Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#heureka> esetleg talán te magad próbálhatnád megszabni a béke feltételeket úgy hogy ne nagyon ugorjon meg a hírneved ha nem túl nagy erõfeszítés ez neked <#heureka> én sosem szoktam elfogadni azokat a béke ajánlatokat amiket a gép küld nekem mikor épp nyerésre álok.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Hello sziasztok.Az a kérdésem ,hogy tudom átírni az imfamyt mert Britekkel játszom és a portugálok belegyarmatosítottak a játékomba...
Ami igazából nem lenne nagy probléma mert bedaráltam õket már többszõr is de most amikor elfoglalom a gyarmatait mindent felajánl a békéért a fõvárosán kívül...Amit meg is értek de lesz egy 145-ös imfamym általában amire a Spanyolok meg a Skandinávok harapnak...:S

Bizáncot aki csinálja annak meg annyit ,hogy amikor én Bizáncoztam akkor én inkább Keletre Indiáig toltam le a Bizánci határt nem nyugatra tornáztam...A Keleti területekért nem ad annyi Imfamyt és a muszlim köcsögök ellen mindig van CB-d😛 Meg én Afrikába is áttoltam magam Tunéziáig.

Az indiánoikkal meg cak annyi kérdésem van ,hogy ha a csuszkákat állítgatod a centralizáció meg a innovatívság felé akkor automatikusan megjelennek ezek a tech group váltások meg a sereg reform???
<#nevetes1><#nevetes1>
ez a könyv nekem is meg van kb 2 cm vastag por van rajta :-D

Woondy
Ez a sok okoskodás...

Solten
Jaja, a vesztfaliai beke "hozomanyakent" Hollandia es Svajc kivalt a HRE-bol. Mondjuk sosem volt igazan egyseges, kis allamok es birodalmi varosok laza konfoderacioja volt, fokozatosan gyengulo kozponti hatalommal.

Saor Alba

Solten
Torikonyv megvan neki, most mar csak ez hianyzik:

<#vigyor1>

Saor Alba

I.C.ram
Köszönjük Emese.
I.C.ram
Ahh.... nahát miket nem mondasz.

De attól még birodalom, és ez áll legközelebb ahhoz, amit õ szeretett volna....
A játék alapja, hogy:
Minden államszövetségbõl szövetségiállam lesz, bár a valóságban soha nem egyesítették, van valóságalapja.Az Európai Unióból is egyszer szövetségi állam lesz, olyasmi mint az USA.
1806 után létrehött a Rajnai Szövetség és a Német szövetség.Késöbb az Északnémet Szövetség.Utánna meg egyesítették Német Császárság néven.
A játék hibály, hogy csak Hollandia független 1648 után, pedig Svájc is az vaolt.Meg töb szát kis állam lett, a játékban maradt 20-25 állam, legalánn Brandenburg, Ausztria meg Bajorországon kívül minden tartomány külön államnak kellet volna lennie.
A HRE-t 843-ban alapították a verduni szerzõdés után, de "fizikailag" 962-ben.Konkrétan egy unió.1806-ban Napóleon hatására felbomlott.
A harminc éves háború(1618-1648) után már nem volt jelentõsége.
Egyébként, ha egyeíted a HRE-t, a reformok, megmaradnak az egyesített államnak?
De a HRE nem a Római Birodalom, 1500-a évek óta van hivatalos neve:
Német Nemzet Szent Római Birodalma
De addig mindenhogy hívták, a legelterjettebb:
Szent Német-római Birodalom
áhhh inkább Görögökkel megyek, mert úgy kihívásosabb. 😄

I.C.ram
Azt megcsinalhatod, hogy belepsz a hre-be, megvalasztatod magad csaszarnak, es a reformokkal letrehozod az egyseges hret.
Pedig kurva jó lenne. 😄

Egy Neo Római Birodalom. 😊

Mondjuk én Bizánccal ezt akartam eltervezni. 😄

Hogy leht képet felrakni?Mert Vijayanagrarral nagyon jól haladok, 1586-ban vok.Olyan sok dolog történt, hogy nem tudom leírni, inkább a képeket nézzétek, ha valaki segít nekem.
Nem.
Üdv az lenne a kérdésem hogy Bizáncal vissza lehet valahogy állítani az eredeti Római Birodalmat?(Értem ez alatt hogy megváltozik a név,zászló stb...)
Hát, én nem tom, hogy ekll képet ferekani, de kissss vagy Solten tuti tudja.
õõõ...Lehet újra kezdem a hadjáratomat bizánccal és majd bõvebben írok mindenrõl. 😄

+Ha elmondanl egy tippet h rakhatok be képet akkor beraknám õket szívesen, mert van egy péár amit csináltam a játék közben.

