11580
Europa Universalis III
-
Andorjan #5380 Ha ez segít:
A mentésben a badboy jelenti az infamyt. próbáltam, hogy törlöm az egész sort, de visszajön. De néha átírod 0ra, nem tart túl sokáig újra betölteni szal sztem nem olyan zavaró (én eddig egyszer folyamodtam ehhez, mert kicsit besokalltam és nem volt elég türelmem..)
-
kissssss #5379 ez elég sok embernél előfordult már. -
ték elek #5378 divine wind-ról van szó természetesen. -
ték elek #5377 kéne egy kis segítség... a játék betöltése megáll ezzel a hibaüzenettel:
videókártyám:
mi lehet a gond? driver frissítéssel már próbálkoztam, de nem segít. (httt amúgy vidáman elfut.) -
SzQk #5376 Valaki megmondja, mivel lehet kiütni az infamy-t? Azt a fájlt sehol se találom... -
Andorjan #5375 Aki szintén szereti buzerálni a mentéseket, és szintén lassú neki a notepad hozzá: a notepad++ gond nélkül kezeli.
LSSAHPAUL (#5290): amiben benne van a script szó, ahhoz én nem merek nyúlni, úgyhogy nem próbáltam ki. De köszönöm a tippet :) -
#5374 Persze ha meg 0 alá megy a viszonyom a császárral akkor kitudja mit "váltok" ki belőle :) discommunicated lehetek stb. Túl nehézre csinálták ezt a Divinét :p -
#5373 Ez a Divine Wind, a legújabb kieg, kb féléve jött ki. Neked szerintem httt van, smivel kezdőnek számítól én azt mondom hogy az pont jó,szal ne tedd fel a divine-t. Az említett kezdésem közben besült :), a császár elkezdett szemétkedni, mivel none-core HRE provinciákat birtoklok évente legalább 1 olyat kapok hogy add ide xy provinciát különben -1 stability, persze nem adom oda :) így meg a +3 ból -3 lett a stabilitym. Szóval igazuk volt azoknak akik azt mondták hogy a none-core HRE-provokat magiszterrel kikell "szedni" a HRE-ből. Ettől függetlenül az elején lehet a császárral szövetségre lépni, és addig kell inzultálni :D mig 0 alá nem megy a viszony. (hátha simán lenyeli és még szövi is marad) -
Trantorius #5372 5358-as képen a kezelő felület egy része nem olyan mint nálam, milyen kiegészítők és verzió számú? Nekem elvileg 3.2-es és nem tudom melyik kiegészítők vannak fent...:s -
Trantorius #5371 Köszi, bejött, egész jól kihoztam Mo-t de inkább telepítettem a kiegészítőket és kezdtem egy újt előrébbről. Most hogy a kiegészítők is fent vannak, könnyebb volt a kezdés, bár a sok háborúzgatás következtében eléggé megritkítottam a lakosságomat, most már alig töltődnek vissza az egységek. Megpróbáltam azt a kezdést csinálni mint az 5358-ba van a képen,nem teljesen jött úgy össze, de nem lett rossz.
Lakosság számot hogy lehet növelni?
A csuszkán ti mire szoktatok rakni az elején(Kormány, Ipar, Land, stb)? -
kissssss #5370 azért nőtt meg mert havonta is szedsz be pénz ez pedig nagyon nem jó, mint írtad 30.000 körül lehet a sereged nahát itt a probléma több ezreded van mint szabadna ez több kiadást is jelent ezért gondolom durván felvitted a havi bevételeket ezért nőt meg az infláció, minél nagyobb az infláció annál többe kerül minden tehát a hadsereg fenntartás is most már gondolom neked is le eset... hogy ez így egy ördögi kör.
következő a teendő megnézd mennyi ezredet tudsz eltartani csökkentsd le erre a számra a hadsereged méretét, ha ez megvan akkor vidd 0 a havi bevételeket ez is megvan akkor hadsereg fen tartást is nullára ez után pedig várd meg az év végét és próbálj meg abból a pénzből gazdálkodni amit kapsz következő év elején.
