3993
Fizika 2006
-
#1586 Szvsz ha nagyobb hőmérsékleten fokozódik az öngyulladás veszélye, hidegben nagyobb az akadálya az égésnek. -
#1585 Ja, amúgy meg lehet. A gyufát is el tudod fújni. :D:D -
#1584 Szerintem nem, bár most mondta ismerősöm, hogy szerinte nagyon hidegben rosszabbul ég a tűz. :) -
#1583 felszívódik a kozmikus misztikumban :D
Egyébként komolyan kérdezem :D Arra vagyok kíváncsi, hogy hideg levegővel lehet-e tüzet oltani. -
#1582 Mivel olyan hideg csak a Holdon van, ezért elrepülne. :D:D:D -
#1581 Egy kérdés: adott egy tűzrakás, fából. Gyönyörűen ég, lángol. Ha ezt a rakást és -100, vagy még hidegebb környezetbe helyezem, mi történik a tűzzel? -
Hamarabb kellett volna. -
#1579 Nem is mertem mondani, de valójában ezt már általános iskolában is tudni kell. -
#1578 Tegyük be a nagy szavazó topikba? Csak sokan lelőnék a poént... -
#1577 Anyám általános iskolai alsó tagozatos tanárő, de még ő is tudta a jó választ... -
#1576 Tettem egy próbát én is kíváncsiságból és nem akartam hinni a fülemnek, szó szerint ugyanazt mondták páran. Egyből rávágták, hogy lebeg.
Súlyos. -
#1575 lehet arra gondolt hogy melyik tantárgyra vonatkozik :D -
#1574 De honnan jön ez, hogy "a Holdon nincs gravitáció"? túl gyakran szerepel szó szerint egyformán...
Néhány éve egy boltban pénztár elött a sorban mögöttem két középiskolás lány: "-Miből írtatok?
-Pitagorasz tétel.
-Uhh! Az melyik tantárgy?" -
#1573 Miért? Ha lenne felvételi beszélgetés még az egyetemen és mindenkinek felteszik ezt a kérdést, akkor a válaszolók egyike sem lenne BME-s... -
polarka #1572 75 diákot kérdeztek a 2 egyetemen. Elsőre így is meglepő az arány, de ha reálisan átgondolom, akkor nem az. -
#1571 A tanár néni sem tudta, az a gáz.
Az is gáz persze, hogy úgy le tudtak érettségizni ezek az ifjú titánok, hogy "lebeg a toll". A számonkéréssel is komoly gondok vannak.
Az alapműveltség része, hogy ennyi fogalma legalább legyen ezekről a dolgokról. -
#1570 A kamerafóbiában lehet valami, de ennyi ember ilyen választ ad, az akkor is gáz. -
uwu #1569 Aha, akkor itt tényleg kurva nagy gáz van. Jön a világvége, most már biztos... -
uwu #1568 50%[#guluszem1]
Azt én nem néztem. Bocs, de én ezt nem tudom elhinni. Nem lehet, hogy ennyire szar a helyzet.
-
#1567 Mondom, olvasd már el a statisztikát. Ott az oldalon a link. Most akkor mondjam, hogy gyengébbek kedvéért bemásolom ide a tartalmat? :)
Közkívánatra végignéztem a vágatlan nyersanyagot, és megszámoltam, milyen arányban kaptunk jó és rossz válaszokat. Az ELTE-n a holdas kérdésre 11 helyes és 18 rossz választ kaptunk. Eötvös Lorándot 4 tudta, 6 nem tudta, 2 valamit nyögött, de nem nevezhetjük érdemi válasznak. A BME-n a holdasra 17 jó és 18 rossz választ kaptunk. A második világháborút a BME-n 20 diák tudta, 17 nem. Összesen 75 diákot kérdeztünk a két egyetemen.
BME-n sem érte el az 50%-ot a jó válaszok száma. Ez döbbenetes arány. Az különösan röhejes volt, ahogy a dohányzó srác tette az eszét az inerciarendszerrel. Tisztára látszott, hogy hallott valamit, de fogalma nem volt arról, hogy mit jelent az, amit hallott... -
uwu #1566 Ha elég sok felvételt csinálsz, szerintem nem nehéz összehozni ilyesmit, mindegy, hogy mi az évszám. Amellett vannak emberek akiknek kamerafóbiájuk van, és képtelenek gondolkodni, ha veszik őket. Elég csak ezeket összeszedni.
Az oktatás színvonala már jó ideje folyamatosan romlik, ez tény, de ettől még ez akkor is csak egy manipulatív videó. -
#1565 Ott van a korábbi posz linkje, és a végén statisztika is. Bőven 50% körüli a rossz válaszok aránya.
A II.Vh-nál nemhogy a jó választ nem tudták, de addig sem jutottak el, hogy kinek. Mert ugyebár Kínát a Kvantung hds. 1931-ben támadta be, a lengyeleknek 1939-ben keződött, a jenkiknek meg 1941 végén... -
uwu #1564 Ez olyan dolog, hogy az érettségihez elég, ha nem vagy teljesen hülye, az egyetemhez kicsit több kell. Ez az átlag.
