Fizika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Gracie Barra
Pl. errõl már 10éve is láttam cikket. (de még ma sem mûködik) A fordítottja is van, amirõl egyszót sem szólnak , de már régen használják, persze csak a katonáék:
Boyd Bushman az antigravitációról és még sok minden másról
Állítólag (anti)gravitációs hatás érhetõ el ezzel:
Mint az ismert, bármely intenzitásában változó mágneses mezõ elektromos mezõt gerjeszt, amely egyenlõ amplitúdójú és a mágneses mezõre merõleges irányú. Ha mindkét mezõ kölcsönösen rezonánssá válik, (egymással) vektorerõ keletkezik. (kis amplitúdónál és alacsony frekvenciánál ez a vektorerõ jelentéktelen, de nagy értékeknél ez nagyon erõs lehet, mert a vektormezõ amplitúdója sokkal nagyobb mértékben növekszik, mint a két mezõé, amely generálja) A vektormezõ iránya merõleges a másik kettõre, hatása megegyezik a gravitációs mezõével. (Aki tud kísérletezni ezzel, az tegye meg, de nyilván bazi nagy tekercsek, meg óriási villanyszámla járna vele)
Gracie Barra
Néha irigylem ezeket az összeesküvés-hívõket, egyszerû emberek akiknek nem kell a való világ kihívásaival nap mint nap szembenézniük...
Gracie Barra
Gracie Barra
A gépek surlódásmentes(?) bevonata segíti a nagysebességû légköri repülést,(50X hangsebesség és afölött) ezt írják róla:
Bizonyos elemeket megfelelõ telítettséggel elõkészítve kiteszünk nagy energiával rendelkezõ fotonsugárzásnak, az atomi szerkezet kötõanyagának anti-energiarészecskéje jön létre az atommag környezetében. Minthogy ezek a részecskék taszítják egymást, ahogy minden más anyagi részecskét is, az elektronhoz hasonlóan a fém felszínén vándorolnak, ahol egyfajta taszító erõmezõt alkotnak. A részecskének hosszú a felezési ideje, ezért a hajótestet ért normál kozmikus sugárzás is képes fenntartani a töltöttségét. Ez az erõ nagyon hatékony molekuláris távolságokban, de a kötési energiához hasonlóan elhanyagolható a felszíntõl már néhány mikron távolságban. Ez a taszítómezõ képes megvédeni a hajótestet a mechanikai sérülésektõl, és csökkenti a légellenállást a légkörben.
Ezt állítólag már alkalmazzák az állítólagosan nem hagyományos meghajtású jármûveknél, ha igaz, amit a kiszivárogtató belsõ ember mond. Rosszul emlékeztem, nem semmisül meg a vele érintkezõ levegõ, csak egyszerûen nem tud vele mit kezdeni, ezért felmelegíteni sem tudja.
De gondolom az ilyen apróságok nem zavarnak...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Mi lenne, ha az ûreszköz keresztmetszetét csökkentenénk 0-ra? <#idiota>#idiota>
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Hogy viszel fel antianyagot bárminek a felületére? Bármivel is lép kapcsolatba, azonnal megsemmisül, óriási energiafelszabadulással. Nagyobbal, mint a fúziónál, és már azis képes szigeteket eltörölni😊 Tehát mágneses térrel kéne távol tartani, még a levegõtõl is. Ma még a fúziós reaktor sem mûködik, pedig az nagyságrendekkel egyszerûbb feladat.
Szóval ezzel az ötlettel több problémát generálsz, mint amit egyáltalán megoldana😊
Gracie Barra
Gracie Barra
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Amúgy te tényleg elhiszed, hogy nincs semmilyen eljárás ami surlódásmentessé tenne egy testet? (a levegõ tényleg megsemmisül, ahogy hozzáér, de atomi szinten,és ez azt a hatást adja, hogy NINCS ami surlódjon. Vagy gyengébb megoldás, ha a repülõ elõtt ionizált lenne a tér, és az melegedne fel, ez +energiával kezelhetõ lenne, az elégett orrú ûrsikló nem.
Elbújdostam..., ne keressetek😄
Gracie Barra
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Tegyük fel, hogy megvan a szuper anyag szilárdság/sûrûség szempontból. Akkor jönnek az olyan dolgok, hogy a rugalmassági modulusának is hihetetlen nagynak kéne lennie. Ha nem elég nagy ekkora méretekben a nyúlások már óriásiak, az ebbõl adódó dinamikus hatás is az.
Ebbõl kifolyólag a longitudinális rezgézgések kész állapotban biztos nem jelentenek gondot, de építés közben annál inkáb, ezen még persze hosszasan lehet vitázni, hogy hogy is építik...
És akkor még a vízszintes erõkrõl nem is beszéltam. A széll is rezgéseket kelt már alapjáraton is, a széllökéseket meg hadd ne ecseteljem. Igaz, hogy ez a szél, csak az aljánál hat, de a hullám végigfut, és a vége nincs ám vízszintesen megtámasztva. Mivel a rezgéseket szinte csak a normálrõ tartja kordában, éa a hossz óriási, a rezonancia veszélye is fennáll.
A többi problémát most nincs kedvem ecsetelni, de ha ez nem elég, szívesen írok még.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
"Én nem mondom, hogy lehetetlen, de "
Mind2õt te írtad...
