Fizika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon sok-többségében "egzotikus" elméletet alkottak meg a "vacuum" leírására. Ez természetes, mivel maga a vizsgálat tárgya is "egzotikus". Én csupán a józan paraszti ész szempontjából vizsgálhatom a témát-Ha közben össze nem pisilem a cipõmet...( Mert csak érdekel a téma, de nem értek hozzá, ezért a vizsgálati módszerem analógiája a borjú és az új kapu...) Az a baj, hogy a matematikai elemzés megengedhetetlenül sok értelmezést enged meg. Ami az én értelmezésem szerint az, hogy: minden matematikai levezetés logikus, de nem minden levezetés valóságos.

Értem én hogy benzin! De mi hajtja?

MINDEN a fizika hatáskörébe tartozik! A legbonyolultabb társadalmi hatásmechanizmusokat is le lehet írni a termodinamika alaptételeivel, mivel minden ezekbõl következik. Ha ezt még nem tudjuk megtenni, az csak a tudatlanságunkat bizonyítja!<#heureka>

"Már csak azt kérdezhetem, hogy a vákuum miért olyan amilyen?"

Egy pici lépéssel közelebb kerülhetsz a válaszhoz, ha ezen átrágod magad: link

qetuol
ez a kérdés nem a fizikai hatáskörébe tartozik, hanem a filozófiájéba. szvsz.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Azért a fénysebességnek közvetlenül talán nincs köze ahhoz, hogy tíz ujjunk van és a nap körül keringünk. A számértéke is nagyon pontosan meghatározott elõfeltételek miatt annyi-amennyi.Maxwellnek talán még nem volt középiskolai függvénytáblája, de azért elég jól megoldotta ezt az "ujjgyakorlatot". e0 és m0 értéke, e0= 8,85 10-12 AsV-1m-1, m0= 1,25 10-6VsA-1m-1, így kapjuk meg a fénysebesség értékét: c= 1/ (e0m0)1/2 = 300 000 km/sec. Mivel c mindig vektoros érték, konstans és irányfüggetlen, ezért a tér bármely pontján a vákum permeabilitása és permittivitása is azonosak kell legyenek. A foton gerjeszti a vákumot és ebbõl a kölcsönhatásból adódik, hogy c határsebesség. Itt a kör számomra bezárul. Már csak azt kérdezhetem, hogy a vákum miért olyan amilyen?
Nos, részemrõl ennyire futotta a megértés kísérlete. Remélem sok butaságot nem hordtam össze-ha igen javítsatok ki, mert nem akarok bután meghalni<#conf>

qetuol
tehát válaszolva, ez csak egy algebrai ujjgyakorlat 😄

qetuol
ha a számértéke érdekel, az azért annyi, amennyi, amiért a méter is annyi, amennyi, meg a másodperc is addig tart, ameddig. lehetne hosszabb is az egy méter, meg rövidebb is. megegyezés kérdése. és nincs jelentõsége.

ha a kérdés arra vonatkozik, miért _pont_ annyi, amennyi, akkor ezt nem tudom megmondani, a c értéke nem következik semmiylen elméletbõl, hanem egy kimért jellemzõ.

Magyarázatnak annyival kell megelégedni hogy a Maxwell-egyenletekbõl kijött egy képlet a fénysebességre.Ha az ember a Maxwell-egyenleteket rendese érti, akkor természetes az egész.

Gigabyte EP45-DS3, Core 2 Duo e8400, Corsair Dominator 2 gb 1066 MHz, Sapphire Radeon HD4850

Sziasztok!
Nem az aktuális témába vág, de hol kérdezhetnék ilyeneket, ha nem a fizika topikban.
Azon gondolkodom, hogy a fény sebessége vákumban miért annyi, amennyi? Mivel egyfolytában nem értek a fizikához (de nagyon érdekel) csak kapisgálni merem, hogy a vákum fizikai tulajdonságai határozzák meg az értéket. Fõképpen a mágneses és elektromos tulajdonságok. Ezért levezethetõ az elektrodinamikai alapegyenletekbõl. A kérdésem lényege az, hogy ezek a levezetések magyarázatot adnak e a fénysebesség értékére, vagy csak simán c-re rendezhetõk, ami csak egy algebrai ujjgyakorlat(a hozzáértõnek), és nem magyaráz semmit?

És hogy jön ez ahhoz, hogy a "levezetéseidben" az egyenlõségek nem is egyenlõek?
Csak szólok, hogy még mindig ott ordítanak az ökörségek a közzétett agyalmányaid közt.

