat,
definition.csv-ből kivenni a törölteket (lehetséges, hogy nem lehet ott közben üres hely, ezért, lehet, hogy át kell helyezni - és így nevezni is - tartományokat, így viszont localisation-ban is átnevezések kellenek
default.map-ban helyes értéket megadni legfelül. (ezt sosem tudtam megjegyezni, hogy az mennyi, nyilván a kivett tartományok számával kevesebbet írj...)
Ennyi jutott eszembe, ezeket mindenképpen meg kell csinálni.
nem tudom, fog-e működni ezzel a más mérettel de sok sikert, érdekesnek tűnik.
egyébként a szélekre tengert raktál? -
Skorzeny8814 #10806 Van erre valakinek javaslata? -
josziip #10805 Nem. Valamit úgy elrontottam az In Nominével, hogy nem tudom eleve a gépről indítani csak CD-ről. Letörölni sem tudom, és rátelepíteni sem tudok. -
Dagadtmaci #10804 Ahhoz újra kell rakni a gépet? Csak rá kéne telepíteni a HTTT-t... -
josziip #10803 Akkor értem mi a gond. Sajnos nem tudok váltani, mert lusta vagyok újrarakni hozzá a gépet. Talán egyszer. -
Petiii94 #10802 A korábbi verziókban a gép még nem térített semilyen más vallásokat át a sajátjára.Te tudod ,használni ,de a gép nem fogja.Htt-tőlkezdve már a gép is használja a térítést.
Ha szeretnéd ,hogy az ukránok katolikusok ,vagy a görögök,bulgárok múzulmánok legyenek ,vagy marokkó mélyen katolikus (kasztília általában elfoglalja),akkor térj át HTT-re :P -
josziip #10801 Hali!
EU3 Complete packal játszom (Napoleon Ambitions + In Nomine), és olyan problémám van amit nem tudok mire vélni. Az AI országok nem térítenek! Külföldi fórumon mindig látom hogy a gép megtérítette teljes Oroszországot katolicizmusra, vagy felveszi a harcot a reformáció ellen. Nálam semmit se csinálnak, a reformációnál is csak lázadás és eventek során terjednek a vallások, egyetlen ország sem térít.
Szerintetek mi okozza ezt? Az AI agresszió nagyon magasra van állítva. -
SzQk #10800 Helló! Valaki elmondaná, hogy nem eredeti játékkal hogy tudnék haverommal játszani? Hamachi vagy Tunngle? -
Balfars #10799 Köszönöm a segítséget. Még megnézek vmit, aztán meglátjuk h mi lesz. -
Andorjan #10798 Te tudod, mennyit ér neked a játék, szóval ha úgy érzed, ez sokat rombol az élményen, akkor keress kintaföldi forumokon, hátha. Paradoxplazara úgy tudom, csak akkor írhatsz, ha megvetted a játékot, és beírtad az aktiváló kódot. Nem tudom, ezzel az üggyel hogy állsz, de mint mondtam, te tudod, mennyit ér neked. Egy másik megoldás lehet, hogy írsz ide, ill. keresgélsz ITT
Paradoxon azt hiszem van ilyen support dolog, tehát, ha igazolod a kóddal, hogy megvetted a játékot, segítenek. Sok sikert!
-
Balfars #10797 Köszönöm a tippeid, de sajnos egyik sem jó. :S
A játékot már többször újraraktam, A vidikarimon eredetileg a legfrissebb driver volt, de az is baj volt, most felraktam egy eggyel régebbit, a legrégebbinél frissebbet, ezzel sem jó, vidikari jól megy, megnézték. A gépet meg kb 1-2 napja tettem újra.