Ok,kösz
Sztem az AAR jó, de kép kicsit jobb lenne, meg 1399-tõl, milyen tanácsadók, HttT, v. NI, van-e patch, stb.....Mrt most én is tudnék írni, hoyg egyém egész Európa franciákkal, de lehet, hogy Inkákkal játszok.
Én hiszek neked, meg a kép kissé szebbíti a sok írást.
Számít a fregatt is. Csak a gálya meg teherhajó nem jó.
I.C.ram
Hát kattanj a gyarmatodra, és ott mindent leír, hogy mibõl mennyit hoz.
Csak kipróbáltam Japánt.Ritkán kezdek új játékot.
Kösz a választ.
vijayanagaral már létre hoztam a "Hindu Szövetséget", meya hindu vallású allamokat foglal magában.Igen erõs vagyok, már van ideám(1410-re, de nagyon jó tanácsadóval.5 CoT-ban van 5-5 kereskedõm.
A gyarmatokról:
De azért hoznak valami "sima" adót is, vagy csak tariffban?
Igen, de csak a nagy hajók számítanak. Gályák, szállítók, fregattok nem.

ganges:

A tengerentúli gyarmatokról nem adó, hanem tariff formájában jönnek a bevételek. A nagy hajók a tengeri útvonalak védelmére kellenek. Ha nincs elég nagy hajód, akkor nem kapod meg a tengerentúli bevételek 100 %-át, hanem ennél kevesebbet.

Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy Japánnak Korea tengerentúlnak számít. Így aztán lehet, hogy nem tariffra, hanem adóra számíthatsz onnan.
magyarul szar mi? xD

a frenetikus az mi?

Solten
Frenetikus, be kellene loni a paradox forumba... <#hehe>

Saor Alba

AAR-rõl vélemény? 😊

I.C.ram
traffis?

Tariffs-ra gondolsz? Ha igen, akkor az a flottáddal van összefüggésben, és csak a tengerentúli területeidrõl jöhet. A pénzügyi ablaknál mutatja, hogy jelenleg hány 100%-át kapod meg az elérhetõ maximum tarifának.

Persze, hogy használja, szinte mindig.

Átlagosan hány óránként kezdesz új játékot? 😛
A traffis hogyan mûködik?
Az AI használja a politikai váltásokat?
Mikért van az, hogy a fûszernek csak 4.7d a kereskedelm értéke?
Vijayanagrral vagyok.
+3 Qantity
Köszönöm a dícséretett. 😊

Vicces😊Iszákos, meg orrduró😊
VAn fantáziád, nem mondom😊Az csak jó!
Na folyt köv.

1570:V Andronikos (javítva) császár csak bassza a rezet otthon Konstantinápolyban a bor és a nõk társaságában. 😄

A Burgund háborúban is csak annyit csinált tábornok ként, hogy a csata közepén is egy kocsmába tért be és megvedelt 3 üveg bort és úgy ment tovább kardozni. 😄

Ja meg még annyi dolgot csinált, hogy az egyház számára több adót vetett ki...Meg még részegen engedélyezete a Theme systemet. <#idiota>

Továbbá még harcolt a Bizánci-Perzsa háborúban ami igazából Candar miatt tört ki. 😄

A Bizánci birodalom területét V.Andronikus(A részeges) korában kiterjesztette a mai Szíria nyugati felére.Beirutra,Gázára meg Judeában ahol a háború után azonnal meg is kezdõdött az ortodox hitre való térités. 😄

