Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
éjen
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Le lehet tölteni valahonnan az Eu3-mat?
Általában van egy date-feltétel is, szal akármikor nem lehet, sajnos nincs sehol se leírva hogy pl hollandia, németország megalapításához mik a feltételek, ezt vagy kilesed vagy ahogy most is talán itt valaki tudja tapasztalatból.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Ha jól sejtem core tartománynak kell lennie a svéd, dán meg norvég fõvárosnak (meg még plusz néhánynak), szóval még vagy 25 év és létrehozhatod.
Ha nagyon sok idõd van megnézheted a játék mappájában hogy mik a feltélelei.. nem egyszerû!
Elfoglaltam Dánia és Norvégia teljes területét. Honnan fogom tudni, hogy létrehozhatom Skandináviát?
Na megtámadtam a dánokat. A fõváros, Finnmark és Hålogaland kivételével mindenét elkaptam.
Nem tört ki a Nagy Északi háború, szóval "a történelmi mód csak dísznek van a játékban."
Közben megtámadtam az oroszokat, elfoglaltam tõlük egy rakás tartományt 3 hónap alatt, a békében megkaptam Arhangelszket, Kolát és Novgorodot.
Közben megtámadtam az oroszokat, elfoglaltam tõlük egy rakás tartományt 3 hónap alatt, a békében megkaptam Arhangelszket, Kolát és Novgorodot.
ne sajnáld a Dánokat nyugodtan foglald el az összes területét megéri mert késõbb létrehozhatod Skandináviát.
meg se forduljon a fejedben hogy elkezdesz jó pofizni a Dán királlyal, egy perszonálunió létrejöttének az esélye irtó kicsi és annak az esélye hogy megörököld a másik ország trónját nos annak még kisebb az esélye.
meg se forduljon a fejedben hogy elkezdesz jó pofizni a Dán királlyal, egy perszonálunió létrejöttének az esélye irtó kicsi és annak az esélye hogy megörököld a másik ország trónját nos annak még kisebb az esélye.
nem a történelmi mód csak dísznek van a játékban.
Sikerült felkészülnöm, és 135 664 katonám áll az orosz határon, de úgy látszik nem akarnak hadakozni😊
A historical módban a történelmi események is a valóságot követik? Jó lenne egy gyors válasz, mert ha igen, akkor 3 hónapom van a Nagy Északi Háború kitöréséig.
Lassan nem ártana valami harcot nyomatni a dánok ellen, mert az a küldetésem, hogy elfoglaljam Trøndelagot, corem is van rá, de sajnálom szegény dánokat bántani, inkább adnák megint az oroszoknak😊
19,9 kb-s képet akartam feltölteni, erre kiirta, hogy csak 20kb-nál kisebbet lehet a nem vip tagoknak. Hogy lehetnék vip tag?
Ma kezdtem egy újat Svédekkel, alighanem ez nem fog beszarni.
Eddig ez történt:
1688-Ekkor kezdtem. Megindult Nyugat-Afrika gyarmatositása.
1691-ig eléggé eseménytelen a dolog.1690-ig háborúban álltam Franciaországgal(a valóságban Pfalzi örökösödési háború-Augsburgi Liga háborúja néven 1697-g tartott asszem).
Ebben az évben Brandenburg-aki mellesleg nem volt a szövetségesem-segitségül hivott a háborújába a Hanza és Bréma ellen. A kérésének eleget tettem, abban a reményben, hogy elfoglalhatom Brémát, ami ekkoriban a valóságban a svédeké volt.
El is különitettem 5000 embert a Skånei seregembõl, és ezt Svéd-Pomeránián(a játékban Vorpommern) és Brandenburgon keresztül Bréma ostromára küldtem, ami sajnos 4-es szintû erõd, szoval nem sok reményem volt az elfoglalására.
