3671
DIESEL vs BENZIN
-
Borg #548 Egyébként nézzük már meg akkor, hogy az ibiza cupra hány Ft, meg a 206RC hány Ft?:) Csak kiváncsiságból. -
Borg #547 Nekem ahhoz nem kell beülni egy dízelbe, hogy tudjam mi vár rám :) Lehet hogy 2000-3000 között jól húz, de hogy a feelinghez nem ez kell az is biztos. -
Bandit20 #546 vti contra ibiza melyik a feeling topikot gyorsan lezárhatjuk mert én nem ültem még vti-be, te pedig szerintem tuti nem ültél ibiza cuprába
-
#545 Értsétek már meg: A benzines Hondák az autógyártás csúcsai, minden más csak nagyipari szemét! Én tegnap már magamévá tettem ezt a vezérelvet, azóta pedig hirdetem az igét! -
Bandit20 #544 az ibizához is van egyébként Gyári garanciás chip... Azért valamilyen okból csak ráírták a sport feliratot... De az 200 ló ember, olyat mutass nekem ami hasonló kategória, HASONLÓ TELJESÍTMÉNY és jobb mint az ibiza, legalábbis menettualjdonságok terén, mert másban nem nagyon tud. De azért ne gyere az 1.3-as rx-8-al... Nekem is bejön egyébként a Type-r de egy civic ne fogyasszon 20 litert. Hamár benzin akkor különben is boxer
-
Borg #543 Nem értem a felvetésed, hogy jön a képbe benzines passat?
Csak arra irányult a megjegyzés, hogy a dízel sem akkor fogyaszt jól, ha padlón száguldozol vele. -
Borg #542 Az RC-vel nemtom mennyi lenne, de ha a VTI-t kiküldöd a ringre, 13-16 között eszik. Az meg nem sokkal több, mint a 12.6 a TDI-nek. És azért az nem kérdés, melyikkel nagyobb feeling :) -
Borg #541 Hol volt szó tuningos vti-ről?
Egyébként akkor hasonlítsd a 2 literes CTR-hez (200LE). Az kb az ilyen ibiza cupra meg clio sportok kategóriája. És köbcentire se nagyobb. Bár az 1.8T sem nagyobb ugye köbcentire, csak jóval több lóerőt ki tudnak hozni belőle, ami gondolom zavaró a dízel fényében :)
Volt a link is, a tuningos topikban, ahol stock CTR, Clio Sport, meg Corolla TS-t hasonlítottak össze. Elég magasan nyert a CTR :)
Azt meg azért ne firtassuk szerintem, hogy a Cupra TDI csúcsrajáratott e vagy sem :) Vagy akkor miért nem a 105LE-s 1.9 TDI-vel hasonlítottad?:D Na az tényleg nem az.
Egyébként Accord i-CTDi is volt már a kezeimben, és tényleg jól ment. De annaka 140LE-s dízele sosem volt sportosságra hangolva, mert a Honda tud benzinmotort is gyártani, szal ott nincs ilyen képzavar :) A 2.2-es dízelmotor ott csak a járáskultúrára, és a fogyira van, és abban talán még ma is viszi a prímet. Viszont van hozzá chip, amivel akár 480Nm-t, meg 180LE-t is ki tudnak préselni belőle. Biztos nem utasítanám vissza, de ha választani kell, még mindig a 2.4 Type-S kellene, abból is. -
Bandit20 #540 és különben is a passat megint más katogória. Most te csúsztatsz. Mennyit is enne egy benzines passat? -
Bandit20 #539 csak városi használatban, nem sajnálva a gázt 7.2 vel jártam vele -
Bandit20 #538 Akkor valami gáz volt vele. Siófok-Budapest autópálya 195-ös autó által mért átlag(csak mert egyszer meg kellett hogy álljak, egyébként 6-os padló végig) 12.6 liter. Szerinted ugyanez egy rc-vel? -
