11580
Europa Universalis III
  • kissssss
    nahát pont ezért mert utálnak, és az is meglehet hogy egy két országnak van core tartománya a fennhatóságod alatt.
  • kissssss
    "Kiss bocs hogy tőled nyúltam le a képet de már nem volt kedvem szórakozni képcsinálgatással."

:-D semmi gond.

"Amugy megakartam kérdezni,hogy csináltad azt a 188% adó bevétet ilyen rövid idő alatt?"

ez egy speciális eset ha jobban szemügyre veszed a térképet akkor láthatod hogy az ellenség már nem támad engem, ez azért van mert én a tengeri átkelőhelyeket blokád alá vettem nem kell ehhez nagy flotta elég csupán egy hajó a lényeg hogy ne pusztítsák el mert akkor feloldódik a blokád.

és hogy ez hogyan kapcsolódik a 188% adóhoz? egyszerűen mivel nincs harc épen ezért zsoldot sem fizetek a katonáknak viszont a hadi adót azt bekapcsolva hagytam, ha ezt bekapcsolod akkor megsokszorozódik az adóbevételed ezt kihasználva plusz pénzhez jutottam ennek a hátránya az hogy a hadi adó +0.10% növeli havonta a háborús kimerültségedet, ha jó diplomáciai képességgel rendelkező uralkodód van(8 vagy 9) akkor könnyen meglehet hogy sikerül hatástalanítanod a hadi adó negatív hatását és így 2 vagy 3 év alatt több pénzt tudsz(normál év végi pénzösszeghez képest) behajtani úgy hogy közben háborúban vagy de nincs harc.

viszont a képen látható állapotot nem nagyon tudnám már sokáig fenntartani mert a nyavalyás timburid 3 tartományomat is elfoglalta, ez azért rossz mert elfoglalt tartományonként pluszba növekszik a háborús kimerültség, most fejből nem tudom neked megmondani menyi negatív értékel növeli egy elfoglalt terület a kimerültséget.

még valami a játékban vannak ilyen kiskapuk mint pl: a fentebb leírt majdnem ingyen + pénz, vannak akik ezt ki is használják vannak akik nem, ez amúgy képen vita tárgyát is szokta képezni hogy ez most csalás e vagy nem.

"Plusz azt hogy az éves bevételbe mik vannak benne, és neked hogy hogy ennyi?:)"

Konstantinápoly,Athén,Edirna,Ciprus, és még egy vagy két görög provincia eléggé értékes ahhoz hogy hadi adó mellet igen nagy mennyiségű pénzt tudjak behajtani, és emellett mindig a centralizációt választottam és ugye lengethetetlen a +3 stabilitás is.
  • Trantorius
    Pihentettem a gépet egy napot, újra telepítettem a játékot és megjavult!:)

Most az érdekelne hogy miért van az hogy régebben sokat háborúztam de msot tartottam egy hosszú pihenőt, lement az ibnfanym is, gondoltam megtámadom Holy War Cassus Belivel az Ottománokat de mégis ahogy kimondtam a háborút nekem esett több nyugati állam is és Warned-et küldtek meg hadüzenetet...
    Az egy dolog hogy europa nagy része utál, de akkor se szép dolog ez tőlük..:S
  • Trantorius
    Kiléptem, visszaléptem, átléptem másik fülre, futtattam a játékot 10 évig(Mert akkor betöltésnél pont pluszba volt a bevételem) de ugyan úgy maradt(végére már több 1000-em volt emiatt a bug miatt). Ezekszerint még senki nem találkozott ezzel... A gond csak hogy újratelepítés után is szar maradt(bár ahogy írtam nem unistallal hanem a mappa törlésével töröltem a játékot mert nem találtam unistallt hozzá)
  • reywind
    Ha átváltod másik fülre vagy kilépsz onnan, akkor fogadja el ténylegesen a beállítást. Ha vársz 1 napot akkor át is váltja.
  • LSSAHPAUL
    Velem pont most történt meg hogy épp a vazallus Aquelia-t akartam megtámadni hogy vissza anexeljem, ugye bontom a vazallusságot, utána kell küldjek még egy inzultot, és pont ezután rögtön ő üzent hadat! Dikk elsőnek örültem neki mint majom a farkának, a seregem ott állt már készen egyből elfoglalom, nyomom az annexet. Köv pillanat a fél világ hadatüzen, dehát mééér? Aztán látom hogy az annexem nem 0-ba hanem 8 infamy-be került.. ugyanis szart se ért hogy nekem reconquest CB-van rá.. :P :P RELOAD.
  • pecaboy
    Asszem ezen a fórumon még nem írtátok (a hivatalosan jelezve lett), de van egyebek mellett ez a zavaró és elég nagy bug-szerű dolog is a játékban: az adott országra vonatkozó casus belliket nem lehet összevonni (többet kijelölni) és nem érvényesülnek, ha ellened támadnak. Azaz pl. van mondjuk az ottománok 2 tartományára 0 infamy-s reconquested meg van a holy war cb, és csak az egyiket választhatod. Ezenfelül ha ellened vagy más ellenséges ország szövetségeseként támadnak, egyik cb előnyt se kapod meg, és ez elég szívás... :( Ha belegondolunk, ez sehogy sem logikus.

