11580
Europa Universalis III
-
Tiramon #5580 Ezen nem kő rinyálni, ez nagyon eccerü. Bemész a history-ba a provinces-hez...és ott szépen kidolgozod a tartományaidat...Minimális angoltudással megoldható:) De ha vmi országot megszüntetsz, pl. erdélyt, akkor töröld ki az első uralkodóját. A diplomacyban is tedd meg a lépéseket. A kinézetre má nem is emlékszek hol van, de az easterngfx-et kell átírni latingfx-re...ezek az épületek:) A seregeket külön kell átírni, az se rémlik, hogy hol...tán a commonban van countries_units...
Én a magyar sereget burgundiba öltöztettem általában, de már rég játszottam Magyarhonnal...:) Variálhatod a zászlókat, az ország színét, sok egyebet...anélkül, hogy külön programot írnál:)
De egyet ne feledj..."if no competition...no game":)) -
Pityuládé #5579 Viszont csökken ha Casus belli nélkül, vagy túl gyakran üzensz hadat, vagy ha megszegsz egy Royal Marrige-t. -
Trantorius #5578 Köszönöm a válaszokat. Nem vagyok túl népszerű a pápánál a 40-es infany-mal és hogy elfoglaltam Rómát..:P -
pecaboy #5577 Jut eszembe, ha infamycsökkentő-vazalluselengedő taktikát használsz, akkor nyilván soha ne építs a leendő vazallus(ok) területére, mert a vazallus elengedése után elvész minden épület ezekben a tartományokban. -
pecaboy #5576 ...és persze alacsony infamy :) -
pecaboy #5575 Sok katolikus provincia, narrowminded, jó kapcsolat pápával. -
pecaboy #5574 Már korábban leírtam nagyjából. Lényeg, hogy COT-kre illetve magas bevételű provinciákra érdemes építeni általában. -
pecaboy #5573 A legitimáció kb. azt jelenti, hogy a néped mennyire fogadja el legális uralkodónak az illetőt. Magától nő minden évben, ill. asszem pluszban nő, ahogy royal marriage-eket csinálsz vagy fogadsz el. Van egy-két dolog, amire hatással van: vidd rá a kurzort és a tooltip leírja a hatásait.
Empire asszem 8-as governmenttől lehet. -
Trantorius #5572 Hogyan lehet Biborosokat(Cardinals) bejuttatni? -
Trantorius #5571 A Trade-t javító épületeket hova érdemes rakni? -
Trantorius #5570 Köszönöm a válaszokat!
A Birodalmi államforma hányas Govermentnél jön ki? Nem mintha egyhamar tudnék változtatni mert annyit trükköztem az infany-mal hogy most már 46 a határom(Despotikus Monarchia +10, Legitimáció +5-6, stb)
Erről jut eszembe, a legitimáció micsoda, mitől nő/csökken és meddig? -
pecaboy #5569 *egy-két -
pecaboy #5568 Azzal kiegészíteném, hogy a fejlesztések sok minden másra is jók, pl. plusz morál, plusz bevétel ésatöbbi. Pénz gyakorlatilag csak annyi kell, hogy ne legyél mínuszban és fenn tudj tartani az adott helyzethez képest normális sereget. Szinte mindig a helyzettől függ, de a techeket nem szabad hanyagolni.
Ezenkívül, ha már ezeknél a csúszkáknál tartunk, egy egy-két provinciás miniállamot nem visel meg szinte semmilyen stability drop, mert egy-kt hónap alatt helyrehozzák; ezzel szemben egy nagyobb birodalmat nagyon is, tehát itt sem árt taktikázni. -
pecaboy #5567 Szerintem stimmel. És nem csak az ottománok ellen :) De gondolom Magyarország esetében ez a legérdekesebb. -
kissssss #5566 (Különböző államformák a Goverment fejlesztésével jönnek majd elő?)
igen
(Havi bevételeimet fejlesztésre költsem vagy hozzam pluszba hogy tudjak építkezni?)
fejlesztésekre mert csak így tudsz később épületeket építeni.
(Az ottománok ellen csak akkor kapok Holy War Cassus Belit ha szomszédos államom?)
ha szomszédos vagy a törökkel akkor automatikusan megkapod(köv hónap elején) a cb-t, vagy akkor is megkapod ha valaki keresztes hadjáratot hirdet ellenük ez esetben nincs szükség arra hogy a szomszédod legyen. -
medve54 #5565 Lehet, hogy rosszul tudom, majd valaki kijavít, ha rossz lenne.
Először is feltételezem hogy keresztény vagy.
A Holy War Casus Belli-t az ottománok ellen csak akkor kapsz (1650-ig), ha ezek közül legalább egy teljesül:
-Szomszédosak legyetek
-Birodalom legyél
-Te légy a Hit Védelmezője
-Esetleg ha a pápa keresztes háborút hirdet -
medve54 #5564 Figyelj arra, hogy a Replace-hez beírandó sorok így kezdődnek: "nr="
Esetleg még az útvonal lehet rossz. Nézd meg hogy hol van pontosan a mentésed, mert amit én írtam útvonalnak az valószínűleg nem jó. És figyelj még arra hogy az "all files" be legyen pipálva
Más ötletem nincs -
Trantorius #5563 Az ottománok ellen csak akkor kapok Holy War Cassus Belit ha szomszédos államom? -
Trantorius #5562 Havi bevételeimet fejlesztésre költsem vagy hozzam pluszba hogy tudjak építkezni?
