Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a legújabb 5.1 patch kell hozzá temrészetesen..

steppe wolf mod hogy' hol tölthetõ le? .. hát www.google.hu és megtalálod😊
de itt van:
http://www.gamefront.com/files/21309410/Steppe_Wolf_1_11_zip

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?545796-The-Steppe-Wolf-(AirotciV)

Engem már egy idelye érdekel Steppe Wolf modja. Honnan lehet letölteni? Na és melyik euhoz jó? In nomine vagy dw?

Köszönöm elõre is. Oltred
SuperGalaxy
A Steppe Wolf remekül felturbózza az alapjátékot, de nekem túlságosan laggol ahhoz, hogy rendesen játsszak vele. Szóval az alap.

Közeleg a tél. Bizony.

Sziasztok,
Szerintetek melyik a legjobb EU3 játék: az alap legújabb patchig vagy a Steppe Wolf kiegészítõs?

Amugy a legújabb patchben találtak már vmi bug-ot? avgy ez már tényleg tökéletes?

Benne vagyok, de ahoz kellene egy nagy cél, amiért érdemes összefogni.

Mitõl függ hogy mekkora a naval limit
SuperGalaxy
LOL Game of Thrones 😄
Am tetszik amit csinálsz 😄 Én is próbálkozom moddolással, és egész jól belejöttem az utóbbi idõben 😄 Ha pl. csinálnák egy ilyen csapatot, akkor szívesen benne lennék!

Közeleg a tél. Bizony.

Mondjuk van benne valami, de akkor megvárom mig mindenki protestáns lesz, a választófejedelmek úgyis a kezemben vannak /még/. De a svájciak nagyon kekeckednek, most is egy kisebb világháború alakult ki miattuk. Meg amit nagyon nem birok, folyamatosan ellenséges kémek tevékenykednek, most egy általános lázadást csináltak nálam.

Nyugi. Így sokkal könnyebb pontokat gyûjteni. Mint császár felszólíthatod a tagokat, hogy térjenek át az igaz hitre (enforce religious unity, vagy ami hasonló). Azt hiszem, azért is kapsz pontot, ha megjön az esze. Ha meg nem, akkor kapsz rá CB-ét, és ha háborúban megvered és áttéríted, akkor 10 IA pontot. Tiszta haszon az egész. Ja, és ha eléggé megvered, akkor még ki is foszthatod. Egyes kis HRE országok sunyi módon hatalmas vagyonokat tudnak ám felhalmozni az évek során az uralkodó háta mögött! :-) Szóval tényleg tiszta haszon az egész. :-)
Mikor végre császárra választanak a HRE-be és elkezdem felszabaditani a HRE országait a pontokért, hát nem akkor kell megjelennie annak a nyavalyás protestantizmusnak? Most meg majdnem nullán vagyok pont ügyileg... Szétvet az ideg komolyan. Nem lehet valamit tenni hogy ne terjedjen, csak üssek szét minden nem katolikust?

Kész!😊
Akkor skandináv legyen?
Ne hülyéskedj már! :-)))

Izland a mai napig a legvikingebb viking államnak tartja magát. A világ elsõ parlamentje is az övék. Az Alþingi, 930-tól. Jó, nyilván ezzel más népek vitatkoznának.

A lényeg az, hogy az addig lakatlan szigeten 874-ben telepedett le a mai fõváros helyén a norvég Ingólfur Arnarson. Aki azért hagyta el Norvégiát, mert összetûzésbe került a királlyal Széphajú Haralddal. Tény, hogy írek és skótok is érkeztek késõbb, de a meghatározó a viking maradt.
Üdv mindenkinek,az érdekelne h multit hogy tudok késziteni? Kell hozzá még valami program?
Szerintem Celtic-be tedd õket. 😊 Izlandon kelták éltek/élnek a mai napig. 😊

Celtic, brtish vagy skandináv? Ezt nem tudom eldönteni.milyen kultúr csoportba rakjam õket.
Régóta gondolkozom egy fiktív ország létrehozásán. Izland, Grönland egy kis részére terveztem.
North Kingdom néven. Skandináv kultúra. Izlandot jobban feldarabolnál, Grönlandból egy apró provinciát kapna. Latin group-ba lenne. keresztény vallással.

