11580
Europa Universalis III
  • tttttom
    Én a DW-vel nyomatom a dicsőséges Bizánci Birodalom újjáélesztését. :)

Hamarosan bedobok egy képet, hogy hogyan állok. :)
  • Brave89
    szal felül kellett írni, az alap grafikai modulokat, ami kb a játék felét adja.
  • Brave89
    hát, mondjuk tény, hogy ebben a kiegben változtattak a legtöbbet, de ez sem magyarázza nagyon:)Sztem ami sokat dob, az az, hogy új grafikát adtak a játék alá, ami már nem csak annyi, hogy "írjunk át pár txt-t azt jóva'.
  • McCartman
    igen , az nem nagy falat.:D
    de akkor is eu3 komplett , 300 mb <-> Divine Wind standalone 173 mb.
  • Brave89
    +t
  • Brave89
    a HTT önmagában nincs 20 mega sem:)
  • McCartman
    én bedaráltam Kis-Ázsiától kezdve , Egyiptomon át egészen Indiáig. mondjuk nem volt egy sétagalopp.
    Többször előfordult , hogy elfoglalták az európai kontinensen levő országrészt de szerencsére a flotta megállt parancsolt nekik a Boszporosznál.
    A végén már a felperzselt föld taktikáját alkalmaztam ezeken a területeken , nem volt mit tenni.:D

hogy van az , hogy míg a komplett eu3 , HttT nélkül 300 mega , addig a Divine Wind standalone verzió 173 mega?
    itt valami sántít , mit hagytak abból ki?
  • Brave89
    játszottam már Bizánccal többször is, és többször 1 év játéktapasztalat áll mögöttem:) Úgy 3-4 év biztos. Azért kérdeztem, hogy melyik verzió, mert DW-vel nem próbáltam, de kb a többivel ( vagy legalábbis az in nominevel és a napoleon ambitions-al) biztos.
  • kissssss
    a presztízsed még mindig mínuszban van? mert ha igen akkor ez azért volt mert a core provinciáid más ország tulajdonában van ha jól emlékszem te kérdeztet még régebben miért ilyen alacsony,na igen Bizánccal gyorsan és a megfelelő időpontban kell cselekedni(kémek/hadsereggel támadás) mert máskülönben ki nyír a marha nagy mínusz presztízs.
  • kissssss
    httt kieg + legfrissebb hivatalos javítás hozzá, Bizánccal csak akkor szabad játszani ha már megfelelő mennyiségű tapasztalatot gyűjtőtél össze(értsd minimum1 év kockulás)mert e nélkül csak szenvedés lesz a játék és megutálja a programot az egyszeri játékos.
  • Brave89
    ez melyik verzióban készült?
  • Brave89
    én toltam a japánokkal, elég érdekes élmény volt:) Jó az elején az a bíbelődés a sogunátus rendszerén belül, csak azt sajnálom, hogy a reformok listája kevésbé kidolgozott, mint a HRE-ben (konkrétan 3-4 van összesen azt csók). De érdekes, hogy a westernriseot 3x kell elnyomni, hogy elérd a western tech tree-t. Benyomod 1x: -4 stability és oriental tech tree, felhozod +3 ra a stability-t még 1x benyomod, a tech tree átvált muslim-ra, aztán még1x, és akkor éred el a western-t:) Gondolom ezzel próbálták érzékeltetni, hogy azért Japán mégsem egy Oroszország, ami Európa peremén van:) De mindenképpen ajánlom, mert nagyon jó elbíbelődni a kelet ázsiai államokkal:)
  • kissssss

átokverte timburid nem lenne akkor valószínűleg rég enyém lenne egész kis Ázsia, amúgy képen érdekes ez mert az előző Bizánci játékomban is egyben maradt timburid és akkor is keményen meg izzasztott vagy 20 évet bele kellet előzőleg is ölnöm hogy szét essen a nyavalyás.

