11580
Europa Universalis III
  • Pityuládé
    Milyen "maszek magyar mod"? Erről még nem hallottam.
  • Pityuládé
    Valószínűleg azért, mert átnevezte :P
  • Petiii94
    Tototo Neked h h magyar a seregnév???:)

Mikor jön ki a maszek magyar mod???? Várom!!! :D
  • Pityuládé
    Hát vágd le!
  • kissssss
    téged meg nem felejtettelek el csak mostanában máshova is írok, majd este megpróbálok egy rövid rövid szösszenetet ide írni hátha tudok segíteni.
  • kissssss
    bal lábbal keltem ma.
  • Pityuládé
    Ez van akkor, ha az anyósnak szánt leveledet a feleségednek adod :P
  • kissssss
    na basszus ezt nem ide akartam írni bocs srácok
  • kissssss

jaj istenkém én el magyaráztam érthetően a mondandómat ezt most vagy meg érted vagy nem, de én nem futok újabb kört bocs.
  • tttttom
    Amúgy volt egy Bajor-Magyar háború amit én robbantottam ki és fehér béke lett belőle, mert vagy 80.000 katonát vesztettem. Én egyedül a magyar hadsereggel kontráztam a bajorok mellett a milánóiakkal meg még egy-két kis pöcs német fejedelemséggel...Szerencsére felajánlotta a fehér békét. Úgyis túl magas volt a háborús elégedetlenség. :(
  • LSSAHPAUL
    Áh az nem gond. Ne feledd te ember vagy ez a differencia nem elég ahoz hogy gondban legyél. Pl tegnap az eddigi eu3-as pályafutásom legmegalázóbb békét kellett megkössem: miután a fél európával harcoltam a császánrak felánlottam 25 aranyat és kibékültem holott a terültem 75% elvolt foglalva, csak persze arra ügyeltem hogy ne azáltal aki a "fő-tárgyaló" a békeasztalnál. Ehez persze kellett annyi inteligencia hogy a hadseregemet ne áldozzam fel csiki-csuki harcokban szal kb 10 év alatt még most is viszonylag éppségben volt a főhadseregem, így tudtam szabályozni hogy ki foglalja el a területem ki ne..
    Szal ezt megúsztam pedig nagyon úgy nézett ki hogy kampó.
  • tttttom
    Amúgy a világon nekem van a legnagyobb és egyben legelavultabb seregem van. XD 16-os szintű. :D Addig nyugatabbra 18-20-assak a land techek...
  • tttttom
    Mondjuk én az infamy-t kézzel faragtam le...-.-' Mert nem volt kedvem világ háborúba keveredni. xD
  • LSSAHPAUL
    Az hogyha infamy-t akarsz csökkenteni akkor engedd el a horvátokat, majd asszem 5 év múlva megtámadhatod "saját területek visszaszerzése jogán" büntetlenül és anexálhatod az egészet semmilyen büntetésért. Így kb 6 infamy pontot lefaraghatsz. De az egyik srác asszem pecaboy találta ki szal övé az érdem :) Mihelyt beírta anno azonnal elkezdtem előről a játékot és természetesen folyamatosan ezt a horvát-malmot csinálom. (a malom egy játék, innen a kif.)
    Sajnos legutóbb megszívtam, velencével szövitkötött, gondoltam NP velencét is megtámadom még elbírok vele, csakhogy a császár is beleszólt a háborúba utána meg még csomó mindenki, szal visszakell töltsem és nézni magamelé hogy most mit csináljak..
  • tttttom
    Jó bocs füllentettem. :D Volt egy Bizánc nevezetű államom. Csak aztán meguntam, hogy nem akart jönni nálam háborúzni és ezért megkúrtam azt is. :D
  • tttttom
    Nem csináltam vazallus államokat. :) Mi az a horvát vazallus-malom? :D
  • LSSAHPAUL
    Ugyanmár ez egy standard játékállás magyarokkal abban az évszámban!
    Az infamy-t te is a horvát vazallus-"malommal" nyomtad le?
  • tttttom
    Aki meg sír, hogy egy picit csitelek az menjen anyucinak sírni.
  • tttttom
    Na uraim ehhez mit szólnak?

Ez itt Magyarország. hihihihihihihi...

A piros vonalkák azok az jelentik, hogy meddig akarok elterjeszkedni kb. 100 év alatt. :P
  • Mikike94
    Hello. Nem lehet e törvényt visszavonni?
  • pecaboy
    Mert gondolom innen másolja be a sorokat a mentésbe. Ha nincs mit bemásolnia, nem másol. De nem vagyok biztos benne... Achievementsek amúgy se érdekelnek :)
  • Trantorius
    Mivel lehet növelni a bevételeket(Terület elfoglalásán kívűl) és ti mit fejlesztetek az elején, kormányzat, gyártás vagy kereskedelem?
  • medve54
    Nekem sem növekszik a mentésem, pedig nem töröltem le a achievements.txt-t.
    Én amúgy a NodeSoft Search And Replace programot használtam, ezzel a mentés kitakarítása kb. 1\2 percet vett igénybe.
  • LSSAHPAUL
    Mióta kigyomláltam nem növexik, de persze szerintem bármikor gondolhat egyet és megint meghízik :) Én az archievements.txt-ét nem bántottam, de érdekelne hogy szerinted miért kell ezt is bántani :)
  • pecaboy
    Korábban írtam, hogy ha vkinek problémája van vele, szóljon és elmondom, mit kell tenni.