Egyszerűen nem értem, h miért baszakszik a játék. -
Petiii94 #10796 Tipp:
1. NE építkezz!!! :D
2. Ha nem bírod ki próbálkozz azzal ,hogy újratelepíted a játékot
3. Nem leeht ,hogy videókártya probléma van?Frissitéseket lehet letölteni ,vagy lehet nincs telepítve videókártyádhoz a lemez?(Ha WIN7-ed van 90% ,hgoy ezt automatikusan megcsinálta)
4.Ha semmi nem jön be ott a jó öreg gép újrahúzás:D
Ezeket tudtam ajánlani.REmélem segítettem.Ha nem akkor ez van ezt kell szeretni;) -
Balfars #10795 Ezt új játéknál és mentett állásnál is csinálja. De az érdekesség, h nekem csak az építési menü előhozatalakor. -
Andorjan #10794 ez, amit mondassz, kicsit aggasztó, mert nekem is előfordult ilyesmi. Nekem az építkezés menünél nem lép ugyan ki, de amikor megyek jobbra-balra a táblák között, akkor van egy, ahol kivág, tehát az utána lévőket sem tudom használni. Azt hittem amiatt van, mert elég régi már a mentés, és talán ez a sok adat, amire figyelnie kell, már sok neki, de ezek szerint lehet, hogy más a gond. Új játéknál ugyanezt csinálja, vagy csak mentésnél? Én meg akartam nézni, de csak azután, hogy végigmentem a magyarokkal, 1500nál voltam már (500-600 körül kezdtem), aztán most kicsit kiakadtam egy idegesítő bugra. (úgyhogy inkább visszaraktam az új drivert, aztán a minecraftra is kiakadtam valamiért, úgyhogy azt hiszem egy ideig hanyagolom ezt a virtuális dolgot...)
Esetleg próbálj új játékot kezdeni, ha eddig nem tetted, vagy ha úgy sem jó, akkor keress újabb, drivert, de még a legfrissebb előttit. Sok sikert, aztán írj, hogy mivan! -
Balfars #10793 HI!
Lenne egy kérdésem. Most, h a kék csíkozás megoldódott egy régebbi driverrel, fellépett egy másik gond, amire talán szintén tudtok vmi megoldást kínálni.
Amikor van magisterem, akkor ha rákkatintok az építkezés menüre azonnal kivág a játékból. Többször felraktam, a driver is kicsit régebbi. Egyszerűen nem értem, h mi a baja a steppe wolfnak.
Tudtok vmi megoldást kínálni?
Köszi. -
Skorzeny8814 #10792 Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy "primityvebb" térképet, ami csak Európára korlátozódik. A térkép bmp fájlait már módosítottam, arra lennék kíváncsi, mit kellene még tennem. Gondolom az eltüntetett provinciák fájljait is törölnöm kellene. Annak ellenére, hogy sokat módosítottam már a játékon magamtól, ekkora módosítással még nem próbálkoztam. Ha valakinek vannak ötletei az megdobhatna velük. (Feltéve, hogy lehetséges ezt megvalósítani)
Előre is köszönöm! -
Petiii94 #10791 Bocsi McCartman nem szoktam átnézni amit írok:S -
McCartman #10790 csak rossz volt nézni , hogy M-mel írta. :-D -
ganges #10789 Helló!
Valaki nem tudja mi lehet a baj?
D&T 7.1 moddal játszom, és nem tudom megcsinálni Ibériát..
Minden felvétel megvan hozzá, de nem történik semmi. Aki játszik ezzel e moddal, tud segíteni?
Köszönöm! -
Petiii94 #10788 Szerintem 3 emeletes társasházakban éltek és a szomszéd népeket az általuk kifejlesztett tankokkal tiporták el:D -
Andorjan #10787 Akkor ugye a magyarok szerinted is jurtákban aludtak télen-nyáron esténként az egész családjukkal együtt, amíg útra nem keltek, mert megunták az Urált? -
Andorjan #10786 Bocsánat, közben sikerült megoldanom. Túl friss a drivered. Illetve nem pontosan ez a hiba, de régebbivel jó lesz ;)
A gond ott kezdődött, hogy felerőszakoltam a minecraftot a gépre, ami nagyon nem volt egyszerű, mert úgy gondoltam, hogy tökre friss a videókari-driverem, nem így volt, aztán frissítettem és bumm, működött a minecraft. Aztán megint eu-zni akartam, akkor észleltem a problémát és sírtam itt pár sort, aztán keresgéltem mindenhol hogy miarák van, és valahol írták, hogy EZ A VIDEÓKÁRTYA NEM KOMPATIBILIS, vagy legalábbis a legfrissebb driver kíséretében (nekem ati radeon hd 4570es videókártyám van, sztem nem szar, meg is lepődtem, hogy miért nem ízlik neki...)
