Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem tudom hogy ki készítette a 4.1b de ez a javítás is elég felemásra sikeredett csomó apró hibát javítottak viszont a kolonizálást szétbarmolták egy az egyben.
angolokkal hamarabb gyarmatosítottam kamcsatkát és Tajvant mint észak Amerikát, egyes területeket hamarább tudsz kolonizálni mint ahogy az lehetséges lenne a tengeri fejlesztéseidnek köszönhetõen ez kb olyan mintha a játék nem venné figyelembe a földrajzi távolságot mert nem egyszer elõfordult hogy Londonból Alaszkáig csak 15 nap kellet hogy oda érjen egy kolonizáló viszont Kubához már 60 nap kellet.
érdekes.
értem én hogy ez a játék pont arról szól hogy mi lett volna hogyha ez meg ez történik, de azért nem kéne át mennie ennek a játéknak sci fi-be.
kész röhej ami történik ezzel a játékkal.
Magna Mundinak nem a nehézséggel vannak gondjai az még jó is lenne hanem a fura és instabil M.I(uninteligenciával?) vannak problémák van olyan hogy Kasztília az isten minden kincséért sem akar kolonizálni a törökök szét hódítják Jeruzsálemtõl pekingik a világot de Bizáncot meg nem darálják be, persze volt eset mikor minden normálisan ment.
és akkor még nem is beszéltem a mod finnyás gépigényérõl nekem az istenért nem akar normálisan futni minden év végén kimegyek a konyhába és keresek valami enni valót mert annyit tölt hogy ihajjj, pedig bõven meg van az ajánlott gépigény.
és akkor még fojtathatnám hogy bizonyos országokkal mozdulni nem lehet se merre...
angolokkal hamarabb gyarmatosítottam kamcsatkát és Tajvant mint észak Amerikát, egyes területeket hamarább tudsz kolonizálni mint ahogy az lehetséges lenne a tengeri fejlesztéseidnek köszönhetõen ez kb olyan mintha a játék nem venné figyelembe a földrajzi távolságot mert nem egyszer elõfordult hogy Londonból Alaszkáig csak 15 nap kellet hogy oda érjen egy kolonizáló viszont Kubához már 60 nap kellet.
érdekes.
értem én hogy ez a játék pont arról szól hogy mi lett volna hogyha ez meg ez történik, de azért nem kéne át mennie ennek a játéknak sci fi-be.
kész röhej ami történik ezzel a játékkal.
Magna Mundinak nem a nehézséggel vannak gondjai az még jó is lenne hanem a fura és instabil M.I(uninteligenciával?) vannak problémák van olyan hogy Kasztília az isten minden kincséért sem akar kolonizálni a törökök szét hódítják Jeruzsálemtõl pekingik a világot de Bizáncot meg nem darálják be, persze volt eset mikor minden normálisan ment.
és akkor még nem is beszéltem a mod finnyás gépigényérõl nekem az istenért nem akar normálisan futni minden év végén kimegyek a konyhába és keresek valami enni valót mert annyit tölt hogy ihajjj, pedig bõven meg van az ajánlott gépigény.
és akkor még fojtathatnám hogy bizonyos országokkal mozdulni nem lehet se merre...
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
a napokban kezdtem egyet genovával
a kezdetek: nyugaton / keleten
egy kis háború a grúzokkal és az aranyhordával
észak-itáliában is terjeszkedtünk egy picit
...és még egy kicsit
aztán a továbbiakban elfelejtettem képeket csinálni...
innen már praktikusabb a teljes térkép. bõ száz évvel késõbb:
1550
burgundia szépen megnõtt, bekebelezte a franciákat 😄 észak afrikában azok bizony svéd gyarmatok...😄 csehek is vadállat módjára nyomják. :o mi terjeszkedtünk egy kicsit dél-angliában, még tovább észak-itáliában és keleten is. nagyrészt a keleti hódításaim adtak alapot az elõbbiekre. kelet fele, úgy lehet haladni, mint kés a vajon.