Árpád népe hej!

"Csak szólok", hogy a Stefan-Boltzmann törvény egy alaptörvény. Kísérletekkel igazolt a függvényének érvényessége. Kár, hogy nem tanultad. Középiskolai tananyag, kell az érettségihez. Persze csak azoknak akik nem libáért vették.
Amíg a levezetéseidben az egyenlõség két oldalán nem egyeznek a mennyiségek, jobban teszed ha tanulgatsz még.
Csak szólok, ha majd megtanulod az egyenlõség fogalmát, akkor se biztos, hogy célszerû lesz neki állni okoskodni, valszeg egyéb hiányosságok is vannak.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

qetuol
nem 😛

most pedig az jelentkezzen, aki meg is értette.

ZilogR
én eleolvastam
ugye nem kapok büntipontot?!
:-o

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

qetuol
jelentkezzen, aki elolvasta a #2571-et !

Válaszd külön! Egyik a vákuum, mint nyomás hatása a szervezetre.
A másik a hõleadás.

Ha a testfelszínre minden ponton a légköri nyomás erejével azonos nagyságú erõ hat, akkor nem teszünk különbséget a sejtjeinket megtámasztó pl. szövet vagy gáz nyomóereje között.
A szem és a tüdõ is így tenne, csak eléggé nehéz olyan anyaggal borítani ami a nyomóerõ kifejtése közben ne gátolná a mûködési funkciójában.

Ami a hõsugárzást illeti Stefan-Boltzmann törvény szerint sugároz hõenergiát minden test.
Szerencsére itt a Föld felszínén nem csak mi ránk, hanem a környezetünkben lévõ anyagokra is érvényes ez az összefüggés.
Ezért a hõegyensúly némi ruházattal és termel hõvel fenntartható. Azaz a hõmérsékletünk jól szabályozható.

A világûrben a nap a nagy sugárzó, a többi test túl messze van, ezért a hõsugárzásuknak csak töredéke vesz részt a hõegyensúlyunk kialakításában.

Azaz a nap felõli oldalunk a Naptól Föld távolságban kb 150 C fokra hevülne, a másik pedig -150 C fokra hûlne.. hõszigetelés nélkül.

Vagyis ha olyan ruhánk lenne, amelyikben a hõt az egyik oldalról a másik oldalra vezetnénk, akkor minimális hõszigeteléssel "fûtés nélkül" lehetnénk a világûrben.

A két tényezõt összevetve, ha nem is úgy mint ahogyan azt némelyik sci-fi filmben mutatják, de egészen jól, viszonylag vékony öltözékben ellehetnénk a világûrben is.

Viszont a napszéllel és a mikro és nagyobb meteorokkal már bajban lennénk.

Napi átlagban több tonna por éri el a Föld légkörét. Ez azt jelenti, hogy egy négyzet deciméteres felszínre 50- és 5000 porszem között érkezik naponta.
Amelyeknek többsége kis sebességû, de vannak köztük 30 km/sec azaz 110 000 km/h sebességûek is..
Azaz hacsak nem kevlárból vagy titán ötvözetbõl készítjük a "bõrünket" egy nap alatt biztosan találkoznánk legalább egy olyan mikro méretû meteorral ami átszúrna bennünket.

nem szóltam 😄 kicsit olvasgattam
és a CO2 vagy O2 oldhatósága hogy változik?
dronkZero
De biztosan történik az is, csak annyiból más a helyzet, hogy sokkal kevesebb az oldott nitrogén a vérben 1 atmoszféra nyomáson. Búvárok ugye sokkal nagyobb nyomásról jönnek vissza 1atm-ra, az ûrhajós meg 1-rõl megy 0-ra.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Nem alakul ki valami keszonbetegség szerûség? csak durvább... annak pl a lényege az h az oldot nitrogén kijön és buborékok lesznek a vérdeben, a nyomáscsökkenés hatására. Nem történik itt is valami hasonló ( ez nem a vízgõzre csak arra h valamilyen gáz lenne)
dronkZero
Ez meg ellentmond önmagának:

"During this time, water vapor will form rapidly in the soft tissues and somewhat less rapidly in the venous blood. "
vs.
"Would Your Blood Boil?
No."

Ha nem forr a vér, akkor hogy keletkezik vízpára a vénákban, úgy mégis?

dronkZero
Nem az a gond, hanem hogy felforr a vér.

A hõvezetés hiánya miatt valóban lassan hûl.
Viszont a párolgás is közrejátszik a hûlésben.