Valami csapatba is benne vagyok ha van még valaki aki modolna.
Nyugodtan írjátok ha hibával talalkoztok, vagy van valami ötletetek hozzá. Szeretném majd tovabb fejleszteni.
Köszi a modot!Nálam rendben van vele minden.Zágráb el van gépelve,ill. szerintem Pola az vagy Pula vagy Isztria lenne. De ez csak szõrszál hasogatás részemrõl.
Szerintem az a probléma nálatok mint elõször nálam is volt.
Itt le van írva, hogy lehet orvozolni:
Ha egyikõtöknél mûködik a másiknál nem akkor nem tudom mi lehet a probléma. Mindent bemásoltál a megfelelõ helyre?
Optimálisan a seregen belül ha a lovas egységek maximum fele annyi a gyalogságéhoz képest, mert ha eddig jól vettem észre akkor csatában levonás jár érte ha sok vagy több a lovas egység mint a gyalogos, bár ezzel lehetne vitatkozni, mert már azt is tapasztaltam, hogy minél több volt egy csapaton belül annál ütõképesebb volt a sereg, bár ezt is csak az elsõ 100 évre tehetném, addigra évezredekkel jobb lesz a gyalogos egység mint a lovas. Persze akkor sem szabad kihagyni õket egy seregbõl, mert akkor azért jár tuti levonás egy csatában ha nincsenek.

Oltred
Nekem eddig megy, nincs hiba benne. Megnéztem magától a Hunyadi háztól, nem játszottam sokat vele, de minden ment: új reformok, a térkép. Egyenlõre ennyit vettem észre. Most éppen ezzel az új Magyar királysággal kezdtem egy teljesen újat 1399-tõl, itt ugye Luxemburgi Zsigmond királyunk nálam randomra, van mikor császár, de akkor két keleti-horvát területen nincs core pedig néztem a txt fájlokat és bele van írva, van mikor megint elölrõl indítom a játékot akkor nem császár, ebbõl jön, hogy kevesem a kezdõ prestigem, de minden tartományomra van core.

Hát kb ennyi egyenlõre az észrevételem, 1430 körül járok, írom ha van még valami újdonság. 😊 Köszönöm a segítséget a szerkesztéshez, köszönöm a modot.

Oltred
Épp most tettem fel a modot és Kassa illetve Marosvásárhely 3 részre darabolása nem jelent meg.
Tudsz orvoslást a bajra
Köszi
Valaki kiprobalta már a modot amit felraktam, csak mert nem tudom hogy belepakoltam-e mindent a mûködesehez.
Kevés Infamy és 4 vazalus választófejedelem.
És császárra hogyan válhatok? Itt lép közbe az, hogy vazallussá teszem a választófejedelmeket?

Császárként döntéseketkrendeletet hozhatsz. Ott lehet létrehozni.
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi az optimális hadseregbeosztás?
Most Ausztriával vagyok, és úgy csinálom hogy 2 lovas és 8 gyalogos egy hadseregben, ebbõl van 4.
Melyik területeket érdemes beolvasztani? Gondolom azokat amelyek kultúrája megegyezik az enyémmel. Már vazallusom Horvátország, és Erdély /létre akarnám hozni az Osztrák-Magyar Monarchiát, de Mo. nem akart a vazallusom lenni ezért darabolni kellett. Kár hogy nincs az OMM-re ilyen állami rendelet/
A másik, hogy hogyan lehet létrehozni a HRE-t? Foglaljam el a választófejedelmeket,és tegyem vazallusommá?

Oh, e felett eltekintettem, köszi. 😊
#10571-es hszben le van írva, hogy lehet újra rajzoltatni a térképet. Ha megcsinálod akkor nálad is fog mûködni.
Én meg bemásoltam mindent a leírtak szerint és nem jeleníti meg az új Magyar királyságot, csak néhány névváltoztatást, amúgy minden megy. 😞
Ja el is felejtettem:
Trantorius modját feltelepítettem így a már meglévõ mentések térképein az új területeket gyarmatosíthatatlan területként kezeli a játék.
Jól néz ki. Pláne az a két aranybánya tetszik 😄

Most nem nagyon akarok elkezdeni egy új játékot a magyarokkal mivel már itt tartok egy a napokban indított hadjárattal:

Bizánc, Savoy, Kasztília, Franciaország és Nápoly PU alatt van. Szinte az összes HRE ország a vazallusom és folyamatosan én vagyok a HRE császár 1446-tól (amióta meghalt az elsõ császár).

ELég unalmas lett már a játék mert nincs ellenfelem...
Feltöltöttem az általam készített térképet és a hozzá tartozó kiegészítõket.
JAVASOLT MÁSOLÁS ELÕTT BIZTONSÁGI MENTÉST KÉSZÍTENI AZ ADOTT FILEOKRÓL!

Feljavitott_Magyarorszag_Terkep
Nagy célom az hogy a Game Of Thrones sorozatból megcsináljam a térképet, Westerost.

