Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor már inkább valami dél-amerikai indián. Sokkal értékesebb területeik vannak, és kis szerencsével hamarabb is tud "nyugatiasodni".
Jesszus, ezeket a szavakat honnan szeded, hogy "katolizocálni"? 😄 Ilyen szó ugyanis nincs.
Egyébként, ha beírod konzolba, hogy event 5001, akkor bejön egy olyan event, ahol felveheted a katolikus vallást, mint államvallás. Kicsit csalás, de én le szoktam szarni, ha funból játszom.
Egyébként, ha beírod konzolba, hogy event 5001, akkor bejön egy olyan event, ahol felveheted a katolikus vallást, mint államvallás. Kicsit csalás, de én le szoktam szarni, ha funból játszom.
Hm, tenyleg erdekes, egyszer majd en is beprobalom az indianokat... <#alien>#alien> Ha Europa uncsi neked: MMP2 mod, Japannak kulon reszt szenteltek.
Saor Alba
Sebaj.Addig Vijanayagarral próbálkozok.Mert õk mostanában szinte egész Indiát elfoglalják.Õk a 4. tech.Jobb mint Japán.Kb. 1420-ra meg lesz az elsõ Idea.
Újra kezdem, HttT-n.Mert ott van Military Reform, ami latin katonát csinál az enéimbõl.Akkor gyõztem volna, mert több katonám volt.
Egyébként az Eu3 forumján láttam egy AAR-t, mai indiánnal ment.De In-nél õt is bedarálták.De HttT-n nem.Meg az izgibb, ha jön az egyesített HRE.Meg Európa is jobb lesz.(HRE rgyesítése nagyon tetszik)
Egyébként az Eu3 forumján láttam egy AAR-t, mai indiánnal ment.De In-nél õt is bedarálták.De HttT-n nem.Meg az izgibb, ha jön az egyesített HRE.Meg Európa is jobb lesz.(HRE rgyesítése nagyon tetszik)
katolozálni=katolizocálni, mind1, hogy mondjuk.Lényeg:Katolikus vallásra átállni.
Az volt a baj, hogy nem lehet katolizálni.Mert akkor könnyebb lenne.
Hát, 1616-ban az angolok megtámadtak, most 1620 van, és még csak 4 tartományomat kebelezték be.De most nem tudom, mi bajotok van?Miért olyan hihetetlen indiánokkal játsznai.Meg az már a játék hibája lenne.
Egyébként, ha valaki kicsit is utánna nézte, az indiánok nem voltak fejlettlenek, fõleg az 1600-1700-as években.Nme kell lenézni õket.
Meg, Európa kissé uncsi nekem.
Egyébként, ha valaki kicsit is utánna nézte, az indiánok nem voltak fejlettlenek, fõleg az 1600-1700-as években.Nme kell lenézni õket.
Meg, Európa kissé uncsi nekem.
Az már inkább reális, hogy az indiánok és az afrikaiak nem egybõl, hanem 3 lépésben válthatnak nyugati tech groupra. Bár ez még így is kicsit a mese kategória. De hát errõl szól a játék, nem?
Minden tiszteletem a tiéd! <#worship>#worship>
Nem tudom, hogy merre mégy tovább, de iszonyatos nagy poén lenne, ha indiánként császárrá sikerülne valamikor koronáztatnod magad! :-)))
Nem tudom, hogy merre mégy tovább, de iszonyatos nagy poén lenne, ha indiánként császárrá sikerülne valamikor koronáztatnod magad! :-)))
a muslim techgroup csak egy név,a mi minõsíti a technológiát.Lehetett volna XY tech, az csak egy név.
bár mondjuk 1 millió lázadót biztos kinyírtam...😄D
Közben lefejeztem egymás után az összes lázadó vezért. 😄D
Lehet fel kéne szabadítani az olaszokat meg a osztrákokat, mert azok idegesítettek nem is kicsit. 😄
Közben lefejeztem egymás után az összes lázadó vezért. 😄D
Lehet fel kéne szabadítani az olaszokat meg a osztrákokat, mert azok idegesítettek nem is kicsit. 😄
Inkább levertem a picsába a lázadókat. 😄
Tudom hogy nem kultúra; a kérdést arra értettem hogy nem világos, miképpen vehetnek át egy olyan technológiai csoportot az indiánok, amelyikkel még nem is találkoztak?
