3671
DIESEL vs BENZIN
  • Marcell
    Vegyel benzinest!
    Az 1.7-es benzines SPORT gítí, tai-per Gófom 0,7sec alatt 700-ra gyorsúúú...
    A nagy 2 utemu, olajkajhas BMW-sek is csak lesnek a kopasz fejukbol, amikor a tesokkal elhuzunk mellettuk ugy, hogy 7-en ulunk a verdaban! :D
    Aztan tuningoljá rá kék ledet, oszt majd azt hiszik valami szenon lampas versenyauto kozelit! :)
  • Borg
    Csak megjegyzésként árulom el, hogy a 14 éves 1.5 SOHC 16V gyárilag 94-97LE (bemérve) Civicem gyári gyorsulára 100-ra 10.1s :) (Egy kis szívó oldali tuninggal pedig hozta a 9s-ot / 100LE)
    Ehhez képest a 110le-s TDI 3-as góf meg a 10.7... hehe :)
  • Marcell
    Jaja, a CTR a legjobb!!! :)
    Azert irta Borg, hogy "egykét kivétellel ellaposodtak"...
  • Cvd
    Ez igaz, nem különösebb ismerem a BMW-ket, abból indultam ki hogy csak jelzik valahogy mint a többi márkánál. Egyébként 231LE (az új), te a valami kissebbet nézhettél.
  • Botond #224
    "Siess csak valaki vár már a vesédre" matrica.
  • DanielT
    A lehető legideálisabb körülmények között, profi sofőrrel :)
  • DanielT
    Egyébként abszolút nem sértésnek szánom, de nem hiszem, hogy azok a Mercik/BMW-k nagyon nagy vágyat éreztek, hogy lenyomjanak egy dízelgófot. Én is csak mosolygok, ha valaki próbálkozik ilyen kategóriában. "Mennyél öcsém!"
  • Borg
    Mit találtam...:P

Golf 3er
    GT TDI 110PS
    0-100 10,7s 193km/h

De végülis igen, a 7s stimmelt benne, csak a tizedes jegy előttiek maradtak le vhogy...
  • DanielT
    Ez még szakadékban is csak lendületből elérhető érték :)
  • Botond #219
    Megfelelő hajlásszögű lejtő kérdése az egész.
  • GregSB
    Hát azért az új Civic Type-R re mndent mondanék, csak azt nem hogy ellaposodott :D
  • Borg
    Igen, a góf meg 7s alatt van 100-on :D
  • Botond #216
    Amúgy meg dízel egyértelműen,az ütközésnél tuti nem robban fel.
  • Botond #215
    530d az turbódízel. Összes BMW dízel motor turbós. Látom tájékozott vagy a témában.
  • Marcell
    A 7sec sehogysincs rendben. Es te 1.9TDI GT Golfrol beszeltel, nem pedig GTI-rol (ami ugye benzines!)

A CTR es a te Golfod kozott max. 200kg elteres lehet.

Szar uton nem csodalom, hogy lenyomtad oket. :) Ok alighanem nem akartak szalszakadast, lengescsillapito cseret (minden 50e km utan). Szimplan kerulgettek a katyukat, amig te a 'csotanyoddal' elpattogtal :)
  • Borg
    Persze persze, turbó nélkül hozza ki a 3 literből a 218LE-t :DDD lol

