11580
Europa Universalis III
-
JLH Fans #6340 Jah, közben végre meghalt a szerencsétlen gyökér (izé istennő:D) királynő, kaptam végre egy normális uralkodót, hihetetlen.
Igaz, administration meg diplomácia csak 5-5, de ez is hatalmas előrelépés már, viszont military: ott nekünk NYOLC:)
A 15 ezres lovasság élére állitottam, enyhén jól küldi:):) -
tttttom #6339 Amúgy a Bizánciakkal van olyan mission, hogy foglald el Rómát és cserébe a cored lesz, ha elfoglalod. :D -
JLH Fans #6338 És Európát el se foglaltad? Gagyi:D:P
Közben keményedett a menet, a mocskosz kisz ottománok hadat üzentek (Arany Horda, Nogai, meg kismillió csatlóssal egyetemben) miközben a sereg 1/4 e még a magyar hadjáraton végezte az utolsó simításokat, közel fele meg Olaszosrázgban veri le a lázadásokat, és ott a flotta is.
Közben megvan, mi lesz a magyarok büntetése: Létrejön a 4 provinciából álló független Horvátország, Erdélyből és a Vlachokból pedig miutan elkérem azt a 4 tartoményt, vazallust csinálok.
Csonka Magyarország ftw:(:(
Egyébként az ország tönkretétele SZapolyai nevéhez űződik most ingame is, csak szólok:)
Na a török leállt 18 ezres sereggel a fővárosom ostromolni, lol:D
Mire beveszi (vagy még épp be sem fogja venni, igazából mind1) megkötöm a békét,hazaér mindenki, és a 23 ezres sereg úgy orrbavágja miközben blokkolom a Boszporuszt, hogy öröm lesz nézni. De ezúttal írmagjukat sem hagyom, kiirtom őket a francba, ha 500000war wearinesst kapok a végéig, akkor is:)
-
Trantorius #6337 Kelet Római Birodalom létrehozását kihagyom, végülis az Bizánc, nem zargatom. Viszont Bizánccal megcsinálom hogy létre lehessen hozni a Római Birodalmat -
Trantorius #6336 Én Térképeken néztem hogy kb így stimmelne a Kelet Római Birodalom
(Ez a Kelet Római Birodalom legnagyobb kiterjedése)
-
McCartman #6335 mondjuk kemény menet volt a folyamatos lázadásokkal. -
McCartman #6334 a release minőségére értettem , nem a játékra.:) (mert láttam , hogy ez csak rip , de ez lassan off forumra való)
@Trantorius: sztem ne a hardon törd a fejed egyelőre , ess neki 1399től normálon , érdekesebb játék lesz.:)
Kelet-Római Birodalmat létrehoztam anno , Bizánctól a Gangeszig mindenki a császár lábai előtt hevert. :D
-
Trantorius #6333 Végül is a Bizánciak a régi Romai Birodalom dicső időszakát szerették volna visszahozni,nem?
Szerintem magyar nyelvre csinálom meg, Jobban hangzik az hogy Római Birodalom, mint Roman Empire, nem? -
Trantorius #6332 Egyiptom, Kisázsia, Balkán elfoglalásával, létre lehetne hozni Easten Roman Empire-t
Abból pedig A Roman Empire-t
Róma, Olasz provinciák, Algéria, Marocco, Castilia elfoglalásával
Ezt egy délután alatt megtudnám csinálni szerintem, elgondolkoztató... -
Trantorius #6331 Kár hogy nincs olyan Mission Bizánccal hogy hozd létre a Római Birodalmat, király lenne! Gondolkozom megkéne csinálni..:P -
JLH Fans #6330 Mint már irtam, 1399 ben mindenképp, 1419ben , amikor Bizánc a legerősebb, tkp cheatnek felel meg:)
Amúgy én azt nem értem, hogy oké, hogy a DW 173 MB, de egy kurva (mér elnézést) kiegészitő miatt minek kell brutálisan megemelni a játék rendszerkövetelményét?!?
Dugják fel maguknak, de komolyan, a HTT ig bezárólag 3 perc alatt betölt a játék, és olyan fél perc alatt behozza a mentéseket is, amikor kipróbáltam feltenni a DW ot, akkor megvacsoráztam, az min 15 perc volt, és még mindig bőven töltötte, majd szétment a gép ráadásul:(
Betöltés után is vagy 10 perc volt mire elinditotta, majd ujabb 10 percen át klikkelni se tudtam, végül kék halál lett a vége, majd jött az uninstall... -
Trantorius #6329 Most lehet kezdek egyet Bizánccal Hardon mert ez most annyira nem erőltetett meg...Csak még azt nem döntötem el hogy 1399-től kezdjem vagy 1419-től(mikor a legnagyobb Bizánc) -
Trantorius #6328 +Vazallussá tettem Nápolyt -
Trantorius #6327 DW-be, Normálon, 1419-től kezdve, 10 év alatt elfoglaltam az Ottomán Birodalmat, Albániát Velencétől, +még egy terület Görögországban.
