11580
Europa Universalis III
  • reywind
    Megcsinálhatnák normálisan az adózást:
    Lehetne populáció.
    Ezt felbonthatnák: urban és nem urban.
    Az urban másképpen adózna és ott számítana a produkció.
    A nem urban (vagyis jobbágyok) adózásánál számítana, hogy a provinciában mekkora százalékban van föld nemesek vagy a király tulajdonában.
    A nemesek kaphatnának földet, vagy a király elvehetné azt tőlük.
  • kissssss
    akkor meg mázlista vagy :-DDD

"Paradox szerint tobb kiegeszito mar nem lesz, az EU4-re gyurnak."

HTTT-is ezt mondták aztán mégis kilökték a divine wind kieget.
  • reywind
    Remélem majd ugyanúgy meg lehet változtatni a provinciákat, mint az EU3-ban, vagyis nagyrészt az EU3 motorjára épül majd.
  • Solten
    Nem ugyanaz, bar hasonloak az alapok. Bar angolul, de itt leirjak a lenyeget: link. Sokkal komplexebb, osszetettebb lesz, pl. csatakra, logisztikara hatassal lesz az idojaras is, 8 fele katonai egyseg lesz, gazdasag, politika teljesen mashogy mukodik majd, stb, stb.
  • Pityuládé
    De ez a Magna Mundi lényegében ugyanaz lesz mint az EU széria, nem?
  • Solten
    Igy van: link.

#5654: szinte semmit :) Azt hiszem az EU4-ig a Magna Mundi-val fogok kockulni... :)
  • geo91
    eu4? :O mit tudni róla? asszem ez lesz az a játék amiért kénytelen leszek már végre elhúzni melózni kicsit és összekuporgatni egy új gépre valót. :D
  • reywind
    Jó olvastam, hogy a Magna Mundi-ból külön játék lesz?
  • Solten
    Szvsz ez olyan mint a Complete, tartalmazza az eddig megjelent osszes kiegeszitot. Nem valoszinu hogy kulon-kulon jatszani lehet a kulonbozo verziokkal. A Paradox szerint tobb kiegeszito mar nem lesz, az EU4-re gyurnak.
  • Solten
    Szerencsejukre annyiba kerult kb mint egy mozijegy nekem es a baratnonek...
  • Pityuládé
    Ez olyan, hogy az összes kiegészítőt+alapot felrakja külön-külön?
  • Pityuládé
    Összességében Magyarországot szemlélve erősen vérszegény. Mivel a mod készítője bolgár, ezért nagyon-nagyon inkább Bulgáriát fejlesztették. Továbbá Mo. a II. VH után két részre van szakadva. Az ország ugyanaz, csak a zászlók és az uralkodók nem. Az egyiket Ferenc II Rákóczi irányítja, a másikat Miklós Horthy. És ez így megy a játék végéig. Továbbá az EU-t egy külön országnak veszi :P. De ezektől függetlenül szerintem jó mod, csak itt-ott bugos.
  • kissssss
    így jártál.
  • Solten
    Pusztuljanak mar hogy megvetettek velem a Complete-t... :)

• Solten
    Na sracok.. 22-ike... :)

• geo91
    köszi. sajnos az nem megy a gépemen... :S
  • Trantorius
    Ez a mod mennyire kidolgozott és történelem hű? Jól ki van egyensúlyozva?
  • tttttom
    Jól olvastam, hogy ilyen vándor népes cucc is van ebbe a modba?

A magyar haderőkkel Európa a nevünket rettegve fogja skandálni.
  • Trantorius
    Hogy csináltad és melyik országgal?:)

Geo91: A sima DW-vel játszom.
  • Andorjan
    Töltsd fel valahová (mondjuk majhost.com-ra), aztán "KÉP BESZÚRÁSA", ott megadod a kép linkjét és no problem
  • Pityuládé
    Shift+0 = infamy - 250
  • Petiii94
    Töltöm a modot amit belinkeltél.Úgye el fog indulni a játék???:D
    A másik meg ,hogy hogy lehet átírni az ifamyt mert japán egységet megycsináltam és csak mire azt egyesítettem lett 250 imfamymy:DÉs nem is az zavar,hanem ,hogy nem engedi a stabilitásomat emelkedni
  • reywind
    Osztanék meg képeket, de 20k-nál nagyobbat nem tudok...
    Jelenleg, ha a történelmi hűséget be akarom tartani, akkor MO havi bevétele az összes provinciájával 1399-ben kb 13 pénz...
  • Pityuládé

