3671
DIESEL vs BENZIN
  • ChevyG #268
    minek tuningolod?
  • DanielT
    Jaigen :) Igaz :)

Helyesen: Még ő is csak 1 tizedet ad a dízelgófnak! :)
  • GregSB
    a Dízel kap 1 tizedet a GTItől, te meg azt írtad a gti kap a dízeltől :)
  • fifi
    "Még ő is csak 1 tizedet kap a dízelgóftó"
    ez 6.9
    golf 7
    akkor a dezső kap egy tizedet ettől nem?

[csak négyes volt matekból]
  • DanielT
    Nem :) (Mé'?)
  • DanielT
    Kézi váltóval ugyanez a gép 7.2 százra. (muhhahahaaha, ha tudnák amit mi...)
  • gordon 24
    Szerintem sincs semmi értelme!!!

Én a multkor láttam egy 1.1 peugeot 206-ost 4.2 alatt volt 200-on, de legyorsultam a diesel partnerral.
  • fifi
    nem fordítva?
  • GregSB
    Ráadásul DSG váltós. CVD biztoss gyorsabban vált még a DSGtől is :DDDDDDD
  • DanielT
    Még ő is csak 1 tizedet kap a dízelgóftó!

VOLKSWAGEN GOLF 2005 GTI DSG
    Motor
    1984 cm3 soros 4 hengeres benzines
    200 LE @ 5100 rpm
    280 Nm @ 1800 rpm
    6 seb. szekvenciális (robotizált) automata váltó

Kombinált fogyasztás
    7,9 l/100 km

Gyorsulás 0-100 km/h
    6,9 mp <-----------------------

• GregSB
    Azon gondolkodtam, hogyha 5ösöm lesz a lottón veszek egy Bugatti Veyront. De ez a topic rádöbbentett hogy teljesen felesleges, inkább bagópénzért veszek egy dízel 1.9es Golfot, a maradék pénzből kicsit megtuningolom és le fogja nyelni keresztbe a Bugattit is :D
  • gordon 24
    Maradjá má simán lenyomja!!! Mi ez a szar?????
  • DanielT
    Nem szorongatna az meg már egy 112 lovas dízel bármi mást se.
  • DanielT
    Hejj! Találtam méltó ellenfelet! Let the race begin!

• DJ Bee18
    sportosabb futómű alatta, keményebb kasztni(???),

Attól még nem lesz gyorsabb a többi 110 lovas Golfnál... Azért te se gondolod komolyan, hogy akár megszorongathatna akár egy előző 530d-t is?
  • DJ Bee18
    megint a 110 lovas dízel Golf? ez még hosszú lesz :DDD
  • sniper01
    Nekem csak annyi bajom van a diesellel,hogy mélyebben kell a zsebbe nyúlni ha valami baja van!
  • DanielT
    Szerintem inkább siralmasabb...
  • Borg
    Ez egyre jobb lesz :D
  • DanielT
    EGYETLEN egy idézetet kérek ahol GTI-t írtam, köszi.
  • Cvd
    Már tényleg nincs, mint mondtam is. Egyébként nem csak marketingduma a GT, akkor lenne az ha csak ráírnák miközben nem lenne sportosabb futómű alatta, keményebb kasztni, ésatöbbi. Valóban nem a klasszikus GTI mert nem benzines, viszont csak a motorban tér el tőle, közelebb van hozzá mint a CL-hez. A köztudatban is GTI néven szokták emlegetni attól függetlenül hogy GT. Ráadásul egész eddig te is GTI-ként hivatkoztál rá, úgyhogy az egésznek "mondjunk még valamit a végére" szaga van, vagy csak te is hülyeséget írtál eddig.:)
  • DanielT
    Na befejeztem :DDD

Ja, csak, hogy ne keverd már a dolgokat: Neked NEM GTI golfod van. Neked egy dízel GT felszereltségű 110 lovas géped van. Nagy büdös marketingduma a GT felirat.

• FOXX supreme
    bár igaz, kicsit hangosabb, de valamit valamiért...
  • FOXX supreme
    Na ez már lenyomja a benzineseket is...csak hogy példa legyen, hogy a dízel nagyon, nagyon erős is tud lenni, és a gyorsulásával sincs baj...