1600
burgundia átalakult franciaországgá. dél-itáliában is otthagytam a névjegyem. 😄 meg egy kis háború az osztrákokkal. hû szövetségeseim immáron évtizedek óta: az oroszok. gondoltam jó velük jóban lenni, hiszen óriási határszakaszom van velük, ráadásul oda alig jut katona...
a kezdetek: nyugaton / keleten
egy kis háború a grúzokkal és az aranyhordával
észak-itáliában is terjeszkedtünk egy picit
...és még egy kicsit
aztán a továbbiakban elfelejtettem képeket csinálni...
innen már praktikusabb a teljes térkép. bõ száz évvel késõbb:
1550
burgundia szépen megnõtt, bekebelezte a franciákat 😄 észak afrikában azok bizony svéd gyarmatok...😄 csehek is vadállat módjára nyomják. :o mi terjeszkedtünk egy kicsit dél-angliában, még tovább észak-itáliában és keleten is. nagyrészt a keleti hódításaim adtak alapot az elõbbiekre. kelet fele, úgy lehet haladni, mint kés a vajon.
1600
burgundia átalakult franciaországgá. dél-itáliában is otthagytam a névjegyem. 😄 meg egy kis háború az osztrákokkal. hû szövetségeseim immáron évtizedek óta: az oroszok. gondoltam jó velük jóban lenni, hiszen óriási határszakaszom van velük, ráadásul oda alig jut katona...
köszönöm a részletes leírást , megkerestem egy régi térkép modot ( Theatrum Orbis Terranum )amire emlekeztem , hogy kicsit felturbozza a grafikát és hnap belenézek.
4.1b patchet akkor már lelkes modderek készítették?
Magna Mundiról visszaolvasva csak jokat irtak , rossz tapasztalatod van vele? azt irtak nehezebb lesz tole a jatek , ez már jo pontnak szamitana , vagy tulsagosan tortenelemhure alakitja a jatekot ez vele a baj?
4.1b patchet akkor már lelkes modderek készítették?
Magna Mundiról visszaolvasva csak jokat irtak , rossz tapasztalatod van vele? azt irtak nehezebb lesz tole a jatek , ez már jo pontnak szamitana , vagy tulsagosan tortenelemhure alakitja a jatekot ez vele a baj?
nos a httt csinálhatsz dinasztiákat vagy mi a fenéket tehát pl az Avis portugál nemes ház átveheti a vezetést Aragónia felett
(ott is Avis család egyik tagja uralkodik meg itt is), ez annyit tesz hogy sokall gyorsabban áll helyre velük a jó kapcsolatod könnyeben tudsz velük szövetséget kötni és gyorsabban meg is tudod örökölni a trónt és így tovább és így tovább....
akkor még van olyan hogy legitimáció 0 - 100 terjed minél nagyobb annál jobb növeli a hírnév értéket(max 3 pont) a más vallású provinciákban is magasabb lesz az elfogadottság csökkenti a lázadások számát egyszóval sok mindenre ki hat.
növelni lehet királyi házasságokkal és advisor felvételével is plussz még kulturális irányzatokkal is, csökkenni pedig minél nagyobb háborús kimerültséggel fog vagy ha éppen új nemesi ház kerül hatalomra vagy esetleg törvénytelen kölökre szál a királyi cím.
4.1b nem hivatalos javításban pedig már a régenségtõl is csökken 4% minden évben.
akkor itt van még ez a kultúra újítás ez hasonló a szárazföldi és vízi tradícióhoz csak ezekkel ellentétben a kulturális számlálód sosem fog csökkenni.
növelni minél több kereskedõ kereskedelmi központokba való küldésével lehet vagy magiszterekkel is, de ha nem háborúzol senkivel akkor is automatikusan növekedni fog 0.5% értékel évenként.
csökkenni pedig háborúval fog évenként 2% értékel.
