Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bocs, más az államformájuk
Tévedtem, Önnek volt igaza, kedves Mester!
Összekevertem a humanist tolerance-szel. Ez a heathenekkel szembeni toleranciát növeli 2-vel, a LEF pedig egyszerre a heretics és heathens toleranciát mindkettõt 3-al.
Összekevertem a humanist tolerance-szel. Ez a heathenekkel szembeni toleranciát növeli 2-vel, a LEF pedig egyszerre a heretics és heathens toleranciát mindkettõt 3-al.
Forradalom és ellenforradalom. Ha ezt választod, akkor nem kell casus beli azon országok ellen, akiknek már az államformájuk.
Szerintem az új casus beli rendszerrel, és a kémekkel ez az idea teljesen feleslegessé vált.
Szerintem az új casus beli rendszerrel, és a kémekkel ez az idea teljesen feleslegessé vált.
-Japán nagyon gyenge a technológiákban, mint az egész Távol-Kelet, náluk azt hiszem, csak az indiánok és egyéb bennszülöttek bénábbak.
-A Land Attrition azt jelenti hogy kisebb százalékban hullanak a katonáid olyan területeken, amelyek nem képesek 100%-ig eltartani az adott sereget.
Remélem segítettem, de amúgy ezeket mind-mind ki lehet deríteni, ha az ember nem lusta 😉
Pl. megnyitom a játékot, belépek Japánnal valahol a játék végén és megnézem, hogy áll a technológiákkal, milyen szintre tud eljutni. És a szótár is a barátunk <#heureka>#heureka>
-A Land Attrition azt jelenti hogy kisebb százalékban hullanak a katonáid olyan területeken, amelyek nem képesek 100%-ig eltartani az adott sereget.
Remélem segítettem, de amúgy ezeket mind-mind ki lehet deríteni, ha az ember nem lusta 😉
Pl. megnyitom a játékot, belépek Japánnal valahol a játék végén és megnézem, hogy áll a technológiákkal, milyen szintre tud eljutni. És a szótár is a barátunk <#heureka>#heureka>
"Russiát(így rövidebb leírni)"
Ezzel a zárójeles faszsággal viszont már hosszabb let. Értelme volt akkor?
Ezzel a zárójeles faszsággal viszont már hosszabb let. Értelme volt akkor?
"Ezek a letöltések ingyenesek?"
Hogyne... <#hehe>#hehe> Az egesz Steam-rol is ingyen toltogethetsz... <#alien>#alien>
Hogyne... <#hehe>#hehe> Az egesz Steam-rol is ingyen toltogethetsz... <#alien>#alien>
Saor Alba
Még az az idea(most nem keresem meg a nevét), amilyeken egy giotin és szegény XVI. Bourbon Lajos (francia)feje látható, az mire való, meg még az amin egy kocsi megy(lovaskocsi)Valami + Land Atraction, avgy mit ad?De én németes vok, és nem éretk szinte egy szót se, persze az egyszerûbb dolgoat azért kikövetkeztetem😊
A végén azt akartam írni:Meg aztán az Arany Hordát is várja egy háború.
Letöltés?CD-ben nincs meg?Én azt hittem.
Ezek a letöltések ingyenesek?Vagy nem?
Most éppen IN-el próbálom Russiát(így rövidebb leírni) megalapítani.1399-ben kezdtem és most 1445-ben vok.Viszont néha hiányzik a demóban tapasztalt +-ok, pl. a Culture cucc, vagy a legimitacy, meg hogy az infamy(Bad Boy) látható, nem kellene mindig megnézenem.
Muscowy-val vagyok.Már csak én vok, mint orosz fejedelmség, de Novgorod keleti része az Arany Hordáé(Golden Horde), meg még néhány tartomány Litvániától.Most a feladatom nyugatra terjeszkedni Névától Rigáig.De az elött Litvániát várja egy hábrú😊. a magyarok jól álltak, míg nem kezdtek hábotúzni a törökkel, magyaroké volt egész Bosznia,Szerbia, és Ragusa.Most meg elvesztette egész Croatiát(független lett), meg a mai Szlovákiát.Meg aztán Az Arany Hordát😊
Ezek a letöltések ingyenesek?Vagy nem?
Most éppen IN-el próbálom Russiát(így rövidebb leírni) megalapítani.1399-ben kezdtem és most 1445-ben vok.Viszont néha hiányzik a demóban tapasztalt +-ok, pl. a Culture cucc, vagy a legimitacy, meg hogy az infamy(Bad Boy) látható, nem kellene mindig megnézenem.