Különböző államformák a Goverment fejlesztésével jönnek majd elő? -
Trantorius #5561 Beírtam az ismétlődést a programba le is futott de nem csinált velük semmit...Mit ronthattam el? -
Trantorius #5560 Több Cassus Belit kapnék vagy nem kéne törödnöm az infany-val már enyém lenne a balkán és olaszország -
Trantorius #5559 Köszönöm a válaszokat!
Engem egy dolog zavar, hogy erélybe nem raktak aranybányát, de összeségében Mo nagyon erős. 10 év alatt elértem hogy legyen egy nagyon jó bevételem, 45 000 seregem, Ausztriát kiiktattam és nem kell tartanom egyik szomszéd államtól sem. -
#5558 meg az én szkriptem is müködik csak elfelejtettem mondani hogy kettőt rákell kattintani, vagy total commanderrel rámenni és enter. -
Petiii94 #5557 A maszek mod az az ,hgoy valaki magának csinált több provinciát Mo.ból.Pl. erdély 2-3 részre szedte stb.. MEg átállította hitelesebbre a tradegoods-okat és kicsit még csiszolgatott magyarországon.:)
Nekem ez a magán mod kéne :) Nagyon kipróbálnám mert alapból MO-t nagyon gyengének csinálták ,pedig Zsigmond alatt elég jó volt, és sztem magyarország nem keleti tech-es ország!Kinézetet nem lehet átállítani???,Hogy nyugati legyen a baba kinézete meg a városoké...De légyszi valaki válaszoljon! -
pecaboy #5556 Szerintem ott érdemes elkezdeni sorban felépíteni ezeket, ahol magas a production/trade érték. Kivéve az aranytartományok, oda maximum +x jellegű épületeket érdemes (pl. +1 trade vagy +1 production), a +x%-osok (pl. +25%) érdemben nem csinálnak semmit, nem növelik meg az aranytermelést.
Ha csak +x épületeket építesz, elvileg mindegy, hogy hova építed, mert ugye fix értéket ad, de ha azon a helyen van már +x% épület is, akkor oda nyilván jobban megéri, mert mondjuk +25% esetében 125%-os lesz a +1 bónusz is.
Hogy érthetőbb legyen: van A provincia, ahol van 90 aranytermelés, van B provincia, ahol van 2 termelés (nem-aranyból) és van C provincia, ahol van 30 termelés (nem-aranyból). Ha A-ra raksz +1 production épületet, az ottani termelés 1 lesz, mivel aranytartományban alapból nulla a termelés, az aranyat külön kezeli a játék. Ha B-re raksz +1-es épületet, ott 3 lesz a termelés, ha C-re, akkor ott 31. Ha mindezekre raksz még ezen felül egy-egy +25%-os épületet is, akkor az A tartományban 1,25 lesz a termelés (+0,25 változás), a B-ben 3,75 (+0,75 változás), a C-ben 38,75 (+7,75 változás!).
Tehát %-os épületeket elvileg oda kéne rakni, ahol a legnagyobb a termelés, a fix számmal növelőket meg oda, ahol már vannak %-os épületek, de mivel gyakran egyiknek előfeltétele a másik (1. szintű prod. épület feltétel a 2. szintűhöz stb.), ezért általánosságban oda építs először, ahol a legnagyobb a termelés. Kivéve az aranybányákra, oda csak akkor, ha máshova már nem tudsz építeni. Ezenkívül asszem kereskedelmi központokat (COT-kat) is elég szépen feljavítják a trade épületek. -
pecaboy #5555 A mentés mérete akkor nő, ha visszatöltesz. Szóval visszatöltés előtt lépj ki a játékból. Ezenkívül a mentés végén az achievement sorokat kell kitörölni, mert ezek ismétlődnek. Korábban leírtam, hogy mivel kezdődnek ezek a sorok, asszem "nr="-vel vagy valami hasonlóval. Ezenkívül én az achievements.txt-ből is kitöröltem mindent, így asszem már nem gáz, ha esetleg visszatöltök kilépés nélkül (az achievement.txt file-nak viszont meg kell lennie, csak a mérete legyen nulla).