infláció 0.0 háborús kimerültség általában 3.5 és 8.9 között szokott ingadozni.
  • Brave89
    Hát, mondjuk azt nem tudom, hogy az AI mennyire foglalkozik sereg egyesítésekkel, de szerintem már az is nagy szám, hogy a külön országok - szerintem- egész jól kezelik saját egységeiket. Most már kicsit gondolkodni is kell a hadjáratok idején:) Pl mindig próbálnak úgy helyezkedni és támadni, hogy időben eltudjanak menekülni, vagy próbálnak úgy támadni, hogy ha vissza támadsz, a különböző csapataikat egyesíteni tudják, biztosítva ezzel a túlerő általi győzelmet. Legalábbis én elbíbelődtem észak Itáliában és a Rajna menték Habsburgként a franciákkal:)De nyilván, az AI sohasem lesz olyan intelligens, mint az ember, mindent ne várj:)
  • Brave89
    "két parasztfelkelés volt Magyarországon ":DDDDDDDDD. Nah jó, ez tényleg lol. Ülj le fiam, egyes!
  • Brave89
    igen, azok, de te azt jelentetted ki, hogy "nem annyi ideig", amit nem tudsz megjósolni.
  • Brave89
    Tudod ezt az "osztályos baromságot" nem Marx találta ki. Most nem jut az eszembe, hogy kinél jelent meg először, de hogy már Adam Smith is használta, aki a klasszikus közgazdaságtan atyja, az fix. Különben meg újabb megnyilvánulása a nagyfokú tudatlanságnak a "nem hiszem, hogy érdemben bármit meg tudok tárgyalni olyanokkal, akik ez alapján gondolkoznak." A sötétséggel nem lehet nagyon mit kezdeni. Aki a 19. század négy nagy történelmi irányzatának alapítói közül az egyiket semmibe veszi, azzal inkább le sem állok vitatkozni.
  • Brave89
    "Nem tudjuk igazán mennyien éltek itt, kik voltak, mivel lényegében minden írott forrást megsemmisítettek, ami a XVI. század előtt keletkezett" Ebben jórészt igazad van, és rátapintottál a medievisztika legbizonytalanabb pontjára, a középkori magyar demográfiára. Míg nyugaton viszonylag jó forrás adottságokkal rendelkeznek ezzel kapcsolatban (pl: 1086-os doomsdaybook), addig Magyarországon viszonylag kevés számú birtok összeírás maradt fent. Annak jó része egyházi, és a gazdagabb dunántúli területekről maradt fent. De a forrásokon kívül vannak egyéb történettudományi módszerek, mint például az analógia. Ezenkívül lehet az alapján is következtetni, hogy egy középkori feudális állam gazdagságának mértékét, azért ekkoriban mégis csak a populáció adta. A kevés számú birtokösszeírásból és egyéb történettudományi módszerek segítségével, azért valami képet kaphatunk, a magyar demográfiai viszonyokról.
    "Nem lehet tudni az ország adóbevételét, a népességet is csak abból próbálták kikövetkeztetni, hogy megmaradt töredék mennyiségű latin nyelven írt jelentés az akkori adóbevételekről." Ez csak részben igaz, a fentebb leírtak miatt.
  • Brave89
    Ha te komolyan ezt gondolod, akkor nagyfokú tudatlanság lappang háttérben, amivel nagyon nem tudok mit kezdeni. Csak az anjou korról, az SZTE-n még most is(!!) dolgozzák fel a középkori okleveles forrásokat, fordítják le őket. Évente (vagy pontosan nem tudom milyen időközönként) adják ki a lefordított latin nyelvű forrás gyűjteményeket. Több tízezer oldal terjedelemben. Annyiban igazad van, hogy Európai viszonylatban, a magyar forrás ellátottság szegényes, révén, hogy az 1526 előtti lényegesebb oklevelek és források, a török vész idején hajóra pakolták őket (mmint a királyi oklevéltár jórészt) és ennek nagy része megsemmisült. Pontos számadatokra már nem emlékszem, de körülbelül 1-2 millióra teszik az 1526 előtti oklevelek számát- nagyrészt európai analógiák alapján- melyek jó része megsemmisült. Ettől függetlenül, sok kiváltság levél maradt fent, egyéni (nemesi) és testületi (városi) kézben, melyekből lehet építkezni. A legszegényebb forrás ellátottságú kor, az árpádkor, annak is az eleje. Innen maximum százas nagyságrendben maradtak fent források. Összegezve: hidd el, van miből építkezniük a történészeknek.
  • JLH Fans
    1440-1450: A BIRODALOM VISSZAVÁG

A velencei helyzet rendezése közben egy kellemetlenintermezzo történt, miközben ugyanis élethalálharcunkat vívtuk az olasz csizmán az újabb területekért, márpedig Genova+Pápai Állam+Velence egyesült seregével, a legroszabb pillanatban újabb lázadások és negativ eventek közepette az Ottománok hadat üzentek, és csak a királynő ügyes diplomáciai (a rossz nyelvek szerint nem csak diplomáciai:D ) képességeinek volt köszönhető, hogy sikerült békét kötni végül mindössze Albánia elvesztésével és Algéria vazalussi szolgálatától való megválással.

