3671
DIESEL vs BENZIN
-
#508 korábban ebben a topicban ezt írtad:
,,Ha egyszer annyira vérszegény leszek, hogy családi autó kell ami komfortos meg kényelmes, akkor veszek valami 2 tonnás luxus kerregőt. Abban lesz elég hangszigetelés hozzá úgyis, és a két tonnát is megmozgatja relatíve alacsony fogyasztással."
Most meg az ilyen kaliberű autókat akarod lehúzni azáltal, hogy sportgépekkel hasonlítod. Ellent mondasz magadnak, vagy viaskodsz magadban? -
#507 Borg, mi a lóf@sz bajod van? már bocs. Te magad vallottad be, hogy a mindennapi használatban a dízelnek van létjogosultsága. (,,Azt a járművet, ami pusztán az A-ból B-be jutást szolgálja, haszongépjárműnek hívjuk. Ilyen formán igen, kell a dízel.) Akkor minek jösz még mindig sportra szánt járművekkel?? NSX, Type-R stb. Mit akarsz vele elérni?? -
Borg #506 Jaj, okostojás, befejezhetnéd már... szánalmas ahogy a semmibe kapaszkodsz folyton.
Szerinted a DYNO görbe szubjektív meggyőződés, vagy ADAT, TÉNY? -
#505 jaj, pontosan ezt csináltad a DYNO-görbékkel is -
Borg #504 Szerintem nem fognak (érdemben), mert ahhoz idő és energia kell, hogy valaki adatokkal meg tényekkel hadakozzon, és ne szubjektív meggyőződésekkel. -
#503 Elhangzott elég dolog a témához kapcsolódóan, van mire reagálni. -
Borg #502 Konkrétan miről?:D -
#501 Várom a többiek véleményét :D -
Borg #500 "Olyan autókról beszélünk amik benne vannak az aktuális modellkínálatban. "
Ezt egyes egyedül te állítod, míg a beszélgetés tökre nem erről folyik itt, mivel sehol sem volt kikötve.
A 469-470-479 meg nem reakció volt, mert konkrétan arra amit irtam, nem reagáltál, csak próbáltad elmagyarázni, hogy nem is erről beszélgetünk.
Szal ne rám mutogass már légyszíves. De végülis érthető, ha nincs több érv, akkor valamivel el kell terelni a témát. Viszont ebben én nem veszek részt a továbbiakban.
-
#499 Nem tudtam mit reagálni? :DD
Lol. :DD
#469 #470 #479 -
#498 Egyszerűsítsük le barátom. Olyan autókról beszélünk amik benne vannak az aktuális modellkínálatban.
Amikor elfogynak az érvek csak a vádaskodás marad? Méltatlan. -
Borg #497 Ja, és szerinted a régi szar szívódízelek, és a vadiúj fejlesztésű dízelek között nincs átmenet, ugye?
Tehát van az 1980-es szívódízel, meg a 2006-os common rail turbódízel, köztük semmi.
Arról nem is beszélve, hogy most pl pusztán benzineseket hasonlítottunk össze az utolsó körben, ahova valami érdekes oknál fogva a végén benyögted a moderndízel vs régi szar szívódízel témát, amikor nem tudtál mit reagálni...
Csúsztatásból jeles. -
#496 Barátom, te. Amikor azt mondtad, hogy nem az új dízelekről van szó.
Összerakom neked, komikus:
Én:
"Ne feledjük a topik témáját ugye, ahol a vadiúj fejlesztésű dízelekről és benzinesekről van szó."
Te:
"Most miért kell megint csúsztatni? Sehol nem volt ez leirva, de főleg nem a topik témájában."
Én:
"Jólvan, bizonyára a régi szar szívódízeleket élteti itt a többség... nókomment"
Te:
"Ki és hol beszélt régi szar szívódízelekről?
Már megint csúsztatsz..."
Felesleges csúsztatással vádaskodni. El kell olvasni ami le van írva mindkét oldalon. -
Borg #495 Ki és hol beszélt régi szar szívódízelekről?
Már megint csúsztatsz... inkább fejezzük be, ebbe az irányba semmi kedvem elmenni a vitával. -
#494 Jólvan, bizonyára a régi szar szívódízeleket élteti itt a többség... nókomment.
Befejeztem, nem akarlak(mint látható nem is lehet) semmivel meggyőzni, én leírtam amit akartam, mindenki elolvashatja aztán majd eldönti milyen következtetést von le.
-
Borg #493 "Ne feledjük a topik témáját ugye, ahol a vadiúj fejlesztésű dízelekről és benzinesekről van szó."
Most miért kell megint csúsztatni? Sehol nem volt ez leirva, de főleg nem a topik témájában.