Muscowy-val vagyok.Már csak én vok, mint orosz fejedelmség, de Novgorod keleti része az Arany Hordáé(Golden Horde), meg még néhány tartomány Litvániától.Most a feladatom nyugatra terjeszkedni Névától Rigáig.De az elött Litvániát várja egy hábrú😊. a magyarok jól álltak, míg nem kezdtek hábotúzni a törökkel, magyaroké volt egész Bosznia,Szerbia, és Ragusa.Most meg elvesztette egész Croatiát(független lett), meg a mai Szlovákiát.Meg aztán Az Arany Hordát😊
Kösz, bár a HttT csak kb. 2 hét múlva jön meg, de azért kösz.
Ok, bar azt olvastam ezek megturesere ad bonuszt: heretics es heathens.
Na most en ugy ertelmeztem elobbi csoportba ertendok a te vallasi csoportodba tartozok, akik epp nem az allamvallast uzik, utobbiba pedig a tobbi nem kereszteny (muslim, eastern, pagan, stb) tartozik ha kereszteny orszaggal jatszol ugye.
Az MMP 2 ezen tulmegy, bonuszt ad az allambevetelhez is, ha ezt az idea-t valasztjuk (LEF). Alig varom mar hogy megjelenjen vegre egy HttT-kompatibilis verzio, ez az alap HttT elegge konnyu es csontszaraz.
Na most en ugy ertelmeztem elobbi csoportba ertendok a te vallasi csoportodba tartozok, akik epp nem az allamvallast uzik, utobbiba pedig a tobbi nem kereszteny (muslim, eastern, pagan, stb) tartozik ha kereszteny orszaggal jatszol ugye.
Az MMP 2 ezen tulmegy, bonuszt ad az allambevetelhez is, ha ezt az idea-t valasztjuk (LEF). Alig varom mar hogy megjelenjen vegre egy HttT-kompatibilis verzio, ez az alap HttT elegge konnyu es csontszaraz.
Saor Alba
tehát akkor nincs túl sok értelme ennek az influence cucnak a ki átkozással és a kardinálisok lényegével tisztában vagyok csak annyira szokatlan volt nekem ez az újítás (már ha lehet annak nevezni)
ja és igen a kardinálisok bónuszai tényleg jók de legfõképpen a hírnév csökkentés a legjobb
© tttttom
Minden szájbakurt tengerhez hozzádobtam 10-15 Crrackot
hát ezen szakadtam vagy 5 percig a röhögéstõl <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
ja és igen a kardinálisok bónuszai tényleg jók de legfõképpen a hírnév csökkentés a legjobb
© tttttom
Minden szájbakurt tengerhez hozzádobtam 10-15 Crrackot
hát ezen szakadtam vagy 5 percig a röhögéstõl <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
ahhh igen igazad van meg néztem én is csak én össze kevertem a mellette levõ ötletel
Bocs, excommunicate opció...
A papal influence dönti el, hogy ki befolyásolja a Szentatyát. :-)))
Ha te vagy a papal controller, akkor kiátkozhatsz országokat, akik neked nem teszenek, és rossz viszonyban vannak a Pápai Állammal (ecommunicate opció a diplomáciai menûben). A kiátkozott ország különféle hátrányokat kap (lassabban nõ a népesség, fokozott presztizsveszteség, stb.) de a legfontosabb: ezek után bármelyik katolikus ország casus belit kap ellene, és röhelyesen alacsony infamy pontokért foglalhat el tõle tartományt, teheti vazalussá, stb.
Egyébként a papal controller abból az országból lesz, akinek a legtöbb kardinálisa van a kúriánál (controlled cardinals). Ha nem is te vagy a papal controller, a controlled cardinalsok különféle kis bónuszokat adnak, pl. jobban csökken az infamyd.
Ha te vagy a papal controller, akkor kiátkozhatsz országokat, akik neked nem teszenek, és rossz viszonyban vannak a Pápai Állammal (ecommunicate opció a diplomáciai menûben). A kiátkozott ország különféle hátrányokat kap (lassabban nõ a népesség, fokozott presztizsveszteség, stb.) de a legfontosabb: ezek után bármelyik katolikus ország casus belit kap ellene, és röhelyesen alacsony infamy pontokért foglalhat el tõle tartományt, teheti vazalussá, stb.
Egyébként a papal controller abból az országból lesz, akinek a legtöbb kardinálisa van a kúriánál (controlled cardinals). Ha nem is te vagy a papal controller, a controlled cardinalsok különféle kis bónuszokat adnak, pl. jobban csökken az infamyd.