Már majdnem egy éve verekedtem Brémánál, amikor az oroszok és a lengyelek hadat üzentek nekem, Ausztriának és Angliának. Egy jó nagy káromkodás kiséretében elkezdtem ezredeket toborozni az Oroszországgal határos tartományokban, és közben a Viborgban és Wendenben álló 20-20 ezres seregeimet a muszkák ellen inditottam. Eközben Kúr-Szemigalliában(Kurlandban) és Szamogétfölgön(Samogitiában) felkeléseket szitottam hogy lekössem a lengyelek haderejét. Békét kötöttem Brémával, és az ott álló seregemet Danzig ostromára küldtem. Közben megérkezett a király(XI. Károly) serege is Stockholmból, és igy teljes túlerõben voltam az oroszokkal szemben, akiknek ugyan 160000 fõs hadseregük van, de ellenem egy húszezres sereget leszámitva csak egy-két ezredes hadakat küldtek. Idõközben Finnországban az én frissen tororzott csapataim és az oroszok közt legalább 8 kis csata zajlott váltakozó sikerrel, de inkább az én sikereimmel ugyanis az oroszok nem tudtak ostrom alá venni egy városomat sem, mig én 6000 fõvel megtámadhattam Karéliát. Közben a három fõ seregemmel elfoglaltam Kargopolt (Olonets) Novgorodot, és Pszkovot(Pskov) , utóbbitól azomban vissza kellet vonuljak, mivel megérkezett az egy szem ellenem küldött komolyabb orosz sereg. Ostrom alá viszont már nem vehette a várost, ugyanis 1693.október 29.-én mind az öt háborúzó ország békét kötött, melynek értelmében Svédország megkapja Oroszországtól Pskovot.
Eddig ez történt:
1688-Ekkor kezdtem. Megindult Nyugat-Afrika gyarmatositása.
1691-ig eléggé eseménytelen a dolog.1690-ig háborúban álltam Franciaországgal(a valóságban Pfalzi örökösödési háború-Augsburgi Liga háborúja néven 1697-g tartott asszem).
Ebben az évben Brandenburg-aki mellesleg nem volt a szövetségesem-segitségül hivott a háborújába a Hanza és Bréma ellen. A kérésének eleget tettem, abban a reményben, hogy elfoglalhatom Brémát, ami ekkoriban a valóságban a svédeké volt.
El is különitettem 5000 embert a Skånei seregembõl, és ezt Svéd-Pomeránián(a játékban Vorpommern) és Brandenburgon keresztül Bréma ostromára küldtem, ami sajnos 4-es szintû erõd, szoval nem sok reményem volt az elfoglalására.
Már majdnem egy éve verekedtem Brémánál, amikor az oroszok és a lengyelek hadat üzentek nekem, Ausztriának és Angliának. Egy jó nagy káromkodás kiséretében elkezdtem ezredeket toborozni az Oroszországgal határos tartományokban, és közben a Viborgban és Wendenben álló 20-20 ezres seregeimet a muszkák ellen inditottam. Eközben Kúr-Szemigalliában(Kurlandban) és Szamogétfölgön(Samogitiában) felkeléseket szitottam hogy lekössem a lengyelek haderejét. Békét kötöttem Brémával, és az ott álló seregemet Danzig ostromára küldtem. Közben megérkezett a király(XI. Károly) serege is Stockholmból, és igy teljes túlerõben voltam az oroszokkal szemben, akiknek ugyan 160000 fõs hadseregük van, de ellenem egy húszezres sereget leszámitva csak egy-két ezredes hadakat küldtek. Idõközben Finnországban az én frissen tororzott csapataim és az oroszok közt legalább 8 kis csata zajlott váltakozó sikerrel, de inkább az én sikereimmel ugyanis az oroszok nem tudtak ostrom alá venni egy városomat sem, mig én 6000 fõvel megtámadhattam Karéliát. Közben a három fõ seregemmel elfoglaltam Kargopolt (Olonets) Novgorodot, és Pszkovot(Pskov) , utóbbitól azomban vissza kellet vonuljak, mivel megérkezett az egy szem ellenem küldött komolyabb orosz sereg. Ostrom alá viszont már nem vehette a várost, ugyanis 1693.október 29.-én mind az öt háborúzó ország békét kötött, melynek értelmében Svédország megkapja Oroszországtól Pskovot.
HTTT-t
Elõszõr is tudni kéne hogy melyik kieg-et nyomod.. ?
Inzultáld õket! :-)
Átállitottam a nyelvet magyarra, de igy állandóan lefagy a játék,szóval visszatettem angolra. A kérdés az lenne, hogy angolul hogy mondják a "sértegetés küldése"-t.
hogyan lehet egyáltalán personal uniót csinálni?
nyomsz egy f12-t. a játék fõmappájában lévõ screenshots mappába rakja a képet.