Hogy érthető legyen: hogy néz ki ez a példa abban az esetben, ha támadom az ottománokat holy war cb-vel, szerződésben elfoglalok 3 provinciát, de azt a kettőt meghagyom, amire reconquestem van, aztán 5 év múlva megint támadom őket, akkor reconquesttel, és 0 infamy-ért szerzem meg az ominózus két tartományt...

- Szultán, keresztes háborút indítok ellened!
    - Gyere, te gyaur!

(2 év múlva)

- Szultán, legyőzettél! De mivel az a két tartomány a jogos tulajdonom lenne, azokat csak később csatolom birodalmamhoz, mert úgy a világ nem fog megharagudni, helyette pedig elveszek három másikat!
    - Ja, ööö, persze... Mi van?... Elfogadom.

(5 év múlva)

- Szultán, az a bizonyos két tartomány nálad van, úgyhogy támadok!
    - Nincs esélyed!

(1 év múlva)

- Szultán, országodat elfoglaltam, úgyhogy add ide a két jogos tartományomat! Mást nem is veszek el tőled, különben mindenki ellenem fordul az ismert világban...
    - Okés, no problemo!
  • pecaboy
    A pénznél a tooltip (amit pirossal benégyszögeztél) nem mindig pontos az aktuális időpontban, ezt én is tapasztaltam. (Kicsi bug.) Ha vársz 1-2 napot, vagy megint ráviszed az egeret, normalizálódik. Szerintem a játék nem a hibás ("lemaradt") adat szerint számolja a dolgokat, hanem aszerint, ahogy beállítottad. Tehát ahogy a zöld négyszögedben szerepel. (Legalábbis nagyon remélem - az 5611. posztodban biztos vagy? Mert ha igen, akkor ez bug.)
  • Trantorius
    Kiss bocs hogy tőled nyúltam le a képet de már nem volt kedvem szórakozni képcsinálgatással.
    Amugy megakartam kérdezni,hogy csináltad azt a 188% adó bevétet ilyen rövid idő alatt?
    Plusz azt hogy az éves bevételbe mik vannak benne, és neked hogy hogy ennyi?:)
  • Trantorius
    És a Játék a Pirosat veszi figyelembe(Pénzek leosztásán kívül az inflációt is ebből számolja, meg mindent)
  • Trantorius
    Ez lenne a Hiba:
  • Trantorius
    Legalábbis menne ha a gép valamiért nem akadt volna be, a különös az hogy töröltem a játékot(mappát töröltem mert az unistallt nem találtam) majd újratelepítettem és ugyan olyan szar maradt...
  • Trantorius
    A csúszkák működnek, lehet őket ide oda tologatni, csak épp a játék nem reagál rá, azon a Havi Bevételen marad ami a betöltéskor betöltött. Ha a havi bevételem -7-en állt, a csúszkák ide oda rendezgetésével nem történik semmi, ugyan úgy -7-en marad és annyit is von le havonta(Beleértve a Profit csuszkát, amit ha ugye jobbra tolunk egyre több pénz megy a kincstárunkba egyenesen)
  • rexortom
    ne mtudom mi pontosan abaj de én ezekre gondolnék:
    -Ha elfoglalsz egy genovát akkor neki eddig merchantrepublik volt az államformája és igy tudod tagokat magához csatolni de mikor megszünik akkor a kereskedelem szabadon kezd folyni ami átrajzolja térképet.
    -A pénzügyi panelen ahola csuszkákat álitod jobb gombal katintva acsuszkára befagyazthatod olyankor ne mleeht álitani és magáto lsem csuszik arréb jobb gomb ujra és feloldod a lock-ot
  • Trantorius
    Nem értem, újra telepítettem a játékot, vissza raktam a mentéseimet a játékba és továbbra is szar. Kezdtem egy új játékot de ott is!
  • Trantorius
    Megnéztem más országoknál is ugyan ez a hiba...

