Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyadi
Sziasztok, legutóbbi Beta patch-et honnan lehetne leszedni?
Akinek megvan, az feltolná esetleg egy ingyenes megosztóra?
Elõre is köszi

\"I wish my lawn was emo, so it would cut itself.\"

Kiegészítem elõzõ üzenetemet:
Érdemes lenne kipróbálnod a Rising Nation modot, ott meg vannak csinálva a technológia szintek 3000-ig, legalább is amikor utoljára néztem
azóta lehet több.
Azzal csak egy probléma lesz, hogy valószínûleg csak olyan 1900-ig fogod majd tudni lejátszani, mivel a technológiai szinteket is fel kell moddolnod addig, különben amikor eléred a maximum szinteket kidob az asztalra a játék
Ezt tudom, de engem a történelmi eseményk is érdekelnek(1.vh.)
én 99999-re írtam át az idõkorlátot. 😄

Az adatait nagyon nehéz lenne összerakni és sok idõ,de csak,ha az érdekel,hogy sokáig tudjál játszani,arra van egy megoldás.
megnyitod:EU3/mods/általad választott mod/common/defines.txt
Ott van:start_date = 1399.10.14 end_date = 1821.1.1 és csak annyit kell tenned,hogy átírod az end_date = 9999.1.1 -re vagy amennyire akarod.
Lehetséges lenne az, hogya The Dark Years(900-1399) és a Wohle World(1399-1918) adatait összerakjam?Mert így egy több, mint 1000 éves szakaszt játszhatnék végig.
Probléma:
TDY:az egyik tartomány fájlával baj van, s nem tölt be
WW:nem tudom letölteni😞
Akkor lehte, hogy inkább megcsinálom a régi(eddig elérhetetlen) álmom:Németország!
Ok, kösz.
hogy mi van<#wow1> na várunk egy percet ezt most nem értem.
kezdjük az elejétõl.

Ha megcsinálom a Westernise-t, akkor a játék végéig tart az Western Influence.
(nem nem tart addig 2 részbõl áll a Westernise az elsõt megcsinálod(grovement) megkapod az Inluence ekkor jön a második része ez a katonai reform ha ezt is megcsinálod eltûnik az Inluence ennyire egyszerû.)

cöhhh vagyis hát nem ennyire egyszerû mert amíg nem fejezed be a Westernise-t addig állandóan bombáz a játék mindenféle negatív hatással tehát pl:nemesek/parasztok félnek a változástól -1 stabilitás rosszabb esetben jobb esetre nem emlékszem bocsi :-DDDD ez a sok mínusz stabilitás mély nyomokat hagyott bennem.

ezt csak azért írtam le mert én Jeruzsálemmel megcsináltam a Westernise-t és meg kell mondjam vért izzadtam majdnem mire össze hoztam arabokkal lázadókkal meg ördög tudja mikkel még a hátam mögött
tehát minden erõddel azon legyél hogy véghez vidd/befejezd a Westernise.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Ha megcsinálom a Westernise-t, akkor a játék végéig tart az Western Influence.De a Westernise után lehetne a Military Reform, ami csak akkor lehet,ha nincs a Western Inluence.Tehát a Military Reform-ot meg se lehet csinálni????
I.C.ram
<#szomoru1>
Meg még annyi, hogy próbáltam letölteni a Wohle World modot, de nem töltötte le, pedig rákattintoddal a Download-ra.
Tehát a pontom 100%, van három tartománya, és az összegük kevesebb mint száz, akkor tudom anektálni.A Personal Uniót azért kérdeztem, mert mikor még letöltöttem a játékot sikerült(nem volt még a patch meg).Tehát azért volt szürke a personal unió, mert többet ért volna, mint 100%?
DE, ha HttT-vel játszol az annektálás máshogy mûködik, nem az számit h egy provinciája van-e vagy nem, hanem az hogy, akkor tudsz annektálni egy országot ha az összes provinciák összszázalékértéke nem éri el a 100%-ot. a kedvezmény meg igen csak arra van h kevesebb infamyt kapsz ilyen esetekben
I.C.ram
Hát nagyon nem... a CB csak annyit jelent, hogy milyen békefeltételek vannak kedvezményes áron, attól azt még nem tudod annektálni, max ha már csak 1 tartománya van, akkor kevesebb infamyval tudod érni az annektálást.
Helló!
1. Miért van az, hogy ha a CB-ben az szerepel, hogy Full Anexation, amikor nem is tudom anektálni.Gondolom, akármennyi lehet a tartományainak száma, annektálnom kéne, ha az egész országot megszálltam.(egy AAR-ban láttam, anektálta Skóciát)
2.A Claim to throne CB szerint vagy annektálom, vagy Personal Uniót csinálok, egyiket sem tehettem meg, pedig az egész országot megszálltam.
I.C.ram
Meg kellett volna várni a háború végét, és csak utána váltani Spanyolországra.
lehet hogy az a 3 provincia core volt még a kasztíliai játékod során aztán mikor gondolom el követed azt a régi hibát hogy háborúzol Angliával hátad mögött félbehagyott gyarmatokkal szépen el szedte tõled és mikor lázadásokat csináltál a szigeteken azok inkább Kasztíliát választották.
ahhoz hogy jó esélyed egyen arra hogy a lázadók hozzád álljanak core-nek kell lennie a kiszemelt provinciáknak.