Szóval egy szó, mint száz másik: rakj fel régebbi drivert ;) (négy szó lett, meg egy szmájli.) -
kissssss #10785 ??? :-D -
Balfars #10784 HI! Nekem is a steppe wolfban fenáll az a csíkos hiba. Én kb 3 órája raktam újra a gépet, szal minden driver a lehető legfrissebb. A játékot is már v 3szor felraktam. Nem tudtok vmi megoldást rá?
http://www.majhost.com/gallery/Andorjan/forum/eu_csikos.jpg
(Kölcsön vettem a képedet, mert nekem is ez a hibám!) -
McCartman #10783 NNN -
Petiii94 #10782 Egyetértek veled Jence!
A nomád "ősi hiten alapuló államok" és a keresztény európa közötti külömbséget a történelem megmutatta,szóval ez szerintem nem vitatéma! -
Jence4 #10781 Beleszólok én is megint , a legeslegegyszerűbb úgy felfogni a nomád törzsi és az egy fokkal fejlettebnek tartott nyugati kultúrák közti különbséget hogy a kereszténység nem más mint a Római birodalom hagyatéka ami átörökítette a római jogot , fejlett technikai eljárásokat , egy közigazgatási keretet adott a latin népek helyébe lépő népeknek. A keresztény vallás mint olyan csak a birodalom összetartó erejének szerepét vitte annak utolsó 100-200 évében. De olyan erős volt hogy túlélte magát Rómát és nem véletlen hívták a Német - Római CSászárságot Rómainak.Mi jó időben a Nyugat - Keleti rivalizálskor jöttünk ide és fel is használtak minket felváltva Bizánc-Németrómai császárság küzdelmeiben, és a Császárság belső küzdelmeiben( A vikingekkel ellentétben nem tudták a mai napig egyettlen német településre sem rámondani hogy magyarok dúlták fel ,ellentétben pl a vikingekkkel ( forrás multhavi Rubicon) tehát zsoldosok voltunk akikre az egyesülési folyamat végén nem volt szükség (de vannak akik azt mondják hogy az egyesülési folyamat a viking magyar betörések miatti erős központi hatalom igénye végett indult meg , ez pl a német verzió és ők ezt is tanítják) Géza felismerte hogy a Római keretbe mi is beleférünk csak felkell vennünk a kereszténységet ahol nem annyira a hit mint inkább a nyugati jogrendszer átvétele volt a lényeg és mi királyságként szinte azonnal be is illeszkedtünk , később a német római császár próbált minket vazzalussá tenni de ez nem jött össze neki mert akkor már a német mintára szervezett sereggel kizavartuk őket innen.
Ez nem ment volna az erősebb kutya baszik elven alapuló nomád külpolitikával és az önellátó gazdálkodás nem tudott volna nehézfegyveres haderőt kiállítani. A Bibliára érdemes úgy tekinteni mint ami nem csak az izrael területén élő népek kollektív emlékezetét irja le hanem több más kultúrából is merít főleg az ószövetségben.És szintén nkább az emberi eggyüttélés főbb szabályait taglalja ne lopj ne ölj stb mert akkor Isten rossz szemmel néz rád , mitől félt az akkori ember akinek a homokból kellet kikaparni a búzamagot rengeteg betegségnek fosztogatóknak háborúnak íhnségnek volt kitéve , hát attól hogy ha végre meghal még akkor se hagyják békén szóval IstenFÉLŐ lett és megpróbálta alkalmazni a szabályokat amit (többeközött) Mózes is hirdetett, és alkalmasak voltak arra hogy konfliktusokat mérsékelje a társadalom tagjai között. A középkorban a vallás hasonló szerepet töltött be , az uralkodók Isten kegyéből uralkodtak és ez bizonyos országokban elég is volt a társadalom egyes rétegeinek a monarchiában még a 19-ik században is!!Ha valaki a multon akar elmélkedni nézzen utánna hogy éltek akkoriban az emberek milyen problémáik voltak amik a mai ember fejében meg sem fordulnak , hogy látták a világot. Sok szerzőtől olvasson és sose fogadjon el semmit se tényként hiszen azok az állítások mindig az alkotó szemszögéből íródtak sok kérdést kell feltenni míg eljut valaki addig hogy megkérdőjelezzen vagy elfogadjon valamit , de véleményt csakis akkor szabad írni (tényeknek nem nevezném azokat az állításokat amiket néhol irtok lejjebb , söt azt se amit én írok hiszen eggyikőnk se volt ott és csak korlátozott számú forrásra támaszkodva alkotjuk meg a véleményünket) ha minél több forrás birtokában józan eszünket is bevetve általános értékek mentén(pl az emberi élet maga) alkotjuk meg azt.