A legjobb svédes játékomat 1618-ban kezdtem, és 1740-re nyolcvan tartományt foglaltam el( egész Skandinávia kivéve a Norvég fõvárost, és mégegy tartományt, balti államok, mai Fehéroroszország, Lengyelo. nagy része, Oroszo. európai részének a fele, Ukrajna északnyugati részei, meg néhány tartomány Észak-Németországban+gyarmatok nyugatafrikában, Ausztráliában, Hudson öböl környékén). 750000 fõs hadseregem volt, és 1760-ban elment az egész.
És hogyan lehet olyan térképet késziteni, mint amilyen pl. Geo legutóbbi térképes hozzászólásánál van?
Elõre is köszi
Elõre is köszi
Lenne pár kédésem;
Hogyan lehet megnézni, hogy mennyi az infamy, és hogy lehet csökkenteni?
Régenstanács-regency council-idején lehet-e, és ha igen, hogyan kell perszonálunióba lépni?
Hogyan lehet növelni a manpowert?
Hogyan lehet csata vagy ostrom után a hadsereget 1000 fõs-normális- ezredekbe(regiments)rendezni, hogy ne 200, 800 meg hasonló létszámú ezredekben legyenek?
Hogyan lehet háború kitörésekor segitségül hivni a szövetségeseket, és miért hagynak el a szövetségeseim, ha én kezdek háborút?
Eddig nyolcszor kezdtem játékot a svédekkel, és ebbõl hatszor megtörtént az, hogy néhány save után egyszerûen nem lehet elinditani a saveket.Ez csak a svédeknél van. Tudni szeretném, hogy volt-e valakinek hasonló problémája, és ha igen, akkor sikerült-e megoldani, és hogyan?
Hogyan lehet megnézni, hogy mennyi az infamy, és hogy lehet csökkenteni?
Régenstanács-regency council-idején lehet-e, és ha igen, hogyan kell perszonálunióba lépni?
Hogyan lehet növelni a manpowert?
Hogyan lehet csata vagy ostrom után a hadsereget 1000 fõs-normális- ezredekbe(regiments)rendezni, hogy ne 200, 800 meg hasonló létszámú ezredekben legyenek?
Hogyan lehet háború kitörésekor segitségül hivni a szövetségeseket, és miért hagynak el a szövetségeseim, ha én kezdek háborút?
Eddig nyolcszor kezdtem játékot a svédekkel, és ebbõl hatszor megtörtént az, hogy néhány save után egyszerûen nem lehet elinditani a saveket.Ez csak a svédeknél van. Tudni szeretném, hogy volt-e valakinek hasonló problémája, és ha igen, akkor sikerült-e megoldani, és hogyan?
Megnéztem, hogy beleturkálással lehet-e, de semmit se találtam. :/
Lehet valahogy változtatni a fontok méretét felbontásállítás nélkül?
Alig bírom elolvasni a betûket.
Alig bírom elolvasni a betûket.
Hogy lehet azt megoldani az eu3 menjen olyan gépen ami nem tudja a pixel shadert?
Nekem 135-ös az infarmy-m, Európában Anglia és Aragon maradt meg nagyhatalom, még pár HRE tagállam van, azokat is leszedem, aztán szétb*szom a HRE-t. xD 1610-re egész jól állok, és ha enyém Európa, megyek keletre 😄 Csak mindenki warnolt már...
A franciák nem is okoztak meglepetést a támadásukkal, de az, hogy vagy 15-20-an nekemjönnek egyszerre...
Francia területeket tartasz megszállva, ne csodálkozz ha megtámadnak, pláne ha gyengébb is vagy. Ha már nagyon unod, add át neki a csatornántúli területeket. Vagy ha elég erõs vagy, roppantsd meg a girincét, szabadíts fel államokat belõle, azt hajlamosabbak elfogadni mint a direkt annexiót, de mehet az is, idõvel vagy megunják, vagy elveszed Párizst is.