A techgroup nem a kultúra.Az marad észak-amerikai.
Hát ha a hadvezérének van egy 6os shockja, a tiednek meg 0, vagy lovasságban döntõ fölényben van, ez elõfordulhat.
Amúgy meg este elegem lett a játékból egy idõre, tele van a hócipõm azzal, ahogy csal. Egyenlõ tech szintû hadseregek háborúznak, és úgy semmisíti meg a 20 ezres seregeimet hogy õ 2-300 katonát veszít - és õ volt a támadó fél... én brit voltam, õ meg spanyol.
A Legitimacy-t leginkább királyi házasságokkal tudod növelni, minden egyes házasság évi 0.5%-al növeli. Szóval nézd meg, kivel vagy jó viszonyban és kezdd el a házasságokat, minél hamarabb és minél többet 😊
Az viszont furán hangzik számomra hogy az indiánok tech groupja elõször muszlimra vált: nem lenne túl logikus hogy egy nyugati országgal való találkozáskor nem azoknak a technológiáit veszik át, hanem egy olyan kultúrkörét, amelyikkel még nem is találkoztak.
De nem ez lenne az elsõ logikátlanság a játéktól, én pl. soha nem értettem, miért nem írják úgy meg a játékot hogy 1490 elõtt ne lehessen Amerikában gyarmatosítani. Mindig jól szórakozom azon amikor 1430 körül azt olvasom hogy pl. az angolok a huronokkal vagy a portugálok a a majákkal háborúznak 😄
Az viszont furán hangzik számomra hogy az indiánok tech groupja elõször muszlimra vált: nem lenne túl logikus hogy egy nyugati országgal való találkozáskor nem azoknak a technológiáit veszik át, hanem egy olyan kultúrkörét, amelyikkel még nem is találkoztak.
De nem ez lenne az elsõ logikátlanság a játéktól, én pl. soha nem értettem, miért nem írják úgy meg a játékot hogy 1490 elõtt ne lehessen Amerikában gyarmatosítani. Mindig jól szórakozom azon amikor 1430 körül azt olvasom hogy pl. az angolok a huronokkal vagy a portugálok a a majákkal háborúznak 😄
Nos, 1530-bn látttam meg a britteket a határom mellett.Õvéjük az történelmi 13 gyarmat.kb. 20-30 éve jöhettek oda.Gyos westernise-muslim, stabiliás rendbehozása, westernise-eastern, stabilitás rendbehozása, westernise-latin.Ez kb. 4-5 évembe került.Még az elején 100 volt a külföldi segítség a tech-eknél, most kb. 70.Összesen 24k-s seregmvan.Minden tartományomb 1-es szintû, van az összesben templom és workshop is.Két idea:Military Drill, National Concsript.
Gorvement tech:10-es-lassan jön az új idea.Új vezetõ, és jöhet a Refom
Production:12-es-45% producton bevétel.
Trade:12-es-38% trade bevétel.(van CoT-om-Niagara)
Naval:8-as.
Land:10-es.-várom az új katonákat.
Most 1570-ben vok.A britekkel a kacsolatom +200.A litvánok megörökölték hollandiát, így a gyaramtokat is😞Azért van 24k-s seregem.
Msot alssan gyarmatosítani fogok, csak várom a gorvement 11-est.
Gorvement tech:10-es-lassan jön az új idea.Új vezetõ, és jöhet a Refom
Production:12-es-45% producton bevétel.
Trade:12-es-38% trade bevétel.(van CoT-om-Niagara)
Naval:8-as.