Velence bevételéről ugyan le kellett tenni, ám Ferrara vazallus lett cserében, és a Pápai államot is alaposan megtizedeltük, 4 tartományt is elvettünk tőle, csak RÓma maradt:)
    Ráadásul a maradék néhány török terület Európában fellázadt ellene, és immáron a Bizánci Birodalom a Balkánt TELJESEN visszafoglalta:)

Viszont félek, a jövő gyászosabb lesz:
    Majdnem totális infamy 27/28, közel 20% os war weariness és 30% os infláció, és amire nem gondoltam.....
    Letelt az 50 év, ezért a Kisázsiában török uralom alatt levő területeimre buktam a coret, ez "kicsit" neheziteni fogja a dolgokat, gondolom havonta lázadást kapok igy rájuk, ha visszafoglalom .....
  • tttttom
    Ugye nem probléma, ha egy kicsit ilyen misztikás regény szerűen írom le az eseményeket. :D
  • tttttom
    -A tárgyaláson... (2. rész)-

Miután Mánuel császár befejezte visszavágós beszédét a régensek 2/3-a örömmel teli mosollyal hallgatta végig Manuel császár tervét a birodalom feltámasztásával kapcsolatban...Sok észrevétel hangzott el a birodalom újjáélesztésével kapcsolatban, de a régensek és a Manuel által kiötlött tervek zöme csak a katonaságra korlátozódott volna. Manuel végül a nap végére bezáratta a tárgyalótermet és befejezettnek tekintette a tárgyalást...A tárgyalás végül eredménytelenül zárult.

Manuel aludni tért olyan 23 óra magasságába mikor ismét álmodott. Ugyan úgy a palotában álmodott csak ezúttal nem az északi, hanem a nyugati ablakon bámult ki álmában. A távolban egy csontvázat látott hajdani Kelet-Római katonai ruhában mely egy koponyákkal teli úton haladt végig. Távolodva a palotától. Manuel császár a messzeségbe nézve látta, hogy egy másik Kelet-Római katona ki hasonlított rá. Manuel hasonmása egy másik úton haladt szemben a csontváz útjával. A csontváz átugrott a Manuel hasonmás útjára és rohamra kélt. A csontváz és a Manuel hasonmás összecsapott. Manuel látta a távolból, hogy az égen észak felől kitüremkedik az ég és egy kettőskeresztet lát mely nagyon fényesen világított. A Manuel hasonmás és a csontváz megvakulva a kettőskereszt rikító fényétől megálltak és csak vártak mikor ér véget a vakító fény ereje. Csak vártak és vártak, de a fény nem mozdult és rikított tova. Végül a csontváz a fénytől elporladt, de még mielőtt a végleg elporladt volna a Manuel hasonmást még végsőként meg akarta ölni. De végűl Manuel egy erős mozdulatot téve a csontváz kezéből kitéppé ő a kardot pont a szíve előtt 2-3 centiméterrel. A csontvázat felszerelésével együtt elfujjá a szél a kettőskereszt rikító fénye megszűnt vala. Manuel hasonmása meg menné tovább a palotában át a tárgyalóterembe vala. Az igazi Manuel ki félig megkönnyebülve és félig szőrnyűlködve érezte magát követte a hasonmását ő is a tárgyalóterembe. A tárgyalóteremben a hasonmáson és az igazi Manuelen kívül még 100 becsomagolt pergeman tekercs állt a tárgyaló régensek helyein. Az igazi Manuel csak szemlélő volt. A hasonmás meg érthetetlen szavakat mormolt a pergamenekre kik szintén mormoltak valamit idegen nyelven. Sok idő telt el és a Manuel hasonmás az igazival együtt meg a 100 pergamen tekercs együttesen elkezdtek égni. A hasonmás és a 100 pergamen nem érezték az égést. Egyedül csak az igazi Manuel ki szemlélte mi történik. A pergamenek és a hasonmás Manuel csak mormolt tovább és mintha egyik pillanatról a másikra hamuvá váltak volna. Maga az igazi Manuel éget el utoljára. Még látta, hogy az égés után a mormolások nem szűntek meg és miután ő is elégett felébredt e szörnyűséges végződésű álmából...

