Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt Solten a master, de én más játékoknál ugy tapasztaltam, ha több kiegészítõt magyarítgatsz, egyre több az esély, hogy valami gáz legyen. Netrõl letölthetõ magyarításokra gondolok. Ilyenkor jó megmaradni az eredeti nyelvnél, vagy beszerezni a magyar változatot...szvsz..
Köszi. Elég drasztikusnak tünt egy egész mappa törlése, de eddig semmi hátrányát nem tapasztalom😊Viszont így az ország színe és a hadsereg formaruhája mellett a zászlóm is a legfélelmetesebb (vagy legdizájnosabb😊) Ezek pedig alap dolgok a tisztelet kivívásához...😊)))
Az miért van hogy a játék nálam folyamatosan megfagy? Elindítom van amikor 1 perc után megfagy van mikor 20 percig bírja nemtom miért csinálja. A gépigénynek megfelel a gép. Valaki tud segíteni? Ja és a összes kiegészítõ fennt van és átírtam hogy magyar legyen.
és hol lehet letölteni? Akkor van az alap EU3 hoz és Naploleon Amvitionhoz és az új kiegészítõhöz is? (nemtom vmilyen throne)😄
van mindegyikhez.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Sziasztok! Nincsen magyarosítás a játékhoz? vagy a kiegészítõkhöz?
Solten
Ne idegelj, laptopon tolom, semmi lassusag... 😊

Saor Alba

hajrá hajá közben fel is raktam és ki is próbáltam de valami eszméletlen gépigényes lett ez a mod van amikor be áll töltögetni fél percre és nem hónap vagy év végén <#wilting> az elõzõ verzió nem volt ennyire pc gyilkos pedig bõven meg van az ajánlott gép igény <#szomoru1> asszem inkább jegelem a modot következõ javításig és inkább vissza térek a heir to the throne-hoz.

Solten
Igy van: link. Kozben lenyultam Burgundiatol Antwerpent...
<#alien>

Jo kis koalicios haboru volt: Burgundy/Britanny/Palatinate vs Hansa/Austria/Friesland/Brunswick.

A dolog ugy kezdodott hogy Burgundia szemet vetett Friesland-ra (aki tortenetesen szovetsegben volt velem) es megtamadta (pont jol jott, mivel azon gondolkodtam mikent lehetne elfoglalni Antwerpent). Deli fronton Ausztria kicsinalta Palatinate-ot, az beket kert, a burgundok bekebeleztek Frieslandot, es Utrechtet ostromoltak. Kozben fejlesztettem a hadsereget: 8 ezer gyalogos es egy tuzerezred. Az Utrechtet ostromlo ellenseget Gelre felol betamadtam, es felmorzsoltam, Ausztria szepen aktivizalta magat, sorra foglalgatta el a burgund deli tartomanyokat. Brunswick malmozott es nem kuldott egy darab katonat sem. Brittanny sem, mert messze volt, viszont a flottaja karoltve a burgundokkal szepen felmorzsolta a tengeri egysegeimet (11 hajo ment a hullamsirba).
A burgund fosereg Utrecht ellen vonult. Ausztria elfoglalta az egykori Friesland-ot. Egy 3 ezres kisebb sereggel pusztitottam a burgund utanpotlast (1k-s egysegei rohangaltak mindenfele). Majd egyesult erovel (11k gyalogos es 1k tuzerseg) az ostromlott Utrech felszabaditasara indultam. Ez nem jott be mert a foserege szepen lezuzta a hadseregem, kevesebb mint ketezer ember vonult vissza... Persze a nagy csataban a foserege is meggyengult, Ausztria tuleroben levo army-ja meg a szomszed tartomanyban acsingozott, igy Burgundia beket kert. Friesland-rol es Antwerpenrol le kellet mondania.

Saor Alba

na jó most már én is fel teszem a legújabb mm modot 4.1b javítás is kell hozzá ugye?

Bizánc Bir.(én): hajdani keletrómai területeket birtokoltam

Oroszo.:Kelet európa

N-R Bir.:németország+ausztria+olaszország+magyarországot uralták.