Land:10-es.-várom az új katonákat.
Most 1570-ben vok.A britekkel a kacsolatom +200.A litvánok megörökölték hollandiát, így a gyaramtokat is😞Azért van 24k-s seregem.
Msot alssan gyarmatosítani fogok, csak várom a gorvement 11-est.
egyszóval töltsd vissza az elõzõ mentésedet mert ezt így már nem tudod fojtatni esetleg még azt csinálhatod hogy szabadon engedsz néhány elfoglalt országot ekkor csökken az Infamy-d vagy még néhány lázadó csoportnak is engedsz nacionalisták meg hasonlok igaz ebben az esetben a presztízsed csökken elég durván de legalább meg maradsz.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Hát ez a lehetõ legszarabb kombó... Magas Infamy, alacsony Legitimacy.
Infamy: hírhedtség - ha túl magas, akkor az egész világ neked ront.
Ligitimacy: Legitímitás - 0-100ig terjed. a Királyod jogát jelzi a trónra. Ha alacsony, akkor simán "puccsol"hatják a királyod.
Infamy: hírhedtség - ha túl magas, akkor az egész világ neked ront.
Ligitimacy: Legitímitás - 0-100ig terjed. a Királyod jogát jelzi a trónra. Ha alacsony, akkor simán "puccsol"hatják a királyod.
Az ifamys meg legitimacys cucc mi a frászt jelent ami nekem most 0(legitimacy) az ifamys meg 150-en van. 😄
Azt mivel lehet csökkenteni, mert a buzi osztrákok meg olaszok akiket ledaráltam, mert nekem jöttek...Nem tom sehogy se gyorsan csökkenteni...Valaki help!!!
Azt mivel lehet csökkenteni, mert a buzi osztrákok meg olaszok akiket ledaráltam, mert nekem jöttek...Nem tom sehogy se gyorsan csökkenteni...Valaki help!!!
Én úgy tapasztaltam, hogy az indiánok is elõször a muszlim tech groupba kerülnek.
Más: Gondoltam egyet és mielõtt visszaállítottam volna a HRÉ-t váltottam adminisztratív köztársaságra. Így is meg lehet csinálni, és még a neve sem változik. Pedig ekkor már inkább Szent Római Köztársaságnak kellene hívni. :-)
Más: Gondoltam egyet és mielõtt visszaállítottam volna a HRÉ-t váltottam adminisztratív köztársaságra. Így is meg lehet csinálni, és még a neve sem változik. Pedig ekkor már inkább Szent Római Köztársaságnak kellene hívni. :-)
Értem. Köszi szépen!😊
iLove oHs.
Valaki tudja, hogy lehet az én kereskedelmi központomba átcsalogatni az országokat? Mert pld Genova és tett egy olyan ajánlatot, hogy csatlakozzak a kereskedelmi központjába de én sehogy se tudok ilyet csinálni..😄 Valami ötlet?
iLove oHs.
Za=az
Za király, meg még az eastern kerül rögtön latinra, mert õ a második.
adok neked 10 esetleg 15% esélyt hogy az angolok nem darálnak be téged XD
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
A nyugatosítás elvben eggyel javítja a tech groupodat, vagyis ötször kell egymás után végrehajtani, elleszel vele vagy ötven évig 😊
Már 1470-nél vagyok, innovatívra a politika, most éppen a centralizáció felé hajlok.Az innovatívság miatt kb. 750-1000 évvel hamarabb ki tudnám fejleszteni a tech-eket.Ha még erre jön a westernise, meg a gorvement reform(akkor nem leszek tribal democracy), meg a military refrom, gyorsanerõs leszek, már 32 dukát az éves bevételem, van egy CoT Niagarában(még 1402-ben elfoglaltam Huront), minden tartományom core, már csak tényleg várok, meg a politikát állítgatom.Ha gyors és ügyes leszek, és ki sikerül fejlesztenem az erõdöket nehez lehet majd elfoglalni, mert deffensive max.