Mégis futkosnak tökkelütöttek érettségivel, sőt diplomával is. Van aki tényleg csak tévedésből kap papírt.
Ha ügyes vagy és szorgalmas, biztos találsz ilyeneket is, csak keresni kell.
Minden esetre nem hinném, hogy bölcs dolog válogatott mintából következtetéseket levonni. -
#1563 Nem hinném, hogy a mi évfolyamtársaink közt ENNYI hülyét találtál volna. Ez azért tényleg siralmas. Azért az még érdekelne, hogy mennyire válogatták/vágták össze, meg hogy volt-e egyáltalán helyes válasz. -
#1562 Mi az hogy kihullik? Hogy kerülhet be? Nincs reáltantárgyakból érettségi? -
uwu #1561 Nem kell úgy kétségbe esni. A fele kihullik mire vége.
Ha elég interjút csinálsz, össze elehet kaparni ennél sokkal több idiótát is.
Ez is csak szemfényvesztés, idióták mindenhol vannak, még az egyetemeken is.
Csak keresni kell.
bejutni nem annyira nehéz -
#1560 Krisztusom. Én kérek elnézést a sok tudatlan BME-s nevében. Ez egyszerűen szégyen... -
#1559 Kis fizika :) -
uwu #1558 Ilyesmit csak egyféleképpen lehet csinálni. Van egy szertartás... legalább 3 ember kell hozzá, és egy gyertya.
Ki kell lesned mikor csinálják a szertartásokat. Valószínűleg akkor amikor azt hiszik, hogy alszol. Tehát úgy kell tenned mintha aludnál, és mikor érzed a szertartást, át kell rohannod és egy 5 kilós bazaltkövet kell közéjük hajítanod, úgy, hogy kilapítsa a gyertyát. Akkor majd nem zaklatnak többet, mert nem lesz gyertyájuk. -
uwu #1557 Kill them all! -
#1556 Még egyszer hangsúlyozottan kijelentem: olyan eszköz, amivel egy adott személy tudatában pontos hatásokat lehessen elérni NINCS!
Ennek az alábbi okai vannak:
- Az emberi agy bonyolult rendszer. Ahhoz, hogy adott, pontos hatást érjünk el, eléggé behatóan kell ismerni az emberi idegrendszert.
- A berendezés, hogy csak az adott személyre hasson, a "támadó félnek" eléggé radikális lépéseket kell tennie saját védelmének érdekében (példának okáért a berendezéstől eléggé távol kell tartózkodnia, vagy a házát körbeszigetelnie). Illetve ne feledkezzünk el a többi szomszédról se - őrájuk nem kell hatnia a berendezésnek, mert az feltűnő lenne (tehát a szomszédokat le kell szigetelni, nemcsak a házukat, hanem a szomszédokat is).
Ha meg specifikusan rád ható "távzavarást" hozna létre, akkor a Te idegrendszeredet kéne egyénileg ismernie - az meg még bonyolultabb.
- Ráadásul valószínűsítem elmész otthonról, tehát követnie kellene egy nagy berendezéssel - ugyancsak feltünő lenne.
- Kémelhárításnál dolgozol? Politikus vagy? Katonai titkokat őrzöl? Sejtésem szerint egyik sem áll fenn. Akkor felesleges ekkora energiabefektetés. -
#1555 Életszerűtlen dolgokat mondasz.
Hogy Feldmár Andrást idézzem, a saját élményeidet sem tudhatod, hogyan interpretáld. Csak abba lehetsz biztos hogy mi volt az élményed. De hogy az mit jelent, abba már nem lehetsz biztos. -
#1554 Akkor ez ennyi. -
zanus #1553 Azt hittem komoly fizikusok vagytok,tudtok olyan készüléket,amellyel mást lehet vezeték nélkül zaklatni,és tudtok ellene védekezési módot,erre engem osztotok.De paranoiás vagyok hivatalosan,mert senki sem hiszi el,hogy a tudatommal játszik egy szadista fickó. -
#1552 nem lehet h paranoiás vagy? -
#1551 Ha nem ordíttat valamit, akkor akkor már csak magaddal kell foglalkoznod mert lehet hogy hallucinálsz. -
zanus #1550 Nincs meglazult fogtömésem,szakorvoshoz is járok,különben aludni sem tudnék a zaklatás miatt.Nem a szomszédom,kb.100 m-re laknak.Egész nap azon fáradozik,hogy ne tudjak pihenni,kikapcsolni.Szóval nem tudtok olyan szerkezetet,amivel vezetékek nélkül le lehet hallgatni valakit és a tudatát piszkálni lehet? -
polarka #1549 Nem lehet, h egy AM adó van a szomszédban és a meglazult fogtömésed miatt hallod az adását? -
#1548 ha telefonon vagy bármilyen más módon zaklatnak, jelentsd fel... -
#1547 Szerintem a saját pszichózisod összehasonlíthatatlanul veszélyesebb a családodra, mint a szomszédod képzelt támadásai. Én a helyedben szakorvos segítségét keresném...