Fizika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://szabadforum.com
A tévedésük leplezésével viszont épp annak az útjában állnak amire feltették az életüket.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
"Élj úgy, hogy soha ne szégyelld, ha a világ megtudja, mit teszel, mit mondasz, még akkor is, ha nem igaz, amit a világ megtudott." /Richard Bach/
Szóhoz sem lehet jutni, kifogásolhatatlan hogy a mai fizika kifogásolható. Sokakra sokkolóan hat. Jönnek azok az emberek akik elcsicsergik mint a szabadon szálló madarak hogy a mai tudomány mennyire a saját maga köré font csapdában vergõdik. Ez egyfajta szellemi harc, szellemi fegyverekkel, az igazság (vagy másként a józan õszinteség) fegyvereivel vívott tudományos forradalommá szélesedik (remélhetõleg) aminek következtében a mai kor haldokló tudományának képviselõi hörögve ugyan de kénytelenek újra szabadjára engedni a kutatásokat, képzeletü(n)ket.
Lehellet megszegik. -
Ajtó megõl fehér galamb,
Õsz bárd emelkedik.
Itt van, király, ki tetteidet
Elzengi, mond az agg;
S fegyver csörög, haló hörög
Amint húrjába csap. "
Szerintem ide illik.
"A Strangelet egy feltételezett dolog amely nagyjából azonos számú "fel"- "le"- és "ritka"- (up, down, strange) kvarkok kötött állapotából áll össze."
pár femtométertõl kezdve sokkal nagyobb méretû is lehet. Ha már makroszkópikus méreteket ölt, akkor már inkább kvark-csillagnak nevezik
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Amúgy nem kötözködni akarok - rég észrevettem már, h a Wikipedia-n jól látható, melyik ország milyen erõs vagy meghatározó gazdasággal rendelkezik:
Adott szócikk milyen nyelven érhetõ el, ebbõl lehet szûrni...!
Jah és az én aláírásomat is ajánlom figyelmedbe ("Nekem az angol kínai...!")
😉
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy hallot már valaki olyan nevû részecskérõl hogy STRANGELET??
És ha igen el tudná mondani hogy mi az??
Elõre is kösz 😊
ezek voltak:
- matematikai/fizikai inga és 'g' közelítõ mérése
- tapadási súrlódási tényezõ kísérleti meghatározása
- ekvipotenciális vonalak kimérése
- telep vizsgálata (belsõ ellenállás és üresjárási feszültség)
- lézer fényforrás hullámhosszának meghatározása optikai ráccsal (ebben én is kérdeznék, valami nem stimmelt) - de ez nem volt talán benne az elvégzendõk között
- gázhõmérõ készítése, gázok hõtágulásának vizsgálata
- lehûlési folyamat mérése
A többi idõ hiányában elmaradt, de nem túl sok erõfeszítéssel házilag összerakható. Ha valakit érdekelnek ezek, akkor HA KÉRDEZ 😊, pakolok ide cuccokat ezzel kapcsolatban!
Az utolsó kérdést visszaszívom. :b 😊
Ezzel a hõmérõd meg is van(, csak kell tudni az összeszerelési hõmérsékletet).
Ezzel a hõmérõvel tudod "kalibrálni" a bimetált.
de lehet nem erre gondolsz, kellene kicsit alaposabb leírás, mondjuk elsõre nekem ez ugrott be, de lehet mást is kitalálni.
Középszinten fogok szóbelizni és kéne egy kis segítség a kísérletekkel kapcsolatban. (Majdnem minden tételhez van egy.)
Elsõ.[b
Rendelkezésre álló eszközökkel szemléltesse a hõtágulás jelenségét! Eszközök: lombik, termosztát bimetál kapcsolóval. Adjon meg mérési eljárást a termosztát kalibrálására, adott hõmérséklthez tartozó ki/bekcsaolási értékek meghatározására!
Kicsit el vagyok veszve, hogy kéne ezt csinálnom?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ne azon diákokat csesztessük, akiket a fizika, mint
mûszaki tárgy, újabban (, még) legalább annyira érdekel, hogy:
Itt, mer is kérdezni õket érintõ fizikai-problémákról !
(- hisz manapság, mindenki egy
"számtechnikás-zseni" akar ugyan lenni,
csak közben, azt már fel sem veszi, hogy ez;
Hány százalékában is gépészeti-, mûszaki-FIZIKA" ?!)
És az sincs kiírva sehová hogy itt csak egyetemi szintû fizika kérdéseket lehet feltenni :S
No de peace, nem kötözködni akarok vagy ilyesmi. Biztos nem is fogalmaztam teljesen jól amikor kérésemet megírtam.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
agyalni olyanon kell, pl (és még fizika is):
- egyik végén botot egyensúlyozó robot (ez már lerágott csont, a BME-n évekkel ezelõtt megcsinálták. a robot egy kiskocsi volt, ami jobbra-balra szaladgált és egyensúlyozta a dõlõ botot)
- lamináris vízsugár elõállítása (mint az üvegbot)
- pneumatikus jelgenerátor (tetszõleges nyomásfüggvény és/vagy térfogatáramfüggvény elõállítása)
- siló beboltozódás modellezése, kiömlés silóból
- szemcsés anyagáramot tetszõleges arányban kettéosztó mechanikus eszköz
úgy nagyjából ennyi, amin épp agyalok, ha idõm engedi. nem önsanyargatás, részben a munkámhoz kellenek ezek.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
amúgy annyit még el kellene árulni, h vízszintesen tartjuk-e?