Viszonta kérdés:
A westernise latinra "varázsolja".Vagy spec. techre?
Viszonta kérdés:
A westernise latinra "varázsolja".Vagy spec. techre?
nem olyan uncsi, éppen várok, nem törvényszerû, hogy lerohannnak.
Land tech 3-as szinten, erõd, stb....
Land tech 3-as szinten, erõd, stb....
Ejnye, te itt kötözködsz, pedig azt hiszem nagyon jól érted mirõl van szó 😊
Lesz a Magna Mundi Platinum 2-nek egy HttT-vel kompatibilis verzioja, Februarra datalva. Aztan befejezik a sracok a fejleszteset, kozolte a forumban "szovivojuk" (ubik). Javitgatasok meg lesznek hozza.
Most ubik valami elkovetkezo nagy meglepirol irkal, de mar 2 napja csak szivatja az usereket mert konkretan egy szot se nyogott ki belole. Hulye portugal... <#vigyor>#vigyor>
Most ubik valami elkovetkezo nagy meglepirol irkal, de mar 2 napja csak szivatja az usereket mert konkretan egy szot se nyogott ki belole. Hulye portugal... <#vigyor>#vigyor>
Saor Alba
Mindenkinél meg lehet csinálni, aki nem a western tech groupba tartozik. Csak egy kicsit unalmas az elsõ 100-150 év mondjuk irokézként. Várni, várni, várni, hogy mikor jönnek az európaiak. Amikor megérkeznek, akkor meg lerohanják az országot. Game over...
Nem emlékszem, hogy az indiánoknak lett volna kartácsa...
hollófernyigesnek igaza van!
I.C.ram, tényleg?Az király!
Én meg már azt hittem, hogy ilyen gyengék maradtak, ez is történelemhû, ugyanis a benszülöttek addig tényleg nem fejlõdtek, ameddig nem jöttek a nyugatiak.
Ezt az afrikaiaknál is meg lehet csinálni?
I.C.ram, tényleg?Az király!
Én meg már azt hittem, hogy ilyen gyengék maradtak, ez is történelemhû, ugyanis a benszülöttek addig tényleg nem fejlõdtek, ameddig nem jöttek a nyugatiak.
Ezt az afrikaiaknál is meg lehet csinálni?
"Ja csak az indianok kevesebb puskaval rendelkeztek es nem kaptak alakzat-kikepzest. Valamint nem igazan volt tuzerseguk. Vagyis az ellenuk valo harc kb. a vidamparki cellovoldehez hasonlitott..."
Nem, a céllövölde a fejlett és civilizált európaiaknál volt, akik piros kabátban szépen sorba álltak és várták hogy kartáccsal közéjük vágjanak. Az indiánok az erdõbõl puffogtattak.
Nem, a céllövölde a fejlett és civilizált európaiaknál volt, akik piros kabátban szépen sorba álltak és várták hogy kartáccsal közéjük vágjanak. Az indiánok az erdõbõl puffogtattak.
Most olvasom a forumon, hogy ha indiánnal vagy és van eghy latin szomszédod lehet a werterise, ráadásul gorvement reforom, ami sztem a tribált átirányítja valami fejlettebbre.Így lehetne fejlõdni az indiánokkal!
nem csak az indiánok, senki más.
Ok. mondjuk az Amerikai Függetlenségi Háborúban az Irokézek is harcoltak, de nem az USA sem Angliai oldalán, és csomó britt erõdöt foglalatk el az indiánok.
De mind1.
A Lucky Nation mit befolyásol?Ha random, meg stb...?
De mind1.
A Lucky Nation mit befolyásol?Ha random, meg stb...?
