3671
DIESEL vs BENZIN
  • DJ Bee18
    na álljon már meg a menet. A topic nem igazán az élvezet kérdésével indult, hanem a használhatóság szempontjával. Erre most mindenki jött a mindenféle sportgép hangjával, meg a 7500-at forgó Honda motorokkal stb. stb. Most ne játékszerként gondoljunk már az autókra, hanem használati tárgyként. Ha utazol számít a fogyasztás, kényelem, mert ki az aki amikor nem szórakozik, hanem többszáz km-t autózik, akkor minden lámpánál gyorsulgat, meg 6000-es fordulattal közlekedik, és a motor hangos szép üvöltését szeretné hallani? Szerintem mindenki egyetért abban, hogy tuning, meg egyéb élményautókba benzinmotor illik. Senki nem beszélt dízelsportautókról. Meg nem is erről szólt a topic Hanem pl. valaki vesz 4 milláért egy új, vagy 1 millióért használtautót, akkor nem a hangja meg az élvezet miatt veszi, nem ez a fő szempont.
  • ChevyG work
    mozdony:)
  • desigo
    Egyre olcsóbb mindkettő
  • DannyL
    Benzin!!! Kérem bezárni a topikot! :))) (vicc volt)
  • SötétBarom
    Diesel BMW

Meg ittvan még1.
    Ennek sem kell szégenykeznie nagyon, azthiszem..
    Nemcsak az integra megy gyorsan ám.
  • SötétBarom
    Diesel Dragster

Nesztek, diesel.
  • ChevyG work
    szép hangja lehet
  • desigo
  • Borg
    Miért is?
  • I.C.ram
    7500 :D pff nagyon faszán meglehet csinálva az a motor :D
  • [Walaki]D`Lair
    No Fear matrica :D:D:D:D:D:D
  • Marcell
    Honda Power! :) Milyen tuning van az auton?
  • gordon 24
    Aszem ez egyértelmű. ITT találsz még szép dolgokat!
  • Borg
    Szerinted?
  • gordon 24
    Na akkor diesel vagy benzines?
  • Borg
    Integra 1km-en 220-ra :) hah
  • Borg
    Majd egyszer vezetsz te is autót, és akkor rájössz, hogy mit nevezel zümmögésnek.
  • Borg
    Nemtom hol irtam ilyet hogy szart se ér.
  • DJ Bee18
    7500rpm. Fasza, zümmögjél akkor és vegyél benzinkutat :DDD
  • DJ Bee18
    de kevesebbet zabál azért... Meg nem értem, mi az hogy szart se ér? A hangján kívül mi a hátránya? És én nem sportolni akarok, utazni. Miért nem lehet megérteni, attól hogy te más stílust szeretsz, még nem szar a dízel...
  • SZilaJMaGGoT
    Nem mondtam hogy keveset fogyaszt.. Mért a dízelt nincs miért?? Amúgy is baromság ezen vitázni, sőt a topik is értelmetlen, mert egyiket sem véletlenül gyártják, és valaki már mondta hogy aki a benzinest szereti annak meg tök mindegy mert úgy sem fog venni dízelt.. Nekem végülis teljesen mindegy, ha összejön és kamionozni fogok, akkor dízel autót veszek merthát akkor lesz honnan szerezni bele, ha meg nem akkor veszek egy 200sx-et... :D
  • Borg
    Miért szerinted a V8-as dízel mennyit fogyaszt? Az sem megy ám 10 liter alá, még nagypapisan se... sőt.
    És a benzinest legalább van miért tankolni.
  • SZilaJMaGGoT
    Csak aztán győzzed tankolni...
  • Borg
    nesztek diesel
  • Borg
    Ugyanmár. Most jön a Honda új 3 literes V6-os motorja, 320LE@7500rpm. Hát kellene a francnak V8 dízel emellé :)
  • [Walaki]D`Lair
    Jaja...szivesen lecserélném egy ilyen motorra a miénket :))
  • DJ Bee18
    a mercedes új V8-as dízele az állat :) 306 ló, 750 Nm !! Na az úgy húzhat, nem cserélném vinnyogó benzinesre, az tuti :)) Egyszerűen hatalmas erő van benne :)
  • DJ Bee18
    jól van már, mit matekozol? :DD Aki dízelt nem szereti, úgyse veszi. :DD Pl. a dízelnél ott van az alacsony fordulaton nagy nyomaték, hosszabb kényelmes utazáskor nem szeretek váltani, kész :)) Ha élményautózni akarok, akkor ott a benzin. De ha már az átlaghasználónál tartunk, kevés embernek adatik meg csak úgy szórakozni az autójával, ilyen benzinárak mellett, főleg annak tudatában, hogy épp a gazdaságosságot vitattuk :-)
  • [Walaki]D`Lair
    hehe...3500-ig :))))))))))
  • [Walaki]D`Lair
    Ja...2500-tól...az alatt hulladék :P
  • SZilaJMaGGoT
    És azt dízelbe nem lehet megcsinálni?? :P Egyébként a diesel motoroknak általába kurva nagy nyomatékuk van.. És ez jó.. Persze nem azt mondom hogy nem lehet csinálni nagy newtonos benzinest..
  • I.C.ram
    najó, de azok sokkal ritkábbak, mert nem feltétlenül jó, ha sok kicsi henger van. Terepgépeknél inkább kevés, de jó nagyok :)
  • fifi
    a "teli" elejű
  • SZilaJMaGGoT
    v8as dízel is van... :P
  • Borg
    Nemtom milyen a disznó orrú passat, de nekem a cégews 2003-as TDI (130LE) volt, 90e kmt raktam bele 1.5 év alatt, és bizony jópárszor volt szervízben.
    Ráadásul akik v8-as range-n másszák a terepet, valszeg ők sem értenek egyet a feltevéseddel :) Anno én is szereztem ukrán benzint, de még a tipom sem ment vele jól, szal egy komolyabb autóba semmi pénzért nem raknék kétes eredetű dzsunka üzemanyagot.
  • Marcell
    Az mas teszta, hogy ki mit tud szerezni... Es persze az is, hogy hogyan?! Mert gondolom ingyen az sincs, max. ukrán :)
  • SZilaJMaGGoT
    És ha kamionozol és tudsz magadnak ingyen szerezni naftát a házi gépedbe?? Szervíz kapcsán csak annyit hogy most nem rég adtuk el a dízel disznó orrú passat-unkat ami kb 3-4 évig volt meg asszem(lehet több), és egyszer sem volt szervízbe... Száguldozáshoz benzines kell.. Terephez dízel.. És csak úgy simán is inkább dízel..
  • Borg
    Az átlag user 100.000km-t kb 4-5 év alatt tesz bele az autójába (évi 20-25k km), de méginkább több. Ennél max céges körülmények között kerül bele több.

