Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok BUÉK
tudna lécci vki egy linket adni no time limit patchra az IN Nomine-hoz
Elõre is kösz
tudna lécci vki egy linket adni no time limit patchra az IN Nomine-hoz
Elõre is kösz
Szépen össze hoztad eddig,hányba kezdted?
én is megmutatom neked a mostani játékomat a Mamlukot:
Csak 1 picit csaltam benne de tényleg ám!😄
én is megmutatom neked a mostani játékomat a Mamlukot:
Csak 1 picit csaltam benne de tényleg ám!😄
Szépen össze hoztad eddig,hányba kezdted?
én is neked a mostani játékomat a Mamlukot:

én is neked a mostani játékomat a Mamlukot:

Sziasztok!
Eloszor is mindenkinek BUÉK! 😊
az én kis Perzsiám a HttTben
http://img442.imageshack.us/i/eu3game2010010120140748.jpg/
http://img706.imageshack.us/i/eu3game2010010120141576.jpg/
Eloszor is mindenkinek BUÉK! 😊
az én kis Perzsiám a HttTben
http://img442.imageshack.us/i/eu3game2010010120140748.jpg/
http://img706.imageshack.us/i/eu3game2010010120141576.jpg/
Igen épp ezaz. Ha sokat diploannektálsz nehéz helyzetbe kerülsz 😉
Magna mundi jelenljen már megy ,addig ki sem próbálom a httt-t<#banplz>#banplz>
Magna mundi jelenljen már megy ,addig ki sem próbálom a httt-t<#banplz>#banplz>
BUEK!
I.C.ram: kerestem errol infot, manualban, mindenhol, semmi. Majd ha elerem ezt a csuszkak buzergalasaval, leirom 😊
Marci1111: azt hiszem 40 folotti viszony kell, es annektalodik idovel.
I.C.ram: kerestem errol infot, manualban, mindenhol, semmi. Majd ha elerem ezt a csuszkak buzergalasaval, leirom 😊
Marci1111: azt hiszem 40 folotti viszony kell, es annektalodik idovel.
Saor Alba
ja és BUÉK!!!
ja a másik amit szeretnék kérdezni hogy Perszonál Unióba vagyok a Khivai kánsággal (õ a kissebik fél) és már a negyedik uralkodóm uralkodik 1huzamba ott,már vagy 60-70 éve és az a kérdésem hogy mikor fog annektálódni???Vagy mikor lesz szabad önálló uralkodója???Ja igen és teljes legyen a kép én még nem raktam föl az új módot csak a Completet használom(egyenlõre)
Ha jól emlékszem, ilyenkor létrejön egy újabb Pápai állam valahol. De ez lehet hogy csak a régebbi verziókban van így.
Mindenesetre a válasz szerintem nem, attól hogy bekebelezed a Pápai államot, még nem szûnik meg a pápaság intézménye.
Azt nekem csak a HtT-ben sikerült megszüntetni, amikor a Pápai Állammal elfoglaltam egész Itáliát, és létrehoztam Isten Államát 😊)
Mindenesetre a válasz szerintem nem, attól hogy bekebelezed a Pápai államot, még nem szûnik meg a pápaság intézménye.
Azt nekem csak a HtT-ben sikerült megszüntetni, amikor a Pápai Állammal elfoglaltam egész Itáliát, és létrehoztam Isten Államát 😊)
Lenne 1 apró kérdésem.
A Mamluk birodalommal vagyok és a határ már róma fölött van.Na most az lenne a kérdésem ha bezúzom a pápai államot akkor a keresztény országoknál a pápairányitás lehetõség el fog veszni?Mert elvileg az lenne a logikus ha nincs már pápa mert ugye ami nincs azt nem lehet befolyásolni/irányitani.
A Mamluk birodalommal vagyok és a határ már róma fölött van.Na most az lenne a kérdésem ha bezúzom a pápai államot akkor a keresztény országoknál a pápairányitás lehetõség el fog veszni?Mert elvileg az lenne a logikus ha nincs már pápa mert ugye ami nincs azt nem lehet befolyásolni/irányitani.
