11580
Europa Universalis III
  • Trantorius
    **Van olyan rang/vezető/uralkodói rang hogy Kormányzó, mert akkor Hunyadi Jánostól kezdeném a modot?
  • Trantorius
    ***Modnak szívesebben csinálnám meg, ha tudnátok benne segíteni...
  • Trantorius
    Hello!
    Szeretnék készíteni egy modot, vagy csak átírni a játék pár részletét(attól függ melyik az egyszerűbb) és szükségem lenne a segítségetekre.
    A mod 1458-tól kezdődne Hunyadi Mátyás uralkodásától és egy alternatív folytatásként a Hunyadi Házat vinné végig a történelemben.
    1. Hogyan lehet királyi családfát beállítani egy adott országnál, hogy kik kövessék egymást a trónon?
    2. Hogy lehet létrehozni Eventeket(Egy bizonyos időbe fellázadjanak a tartományok, vagy hogy Centralizáció -1, Cassus Beli,stb)?
  • Pityuládé
    Tökmindegy, hogy itt hová biggyesztjük be a provinciát?
  • reywind
    A map könyvtárban van egy cache könyvtár. Azt ürítsd ki. A program újragenerálja a térképet és megjelennek a jó provinciahatárok.
  • Trantorius
    (Amúgy Erdély kettészedésén vagyok éppen, Banat-ot meg Mo-hoz csatoltam)
  • Trantorius
    Sikerült megcsinálnom. Annyi problémám lenne hogy egy povinciát ketté szedtem, minden remekül működik rajta viszont a két provincia között nincs fekete elválasztó vonal mint a többi provinciánál, ez mitől van?
  • reywind
    Position editor:
    positions.txt-be (map könyvtárban) bele kell tenned az új provincia számát:
    [a szám] = {
    text_position = {
    x = 3111.120000
    y = 1555.226667
    }

text_scale = 2.500000
    city = {
    x = 3117.653333
    y = 1552.080000
    }

unit = {
    x = 3111.653333
    y = 1550.533333
    }

trade = {
    x = 3119.413333
    y = 1543.280000
    }

manufactory = {
    x = 3099.893333
    y = 1546.800000
    }

}
    tök mindegy milyen értékek vannak benne.
    A province.bmp-t függőlegesen tükrözni, ha divine wind-ed van, mert akkor fejjel lefelé mutatja a program.
    Ha a program elindul és ráböksz az új provinciára, akkor egy ablak nyílik, ahol felül lesz a vélhetően tök üres provincia, alul meg felsorolva a name/port/city/stb az általad beírt értékekkel, mellette végig, hogy edit position..., ha erre ráböksz (maradj is rajta egy picit, mert néha nem müxik), akkor utána ahova böksz az egérrel a provincia képén oda teszi a cuccot.
    Fontos még, hogy a default.map-ba (map könyvtár) az első sorban benne legyen a max_provinces = [a maximális provincia +1]
  • Trantorius
    Köszönöm a segítséget amúgy, jók ezek a progik, csak rákell jönnöm mi hogy van:)
  • Trantorius
    A Poziciós programnál kiírja bal oldalt az 1883-as provinciát, ha rákattanok mutatja alul a nevet, de semmi többet, nem hajlandó megnyitni hogy beállítsam.
    Ugyan ez a helyzet a másik programnál, rákattintok a térképen a provinciára de nem történik semmi, nem villog, nem nyílik meg...
  • Trantorius
    Sikerült felvetetnem, viszont csak a provincia nevét írja ki, nem hajlandó megnyitni hogy beállíthassam a koordinátákat, ez miért van, mit állítsak még rajta?
  • reywind
    Csak szerkeszteni
  • reywind
    a position editorral tudod a provincia port/city/unit/trade/manufacture pozíciókat beállítani (feltéve, ha a position.txt-ben felvetted a provincia azonosítót).
    Egy apróság. A position editor lehet, hogy a régi province.bmp alapján müxik, vagyis függőlegesen tökröznöd kéne a province.bmp-t.
    Kifagyni lehet azért fagy ki mert rosszak a port/city/unit/stb koordináták.
  • Trantorius
    Sikerült megnyitnom mindent. Ebbe lehet új provinciákat is létrehozni vagy a meglévőket lehet velük szerkeszteni?
  • Trantorius
    Nem teljesen értem a prgoram működését, az elérési útvonalat elvileg még megtudtam adni, de ennél többet nem sikerült tennem vele..Mit hogyan kell?
    Amúgy csináltam egy új provinciát, elvelg mindenhova beírtam ahova csak lehet, megadtam mindent, de a játék inditásakkor befagy a játék..valamit elszúrtam..:S
  • reywind
    ebben van position meg scenario editor (utóbbival a provinciákat lehet szerkesztgetni kényelmesebben)
    mindkettőnél be kell állítani az eu3 útvonalát
  • reywind
    előző mellé...
    inkább
    http://students.ou.edu/M/Michael.D.Myers-1/games/eu3/utils/index.html
  • reywind
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?338632-Positions-Editor
  • Botond #5762
    Történelmi események, amiket változtat a térképen, ha későbbi időpontban kezdesz. Ha ezt kitörlöd mondjuk ebből a mappából, és mondjuk 1521ben kezdesz akkor lvl1 fort lesz a provinciában, ha benne hagyod, akkor ez a sor

1520.1.1 = { fort2 = yes } # Rural fortress Biertan (15-16th century)

lvl2 fortot csinál 1520 január elsejei kezdés után.