ZilogR
Köszi! A lehûlés dolog izgatott igazán, még bogarászok utána én is!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Sztem ezt érdemes elolvasni:
Geoffrey A. Landis: Human Exposure to Vacuum

ZilogR
Némi diskurzust lehetne errõl a témáról? Fõleg a világûrben ûrruha nélkül dologról - ez baromira érdekes:
----------------------------------------------------
A Port.hu-ról a Sunshine film hozzászólásaiból:

A.)
Sok scifi ben elõfordul hogy az emberek kikerülnek rövid idõre az ûrbe, védõruha nélkül, kiváncsi lennék mi történne ilyenkor egy emberrel.
1. Megfagy a -273 C fok miatt.
2. Szétrobban a tüdeje meg egyéb testrészei a vákuum miatt és aztán fagy meg.
3. Valami más.
HA valaki tudja akkor kérem válaszoljon.

B.)
"1. Megfagy a -273 C fok miatt."
Igaz, hogy hihetetlenül hideg az ûr, de nincs levegõ az ember teste körül, amibe átáramolhatna a test hõje, így a lehûlés nagyon lassan történik. Tehát pl. a Mars mentõakcióban, a pali feje nem fagyna meg egybõl, amikor leveszi a sisakot.

"2. Szétrobban a tüdeje meg egyéb testrészei a vákuum miatt és aztán fagy meg."
Az emberi testnek nem elég erõs a belsõ nyomása hogy szétrobbanjon, viszont a bõr elég erõs. És a szervezet kibírja (egy ideig) a vákuumot. Azonnal kimegy a levegõ a tüdõbõl, néhány másodperc után elveszti az eszméletét, és ezután elméletileg még több percig is képes életben maradni.

A NASA-nál kísérleteztek vákuumban, és az egyik asztronautának lyuk volt a védõruháján, elájult, de kihozták és semmi baja nem lett.

C.)
Hoppsza, ez baromira érdekes, amit írtál!
Végülis, ahol nincs közeg, ott már nem vezetéssel terjed a hõ, hanem csak sugárzással. Érdekes a dolog.
Ellenben: a bõrfelületen a hõmérséklet nagyon hirtelen válik környezetivé (a kb. -270C-ra), ha egy kicsit megyünk a bõrfelülettõl távolra. Ez a nagyon nagy hõmérsékleti gradiens is lehet hajtóerõ - de ez már erõsen OFF a filmhez kapcsolódóan.

"The mechanism proposed by Focardi – Rossi, verified by mass spectroscopy data, which predicts transmutation of a nickel nucleus to an unstable copper nucleus (isotope), remains in principle valid. The difference is that inside the unstable copper nucleus, produced from the fusion of a hydrogen mini-atom with a nickel nucleus, is trapped the mini-atom electron (β-), which in my opinion undergoes in-situ annihilation, with the predicted (Focardi-Rossi) decay β+ of the new copper nucleus." link
Kvantitatív magyarázatot az emberke sem tud. Itt van némi kvalitatív magyarázat. Mindenesetre érdekes volna, ha ilyen folyamatot nem vettek volna észre, mert már több, mint 100 éve használják a Ni-t hidrogenizálásra és egy ilyen "mellékes" energiatermelõ folyamat azért csak feltûnhetett volna vkinek.
Érdekes, h állítása szerint tömegspektroszkópiával alátámasztotta a dolgokat, de mégsem tud egy világos reakcióegyenletet felírni, h mibõl, mi keletkezett. Miért talál ki új szavakat a protonra (H+)? Instabil rézbõl β+ bomlással nem stabil réz keletkezik.

No igen. Az én kétségeim alapja nem a hitetlenség a mûködésükbe, hanem a Nikkel drágasága és drágulása, valamint annak mérgezõ mivolta. Igaz a "kiéget" nikkelt újra lehet még hasznosítani. Azt mondták, hogy akkor kell cserélni ha a 30% transzmutálódott már rézzé. Teljes kihasználtságnál ez fél év. Mondjuk ha valaki direkt háztömb fûtésre használja akkor simán kihúzhat vele 3-4 szezont egy "töltéssel".
A mûködését nem igazán értem, gondoltam hátha itt majd valaki kideríti, aki legalább picit képben van.
Szóval bemegy a víz, meg a betáplált 4-700W áram, ott bent történik valami olyasmi mint a Naudin Lab által is megépített buborékos vízbontó készülékben, az ott keletkezett hidrogén pedig a szándékosan nem megmagyarázott (de már licencelt) "black boxban" átszivárog a nikkel tömbön (ami gondolom porózus és hasonló lehet egy üzemanyag cellában lévõ részhez) ahol "valami" történik. Ez a történés transzmutálja a nikkel rézzé, plusz energiát termel, és olyan módon hoz létre gamma sugárzást ami saját magát kioltja(?) "geometriai okokból".
Az asztali demó cucc beállítástól függõen 2-3-5KW energiát tudott kiköhögni. A kereskedelmi verzió 400W-ból 10KW-ot, 600W-ból 12KW-ot 700W-ból meg 14-15KW-ot tud kinyerni. Rossi szerint ez "még csak egy T-Model, de szeretnénk belõle majd egy forma-1 autót csinálni",hát majd meglátjuk.