példa jön.
tehát év elején kapsz egy nagyobb őszegű pénz pl:100 aranyat ebből elmegy 45 arany a hadsereg fenntartásra és egyéb alkalmazottaknak a kifizetésére a maradék 55 arany pedig tiszta bevétel ezzel a pénzel szabadon rendelkezhetsz a lényeg hogy ne költekezz többet mint amennyit megengedhetsz magadnak(tehát 55 arany). -
kissssss #5369 + 00.90 magiszter/év és 00.25 morál a hadseregnek ezeket kapod, ha hadseregre gyúrsz és szereted fejleszteni a tartományaidat magiszterekkel akkor megéri de csak játék elején, 1600 környékén már jobb államformákat is be lehet szerezni persze csak akkor ha nagyon gyúrsz a grovement fejlesztésre. -
Mikike94 #5368 Mármint államformaként.. -
Mikike94 #5367 Hello. Van valami értelme Birodalommá válni? Vagyis mi haszna? -
Trantorius #5366 Megvan, köszi!
Feltelepítem a kiegészítőket mert szar úgy kezdeni hogy már az oszmánok a seggembe lihegve támadnak, leverem őket csak sokba kerül, inkább kezdek előbb. -
medve54 #5365 A hadsereg fülön, a fenntartás csúszka fölött taláható. A felső szám azt mutatja, hogy neked mennyi ezreded van, az alatta lévő pedig hogy mennyi a támogatott. Lehet több ezreded is a támogatottnál, csak onnan már jóval többe kerül a sereg fenntartása. -
Trantorius #5364 Az infláció mitől nőt meg 13-ra? -
Trantorius #5363 Jelenleg Austria Burgundiával vagy kivel harcol(valami erős ellenféllel) és nekem meg van egy Casus Belim az egyik területére, gondolkoztam megtámadom(Csehország erős kitartó szövetségesem) Így 4 fronton kellene harcolnia az osztrákoknak és nyerhetnék szerintem(bár nagyobb serege van de csak nem küldi rám az egészet)
(Elég fosul fogalmazok, sry, edzés után vagyok, nincs erőm) -
Trantorius #5362 Tudom hogy jobb lenne kiegészítőkkel játszani csak nekem nulla az angol tudásom és így nem élvezném. Gondolom nem várható hogy bármelyik kieget magyarítsák?
Teljesen elfelejtettem ezt a zsold fizetést, köszi!!
Nem tudom, hol írja a maximumot? Kb ha jól rémlik maxolva 30 000-38 000 katonám lehet(Jelenleg le vannak nagyon harcolva max 15 000 lehet) -
Andorjan #5361 Nos, LSSAHPAUL-nak köszönhetően rájöttem, hogy a kérdéses ország nem pont ott van, ahol gondoltam, hanem 1 prov-val fejebb, Athén provincián (Morea-t háborúkkal rávettem, h csak 1 core-ja legyen, szal most vazullus).
Bocs a kavarásért, csak próbálok keveset játszani és inkább csak ihletet gyűjteni nyugodtabb időkre, amikor kevesebb fontosabb dolgom lenne).
Tehát a probléma:
Szóval, Athént szeretném elengedni, nincs máshol core-ja, és mégsem lehet.. -
#5360 Achaea-ra visszatérve: Visszatöltöttem és nem kértem vazallusságot, de így is hülyeséget csinált a gép, de mindegy: Achaea-nak békeszerződés: Morea,Bizánc független állam. Erre Morea nem jön létre, Bizánc létrejön de Morea helyén, Achaea meg megmaradt.