Velencei Flottát elpusztítottam, +elfoglaltam pár Bigshipjét. Flotta nélkül szét is szedték hamar Velencét utánam.
Utána nekimentem az Ottomán Birodalomnak, nem engedtem át a seregét. A Flottáját meg úgy vertem szét hogy a hajóim nagyobb részével elhajóztam az átkelőtől majd mikor megtámadta a kisebb flottámat visszamentem a főflottával és lezúztam.
Miután elfoglaltam a Balkáni területeit összeomlott a gazdasága, mivel a serege így túllépte jócskán a megengedhetőt, az inlációja az egekbe szállt, a bevételei csökkentek. Utána fogtam átengedtem a seregét és szarrá vertem, majd annektáltam(meglepődtem hogy egyszerre annektálhattam a teljes országot, ez mitől van?)
Úgy végeztem a seregével, hogy mikor átkelt a szoroson, levertem, onnan pedig visszafordult Kis Ázsiába, viszont én nem hagytam hogy vissza mennyen, a flottával elé vágtam, így odaveszett az egész serege(12-14 000-es sereg) -
JLH Fans #6326 Nem nagyon használtam eddig kémkedést, max pár olcsó provinciában az elején lázadást szítani, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy nincsen rá pénz, és valamikor szeretném ha a 30%os inflációból nem 80, hanem mondjuk 20 lenne:) -
tttttom #6325 Normálon már próbálkoztam, de legalább 20 év mindig összepakoltam egy sereget és trógy háborúba keveredtem a törökkel aki a seggembe döfött gey nagy lándzsát... -
tttttom #6324 Ja very easyn nyomom. :D Én vagyok az ízi huszár. :D -
tttttom #6323 Eztán szemem a tértképre vetemedén látom, hogy a mai Bulgária, Albánia és Göröghon az enyém. :D -
JLH Fans #6322 Jah hogy very easyn tolod, nincs több kérdésem:)
20.000 es sereggel az elején rendes nehézségi fokon olyan 1-1,5 évbe ha összesen telik az államcsőd:) -
Trantorius #6321 ennél kicsit részletesebben gondoltam:P -
Trantorius #6320 Van hogy ilyenkor azt kérem tőle hogy felszabadítson pár országot, így nagyon meglehet gyengíteni az országokat és 0 infany. V
Velencét így tettem tönkre. Szabadon kellett eresztenie az összes provinciáját. -
tttttom #6319 Hááát...A kémkedés mire is jó...Hát egy csapat seggrészeg nacionalistát az oldaladra állítani. :D -
Trantorius #6318 Valaki leírná a kémkedéssel kapcsolatos tapasztalatait és opcióit mert 0 az angol tudásom és nem bírtam eddig rájönni a dolgokra, ezért nem is használom egyáltalán... -
tttttom #6317 Ja DW. :D -
tttttom #6316 Ezután a török horda maradéka iszkiri vissza Kis-Ázsiába a Timuridák faszába vonultak vissza. :D -
Trantorius #6315 DW-be játszol? -
JLH Fans #6314 Azért kérdezem Kissssstől is, milyen nehézségi fokon és milyen kezdődátummal tolja, ugyanis nem 1399 ben kezdeni szerintem praktikusan cheat Bizánccal:)
1399 ben kezdve kapsz 2 provinciát, 2 hajót, 2 ezres sereget, maxos minttel éppenhogy fenntarható államháztartást, meg 5-6 éven belül az ottománokat bumm a fejbe:)
Amúgy nekem lehet sose lesz meg Kis-Ázsia, mindig mondtátok, hogy a magyarok milyen gyengék a gameben Erdély miatt, hát az enyémben rohadtra nem.....:(
Elfoglalták Dalmátiát, Raguzát, Zárát, Albániét, egész Erdélyt és Wallachiát is bekebelezték, aztán még Grazot és Pressburgot....