Ja csak az indianok kevesebb puskaval rendelkeztek es nem kaptak alakzat-kikepzest. Valamint nem igazan volt tuzerseguk. Vagyis az ellenuk valo harc kb. a vidamparki cellovoldehez hasonlitott... <#alien>#alien> Japan meg a 19. sz-ig szinte elszigetelodott, kozepkori viszonyok voltak. Eroteljes modernizacio kovetkezteben a kovetkezo szazadban mar modern fegyverekkel rendelkeztek, a britek meg gyartottak szepen nekik a csatahajokat.
Kinarol pedig annyit hogy a Boxerlazadas (1900) soran a kb 20 000-es nemzetkozi hadero tonkreverte a 70 000 csaszari katonabol es 100 000 boxerbol allo ellenseget.
Kinarol pedig annyit hogy a Boxerlazadas (1900) soran a kb 20 000-es nemzetkozi hadero tonkreverte a 70 000 csaszari katonabol es 100 000 boxerbol allo ellenseget.
Saor Alba
Nem gondoltam komolyan.
Az igaz, a spanyolok alig néhány száz emberrel legyõztek egy 10e.inka sereget, de ha ezt most megnézzük napjainkaban, nem állja meg a helyét, és mi is történelmet írunk, mi is a történelem részei vagyunk, már 1914-1918-ban kiderült, hogy megváltoztak az erõviszonyok.Ugyanis, már egy kínai vagy egy japán iss tudott olyan fegyvereket gyártani, vagy használni, amit egy francia, vagy német.Meg az észak-amerikai indiánok is fejlettebbek volt, néztem és látom hogy a játékban van egy inián katona, velemi nyugati francia katona a neve.Nos, ez kb. indiánoknál 20000-re sikerülne kifejleszteniük, mert övéké a legrosszabb tech, de az indiánok már az 1700-as években használtak francia muskétás, puskát.
Ennyi, végülis is mind1.
Az igaz, a spanyolok alig néhány száz emberrel legyõztek egy 10e.inka sereget, de ha ezt most megnézzük napjainkaban, nem állja meg a helyét, és mi is történelmet írunk, mi is a történelem részei vagyunk, már 1914-1918-ban kiderült, hogy megváltoztak az erõviszonyok.Ugyanis, már egy kínai vagy egy japán iss tudott olyan fegyvereket gyártani, vagy használni, amit egy francia, vagy német.Meg az észak-amerikai indiánok is fejlettebbek volt, néztem és látom hogy a játékban van egy inián katona, velemi nyugati francia katona a neve.Nos, ez kb. indiánoknál 20000-re sikerülne kifejleszteniük, mert övéké a legrosszabb tech, de az indiánok már az 1700-as években használtak francia muskétás, puskát.
Ennyi, végülis is mind1.
Pont, hogy növekedett a külöNbség. 1800-as évekre az európaiak lazán ledaráltak minden ellenállást a távol-keleten, jóval kisebb létszámmal is.
I.C.ram, utánna én is elkodnolkodtam rajta😊
A muslim országok techje (pl.Ottoman) eastern, csak a gfx-je más.Egyébként chinese a tech-jeJapánnak Mingnek, stb...De indiai országoknak spec indiai tech-je van.Viszont történelmileg a távol-keletiek kb. az európaikkal megfelelõ fejlettségebn voltak, meg minél jobban haladtunk a korral, annál jobban csökkent a nemzetek fejlettségére vonatkozó külömbség.
Kösz mindenkinek aki válaszolt.
Solten, azt most komolyan gondoltad, hogy ingyenesek?
A muslim országok techje (pl.Ottoman) eastern, csak a gfx-je más.Egyébként chinese a tech-jeJapánnak Mingnek, stb...De indiai országoknak spec indiai tech-je van.Viszont történelmileg a távol-keletiek kb. az európaikkal megfelelõ fejlettségebn voltak, meg minél jobban haladtunk a korral, annál jobban csökkent a nemzetek fejlettségére vonatkozó külömbség.
Kösz mindenkinek aki válaszolt.
Solten, azt most komolyan gondoltad, hogy ingyenesek?