Angol Kir:Új világ északi része+anglia+franciao+spanyol/portugál+afrikából pár csücsök. 😊

Solten
Igy van, kokemenyen ragyurtam a kereskedelemre... 😊 Rovidebb tavu cel jelenleg Danzig lenyulasa a Teuton rend-tol (core-om van ott). Ha mar haboruzgatok majd vele, elfoglalom a vazallusatol (Livoniai rend) Osel-t, meg esetleg Estonia-t. Gotland-ra is faj a fogam csak a dan flotta eleg eros/nagy letszamu. Kesobbiekben valoban szeretnek kolonizalni, a karib szigeteken pl, kogazdag kereskedelmi kozpont szokott letrejonni... 😊 Azert jelenleg nem fenekig tejfel az elet, az "uj" tartmanyok fejlesztese eleg lecsapolta az allamkincstarat... Plusz a hadsereget letszmat is novelni kellett. A Hansa letrehozasa meg dobott egy +12-es infamy-t, a fel vilagnak ellenszenves lettem, a szemet danok ki is leptek a ker.szovetsegbol. Na de igy a jo, van kihivas... 😊

Saor Alba

Solten
Hi. Torold a map konyvtarban levo cache mappat.

Saor Alba

Nekem lett egy olyan vicces játékom a múltkor h európában csak 4 hatalom maradt. 😄

Angol Királyság,Oroszország,Bizánci birodalom és Német-római birodalom. 😄

A világ többi részén meg kisebb nagyobb államok léteztek csak. 😄

elég szépen feltornáztat magad gondolom minden téren a kereskedelemre összpontosítasz kereskedõk esélye stb stb a szövetség létrehozása után viszont mihez kezdesz? mert gyanítom hogy 60 év elteltével már annyi pénzed lesz hogy bele fulladsz esetleg bele vágsz egy kis kolonizálásba? :-D

Sziasztok. Nem tudja valaki, hogy zászlót hogyan lehet újat kreálni, vagy a meglevõkkel variálni? Mert bármit csinálok a flags mappában a "tga" fájlokkal, ugy tünik elfogadja, de betöltés után minden marad a régiben...Valami mást is moddolni kéne?...
Solten
Megy a szeker a paranyi Lubeck-el... <#alien>

Kovetkezo lepes a Hanza szovetseg letrehozasa lesz.

Saor Alba

Solten
A mod konyvtarba tomoritsd ki a magna mundi ultimate-t (HttT-vel mukodik ugye), elotte installald a 4.1b patch-t.

A fokonyvtar/map-ban a cache konyvtarad meg torolni kell. Nagyjabol ennyi.

Saor Alba

"Nagyszeru, akkor tomoritsd ki (ha bemasoltad a letoltheto .exe-t)..."

Ki van tömörítve... külön directoryba is, meg direktbe is a /mod alá.
I.C.ram
Nézd meg a Decisionöknél.
Üdv,az lenne a kérdésem hogy a Teuton Lovagrendel mit kell csinálni hogy Poroszországgá alakuljon?Vagy magától átfog?(A Heirel játszok)a választ elõre is köszönöm!
I.C.ram
Ja azt hittem, hogy ez a Magna Mundira vonatkozott, bocsi 😊
Solten
Azert irtam... csak elcsesztem, nem HTTP hanem HttT... <#idiota>

Saor Alba

I.C.ram
Ez a sima HttT-ben is benne volt...
Solten
Magna Mundi Ultimate: a HTTP klassz ujitasa hogy a ker.kozpontokkal rendelkezo kereskedelmi koztarsasagok kereskedelmi ligakat alakithatnak. Kiprobaltam Lubeck-el, mindossze egy tartomany es dol a le. De nagyon. Itt fontos szerepe van a diplomacianak; be lehet szervezni uj tagokat, kereskedelmi jogokat szerezni stb.

Nem preferaltam eddig a kereskedelmi koztarsasagokat, de rendkivul izgalamas veluk igy a game 😊 Itt alapbol nincs Hanza, ha elertuk Lubeck-el hogy a ker. k.p.-ban 1000-nel tobb zseton legyen, megalakithato a szovetseg: Brema, Hamburg, Utrecht, Riga - "annektalodik", Danzig core lesz.