Ja meg az õ uralkodása 1597-ig tartott amíg fel nem dobta a pacskert. 😄 Az õ ideje alatt szabadultak fel a olasz báb államok A szicilia kettõs királyság,umbria,pisa(nem húgy),velence,aquavilea,(vagy mi a szösz) modena,trento meg a mai horvátország. 😄

2.rész

1600-1617-ig:1597-tõl egészen 1601-ig uralkodót valami Intergretum bevü banda vagy mi a fene. 😄

Aztán a helyükre kerül az orrturkász I.Theodorius aki nem csinált semmit a birodalomban.Csak meresztette a valagát a trónusban egész nap meg jójozott,kártyázott unalmában meg turta az orrát. 😄 Szerencsére csak 2 évig uralkodót utána egy "baleset" következtében meghalt.Vadászat közben lezugott a lóról és a ló alá esett aki szintén ráesett és rá 1 hónapra meghalt.Tehát csak 1601-1603-ig nyomta a trónt.

Aztán rá 1603-tól nem volt az örökösöm még elég érett az uralkodásra egy tanács vezette az országot egészen 1616-ig.

Mire a fiúból életerõs férfi lett akit uralkodása napjától kezdve XI. Konstantinosnak neveznek.

Hát kb. idáig jutottam el. 😄

Majd folytatás köv.

De akkoris áll a birodalmam igaz, mindig van valami bizbasz felkelés a birodalom egyik szegletében, de márn em idegesítem magam vele. <#mf2><#gun><#vigyor2>

már megoldottam a gondot.<#vigyor1><#idiota> 😄

A troop maintences faszságot elhúztam jobbra fullba és javult a morál meg megszünt az erõsités kiküldésének hiánya. 😄

mindjárt folytatom a kövi hs-mben az AAR-t Bizánccal. <#eplus2><#idiota>

Hova küldted be? Ha egy tartományban több katonát állomásoztatsz, mint amennyi az eltartóképessége, akkor folyamatosan pusztulni fognak. Kattints a csapataidra, és nézd meg, hány % az attrition?

Ha ez a gond, akkor bontsd õket kisebb csapatokra, és szórd szét õket a környéken.
(De emiatt meg is ugrott a imfamy is...150-ig)

úr isten 150 mindjárt hülyét kapok ez egy állat <#idiota><#idiota><#idiota> nekem eddig sosem sikerült át lépnem a hírnév határt mindig mindenkit csak cb-vel támadok be így is elég szépen lehet kaszálni <#eplus2>

Én megv nemtudom mi a gond, de sztem bug...Azt csináltam h beküldtem 100.000 katonát a másik meglévõ 100.000 mellé, mert a perzsák llen akartam menni, de egyszerûen nem potolodnak a veszteségek.Az mitõl van?

Király!.
I.C.ram, nem azt akartam írni, bocs.
Japánnal játszok könnyû fokozat mindenbõl.
Hogy jönbnek a traffisok?10 galleyt küldtem Koreába, de nem jött a pénz.
Jaj már, rágódjatok még egy kicsit ezen a szón, sok értelme van :p
most mivan?

I.C.ram
De te "katolizocálni"-t írtál.

Amúgy meg van erre egy sokkal normálisabb kifejezés: ellenreformáció.
Solten
<#idiota>

Saor Alba

na egy kis bizantyne AAR: 😄
Legeleje:A Balkán az enyim meg a Törökország mai formája. 😄

Eleje:1500-1580

III Manuel Császár és seregei meghódítják az Itáliai-félszigetet 4 lépésben. 😄 Az elsõ Olasz-Bizánci háború 30.000 görög katona átkel III Manuel vezetése alatt Albániából egyenesen Apuliaba.Az elsõ ütközeteket a Nápolyi királyság seregei nyerik. (pedig fejlettebb voltam náluk :@)A negyedik partraszállás sikeresnek bizonyult mivel a Nápoli sereget a derék görög hazafiak serege leverte. 😄 Ezáltal az 1. béke úgy zárult le, hogy kértem Apuliát,Calabriát és Napolit. 😄