és most jön az hogy mégis mi a fészkes fenére jó ez? na kérlek szépen minél nagyobb a kultúra érték annál magasabb értékû advisor tudsz fel venni max 6 csillagig.
ha pl: egy kereskedelmi esélyeket növelõ advisor akarsz fel venni akkor nem csak a kulturális értéked fog csökkenni hanem a tengerészeti tradíciód is tehát oda kell figyelni.
gondolom boldog boldogtalan teli sírta a paradox fórumot hogy mennyire lassan jönnek az új advisorok és valószínûleg ezért került be, nem rossz ötlet ez csak sajnos ez sem lett normálisan megcsinálva.
a játék közepe táján már annyi kereskedõm van szerte a világ minden táján hogy évente kettõ 6 csillagos advisort csinálok unalom ûzés képen következõ évben meg már +28 dukátot kapok értük mert valamelyik ország felvette õket, de közbe meg már pénzbõl is annyi van hogy bele fulladok vagy inkább már az ellenségeimnek küldözgetem.
ez legfõképpen a játék vége felé szokott elõfordulni 1700 1750 környékén.
ez is jól mutatja hogy mennyire nem foglalkoztak a készítésekor ezzel a kiegészítõnek nevezett pénzlehúzással.
Magna Mundi-ról meg csak annyit hogy el fog a röhögõ görcs mikor meg hallom ezt a nevet :-DDDDDDD nem is pocsékolok rá több szót majd próbáld ki én már le töröltem.
(ott is Avis család egyik tagja uralkodik meg itt is), ez annyit tesz hogy sokall gyorsabban áll helyre velük a jó kapcsolatod könnyeben tudsz velük szövetséget kötni és gyorsabban meg is tudod örökölni a trónt és így tovább és így tovább....
akkor még van olyan hogy legitimáció 0 - 100 terjed minél nagyobb annál jobb növeli a hírnév értéket(max 3 pont) a más vallású provinciákban is magasabb lesz az elfogadottság csökkenti a lázadások számát egyszóval sok mindenre ki hat.
növelni lehet királyi házasságokkal és advisor felvételével is plussz még kulturális irányzatokkal is, csökkenni pedig minél nagyobb háborús kimerültséggel fog vagy ha éppen új nemesi ház kerül hatalomra vagy esetleg törvénytelen kölökre szál a királyi cím.
4.1b nem hivatalos javításban pedig már a régenségtõl is csökken 4% minden évben.
akkor itt van még ez a kultúra újítás ez hasonló a szárazföldi és vízi tradícióhoz csak ezekkel ellentétben a kulturális számlálód sosem fog csökkenni.
növelni minél több kereskedõ kereskedelmi központokba való küldésével lehet vagy magiszterekkel is, de ha nem háborúzol senkivel akkor is automatikusan növekedni fog 0.5% értékel évenként.
csökkenni pedig háborúval fog évenként 2% értékel.
és most jön az hogy mégis mi a fészkes fenére jó ez? na kérlek szépen minél nagyobb a kultúra érték annál magasabb értékû advisor tudsz fel venni max 6 csillagig.
ha pl: egy kereskedelmi esélyeket növelõ advisor akarsz fel venni akkor nem csak a kulturális értéked fog csökkenni hanem a tengerészeti tradíciód is tehát oda kell figyelni.
gondolom boldog boldogtalan teli sírta a paradox fórumot hogy mennyire lassan jönnek az új advisorok és valószínûleg ezért került be, nem rossz ötlet ez csak sajnos ez sem lett normálisan megcsinálva.
a játék közepe táján már annyi kereskedõm van szerte a világ minden táján hogy évente kettõ 6 csillagos advisort csinálok unalom ûzés képen következõ évben meg már +28 dukátot kapok értük mert valamelyik ország felvette õket, de közbe meg már pénzbõl is annyi van hogy bele fulladok vagy inkább már az ellenségeimnek küldözgetem.
ez legfõképpen a játék vége felé szokott elõfordulni 1700 1750 környékén.
ez is jól mutatja hogy mennyire nem foglalkoztak a készítésekor ezzel a kiegészítõnek nevezett pénzlehúzással.