• Pityuládé
    http://www.youtube.com/watch?v=_r1tk1UVBSQ

A descriptionben benne van, hogy honnan töltheted le a DW-s változatot.
  • tttttom
    Valaki mondana egy olyan modot ahol kb. 896 körül lehet kezdeni a játékot? :D A magyarokkal újra akarom kezdeni kissé a játékot és olyan 1100-ra akarom megrakni európát. :D Oszt utána az arab vagy nemtom milyen világot. :D Mármint a világ többi részét. :D
  • tttttom
    Az én birodalmam még nem überelted tesó. :P
  • reywind
    Még gyurnod kell. Nekem harmada ekkora országgal volt a havi bevétel 390... :P
  • pecaboy
    A törökök főként az elején, esetleg közepén bitang erősek, mert sok "török-specifikus" egység van, amit csak ők használhatnak, ezenfelül magasról indulnak a tech szintjeik is, ugyanúgy, mint az arab világ többi államánál. Ezzel nem árt számolni. Később az előnyük elkopik a nyugatiakhoz, elsősorban a nyugati gyalogsághoz képest. Faramuci módon kb. másfél-kétszer annyi magyar kell adott török sereghez, a valóságban ez pont fordítva volt (sőt!), pl. a Hunyadiak idején.
  • geo91
    jó részletes a térkép, milyen kieg(ek) van(nak) fenn?
  • Trantorius
    Havonta úgy 70-80 a bevételem évente csupán csak 120 de néha kapok innen onnan 5-6 goldot, akartam kérdezni, mire föl kapok én néha pénzt más országokból?
  • Trantorius
    Itt az én kis országom:) (1442 de már régóta iylen, az elmúlt évekbe építkeztem, csökkentettem a lázadásokat, meg az infanyt vittem le)
  • nik1995
    kösz az információt de miket lehet törölni és miket haggyak inkább békén
  • Trantorius
    Nálam a mentéseim mérete szállt el a csillagos ég irányába. Nézd meg hogy mekkorák, normál esetbe 10-12mb-nak kell lennie. Ha átlépte az 1gbot az már kimondottan nem természetes.
    Notepad++-szal megtudod nyitni a mentéseket és tudod törölni belőle a felesleget ami felhalmozódott az alján, de a notepad++ se tud megnyitni 800mb-os fájlokat. Nekem a 300mb-ost még megnyitotta, abból töröltem a cuccokat majd onnan folytattam a játékot.
  • Trantorius
    :D
  • Trantorius
    Török Hadjáratot visszavontam, kicsit alá becsültem a seregüket..:(
    Bár csak 41 000 katonájuk van, nekem meg 55 000 de valami brutálisan jobb moráljuk van és az egységeik is jobb alap pontokkal rendelkeznek...
    Nekem most részben a király miatt 2,73 volt a morálja maxon elvileg, míg a törököknek 3,6 volt... szarrá vertek...
  • kissssss

LSSAHPAUL kérlek segíts neki én ma már elfáradtam kikészültem, majd holnap talán írok.
  • Trantorius
    Viszont ahogy elkezdtem a török hadjáratot meghal zsigmond és egy olyan uralkodót kaptam akinek a katonai rangja 1*... Érdekes lesz ez így..:S
  • Trantorius
    Elszörnyülködve láttam hogy kb 20 európai országnak van valami Cassus Belije felém. Nagyon nem szeretnek:D:P Ha végeztem a török hadjárattal belinkelek képet, ráfogtok jönni mért nem bírnak:)
  • nik1995
    Sziasztok!
    Szeretnék egy kicsi segítséget kérni!
    A játék álladnóan leál és nem tudom miért.Olvastak 2 o. hátrébb hogy mi lehet a hiba de sajnos nem értettem meg abból amit leirt Ls-paul hogy mit kellene csinálnom.
    Mihamarab várom a segítséget, előre is köszönöm!