A görög gyár meg 125db 10KW-os E-Cat modulból épített 1MW-os "erõmûbõl" kapja majd a kakaót, 2011 októberben kezdik az építkezést, és 2012 Q1-tõl termel évi 300.000 db 10KW-os E-Cat modult.

Szóval kíváncsi leszek az 1 cent/KW dolog mennyire jön be.

Molnibalage
Ha mégegyszer felhozza valaki példának a levegõnél nehezebb repszerkezetes UL-t, eszküszöm, hogy felrobbanok.

BTW, matematikai modellel igazolható, hogy van levegõnél nehezebb repszerk és mûködik. Mutasson valaki egy verifikált modellt az örökmozgóra...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

gothmog
2011 negyedik negyedéve nincs már olyan messze, szóval elég kivárnunk ezt a pár hónapot, hogy megtudjuk mirõl van szó.

Itt egy 25 perces olasz interjú angolosított verziója:

Szóval építenek egy 1MW-os "erõmûvet", ami gyakorlatilag 125db kis blokkból áll, és az erõmû látja el a görögországi gyárukat(!) energiával, ahol a kis 10KW-os blokkokat fognak gyártani. Ez nem úgy hangzik, hogy már folyamatba van helyezve a sorozatgyártás?

Andrea A. Rossi Cold Fusion Generator (E-Cat)

Itt van picit részletesebb leírás, de már az elején se tiszta, hogy ez egy olyan hideg-fúzió, ami nem az ...

Eng. Andrea A. Rossi and Professor Sergio Focardi of the University of Bologna (one of the oldest universities in the world <1>), have announced to the world that they have a cold fusion device capable of producing more than 10 kilowatts of heat power, while only consuming a fraction of that. On January 14, 2011, they gave the Worlds' first public demonstration of a nickel-hydrogen fusion reactor capable of producing a few kilowatts of thermal energy. At its peak, it is capable of generating 15,000 watts with just 400 watts input required. In a following test the same output was achieved but with only 80 watts of continual input.

They don't always use the term "cold fusion" do describe the process, but often refer to it as an amplifier or catalyzer process.

Focardi states:
"Experimentally, we obtained copper; and we believe that its appearance is due to the fusion of atomic nuclei of nickel and hydrogen, the ingredients that feed our reactor. Since hydrogen and nickel 'weigh' with less, copper must have released a lot of energy, since 'nothing is created or destroyed.' Indeed, the 'Missing Mass' has been transformed into energy, which we have measured: it is in the order of a few kilowatts, two hundred times the energy that was the beginning of the reaction." <2>

They also claim to be going into production, with the first units expected to ship by the second half of October of this year, with mass production commencing by the end of 2011. The first units will be used to build a one megawatt plant in Greece. This one megawatt plant will power a factory that will produce 300,000 ten-kilowatt units a year.

This would become the world's first commercially-ready "cold fusion" device. Licensees are mentioned, with contracts in the USA and in Europe. Mass production should escalate in 2-3 years. Presently, Rossi says they are manufacturing a 1 megawatt plant composed of 125 modules. These modules should begin shipping by the end of October. On January 31st, 2011, Rossi wrote: "The cost to produce the catalyzer is 1 cent per MWh generated; the life expectancy is 20 years; the cost impact is between 1 and 1.5 cents per MWh." ❤️>

In describing the operation of the device, he said: "To start up the reactor you have just to turn on a switch. The reactor works with enormous margins of safety, so there is no need of a particular skill. Just follow the instructions. The refueling is every 6 months and will be made by our dealers."

Van valakinek infója vagy elképzelése arról, hogy a Defkalion E-Cat cucca mi fene, és miként mûködik?
Most ez egy vízbontásos hideg-fúziós kütyü?