Magna Mundi-ról meg csak annyit hogy el fog a röhögõ görcs mikor meg hallom ezt a nevet :-DDDDDDD nem is pocsékolok rá több szót majd próbáld ki én már le töröltem.
de aktiv a forum.😄
regen letoltam pár kört EU3mal , még In Nomine kiadása után. (basszus ennek már 2 éve<#wow3>#wow3>)
de aztán miután Bizánccal lealáztam mindenkit meguntam.<#eplus2>#eplus2>
Heir to the Throne kieg milyen ujdonsagokkal szolgált?
Magna Mundi modot ismeritek?
gondolkozok rajta , hogy ujra elovegyem.😊
regen letoltam pár kört EU3mal , még In Nomine kiadása után. (basszus ennek már 2 éve<#wow3>#wow3>)
de aztán miután Bizánccal lealáztam mindenkit meguntam.<#eplus2>#eplus2>
Heir to the Throne kieg milyen ujdonsagokkal szolgált?
Magna Mundi modot ismeritek?
gondolkozok rajta , hogy ujra elovegyem.😊
Jaaaaaa, már magamtól is rájöttem. xD Csak szar az egér... xD
csinálsz egy ilyen négyzetet az egereddel a csapatok köréXD, amugy meg azér jött be egy új panel mert valószínûleg nem a sereg összevonásra, hanem a sereg szétválasztására klikkeltél, a sereg összevonása asszem azt irja ki h "merge units" vagy hasonló
De nem tudok... Vagy nem lehet rákattintani, vagy elkezd valami 5. sereg létrehozásáról beszélni. Meg hogy kell egyáltalán kiválasztani, hogy mit vonok össze? xD
Köszi! 😄
Helo, kijelölöd a seregeidet és a sereg panelben fen a jobb felsõ sarokban van két egymás felé mutató nyíl(a halálfejtõl balra) klikk és kész, a sereg grafikája meg a fejlettségtõl függ, fejleszteni a dosmestic panelben lehet a pénzügyi résznél, a military tech csúszkáját magasabbra viszed
Hali megint! Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy sereget hogy lehet összevonni? Mert van 39000 emberem, de mind külön seregbe. És az, hogy az ellenség seregét muskétással jeleníti meg, az csupán annyi, hogy más egységtípus(nekem lovasok vannak, és lándzsásként van megjelenítve), vagy azt, hogy fejlettebb? Ha fejlettebb, akkor én hogy tudom fejleszteni a seregem?
Köszi! Átláthatóan leírtad, szóval most már nem lesz annyira nehéz... xD
mint említettem a havi adóbevételt fejlesztésekre kell költeni igen ekkor biztos fel merül benned az a kérdés hogy mégis mibõl kell akkor megélnem, itt jön a csavar mivel 2 féle képen kapsz pénzt az elõbb említett havi és éves adóbevétel is kapsz, minden új év elsõ hónapjában kapsz egy nagy menyiségül pénzt ebbõl kell megélned egész évbõl nem lehetetlen csak nem kell minden vacak franc dologra elherdálni a pénzt.
elõször is tisztázzuk azt hogy ez a játék tipikusan a hard core kategóriába sorolható egyszóval minden kapcsolódik mindenhez pl:kereskedelem a fejlesztésekhez, meg próbálok nem nagyon eltérni az adott témától.
elõször is kezdjük azzal hogy a havi adóbevételeket nullára kell állítani ez a fejlesztésekre megy, van 5 fejlesztési fajta kormányzati termelési kereskedelmi szárazföldi és tengeri.
ha szedsz be havi adóbevételt akkor nõni fog az infláció minél nagyobb az inf annál többe kerül minden, épületek hadsereg technológia fejlesztés stb stb...
ha vannak arany bányáid akkor azok miatt is nõhet az infláció.
elõször is a játék elején 2 fõ irányba kell fejlõdni a kormányzati technológiát és a termelést kell fejleszteni ezeken mindig több pénznek kell lennie.