Egyedi, új országot csináltam már, nem vészes mutatvány 1 óra max ha a térképhez nem kell nyúlni.
Feltöltöm majd, még viszont finomitanék rajta. Este feltöltöm majd.
Én egy teljesn új fantázia világot akarok létrehozni. Egyedül viszint tul sok lenne
szia! kösz
szia! kösz
Szívesen!

Majd ha kész lesz a map, feltöltöd valahová?
Én már régóta gondolkodom egy fun nem zet létrehozásán: New Roman Empire. Egyelõre még nem vagyok benne biztos, de talán nyáron belekezdek. Esetleg még egy egyesült arab nemzetben gondolkodtam, de elõször mindenképp egy rómait akarok kipróbálni. Emellett még azon gondolkodtam, h az empire államformát módosítani kéne, hogy adjon imperialism cb-t(szerintam az ugy lenne logikus). Az uj Magyarország kafán néz ki, ha egyszer úgy döntöl h megosztod velünk, akkor talán végre valahára elkezdek játszani velük is 😊
Nem tudok túlzottan angolul, egyáltalán nem értek a programozáshoz mégis megtudtam oldani. kellõ kitartással ki sakkozható az egész. Az egész logika.
5. lépésnél nem sor hanem oszlop.
Total Commander a kereséshez kell, kiválóan keres file-ok nevei és a file-okban s. megkönnyítheti a dolgodat sok esetben.
(keresés: "alt+F7")
Köszönöm a bánya térképeket!

PROVINCIÁK SZERKESZTÉSE, ÚJAK LÉTREHOZÁSA:

Elõre szólok hogy nem egyszerû! Idõigényes és precíz munka, valamit elszúrsz nem fog indulni a játék, lefagy vagy hülyeségek jelennek meg a térképen. Minden fileról csinálj biztonsági másolatot mielõtt hozzá nyúlsz!

A játék program nyelve, felépítése pofon egyszerû. Nem vagyok programozó sem egy olyan aki túlzottan értene az informatikához, az egész logika.

Szükséges programok:
-Photoshop
-Notepad++
-Excel
-Total Commander

Tanácsaim:
-Írj, jegyzetelj le mindent!
-Biztonsági másolat mindenrõl!!
-Próbáld megérteni a logikáját, onnantól kezdve nem lesz gond.
-Kerüljük az ékezetes betûket a lehetõ legtöbb helyrõl

1. lépés:
Nyisd meg a map/definition excelbe. Itt találhatóak az egyes provinciák azonosítói és a szín kódjuk, nevekkel. A vége felén látható olyan részek melyek mellett nincs név, csak az azonosítóés a szín kódjuk. A játék készítõi megadtak még több száz plusz provinciának a színkódját így csak folytatnod kell. Írd be a nevét az új provinciának.

2. Lépés:
Nyisd meg a map/provinces képet a photoshop segítségével. Ahogy láthatod minden provinciának egyedi színe, színkódja van. A "map/definition"-be megadott színkódot írd be és rajzold meg vele a provinciát oda ahova szeretnéd.

3. Lépés:
A map mappán belül találhatóak azok a txt-k melyek letisztázzák a játékban hogy hol található, milyen idõjárás, stb van az adott provinciában. (pl: balkán, normal winter, stb)
-climate.txt
-continent.txt
-region.txt
Ehhez csupán meg kell nyitnod a fent sorolt txt-ket és beírni a "map/definition"-be megadott 4 jegyü azonosítót az adott helyekre. Érdemes megnézni hogy az új provincia környékén lévõ provinciák hova tartoznak.

4. Lépés:
A map/default file legelején található egy "max_provinces =..." rész. Az ott lévõ szám azt mutatja hogy hány provincia van a térképen, ahány új provinciát csinálsz mindig ad hozzá. Figyelj arra hogy inkább többet írj be MINIMUM 1-gyel mert különben nem fog mûködni. Azaz ha van 1888 provincia a játékba írj be ide 1889-1890-et.