Lathato igy mar jelentosen megno a mozgasterunk, egy komoly gazdasagi, politika hatalom lesz a kezunkben. Ahogy a tortenelemben tortent: a Hanza a Baltikum monopoliumat elvezte, piszkosul gazdag volt, allamokkal fordult szembe es haboruzott, vagy embargora kenyszeritette oket.

Saor Alba

Solten
Nagyszeru, akkor tomoritsd ki (ha bemasoltad a letoltheto .exe-t)...

Saor Alba

Hogyan kell itt modolni? felraktam a patchet, bemásoltam azt amit MM2-ként adnak a mod alkönyvtárba, de csak a default-ot tudom kiválasztani az EU3 launcherbõl.
matthias92
köszönöm a válaszokat.
mellesleg... meddig lehet játszani??

Solten
Alapveto elve a modnak hogy tortenelmi realizmust adjon a jateknak (kolonizalas, kulonbozo allamok megalakulasa, stb), persze emellett ezt a jatekos befolyasolja es irja a tortenelmet. Plusz az alapjatekhoz kepest modositott epuletek, plusz bonuszok, modositott nemzeti ideak, plusz decisionok stb. stb. stb.

Saor Alba

Woondy
Ha kihívást akarsz akkor csakis ezzel told. Sokkal több lehetõséged van az egész játékban mindenre kiterjedõen pl. döntések,akkor véletlenszerû események... Meg realisztikusabb az egész játék.

Solten
Figy, tobb mint 200 oldalas manual van hozza, olvasgasd... <#alien> <#alien2>

link

Saor Alba

matthias92
és soknéhány szóban sem??<#gonosz1>

Solten
mi?

Saor Alba

kamaszaki
Complete-el is mûködik?

Nemlenni nem jó, de nem jobb lenni sem.

Solten
Nehany szoban ezt nem lehet osszefoglalani... <#alien>

Saor Alba

matthias92
néhány szóban összefoglalva, miben jobb a magna mundi?

Solten
"...de addig feleslegesnek tartottam tolni vele (Magna Mundi nélkül)"

En is igy voltam vele... <#eljen>

Saor Alba

Woondy
VÉGRE. Pedig már a megjelenés napján megvolt az új kieg. de addig feleslegesnek tartottam tolni vele (Magna Mundi nélkül) Köszi a linket

Solten
MEGJELENT

(francba, abba kell hagynom a kockulast a Guild Wars-al... <#vigyor>)

Saor Alba

igen valószínûleg már mindenki rá jött. :-)

ez a complete-hoz van! a kieg utána jött ki

Sziasztok, ha van kedvetek akkor ma este 19:30 tól, összedobok egy hamachi lan-partyt!

Játék: Europa Universalis + NA + 2.2

Hamachi cím: EuropaUniversalis_3_2_2_NA
Hamachi jelszó: csakmaeste

Akit érdekel az már elõtte is felcsatlakozhat.
toysoldier
nekem is ez lenne a kérdésem.
valaki tud segíteni?

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Én szét fagyok tõle, EU3 van a tron-os kieggel, talán nem ehhez a verzióhoz való, mert amint elindítom az idõt rögtön kívág az asztalra azzal, hogy eu3 mûködése leállt, 64 bites win7-et használok, de eddig mûködött, asszem telepíthetem újra, na mindegy megpróbáltuk.

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

http://data.hu/get/2205271/EU-complete_Magyar.exe.html
Tökéletesen mûködik!

Vannak új országok a új kiegben?
Hogyan lehet a saját kultúrát terjeszteni? Mert amikor más országok elfoglalnak területeket, egy idõ után a culture átváltozik az elfoglaló országéra, viszonylag hamar. Viszont az én területeimen több 100 év után sem változott magyarra.

kösz.
"Ha túl lépem a politikai csúszka határát, akkor mi lesz,nem tapasztaltam semmit"

Nõ a lázongás tõle. Békében, +3as stabilitással nincs érzékelhetõ hatása ha 1-2vel túlléped a vonalat, csak ha gond van, ez még rátesz egy lapáttal 😊
úr isten össze dõl a világ <#eljen> <#wow1>