a feladat:
egy homokkal megrakott lapátot két kézzel tartunk egyensúlyban. a lapáton levõ homok tömege 10 kg. Melyik kezünkkel mekkora és milyen irányú erõhatást kell kifejtenünk a lapát 140 cm hosszú nyelére, ha a két kezünk távoölsága 100 cm, és az egyik kezünk a 140 cm hosszú nyél végén van, a nyél másik vége a lapát fejének közepéig ér?? (a lapát súlyát nem kell figyelembe venni)
ez lenne..köszi elõre is
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Mint már többen is tisztáztuk, az emberi szervezet nagyrésze elektrolitnak tekinthetõ, és igy a különféle ionok miatt jól vezeti az elektromos áramot.Az áramütésnek három különféle, de összefüggõ és egymást erõsítõ baleseti hatása van. Az egyik a hõhatás. Elég nagy áramerõsség súlyos égési sérüléseket okozhat, nagyfeszültségû áramütés akkora áramot hajthat át a testen, hogy az illetõ egyszerûen szénné ég. A kémiai hatás esetében meg kell kükönböztetni az egyenáramot a váltakozóáramtól, mivel az 50Hz-es áramnak gyakorlatilag kicsi a kémiai hatása, ellenben az egyenáram elbontja a testnedveket, Pld a vért és gázbuborékokat hoz létre, emellett súlyosan károsítja a sejteket is. Mindkét áramfajta izomgörcsöt is okoz, (Galvani békacomb kísérlete)amely szintén súlyos sérüléseket okozhat. Ha az áram a szíven halad át azonnali halált is. Ez már a biológiai hatáshoz tartozik. Az idegrenszer néhány millivoltos (ezredvolt)feszültségekkel dolgozik ennek a hálózati feszültség a kétszázezerszerese. Lehetne még ragozni, de a lényeg az, hogy az áramütés veszélyes dolog. Ráadásul késleltetett hatása is lehet. Szövettani elváltozásokat okozhat, aminek a hatása késsõbb fizikai terhelés esetén (pld. focizás) jelentkezhet, súlyos rosszullétet, vagy halált okozva. Ugyancsak késõbb jelentkezhet a vérben keletkezett gázbuborék, vagy vérrög hatása, amelyek halálos kockázatú embóliát (érelzáródás) okozhatnak, ha ez a szívbe, a tüdõbe, vagy az agyba kerül, akkor szintén sanyi az illetõnek. Nah itt untam meg magyarázni. Nem ijesztgetésnek szántam, de aki a konnektorba akar pisilni, annak jó tudnia ezeket. A fizika, és benne az elektrotechnika, elektronika rendkívül izgalmas tárgyak, sok élményt nyújt a tanulásuk, az !okos! kísérletezés.
Értem én hogy benzin! De mi hajtja?
-Te nyerted meg a fogadást, amennyiben:
-1; Frissen vásároltad azt az aljzatot;
--1.1; Szappannal, alaposan a kezed is megmosod,
--1.2; A próbatárgyat kibontod a nejlonból,
--1.3;- s, a 'Bal-Lik' kezed két ujja közé szorítod.
--1.4; Jobbik-kezed 3ujjával átkaroló hadmûvelet végzel a szerszámon.
--1.5; Mélyet sóhajtva; TÛZ ! -a nyílások irányába.
-ha jól végezted dolgod, bal-kézfejeden, kellemes melegségû bizsergést fox érezni, öröm-hormonok kiséretében.
-2; Matek-kollokviumodon is (!) BUKTA, ha az aljazat végeibõl, különbözõ-színû kanócok lógnak ki, és e villanyod-szerelõje;
Nem a fázist szakította meg!-de vigyázz, mert a Földi-föld is megrázó-élményben részesíthet !!!
(Ja, és ha a viiiz-eleted sem tiszta-desztvíz !-hisz a:Só; a sav; a lûg, vizes oldata: ELEKTROLIT !)
(-szerencsésebb esetben:
Amíg le nem kapcsolják rólad a 'pitróleumot'; Nem fogod tudni befejezni a vizelést !!!)
Config: Intel Pentium Ibm kompatibilis pc. 233 Mhz 128mb sd Geforce 2 32 mb Vga Kártya és 15 colos VGA kompatibilis CRT monitor:)Szar a gépem és? OGwalkerből pvpzek @ FRANZ!!!
A kondenzációs magokat nagyrészt a légköri aeroszolok alkotják. Ezek a szárazföld felett nagyrészt mikroszkopikus porszemcsék, a tenger fölött sószemcsék, illetve az algák által termelt gáz (most nem jut eszembe a neve). Ezek nagyjából egyenletesen oszlanak el a légkörben. A fizikai határfeltételek a felhõképzõdés szempontjából meghatározóak, azonban sztem nem magyarázzák, (persze ha minden tényezõ együttes hatása összességét veszem akkor igen) az éles fázisátmenetet a felhõ nem felhõ kontúrvonalon. Az elektromos hatások bizonyára meghatározóak, de ez is ambivalens, hiszen pld, az azonos töltésû részeknek taszítani kell egymást, tehát éppen felhõ és kontúroszlató hatásuk kell legyen. Az ellentétes töltések viszont vonzzák egymást, tehát ez magyarázhatja a jelenséget. ( A kémiai kötéseket is elektromos erõk biztosítják.)A felhõ desztillált vízcseppek, vagy jégkristályok, vagy ezek keverékébõl áll. Ha jól tudom a tökéletesen tiszta desztillált víz nem vezeti az áramot. A cseppek közötti levegõ szintén szigetelõ, így az elektrosztatikus hatások biztosan jelentõs szerephez jutnak. Az a baj, ha az ember komolyan utánanéz valaminek, hamar eljut oda, ahol már meglehetõs szakértelem kell, ezentúl pedig közel a határ ahol a szakértõk is boci szemekkel bámulnak. Persze minden tisztelet a szakértõké, mert nagyon kemény munkával lehet csak azzá válni.