Kicsit pontosítanék. A LEF (nevezzük röviden így) a nem a te vallási csoportodba tartozók megtûrésére ad bónuszt. Tehát mivel a többség keresztényt játszik, értelemszerûen a muzulmánokra, a keletiekre (buddhizmus, sintó, stb.), és a "vadakra" (animisták, sámánisták).
Van egy másik bónusz, az ecumenism (ökumenizmus), ami az ember saját vallási csoportjához tartozó eretnekek megtûréséhez ad bónuszt. Tehát katolikusoknál az ortodox, protenstáns és református vallásúakkal szemben, és vice versa, szunnitáknál a sítákkal szemben, stb.
Van egy másik bónusz, az ecumenism (ökumenizmus), ami az ember saját vallási csoportjához tartozó eretnekek megtûréséhez ad bónuszt. Tehát katolikusoknál az ortodox, protenstáns és református vallásúakkal szemben, és vice versa, szunnitáknál a sítákkal szemben, stb.
A kalóz bajt én könnyen orvosoltam. 😄
Minden szájbakurt tengerhez hozzádobtam 10-15 Crrackot a bizánccal határos tengereken és azóta egy db. kalózt sem látok a környékemen. 😄
Minden szájbakurt tengerhez hozzádobtam 10-15 Crrackot a bizánccal határos tengereken és azóta egy db. kalózt sem látok a környékemen. 😄
A Liberité, égaité, fraternité a HTTT-ben bonuszokot ad a nem allamvallasuak "megturesere", tehat csokken a lazadas eselye, a nem allamvallasu provinciakban. Valamint csokkenti a papai befolyast az orszagra (? szabad forditasban kb errol van szo).
Saor Alba
A Liberité,égaité, fraternité mire való? Mivel az angol tudásom a 0 közelében van
én sem konyítok sokat az angolhoz de ha jól sikerült ki hámoznom a játékban olvasott szövegbõl akkor annyit jelent hogy be támadhatsz olyan országokat stabilitás vesztés nélkül amelyeknek nem egyezik meg a kormányzati típusuk a tiéddel de ebben nem vagyok teljesen biztos Solten szerintem jobban tudja.
amúgy képen nekem is lenne egy nagy kérdésem valaki le írhatná hogy pontosan mikre is lehet használni ezt a Papal influence dolgot erre még nem jöttem rá teljesen azt már észre vettem hogy nemzeti ötletekkel lehet növelni és csökkenteni is.
másik dolog amit sajnálattal vetem észre hogy a teokratikus kormányzású országoknál (Teuton rend mindörökké <#eplus2>#eplus2>)el veszett a +10% hit térítés bónusz <#rinya>#rinya> ugyan akkor a birodalmi kormányzást még mindig túl gyengének tartom +0.25% hadsereg morál meg +1 magiszter RÖHEJ akkor inkább nemesi köztársaság vagy abszolút monarchia na mindegy ja és igen a kalózok tényleg elég idegesítõek de azért ki lehet bírni õket.
HARRR :-DDDDD
én sem konyítok sokat az angolhoz de ha jól sikerült ki hámoznom a játékban olvasott szövegbõl akkor annyit jelent hogy be támadhatsz olyan országokat stabilitás vesztés nélkül amelyeknek nem egyezik meg a kormányzati típusuk a tiéddel de ebben nem vagyok teljesen biztos Solten szerintem jobban tudja.
amúgy képen nekem is lenne egy nagy kérdésem valaki le írhatná hogy pontosan mikre is lehet használni ezt a Papal influence dolgot erre még nem jöttem rá teljesen azt már észre vettem hogy nemzeti ötletekkel lehet növelni és csökkenteni is.
másik dolog amit sajnálattal vetem észre hogy a teokratikus kormányzású országoknál (Teuton rend mindörökké <#eplus2>#eplus2>)el veszett a +10% hit térítés bónusz <#rinya>#rinya> ugyan akkor a birodalmi kormányzást még mindig túl gyengének tartom +0.25% hadsereg morál meg +1 magiszter RÖHEJ akkor inkább nemesi köztársaság vagy abszolút monarchia na mindegy ja és igen a kalózok tényleg elég idegesítõek de azért ki lehet bírni õket.
HARRR :-DDDDD
Ok.
Olaszországot a többi itáliai állammal lehet létrehozni, a Pápai Állammal nem. Ez egy tápos cél a Pápai Államnak, ha úgy tetszik 😊
Az EU3 forumján láttam egy Kingdom of God-os oldalt.Képpel meg mindennel, de ha már elfoglalja Itáliát, miért nem hozzal létreOlaszországot.Én szeretem egyesíteni az államokat, decisinnal.Ol:Germany, Russia stb..