Ezt én anno manuálisan csináltam meg, notepad++ -szal :) (Gy. k.: minden achievements sort törölni kell a mentésből, ezek azok a sorok, amik a fájl végén vannak és nr= -vel kezdődnek.) Utána meg lenulláztam az achievements.txt file-t, így ha minden igaz, nem növexik a fájlméret akkor sem, ha resignolok-visszatöltök.
  • kissssss
  • LSSAHPAUL
    Bakker gyerekek hihetetlen hogy senki nem veszi komolyan ezt a save-file méret növekedést.. besokaltam mert a mentéseim már 800 megabyte-nál járnak (egy mentés :D), írtam egy progit ami rendbeteszi, tökéletesen működik, akinek kell az kopizza be az alábbi programkodot egy txt-fileba, majd nevezze át .vba kiterjesztésre. Utána másolja be a játék save-mappájába és lehet futtatni. Mivel egyszerüségre törekedtem a progi csak az elején kommunikál meg majd a végén a felhasználóval, szal legyetek türemmel, meg kell várni mire feljön a "kész." -message. Utána töröljétek ki a .bak fileokat, ezt csak biztonságból raktam bele hogyha valami történne ne vesszen el az eredeti mentés. (nem lesz semmi baj)

Option Explicit
    Const ForReading = 1, ForWriting = 2
    Dim FajlRendszer, Mappa, Fajl, BemenetFajl, KimenetFajl
    Dim Fajlnev, Sor
    Set FajlRendszer = WScript.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    set Mappa = FajlRendszer.GetFolder(".")
    msgbox("A progi majd dob egy ablakot ha kész")
    With FajlRendszer
    For Each Fajl in Mappa.Files
    If LCase(.GetExtensionName(Fajl.Path)) = "eu3" Then
    ' Mentjük az eredeti fájlt bak-kiterjesztéssel.
    Fajlnev = .GetBaseName(Fajl.Path)
    If .FileExists(Fajlnev & ".bak") Then .DeleteFile(Fajlnev & ".bak")
    Fajl.Name = Fajlnev & ".bak"
    Set BemenetFajl = .OpenTextFile(Fajlnev & ".bak", ForReading)
    Set KimenetFajl = .OpenTextFile(Fajlnev & ".eu3", ForWriting, True)
    ' A fájlt soronként olvassuk be, dolgozzuk fel és írjuk ki.
    While Not BemenetFajl.AtEndOfStream
    Sor = Trim(BemenetFajl.ReadLine)
    if Left(Sor, 3) <> "nr=" then KimenetFajl.WriteLine Sor
    Wend
    BemenetFajl.Close: KimenetFajl.Close
    End If
    Next
    End With
    Set Fajl = Nothing: Set Mappa = Nothing
    Set KimenetFajl = Nothing: Set BemenetFajl = Nothing
    Set Fajlrendszer = Nothing
    msgbox("Kész")
  • Trantorius
    +M.o.-val hogy lehet bekerülni a Holy Roman Empire-be? Olvastam még hogy lehet nyugatiasodni, mire jó és hogyan lehet?
  • Trantorius
    Valaki elmagyarázná nekem hogy a Kereskedelem hogyan működik és mi a lényege?
  • Pityuládé
    Nekem megvan. Miután letöltötte, kiírta, hogy valami Sao Tome országnak a fájlát nem bírta megnyitni. Pedig nagyon szívesen játszanék vele.
  • DeenQa
    vki multi most?
  • geo91
    fenn van valakinek a "whole world mod"?
    egyszerűen képtelen vagyok felrakni... tölt a játék, hibával kilép...

milyen sorrendben tettétek fel? én így:
    - eu3 complete
    - httt
    - wwm (httt 4.0-hoz való)

nem tudom mi lehet a gond...
  • geo91
    na végre...
  • Mikike94
    Szerintetek melyik a legjobb államforma ?
  • geo91
    ti le tudjátok szedni?

nekem egyszerűen nem sikerül... egész délután többször is próbálkoztam pedig...

erről van amúgy szó: Whole World Mod v4.02 for HttT (2011.2.16) link
  • ték elek
    köszi!
  • medve54
    Hát az a egy kicsit kétértelműnek látszik. Nem kárörvendésből raktam oda, hanem hogy azt a megoldást ajánlom.
  • SzQk
    Köszönöm!
  • medve54
    Megoldás 2: Maradj a Heir to the Throne-nál.
    Egyébként a Victoria 2 indításakor is ezt a hibaüzenetet kapnád, ha esetleg azzal is próbálkoznál.
  • medve54
    A videókártyád nem tudja a Vertex Shader 3.0-t. A megoldás: új kártya. Tudtommal a problémád máshogy meg nem oldható