Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itt Solten a master, de én más játékoknál ugy tapasztaltam, ha több kiegészítõt magyarítgatsz, egyre több az esély, hogy valami gáz legyen. Netrõl letölthetõ magyarításokra gondolok. Ilyenkor jó megmaradni az eredeti nyelvnél, vagy beszerezni a magyar változatot...szvsz..
Köszi. Elég drasztikusnak tünt egy egész mappa törlése, de eddig semmi hátrányát nem tapasztalom😊Viszont így az ország színe és a hadsereg formaruhája mellett a zászlóm is a legfélelmetesebb (vagy legdizájnosabb😊) Ezek pedig alap dolgok a tisztelet kivívásához...😊)))
Az miért van hogy a játék nálam folyamatosan megfagy? Elindítom van amikor 1 perc után megfagy van mikor 20 percig bírja nemtom miért csinálja. A gépigénynek megfelel a gép. Valaki tud segíteni? Ja és a összes kiegészítõ fennt van és átírtam hogy magyar legyen.
és hol lehet letölteni? Akkor van az alap EU3 hoz és Naploleon Amvitionhoz és az új kiegészítõhöz is? (nemtom vmilyen throne)😄
van mindegyikhez.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Sziasztok! Nincsen magyarosítás a játékhoz? vagy a kiegészítõkhöz?
hajrá hajá közben fel is raktam és ki is próbáltam de valami eszméletlen gépigényes lett ez a mod van amikor be áll töltögetni fél percre és nem hónap vagy év végén <#wilting>#wilting> az elõzõ verzió nem volt ennyire pc gyilkos pedig bõven meg van az ajánlott gép igény <#szomoru1>#szomoru1> asszem inkább jegelem a modot következõ javításig és inkább vissza térek a heir to the throne-hoz.
Igy van: link. Kozben lenyultam Burgundiatol Antwerpent...
<#alien>#alien>
Jo kis koalicios haboru volt: Burgundy/Britanny/Palatinate vs Hansa/Austria/Friesland/Brunswick.
A dolog ugy kezdodott hogy Burgundia szemet vetett Friesland-ra (aki tortenetesen szovetsegben volt velem) es megtamadta (pont jol jott, mivel azon gondolkodtam mikent lehetne elfoglalni Antwerpent). Deli fronton Ausztria kicsinalta Palatinate-ot, az beket kert, a burgundok bekebeleztek Frieslandot, es Utrechtet ostromoltak. Kozben fejlesztettem a hadsereget: 8 ezer gyalogos es egy tuzerezred. Az Utrechtet ostromlo ellenseget Gelre felol betamadtam, es felmorzsoltam, Ausztria szepen aktivizalta magat, sorra foglalgatta el a burgund deli tartomanyokat. Brunswick malmozott es nem kuldott egy darab katonat sem. Brittanny sem, mert messze volt, viszont a flottaja karoltve a burgundokkal szepen felmorzsolta a tengeri egysegeimet (11 hajo ment a hullamsirba).
A burgund fosereg Utrecht ellen vonult. Ausztria elfoglalta az egykori Friesland-ot. Egy 3 ezres kisebb sereggel pusztitottam a burgund utanpotlast (1k-s egysegei rohangaltak mindenfele). Majd egyesult erovel (11k gyalogos es 1k tuzerseg) az ostromlott Utrech felszabaditasara indultam. Ez nem jott be mert a foserege szepen lezuzta a hadseregem, kevesebb mint ketezer ember vonult vissza... Persze a nagy csataban a foserege is meggyengult, Ausztria tuleroben levo army-ja meg a szomszed tartomanyban acsingozott, igy Burgundia beket kert. Friesland-rol es Antwerpenrol le kellet mondania.
<#alien>#alien>
Jo kis koalicios haboru volt: Burgundy/Britanny/Palatinate vs Hansa/Austria/Friesland/Brunswick.
A dolog ugy kezdodott hogy Burgundia szemet vetett Friesland-ra (aki tortenetesen szovetsegben volt velem) es megtamadta (pont jol jott, mivel azon gondolkodtam mikent lehetne elfoglalni Antwerpent). Deli fronton Ausztria kicsinalta Palatinate-ot, az beket kert, a burgundok bekebeleztek Frieslandot, es Utrechtet ostromoltak. Kozben fejlesztettem a hadsereget: 8 ezer gyalogos es egy tuzerezred. Az Utrechtet ostromlo ellenseget Gelre felol betamadtam, es felmorzsoltam, Ausztria szepen aktivizalta magat, sorra foglalgatta el a burgund deli tartomanyokat. Brunswick malmozott es nem kuldott egy darab katonat sem. Brittanny sem, mert messze volt, viszont a flottaja karoltve a burgundokkal szepen felmorzsolta a tengeri egysegeimet (11 hajo ment a hullamsirba).