Ráadásul ugye az Accord TypeS 4 hengeres, nem is 6. -
#492 Légyszi ne 7 éves konstrukciókat rakj be, amikor teljesen mások voltak az emissziós normák és egyebek, hanem olyan autókról beszélgessünk amelyek aktuálisan megtalálhatóak a modellkínálatban. Ne feledjük a topik témáját ugye, ahol a vadiúj fejlesztésű dízelekről és benzinesekről van szó.
Csak, hogy teljes legyen a kép: Az Accordnál a Type-R a csúcs, kihegyezték mint az állat. A BMW-nél a 2.5 nél kezdődik a 6 henger... van ott még feljebb is motor, aki gyorsabbat akar azt veszi.
-
Borg #491 Accord Type-S 1419kg, 190LE. Ez 0.133 ps/kg. Talán csoda, hogy rosszabbat megy mint a 325i, ami 192LE, 100 köbcentivel nagyobb, hátsókerekes (te ajnároztad ezt), és még 30 kilóval könnyebb is? -
Borg #490 Accord Type-R 2.2 PS/kg 0.159 és 7.2-t megy 100-ra. (7 éves konstrukció)
ÚJ BMW 325i PS/kg 0.1284 és 7.3-at megy 100-ra. Ráadásul hátsókerekes, 300ccm nagyobb motor, 5x annyi elektronikával. Csak hogy teljes legyen a kép, ugye :)
De le tudnám csupaszítani én is úgy az adatokat, hogy a BMW jobbnak tűnjön. -
#489 Ne haragudj, nem értem mit mondasz.
Ez talán segít eligazodni. -
Borg #488 Persze, és véletlenül sem a 1000kg alatti régebbi 325i gyorsulja le, igaz?:DDDD -
#487 Tedd meg. -
#486 minek? ott van az orrod előtt a tény: van amibe a dízel jobb és van amibe a benzines, sokan elismerik a másikét is, SŐT még benzines kocsink is van, de te olyan cőlátású vagy hogy neked bármit lehetne mondani, nem hutna el az agyadig -
Borg #485 Én is tudok úgy copyzni adatokat, hogy azok alapján azt hozok ki jobbnak akit akarok :) -
#484 BMW 325i -- 1490 Kg
Honda 2.4 -- Type-S 1390Kg
Van még kérdés? -
#483 Kár belémkötni ilyesmivel, 11:00 kor keltem fel, elolvastam a kommentedet, felmentem a www.honda.hu és a www.bmw.hu -ra és kikopiztam. -
Borg #482 A kontrázáson kívül valami értelmeset nem tudnál csinálni?
Szegény DanielT egész éjjel keresgélt, hogy ilyen adatokat találjon, amik ráadásul sántítanak is az összehasonlításban, erre te elintézed ennyivel... :D -
Borg #481 Igen, és a 325i hány kilós, és a TypeS hány kilós?:D
Úgy mondod, mintha ugyanaz a kategória lenne.
Btw a 8gen civic adatokat nemtom honnan vetted, de az eredeti adatok szerint a dízel 1 tizedet kap 100-ra. De még ha a benzines kap is ennyit, az sem gáz, tekintve hogy 1.8 vs 2.2, illetve szívó vs turbó :) Tisztán látszik mennyire megy vele a dízel... -
#480 no komment :) -
#479 Nos. A Honda magyar oldaláról szedtem az infókat, a 2006-os Accord menüpont alatt megtalálod.
Az Accordnál nincs 2.2 Type-R verzió, csak 2.4-es Type-S. Namost nehogy már a SPORT verzióval hasonlítsuk össze.
8gen Civic?
2.2 Benzines Executive (ez volt a legjobb gyorsulású)
ajtók száma 5
hengerűrtartalom (cm3) 2204
max. teljesítmény (KW/LE) 103/140/4000
max. nyomaték (Nm/ford.) 340/2000
motor DOHC 16 sz. C/R
max. sebesség (km/h) 205
gyorsulás (0-100 km/h) (sec.) 8,6 <-- 3 tizedet kap a 320d től.
váltó 6 fok. manuális
hossz/szél./mag. (mm) 4245/1765/1460
fogyasztás városban (l/100 km) 6,7
fogyasztás városon kívül (l/100 km) 4,5
fogyasztás vegyes (l/100 km) 5,3
CO2 kibocsátás (g/km) 140
környezetvédelmi osztály 10
Általad példának hozott 1.8 Sport verzió
ajtók száma 5
hengerűrtartalom (cm3) 1799
max. teljesítmény (KW/LE) 103/140/6300
max. nyomaték (Nm/ford.) 174/4300
motor SOHC i-VTEC PGM-FI
max. sebesség (km/h) 205
gyorsulás (0-100 km/h) (sec.) 8,9 <--- Húdekurvajólmegy.
váltó 6 fok. manuális
hossz/szél./mag. (mm) 4245/1765/1460
fogyasztás városban (l/100 km) 8,4
fogyasztás városon kívül (l/100 km) 5,5
fogyasztás vegyes (l/100 km) 6,6
CO2 kibocsátás (g/km) 156
környezetvédelmi osztály 9
Ja, a Type-S 2.4 1 másodpercet kap a 325i -től.