Most hogy ez a hiba kijött feltűnt nekem hogy már lassan I Szigmond 50 éve király, ez lehetséges?
  • Trantorius
    Nem tudom mi baja lehet, egyszerűen a felső részen kiírt profitot nem hajlandó semmiképp sem megváltoztatni, bármerre is mozgatom a csúszkákat...
    Kiléptem újraindítottam a játékot de az se akar segíteni...
  • Trantorius
    Létezik az hogy beragad a Bevételi Csuszkák? Mármint lehet mozgatni őket, ki is írja a változásokat a Panelen, viszont fent már nem változtatja meg ahol a jelenlegi vagyonomat írja és a Havi és Évi bevételeket és azt számítja be...
  • Trantorius
    Miért olyan nehéz Kereskedelmi egyezményeket kötni? Mivel tudnám megkönnyíteni?
    Elfoglaltam Genovat, emiatt most van egy Kereskedelmi Ligám, mi a teendőm vele, és mikor elfoglaltam miért lépett ki több tartomány a Ligából?(A Saját tartományaim közül is)
  • reywind
    Ha megmondjátok hogy tudom megosztani felteszek egy képet (nekem nem enged 20k-nál nagyobbat).
    Ha megmondjátok mit kell tennem, hogy a rivers.bmp is jól működjön, akkor a folyók is a helyükre kerülhetnek.
    Beszéljük meg, hogy milyen legyen és olyanra alakítom.
    Jelenleg nagyjából a vármegye határok mentén vannak a provincia határok (2-6 vármegyét tartalmaz egy-egy provincia).
  • Trantorius
    Úgy szint én is nagyon szívesen kipróbálnám.
  • Petiii94
    Nagyon jó dolgokat írtál csak az ,hogy magyarroszág ortodox...Kicsit abszurd...Én aláírom ,hogy hülyeség ez a provinciára kitesz egy vallást és kész ,sokkal jobb a medieval 2 %-os kiírása.Ez alapján mégsem merném ezt az ortodox dolgot felállítani!Erdélyben voltam románok és délen szerbek ,de a magyar volt az uralkodó nép a kárpátmedencében!Tehát a katolikus és nem az elnyomottak ortodox vallása volt az államvallás!És igen volt állam vallás amit István és (Szent)László is megerősített ,hogy Magyarország a Nyugati(katolikus) kereszténységhez tartozik!:)
    Magyarország nem volt üres pusztaság de túl pumpálni sem kell a népet:)!Nem szeretném túlságosan felnyomni a népességet magamnak,mivel nekem az elrontaná a játékomat ,ha túl egyszerűre csinálnám,jó a kihívás,de az alap meg történelmietlen:)
    Nagyon nehéz megtalálni az igazságot:( Én is sokszor keresem.Múlthéten is az alakítgatásaimhoz ,de véleményem szerint be kell látni mi magyarok sosem voltunk nagy nép.Az alföldi városokban nem laktak sokan a tatárjárás és a török miatt.Meg a játék elején elég kihasználatlan volt a magyar "Paszta" a valóságban.A hegyi városainkban pedig magasabb volt a népesség ,jól védhetőségük,nemesfém termelésük miatt.Az ország hadierejét meg szintén nem emelném a csillagokba!Magyarország más hasonló nagyságú népnél(pl. osztrák,cseh,lengyel) talán erősebb volt.Nem tudom ,hogy kéne áttervezni a játékot!reywind ha egy képet tennél fel a házi mododról meg feltöltenéd ,azt megköszönném:)Nagyon kiváncsi lennék rá!És mivel nincs nagy szakértelmem ,hogy megcsináljak egy hasonlót ezért szivesen kipróbálnám!:) Ha megengeded:)
  • Trantorius
    Viszont valami jól kiegyensúlyozott magyar moddal nagyon szívesen játszanék!:)
  • Trantorius
    Én nagyon szívesen használnék valami jó kis magyar modot. Csak attól félek hogy túl könnyűvé tenné a játékot ha pl ezeket mint megvalósítanánk(Aranybánya, só, vas, nagyobb lakosság,stb).
    Én a DW-vel játszom és azért elég vígan el lehet lenni a magyarokkal különböző csalások és trükközgetések nélkül(Horvátország ide-oda rakosgatására gondolok itt legfőképp)