Angolul gondolom nem beszélsz egy kukkot sem. Így azért komoly kihívás lesz. :)
  • Trantorius
    Province mappába a provinciáknál mik ezek az alján, ezek fontosak vagy töröletem ha új provinciát csinálok?

1450.1.1 = { citysize = 9120 }
    1487.1.1 = { temple = yes } # Cathedral of Saint Michael
    1500.1.1 = { citysize = 7068 }
    1506.1.1 = { revolt = { type = nationalist_rebels size = 2 } controller = REB } # Szekely rebellion
    1507.1.1 = { revolt = {} controller = TRA } # Estimated
    1514.4.1 = { revolt = { type = anti_tax_rebels size = 0 } controller = REB } # Peasant rebellion against Hungary's magnates
    1514.10.1 = { revolt = {} controller = TRA } # Estimated, the rebellions is put down by Szapolyiai
    1520.1.1 = { fort2 = yes } # Rural fortress Biertan (15-16th century)
    1528.1.1 = { add_core = TUR }
    1530.1.1 = { constable = yes }
    1541.1.1 = { capital = "Alba Iulia" }
    1550.1.1 = { citysize = 7822 marketplace = yes }
    1551.7.19 = { owner = HAB
    controller = HAB
    add_core = HAB
    } # Ferdinand gains Transylvania from Treaty of Weissenburg
    1556.10.1 = { owner = TRA controller = TRA } # Isabella Jagiello is restored as queen of Transylvania
    1562.1.1 = { revolt = { type = nationalist_rebels size = 1 } controller = REB } # Szekely rebellion
    1604.1.1 = { owner = HAB controller = HAB }
    1604.10.1 = { revolt = { type = nationalist_rebels size = 1 } controller = REB } # Estimated, rebellion (Stephen Bocskai) against Austrian rule
    1606.6.23 = { revolt = {} owner = TRA controller = TRA } # Stephen becomes prince of Transylvania
    1620.1.1 = { fine_arts_academy = yes } # Reached a high point culturaly
    1621.1.1 = { fort3 = yes } # Miko Fortress
    1650.1.1 = { citysize = 6982 }
    1690.1.1 = { capital = "Cluj-Napoca" }
    1699.1.1 = { owner = HAB
    controller = HAB
    add_core = HAB
    remove_core = TUR
    } # Ceded to Austria
    1700.1.1 = { citysize = 7640 }
    1703.1.1 = { revolt = { type = nationalist_rebels size = 1.5 } controller = REB } # Kuruc rebellion, led by Francisc Rakoczy
    1711.1.1 = { revolt = {} controller = HAB } # The treaty of Szatmar, Austrian governors replaced the prince of Transylvania
    1744.1.1 = { revolt = { type = heretic_rebels size = 2 } controller = REB } # Visarion Sarai stir up an orthodox rebellion against the Uniate church
  • Trantorius
    A koordinátákat mivel tudom belőni ha új provinciák városait akarom elhelyezni?
  • Trantorius
    :(
    És nincs kedved megcsinálni hogy működjön?:D
  • Pityuládé
    Nem, nem mükszik :P
  • Trantorius
    Szerintem igen.
    Csináltak már valami programot hogy a DW-ből tovább lehessen vinni mentést a V2-be?
  • Pityuládé
    Működik ez a Victoria 2-nál is?
  • Trantorius
    Köszi, a localization-ba hogy állítsam be a koordinátákat? Honnan tudjam mi hol lesz?
  • Trantorius
    Hogy lehetek egy kereskedElmi ligábaN MONOPOL HELYZETBE, ÉS AZ MIT JELET?
  • reywind
    Ha meg megnézed a stabilitásuk 1 grammot nem változott. Ez nem bug, ez feature: Idióta az ai.
  • reywind
    Azért ennél többet kell tenni.
    - Javaslom, hogy a definiton-bol vedd a színeket.
    - van még olyan, hogy location.txt, ahol be lehet állítani, hogy hol legyen a port/city/unit/manufactury/trade
    - A default-ba át kell írni az első sorban az értéket az új max provinica azonosító + 1-re
    - A history könyvtárban létre kell hozni a provincia infóját (provincia azonosítóval kell kezdődnie).
    - a localization könyvtárban vannak a név hozzárendelések, ide be kell írni a PROV[provincia azonosítója], majd pontosvesszővel az elnevezését (13x, de elég az elsőt kitöltened).
    kb ennyi
  • Swarczi
    pecaboy(chrome-ban nekem valamiért nem működik a "válasz erre" funkció): Köszi h elmondtad ezt az obscure documents-es hódítást, én erről eddig nem tudtam, a kémkedést csak patrióták támogatására meg adminisztrációs beszivárgásra használtam-majd a következő játékban kipróbálom. Primitív törzsek ázsiában nincsenek, de nekem könnyen ment az ázsiai terjeszkedés mert Ak-koyunlu(remélem jól írom le) rohadt sokat hódított, ellenük meg volt cb-m(valamilyen törzsi állam volt). Én manufaktúrákat csak kb. 1600-ig építgettem, onnantól kezdve kaptam egy csomót a HRE meg a francia integrálás miatt.

