Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
SZiasztok! Valaki tudna nekem segíteni abban hogy hogyan lehet felfedezõket toborozni? Vízi vagy szárazföldi útra egyaránt. Válaszotok elõre is köszönöm.
A lázadás levitelére rengeteg különbözõ helyzetben, rengeteg különbözõ mód van, pl mondjuk ha más vallású a terület akkor missionary-t odaküldve eleinte emlekedik a lázadás lehetõsége, de utána csökken amikor elvégzi a feladatád...ugyanigy a kultúrával, a stabilitásoddal is összefüggésben van, meg vannak NI-k is amik csökkentik... meghát az idõ...(szal irhatnék még 100 dolgot ide, de ezt neked kelll végignézned.
a seize colony meg a következõ képpen mûködik:
1. elfoglalod az ellenfél még nem 1000 fõs kolóniáját(rögtön meglesz, mivel igy nincs is fala), azután ráklikkelsz az ott állomásozó seregre
2. megjelenik egy ablak a sereg adataival, ennek az ablaknak az alján találhtaó 3 db gomb elvileg: "seize colony", "burn colony", meg talán
"detach siege"(ez utóbbi szürke lesz, szal nem kell vele foglalkoznod)
ha seize colonyt választod, akkor megszerzed ellenfeled koloniáját lakosaival együtt, ha burn colonyra akkor a kolonia elveszik és újra kolonizálható terület lesz.
Remélem érthetõ volt a válaszom!
a seize colony meg a következõ képpen mûködik:
1. elfoglalod az ellenfél még nem 1000 fõs kolóniáját(rögtön meglesz, mivel igy nincs is fala), azután ráklikkelsz az ott állomásozó seregre
2. megjelenik egy ablak a sereg adataival, ennek az ablaknak az alján találhtaó 3 db gomb elvileg: "seize colony", "burn colony", meg talán
"detach siege"(ez utóbbi szürke lesz, szal nem kell vele foglalkoznod)
ha seize colonyt választod, akkor megszerzed ellenfeled koloniáját lakosaival együtt, ha burn colonyra akkor a kolonia elveszik és újra kolonizálható terület lesz.
Remélem érthetõ volt a válaszom!
Azt tudod hogy hogyan vigyem le a lázadást? mondjuk én mindig kiakadtam a httt -ben, mert egyfolytában ment le az infatym vagy mi és a végén lázadások😞 a completben meg a lázadások sokak. nem csodálom, van pár gyarmatom. Egész Íbériai félsziget az enyém,
francia országból 6-7 provinciát elvettem, anliától 6-ot. + segítettem hogy Wales és (mert egész skóciát elfoglalta) skócia is kíváljon. azt is nekem köszönheti, hogy a sok megszállás után Írországból semmi nem maradt neki. európában még 4 provinciája van észak franciaországnál, de azokat tervezem lefoglalni.
"ha nincs 1000 fõs akkor ugye a hadsereg ablakban a "seize colony"-val rögtön megszerezheted" ezt hogy csináljam?
francia országból 6-7 provinciát elvettem, anliától 6-ot. + segítettem hogy Wales és (mert egész skóciát elfoglalta) skócia is kíváljon. azt is nekem köszönheti, hogy a sok megszállás után Írországból semmi nem maradt neki. európában még 4 provinciája van észak franciaországnál, de azokat tervezem lefoglalni.
"ha nincs 1000 fõs akkor ugye a hadsereg ablakban a "seize colony"-val rögtön megszerezheted" ezt hogy csináljam?
http://www.jakabia.ingyenblog.hu
Örülök akkor! Ez nem EUII, szal év itt nagyon nem számit, van, hogy burgundia a végéig megmarad😊. Amúgy nehéz lesz angolokat annektálni, mivel minden egyes gyarmatát is el kell venned tõle, ha nincs 1000 fõs akkor ugye a hadsereg ablakban a "seize colony"-val rögtön megszerezheted, bár ha sok van akkor ez nagyon felviheti az infamydet(badboy)(bár ez completben asszem nem annyira vészes mint HttT-ben), ha meg nem 1000 fõs akkor meg ha kicsi is, de valamennyi % ez is, arról nem beszélve, h miközben van 5 év béke újabb koloniákat szerez.
Mindenestere sok sikert!