De azzal egyetértek hogy a játékban nem fedi a valóságot Mo, gondolom pont emiatt mert túl könnyűvé tenné a játékot.
  • reywind
    Én már csináltam ilyeneket. Jelenleg a teljes terület (Horvátországgal) 23 provincia, a hegyek jó helyen vannak, az ország olyan alakú, amilyennek lennie kell a balaton is okés, viszont a rivers.bmp-vel bajom van, mert, ha átalakítom, akkor egyszerűen eltünnek a folyók.

Magyarország nálam nem nagy üres pusztaság, ahogy a játékban, hanem megművelt területek vannak.

Ott van az erdélyi és a felvidéki aranybánya is, bár ezekre eventet kéne csinálni, mert az egyiket a fuggerek (innen gazdagodtak meg...) a másikat meg a gazdag szász városok termelték ki maguknak (vajon miért hívták őket gazdag szász városoknak...). Egyébként a Dunából és a Tiszából aranyat lehetett kimosni.

A másik, hogy a játék Pozsonyt egy gazdag provinciának tekinti. Ez nem jó. Azon a területem nem nagyon volt semmi nyersanyag, a föld rossz minőségű, a provincia "trade goods"-a grain (ez kb korrekt is). Csak azért volt ott valami, mert egy része sűrű kereskedelmi útvonalon volt. A terület fejlődése csak azután kezdődik meg, hogy a habsburgok kinevezik Magyarország fővárosának.

Megnéztem. Abban az időszakban Magyarországon sok vasat, szenet, rézt, aranyat, rezet bányáztak. Voltak gazdag borvidékeink. A népesség 3-4 millió között volt.

Minderről csak töredékes adatok vannak, mivel 1526-ban a törökök ugyan senkit nem támadtak meg (mivel még koszált itt kb 80000-nyi magyar katona, nem akartak beléjük ütközni), de lerombolták a Pálos kolostorokat, és elégettek minden irományt... vagy legalábbis olyan valakik, akik úgy néztek ki, mint a törökök, aztán kb 15 évig nem csináltak semmit.

Senki nem tudja még hozzávetőlegesen sem, hogy pl. Debrecenben hány ember élt a XIV. század végén. Kitalálhatnak számokat, mutathatnak olyat, hogy ennyi meg ennyi kapuadót szedtek be és ezt felszrozzák, de tudjuk, hogy hogyan működik az az adó és tudjuk, hogy megkerülték, ezért találta ki Mátyás a füstadót.

A másik, hogy Zsigmond egy halom bárói címet adományozott és a királynak gyakorlatilag nem maradt földje (mindet odaatta a bárókbak). Jövedelem csak a kapuadó volt és a só-monopólium meg a királyi városok adója. Ebből a pénzből hadsereget nem lehetett fenntartani, szinte csak arra volt elég, hogy az udvart fenntartsa (vagy arra sem). Ezért találta ki azt a törvényt, hogy a nemeseknek kötelezően minden 25 (később 33) jobbágy után 1 lovas-íjjászt kell kiállítania. Különben nem tudta volna megvédeni az országot. Így ingyenhadsereghez jutott.

A másik hadsereg forrás: a székelyek gyakorlatilag nem vagy minimális adót fizettek, viszont ingyen mentek katonának (Mátyás zsoldos seregének kb harmada ilyen székely katonákból állhatott, akik ugye nem kaptak pénzt).

A játék elején Magyarországon még nem volt annyira elterjedve a katolikus vallás (a kereszténység igen, de a kereszténység már vagy 800 éve el volt terjedve). A nép követelte a királytól, hogy megtarthassa a régi vallását. A judeo-katolicizmus inkább csak a habsburgok ideje alatt terjed el (szokás szerint erőszakkal). Szerintem Magyarországnak vallásának ortodoxnak kéne lennie a XIV. században. Olyan meg, hogy államvallás (a játék egyik alapja) szvsz MO-n soha nem is volt, ahogy feudális monarchia sem volt. Volt Constitutional Monarchy (ami az alkotmányos: 1222-es aranybulla tekinthető alkotmánynak) és Administrative Monarchy, amit pedig Szent István hozott létre, a vármegyékkel, Főispánokkal, Alispánokkal. Meg Absolute Monarchy, ami talán Mátyás nevéhez köthető, meg a habsburgokhoz.
  • Tiramon
    Hát a térkép meg a folyók megváltoztatásába nem kezdenék...mert ugye azt végig kellene vinni...aztán végül ugy nézni ki a földgolóbis, mint egy Gyürük ura makett:)
    A provincia neveket és székhelyeket simán átírhatod játék közben...bármikor...próbáld ki, legalábbis nálam igy megy ez...ez modolás nélkül része a játéknak. A lakosságot, mint írtam, állítsd be a provinces mappában...az adót, a kulturát, az épületeket...mindent be tudsz ott állitani.

