Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok! Hogy tudok a játékba cheat-eket beírni?
majd ha kész lesz.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Helló!
Mikor jelenik meg az új kieg???
Mikor jelenik meg az új kieg???
Amúgy valaki foglalta már el a világot?
Az 270 év múlva lesz... xD
na tessék itt a probléma, legközelebb ne történelmin legyen.
Ja, az történelmin van. 😄
valószínûleg van neki csak szerintem ö nem állította be randomra a leaders és Advisor lehetõséget játékkezdés elõtt.
50 pénzed van-e a tábornokképzésre?
De mondom, vannak diplomaták, de nem engedi, hogy rákattintsak a képzésre, mert szürke.
(tábornok admirális = diplomata)
tengeri és szárazföldi felfedezõ = telepes + kell még a Quest for the New World nemzeti ötlet is.
tengeri és szárazföldi felfedezõ = telepes + kell még a Quest for the New World nemzeti ötlet is.
Oksa, de van jelenleg 5 kolónistám, 1 magisterem, de semmit se enged csinálni azon a fülön, ahol parancsnokokat lehet képezni. Egy van, az meg maga a császárom...
igen mert voltam olyan hülye és összetévesztetem a kettõt, bocsi neked van igazad.
Nekem a piros fülön nincs egy szó se a tábornokról...
már hétmilliárdszor leírtam/tuk hogy mi a probléma csak olvas vissza 1 vagy 2 lapot, úgy gondolom hogy ennyibe még nemhal bele senki.
diplomata kell egy tábornok kiképzéséhez vagy admirálishoz felfedezõkhöz meg egy kolonialista.
és nem nem úgy van, a pirossal bejelölt fülre kattintva elõ jön a tábornokokhoz és felfedezõkhöz szükséges ablak.
és nem nem úgy van, a pirossal bejelölt fülre kattintva elõ jön a tábornokokhoz és felfedezõkhöz szükséges ablak.
Õõõ... Hát nekem ott csak a fejlesztési beállítások vannak, meg az adók. Van egy fül, ahol kint van, hogy admirálist, felfedezõt, hódítót, meg tábornokot lehet képezni, de az mindig szürke...
Egyszerû! Ne magyarosítsd le. xD
hy! olyan problémám lenne h magyarosítottam a játékot és tÖK FASZA DE egy idõ után lefagy és ki kell lépnem mi lehet a gond kérlek segítsetek
Hali. Tábornokot és admirálist hogyan lehet szerválni a sereg élére? És a kereskedelmi központok mire is jók? 😄
miért is röhej?
minek levenni a sereg zsoldját ha helyette folyamatosan tudsz uj területeket szerezni.😄
minek levenni a sereg zsoldját ha helyette folyamatosan tudsz uj területeket szerezni.😄
Most épp a Szent Római birodalmat bomlasztom... <#law>#law>
Én már voltam 5 évig háború nélkül. Le kellett vinni a 80-as kimerültséget. De fél Európa már az enyém!<#idiota>#idiota> Éljenek a Magyarok! 😄
inkább becsületes eszközökkel.😊
most békén hagytak pár évre , lehet beijedtek😄 ugyhogy vissza tudtam szoritani.
de ugy erzem lassan ismét elpattan a húr , lejártak a békeszerzõdések és nekem jönnek , hogy felkoncoljanak.
most békén hagytak pár évre , lehet beijedtek😄 ugyhogy vissza tudtam szoritani.
de ugy erzem lassan ismét elpattan a húr , lejártak a békeszerzõdések és nekem jönnek , hogy felkoncoljanak.
Én csak megosztottam egy lehetõséget, rajtuk áll, hogy használják-e... :-)
<#mf1>#mf1>
<#mf1>#mf1>
Igen, vagy ha olyan szövetségese van, akivel a játékos országa rosszban van, akkor sem fog belemenni egy szövetségbe...
Szerintem az elején az osztrákokkal és Frulival érdemes háborúzni, és elvenni az aranybányáikat. Meg kell nézni melyik szövetségesük a leggyengébb és nem tagja a HRE-ének és azt betámadni, utána hadat üzennek õk is. Nyilván racionálisabb Friulival kezdeni.