10 evente lehet allitgatni kb, nem gond a csuszka. Mindent kozepre lovok be kb, es megkapod a "kiegyensulyozott politika" (v. mi a fene) bonuszt 😊
Saor Alba
Tegnap(dec.30.)letöltöttünk egy teljes verziót a HttT-rõl, mert a szüleim nem bíznak az angol oldalakba, hogy lehet több pénzt vesznek le, mondjuk én hiába mondtam, semmi.Esetleg valaki nem tudja, hogy mikor jelenik meg Magyarországon?
Pedig tényleg így van. A reputationt szerencsére eventtel , ideákkal és udvari emberekkel lehet csökkenteni, sztem 1 kis türelemmel így is simán lehet hódítgatni. A politikai "csúszkák" már 1 nehezebben megvalósítható téma.
Tenyleg? En MMP2-vel tolom ott nem igy mukodik (vagy nem tunt fel - bar az kizart hogy ne tunjon fel... <#zavart1>#zavart1>).
Saor Alba
Mármint az a marhaság, hogy diploannex-szal csökken a centralizáció.
IN óta már nem éri meg. Minden diploannex-szal egyet csökken a centralizáció. Kész ráfizetés. Inkább 10 badboy, mint -1 centralizáció. Mondjuk ez is egy marhaság.
Mert csak akkor lehet annektálni ha 1 azaz 1db tarománya marad,nekem is ez a problémám most 😞 Vedd el az összes tartományát a fõvároson kívül és majd késöbb annex,nincs mit tenni sajnos😞
Mik a feltételei egy ország bekebelezésének? Mer enyém már az összes területe Marokkonak, a katonái ott poroszkálnak szanaszét(mer ugye azok nem tûnnek el, ugy mint a HoI-ban) És még igy se lehet bekebelezni.Mért?
Meg ez csak játék, milyen uncsi lenne, hogy ha 100 év alatt tiéd lenne az egész Világ.Akkor nem érné meg nekik eladni.
IN-ed van vagy HttT?Mert sztem a HttT-ben már nem lehet annyit unatkozni.<#hamm>#hamm>
IN-ed van vagy HttT?Mert sztem a HttT-ben már nem lehet annyit unatkozni.<#hamm>#hamm>
Lengyelországot 3-szor 3 részre szabdalták, nem egyszerre.
Meg ott inkább politkusok, mintsem katonák harcoltak, a lengyeleknek meg kellett adni magukat, vagy Orosz+Porosz+Osztrák katonák felégettték volna az egész országot.Hab a tortán, hogy a (mivel Nemsei Köztársaság volt) 3 nagyhatalom beleszólt a lengyel herceg választásába, meg nemcsak lengyel volt a lengyel herceg.Pl. Nagy Péter orosz cár, II.József osztrák császát(Magyar, és cseh király, stb..)Meg II.FrigyesEzen uralkodók annektálták a lengyeleket.
Egyébként a valós világban nem tartományokat foglalnak el, hanem négyzet km-eket <#crazya>#crazya>
A törökök meg olyan nagy katonai erõvel bírtak, még a Katolikus Liga meg az ilyesmi szövetségesek sem tudták 1699-ig legyõzni.Akkor legalább egész Európa minket figyelt, nem úgy mint most.
<#nevetes1>#nevetes1>
Meg ott inkább politkusok, mintsem katonák harcoltak, a lengyeleknek meg kellett adni magukat, vagy Orosz+Porosz+Osztrák katonák felégettték volna az egész országot.Hab a tortán, hogy a (mivel Nemsei Köztársaság volt) 3 nagyhatalom beleszólt a lengyel herceg választásába, meg nemcsak lengyel volt a lengyel herceg.Pl. Nagy Péter orosz cár, II.József osztrák császát(Magyar, és cseh király, stb..)Meg II.FrigyesEzen uralkodók annektálták a lengyeleket.
Egyébként a valós világban nem tartományokat foglalnak el, hanem négyzet km-eket <#crazya>#crazya>
A törökök meg olyan nagy katonai erõvel bírtak, még a Katolikus Liga meg az ilyesmi szövetségesek sem tudták 1699-ig legyõzni.Akkor legalább egész Európa minket figyelt, nem úgy mint most.
