Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nálam az volt, hogy valamelyik provinciánál kívül esett vagy rossz pozícióban volt a city/trade/manufactiry/port/Unit koordináta.
Valamelyik patch valamikor javította és csak bizonyos országokkal való kezdéskor jött elõ.
Más: Másnak nem volt olyan problémája hogy nem mûködött a mentés? Mármint betölteni betölti, de két-három nap elteltével kidob az asztalra hibaüzivel?
Nincs msn-em xD. Vagyis volt, csak azt úgy alapból nem használtam. Megadom az e-mailemet, jó?
A technology cost gondolom minden techre vonatkozik, a különbözõ tech cost modifierek meg egy-egy techre. Tehát sztem semmi különbség nincs, csak az egyiknél külön-külön írják a techekre a módosítót, a másiknál meg egyet írnak az összesre.
Merchant chance az akkor érdekes, mikor van legalább egy üres hely az adott központban. Minél nagyobb, annál biztosabban bekerül a kereskedõd erre az üres helyre. A compete chance sztem sokkal fontosabb, mert ez akkor játszik szerepet, ha tele van a központ és ki kell valakit ütni a nyeregbõl ill. ha másik kereskedõ akarja a tiedet elzavarni.
Az utolsó kérdésedre nem tudom biztosan a választ, de sztem véletlenszerûen sorsolja ki a gép, hogy kivel kell összemérnie az esélyét a kereskedõdnek a bent lévõk közül.
Elõször van ez a grand army idea. azt vágom, hogy a national conscript vagy mi 50% manpowert dob, de ez a 33% land forcelimit mit takar? ennyivel több katonát tudsz állomásoztatni egy tartományban anélkül, hogy egy helyben állva lemorzsolódnának?
Másik, az ideák alatti csúszkáknál van a serfdom free subjects.. és a FS felé tolva különbözõ tech cost modifierek vannak.. mármint minden techre. Na a cost modifiert mi különbözteti meg az innovative vs narrowmindednél látható -10% technology cost-tól? semmi, csak máshogy írták, vagy van különbség?
és a harmadik hasonló lenne: compete chance és merchant chance. lefordítva esély a versenyben, és a kereskedõk esélye. különbség? mindkettõ a ker.központokban számít, mikor versenyzel a helyekért? és még a ker. központhoz: ha nincs free slot, de küldesz kert, akkor mindig a legkisebb eséllyel rendelkezõvel fognak versenyezni?
Köszi elõre is.
Irj te is egy privát üzenetet az msn címeddel, mer ide leírni elég nehéz, elég hosszú folyamat, meg az is kérdés h eventeket, meg decisionokat is akarsz e meg stb
Dvd90: Megkérhetlek, hogy nekem is leírod, hogy hogyan lehet "országot gyártani" AZ EU-ban? Hálás lennék érte.
Elõre is köszönöm!
LSSAHPAUL na igen szerencsétlen kölök pont a legnagyobb szívást választotta az arab országok közül,az ilyen törzs szövetség meg hasonló formái csak szívatásnak jó több a hátránya mint az elõnye minden egyes uralkodó trónra lépésekor kismillió lázadót kell leverni és még a legitimitást is helyre kell állítani kész agyrém.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
8:15-tõl
giga mega ragequit
http://www.youtube.com/user/TheBlackworth#p/u/3/Zb8ZMJEDYZU
http://www.youtube.com/watch?v=QLBN4N8fPwU
én már sírva gurultam a földön a röhögéstõl <#taps>#taps><#nyes>#nyes><#taps>#taps> igazi gyöngyszem.
A végén még pont szorgalmi idõszakra javul meg, aztán júniusban meg majd szorul a hurok 😄
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Ha úgy érted h a kultúra a te országodé legyen akkor mindenképpen meg kell várnod hogy core legyen a provinciád, tehát minimum 50 év, utána meg vagy settlement policy decisionnal kb 10 év után, vagy bízol a itkább ranom eventekben.
Országot már készítettem szal ha akarod írd privátban az msn címed és segíthtetek.<#circling>#circling>
Elõször is hány év kell hogy megjelenjen egy nemzetség egy területen?
Hogy lehet kereskedelmi központot készíteni?
És a kérésem hogy valaki segít e egy országot a Dunai Föderációt elkészíteni?
Gondoltam úgy mint Britanniát.
Amit javasolni tudnék, hogy játssz rendszergazdaként (már ha van hozzá jogosultságod 😊) .
Egyébként az írásvédelem pakliban lehet, mert ha a c-n ügyködök, mindig kér rendszergazda-engedélyt. De ha ez lenne a baj, akkor már az elsõ autosave-nél kidobna, nem?