Számoljunk csak, egy dízel kerül kb fél millával többbe, tehát akkor kell nekünk 5x teszemfel 4 év arra, hogy visszahozza a dízel az árát. Hol is lesz az autód 20 évesen? De még csak nem is 20 évesen, legyen 10. Már rég nem nálad vna, hanem egy jókis amortizált értéken eladtad. Magyarul szépen bebuktad az egész különbözetet.

De vegyünk életszű példát.
    Legyen nálad az autó 100.000km-ig, 4 éves koráig.
    Benzines: Megveszed tfh 3 milláért, és 100-on fogyaszt vegyesben 7.5-öt a 275ft-os benzinből. Az 2.06MFt benzinköltség a 4 év + 100ekm alatt. 3+2.06=5.06MFt
    Dízel: Megveszed tfh 3.5 milláért, 100on fogyaszt 6 litert a 268Ft-os dízelből. 1.6M dízel költség. 3.5+1.6=5.1MFt.
    Hol is vagy előbbre? Sehol. Sőt, a szervízelési költsége a dízelnek még többet fog elvinni, mint egy benzinesnél. Mondjuk ez szvsz csak 6 éves kor felett.
    Szal szumma szummárum a dízel autót kell hajtsad jó 5-6 évig ahhoz, hogy visszahozza azt az árkülönbözetet. Ami nem sok, de épp elég ahhoz, hogy magáncélra az anyagi előnyét eltörölje a dízelnek.

És akkor még az egész feeling* meg környzetetszennyezési témákat nem is vettük bele a számításokba.
    *: Még akkor is benzinest vennék, ha a dízel már 1-2 év alatt visszahozná az árát, sőt.
  • DJ Bee18
    nem érted. Ha pl. egyik autó 10 litert eszik 100 km-en, míg a másik 8-at, akkor ez 250 Ft-os ár mellett azt jelenti, hogyaz elsőnek 500 Ft-tal többe kerül 100km. Míg 300 Ft-os árnál ez 600 Ft. Tehát 20%-kal nőtt a különbség. 100.000 km-re vetítve ez 100 ezer Ft! És csak 2 literes fogyasztáskülönbségnél
  • Pheel
    Szerintem arra gondol, hogy a diesel motor kevesebbet eszik.