az elsõt azért kell fejleszteni mert bizonyos szint után fel lehet venni nemzeti ötleteket ezek plusz bónuszokat adnak lehet is cserélgetni õket igaz ekkor csökken a stabilitásod áhh látod ezt mondom minden kapcsolódik mindenhez, vissza térve az ötletekhez ezek is 5 osztályba vannak sorolva úgy mint a fejlesztések.
a termelést azért fontos az elején gyorsan fejleszteni mert ez adja elsõként a plusz adó bevételt termelõ épületet (workshop).
rá kattintasz az egyik tartományodra ekkor a lent felugró ablak alján lehet látni 3 vagy 4 ikont ezek egyike az épületek félhúzásához kapcsolódik ki keresed aztán rá viszed a kurzort az egyik épületre ekkor megmutatja milyen szintet kel elérned az adott fejlesztésbõl hogy meg építsd.
de végsõ soron mind az 5 fejlesztéshez kapcsolódik épület tehát ajánlatos mindegyiket fejleszteni.
elõször is kezdjük azzal hogy a havi adóbevételeket nullára kell állítani ez a fejlesztésekre megy, van 5 fejlesztési fajta kormányzati termelési kereskedelmi szárazföldi és tengeri.
ha szedsz be havi adóbevételt akkor nõni fog az infláció minél nagyobb az inf annál többe kerül minden, épületek hadsereg technológia fejlesztés stb stb...
ha vannak arany bányáid akkor azok miatt is nõhet az infláció.
elõször is a játék elején 2 fõ irányba kell fejlõdni a kormányzati technológiát és a termelést kell fejleszteni ezeken mindig több pénznek kell lennie.
az elsõt azért kell fejleszteni mert bizonyos szint után fel lehet venni nemzeti ötleteket ezek plusz bónuszokat adnak lehet is cserélgetni õket igaz ekkor csökken a stabilitásod áhh látod ezt mondom minden kapcsolódik mindenhez, vissza térve az ötletekhez ezek is 5 osztályba vannak sorolva úgy mint a fejlesztések.
a termelést azért fontos az elején gyorsan fejleszteni mert ez adja elsõként a plusz adó bevételt termelõ épületet (workshop).
rá kattintasz az egyik tartományodra ekkor a lent felugró ablak alján lehet látni 3 vagy 4 ikont ezek egyike az épületek félhúzásához kapcsolódik ki keresed aztán rá viszed a kurzort az egyik épületre ekkor megmutatja milyen szintet kel elérned az adott fejlesztésbõl hogy meg építsd.
de végsõ soron mind az 5 fejlesztéshez kapcsolódik épület tehát ajánlatos mindegyiket fejleszteni.
Nalátod, én is megint csak nem rossz indulatból mondom, de tudom, hogy ez nem rts! xD Akkor elnézést a félreérésért! xD De azért ugye megkérdezhetem, hogy hogyan kezdjem el felépíteni az infrastruktúrát? ;D
megint csak nem rossz indulatból mondom de marhára nem számít hogy aoe vagy egyéb más játékban mekkora a jártasságod vagy mennyit játszottál velük,<#ejnye1>#ejnye1> jobb ha felkészülsz arra hogy egy egészen másmilyen játékstílust kell majd megtanulnod.<#nezze>#nezze>
amúgy képen tényleg nem a te bajod én ilyet nem is állítottam viszont én meg félre érthetõen fogalmaztam tehát még egyszer jobb ha nem kezdesz el buherálni a magyarosítással mert ha jól tudom a httt kiegészítõhöz nincsen magyar fordítás<#nemtudom>#nemtudom> tehát hiába rakod fel lentebb említett fájlt attól még nem fordítódnak le a szövegek, viszont marhára instabil lesz a játék.