Ami számomra kihivást jelentett, az a decision és a mission:)))
    Mert ugye már érted, hogyha van kitartásod...ki tudsz dolgozni egy országot, még jobban, mint a franciák vannak eredetileg:)
    De ehhez jó szemüveg és szorgalom szükséges...és odafigyelés, hogy amit csinálsz, annak épp milyen hatása van más országokra:)

• Petiii94
    Ezt hogy érted? ('"De a diplomáciai képességeivel rendkívül gyorsan leszorítható az imfamy !!!")
    Úgy értem ,hogy egy 8as vagy 9es diplomáciai képességekkel rendelkező király kb+15 imfamyt enged és még ráadásul gyorsabban is csökkenti:)

Tiramon
    Nagyon köszönöm a segítséget:)REndes vagy! DE már amire megjött a válaszod kiszenvedtem a megoldást:)
    Most új problémán töröm az agyam:)Még sosem csinááltam ilyent ezért kérek segítséget!Nagyon belekóstoltam a játék vcáltoztatásába és ha már lúd...:)
    Nagyon szeretném ,ha a magyar folyók,és a kárpátok normális helyre kerülnének!!!A provincia neveket amik megjelennek a térképen átírni (Pl. Osijek---->Eszék,Pecs----->Buda stb...)És magyarországon is több provincia legyen!Nyugaton ekkora területen kb. 1,5szer ennyi provincia van!És magyarország nem volt annyira lakatlan ,hogy így hagyjuk!!!CSak ennyit szeretnék most így elsőre:)

• reywind
    van egy olyan file a decisions könyvtárban, hogy westernization.txt. Ebben van egy valami olyan sor a feltételek között, hogy diff_technologies vagy valami hasonló. Ezt a sort kell kikommentezni (#) vagy átírni egy másik értékre.
  • Pityuládé
    Oh a Noble Rep... Én azzal egyszer nagyon rácsesztem. Nagyban ment a háború, amikor is a hercegem meghalt. Mivel háborúskodtam, ezért a military izét válaszztottam. Hát nagyon jó. Military: 3, Administration: 5, Diplomacy: 3. De mindegy, a háborút végülis megnyertem.
  • rexortom
    10-es grovernment tech kell és onantol szabadon válthatsz a noble republicra amitöl megszünik a legitimácio de royal mariget még tudsz kötni
  • Trantorius
    Ezt hogy érted? ('"De a diplomáciai képességeivel rendkívül gyorsan leszorítható az imfamy !!!") A régens tanács vagy a republic? Mikor elérhető az első republic, hányas szintü govermenten?
  • Petiii94
    Régens Tanács:)
    Meghalt a király ,az ország örökös nélkül maradt(vagy az örökös még nagyon baba:P)
    ezért jön a királyné vagy egy kormányzó vagy egy tanács aki az országot iráníítja ameddig nem lesz törvényes örökös a trónra.Itt előfordulhat dinasztia váltás is.
    Ennek nagyon nagyon hatásos ellenszere a Noble Republic ami a leghamarabb elérhető Köztársaság(észrevételem szerint).Én álltalában váltani szoktam.Sokkal jobban szeretem.8 évenként a terveimnek megfelelő Királyt választhatok.A hatásköre ugyan annyi.(A király képességeit is én választom Adminisztráció vagy diplomácia vagy katonai vezetés)És álltalában ha egyet választok a 3 ból még álltalában a másik kettő is elég jó szokott lenni!Ha meg nem , 8 év múlva le is cserélhetem:)
    De a diplomáciai képességeivel rendkívül gyorsan leszorítható az imfamy !!!
    Az eventekhez meg ami nagyon jól jön tudod jobb Adminisztrációval rendelkező királyokat kérni.A REpublic meg pluszba tolerálja a vallási felekezeteket:)Kisebb a lázadás:)
  • Trantorius
    Mi ez a Regency Cuanci ami miatt nem tudok háborúzni??
  • Trantorius
    Hogy lehet kivenni ezt a nyugatizációs dolgot, hogy ne kelljen 20-szal lemaradnom hogy megcsinálhassam?
  • reywind
    Szerintem buta limit.
    Neked kell lemaradva lenned.
    Összessen 20 szinttel, ami azt jelenti, hogy átlagosan 4 szinttel technológiánként.