Folyt köv.
  • Noreszka5
    © kissssss ma 02:08 | privát | galéria | válasz erre | #6267
    Ez jó részt a "kis vitá(k)nak" köszönhető:)
  • kissssss
    "Akarok menni még utána magyarokkal HRE nélkülit, aztán inkák és vmi japán fejedelemség, végül a máltai lovagok:)"

:-DDDD tudok még keményebb kihívást ajánlani neked, ess neki a Jeruzsálemi királyság héjrealitásának garantálom hogy egy épp hajszálad nem fog maradni.
  • kissssss
    nekem is van egy régi Bizánci mentésem csak időm nem volt befejezni sajnos,szóval nem vagy egyedül. :)

De majd fel lökök egy két képet hogyan állok csak legyen szabadidőm.
  • JLH Fans
    Éppenséggel jómagam Bizánccal tolom, in Nomineben:)
    Akarok menni még utána magyarokkal HRE nélkülit, aztán inkák és vmi japán fejedelemség, végül a máltai lovagok:)

Mire ezekkel végzek, úgyis nyár lesz, akkor majd jön Bizánc a Diwine Windben, állitólag még nehezebb lett jóval, mint az In Nomineben.
  • McCartman
    Olasz egységet próbáljátok megteremteni , én mindig Milánóval kezdtem hozzá.
    Hangulatos játékkal szolgál mindig.
  • McCartman
    wtf milyen népszerű lett a fórum.
    HttT után teljesen kihalt , de még divine wind megjelenése se lehelt bele túl sok életet.
    mi történt?:D

Bizáncot próbálta valaki az új kieggel?
    Még In Nomine idején volt velük egy játékom , nagyjából Nagy Sándori birodalom lett belőle mikor ráuntam.:)
    Gondolom az uj kiegekkel is tartogat kihívást.
  • JLH Fans
    A gép Divine Windbe is ilyen hülyén játszik, mint előző verzióban?:(

Van egy 27 kis hajóból álló flottám, ezzel ha nehezen is, de megvertem Genova, a Pápai Állam, illetve Ferrara 15-15 és 10 carakkból álló flottáját egymás után, persze ha kettő fejébe is megfordult volna közben, hogy egyesítse, akkor szarrávert volna:)
  • Lysandus
    Pontosan!
  • reywind
    Csak megemlíteném, hogy akkor is, mint most is az országot idegen érdekek irányítják, az embereket manipulálják, hogy széthúzzanak. Ha van egy közösség, ami tiszta magyar és nincs idegen befolyás, ott nagyjából nulla a széthúzás.
    Valamint azt az apróságot is, hogy két parasztfelkelés volt Magyarországon és mindkettőben döntő többségben idegen betelepedők (románok, szászok, szerbek) vettek részt.
    Az úgynevezett "irigysés és széthúzás" az oszd meg és uralkodj módszerből fakad.
    Az akkori "magyar" bárók több mint 60%-a nem volt magyar semmilyen fokig.
  • LSSAHPAUL
    Elolvasva az előző kb 200 hsz-t azt kell mondjam hogy a magyar-mod készítéséhez biza hozzákell adni azt a speciális magyar tulajdonságot hogy írigység és széthúzás. Sőt napjainkban épp kiteljesedik, egyetértek azzal aki azt mondta hogy elindult a végzete felé az ország.Sajna.
  • kissssss
    AAR
  • kissssss
    Népszerű témák
    1. Valóvilág 4
    2. FORMA1
    3. Internetes Fogadások, Tippmix
    4. Autómodellek
    5. World of Tanks
    6. Europa Universalis 3 EPIC LLOOLLL
    7. Képek, videók (humoros, aranyos, stb.)
    8. Portal 2
    9. Kapi Hospital.
    10. IL-2 Sturmovik

gyerekek azért túlzásba ne vigyétek :-DDDDDDDDD
  • tttttom
    Ha megmondod, hogy kell decisiont írni akkor megcsinálom. :D
  • JLH Fans
    Ha a csata kimenetele más, akkor nyilván a következmények is:)
  • reywind
    Tudod, hogy ezt az osztályos baromságot marx találta ki... nem hiszem, hogy érdemben bármit meg tudok tárgyalni olyanokkal, akik ez alapján gondolkoznak.
  • Brave89
    Hopsz, ezt nem erre akartam válaszként írni. mind1. Majdholnap reagálok erre is.
  • reywind
    Hahahahahaha...
    Honnan tudod, hogy milyen városok voltak Magyarországon?
    Nincs semmilyen írott információ. A régészeti kutatások pedig le vannak tiltva.
  • Brave89
    Viszont én most elteszem magam holnapra. Majd holnap folytatása következik.