A Liberité,égaité, fraternité mire való? Mivel az angol tudásom a 0 közeláben van, csak valami vallásos izé meg még valami, de többet nem tudtam lefordítani.Mit jelent?Mit csinál?
A Liberité,égaité, fraternité mire való? Mivel az angol tudásom a 0 közeláben van, csak valami vallásos izé meg még valami, de többet nem tudtam lefordítani.Mit jelent?Mit csinál?
Hát, kár érte, ez pl. egy olyan eset, amikor tényleg nem cslás miatt(pl.levisszük a technology-k árát), hanemjavítás miatt átírhatjuk, hogy lehessen, csak a tartományt kell megkeresni.Mivel így USA játszhatatlan, Kanada nagy része így se lehetne meg, ausztráliáról ne is beszéljünk.Ezek nagyok és kevesen vannak, amikor meglesz a HttT, átírom.
Úgy tûnik, igen. Én legalábbis csak a Pápai Államnál láttam ezt a decisiont.
Inkabb en sem probalkozok a leforditasukkal... 😄 Szoval ez a a Kingdom of God a papai allam egyeduli decision-je?
Saor Alba
Azert vannak az uj tartomanyok hogy legyenvalami újítás is a kiegészítoben 😛
Faxom kivan a kereskedelemmel, direkt arra gyúrok az elsõ ideám is azt segítené erre mindig elüldözi valaki õket.
HttT-ben, kisss azt mondta....
Mire valók az új tartományok, ha nmem lehet õket gyarmatosítani?
Hopp, Solten, nálad a pont: most, hogy mondtad, megnéztem, és tényleg: a Kingdom of God bónuszt ad a manpowerhez (10%), a presztízshez (1%), és az infamy csökkentésére (0,05), ezen kívül megkapom a controlled cardinals és a Curia controllel bónuszokat is (ehh, bocs, utálom ezt a magyar-angol keveréknyelvet, de ha lefordítom a kifejezéseket, lehet hogy nem lennének egyértelmûek).
Szóval ahogy mondod, úgy néz ki hogy a Kingdom of God decision nem más, mint a pápaság kisajátítása, innentõl minden bónusz megmarad az országban. Nem is olyan rossz 😊
Szóval ahogy mondod, úgy néz ki hogy a Kingdom of God decision nem más, mint a pápaság kisajátítása, innentõl minden bónusz megmarad az országban. Nem is olyan rossz 😊
Mennyei Kiralysag... <#alien>#alien>
#3893: azert szurkul be az ikon mert gondolom ekkor megszunik a kardinalis-papavalaszto rendszer, egyedulikent uralod a papasagot.
#3893: azert szurkul be az ikon mert gondolom ekkor megszunik a kardinalis-papavalaszto rendszer, egyedulikent uralod a papasagot.
Saor Alba
"pedig én abban reménykedtem hogy tényleg Kingdom of God lesz a neve, olyan jó poénnak tûnt..."
Istenkirályság lenne, mi? 😊
Istenkirályság lenne, mi? 😊
Törökökkel átváltottam Noble Republicra, és embertelen táp ez az államforma a királyságokhoz képest. Baromi jó a tolerancia bónusz egy soknemzetû országban, és a 8 évenkénti választások is baromi jók. Sokkal táposabb vezetõket kapok így, mintha királyom lenne.
Ha már itt tartunk, azt utáltam ezekben az új országok létrehozásában, hogy amint létrehozod, eltünnek az elfogadott kultúrák... Spanyoloknál is megvolt a portugál, baszk, katalán, erre létrehozom Spanyolországot, és 3 hónap alatt elvesztettem az összeset... Semmi értelme létre hozni kb, mert azért a kevés presztizsért, meg pár core-ért, amiknek nagy része már eleve a core-od, nem éri meg elbukni egy csomó elfogadott kultúrát.
No megnéztem, az a neve a decisionnak hogy "Declare the Kingdom of God". Aki többet akar a feltételekrõl tudni, az indítsa el a játékot és lépjen be a Papal State-ba, ott lesz a lehetséges National Decisionok között.
Viszont azt nem írja le hogy ezzel megszûnik a pápaság, onnantól kezdve a Papacy ikon is beszürkül. De érdekes módon a Pápai Állam elnevezés (Papal State), a címer, meg minden megmarad az országnak, pedig én abban reménykedtem hogy tényleg Kingdom of God lesz a neve, olyan jó poénnak tûnt...