1485 ben vagyok Spanyolországgal. Szitu:
Miután valahogy elvette tõlem anglia Madeirát, a kanárit meg azori szigeteket, elkezdtem lázadozásokat csinálni. közben angliát megtámadtam, így nem tudod figyelni a lázadásokat. 1478 -ban megkaptam a spanyolország címet (addig Kasztília voltam). És miután márcsak anglia maradt abban a háborúban, amiben benne volt:

Nápoly
Velence
Ausztria
Teuton Rend
Badenburg
Csehország
Lengyelország
Anglia

ez történt:
sikerült a lázadások DE TALÁLJÁTOK KI KIHEZ MENTEK A LÁZADÓK!!!!
én se hittem a szememnek, Kanári- Azori- Madeirai szigetekbõl létrejött Kasztília!!! Akivel 1399-tõl 1478 -ig én játszottam!
Ez hogy lehet?

http://www.jakabia.ingyenblog.hu

nem hiszek a szememnek, Milánó megalapította 1708-bam Olaszországot, pedig probáltam megakadályozni <#wilting><#ijedt>
Most mi lesz Magyarországgal?
Még a végén lerohannak<#help>

Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért

köszi az infót ganges, már töltöm is õket 😊

kösz
olvass vissza néhány oldalt itt már kismillió egyszer le lett írva.

azokat csak a hûbérurukon keresztül tudod annektálni.
Sziasztok! Tök jül állok spanyollal. aszutriátig terjed a határaim de csak csoportokban. Az a bajom, hogy nem tudom annextelni azokat a kis országokat amelyik, hogyis mondjam, hübéres vagy mi. nem tudom miért.
1 provinciából állnak, és miután elfoglalom õket, és rá akarok menni a Béke kötés-re (annex miatt) akkor csak embargót tudok bevezetni ellene. ez miért van? és hogy tudnám bekebelezni?
Completével játszok.

http://www.jakabia.ingyenblog.hu

I.C.ram
Jobb gomb az ablakra, és bepipálod.
Hogyan tudom beállítani, hogy a jobb felõs oldalon muatssa a flottámat is?
A HttT
De ez nem úgy mûködik mint álltalában:
1.alap(EU3)
2.Napoleon Ambition(NA)
3.In Nomine(IN)
4.Heir to the Throne(HttT)

Ha meg van az alap fel tudod rakni a NA-at, az In-t csak akkor tudod, ha meg van a NA, a HttT-t csak akkor ha meg van at In.Tehát mindnek meg kell, hogy legyen.De az elsõ 3(alap, Na, In) egy CD-ben is megveheted, ez a Complete, utánna már csak le kell tölteni a HttT-t.
XDDDDD...Sex Land. 😄

olvastam a kieg.-ekrõl, csak még nem kerestem rá egyikre sem, melyik a legjobb?

Ja hátha felteszik a Magna Mundi mod mellé<#beka3>
Amúgy már vallást is megcsináltam, de vmiért nem láccik a logó, de majd megpróbálom megoldani
Majd a következ lépések az eventek és a decisionok
Majd ha valakinek kell felteszem vhova<#vigyor3>
Solten
<#idiota> Ezt be kene linkelned a paradox-forumba... <#taps>

Saor Alba

vazz..... 😄DDDDD
Egy érdekes mod<#beka2>

Sima játékod van?Úgy olvastam.Ajánlom a 3 kieget.Próbáld ki.
A békekötés mindeig úgy van, hogy:
-van valamennyi pontod(%-ban):ez vagy + vagy -A +, te állsz nyerésre, ha -, akkor a fordította
-vannak tartományok, és azoknak értéke, még vannak más dolgok is, azoknak is van értéke.
-a pontok alapján elosztod, hogy pl.:adja ide xy-t, és engedje szabadon Wu-t.
-Ezt elküldöd május 2.-án, már 3.-án, ha elfogadja, életbe is lép.Minden a tiéd(amit kértél).
-Az, hogy elfogadja, azt a peac-nél lent leírja.
ja amúgy Kína nyugati határa délen a Kaukázusnál, északon meg Litvániánál van

igaz, csak amit már mondtam, 180as reputation-nel elég hosszú idõre meg van kötve a kezem, hogy jó fiú legyek 😄
a másik meg az hogy 5 évente végigvágtázok Kínán 4-5 tartományért, igaz így is eltart egy darabig, de idõrõl idõre könnyebb, ahogy a sokat érõ provinciáit bekebelezem, nem lesz pénze sereget képezni, meg a békeidõkben, a többi szomszédos kisebb állammal is háborúzik,így nem tud készülni Kína a következõ fordulóra 😛
amúgy meg ráérek, asszem 50 ezer-ig van idõm 😊
az európai felfedezõkre felkészültem, flottát nem hiszem, hogy bármelyik is lenyomná