• Cvd
    Ezen persze el lehet vigyorogni, csak ne gondolja végig az ember mert akkor már más a kép ugye.. Az egész onnan indul hogy a Z4 a 40-50 éves korosztályt célozza, míg az ilyen GTI típusok (bámely márkából) a 20-30 évest. Utóbbinál a a menetteljesítmény sokkal nyomósabb szempont, az előbbi már nem gyilkolja az autót, megelégszik azzal hogy egy szép és izmos (vagy néha csak annak látszó) autóban feszítsen. Ebből következően a Z4 nem lett annyira durva mint lehetett volna ha tényleg fontos a sportossága, mert nem akarták megkockáztatni hogy a sok tata elszálljon vele a szalonból kifelé jövet.
    De hogy hanyagoljuk a Golfot, hogyan lehetséges az hogy a lent említett 530d is nagyjából ugyanúgy gyorsul, sőt több a vége limuzin létére mint a 2,5i-s Z4-nek, ha egyszer az utóbbi annyira ki van hegyezve a tempóra?
    Ha ezt sikerül átgondolni akkor rájössz hogy ez a Z4 éppen nem volt jó példa.
  • [Walaki]D`Lair
    :DDDDDD
  • SötétBarom
    dehogyis.. a PDGTID!
  • DanielT
    Akarod mondani GTi :)
  • Marcell
    Menj mar! A Z4-et a tdi Golf megeszi, hiszen az 7.0s nem pedig 7.1s! :)
  • DanielT
    Licsmilol! :D
  • SötétBarom
    G = B
    O = M
    L = W
    F = Z
    3 = 4

Csak tudni kell kódfejteni..
  • DanielT
    Erre már én sem írok érdemben semmit. :) Épp azt akarod bebizonyítani, hogy a 110 lovas dízelgófod annyi idő alatt rúgja fel magát százra, mint pl egy 2.5-ös 6 hengeres benzines BMW Z4 Roadster. Ehhez nem tudok semmit hozzáfűzni. Lent Borg berakta a gyári adatokat, amik ideális körülmények között születtek. A te kocsid jó, ha a 11-et megfutja.
  • Cvd
    Egészen addig tartott a vita ameddig elméleti adatok voltak csak, amint kijött és kiderült hogy szar nem is húztam tovább. Mellesleg ott te is egy rakás f*szságot állítottál ami közben megbukott. Nem beszélve a nevezetes EV6-os topicról, ahol az egyik legnagyobbat zakóztál az általam itt látottak közül.:)
  • Borg
    Az igen, ennyit megy kb egy gyári lada is :)
  • Borg
    Meg a 66-os parancsot is, mi?:)
  • SötétBarom
    Az tuti h spanom 10 éves 1.2 renault clioja 3 emberrel 18.50 körül van százon kéccer is lemértük!

• Cvd
    Jól van, majd kib*szottul rátokküldöm a kib*sztott cápáimat a kib*szott lézerekkel a kib*szott fejükön!.:)
  • Borg
    Tudod ez olyan dolog mint amikor anno ragaszkodtál hozzá, hogy az GeforceFX jobb a RADEON 9700-nál. Még amikro kiderült, hogy nem, akkor is. Akkor is kiszálltam a vitából inkább. Most is így teszek.
  • Cvd
    Természetesen azt nem számolom bele aki mellett elmentem minden reakció nélkül. Ha nem jött utánam akkor nem is tudhatom hogy mi lett volna a vége, így előztem már F40-et Kia Pregióval is, mégse vertem a mellem hogy az utóbbi milyen kemény.:)
    De egyébként befejeztem, én tudom hogy mit tudott, meg más tulajok véleményét is meg lehet találni aki akarja, de itt úgyse fogok meggyőzni senkit, nem is akarok. Itt szemmel láthatólag mindenki tudja az igazat úgy hogy nem volt a közelében se a dolognak, ezt meg ismerem mert én is rendszeresen tudok így sokmindent.:))
    Az a 10,7 viszont nem tudom honnan származik, de halálbiztosan nem igaz. Már eleve mi sportosság lenne benne ha ugyanannyit tudna mint egy átlagos 1,8-2.0-es személyautó? Mondjuk a Caddy-re is 13,3-at adnak meg, miközben sokkal kevesebb kell neki érzésre. Most vagy sokkal rosszabb adatokat ír a VW, vagy piszkosul csalnak az óráik felfelé. Ami elég valószínűtlen azért elég valószínűtlen (btw, a Golfot úgy egy éve lelőtték a mókusok 176-tal, óra szerint is akörül ment vele az öregem, tehát az óracsalás kizárt volt annál, engem a Caddy-val 76-tal lőttek le, az is annyit mutatott halálpontosan, tehát ott még az sem csal).
  • Marcell
    De vigyazz, lehet volt a Golfon sportkipufogo dob is ám!!