A burgund fosereg Utrecht ellen vonult. Ausztria elfoglalta az egykori Friesland-ot. Egy 3 ezres kisebb sereggel pusztitottam a burgund utanpotlast (1k-s egysegei rohangaltak mindenfele). Majd egyesult erovel (11k gyalogos es 1k tuzerseg) az ostromlott Utrech felszabaditasara indultam. Ez nem jott be mert a foserege szepen lezuzta a hadseregem, kevesebb mint ketezer ember vonult vissza... Persze a nagy csataban a foserege is meggyengult, Ausztria tuleroben levo army-ja meg a szomszed tartomanyban acsingozott, igy Burgundia beket kert. Friesland-rol es Antwerpenrol le kellet mondania.
Saor Alba
na jó most már én is fel teszem a legújabb mm modot 4.1b javítás is kell hozzá ugye?
Bizánc Bir.(én): hajdani keletrómai területeket birtokoltam
Oroszo.:Kelet európa
N-R Bir.:németország+ausztria+olaszország+magyarországot uralták.
Angol Kir:Új világ északi része+anglia+franciao+spanyol/portugál+afrikából pár csücsök. 😊
Oroszo.:Kelet európa
N-R Bir.:németország+ausztria+olaszország+magyarországot uralták.
Angol Kir:Új világ északi része+anglia+franciao+spanyol/portugál+afrikából pár csücsök. 😊
Igy van, kokemenyen ragyurtam a kereskedelemre... 😊 Rovidebb tavu cel jelenleg Danzig lenyulasa a Teuton rend-tol (core-om van ott). Ha mar haboruzgatok majd vele, elfoglalom a vazallusatol (Livoniai rend) Osel-t, meg esetleg Estonia-t. Gotland-ra is faj a fogam csak a dan flotta eleg eros/nagy letszamu. Kesobbiekben valoban szeretnek kolonizalni, a karib szigeteken pl, kogazdag kereskedelmi kozpont szokott letrejonni... 😊 Azert jelenleg nem fenekig tejfel az elet, az "uj" tartmanyok fejlesztese eleg lecsapolta az allamkincstarat... Plusz a hadsereget letszmat is novelni kellett. A Hansa letrehozasa meg dobott egy +12-es infamy-t, a fel vilagnak ellenszenves lettem, a szemet danok ki is leptek a ker.szovetsegbol. Na de igy a jo, van kihivas... 😊
Saor Alba
Nekem lett egy olyan vicces játékom a múltkor h európában csak 4 hatalom maradt. 😄
Angol Királyság,Oroszország,Bizánci birodalom és Német-római birodalom. 😄
A világ többi részén meg kisebb nagyobb államok léteztek csak. 😄
Angol Királyság,Oroszország,Bizánci birodalom és Német-római birodalom. 😄
A világ többi részén meg kisebb nagyobb államok léteztek csak. 😄
elég szépen feltornáztat magad gondolom minden téren a kereskedelemre összpontosítasz kereskedõk esélye stb stb a szövetség létrehozása után viszont mihez kezdesz? mert gyanítom hogy 60 év elteltével már annyi pénzed lesz hogy bele fulladsz esetleg bele vágsz egy kis kolonizálásba? :-D
Sziasztok. Nem tudja valaki, hogy zászlót hogyan lehet újat kreálni, vagy a meglevõkkel variálni? Mert bármit csinálok a flags mappában a "tga" fájlokkal, ugy tünik elfogadja, de betöltés után minden marad a régiben...Valami mást is moddolni kéne?...
Megy a szeker a paranyi Lubeck-el... <#alien>#alien>
Kovetkezo lepes a Hanza szovetseg letrehozasa lesz.
Kovetkezo lepes a Hanza szovetseg letrehozasa lesz.
Saor Alba
A mod konyvtarba tomoritsd ki a magna mundi ultimate-t (HttT-vel mukodik ugye), elotte installald a 4.1b patch-t.
A fokonyvtar/map-ban a cache konyvtarad meg torolni kell. Nagyjabol ennyi.
A fokonyvtar/map-ban a cache konyvtarad meg torolni kell. Nagyjabol ennyi.
Saor Alba
"Nagyszeru, akkor tomoritsd ki (ha bemasoltad a letoltheto .exe-t)..."
Ki van tömörítve... külön directoryba is, meg direktbe is a /mod alá.
Ki van tömörítve... külön directoryba is, meg direktbe is a /mod alá.
Üdv,az lenne a kérdésem hogy a Teuton Lovagrendel mit kell csinálni hogy Poroszországgá alakuljon?Vagy magától átfog?(A Heirel játszok)a választ elõre is köszönöm!
Magna Mundi Ultimate: a HTTP klassz ujitasa hogy a ker.kozpontokkal rendelkezo kereskedelmi koztarsasagok kereskedelmi ligakat alakithatnak. Kiprobaltam Lubeck-el, mindossze egy tartomany es dol a le. De nagyon. Itt fontos szerepe van a diplomacianak; be lehet szervezni uj tagokat, kereskedelmi jogokat szerezni stb.