Bandit20 #537 Azért nem a 225 le-s audit hasonlítottam mert, hasonló térfogatú és lóerejú motorokat kerestem hogy láthasd mit ér a nyomatékkülönbség. Egyébként cupra tdi még nincs a csúcson... A lényeg úgyis egy a végén, a dízel szerintem sokkal korszerűbb, dinamikusabb és ami nem mellékes sokkal kevesebbet fogyaszt. Amúgy elég érdekes lenne egy audi tt-t egy ibizához hasonlítani. Kategóriaugrásokkal és tuningos 1.6 vti-kkel csak bonyolítod a dolgot. Szerintem az ibiza contra rc és clio sport(az is hasonlo eredmeny csak nem talatam meg) mindent bizonyít. Iszonyatosan elvakult benzinpárti voltam, mint ahogy írásaid rólad is ezt mutatják, és kiröhögtem a haveromat a 2.2 i-ctd-i accord sporttal, de aztán mentem vele egy kört, és megvettem az ibizát. Azt azóta ellopták de már nem kéne benzines, max 2.autónak egy mustang,impreza vagy porsche, de ott nem tartok. -
Borg #536 Abba azért nem akarsz belemenni ugye, hogy akkor milyen húdejól fogyaszt, amikor azt a 130le-t, vagy urambocsá a 160-at kiautózod belőle?;)
Nekem volt 2003-as Passatom ugyanazzal a motorral, ami az Ibizádban volt. Autópályán nagypapisan 140-el szépen elment 6.8-ból, de amikor odatapostam neki, és jöttem 175-ös ÁTLAGOT 300km-en, akkor 12-14litert/100on nem a cica vitte el belőle... -
Borg #535 Semmi gond. Majd nézd meg a videót neten, ahol az 1.6 VTI 200 felett elkalapálja pályán a 206RC-t, pedig se lóereje, se köbcentije nincs annyi :D Szal kétség nem fér hozzá, hogy a közül a két autó közül a 206RC a szarabb, de ezt valszeg elég sok összehasonlításban kihozná, mindegy mit raksz mellé.
Az 1.8-as A3-nál meg a Quattro levesz rengeteget. A 4 kerék meghajtás mindig egy csomó hajtáslánci veszteséggel jár.
Akkor már miért nem a 225LE-s 1.8T-t hasonlítod, az ugyancsak csúcsrajáratott Cupra TDI-hez? Meg a Cupra TDI-ből is van 187LE-s is, nem? Persze az 1.9-es TDI-k ennyi lóerőre hegyezett változatainál az élettartamról már erősen hallgat a gyár is :D De tuti hogy jól mennek. Csak mihez képest. -
Bandit20 #534 Szóval az ibiza sokkal de sokkal jobb ha összességében veszed... És akkor még nem esett szó a fogyasztásról... Volt egy 1.9 tdi sport ibizám (130le) naphosszat sorolhatnám hogy miket hagytam ott vele... Ezúton is üzenek annak a K.cs.g-nek aki ellopta, hogy egyszer megtalálom... Ültem rc-be,gti-be,gt-be és nem kellene egyik se az ibiza után. Új seat ibiza cupra rulez:-) -
Bandit20 #533 Asszem aki hallgat ész érvekre annak ennyi több mint elég, aki meg nem az ne másban keresse a hibát. Azt hiszem itt semmi csúsztatással nem vagyok vádolható, volt egy összehasonlító teszt amit most nem találtam meg, de a lényeg az hogy ott még asszem a clio sport is benne volt, és óriási fölénnyel hozták ki az ibizát... Ha megnézed a menetteljesítményeket akkor láthatod hogy a nehezebb és kisebb lökettérfogatú,bár turbós (ha az lenne a baj hogy az egyik turbós a másik nem, akkor itt van az audi a3 1.8t adatlapja sajnos nem magyarul(a 180hp-s verzió nem a 150 mielőtt baj lenne belőle) Audi 1,8T Quattro
Pris: Ej prissatt i Sverige (44 800 DM i Tyskland)
Motor: Turboladdad R4, 1 781 cm3. 180 hk vid 5 500 r/min, 235 Nm vid 1 950 r/min.
Prestanda: 0-100 km/h 7,5 s, toppfart 226 km/h, Förbr blandad körning ej uppmätt. -
Borg #532 Pedig a 206RC mekkora egy lol autó :DD -
Bandit20 #531 Ciao írtad valahol hogy hiányolod a hasonló kategóriájú motorok összehasonlítását.