Szal most nincs más dolgom mint levinni az infamy-t (a cseh-császár továbbra is +180 szal nem mondom lefele a none core hre-éket, viszont Horvátországot létrehozom, ahogy Pecaboy is ajánlotta. -
Lysandus #5359 "ennek az országnak összesen 2 provinciája van, és mind2 mind2-nek core-ja, csak a főváros más"
Szerintem arról beszél, hogy ugyanazon a két tartományon szabadon engedhet két országot. Mindkét tartomány mindkettőnek core, csak annyiban különböznek, hogy más a főváros. Az egyik Morea. Azt már elengedte. Nem lehet, hogy Morea magkapta azt a második provinciát is? Mivel volt rajta core-ja. Ebben az esetben szerintem a két ország közül csak az egyiket lehet szabadon engedni, mert automatikusan viszi a másik tartományt, hiszen azon is van core-ja. Tehát vagy az egyiket engedi szabadon, vagy a másikat.
Egyébként a Balkán ilyen szempontból unikum, soha nem látott országoknak van core-ja rengeteg tartományon, és általában egy tartomány több országnak is core. Tehát a lehetőségek óriási tárháza nyílik a különböző országocskák felé. Nálam legutóbb a török elfoglalta a Balkánt, de lázadások törtek ki. Vmi Trebizor nevű ország emelkedett fel a romokon, ami nagyjából bizánc, mert keresztény ortodox, és a volt bizánci tartományokat is megszerezte. -
Itt látható a kezdési stratégiám. Piza,Párma,Modena,Ferrara mind hoz +5 govement kutatást, ezenkívül van 2 aranybányám. -
kissssss #5357 nyomj már fel egy képet miről beszél -
kissssss #5356 talán vidd lejjebb a zsoldot ha nincs harc nincs pénz fizetés a katonáknak, felső sarokban rá kattintasz a címerre aztán kikeresel a fülek közül egy sisakot és kardot ábrázoló ikont rá kattintasz és az ablak alján ott van a szárazföldi és tengeri hadsereg fenntartás ezeket húzd teljesen 0 ha nincs harc, viszont ha újra fizeted a pénzt a katonáknak akkor várj 1 vagy 2 hónapot hogy újra feltöltődjön a moráljuk.
továbbá itt tudod változtatni a gyalogos és lovassági egységeidnek a típusát minden váltásnál teljesen nullázódik a morál és újra várni kell hogy feltöltődjön, és még lent láthatod hogy mennyi ezredet tud fenntartani az ország ha ezt a számot átléped extra összeget kell fizetned az új egységekért.
első kérdés menyi ezreded van? remélem nem léped át a fenntartási határt.
pénzt pedig év végén kapsz ezt osszad be ezt úgy tudod hogy spórolsz a hadsereg fen tartásán amit fentebb írtam.
mit írtad te az alapjátékkal játszol ez gond mert már nem nagyon emlékszem milyen szabályok vannak az alapban, tudom furán hangzik de ég és föld különbség van a legújabb kiegészítő és az alap között. -
Trantorius #5355 Hogy tudnám növelni a bevételeimet, mert néztem ausztriát ott az adókból kb 25 jön be míg nekem csupán 5,5 körül, úgy hogy 1464-et írunk és magamhoz csatoltam beszarábiát és Erdélyt.
Rossz mert a csőd szélén állok. -2 körül van a bevételem és már egyszer kellett felvennem kölcsönt...