Én magyarokkal vagyok hasonló szituban, egyszerûen nem tudok egy percre se békében lenni mert mire valakivel kitudnám kényszeríteni egy sima white peace-t addigra tutkóra hadatüzen valaki a világ másik felébõl, mire oda ér a seregem és elérem a békét, a világ megint másik felébõl megint kapok egy hadüzit. Volt olyan hogy egy kis szar pocs állam mint szilézia 3x üzent már hadat, (anexelhetném de nem akarom még jobban átépni az infamy határt) mindig békét kötök vele aztán 2 év se tellik el már megtámad az 1 db seregével 😄 ez noneszensz, kb 100xos túlerõben vagyok valóságban ez nem következhetne be. Viszont a portugálok kivételével jól megszopattam az összes koloniáló államot 😊 állandóan lázadást szítok, úgy hogy van amikor pl egész spanyolország lángokban áll évekig 😄. A portugálokat alábecsültem, oda nem küldtem semmi, gondoltam amerika legkeletibb partszakaszát benépesítem, de elkéstem :p
Volt már olyan, aki HttT-ban az angolokkal normál fokozaton túlélte az elsõ 150 évet? 😄 Játék elején szinte még le sem ültem a finom kis bársonyszékembe az ország élén, már kaptam az üzenetet, hogy France declared war! Mondom akkor irány Skócia, velük úgyis alliance-uk van, õket prímán le is szedtem a térképrõl, franciákkal white peace. Jött a 4 miniállam az Ír-szigeten + Britanny biztosította õket támadás esetén, szóval az utóbbit is legyûrtem. Ezt 13 év alatt sikerült összehozni, aztán franciák - természetesen a semmibõl - megint háborúba kezdtek. Erre a háború közepén Britanny figyelmeztet, hogy nehogy háborúzzak, természetesen velük is háború lett a vége - közben Fro.-val white peace. És akkor ugye alliance-okkal meg proclaim guarantee-kkal összejött kb 20 ellenséges ország/állam, igaz, a felük ilyen kis miniállam, szóval nem sok vizet zavartak, a másik felük viszont Nápoly, Aragónia, Provence, Milan, Ausztria, Norvégia, Svédek. Jah meg természetesen a háborúk miatt lázadók is voltak, 6-7 sereg, köztük pl egy 15 ezres londoni... Akkor léptem ki, amikor Fro. figyelmeztetett (természetesen háború közepén), hogy nehogy háborúzni kezdjek valakivel, aztán: France declared WAR! Nah mondom <#mf2>#mf2>
jó van na :-D XD
Jó, most írjam le neki, hogy kellenek olyan nagyszámú csapatok, amik nyomulnak elõre, utánuk ostromló seregek, és még pár határkörnyéki sereg is? ;D Nem azt kérdezte, hogy háborúzzon, hanem, hogy hogyan kebelezze be teljesen. 😄
ha minden háború ilyen könnyen menne nem is lenne kihívás a játékban.
szóval nem úgy megy ez hogy 2 war azt csá -1 ország :-DDD
szóval nem úgy megy ez hogy 2 war azt csá -1 ország :-DDD
Élõsszõr el kell foglalni minden provinciát, utána úgy békét kötni, hogy minden területe a tied legyen, kivéve a fõváros(Te ajánlsz békét, úgy, hogy minden hozzád kerüljön, és ha tudsz, szerzel egy kis pénzt is). Aztán, ha elfogadta, és vége a háborúnak, újból letámadod, ismét elfoglalod a maradék egy provinciát, aztán a békeajánlatoknál kiválasztod az elsõt. És a tied is. 😄
pl: cdgalaxis.hu-n lehet megvásárolni jelenleg.
Van hogy elfoglalok egy országot és minden provinciája az enyém, de nem engedi, hogy bekebelezem.
Mi kell még a bekebelezéshez?
Mi kell még a bekebelezéshez?
:ASDASDASD
Hol lehet olyan videokártyát szerezni, amin van Pixel Shader 2.0?
Sziasztok! Van egy amatõr kérdésem: Meg van a játék és nem tudom elindítani, mert mindig kiírja, hogy kell a Pixel Shader 2.0. Nem tudjátok hogy honnan lehet letölteni vagy hol lehet megvásárolni?
Csak teherhajók (az elején cog) szállítanak egységet, minden hajó egy csapatot. Vagyis nem lehet több csapat a seregben mint ahány szállítóhajó a flottában. Ha ez rendben van akkor sereg kijelöl és jobbklikk a tengerre ahol a flotta már kint van a vízen.
Sziasztok egy elég amatõr kérdésem lenne. Hogy tudom a szárazföldi egységeket hajókba pakolni, azt tudom, hogy csak bizonyos hajók tudnak ezredeket szállítani, de azokba a hajókba se tudom beletenni õket.
1617ben vok a magyarokkal és már mindekinek van puskája csak nekem nem h tudom kifejleszteni?😄
shift + nulla