Aszem ezek azok:Műszaki adatok - Seat Ibiza Cupra TDI
MOTORADATOK
Lökettérfogat (ccm) 1896
Furat x löket (mm) 79,5 X 95,5
Hengerek / szelepek száma S4/8
Max. teljesítmény (kW[LE]/ford.) 118(160)/3750
Max. nyomaték (Nm/ford.) 330/1900
MENETTELJESÍTMÉNYEK
Gyorsulás (s, 0-100 km/h) 7,6
Végsebesség (km/h) 220
FOGYASZTÁS
Város (l/100 km) 7
Lakott területen kívül (l/100 km) 4,5
Vegyes (l/100 km) 5,4
CO2 kibocsátás (g/km) 146
MÉRETEK
Hosszúság/szélesség/magasság (mm) 3953/1698/1441
Tengelytáv (mm) 2460
Csomagtér (liter) 267
Menetkész tömeg/terhelhetőség (kg) 1248/427
Üzemanyagtank kapacitás (liter) 45
Gumiméret 205/40 R17
Műszaki adatok - Peugeot 206 RC
MOTORADATOK
Lökettérfogat (ccm) 1997
Furat x löket (mm) 85X88
Hengerek / szelepek száma S4/16
Max. teljesítmény (kW[LE]/ford.) 130(177)/7000
Max. nyomaték (Nm/ford.) 202/4750
MENETTELJESÍTMÉNYEK
Gyorsulás (s, 0-100 km/h) 7,4
Végsebesség (km/h) 220
FOGYASZTÁS
Város (l/100 km) 11,8
Lakott területen kívül (l/100 km) 6,7
Vegyes (l/100 km) 8,6
CO2 kibocsátás (g/km) 204
MÉRETEK
Hosszúság/szélesség/magasság (mm) 3822/1652/1425
Tengelytáv (mm) 2442
Csomagtér (liter) 245
Menetkész tömeg/terhelhetőség (kg) 1125
Üzemanyagtank kapacitás (liter) 50
Gumiméret 205/40 R17
-
#530 szélmalomharc lenne megvédeni itt szegény autót, ugyhogy meg se próbálom.. -
Borg #529 Az a baj, hogy én tudom mi számít kopó alkatrésznek egy Fiat-ban - illetve talán egyszerűbb körülírni, hogy mi nem :DD -
#528 Aki nem hiszi járjon utána -
#527 Kifejtve, csak kopó alkatrészét kellett cserélni (pl futómnű bizonyos részei, fékpofa etc..), és tökéletesen működik a mai napig.. -
#526 Ezzel a problémamentesen szóval vigyázni kell. Van akinél a problémát csak lerobbanás jelenti, nem pedig egy alkatrész cseréjét vagy szerelést :DDDDD -
Borg #525 lol, persze :D -
ZsirosKenyer #524 gááááááááz -
#523 Ooooops..
-
#522 Mi megy itt
Honda rulez:)
BMW sux:( -
#521 Nem. Csak JTD-t ismerek :PP -
#520 JDT mond valamit? -
#519 Olasz? Japán? Pfff... :PP -
#518 7 éves, brava, 150ezerrel, problémamentesen . De akkor is jobban szeretem a DTi vectrát -
Borg #517 Igy igaz, nekem bejönnek az alfák. Pl a brera egy állat. Csak ne lenne olasz... volt olasz autóm, a hátam közepére nem hiányzik mégegyszer... -
#516 Francia cuccok többnyire lapátolni való szarok..
Egyet mondok: Cuore Sportivo
-
Borg #515 Megszállottságot csak az tud okozni, aminél van mire fel :)
Hol a pözsó dízel megszállottak klubja pl?:DDD -
#514 Ez egyre jobb
Azt hittem hogy a borgnál tapasztalható márka-megszállottságot csak az alfa-romeo tud okozni, de úgy tűnik tévedtem -
Borg #513 "próbáltam veled normálisan beszélni"
Idézzél egyet légyszi... azon kívül hogy kontrázgattál másokra, semmit nem láttam tőled. -
#512 nem érdekel, mert ha nem tud normálisann megszólalni akkor sérteget. én ezt nevezem szánalmasnak... -
#511 ez büntipont lesz :P -
#510 te figyelj okostojás. te vagy a szánalmas , egy majom vagy, eddig próbáltam veled normálisan beszélni, de akkor f.sz vagy hogy még magad ellen is beszélsz néha, abszolút kuka vagy a témához, de hát mást nem is várhatok tőled... -
Borg #509 Nem húztam le sehol semmit. Ha elolvasod, elismertem a modern dízelek előnyeit, még idéztél is tőlem.
Csupán arról volt szó, hogy benzinesből jobbat lehet csinálni, mint dízelből, méghozzá sokkal kevesebb erőfeszítéssel. Hát még ha a benzieseken fejlesztettek volna annyit az utóbbi 10 évben, mint a dízeleken.
Sehol nem mondtam ellent magamnak, max másoknak. Lehúzni meg max fele/negyed annyiba kerülő, de jobb benzinessel húztam le a 15+ millás BMW dízelt.