LSSAHPAUL: Hát igen ez már a 3. verzió, és már ehhez is nagyon sokat gúgliztam és ugyanaz a helyzet. A végén még rávesz ez a játék h megvegyem eredetiben, mert többet látok benne, mintsem hogy egyszerûen kidobjam.
Köszönöm a segítségeteket, de attól tartok valami más lehet a gond. Egyéb ötletek?
Andorjan: az én tippem az hogy töltsd le újra de ne ugyanazt lehetõleg.
valaki hallott már hasonlóról?
Elég, ha akármelyik ilyen latin tech ország bármelyik tartománya határos a te országod bármelyik tartományával, core sem kell rá se neked, se neki. Illetve akkor is határosnak számít ilyen szempontból, ha ugyan tenger van a két tartomány között, de egyikbõl a másikba hajó nélkül át tudsz menni, pl. a Márvány-tenger két oldala Bizáncnál. Ha csak hajóval lehet átmenni, akkor nem számít határosnak, illetve a határos kolóniák sem számítanak annak.
Azt mondjuk én sem tudom, hogy egy adott országnak kell ennyivel fejlettebbnek lennie, vagy több különbözõ országból is összeadódhat. Pl. a csehek tízzel jobbak nálad land techben, az angolok meg tízzel jobbak navalban, mindketten határosak veled, akkor vajon teljesül-e ez a feltétel vagy sem?
Na már csak azt mondja meg nekem valaki, hogy a dw miért dob ki folyton? win7em van (64 bites), vas biztos megvan hozzá, többször újraraktam a játékot, meg új játékot is kezdtem. Telepítések után am kiírta mindig, h valszeg nem megfelelõen lett telepítve, és ha azt mondom neki, h rakja újra ajánlott beállításokkal, akkor is ugyanez.
Divine Windben és HTTT-ben (azaz a két legújabb kiegészítõben) 20 szintnyi tech különbség is kell egy szomszédos "latin" országhoz képest. Ha pl. a szomszédos Csehország összesen legalább 20 tech szinttel fejlettebb, mint te, akkor megteheted.
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Westernisation
Pisa (ejtsd píza! 😄) véleményem szerint teljesen más okból lett a tiéd. Ahogy írtad, császár vagy, és így látszólag minden ok vagy figyelmeztetés nélkül idõnként kapsz a Császárságból területeket, ezt én is tapasztaltam, nem kellett hozzá patronált lázadó.
a magyarokat akarnám nyugatosítani.
a centralisationom -2, az innovativ -5, bohemiával(szomszédos nyugati királysággal) 200 a viszonyom, a stabilitásom évek óta 3,az uralkodóm adminisztrációja 8, nincs semmi westernization elleni lázadási effekt.
mi kell még? :s
általában a lázadásoknak át kell lépniük egy határt hogy összeomoljon egy ország ezt többféleképpen szokott végbemenni, az egyik eset hogy elfogy a pénze és nem tudja visszafizetni a kölcsönöket ehhez nagyon szélsõséges körülményeknek kell létrejönniük.(ilyet ritkán fogsz látni)
a gyakoribb eset a lázadók által összeomlott ország, ennél a típusnál általában a célpont ország hadseregének kell megsemmisülnie és az ország területének kb 75 vagy 80% el kell foglalniuk a lázadóknak ha ez megvan ekkor omlik össze az ország és teljesül az összes lázadó sereg követelése.
a parasztok csak hadi tapasztalat gyûjtésre jók :-))) de álltalába alacsonyabb adóért harcolnak és ha jól emlékszem akkor van 20 vagy 25% esélyed is hogy köztársaságra alakul át az országod.
a patrióták meg azt hiszem csak direkt a tartomány más nemzethez való csatolására jók, akik Bizánccal kezdenek új játékot kifejezetten hasznos segítségnék fogják tekinteni ezt a fajta lázadást 😊))
a forradalmárok meg általában az adott hatalmat akarják megdönteni.
de ha rá kattintasz a felsõ sarokban lévõ címer pajzsra és kikeresed a különbözõ fülek közül a vallással foglakózót akkor lent ki fogja írni hogy az adott lázadó seregeknek éppen milyen követelésük van.
http://flagland.org/aar/
nézzétek meg, nagyon jó 😄
Megvettem a Steam-en a Heir to the Throne-t a EU3 Completehez. Elvileg fel is rakta, de a játék maradt tök ugyanaz. Mi lehet a gond?
A hivatalos fórumon van egy nagyon szórakoztató, képregényszerû Ulm AAR, ahol az egyprovinciás Ulmmal "lázadófelbujtó" kémek segítségével egész vazallusbirodalmat épített ki, Velencét is elfoglalta 😊 Ekkor jöttem rá, h semmit nem tudok a lázadók típusairól.