A másik megoldás meg az, amit medve54 írt, gondolom az is működik. -
medve54 #5554 Hát arról a programról nem tudok semmit, de én így csináltam:
Először megnézed az egyik mentésed, hogy mi az ami ismétlődik a végén
Sajnos másik gépről netezek, itt nincs fönn a játék, ezért fogalmam sincs mi ismétlődik a mentésbe, de az a lényeg most hogy megértsd
Tehát ezt látod a végén mondjuk:
Blablabla=1
Blablabla=2
Blablabla=3
Blablabla=1
Blablabla=2
Akkor megnyitod a "Search And Replace" programot
http://www.nodesoft.com/searchandreplace/
Majd a "Directory to search for files"-nél beírod mentés helyét (pl. D:\Program Files\Paradox Interactive\Europa Universalis III Divine Wind\Saves)
Alatta bepipálod az "All Files"-t
Jobb oldalt a "Replace"-nél beírod:
"Blablabla=1
Blablabla=2
Blablabla=3"
Alá a "By"-nál meg kitörlöd ami ott van
Végül pedig "Replace"
Ui: Így a "Saves" mappában minden mentést megtisztít, ha azt akarod hogy gyorsabb legyen akkor az utolsó mentést átmásolod egy külön mappába, és az útvonal megadásakor annak a mappának a helyét adod meg.Ezek után pedig visszamásolod az áthelyezett mentést a helyére -
Pityuládé #5553 Itt már csak egy kérdés van: mi a fene az a Maszek mod? :D -
Petiii94 #5552 vALAKI LÉGYSZI TÖLTSE FEL A MASZEK MODJÁT!!!Newm tudom ki írta h csinált olyan modot ,hogy erdély meg mo egyben van és még vannak új provinciák stb.... -
Trantorius #5551 Előző kommenteknél találtam egy kommentet egy programról(5394) odáig el is jutottam hogy át nevezem vba-ra de hogy futtassam le, milyen progi kell hozzá? -
Trantorius #5550 Most néztem a mentési mappát8 mentésem van de mindegyik 600mb, nem mentettem egymásra a dolgokat, évente 2szer mentek, mitől van ez? -
Trantorius #5549 Nem tudjátok mitől lehet hogy eddig tökéletesen futott a játék, de az elmúlt 2 napba mintha teljesen beszart volna, a mentések több percig tartanak és van hogy befagy betöltés közben. Néztem a mentési mappát 500mb, töröltem is mentéseket hogy ne foglaljon sokat de nem javult meg... -
Trantorius #5548 Átfogalmazom a kérdésem: Hova érdemes elkezdeni építeni Adó/Termelés növelő épületeket és hova érdemes kereskedelmet növelő épületet?
(aranybánya, sűrűn lakott részek, tengerpart, stb) -
Trantorius #5547 A bevételt növelő épületeknél az adó növelőt oda érdemes ahol sok adót szednek míg a termelőt arany bányákhoz vagy ahol értékes dolgot termelnek? -
Trantorius #5546 Erdélyt valahogy rá tudom venni 10 év után hogy csatlakozzon mert jelenleg elég lehetetlen de idegesít hogy külön van...:S -
Pityuládé #5545 Az kiszámíthatatlan, hogy ki ás mikor fog hadat üzenni. -
Trantorius #5544 Ha túl lépem az infany-mat és az emiatt megtámadott országok hadatüzennek, de sikerül győznöm akkor folyamatosan keress valaki mást a gép hogy megtámadhasson vagy abba hagyja? -
kissssss #5543 hát igen régebben nem hiába mondtam azt hogy borzalmas minőségű ez a kiegészítő. -
Pityuládé #5542 Rámész arra a kis pajzsra ami a háborút jelzi. Ott rámész valamelyik országnak a címerére és ott kiadja az adatokat. Ott lesz az War Exes-izé... néven. -
Pityuládé #5541 Na jó. Azt hiszem most megőrülök.
Új játékot kezdtem a Csehekkel. Minden nagyon szépen megy, egészen 1421-ig. Nézem az infamy-t, hát ugye a sok az "Unlawful territory", ezért azokat az országokat felszabadítottam. Lett sok kicsi vazallusom, megnézem az infamy-met, és most TÖBBET ÍR KI MINT ELŐZŐLEG! Jól van, fő a hidegvér, hatalmas összegeket forgattam a seregembe. Mire átléptem az Infamy limitet, addigra a lengyelektől és litvánoktól elcsaklizott területeknek köszönhetően 100 000 manpowerem volt. Számítottam a háborúra, Ausztria, Bajorország és a Teuton-rend egyszerre üzent hadat. Ekkorára azért nem számítottam, de jólvan, fasza csávó II. Ladislav, azonnali ellentámadásokba kezdtem. Időközben betámadott Novgorod is, tehát jól benne voltam a szarban. Nembaj, a háborúk egészen a javamra álltak, csak a seregem létszáma elkezdett fogyni, a kb. 80 000-es össz. haderőből maradt 30 000. Nembaj, nembaj. Éppen kapóra jött a csúszka állítása, tettem egyet a Quality-re. Erre kijön egy event, aminek az a vége, hogy -100 000 manpower. Hátmondom... Csak néztem ahogy a seregeim nem kapnak semmiféle utánpótlást, ahogy a felbérelt zsoldosaim kiszívják teljesen a véremet... A háború vége az lett, hogy mindenféle békefeltételt el kellett fogadnom, mert a Legitimacy 0 volt. Annyi mindent lecsatoltak, hogy nekem maradt összességében Bohemia és Morvaország. Szép kis AAR nemondom.. Az elején rögtön feldarabolnak.