Mindenestere sok sikert!
köszi, segítettél! most jelenleg próbálom angliát annextálnixD Csak azt nem értem, hogy 1519 -ben hogy lesz angliából Egyesült királyság?! Miközben van még skócia, írország se már az õvé, wales is ott van, + a szigetországban van 3 provánciám. Anglia már megtalálta amerikát, a motani new york környékén vannak láadt provinciái. Spanyolall vagyok😄 portugáliát annexteltem. Angliát 1x Francia országot 90% 2x megszáltam (csíkos), és csináltam hogy adjon provinciát.
Szia
Amikor kiválasztod az "offer peace"-t asszem(ugye az elsõ diplomáciai lehetõség, akkor bejön még egy ablak
ahol 4 lehetõség van
1.annex (completben aszzem csak akkor ehet amikor 1 terület): annektálod az ellenfelet teljes mértékben
2.demand tribute: bejön egy új ablak ahol kiválaszthatod mit kérsz(100% többet érõ békét semilyen estebne nem köthetsz).
3. white peace, minden a háborúk elõtti marad, az elfoglalt területek(csíkos) visszakerülnek eredeti tulajdonosuknak
4.offer tribute: bejön egy új ablak aholkiválazsthatod mit adsz az ellenfélnek
remélem jól írtam le és tudtam segíteni😊
Amikor kiválasztod az "offer peace"-t asszem(ugye az elsõ diplomáciai lehetõség, akkor bejön még egy ablak
ahol 4 lehetõség van
1.annex (completben aszzem csak akkor ehet amikor 1 terület): annektálod az ellenfelet teljes mértékben
2.demand tribute: bejön egy új ablak ahol kiválaszthatod mit kérsz(100% többet érõ békét semilyen estebne nem köthetsz).
3. white peace, minden a háborúk elõtti marad, az elfoglalt területek(csíkos) visszakerülnek eredeti tulajdonosuknak
4.offer tribute: bejön egy új ablak aholkiválazsthatod mit adsz az ellenfélnek
remélem jól írtam le és tudtam segíteni😊
És akkor milesz? Én 1x próbáltam! Minden provinciáját vissza kapta.... Nekem meg maradt a nagy hadseregem.
És az annexet õ küldi nekem vagy én õ neki?
Mennyit kell megszállás alatt tartanom hogy kijõjön az annex? (UGYE NEM 50 ÉV AMIT KISZOKOTT ÍRNI?)
És ha 50 év, akkor mit csináljak hogy rövidebb legyen az idõ?
Mennyit kell megszállás alatt tartanom hogy kijõjön az annex? (UGYE NEM 50 ÉV AMIT KISZOKOTT ÍRNI?)
És ha 50 év, akkor mit csináljak hogy rövidebb legyen az idõ?
Az se megy! Spanyol vagyok, és lázadások miatt 2 ország kijött belõlem (mindegyik 1 provinciás) Galícia és navarra. Mindkettõt vissza foglaltam, és már kb 5 éve megszálllás alatt tartom, mivel háborúban vagyok ,emgy föl a lázadások szintje.... Jah amugy completével játszok. Europa Universalis 3 Complete.
Nem kell kétszer beírni...
Legalább 2 lépésben lehet csak elfoglalni egy országot. Teljesen elfogalni csak akkor lehet, ha már csak 1 provinciás ország. Ekkora újra hadat kell neki üzenni, és elfoglalni a maradék 1 területét, majd Annex.
Legalább 2 lépésben lehet csak elfoglalni egy országot. Teljesen elfogalni csak akkor lehet, ha már csak 1 provinciás ország. Ekkora újra hadat kell neki üzenni, és elfoglalni a maradék 1 területét, majd Annex.
Sziasztok. Próbálok foglalni országot, de nem megy! hogy foglaljak? Az kapis, hogy elfoglalom teljesen. csíkos lesz. És aztán felkínál békét, és kapok néhány területett ennyi! Ha pedig teljesen elfoglalom és nem kötök béként, nekem 10 év útán vissza kapja az összes területét!!
mit csináljak? LÉCI SEGÍTSETEK!
mit csináljak? LÉCI SEGÍTSETEK!
Sziasztok. Próbálok foglalni országot, de nem megy! hogy foglaljak? Az kapis, hogy elfoglalom teljesen. csíkos lesz. És aztán felkínál békét, és kapok néhány területett ennyi! Ha pedig teljesen elfoglalom és nem kötök béként, nekem 10 év útán vissza kapja az összes területét!!
Mit csináljak?
Mit csináljak?
Mi az a Pixel Shader 2.0? Honnan lehet azt leszedni?