Én ezt a limitet kiszedtem mert nem logikus. 85%-al is tartottam a szintet, illetve megvolt a +1/+2 többlet-szint. Ilyenkor szerintem kéne egy olyan event, hogy automatikusan nyugatizálódás történik. Ezért fogtam és kb a 1650 környékén kikaptam a limitet és megcsináltam a nyugatiasodást (aminek most 1750 után sincs vége...).
    Amúgy az sem logikus, hogy MO ebben a kategóriában van.
    Inkább kéne egy olyan, hogy hungarian vagy magyar, ami 105%-os.
    Ja amúgy 1700-ra minden tudományban átlagosan 5-7 szinttel vagyok magasabban, mint a többiek. Van egy 150k-s seregem, amivel mindenkit verek. 100 a prestige. Vagy 12 kereskedelmi központban van benn 6 (központoknékt) kereskedőm (a gép gombamódra gyártya az ilyen központokat, szóval nem nagy szám). Kolonizálni nem kolonizáltam. Viszont csináltam hajóhadat...
  • LSSAHPAUL
    Jajajajajajaja nagyon fontos hogy:
    - legyen egy parti-core-provinciád minnél közelebb giblaltárhoz
    - ugye 7-es trade techkell a Quest to the New World-höz
    - és nagyon sok naval-tech, minnél több annál jobb (a range-miatt)
    - min. 5 fős sereg,5 szállító hajóval majd kelleni fog a felfedezéshez
    - lehetőleg magas kultúra-pont, naval-pont(katonai) hogy majd tudj csinálni egy komoly 3-6 szintü "advisort" aki kitolja kolónizálás max hosszúságát(range), ha nincs magas CP,NP-éd akkor csak egy 1-2 szintüt tudsz "létrehozni" ami kevés. Illetve már most figyeld hogy nincs e a szabadon bérelhetők között.. (úgyse lesz, én 50 évig figyeltem folyamatosan, végül magamnak kellett csináljak)
    - ja a "állam-beállítási" csúszkákat lehetőleg úgy kéne beállítani hogy minnél több telepes jöjjön, fejből most ezt nem vágom, de ha ráviszed az egeret akkor kiirja.
  • Trantorius
    Én is magyarokkal tolom, még kolonizálni nem kezdtem előbb Európában raktam rendet, elfoglaltam az olasz csizmát és a Közép-Európai arany bányákat. Délután szúrok majd be képet. Úgy tervezem msot rámegyek a Balkánra aztán mehet a gyarmatosítás.
    Kolonizálást még nem csináltam, esetleg valami tanács előtte?:)
  • Trantorius
    A Nyugatiasodás hogy is van, nekem kell fejlettebb lennem egy szomszédos nyugati államnál 20-szal vagy fordítva?

Hogyan tudom javítani a tanácsadóimat, semmi normális tanácsadó nem érhető el nálam.

Építettem egy Embassy-t de eltűnt és most sehova sem engedi építeni, mi történt?
    Kúltúra nézetben a térképen 50 év után az elfoglalt területre Hungarian Kúltúrát fog írni?
  • LSSAHPAUL
    nem tudtam ezt a limitet :D tán azért mert mindig van hova költeni a lóvét :) viszont szerintem az tök jó hogy nincs Spa és Fra mert így a kolonizálásnál 2 gonddal kevesebb.
    Én még csak 1460 körül vok magyarokkal de már megkezdtem a kolonizációt, igaz csak afrika nyugati partjainál, azt hittem a Divine Wind-ben nehezebb lesz, de egyenlőre "Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve!"
  • reywind
    Jó volna, ha a játékban valamennyire követné a történelmet... de sajna nem.
    1756, Oroszország, Franciaország, Spanyolország sehol, viszont van egy irdatlan Litvánia....

Ja. Tudjátok, hogy van pénz limit maximum 29999...