The technology is currently in its final stages of becoming an industrialized and commercially viable prototype. This forms the basis for a broad range of products under the commercial name Hyperion. The current range of products produces surplus energy from 6 to 30 times more heat than energy consumed during its operation. Licensing of all Hyperion products is in progress. A fully functioning 1MW heat producing reactor will be inaugurated in Q4 of 2011.
Products
Vagy van itt egy sajtókonferencia videó is, csak nem beszélem a görög nyelvet:
http://energycatalyzer.blogspot.com/2011/07/defkalion-green-technologies-press.html

Barta Veronika: Káprázatos jelenségek a viharfelhõk fölött
írásban | elõadás

Köszi.
Végülis ebbõl az derül ki, h szte "No balloon and no aeroplane will ever be practically successful." indoklások nélkül.

Azért mert õk ezt felhozzák porhintésnek (mert ez nem tekinthetõ érvnek), h ugyanúgy hitetlenkednek és leszólnak, meg stb. mint a régi nagy találmányok alkotóit, ráadásul ezen leszólásokra és azok érveire sem ad linket senki sem (ergo üres porbafingás az egész). Attól még a tény az marad, h egyik eszközük sem állít elõ ingyen energiát, mint ahogyan állítják és ezt mind1ikõjük és eszközeik másolatai demonstrálták tisztességes körülmények között.

Továbbá, ha érdekel a téma, akkor nem hülyeségeket kéne olvasnod, mint a Teslás "cikk", hanem beszerezni egy tisztességes fizika TK-t az elektromágnesességrõl és azt olvasni. Aztán meg ha ezen konkrét örökmozgó témák érdekelnek, akkor egy olyan könyvet kéne beszerezz, amelynek, pont a sokféle örökmozgó próbálkozást és azok fizikai magyarázatait összegyûjti (persze, a neten is találhatsz néhány anyagot). És persze kísérleteket is végzel, h lásd, amit leírtak, az valóban úgy van-e.

Dj Faustus
Két forrás a repülõ szerkezetek praktikusságával való szkepticizmusát illetõen:
* Egy levél Baden Powell-nek
* Egy interjú

Az említett idézetrõl nem találok forrást - inkább hogy a szájába adták.

"Heavier-than-air flying machines are impossible"
Még jó, hogy nem is tárgyat mondott. 1ébként nem találtam bizonyítékot rá, h valóban ezt mondta volna, csak olyanokat, akik azt állítják, h ezt mondta x évvel utólag.

Csakhogy itt nincsen semmi új találmány, már ha mágneses motorokról beszélsz, mert ezen vidikben többnyire azt állítják, h örökmozgót csináltak. Csak néhány kókler szeretne pénzt összeszedni a jóhiszemû emberektõl.

Jobban nézz utána a dolgoknak. link
Ha belinkelem a Transformers 1ik jelenetét, akkor majd elhiszed, h vannak ilyen nagy darab robotok LA utcáin, csak mert azt látod a videón?

"Csak a mondat után volt egy link amirõl nem esett egy szó sem."
Jah, utánanéztem, h mi is van a videón, ami nem tartott sokáig és vhogy úgy rémlett, h már itt is olvastam rá választ. A linkelt videó alatti hsz-ban ott a válasz (ciki, h ennyire nem nézel utána azoknak, amiket felhozol példaként)

"A második mondatra pedig csak annyit ,hogy nem feltétlenül energia termelésre akarták használni, hanem csak hogy megmutassák,meg lehet építeni."
Most akkor döntsd el, mirõl beszélsz. Éppen a korábbi mondataidban szögezted le, h nem örökmozgókról, hanem mágneses motorokról. A 2. mondatom pedig az örökmozgókról szól. Akkor most vagy az az értelme ezen mondatodnak, h örökmozgót nem energiatermelésre akarnak építeni (mégis akkor minek építenének olyan eszközt, ami min. annyi energiát állít elõ, mint amennyit elnyel) vagy pedig, h mágneses motornak a lehetõségét akarják bemutatni, amit már bemutattak lassan 200éve.

"Összeesküvés elmélet?Lehet. De szerinted az aki eddig ez energia eladásából termeltetett magának profitot majd tétlenül nézi, hogy el folyjon a pénze?"
Harmadszor már nem írom le, h miért nem tudnának tenni ellene semmit.