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Saor Alba
Magna Mundi Ultimate 1.2 (kompatibilis a legutobbi beta patch-el): link
Miutan publikaltak a sracok, a Paradox levetette copyright okok miatt, aki jatszani szeretne vele, toltse... 😊
Miutan publikaltak a sracok, a Paradox levetette copyright okok miatt, aki jatszani szeretne vele, toltse... 😊
Saor Alba
Köszi a tippeket. Jó lenne elérni a Német-Római Császárság megalapítását, de a török ellenes vallásháborúm kudarcba fulladt, mert az idióta egyháznak pont a háborúm kellõs közepén kellet kettészakadnia és "Szkizma" event alatt k*va sok mínuszt kaptam, + kiközesítettek, így megtámadt Lengyelo.,muszáj volt white peace a törökökkel + pápai állammal késõbb. Létrejött az Antipápa (Antipope,WTF?)az én területembõl 1 provinciával, de 1-2 hónap alatt annektáltam õket.
Meg lehet felvenni Grand Marshal tanácsadót, az növeli a leggyorsabban, fõleg, ha 6-os skill-es.
Nem vallásnál hanem a másiknál most fejbõl paszolom de ott ahol mindent magistratusok csinálnak 😊
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
A vallás-küldetéseknél szokott lenni olyan ami az éves legitimacy-t növeli.
Viszont nem tudom mennyire általános, de a dán játékomban a svédek folyamatosan inzultáltak ha 100 fölé ment a viszony, nehogy véletlenül megörököljem õket. Mondjuk lehet hogy ez vmi spéci Kalmár-uniós script.
Köszi, ez csodás. Már csak egy baj van, a Legitimacy értékem elég kevés lett és sajna marha lassan töltõdik, de legalább megörököltem a magyar trónt
Ha Personal Union-ban vagy, te vezeted az uniót, és amikor uralkodó váltás történik nálad, akkor legalább +100-as, de inkább jobb a kapcsolatod a másik országgal. Érdemes feltolni +200-ra a biztonság kedvéért.
Imperial Grace:
Csak akkor használhatod, ha te vagy a HRE. Ez egy adomány, ami javítja a kapcsolatodat az adott nemzettel, de az Imperial Authorityd-bõl levesz 1%-ot.
Csak akkor használhatod, ha te vagy a HRE. Ez egy adomány, ami javítja a kapcsolatodat az adott nemzettel, de az Imperial Authorityd-bõl levesz 1%-ot.
Dehogynem! Csak csald el a flottáját egy hajóval (nyugodtan levágathatsz egy gályát annyit megér 😄) és ha már nincs a flottája a kikõtõnél akkor bemehetsz szárazföldrõl. Magyarokkal a lényeg az észak olasz területek megszerzése azonnal a játék indulásakor.
Ellenséges területen is ki lehet szállni, szigeteket másképp nehéz lenne elfoglalni.
az imperial grace az mi az?
megszálni hogy lehet hajoval beteszem az embereket és nemtudnak csak barati teruleten leszalni de megszalni nemertem miert nemlehet:S
velencet nemlehet lerohanni htttben? 13ezer gyalogosom ott áll és veri a fa..át de nemertem 1k gyalogos orzi meg 21gálya igy esejtelen hajoval😞😞
igen+ csak akkor vesszük ha nagy baj van! pl jön a provinciára egy nagy sereg és már most megakarod állítani 😊, én szoktam ezt csinálni fõleg szigeteknél ahova elvinni a seregemet nagymeló inkább veszek annyi zsoldos amennyi kell.
mért van az hogy a burgundokkal elejetol elfoglaltam a francikat teljesen meg az angol teruleteket jovedelem +7.48 háboru kozbe háboru vege -4.14 ez mert van?(egységeim 18000katona 5000lovas és a haborut kezdtem 2xszer ennyi emberrel )😞
és a zsoldosok mire jok gyorsan elkeszulnek drágák és nemtoltodnek fel??????
és a zsoldosok mire jok gyorsan elkeszulnek drágák és nemtoltodnek fel??????
Koszonom hogy kijavitottatok, jo nagy hulyeseget irtam (bug). Amugy az EUIII Wiki szerint koze sincs a lakossag-szamhoz:
- minden (idegen) kultura (core provincia) ami hozzajarul a core provinciakbol szarmazo osszjovedelmed min. 12%-ahoz, toleralt lesz.
- culture lost lesz ha ez az ertek 5% ala csokken.
- minden (idegen) kultura (core provincia) ami hozzajarul a core provinciakbol szarmazo osszjovedelmed min. 12%-ahoz, toleralt lesz.