Szerintem az elején az osztrákokkal és Frulival érdemes háborúzni, és elvenni az aranybányáikat. Meg kell nézni melyik szövetségesük a leggyengébb és nem tagja a HRE-ének és azt betámadni, utána hadat üzennek õk is. Nyilván racionálisabb Friulival kezdeni.
<#gunyos1>#gunyos1>
Infamy, háborús kimerültség: megnyitjátok a mentett állást, és átírjátok. Hand of God, ahogy az isteni Maradona mondta. :-)))
cserébe viszont tudtam übertáp hadvezért kiállítani mikor 100%on volt az army tradition.
az se egy-két csata alatt kuszott fel 100ig.<#nevetes1>#nevetes1>
az se egy-két csata alatt kuszott fel 100ig.<#nevetes1>#nevetes1>
<#eplus2>#eplus2>
jaja , az elejen meg figyeltem az infamyra , direkt csak olyan tanácsadókat vettem fel akik csökkentették. de mostanra azok is meghaltak.😄
az elejen gyorsan be akartam darálni Itáliát , hogy minél hamarabb létrejöhessen az egység. Aztán elkapott a gépszíj.😄
de az inflációra ugy-ahogy figyelek , tudtam pár békeszerzõdést kötni 200-300 aranyat bezsebelve igy a penzzel nincs gond.
jaja , az elejen meg figyeltem az infamyra , direkt csak olyan tanácsadókat vettem fel akik csökkentették. de mostanra azok is meghaltak.😄
az elejen gyorsan be akartam darálni Itáliát , hogy minél hamarabb létrejöhessen az egység. Aztán elkapott a gépszíj.😄
de az inflációra ugy-ahogy figyelek , tudtam pár békeszerzõdést kötni 200-300 aranyat bezsebelve igy a penzzel nincs gond.
ha már a lengyeleknek van legalább 3 szövetségese akkor nem fog több szövit elfogadni de ugyan ez érvényes a többi országra is meg rád is(kivételek a vazallusok azokból annyi lehet amennyit akarsz).
ugyanakkor minél nagyobb egy ország annál ritkában fognak vele szövetséget kötni.
a csehek lengyelek és magyarok egy kulturális csoportban vannak szóval nagy baromság betámadni a lengyeleket sokkal könnyeben lehet velük házasságot vagy szövetséget kötni mint az osztrákokkal vagy akárki mással.
ugyanakkor minél nagyobb egy ország annál ritkában fognak vele szövetséget kötni.
a csehek lengyelek és magyarok egy kulturális csoportban vannak szóval nagy baromság betámadni a lengyeleket sokkal könnyeben lehet velük házasságot vagy szövetséget kötni mint az osztrákokkal vagy akárki mással.
sehogy csak békével lehet csökenteni.
EGY VALAMIT KÉNE MEGTANULNOTOK mégpedig a türelmet, vagy ennyire nem bírjátok ki hogy egy háborúban el ne vegyetek minimum 1 tartományt az ellenségtõl?? :-D
komolyan mondom röhej amit csináltok egyszer próbáljátok már meg 5 évet háború nélkül eltölteni vegyétek le a hadsereg zsoldját ha nincs háború minek fizetni zsoldot a katonáknak, youtube-on is egy csomó ember ezzel cseszi el az egész játékát hogy folyamatosan maxon van a zsold az infláció meg felszökik az égbe, a végén meg már egy gyalogos ezredet sem tud venni mert annyira drága az inflációnak köszönhetõen.