A hadi tradícióról: igazából én sem figyeltem hogy miért kapom, de volt h egy kisebb nemzetek elleni háborúkor 7-8%-ot is nőtt. Nekik meg nem volt annyi katonájuk hogy ennyit nőjön, habár lehet hogy azért kaptam mert szinte veszteségek nélkül lealáztam őket-azért + 10-15 land teches előny nem akármi. A várakat most már csak lerohanni szoktam, nincs türelmem kivárni a sok éves ostromidőt.

Én most egyébként havi 130as mínuszban vagyok(háborúban 160-180), kb.4200-as éves bruttóm, ebből kiszámítható mennyi az éves jövedelmem. 1ébként minden pénzem a kutatásra megy, és csak néhány kis nemzet van a közelembe technológiai szempontból.
  • pecaboy
    Találtam egy bugot a játékban. Ugye perszonálunióban vagyok a franciákkal (ugyanaz a királyuk, mint nekem). 200-as viszony, szövetség, átjárási jog, meg minden, ami kell. Megtámadok egy református országot, erre a franciák nekem támadnak, mert ők a református hit védelmezői... Nem túl életszerű, hogy ugyanaz a király az egyik országával megtámadja a másikat.
  • Trantorius
    Új provincia készítéséhez elvileg szükség van arra a mappára amit te mondtál és a Map mappára. Ott néz körül, hamar rá fogsz jönni.
    A lényege hogy van egy kép Province néven, rajta különböző színeken prvinciák. Ott kikeversz valami szint majd berajzolod ahova akarod a provinciát. A kikevert szint beírod a "definition" nevű fájlba, a táblázat megfelelő részeibe, majd a map mappába lévő más dokumentumokba is beoperálod az új provinciát. a legtöbb helyre a provincia számát kell majd beírnod.
    ebbe a játékban ezt még nem teszteltem, de egy régebbi Paradoxos játékban így volt.
    Rémlik valami kordináták is és valami program ami kell hozzá, de abba már nem vagyok biztos, aki többet tud erről vagy feltünt valami amit kihagytam az írja meg legyen szíves!:)
  • Petiii94
    Akkor HTT mappába tegyem be???
  • reywind
    Ehhez képest anno volt arany és ezüst kereskedés és a bécsiek szépen kerestek rajta.
  • pecaboy
    Nem működik a hivatalos fórum szervere :( Költözés van.
  • pecaboy
    Így van. Az arany az speciális nyersanyag, a productionnál olvasható a belőle származó bevétel.
  • Zbence111
    Köszi a segítséget.:)
  • Karcsi9104
    Ezzzel nincs semmi baj, mivel az arany nincs benne a CoT-okban, ezért nincs kereskedelmi értéke. Ha megnézed, a többi provinciában is ez a helyzet az egész világon.
  • reywind
    Hmmm.. próbálom alakítani a modomat, csak úgy néz ki, ha történelem-korrekt akarok lenni, akkor nagyon gyengére sikeredik az ország:
    - nem nagyon vannak királyi birtokok, vagyis a base_tax a béka segge alatt található.
    - az aranybányákból az arany kb 3 felé megy: Lengyelország (elzálogosítás miatt), Bécs (a fuggerek miat, na ezért van ott 14-es base tax), Erdélyi szász városok. A király meg nem lát belőle gyakorlatilag semmit (ezüstbánya detto).
    - a produkció nem magas, mivel a lakosság alig 10%-a élhetett városokban és foglalkozhatott ilyen dolgokkal
    - a kereskedelem meg hát... ott volt Bécs.

Isten tudja Mátyás Királyunknak hogy sikerült mégis...

Próbáltam egy megoldást, hogy kétfelé szakad az ország, de az történt, hogy Austria (meg 2 tonnányi szövetségese) vagy szövetséges lett és megtámadta az új országot vagy elfoglalta a régit...
    A felkeléses rész nem jött össze...
    Most megpróbálom kis mértékben apróbb döntésekkel...
  • reywind
    Ennek az az oka, hogy az nem DW-re készült, hanem HT3-ra.