5. Lépés:
Végeztünk a map mappával.
Jön a localisation mappa. Ebbe nyis meg egy számodra szimpatikus file-t(pl: newtext)és gördülj a legaljára. Az elsõ sorba van az amit a program használ a többi sorba az amit a játék különbözõ nyelveken. Írd az elsõbe hogy "PROV...(+a provinciát azonosítóját). Pl: PROV1888
Utána lévõ oszlopokba pedig a rendes nevét. Pl: Sopron

6. lépés:
Végeztünk itt is.
Most jön a "history/provinces" mappa. itt találhatóak a különbözõ provinciákról az adatok(lakosság, épp kié, manpower, stb) Láthatod az elrendezését a txt-nek a nevébe. Elsõ a Provincia Azonosítója majd kötõjel és a neve(ékezetek nélkül) Pl: "1888 - Beszterce"
Itt létre kell hozni egy új txt, ajánlatos azokból a provinciákból létrehozni ami az új provincia mellett található, mert így jóval kevesebbet kell átírnod. A txt-be mnden világos lesz minimális angollal is.
Owner azt jelzi kié alapból a controller meg hogy épp kinek a tulajdona(csikósan áthúzgálva mint mikor elfoglalod háború alatt
Ha valamit itt elszúrsz a játék indulni fog csak a provincia helyén egy üre folt lesz.

7. lépés:
Nem voltam öszinte a végére mégis csak vissza kell kanyarodni a map mappába, a legidõigényesebb és macerásabb részhez a pozicionálásra.
Nyisd meg a map/positions txt a notepad++-szal és a map/provincies-t a photoshoppal.
Ahogy látod a txt-be mindennek megvan a saját koordinátája a pályán. Minden provinciának külön külön. városra, katonai egység érkezésési pontjára, kikötõkre, stb-re.
Az új provinciádat is pozicionálni kell. Ennek belövéét a photoshopba lehet megoldani.
A megnyitott képet sajnos a készítõk jóvoltából függõlegesen tükrözni kell. Gí adja ki a játékba a megfelelõ koordinátákat. FONTOS hogy nehogy úgy mentsük majd el a játék térképét. fordítsuk vissza vagy gajra megy a játék.
A fordított térképen megkeresed az új provinciádat majd a photoshop segítségével pozicionálod(mértékegység: pont)
X a vízszintes
Y a függõleges
A pontos koordinátákat beírod a position tx-be a provinciád azonosítója alá.

---------------

Ha mindent jól csináltál és nem néztél el semmit akkor indításkor mûködi fog és megjelenik.
Tipp:
Mindig nézd meg az új provincia környéki provinciákat, azokból másolva, ellenõrizve gyorsabban fogsz haladni, biztosabb lesz.
Ha hiba van, néz végig mindent az utlsó ékezetig, mertegy apró hiba is gajra vághatja az egészet. Két lehetõség van, vagy 100%os és minden appy, vagy semmi sem fog mûködni.
Üdv!

Rég jártam itt de azért látom, hogy nem állt le az élet.

Ma elõvettem ismét a játékot mivel kedvet kaptam hozzá a topictól 😄

Kezdtem egyet Magyarországgal mivel eddig sikertelen voltam vele...

Viszonylag szerencsésen indult az eleje mivel a csehekkel és az osztrákokkal is azonnal szövetkeztem. Pár hónap múlva már benne is voltam egy elég sokáig elhúzódó háborúban egy csapat német miniállam ellen. Cirka 15 év hadakozás után az összes ellenfelet vazallussá tettem és így megadtam magamnak az alapot a HRE trón fele (3 választó állam is ott volt az ellenségek között 😄).

Csak 1455 körül jutottam a trónra így addig csak óvatosan harcolgattam és próbáltam minél több német államot vazallusommá tenni 😄 Amint bedobta a gép az aliance cb-t máris támadtam. Szinte folyamatosan hadban álltam 1450ig így az állam kassza bevételei szépen gyarapodtak az új vazallusoknak hála.

Most itt tartok:

Van több mint 15 vazallusom amik persze a szövetségeseim. Az osztrákokkal puskaporos a hangulat viszont nem támadnak mert nag a túlerõm.
A cseheket nemrég elgyepáltam mikor beszálltak a Bizánci hadjáratomba a rossz oldalon.

Egyenlõre az infamyt kell csökkentenem mivel az utóbbi háborúk (egyszerre 3 😄) elég sokat hoztak. Elfoglaltam pár olasz egyetemet, Velencét a CoT miatt és természetesen a vazallusok sorait is gyarapítottam. A horvátokat elengedem + Erdély is menni fog. Majd ha vége a regency-nek indul újra az offenzíva.

CÉl egyenlõre: leigázni Európát 😄
Köszönöm, viszont segítség kellene abban is, hogy miként lehet egyáltalán új provinciákat létrehozni. A meglévõket át tudom írni, bár azokat méretezni, mármint a térképen a méretüket nem tudom, hogy kel megváltoztatni. Aki tudja léci segítsen! Amúgy az elkészült Steph wolf féle mod, térkép is érdekelne!

Köszönöm elõre is.

Oltred
Tehát Magyarországon volt arany, ezüst, réz, vas és sóbánya is...