<#nevetes1>#nevetes1>
Én általában a reputationt át szoktam írni 0-ra,máskülönben számomra unalmas mivel ha annektálok ad vagy 5 reputationt ami qrva sok idõ míg lemegy.Amúgy szrintem hülyeség volt belerakni ezt hogy nem lehet annaktálni normálisan,mert a valóságban is volt egy csomószor olyan hogy beannaktáltak 1 országot pl: A lengyel kirányság 3 részre szabdalása a 18 század végén,vagy a török,tatár hódítások tehát sztem ez 1 elég nagy baromság volt a készítõk részérõl...
Az meg nem spotrtszerû.
Mondjuk nekem IN-em van, és azt vettem észre, hogy ha egy lázadásból külön nemzet lesz, nem lehet annexálni, ha elfoglalod.
Mondjuk nekem IN-em van, és azt vettem észre, hogy ha egy lázadásból külön nemzet lesz, nem lehet annexálni, ha elfoglalod.
Az alapjátékban így van, a modokban meg azt csinálnak amit akarnak szal bármi lehet 😊
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Ez nem úgy van, hogy a fõváros marad független, de a többi átlerül ahoz az országhoz amelyik elfoglalta?
Nem tudom, hogy ez most is így van-e, elvileg a "turbó annex" módszert a kiegekben már letiltották. Ennek ugye az volt a lényege, hogy az ember az adott ország fõvárosán kívül mindent elfoglalt, és minden seregét levette az ellennek. Majd miután csapatok nélkül maradt az el nem foglalt fõvárosában elkezdett lázadást szítani. Ez elõbb utóbb sikerült. Amikor a lázadók elfoglalták az ellenség fõvárosát, akkor új kormány alakult. Ez automatikusan békét jelentett, de úgy, hogy az ellenség új kormányzata feladta az elfoglalt területeket. Így lehetett a 100 %-os határt megkerülni a békekötéskor.
Aztán persze volt olyan verzió, hogy magas war exhaust-nál az ellen automatikusan elfogadta a vazallussá tételt, bármekkora áldozatot is jelentsen neki a béke. De már ez sem mûködik, ezt is "javították".
Aztán persze volt olyan verzió, hogy magas war exhaust-nál az ellen automatikusan elfogadta a vazallussá tételt, bármekkora áldozatot is jelentsen neki a béke. De már ez sem mûködik, ezt is "javították".
Biztos át lehet, de nem tudom, hogyan.
Mondjuk egy országot bármikor átírhatsz a mentésben, hogy hozzád tartozzon, de ez nem túl sportszerû...
Mondjuk egy országot bármikor átírhatsz a mentésben, hogy hozzád tartozzon, de ez nem túl sportszerû...
Ha mindenét elfoglalod és sokáig szal évekig nem kötsz vele békét akkor hajlamos a szétesésre, ergo a fõvárosán kívül mindent megkapsz. Ez pl egy török birodalomnál számodra a játék végét jelenti mert a reputation-od olyan magas lesz hogy sorra kapod majd a hadüzeneteket, és sajnos nem bírsz olyan gyorsan békét kötni mint ahogy kapod a köv. hadüzit. Ez a végtelen háború felnyomja a war-wearniesed + mivel mindeki utál a sok ellenséges kém miatt minden hónapban minimum egy lázadás tör ki a területeden, és sajnos van köztük 10k körüli is amit nem biztos hogy az amúgyis éjjel nappal küzdõ hadseregeddel leakarsz ütni, ezért ezek a 10k-ás lázadó seregek vándorolnak sorra a provinciáidon 😄 ( jó kis saját tapasztalat )
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Vagyis, hátnem érdemes.
Nem.
Üdv!Azt szeretném kérdezni valakitõl hogy át lehet-e írni valahol hogy egy Országot ne csak akkor lehessen Annektálni,hogyha csak 1 tartománya maradt?
nagyon szépen köszönöm a segítséget
fogsz egy szállító hajót ki viszed arra a tengere amelyik határos azzal a provinciával amelyiken a ezreded van ki választod az egységedet rá irányítod a kurzort a hajóra ekkor meg jelenik egy kis horgony a kurzor mellet ez jelzi hogy mehetnek kattintasz és már mennek is a hajóra 1 szállító hajó = 1 ezred.
lehet neten játszani de hidd el nekem nincs neked annyi türelmed és idöd hogy ezt meg valósítsd <#wink>#wink>
lehet neten játszani de hidd el nekem nincs neked annyi türelmed és idöd hogy ezt meg valósítsd <#wink>#wink>
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
sziasztok én még nagyon kezdõ vagyok és segítséget szeretnék kérni : hogy lehet ezredet felrakni a hajókra? lehet-e onlein valahogy játszani? ha igen hogyan? elõre köszönöm az infot<#wink>#wink><#wink>#wink><#wink>#wink>
A HttT 4.1 béta patch mit javít a HttT-n?