Viszont azt nem írja le hogy ezzel megszûnik a pápaság, onnantól kezdve a Papacy ikon is beszürkül. De érdekes módon a Pápai Állam elnevezés (Papal State), a címer, meg minden megmarad az országnak, pedig én abban reménykedtem hogy tényleg Kingdom of God lesz a neve, olyan jó poénnak tûnt...
nem
Ja, és:
BUÉK!!
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
BUÉK!!
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
A HttT-ben az új tartományokat(amik a Végleges Terra Incognita helyén vannak)lehet gyarmatosítani?
Ez azt jelenti, hogy a Holy See is megszünne?
Ami csak katolikus államoknál érhetõ el.
Nem akarok a kákán is csomót keresni, de nem HtT, hanem HttT, mivel Heir to the Throne.Így írják az EU 3 forumján is, de mind1, értjükígy is.<#vigyor5>#vigyor5>
Ami csak katolikus államoknál érhetõ el.
Nem akarok a kákán is csomót keresni, de nem HtT, hanem HttT, mivel Heir to the Throne.Így írják az EU 3 forumján is, de mind1, értjükígy is.<#vigyor5>#vigyor5>
Ha tõlem kérded:
nem én találtam ki, a HtT-ben van egy olyan lehetõség hogy megalapíthatod Isten Államát (majd megnézem, hogy néz ez ki angolul, de késõ van, és emiatt most nem indítom el a játékot). Ehhez el kell foglalnod gyakorlatilag az egész mai Olaszországot, de ha megalapítod, akkor a pápaság megszûnik államként és intézményként is.
nem én találtam ki, a HtT-ben van egy olyan lehetõség hogy megalapíthatod Isten Államát (majd megnézem, hogy néz ez ki angolul, de késõ van, és emiatt most nem indítom el a játékot). Ehhez el kell foglalnod gyakorlatilag az egész mai Olaszországot, de ha megalapítod, akkor a pápaság megszûnik államként és intézményként is.
pápai államra meg csak annyit ha bekebelezed akkor valamelyik német kisállam átveszi a helyét álltalában azok akiknál Arbischoptic vagy valami ilyesmi államforma van tehát Tehokratikus államok.
Még az lenne a kérdésem h tényleg ha elfoglalod Itáliát a Pápai állammal akkor lehetbelõle Isten országát csinálni vagy csak "jelképesen"mondtad és csak tehívod annak?
Még az lenne a kérdésem h tényleg ha elfoglalod Itáliát a Pápai állammal akkor lehetbelõle Isten országát csinálni vagy csak "jelképesen"mondtad és csak tehívod annak?
Hello.Nekem olyan problémám van ,hogy Szíriával játszom és valahogyan(nam csalással)Katolikus államvallást akarok...Megpróbáltam fellázítani a Beirúti Keresztényeket de elfoglalnak 2 provinciámat bejön a kis horror ablak esik 2õt a stabilitás de Sunni maradok és nem leszek keresztény...Elõre is köszi 😊 Ja és BUÉK😊
Ja és még annyi kérdésem/kérésem lenne h a 4.1a és 4.1b patchet honnan tudom letölteni???
Hali. Az lenne a kérdésem hogy a régebbi verziókban volt olyan(most a HttT-t használom) h nem HRE tag is lehetett császár pl. Mo-val játszottam és kialakítottam a jóviszonyt a elektorokkal és akk meg választottak császárnak. Ugye a HttT-ben létre lehet hozni a HRE-t és h mondjuk franciáûkkal megválasztatom magamat császárnak és ígyis létre tudom hozni a HRE-t???
Nem tudtok valami magyar oldalt, ahol meg lehet rendelni a HttT-t?
Hát,akkor csináld azt hogy amikor Hadakozik nyugaton valamelyik keresztény államal(mondjuk Ausztriával vagy Magyarországgal),akkor mikor már tart egy jó ideje a háborujuk akkor hátba támadod olyan jó románosan😄
Én is ezt csináltam és úgy bedaráltam ausztriával közösen hogy minden Európai és kis-ázsiai területét elvesztette(fõvárosostúl-mindenestül) és számûzetett ország lett Algériába.😄
Én is ezt csináltam és úgy bedaráltam ausztriával közösen hogy minden Európai és kis-ázsiai területét elvesztette(fõvárosostúl-mindenestül) és számûzetett ország lett Algériába.😄
1399
Sajnos én nemfoglalhatom el a mamelukokat vagy akármelyik Sunni vallású államot, mert az Oszmán Birodalom folyton segít mindegyiknek és engem mindig elver minden csatában
Sajnos én nemfoglalhatom el a mamelukokat vagy akármelyik Sunni vallású államot, mert az Oszmán Birodalom folyton segít mindegyiknek és engem mindig elver minden csatában