"Nos ez sem így van!Pl az EON ,ha nem is azonnal de kiszúrná hogy nem annyi energia fogy mint ez eddigi átlag,mint ahogy azt is kiszúrja ha "szabálytalan vételezés" történik.(Tömb fogyasztás mérés)"
Mert valszeg foglalkoznak 1-1 háztartással, ahol egy idõre csökkent a fogyasztás.

"...olyan lehetõséget kínál amit érdemes odafigyelni."
Mesélj errõl! Milyen lehetõséget?

"Fordítva.Ezen energia felhasználása pont kedvezne a Föld klímájának"
Mivel pár mondattal korábban kijelentetted, h mágneses motorokról beszélsz, ezért kíváncsi lennék, h szerinted a motorok honnan nyernek energiát végsõ soron? Csak nem a szénhidrogének égetésébõl?

Dj Faustus
"Ki állítja hogy szélhámos? Gondolom Nikola Tesla is az volt.Cikk! Az utolsó bekezdésre érdemes odafigyelni."
1. Nikola Tesla egy remek feltaláló volt, de mint feltaláló, kissé introvertált, mondhatni bogaras ember volt (ezt nem destruktív jelzõként mondanám). Így már életében rengeteg legenda keringett róla.
2. Érdemes megnézni a cikk forrását: delmagyar.hu/astronet - nos ez utóbbi "forrás" (ezoterikus, asztrológiával foglalkozó magazin) az elõzõ ponthoz mérten a cikk összhatását kissé árnyalja, Teslát túlmisztifikálja.
3. Ez utóbbira csak ráerõsít az utolsó mondat:
A tiszta, természetes energiát szinte üldözik az olaj- és gázkitermelõ konszernek.

Meg a cikk címe: tiltott találmányok - valakire emlékezett.

Szóval summa-summárum: Teslával csak óvatosan, sok legenda kering róla. Mint sok más feltalálóról - így például James Wattról is: miszerint a gõztõl táncoló fazékfedél láttán fogalmazódott meg benne gyermekkorában a gõzgép ötlete. Ez be is került az akkori nõi magazinok egyikébe "hát igen, a feltalálónak születni kell"-mellékzöngével. Természetesen ezt a mítoszt Watt egyik hölgyrokona terjesztette el róla.
Javaslom e témában Greguss Ferenc - Élhetetlen feltalálók, halhatatlan találmányok címû kétkötetes könyvét.

"Én eddig úgy tudtam,hogy a permanens mágnesek csak igen hosszú (év tizedek) idõ alatt vagy ütés illetve hõ hatására veszítik el mágneses erejüket."
Meg a koercitív térerõsségüknél nagyobb ellenkezõ irányú térnek kitéve is lehet néhány módszerrel.

"A régi mágnesek valóban nem voltak alkalmasak a kísérletezésre de az új korszerû mágnesek rejtett tulajdonságairól nem tudunk semmit.A legegyszerûbb villany motor igen jó példa rá."
Kik nem tudnak róla semmit? És milyen rejtett tulajdonságokról beszélsz? És mire példa a leg1szerûbb elrendezésû villanymotor, ami már Faraday óta ismert? (enwiki | egy másik demonstráció, ami gyak. ugyanaz, mint az 1ik általad már linkelt)

"Valahogy biztos elkerülte a figyelmedet az utolsó kis videó, amihez nem kellett semmiféle külsõ beavatkozás az induláshoz, csak egy aránylag jó beállítás ,és áramot termelt."
Erre gondolsz, ahol a lenti kommentekben sorban írják, akik megpróbálták rekonstruálni, h kamu az egész és nem müxik? Ha nem hiszed, akkor csináld meg te is és legyél az x. akinek nem jön össze.

Teslát össze se lehet hasonlítani ezekkel a kóklerekkel. Õ sok dolgot letett az asztalra, ellentétben velük.

Ki állítja hogy szélhámos? Gondolom Nikola Tesla is az volt.Cikk! Az utolsó bekezdésre érdemes odafigyelni.
Tessék itt egy pár! de nem az a lényeg hogy ki mondta hanem az hogy olyan dolgokról mondtak ki negatív véleményt amit még nem ismertek.
Jó ez a videó!
Csak azt nem tudom eldönteni, hogy a mi "gróf" Spanyol Zolink, vagy ez a Muammer Yildiz a nagyobb szélhámos...

gothmog
Ez a "levegõnél nehezebb-nem tud repülni" errõl van valami információnk, hogy ki és mikor mondta? Nagyon szeretnek rá hivatkozni úton-útfélen, de most hirtelen nem sikerült megtalálnom a forrását.