+A gond hogy béke időszak van és nő vissza a seregem amit már most sem bírok eltartani(Kidobni meg sajnálom) ezért egy újabb háborún gondolkozom hogy területet szerezzek és levigye a létszámot, csak az a gond hogy akkor a stabilitásom megint lejjebb megy ami már így is -1... -
Andorjan #5354 nem, nem korfu, sem monti, morea-nak és ennek az országnak összesen 2 provinciája van, és mind2 mind2-nek core-ja, csak a főváros más. moreat elengedtem, ezt a másikat nem tudom (pedig ugye nálam van a fő (és egyetlen) core-ja) -
Petiii94 #5353 Hsa a gyalogsághoz teszel lovasságot ,akk nem megy le a morál egy csatában mivel a lovas nem ostromol. A Provance tartomány az a Francia Provansz tartomány amire gondolt itt valaki:) A kék címerű balkáni állam meg lehet Monti is vagy Korfu.Korfut nem tudom miért dde nekem sem sikerült elengednem:(
Nekem csak az 5 magisterrel van bajom a játékban.Nagyobb országgal lószart sem lehet fejlődni... -
Trantorius #5352 Ostrommal kapcsolatba mit tudtok tanácsolni? Mert ha a teljes sereggel ostromlok teljesen leviszi a morált, utána meg bármilyen kosza sereg kiüt, ostrom nélkül meg évekig tartana... -
#5351 Legalabb ez realis, mert tenyleg voltak ott aranybanyak :) -
pecaboy #5350 Amennyire tudom, csak az alaphoz van magyarítás. -
pecaboy #5349 Olvass vissza 1-2 oldalt -
Trantorius #5348 Az alap játékkal játszom csak. Úgy tudom hogy csak arra van magyarítás(Javítsatok ki ha nem és működik valamelyik kiegészítővel is a magyarítás 100%on) -
pecaboy #5347 Az utolsó bekezdéshez: sajna nem, vagy mindet odaadod, vagy semmit :( Esetleg vársz 50 évet, eltűnnek a core-ok, és ha minden igaz, csak a fővárosán marad, és akkor engeded el. Vagy trükközöl kicsit, de az sokba kerül: eladod a fővárosa kivételével az összes provinciáját egy vazallusodnak vagy egy másik országnak, és utána elengeded. Vagy háborúba keveredsz vkivel, az megszállja a nem kívánt tartományokat, és odaadod neki, utána elengeded. De ezek nagyon macerásak egy akkora országnál, mint a GH :( -
Trantorius #5346 Én még teljesen kezdő vagyok az EU3-ban, ezért szívesen várnám a Gazdasági és hadászati tippeket, mire rakjak, mit épitsek, stb(Magyarországra szabva)
-
pecaboy #5345 Lehet, h igazad van, most nem akarok utánanézni -
pecaboy #5344 Szabadon engedni országot akkor tudsz, ha: a fővárosa a tied, az ország még nem létezik, és békében vagy. Onnan tudod, hogy melyik a főváros, hogy a core zászlaján tartva az egeret kiír vmi olyasmit a tooltip aljára, h ez az új ország potenciális fővárosa lehet. -
Andorjan #5343 én csak a csatákat hiányolom belőle, amikből ki is lehet zoomolni a nagy térképre (pl. az említett többnapos csaták miatt - valószínűleg 50ezres csatát TW-ban is elég sokáig tartana lenyomni-). Nyilván ez vasat követelne, de rendesen, mert ugye TW-ban is a csata tölt sokáig..
Amúgy van egy ország ott a balkán déli részén, kék a címere (a neve nem jut eszembe), egy provinciás, és az is az enyém, de nem mutatja a szabadon engedhetők között... Esetleg valami évszámhoz/eventhez lehet kötve a megalakulása?
Más:
szépen bekolonizáltam az arany hordát (az egészet), két háborúban, de az első háború végén sem volt olyan a békelehetőségek között, hogy a már kolonizált (tehát ténylegesen birtokolt) prov.-ról levegye a core-t. Most meg ha elengedném (mint azt szoktam a többi országgal: a core-jainak számát a 1-re szorítom), az egészet oda kellene neki adnom, mert ugye core-ja van rá. Meg lehet ezt oldani valahogyan? -
Lysandus #5342 Aquileiában is vannak aranybányák. Egészen pontosan kettő, mint Ausztriában. Ezért fontos. -
pecaboy #5341 Lehet, hogy kezdéskor igen, de később felszabadulhat :) Amíg nem, addig "Dél-Ausztriában" vannak az aranytartományok. Aquileia sztem csak a kikötők miatt lehet fontos, de majd utánanézek, most inkább Dragon Age-ezek :)