Gracie Barra
Na és gyakorlatban hogy mûködne? Melyik az a kivitelezõ, aki vállalja, hogy ha elbassza véletlenül, akkor világkatasztrófa? Na jó, ez biztos valami kurvanagy nemzetközi összefogással készülne, és a világ legjobb szakértõi csinálnák... De te vállalnád a felelõsséget?
Én nem mondom, hogy lehetetlen, de még vagy 200 év technikai fejlõdés, politikailag meg talán soha nem leszünk azon a szinten.
Már az elsõ sem megoldhatatlan, csak még nem megoldott. Laborban már létezik ilyen anyag. Úh jó eséllyel már csak idõ kérdése.
Gracie Barra
- egy fix pont ahova fel lehetne húzni valamit
- a kábel rögzítése a fix ponthoz
- szélteher, rezgések
Meg még biztos van pár, igazából tökéletesen lehetetlen.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Gracie Barra
OKkultist-on meg nem kell meglepõdni, õ egy mûszaki antitalentum, és mindíg ilyeneket ír.
20km csõ? Mm vízszintesen? Amikor kilép az ajtaján még midnig elégne😊 Vagy függõlegesen? Na az már úgy nem lenne olyan olcsó. Az ûrlift ennél sokkal hatékonyabb.
Te amúgy hány éves vagy?
Gracie Barra
Szóval ezt nem tudtam, így már egész életképesnek hangzik. Pár km magasra már fel lehet küldeni a cuccot vele.
Gracie Barra
Amúgy megnéztem, az An-225 elbír vagy 200 tonnát, ami azért még messze kevés, de mégse nagyságrendekkel. A teljes spacce shuttle 2000 tonna, és az azért sok terhet elbír.
Gracie Barra
NAgyobb sebességgel kell kilõni, mintahogy az ûrhajók visszatérnek, és azok még a ritka felsõlégkörben is felizzanak, nemhogy a sûrû alsóban😊
Gracie Barra
Te mirõl beszélsz??? Ez sosem volt tervben😊 Gondolom láttál egy képet a Buran-ról egy antonov hátán. Igen, azzal vitték kiállításra😄 De még véletlenül sem arról indítják. Fõleg mivel h sem a burran-nak, sem a space shuttlenek nincs komolyabb üzemanyagtartálya, csak a pályakorrekcióhoz visznek magukkal pár csepp üzemanyagot.
Errõl jut eszembe, h én 10 évesen még azt hittem, h azért viszi a hátán, mert visszatéréskor az ûrrepülõ a nagy gép hátán landolt, és az tette a földre😄
Gracie Barra
Nem véletlen, h eddig csak ûrugrásig jutottak. A spaceship one kb 3500km/h-t tud, a kísérleti X gépek rekordja kb 8000 körül van, a pályára álláshoz pedig kell 28000km/óra. Úh az azért még odébb van😊
És ne feledjük, gyakorlatilag emberes rakétáról beszélünk, még csak terhet sem cipelnek. Pedig itt tonnákat kell ûrbeküldeni.
Gracie Barra
De a méret tényleg gond, sajna 1-2 nagyságrenddel nagyobb repülõ kéne egyes modulok ûrbe juttatásához😊
Gracie Barra
De mi is a gondod? Hisz ezt már alkalmazzák elég régóta, mint költséghatékony megoldást. Lásd a számtalan X kísérlet az 50-es évektõl kezdõdõen, aztán nemrég az X-prize, ami lassan üzleti válalkozássá növi ki magát. Hol itt a hiba?😊
Gracie Barra
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nekem úgy érzésre üzemanyagköltségesebb megoldásnak tûnik, meg kisebb az ûrbe juttatható tömeg, mint rakétával. De ez csak úgy gyomorból, nincs róla konkrét infóm.
Játsz egy kicsit az Orbiterrel, sokat lehet belõle tanulni.
Gracie Barra
Mirõl beszélsz? Szerintd milyen pályán juttatnak valamit az ûrbe?
A spirális pálya nem sokat mond egyébként, abból is sokféle van, de mindenképp spirál az ojjektum pályája.
Azt csak a primitív szerkezet kihangsúlyozására írtam.
Elég erõs hábel kéne ami megtartja a kabin 1g-s súlyát.
A részecskék nem csinálnának bajt, ez csak egy drót bakker, nem olyan hosszú.
Ez a szerkezet nem is hasonlít az ûrliftre. Egy ilyet simán lehet csinálni, ûrliftet meg számtalan okból fizikai lehetetlenség.
A jágdarabkákat már ne végképp nem értem. Be vagy baszva?
STS75 tether incident
csak valami NEM VEZETÕ jöhet szóba, mert annyi nagy energiájú részecske repked arrafelé, hogy az olyan lenne, mintha a legnagyobb viharban kifeszítenél egy vékony rézkábelt, bele a közepébe a villámlásnak. Szénszálas valami van már olyan szinten? esetleg kevlár, vagy valami más, ainek még nem adtak nevet. (de akkor már az ûrlift is mehetne azzal) Közben a kábelt elõtt-mögött érdekes jégdarabkák repkednek. (nem is tudtam, hogy ennyi víz van az ûrben)