Csakhogy a kis köcsögök megtámadtak engem, 25 ezres sereggel, midőn éppen Kisázsia felszabaditához készülődtem 1453 ban, praktikusan ugye akkor, amikor Bizánc IRL elesett:)
Namost kb 80% ra verem őket, nemtom mit kezdjek velük:(:(:(
Valaki vmi ötlet? Gondonolom fél- MO bekebelezésének nincsen értelme, igy is eleget szivok a 3 olasz provinciámmal, hogy 25% esélye van kb a revolt risknek, minden évben kapok bele 4-5lázadást.
Vazallusok nem lesznek, ahhoz 200 pont kellene, fizetni egy rohadt dukátot se fizetnek, de akkor meg mivel bűnhődjenek? -
tttttom #6313 1413: Bulgárhun kiket később árulás vádjával népirtásnak vetettem alá(1420). A törökök tökeit letépték és elmajszolták. :D -
tttttom #6312 Görönhun felszabadulva lett kérem alásan kb. 10 éven belül. Eztán meg a császár megelégelte és megkurtította a török pozíciót edirnében. :D -
tttttom #6311 Én 1399-ben. :D Há' káretik itten ni. Én sereget szartam 20.000-ret. :D Oszt kém-spam...:D -
JLH Fans #6310 Remélem ez már In Nomine és HTT ban is így van:) -
JLH Fans #6309 Melyik verziót játszod, milyen nehézségi foko(ko)n, és mi volt a kezdődátum? -
Trantorius #6308 Kezdtem egyet Bizánccal DW-be, levertem a törököket az első évekbe, a flottámmal megszívattam őket, mondjuk én 1419-ben kezdtem mikor a legnagyobb a Bizánci Birodalom, ti hogy kezdtétek, mikor? -
tttttom #6307 Folyt köv.
Miután II. Manuel felébredt rettenetes álmából izzadtság tengeréből felkelvén kiment belőle az álom és annyira az álom hatása alatt volt még, hogy mezítelenül betért az palotaoltárhoz 2 hűséges őre kíséretében, hogy gyónjon egyet és imádkozzon a saját és országának lakosainak lelkéért. Manuel nem kért papot, mert úgy gondolta, hogyha méltónak tartja e őt akkor az Isten úgyis meghallhatja problémájával. Manuel 2 hűséges őre is letérdelt az oltár elé és Manuelell közösen elkezdtek imádkozni...Az ima hatására melegség öntötte el szívüket melyről egyben azt gondolták, hogy az Isten és angyalai kísérik őt az úton és álmok formájában közvetítik, hogy mit tegyen illetve mi vár rá. Az ima és a lelki melegség után Manuel 2 őre jelenlétében egy furcsa hangot hallott a fejében amely nagyon hasonlított egy haldokló öreg hangjára. Ezeket mondogatta
-"Vigyázz Manuel! Vigyázz Manuel!...Nem tudod értelmezni az álmod...Ezért menj el Pürhosz jóshoz ki megmondja neked mi a helyes..."
Manuel először megijedt és nemtudta eldönteni, hogy ez nem e a sötétség egyik szolgájának tőrbecsalós hangja vagy egy angyali hang volt e ez. Manuel gyorsan átgondolta, hogy mi vagy ki volt ez a hang...De még mielőtt ezen elgondolkozott visszament 2 hűséges őrével a császári lakosztályba, hogy aludjon tovább. Manuelből kijött az álom és fekvés közben azon morfondírozott, hogy hallgasson e a hangra vagy mégsem? Egyik érzete azt mondta, hogy ne hallgasson rá, mert az sátáni kísértés a másik meg azt mondta jobb lenne, ha meghallgatja...
Folyt köv. (Na kb. ennyire futotta most. :D) -
tttttom #6306 Áhhh...Túl sok időmbe kerülne ezt totálisan lefordítani. :D Pfff...Pedig még csak az elején vagyok. :D -
kissssss #6305 erre én is kíváncsi vagyok hogy milyen hatása van mert semmit nem ír ki a tooltip. -
#6304 Jo, mehet a Paradox forumba... -
tttttom #6303 Ja még egy kérdés. :) Ismét etnikai cuccal kapcsolatban tenném fel. Amikor egy meghódított provinciára National Focust rakok megjelenik ilyen prov decision, hogy Cultural Unity. Na az tulajdonképp aztat jelenti, hogy az ottani lakosság autonómiát kap és cserébe kussolnak? -
Brave89 #6302 dehogy is, szerintem az eddigi legjobb, bár van benne néhány hiba, de én sztem enélkül már nem fogok gémingelni:)Egyértelműen jobb lett. -
McCartman #6301 akk ez nem vmi selejt verzió , ti is ezzel játszotok?