11580
Europa Universalis III
  • Tiramon
    mijaza "geee"? és milyen alapon osztod itt az észt? geeee-alapon?
    kinek célja a birodalom? és mért nagy ország 12 provincia?
    arcoskodsz fiam, ez nem tetszik. gondolkozz...
  • Andorjan
    mi adtuk a világnak többek között a gulyáslevest, a hortobágyi húsos palacsintát, a sopronit, a pick szalámit a piros aranyat, Aranyt, Petőfit és még sorolhatnám. Ezek után nem értem, hogy hogyan lehet minket nem szeretni :D
  • Pityuládé
    Lehet nem véletlen :P
  • Solten
    Roman azert nem lennek, itt az UK-ban a litvannak is egybol az jut eszebe roluk hogy: cigany.
  • Solten
    Latom allatira tisztaban vagy azzal hogy a jatekido 1820-ban veget er...
  • LSSAHPAUL
    Pont ma írt egy vadidegen srác bf1942-ben miután megtudta hogy magyar vagyok egy: "we love all hungarians"-t, erre vissza kérdeztem hogy why? :D , írt valamit de nem volt időm foglalkozni vele :)
    Akik nemszeretnek azok a szlovákok,románok,szerbek. Volt egy szlovák munkatársam ő youtubon behozott Slotás riportokat a közszolgálati tv-ben, ahol olyanokat mondott egy templom avatásán közel a magyar határhoz, hogy "nem igazság hogy a magyarok itt vannak a kárpát medencében, ők nem ide valók, visszakéne kergetni őket ázsiába, ezek a görbe lábú csúnya, nagyon csúnya emberek bejöttek a görbe lábú lovaikon...." kb ennyi maradt meg bennem, de csodálkoztam hogy azok után hogy lenyulták Pozsonyt és Kassát, meg csomó core magyar területet még nekik áll feljebb.
  • Andorjan
    (szerintem senki nem gondolta komolyan, hogy beletegye)
    a mindenki utál minket-dologgal én sem értek egyet (bár ezzel legalább mindent meg lehetne magyarázni)
  • medve54
    Mindenféle ellenségeskedés nélkül mondom, hogy mivel nem létezett az ország akkor, ezért hülyeség lenne berakni
    "mindenki utál minket körülötünk"
    Ezzel sem értenék egyet, ha nem haragszol. Nyugati szomszédaink nem utatálnak, a horvátokkal a viszonyunk meg kifejezetten baráti.
    De azt sem értem mért kell mindíg azt hangoztatni hogy minket mindíg mindenki utál, nem biztos hogy jó hatása van az itt élőkre
  • rexortom
    Mi ez az ellenségeskedés attol hogy mindenki utál minket körülötünk nekünk nem kell viszont utáni vona is megmondta :P
  • Pityuládé
    Hát a "töritörlés" az tényleg megy nekik. Ficó idejében úgymond, újraírták a történelmüket:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Fico

Itt az okos historizmus résznél lesz.
  • pecaboy
    Most is így van. Államformától függ, mikor tudsz a csúszkán állítani. (kissssss tehát téved :))
  • pecaboy
    Ja, 1938-tól 1945-ig, úgy, hogy a mostani szlovákok a Tiso-féle akkori országot legszívesebben kitörölnék a történelemből :)
  • pecaboy
    Szlovák nép, mint olyan, nem létezett a 18-19. századig, szóval történelmileg erősen "megkérdőjelezhető" lenne berakni a játékba :P
  • LSSAHPAUL
    Goverment tech-től, illetve a mission fülön van egy lehetőség: Birodalom, ehez asszem 30 provincia kell, meg picit tán a centralizációt balra tolni..
  • Pityuládé
    Nem akarlak elkeseríteni, de ha jól értelmezem azon a pólón 16 év van. Szlovákia korántsem 16 éves. Létezett a II. Világháború alatt is, igaz bábállam volt :P
  • Trantorius
    Mitől függ hogy mikor jönnek ki új államformák, Mo-nál kezdésnél 2 fjta monarchia van.
  • Botond #5484
    Hát, akkor ez változhatott, mert IN-nél még az államformától függően 8-20ig szórt a változás közötti idő.
  • kissssss
    10 évenként tudsz változtatni rajta(mindentől függetlenül)
  • LSSAHPAUL
    A császárral a viszonyod legyen kevesebb mint 0.
  • Trantorius
    A Gazdaságnál lévő csuszkák állításának gyakoriságát csak az állam form határozza meg?