csak egyet tudsz tenni újra rakod az egészet és el kell fogadni hogy ez angol nyelvû marad sajnos.(pedig tényleg nagy segítség lenne<#rinya>#rinya>)
viszont a másik dolog, inkább te kérdezz és mi válaszolunk mert ha itt tanácsok taktikák leírására kérsz akkor én még holnapra sem lennék kész az írással<#shakehead>#shakehead>, vissza olvasva láthatod is hogy mindenki csak bizonyos területekrõl kérdez harc/kereskedelem/diplomácia/stb stb stb esetleg egy szép listát a kérdésekrõl.<#wink>#wink>
sok szerencsét a játékhoz.<#hehe>#hehe>
amúgy képen tényleg nem a te bajod én ilyet nem is állítottam viszont én meg félre érthetõen fogalmaztam tehát még egyszer jobb ha nem kezdesz el buherálni a magyarosítással mert ha jól tudom a httt kiegészítõhöz nincsen magyar fordítás<#nemtudom>#nemtudom> tehát hiába rakod fel lentebb említett fájlt attól még nem fordítódnak le a szövegek, viszont marhára instabil lesz a játék.
csak egyet tudsz tenni újra rakod az egészet és el kell fogadni hogy ez angol nyelvû marad sajnos.(pedig tényleg nagy segítség lenne<#rinya>#rinya>)
viszont a másik dolog, inkább te kérdezz és mi válaszolunk mert ha itt tanácsok taktikák leírására kérsz akkor én még holnapra sem lennék kész az írással<#shakehead>#shakehead>, vissza olvasva láthatod is hogy mindenki csak bizonyos területekrõl kérdez harc/kereskedelem/diplomácia/stb stb stb esetleg egy szép listát a kérdésekrõl.<#wink>#wink>
sok szerencsét a játékhoz.<#hehe>#hehe>
hibám* Bocs...
Nem rossz indulatból mondom, de 2 éve aoe-zek, neten, és egyedül egyaránt, napi kb 5-6 órát. ;D Az, hogy valami szar a játékkal, nem az én bajom! 😄
Mindegyik megvan! xD
Valószínûleg a magyarítás az oka, szerintem telepítsd újra a játékot.
Vagy szerezd be az újabb, Heir to the Throne kiegészítõt.
Vagy szerezd be az újabb, Heir to the Throne kiegészítõt.
szerintem felejtsd el a játékot.
mindenféle rossz indulat nélkül mondom ezt neked jó pár agysejtedet meg kímélheted így.
mindenféle rossz indulat nélkül mondom ezt neked jó pár agysejtedet meg kímélheted így.
Amikor elindul a seregem, akkor kilép, mert hibát észlel. o.o
Ha a sereged átvonult egy ellenséges területre, akkor kattints rá és bejön bal oldalt egy ablak, mely megjeleníti a várvédõket és a te seregedet. Ha sietsz akkor rá kattinthatsz az ostrom gombra. Ez veszélyes mert a katonáid a morál teljes elfogyásáig ostromolnak, és lehet bármekkora sereged 0 morállal, akkor is legyõzheti az ellenfél egy másodperc alatt. Ha úgy döntesz hogy nem ostromolsz, az sem baj csak így hónapokig esetleg évekig kell az ellenfélvárosában tartanod a sereged, ám így a morál nem zuhan, és így lovasokkal is be lehet venni a várat
Csak gyalogosok tudnak ostromolni!
Csak gyalogosok tudnak ostromolni!
Nem volt azon. xD
Hát h megjelenik a nyíl az azt jelenti, hogy mennek a seregeid..de ha mégsem akkor valószínû annyi a baj, hogy "pause"-n van a játék... <#vigyor2>#vigyor2>
Hát megvolt a sereg, jobb klikk volt az ellenséges tartományra, mutatta oda az utat, de semmi se lett!