Szívesen.
Köszi Gangesz😊
Tökre örülök😊Megycsináltam én is a HRE-t😊Nekem Franciariviérától szintén a Kárpátokig terjed😊Naon állat csak nem tom h tudom az F12vel megcsinált képem megcsinálni paintal:S
Tökre örülök😊Megycsináltam én is a HRE-t😊Nekem Franciariviérától szintén a Kárpátokig terjed😊Naon állat csak nem tom h tudom az F12vel megcsinált képem megcsinálni paintal:S
kösz
Kösz, csak azért kérdeztem, mert így ilvastam a Fórumon Bizáncnál.
Két kérdésem van:
Csak a Gamersgate-rõl lehet megrendelni a HttT?
Csak kártyával lehet fizetni( A Gamersgate-rõl)
Magyarországon nem leeht megrendelni?
Ennyi.
Két kérdésem van:
Csak a Gamersgate-rõl lehet megrendelni a HttT?
Csak kártyával lehet fizetni( A Gamersgate-rõl)
Magyarországon nem leeht megrendelni?
Ennyi.
Meg valamikor már semmi köze a játékhoz, hanem inkább egy kisnovella. Én a hagyományosat szeretem sok-sok screenshot-tal 😊 Fõleg, ha valami kisországgal csinálják.
Mit jelent az AAR?
vsászár=császár
avn=van
Hát, igazából a dinasztiák csak díszek, de vistont bvannak hatások, mert ha új dinaztiád lesz 80-al csökken a Legimitacy.
Ha új dinasztia lesz, nem feltétlenül personal unióban avgy.
Pl.:Mo.-n Habsburg uralkodik, de Ausztrián pl. V. Albrecht von Habsburg, Magyarországon pl. III. Károly von Habsburg.akkor avn Personal Unió,ha egy király uralkodik két országon
Álltalában sok királyi házassággal lehet biztosítani a trónt, de az korán sem biztos, hogy a gyerek érett lesz az uralkodásra, ekkor jön a Regency.Ez addig tart, amíg a kölyök nem lesz 15 éves.Ha pl. HRE vsászár volt a halott király a kis király még lehet csáaszár amint apja meghal, persze, ha rá szavaznak.
Ha jó a kapcsolatod az országgal megörökölheted, de ez csak 75%, 100%-ban sose biztos.
Álltalában 25%, hogy ha nincs örökösöd, personal unió altagja leszel, álltalában új dinasztia kerül hatalomra, ami külföldi, vagy belföldi.
Tuttom szerint bel-vagy külföldi dinaszti lesz, -80 Legimitacy, de nembitos, lehet, hogy csak küldföldiné.
Ha új dinasztia lesz, nem feltétlenül personal unióban avgy.
Pl.:Mo.-n Habsburg uralkodik, de Ausztrián pl. V. Albrecht von Habsburg, Magyarországon pl. III. Károly von Habsburg.akkor avn Personal Unió,ha egy király uralkodik két országon
Álltalában sok királyi házassággal lehet biztosítani a trónt, de az korán sem biztos, hogy a gyerek érett lesz az uralkodásra, ekkor jön a Regency.Ez addig tart, amíg a kölyök nem lesz 15 éves.Ha pl. HRE vsászár volt a halott király a kis király még lehet csáaszár amint apja meghal, persze, ha rá szavaznak.
Ha jó a kapcsolatod az országgal megörökölheted, de ez csak 75%, 100%-ban sose biztos.
Álltalában 25%, hogy ha nincs örökösöd, personal unió altagja leszel, álltalában új dinasztia kerül hatalomra, ami külföldi, vagy belföldi.
Tuttom szerint bel-vagy külföldi dinaszti lesz, -80 Legimitacy, de nembitos, lehet, hogy csak küldföldiné.
És azt hogy lehet elkerülni ha az én országomnak a királyának nincs örököse,akkor ne váljon egy másik ország martalékává???
Jaja. Kipróbáltam. Az újjáalapító ország nemzetiségét kapják meg.