A 2.-dik Bizánci agresszió célpontjai közép-olaszország és Szicilia volt. 😄 Róma a Pápai állam fõvárosa 4 hónap ostrom után elesett.Umbriát csak véres harcok árán lehetett térdre kényszeríteni.A meglévõ 30.000 katona mellé további 10.000 fõs erõsítést rend fenntartás céljából. 😄 közben 1513 Márciusában meghalt III Manuel.A következõ uralkodó egy V Andreos populius nevû hapsi lett...Közben Umbria anektálva + Róma elcsatolva.1514 eleje a császár elrendeli az olasz eretnek területek békés/erõszakos térítését át az ortodoxra. 😄 1516:A Bizánci 4-es flotta elkezd felvonulni Szicilia(Messina) partjainál.A Sziciliai hadsereg létszáma csupán 12.000 fõ.Flottája semmi sincs szinte, csak néhány galley...1516 nyarának kelõs közepén a 3.Ortodox Keresztes Hadsereg (30.000 fõ akik veteránok 😄)akik úgy legyõzik a 12.000 kapával,ásóval meg kerti felszerelésekkel felszerelt parasztokat és csecsemõket, hogy azok a bizánci lovasság taposó ereje elõl sem menekülhettek. 😄 Egyszóval Szicilia meghódítása összesen csak 2 hónapig tartott és végül annektálással zárult. 😄 (A bizánci lovasok felgyújtották az olasz canabis ültetvényeket. 😄)

3. fázis:A cél a rómától északabbra lévõ városok elfoglalása illetve megtartása a Modena-Ferrara vonalig...Itt 60.000 katonát vetettem be mivel kicsivel több volt az ellenálló nacionalista patrióta érzelmû olasz. 😄 A háború 1524-ben indult meg és kemény 6 évig tartott a buzi Genova meg Velence miatt...(A kis buzik ledarálták folyton a flottám és egy dél olasz felkelés majdnem megfordította a háború menetét, de nagy nehezen sikerült felülkerekednem az olaszokon 😄) A seregeim fosztogattak/ostromoltak az északi városokban emiatt sokáig szoptam. 😄 (minden kurva hónapban jöttek a 10-20.000-es lázadó felszabaditó seregek, de állandóan levertem õket komolyabb veszteségek nélkül...De egy idõ után eléggé idegesítõvé vált...) aztán békét kötöttem az olasz államokkal annektálás által.De emiatt meg is ugrott a imfamy is...150-ig. 😄 Csak aztán még a felkelésekkel eljátszogattam vagy még 15-20 évig aztán inkább dühömben felszabadítottam õket mint vazallus államokat...Aztán egy ideig béke van (10 év) addig a stabilityt helyre baszatam és még építettem extra seregeket. (5x20.000 fõ keletre a perzsák miatt...)Közben megprobáltam asszimilálni a bolgár,szerb és albán kisebbséget...kisebb-nagyobb sikerrel.

1568:Közben ausztria-burgundia-hollandia trió nekem jött...200.000 katona támadt rám szemben az én 80.000 fõmmel. 😄 (a keleti sereg csoportom átpakoltam gyorsan nyugatra, hogy segítsen a nyugati bajtársaknak)A háború mindkét fél számára komoly veszteségekkel járt...De nagy nehezen megszereztem a dalmát tengerpartot, a mai horvátországot meg szlovéniát is a béke fejében. 😄

A háború számomra gyõzelemmel és komoly vér áldozattal zárult.Bár az ellenség számára meg komoly vereséggel zárult. 😄

Folytatás köv.

hát, én a rekatolizációbol vettem, eza tevékenység, amikoraz 1600-as években a protestáns vallásúakat téríteni próbálták.Meg ilyesmi.
Kösz a tippet, de egyszer megpróbáltam, de nem sikerült az MMP2.De az MMP1.5 meg volt, és ott Japán több részre van esve, ami hihetõbb, ugyanis egységes Japán 1600-ig nem volt.
Solten
Februarig elpocsolnek vele... <#rinya>

Saor Alba

Woondy
Solten intezkedj mááár jelenjen meg az MMP <#vigyor0><#vigyor0>

Woondy
"Katolizál" helyesen ha már ennyire beleástál a témába <#hehe> Elõször jól írtad