Hát fogod a seregeidet és átvonulsz az ellenséges országba és elfoglalod minden tartományában az erõdöt. Lehet hogy ebben az ellenség megpróbál megakadályozni. Aztán ha elég sok terület el van foglalva, számodra elõnyös békét kötsz 😊
Köszönöm! Még mûködik is! xD Amúgy odáig megvan a cucc, hogy elindítom a háborút... De utána hogy kell támadni? xD
Hát én bevallom õszintén nem tudtam a magyarításról, ám rátaláltam erre:
http://data.hu/get/2205271/EU-complete_Magyar.exe.html
Mivel nekem nem a Complette van meg ezért nem tudtam kipróbálni, de ha mûködik, akkor egészségedre!<#kacsint>#kacsint>
http://data.hu/get/2205271/EU-complete_Magyar.exe.html
Mivel nekem nem a Complette van meg ezért nem tudtam kipróbálni, de ha mûködik, akkor egészségedre!<#kacsint>#kacsint>
Köszi! Azt vettem észre, hogy külön vannak, mert már leszedtem. Csak van hozzá magyarítás? Mert a Complette van meg, és azt írták, hogy abban van Magyar. De én még a nyelv beállítást se találom sehol! :S
Nem kell menned hanem mehetsz ha akarsz, kapsz ellene casus bellit. Fordított esetben nem kapsz.
Van Magyarország, bár szokás szerint elkúrták Erdélyt.
Van Magyarország, bár szokás szerint elkúrták Erdélyt.
És hogy van-e hozzá magyarítás?
Helló srácok!
Még nincs meg a játék, de tudni szeretném, hogy vannak-e benne Magyarok?
Még nincs meg a játék, de tudni szeretném, hogy vannak-e benne Magyarok?
Köszönöm a válaszokat. Lenne még egy kérdésem: Ha én vagyok a keresztény Hit Védelmezõje és megtámad egy nemkeresztény egy keresztény államot, akkor nekem mennem kell segíteni. Ez tény. Ám ha ez fordítva történik, tehát ha egy keresztény üzen hadat egy nemkereszténynek, akkor is mennem kell?
"a kolonizálható területek kereskedelmi árucikkei(pl búza, arany, vas, hal) fixek vagy esetleg véletlenszerûek?"
Véletlenszerûen fixek 😊 Minden térségnél néhány áruból random választ, pld Nyugat-Afrikában búza, rabszolga, arany közül.
Véletlenszerûen fixek 😊 Minden térségnél néhány áruból random választ, pld Nyugat-Afrikában búza, rabszolga, arany közül.
Idõközben rájöttem talán a kolóniákból és egy új kereskedelmi központ építésébõl nõhetet meg a jövedelmem.
Nem tudja valaki hogy a kolonizálható területek kereskedelmi árucikkei(pl búza, arany, vas, hal) fixek vagy esetleg véletlenszerûek?
Perszonálúnió a lengyelekkel(bár ez pont nem látszik)
A régi királyom halálával a fia került a trónra és a lengyelek úgy döntöttek hogy átadják országukat:

Nem tudja valaki hogy a kolonizálható területek kereskedelmi árucikkei(pl búza, arany, vas, hal) fixek vagy esetleg véletlenszerûek?
Perszonálúnió a lengyelekkel(bár ez pont nem látszik)
A régi királyom halálával a fia került a trónra és a lengyelek úgy döntöttek hogy átadják országukat:

A játék kezdésénél az inflációt a "From gold"-ra tekertem így szinte nincs is. Viszont amit az elözõ üzenetemben írtam azt úgy értettem hogy maga a havi bevétel nõ (tehát ami bejön az adóból, kereskedelembõl stb), de nagyon
nos ha szedsz be havi bevételt akkor talán azért :-D igaz ez nem ajánlott, tudod így elég nehéz válaszolni/segíteni hogy semmi infót nem árultál el vagy esetleg egy két képet be linkelhetnél volna hogy képben legyünk.
nem lehet hogy kevesebbet költesz mint amennyi kiadásod van éves szinten? a játék elején és vége felé elõ szokott fordulni hogy az ember már nem tud mit kezdeni a pénzével.
lehet olyat is csinálni hogyha van aranybányád(minél több)és mellette van inflációt csökkentõ épületeid/embered/national idea stb stb.. akkor lehet +bevételhez jutni.