Hogy tudom kihozni A Szent Római Birodalomból bizonyos tartományokat? Van magisterem, de valami viszonyom 0 és emiatt nem engedi...
  • Solten
    Tortenelmi jatekban Szlovakia?? Koszovo-t ne rakjak mar bele?

• Pityuládé
    Én nem. Elég nekem Magyarországgal a havi 3 lázadás, ha még dupla core-osok lennének a provik akkor meg....
  • zsoltzz
    Sziasztok ha valaki szeretne multiba játszani eu3 complete editionnal irjon
    [email protected]
  • rexortom
    vicen kivül én szivesen támogatnám az ötletet hogy minden területen legalább 2 fajta core legyen ^^
  • Lysandus
    Nekem nem hiányzik...
  • Pityuládé
    De Izrael azért jól nézne ki, nem?
  • kissssss
    éppen elég a mostani hülyék által irányított verzió(slota,ficó,stb) több nem kell.
  • Pityuládé
    Nem. Kiválóan megvagyok nélküle is.
  • Andorjan
    Elküldjem sms-ben a .txt-jét? ;)
  • rexortom
    Nektek nem hiányzik szlovákia a játékbol ?:D
  • reywind
    Benyomtam ám MO-ra a két aranybányát... (mellesleg Ausztriában nem voltak arany bányák csak ezüstök aranybánya Europában gyakorlatilag csak Magyarországon volt és az egyik a 19. század közepéig működött (Felvidék) a másik ma is (Erdély)) :)
    Meg vas lelőhely is van rendesen...
  • Andorjan
    esetleg el tudnád küldeni nekem? érdekelne :)
  • reywind
    A magam részéről kicsit átszabtam a játékban Magyarországot (nincs külön Erdély, több provincia, más értékek, stb). Akár telepítőt (így kompatibilis lenne a többi moddal) vagy mod-ot is csinálhatnék belőle...
  • reywind
    Éppen ez a gond.
    Az uralkodo a régens, örökös pedig nincs (no hier).
    Ja és nincs royal marriage, vagyis nem lesz personal unio.
    Azon gondolkodom, hogy valószínüleg a 15 év letelte után (amiből még van hátra kb 5) lesz új uralkodó.
  • Pityuládé
    A kultúra panel azért jó, mert áttekintheted, hogy milyen nemzetiségek vannak az országodban, így könnyebben el tudod helyezni a National focust és ezek után a Settlement Policy sem jelenthet gondot. Nem mindegyik nemzetiség különböző színű. A színek azok a kultúra csoportokat mutatják meg.
  • Pityuládé
    Nem, nincs olyan, hogy "forever". Ha rámész sz országod címerére, ott pedig arra a menüpontra, aminek egy korona a jele, ott láthatod az uralkodót egy nagyobb négyzetben. Az alatt van egy kisebb négyzet, ami pedig az örökös nevét mutatja. A játékban eredetileg 15 évtől számítanak felnőttnek, bár az eléggé bizarr, hogy 15 évesen már van 3 éves gyereke :D
  • rexortom
    idövel valaki magához veszi a tront vagy kös sok royal mariget és akokr kapsz egy tronörököst egy másik országtol de a personal uniot kockáztatod
  • reywind
    Egy kis segítséget kérnék: Divine Wind, Regency és a trónörökös meghalt. Ilyenkor történik majd valami, vagy forever Regency?
    Lázadás 0-nál nem lesz, mert nem léphetek hadba (nem is akarok) és stabil az ország.
  • rexortom
    Nekem akkor volt kifagyos gondom amikor laptorol toltam haverral lanon mindig kifagytam 5 évente kb de az asztaligépeken gond nélkül fut eddig
  • Andorjan
    Már bocs, de nekem is ez a gondom egy jó ideje (legalábbis ha opronyeczo #5444-ben "fagyás" alatt azt értette, hogy ki is lép a játékból), pedig a legnagyobb mentésem is 15 mega, ami azt hiszem eu-ban nem számít nagynak (aztán lehet, hogy tévedek, ez esetben javítsatok ki: 1450-ben járok, a mentés pedig 13 mega és hónapváltásnál - nincs autosave- kilép).