És melyik országtól félsz mint Japán-Kína? Aki szomszédos azt vazallussá teszed meg felszabadítod amit annektált hogy ne lehessen olyan nagy hogy veszélyes legyen, a többi messzirõl küldött szórványos seregeket meg elnyomod a hüvelykujjad körmével amíg nem kérnek békét. A belsõ lázadások veszélyesebbek, de pár év alatt elülnek.
közben rájöttem, hogy ez nem járható út, mivel a reputation felment 180-ra és 5 napon belül 20 ország üzent hadat, és beletelne jó párszáz évbe mire megint elfogadható szinten lenne

ja, sima játék 1.3 verziójával játszok

sziasztok, japánnal tolom, hadat üzentem Ming-nek le is gyõztem, minden területét elfoglaltam, serege nulla lett, de nem akart számomra elõnyös békét kötni, a fõvárosán kívül minden területe hozzám került, az lenne a kérdésem, hogy mennyi idõ után van ez a fajta béke-kötés? egyszer már volt ilyen akkor magyarokkal voltam és Litvániával ilyen módon kötöttem békét, az a gyanúm, hogy akkor következik be, ha 100 %-os a háború eredménye és a következõ év elején már nálam is lesznek az okkupált területek, jól gondolom? megfigyelt valaki valami rendszert ebben?

a választ elõre is köszi

Helló!
Itt valami baj van, én az elõzõ hozzászólást nem írhattam júli.16-án,mert én 15.-én elmentettem Byzantiumot, és 1650-ben elkezdtem egyjátékot Brndenburggal, már 1756-ban vagyok, minden német tartomány az enyém, meg Breisgrau,Pflatz ls Baden maradt, amit a frnciák elleni háborúban meg kell nyernyem, de az utolsó core tartomány csak 1766-ban lesz meg, és akkor hozom létre Németországot.Én vagyok a HRE császár, de nem az a célom, hogy egyestsem a birodalomat, hanem a németeket.1660-ban megalapítottam a Porosz Királyágot.Gyarmataim Afrikában vannak, nekem 275.000 katonám van, a franciának 200.000 körül, csakez ingadozik, mert õ isés én is csináljuk a katonákt.
CoT:
Brandenburg
Danzig
Hamburg
Frankfurt(Nassau)
Baden(független)

Porosz-francia háború(1754-?)

A háború pont a két városállamért tört ki(Baden, Pflatz) mint ahogy szokott,a legkissebbek miatt.Ez inkább birodalmi ügy volt.Nos, tehát õ be is kebelezte Pflatzot, de baden kitartott, a béke eldöbzetelen(44%), de, ha a dánok megkapják Pflatzot, én meg Breisgraut már csak a Nationalism CB miatt lerohanom mind a kettõt(Baden, Dánia)és várok 1766-ig.A svédek a szövetségeseim.
Most egy hétig nem ülök a gépnél.Ha befejeztem folytatom bizáct, vagy 1618-ban újra kezdem, vagy 1399-be.Nekem csak a koraikezdéssel az a bajom, hogy kebelezem be a Német Lovagrendet, meg a császári városok elleni CB, mert a Nationalism csak gorvement 30 szint után van😞
Helló!
Már másodszorra jövök rá, hogy Bizánccal tök könnyû játszani.1405-ben indulok, kémekkel enyém Achea, Naxos, Athens.Szövetkezek Wallachiával, Szerbiával, Kiûzöm a törököt a Balkánról, aztán enyém Anatólia, az ortodox vallás a görög kúltúra goyrsan terjed ott.Aztán lemegyek a Sínai-fsz.-ig, majd a Kaszpi-tengerig.Meg enyém az egész Balkán, meg D-Itália.Meg talán a fõ cél a HRE megszüntetése, mert Európában csak egy császárnak van hely, aki meg Bizánc.
Konkvisztádort már nagyon régen nem csináltam. Az explorer is fel tudja fedezni a part menti területeket, kis ingázással legfeljebb, a belsõ területek meg maguktól felfedezõdnek ha van mellettük kolónia.
Köszi!
Teljesen külömbözõ a kettõ az elsõvel új szárazföldi területeket, a másikkal új vízi területeket fedezhetsz fel, szal ha pl a tengeri út ami elvisz a célpontodra már fel van fedezve, akkor felesleges az explorer, ilyenkor elég egy ismert területrõl, akár egy olyan kolóniárol amit egy olyan állam birtokol amelyen van military access-ed, elindítani az ismeretlen föld felé egy sereget amit egy conquistador vezet.
Köszi megtaláltam csak egy kicsit bénáztam. És még azt szeretném kérdezni hogy hódítót vagy felfedezõt érdemes inkább "csinálni"? és hogy meik mire jó ? (azon belül gondolom hogy új területeket fedez fel ) Köszi!
Elõször is kell hozzá a Quest for the New World idea. Ahhoz meg (ha fenn vannak az újabb kiegek, HttT) legalább 7es trade és 8as government (a második ideához, de ha nagyon akarod spórolhatod is az elsõt) tudomány. Akkor ott ahol a tábornokokat toborzod, egy colonist felhasználása árán tudsz felfedezõt csinálni.