BMW POWER -
Borg #478 Tyű, találtál egy rági, folytott 2 literes motorral szerelt accordot, ami nem nyomja le a dízelt?:D Sokáig keresgélhettél.
Vajon miért is nem a 8gen civicet vetted alapul, ahol legalább lóerőre egyezik a két motor, és a benzines csak 1.8-as, és mégis jobban megy :D Érdekes.
Meg az is biztos véletlen, hogy a 2.2-es dízelt nem a 2.2-es typer motorjával hasonlítottad össze :) -
#477 ja, és lehetne az árakat módosítani szinte naponta... -
blackgamer #476 lehetne a fejlécben egy táblázat, hogy benzinkútaknál melyik mennyibe kerül -
#475 535D meg az NSX... Érdekesen párosítottad... Na ne komolytalankodj...
Ennyi erővel mondhatnám, hogy Le Mans-ban nagy eséllyel pályázik a győzelemre a dízel R10-zel az Audi, a korábbi sokszoros győztes. Kb. ekkora érvet mondtál az NSX-szel te is.
-
#474 de nem érted még mindig. Hát erről beszélünk, hogy a hétköznapi használatban inkább a nyomatékmaximumon autóznak, mint a lóerőmaximumon. Tehát praktikusság szempontjából nagyobb nyomaték a lényeg. Vagy te mindig a lóerőmaximumon jársz? 6000 fölött családdal anyóslátogatáskor? :DD -
#473 Kamaz???
:D -
#472 Asszem el kéne adnom az 5.3 Literes terepjáróm ;D -
#471 Természetesen a 320i is szétalázza az Accordot :PP -
#470 Ugyanezek az adatok egy olyan gyártótól aki tudja mi az az autó :D
BMW 320 Diesel
Motor
Hengerek/szelepek
4/16
Lökettérfogat (ccm) <-- Kisebb
1995
Löket/furat (mm)
84,0/90,0
Max. teljesítmény kW/LE/fordulatszám <-- Nagyobb
120/163/4000
Max. nyomaték (Nm)/fordulatszám
340/2000 <-- Nagyobb
Menetteljesítmények
Légellenállás (cw) 0,28
Végsebesség (km/h)
225 <-- Nagyobb
Gyorsulás 0-100 km/h (mp.)
8,3 <-- Jobb
Gyorsulás 80-120 km/h (mp.)
8,5 <-- Jobb
Vessük össze a Honda benzinessel... Összefoglalva: totális alázás :PP -
#469 Honda Accord 2.0 Executive Benzin
ajtók száma 4
hengerűrtartalom (cm3) 1998
max. teljesítmény (KW/LE) 114/155/6000
max. nyomaték (Nm/ford.) 190/4000
motor DOHC i-VTEC PGM-FI
max. sebesség (km/h) 217
gyorsulás (0-100 km/h) (sec.) 9,6
váltó 5 fok. manuális
hossz/szél./mag. (mm) 4665/1760/1445
fogyasztás városban (l/100 km) 10,7
fogyasztás városon kívül (l/100 km) 6,5
fogyasztás vegyes (l/100 km) 8
CO2 kibocsátás (g/km) 190
környezetvédelmi osztály 9
Honda Accord 2.2 Diesel
ajtók száma 4
hengerűrtartalom (cm3) 2204
max. teljesítmény (KW/LE) 103/140/4000
max. nyomaték (Nm/ford.) 340/2000
motor DOHC 16 sz. C/R
max. sebesség (km/h) 210
gyorsulás (0-100 km/h) (sec.) 9,3
váltó 6 fok. manuális
hossz/szél./mag. (mm) 4665/1760/1445
fogyasztás városban (l/100 km) 7,1
fogyasztás városon kívül (l/100 km) 4,5
fogyasztás vegyes (l/100 km) 5,4
CO2 kibocsátás (g/km) 143
környezetvédelmi osztály 10
Dízel: Jobb gyorsulás, kisebb fogyasztás, kevesebb károsanyag kibocsájtás. OWNED :DD
A legkevésbé sem érdekel, hogy 200ccm-el nagyobb a dízel, mivel se kisebb se nagyobb nincs, ezzel kell hasonlítani, az se érdekel hogy kevesebb a váltófokozat, a Honda így csinálta, egy kategóriába szánta őket.