EGY VALAMIT KÉNE MEGTANULNOTOK mégpedig a türelmet, vagy ennyire nem bírjátok ki hogy egy háborúban el ne vegyetek minimum 1 tartományt az ellenségtõl?? :-D
komolyan mondom röhej amit csináltok egyszer próbáljátok már meg 5 évet háború nélkül eltölteni vegyétek le a hadsereg zsoldját ha nincs háború minek fizetni zsoldot a katonáknak, youtube-on is egy csomó ember ezzel cseszi el az egész játékát hogy folyamatosan maxon van a zsold az infláció meg felszökik az égbe, a végén meg már egy gyalogos ezredet sem tud venni mert annyira drága az inflációnak köszönhetõen.
ez engem is érdekelne , mert a magas infamy egymás után üzen hadat mindenki a békeszerzõdések lejártával , gyakorlatilag nincs egy békés napom sem emiatt a háborus kimerültség is az egekben már (18-19 körül) ami meg a lázadások szempontjából nem tul egészséges.:S
Egyszerûbb, ha szövetséget kötsz Bohémiával, és letarold! xD Amúgy a háborús kimerültséget hogy lehet gyorsabban csökkenteni, mint ahogy magától?
A kérdésem az lenne, hogy a magyarokkal miképp tudom szövetségbe hívni a lengyeleket? A "jó pofi mérõt" feltoltam 200-ra de az alliancre még mindig azt írja, hogy impossible. Tudnátok esetleg valami tippet adni?
For the greater good
ja hogy azokra gondolsz, ami fehér? 😄 csak a szürkéket lehet kolonizálni. azok vannak felfedezve. ami fehér azt meg kell várni, hogy felfedezõdjön.
Vagyis gondolom a colonist alatt te a gyarmatosító ipsét gondolod.
Van colonistom,de semmi opció nincs
katt rá, és ha épp van colonist-od, van egy gomb a felbukkanó panelen send a colonist néven. ez 100 lakossal bõvíti a népességet. közben évenként is növekszik, így 8-9 kolonizálással teljesen a tiéd lehet a terület, ez ugye 1000 lakos után következik be. persze elõtte érdemes pár ezred katonát küldeni a területre, hogy kiirtsa az õslakosokat, mert némelyikük igen agresszív, tizedeli a betelepülõket.
Hogy lehet felfedezni a felfedezetlen területet?
ja, akkor.
hja , úgy tünik nincs más választás.
Tul magas infamy esetén a szövetségesek is mindig cserben hagynak gondolom.
1399ben kezdted Te is?
Tul magas infamy esetén a szövetségesek is mindig cserben hagynak gondolom.
1399ben kezdted Te is?
ha 20-30 közé szökik az imfamy-m, én inkább felveszek pár imfamy-t csökkentõ emberkét, aztán megvárom míg teljesen lecsökken és csak aztán támadok.
1 terület elvétele jár vagy 4 infamy ponttal , hamar megvan az 50.😄
én azt nem értem hogy sikerül nektek betámadni a fél világot és 50 fölé vinni a hírnevet :-DD számomra felfoghatatlan.
Közben én is nekilódultam Milánóval de annyira belejöttem , hogy gyorsan 50re szökött az infamy.:S
ennek már a fele se tréfa , szép lassan nekemjön mindenki , már alig birom tartani õket.
segitsegeket köszönöm.
ennek már a fele se tréfa , szép lassan nekemjön mindenki , már alig birom tartani õket.
segitsegeket köszönöm.
Tökmindegy, lényeg hogy többen legyél kint mint ahányan bent vannak.
nyilvan nem a lerohanásra gondoltam hanem a kiéheztetésre.
tehat hogy mindegy , hogy ezer emberrel allok a var elott vagy tizezerrel? (+ ágyúk?)
tehat hogy mindegy , hogy ezer emberrel allok a var elott vagy tizezerrel? (+ ágyúk?)
még jó hogy számít 12000 gyalogossal már vígan belehet venni egy elsõ szintû erõdöt.
1000 gyalogossal is lehet várat be venni csak ilyen esetben a kiéheztetésre kell menni, arra viszont ügyelni kell hogy 1000 alá ne csökkenjen a létszám mert akkor a büdös életbe nem fogja megadni magát az ellenfél.
a tüzérség meg általában az ellenfél moráljának csökkentésére jó.
1000 gyalogossal is lehet várat be venni csak ilyen esetben a kiéheztetésre kell menni, arra viszont ügyelni kell hogy 1000 alá ne csökkenjen a létszám mert akkor a büdös életbe nem fogja megadni magát az ellenfél.
a tüzérség meg általában az ellenfél moráljának csökkentésére jó.