Nem preferaltam eddig a kereskedelmi koztarsasagokat, de rendkivul izgalamas veluk igy a game 😊 Itt alapbol nincs Hanza, ha elertuk Lubeck-el hogy a ker. k.p.-ban 1000-nel tobb zseton legyen, megalakithato a szovetseg: Brema, Hamburg, Utrecht, Riga - "annektalodik", Danzig core lesz.
Lathato igy mar jelentosen megno a mozgasterunk, egy komoly gazdasagi, politika hatalom lesz a kezunkben. Ahogy a tortenelemben tortent: a Hanza a Baltikum monopoliumat elvezte, piszkosul gazdag volt, allamokkal fordult szembe es haboruzott, vagy embargora kenyszeritette oket.
Nem preferaltam eddig a kereskedelmi koztarsasagokat, de rendkivul izgalamas veluk igy a game 😊 Itt alapbol nincs Hanza, ha elertuk Lubeck-el hogy a ker. k.p.-ban 1000-nel tobb zseton legyen, megalakithato a szovetseg: Brema, Hamburg, Utrecht, Riga - "annektalodik", Danzig core lesz.
Lathato igy mar jelentosen megno a mozgasterunk, egy komoly gazdasagi, politika hatalom lesz a kezunkben. Ahogy a tortenelemben tortent: a Hanza a Baltikum monopoliumat elvezte, piszkosul gazdag volt, allamokkal fordult szembe es haboruzott, vagy embargora kenyszeritette oket.
Saor Alba
Hogyan kell itt modolni? felraktam a patchet, bemásoltam azt amit MM2-ként adnak a mod alkönyvtárba, de csak a default-ot tudom kiválasztani az EU3 launcherbõl.
Alapveto elve a modnak hogy tortenelmi realizmust adjon a jateknak (kolonizalas, kulonbozo allamok megalakulasa, stb), persze emellett ezt a jatekos befolyasolja es irja a tortenelmet. Plusz az alapjatekhoz kepest modositott epuletek, plusz bonuszok, modositott nemzeti ideak, plusz decisionok stb. stb. stb.
Saor Alba
Ha kihívást akarsz akkor csakis ezzel told. Sokkal több lehetõséged van az egész játékban mindenre kiterjedõen pl. döntések,akkor véletlenszerû események... Meg realisztikusabb az egész játék.
Saor Alba
"...de addig feleslegesnek tartottam tolni vele (Magna Mundi nélkül)"
En is igy voltam vele... <#eljen>#eljen>
En is igy voltam vele... <#eljen>#eljen>
Saor Alba
VÉGRE. Pedig már a megjelenés napján megvolt az új kieg. de addig feleslegesnek tartottam tolni vele (Magna Mundi nélkül) Köszi a linket
Saor Alba
igen valószínûleg már mindenki rá jött. :-)
ez a complete-hoz van! a kieg utána jött ki
Sziasztok, ha van kedvetek akkor ma este 19:30 tól, összedobok egy hamachi lan-partyt!
Játék: Europa Universalis + NA + 2.2
Hamachi cím: EuropaUniversalis_3_2_2_NA
Hamachi jelszó: csakmaeste
Akit érdekel az már elõtte is felcsatlakozhat.
Játék: Europa Universalis + NA + 2.2
Hamachi cím: EuropaUniversalis_3_2_2_NA
Hamachi jelszó: csakmaeste
Akit érdekel az már elõtte is felcsatlakozhat.
nekem is ez lenne a kérdésem.
valaki tud segíteni?
valaki tud segíteni?
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
Én szét fagyok tõle, EU3 van a tron-os kieggel, talán nem ehhez a verzióhoz való, mert amint elindítom az idõt rögtön kívág az asztalra azzal, hogy eu3 mûködése leállt, 64 bites win7-et használok, de eddig mûködött, asszem telepíthetem újra, na mindegy megpróbáltuk.
Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1
http://data.hu/get/2205271/EU-complete_Magyar.exe.html
Tökéletesen mûködik!
Tökéletesen mûködik!
Vannak új országok a új kiegben?
Hogyan lehet a saját kultúrát terjeszteni? Mert amikor más országok elfoglalnak területeket, egy idõ után a culture átváltozik az elfoglaló országéra, viszonylag hamar. Viszont az én területeimen több 100 év után sem változott magyarra.
kösz.
"Ha túl lépem a politikai csúszka határát, akkor mi lesz,nem tapasztaltam semmit"
Nõ a lázongás tõle. Békében, +3as stabilitással nincs érzékelhetõ hatása ha 1-2vel túlléped a vonalat, csak ha gond van, ez még rátesz egy lapáttal 😊
Nõ a lázongás tõle. Békében, +3as stabilitással nincs érzékelhetõ hatása ha 1-2vel túlléped a vonalat, csak ha gond van, ez még rátesz egy lapáttal 😊
úr isten össze dõl a világ <#eljen>#eljen> <#wow1>#wow1>