Amúgy nulláról százra van szó, nem 50-100-ra. Azt még lehet hogy megfutja 7s alatt a golfod :D
  • DanielT
    Jajjj... fájt.
  • Cvd
    Az én Hondám azért megérdemli a rakéta jelzőt, pedig 2001-es.:) Épp tegnap jártam meg majdnem egy csoport mogyoróbokrot vele mert úgy voltam vele (szeuoneleji gyengézés a téli kihagyás után) hogy nem kell itt a járdára foruláshoz csúsztatni a kuplungot, elég lesz egy kis gázt adni.:)
  • Cvd
    Bezzeg egy BMW 530d könnyedén lehet ennyi idő (sőt kicsit kevesebb) alatt 100-on ugye? Ami 600 kilóval nehezebb, jelentősen nagyobb a légellenállása, nem turbós, nincs ültetve, nagyobb kerekek vannak rajta, ésatöbbi? Igaz nagyobb motor van benne és bő duplája a teljesíménye, de ezek teljesen csak nagy tempójú haladásnál jönnek elő, gyorsulásnál nem annyira. Hasonló merciket/BMW-ket/egyéb bálnákat rendszeresen nyomtam le a Golffal, igaz nem autópályán hanem viszonylag szar úton (ahol ráadásul velük ellentétben én nap mint nap vezetek míg azok csak átutaztak, ahogy a környék anyagi helyzetét ismerem:)), így aztán nem tudták kihasználni azt a tartományt (úgy 170-160-tól felfelé) ahol kétség nélkül bebüntettek volna.
    Egyébként könnyű lefikázni a GTI Golfokat annak aki nemhajtott még, de közismerten jól mennek a kezdetektől fogva (hisz épp ez volt a cél). Manapság már nem annyira kiemelkedően mert a konkurencia a nyakukra nőtt, de elég elolvasni pár tulaj jellemzését, hasonló adatok fognak mindenhol szerepelni. Kár hogy elpasszoltam így nem tudok bizonyítékkal szolgálni, de tudok helyette csinálni az utódjáról, egy 1.9PDTDI VW Caddy-ról, valszeg még annak se fog kelleni 11s 100-ra haszonjármű létére.
  • Borg
    Jah, egykét kivétellel ellaposodtak teljesen.
  • Marcell
    Amugy en is 'varrogeppel' avagy 'rizsraketaval' jarok :)
    Bar az ezredfordulo utani HONDA-kra nem illik mar ez a jelzo SZVSZ.
  • Borg
    Nem, ez melegen ennyi :) Bár gyertyákat asszem már ideje lenne cserélnem, mert magas fordulatról hirtelen visszaejtve néha belekóstol a 300-ba is, mielott az ecu vissza tudná szabályozni. Az meg nem jó érzés. Asszem teszek valami nagyobb hőértékűt bele, a mostani NGK-kban már úgyis 25k km van.
  • DanielT
    Akkó, ideje levegőszűrőt, vagy motorelektronikát cserélned, mert a kocsid kicsit tudathasadásos és azt hiszi magáról, hogy ő egy Dodge Viper :D
  • Borg
    Beindításnál aligha :) Stabil 650-es alapjárat, szal.
  • FOXX supreme
    elhiszem...
  • DanielT
    Ha a Hondát indítod be akkor meg fennáll annak a veszélye, hogy a háziasabb asszonyok lelkesen fürkésznek körbe szemükkel, hogy hol van az a varrógép amit bekapcsoltak :P (ezmácsakvicc)
  • Borg
    Mind1, 90 ezer km-t tettem abba a Passatba, amiben ugyanez a motor volt :) Szal nem a levegőbe beszélek...
  • Borg
    Családi idill keretében én max a Hondát indítom be ;) Az meg szép csendesen jár amíg meg nem pördítem.
    Az kéne még csak, hogy melón kívül is dízelt kelljen hajtanom...
  • FOXX supreme
    figyelj, nem egyszer láttam,és éreztem, még röhögtünk is rajta..bele kell ülni, ki kell próbálni, nem hazudok. nem győzködni akarlak, hanem csak mondom hogy mire képes. a hatodik tényleg hiányzik, de így is eltalálták.
  • DanielT
    Majd szempont lesz amikor a családi piknik végeztével (idilli csönd, madárcsicsergés) mindenki megy a kocsijához, te beindítod a pédétédéít a többiek meg fedezéket keresnek, mert nem tudják, hogy az ég dörög, vagy simán a pokol kapui tárultak szélesre. :P

Aztán befut a feljelentés a vadállomány veszélyeztetése miatt, stb :)
  • Borg
    Jó. Nekem akkor se szempont, hogy kívül mit hallat :)

Azt úgyse tudják sehonnan überelni, amikor 5000-ren várom az előzési lehetőséget, aztán padló, és némi szívóhang keretében motorfék a következő két autó közé :P Végig 3.-ban :)
    Vagy amikor a Firebird-ben gázfröccsre beleremeg a kaszni is a vényócba, az ignácnak meg szivárványos lett az ablaka mögöttem az olajködtől :P (kár is hogy eladta sógor, mekkora gép volt az...)
    Ezért nem lesz nekem egyelőre dízelem... Épp elég hogy céges keretekben ilyenekkel kell szüttyörögni.
  • DanielT
    Egyszer már elregéltem neked, hogy egy motor hangját nem úgy szokás megítélni, hogy mennyi szigetelést tudtak betömni az utastér és a motorház közé/köré.

Na egészen nyugodtan oda merném tenni üzemi hőmérsékleten azt a 320d touringot a 2.5 Pdtdi, vagy akár az 1.9 mellé. Nevetségesek lesznek mellette.

szerk: Sőt, bármelyik common-railt a PDTDI-k mellé.
  • Borg
    Kívül kit érdekel :)
    Kívül a 320d touring (162LE) is hangos. Belül meg jó. És megy is.
    Az egyetlen autó eddig ami dízel, és kívülről is halk volt (és vezettem is), az a SAAB 3.0TiD volt. (osztrák cégautó..)
  • Borg
    4200-ig? Hehe :) Azért majd nézd meg mégegyszer, hogy a turbó töltési tartomány meddig tart :) Mert elforog 4200-ig, csak 3500 felett már alig húz jobban mint egy szívódízel. Elég durva az átmenet ráadásul, ha padlóval mész.

De az 5gang szvsz kifejezetten kevés bele. Pályán nagyon kell neki a 6.
  • DanielT
    Hmmm... nálunk is figyel egy 2.5TDI céges Audi, belül még elmegy a morgás de kívül egy vicc!
  • FOXX supreme
    nem hajszoltuk, kényelmesen csinálta a kocsi.:)
  • Borg
    Audiba is raktak/raknak ilyet, abban 2x ennyi hangszigeteléssel, de megoldották :)
    A céges A6 Avant 2.5TDI automata pl rendkívül kultúrált kis gépezet. (Az A4 1.9TDI viszont ugyanolyan traktor)
  • FOXX supreme
    De már van 6 gangosba is, csak sajnos ez 5-lett, nekünk, néztem és éreztem, 1900-2000-től 4200-ig húzott, de nagyon...és én attól sem félek hogy bejáratással hangosodik, mert nekük előtte is Superb volt, és az sem hangosodott, én legalább is nem vettem észre, pedig nálunk volt 2 évig. Én nagyon megvagyok vele elégedve.
  • Borg
    Szvsz Benzines 90LE felett, vagy a TD max. A többi nagyon kókány ekkora kaszniba.
  • DanielT
    Naja, a PDTDI -k simán levernek akár traktorokat is hangerőben.