- culture lost lesz ha ez az ertek 5% ala csokken.
Saor Alba
culture lost az nem bug, csak az ország lakosságának olyan kicsi % ává csökken az adott kultúra, hogy már kisebbségnek számít, és nem hivatalos nyelvnek.
más: 1811 ben vagyok már, és lerohantam egész európát, hadban állok az egész HRE vel, 2 oldalról támadom õket. Le fogom gyõzni, de még kell neki jó pár év... És nem akarom, hogy kidobjon a játék 1821 ben. Mivel lehet kiiktatni a game endet? Kéne még vagy 20év, hogy átírjam európa térképét...
más: 1811 ben vagyok már, és lerohantam egész európát, hadban állok az egész HRE vel, 2 oldalról támadom õket. Le fogom gyõzni, de még kell neki jó pár év... És nem akarom, hogy kidobjon a játék 1821 ben. Mivel lehet kiiktatni a game endet? Kéne még vagy 20év, hogy átírjam európa térképét...
hat ehez hozzászólni nemtudok de mi az a core gyarmat?
Ez bug? Nekem olyankor szok ilyen lenni ha eluralkodik az országban a hazai kultúra, Bizánc elmagyarosodik vagy sok lesz a core gyarmat és az eddig elfogadott kultúra 15% alá esik.
Én olyannal is találkoztam hogy elfogadott kultúrából hopp egyszer csak nem elfogadott lett. Én meg ezen lepõdtem meg 😊 az ilyen "nemtudásokon nem szoktam meglepõdni mint ahogy egyes emberkék közlekedési elképzeléseitõl se.
Semmi gond cimbi, es mar megbocsass de a kulturaltsaghoz hozzatartozik a magyar nyelv helyes ismerete (ha mar kozossegi oldalra ir az ember foleg - tudom en sem irok ekezeteket, lehet megprobalni angol bill. laptopon mennyire egyszeru muvelet... 😊 )
Culture az "etnikai" hovatartozasodat jelenti, van hasonlo kultura is, pl skandinav allamoknal a dan a norveg es a sved. Tehat meghatarozzak hogy az adott orszag amivel jatszol melyik kulturalis csoportba tartozik. Ez a tartomanyoknal fontos, mert ha nem a sajat ill. hasonlo kulturaju tartomanyt birtokolsz ott nagyobb a lazadas eselye, kevesebb a bevetel, stb.
Bizonyos esetekben ha tobb azonos idegen kulturaju tartomanyt birtokolsz es magprovinciakka valnak (core), elfogadja az orszagod azt es toleralt kulturakent ertelmezi (tehat eltunnek a negativ bonuszok).
Culture az "etnikai" hovatartozasodat jelenti, van hasonlo kultura is, pl skandinav allamoknal a dan a norveg es a sved. Tehat meghatarozzak hogy az adott orszag amivel jatszol melyik kulturalis csoportba tartozik. Ez a tartomanyoknal fontos, mert ha nem a sajat ill. hasonlo kulturaju tartomanyt birtokolsz ott nagyobb a lazadas eselye, kevesebb a bevetel, stb.
Bizonyos esetekben ha tobb azonos idegen kulturaju tartomanyt birtokolsz es magprovinciakka valnak (core), elfogadja az orszagod azt es toleralt kulturakent ertelmezi (tehat eltunnek a negativ bonuszok).
Saor Alba
tudom hogy kúltúra
de azt szeretnem megtudni hogy itt mit jelent és megbocsass én kúltúrált vagyok és lehet hogy ehez a jatekhoz nemertek ezert kerdezek mar megbocsass
de azt szeretnem megtudni hogy itt mit jelent és megbocsass én kúltúrált vagyok és lehet hogy ehez a jatekhoz nemertek ezert kerdezek mar megbocsass
a culture az mi az ?
vehetek ien csavokat de mire jok?😊
vehetek ien csavokat de mire jok?😊
megtalatam letoltottem megy is nemlatok sok kulonbseget mert nemtok legge angolul:S:S
gugli...Rögtön elsõ vagy második találat. 😄
Magyarítás nálam nem mükszik...Szarrá cirril betûzi a dolgokat...
Magyarítás nálam nem mükszik...Szarrá cirril betûzi a dolgokat...
ja meg erre muxik a magyarítás???
nincs vkinek egy linkje nemtalalom<#conf>#conf><#conf>#conf><#conf>#conf><#conf>#conf>
Heir to the Throne. Tedd fel, érdemes.