ugyanakkor minden havonta beszedet adó a fejlesztésekre megy csak az éves bevételekbõl lehet meg gazdagodni.
nem lehet hogy kevesebbet költesz mint amennyi kiadásod van éves szinten? a játék elején és vége felé elõ szokott fordulni hogy az ember már nem tud mit kezdeni a pénzével.
lehet olyat is csinálni hogyha van aranybányád(minél több)és mellette van inflációt csökkentõ épületeid/embered/national idea stb stb.. akkor lehet +bevételhez jutni.
ugyanakkor minden havonta beszedet adó a fejlesztésekre megy csak az éves bevételekbõl lehet meg gazdagodni.
Sziasztok! aki szeretné kimenteni a világtérképet, annak csak F12-t kell nyomni játék közben! a játék mappájában ekkor létrejön egy "Screenshots" nevû mappa, melybe belementi a világtérképedet.
Nem kérdezte senki, de én nagyon sokat kerestem hogy hogy is kell, ezért írtam le. hátha más is szeretné tudni
Szeretnék kérdezni valamit. nem tudjátok miért nõ a bevételem, magától!? Engem nagyon is zavar hogy ennyire nõ, így már 100 fölött van, még a másodiknak (Burgundia) 65. Érdkelne ez hogy lehet, pár hónapja 80 körül volt és azóta nem foglaltam el semkit.<#confused>#confused>
Nem kérdezte senki, de én nagyon sokat kerestem hogy hogy is kell, ezért írtam le. hátha más is szeretné tudni
Szeretnék kérdezni valamit. nem tudjátok miért nõ a bevételem, magától!? Engem nagyon is zavar hogy ennyire nõ, így már 100 fölött van, még a másodiknak (Burgundia) 65. Érdkelne ez hogy lehet, pár hónapja 80 körül volt és azóta nem foglaltam el semkit.<#confused>#confused>
valóban? én még nem halottam errõl.
De, elvileg lesz, és a világ többi részére fog koncentrálódni
nem és nem is lesz.
igaz nem is baj hogy nem lesz több még egy pénzlehúzás nem kell.
sokall több vásárlót tudtak volna szerezni ha ezt a 3 kiegészítõnek nevezet dlc lehúzást egyben adják ki.
igaz nem is baj hogy nem lesz több még egy pénzlehúzás nem kell.
sokall több vásárlót tudtak volna szerezni ha ezt a 3 kiegészítõnek nevezet dlc lehúzást egyben adják ki.
van mar ujjab mint a httt?
aha kossz am htttvel jatszok
1.core provinciának kell lennie mindenképp
Hát így nehéz megválaszolni, h nem adtál meg verziót, na mind1 kb így zajlik:
1.A területnek ahova akarod core(ez nem biztos kell)+national focusnak kell lennie.
2.Nem lehetsz tagja semelyik kereskedelmi ligának
3.A környék ami a CoT-odon keresztül kereskedne legalább el kell érnie a 400 aranyt
ha ezek megvannak ráklikkelsz a provinciára és ott a kereskedelmi panelben(ahol leírja h melyik városon át kereskedik) ráklikkelsz egy kalapácsos+valami zöld ikonra és kész a CoT:<#vigyor2>#vigyor2>
1.A területnek ahova akarod core(ez nem biztos kell)+national focusnak kell lennie.
2.Nem lehetsz tagja semelyik kereskedelmi ligának
3.A környék ami a CoT-odon keresztül kereskedne legalább el kell érnie a 400 aranyt
ha ezek megvannak ráklikkelsz a provinciára és ott a kereskedelmi panelben(ahol leírja h melyik városon át kereskedik) ráklikkelsz egy kalapácsos+valami zöld ikonra és kész a CoT:<#vigyor2>#vigyor2>
hello nemtudja valaki hogy hozhatok letra cot provinciat?
Nem tud valaki normális modot In Nomine-hez?
iSS!